AKTUELL LIGAPLACERING
5 Chelsea FC 13 sp 8 v 1 o 4 f 28 - 17 mål 25 poäng
30 november 2011
Vi har för gamla spelare och en för ung manager, - ändå kan vi vinna det hela....
Nu på Facebook. Mer info> | Besök csfc-facebook:>>>

newcastleInför Newcastle

LAGUPPSTÄLLNINGARNA:

1 Petr Cech
2 Branislav Ivanovic
4 David Luiz
26 John Terry (k)
3 Ashley Cole
7 Ramires
6 Oriol Romeu
8 Frank Lampard
23 Daniel Sturridge
11 Didier Drogba
10 Juan Mata
Avb: 23 Ross Turnbull, 17 Jose Bosingwa, 38 Ryan Bertrand, 16 Raul Meireles, 15 Florent Malouda, 21 Salomon Kalou, 9 Fernando Torres.

Newcastle (4-4-1-1):
Krul; Simpson, S Taylor, Coloccini (k), R Taylor; Obertan, Cabaye, Guthrie, Lovenkrands; Ben Arfa; Ba.
Avb: Harper, Santon, Perch, Gosling, Sammy Ameobi, Best, Shola Ameobi.
Domare Mike Dean. Blir det straffar idag?!

Chelseas uppställning ser ut som jag skulle tippa även mot Valencia så det kanske är en indikation. Det är nog starkaste laget just nu. Starkaste korten i Newcastle är succémålvakten Tim Krul, Cabaye och Ba men det är ett bra lag och en vinst skulle verkligen betyda jättemycket, men det blir sannerligen inte lätt. Även poäng är något vi måste vara tacksamma för i en sådan här tuff match.

----

AVB har återigen deklarerat att han ser Danny Sturridge som mannen till höger i anfallet i år. Det pratas i media om att Danny vill spela centralt och tycker han förtjänat det med tanke på att han med Lamps är bäste målgörare i ligan. Jag håller helt med AVB här. Sturridge just nu behövs på kanten med sin fart, sin irrationalitet och sitt självförtroende. Visst saknar vi målen från våra centrar, men se bilden i det större sammanhanget. De är också de som skapar möjligheterna för Mata och Sturridge att göra de mål som yttrarna gör. Vem som gör målen är ointressant för mig, så länge de är framåt. Sådant är mer intressant för spelaren själv och media. Drogba och Torres håller mittförsvaren upptagna och det ger de luckor som de snabbare och väldigt rörliga spelarna kan utnyttja. Väldigt viktigt av det som AVB påpekar om Sturridge i en position som inte är den han helst vill spela i det här året är att han spelar för laget, något han absolut inte gjorde särskilt ofta innan Boltonlånet. Det är också orsaken till hans succé just nu, Danny Sturridge har blivit en lagspelare han försöker inte göra allt själv jämnt. AVB ser Danny som ytter, liksom Capello och Ancelotti. Ibland har faktiskt tränarna mer rätt än spelarna själva. Juan Mata har alltid varit en lagspelare så länge jag följt honom så det problemet har inte funnits där. (Unga spelare har ju en tendens att försöka imponera och göra för mycket själva pga bristande självinsikt men stort självförtroende och vilja att spela till sig en fast plats så fort som möjligt. Lagspelare kommer kanske fram lite långsammare, åtminstone i toppklubbarna, men oj så mycket värdefullare de är!)

Jag bara hoppas vi får se Sturridge starta idag. Även om han självklart måste starta mot Valencia också. Jag tror inte på att vila spelare i de här två matcherna. Jag hoppas se ungefär samma lag starta idag som på tisdag. Enda frågetecknet för mig är den sittande mittfältaren. Jag ser gärna Meireles där idag, men Oriol på tisdag. För övrigt handlar det väl bara om Drogba eller Torres. Den ena eller andra i båda matcherna, eller byte. Passar Torres bättre mot ett spanskt lag? Kanske. Drogba tror jag passar Newcastle väldigt illa med sin tyngd, och hot på fasta situationer där han ändå är överlägsen Torres just idag.

---
Det är mycket prat i media om att Newcastles fans, The Toon Army (Newcastles smeknamn är ju Toon Town) och Hatem Ben Arfa kommer att skapa mycket besvär för Chelsea imorgon. Vi får väl se, som jag ser det skulle jag oroa mig mycket mer över Cabayes fasta bollar och Demba Bas målfarllighet. Bra för oss är att Jonas G och Tioté är borta, men egentligen är det ointressant vilket lag Newcastle ställer upp med. Imorgon handlar det helt och hållet om vad Chelsea själva åstadkommer; dvs vilja, motivation, kämpaandra. Jag vill framförallt se ett jävlar anamma, om Chelsea visar det kan jag ta en poängförlust hur lätt som helst. Det är när de hänger med huvudena och uppträder som Liverpoolx2, Arsenal en halvlek och så vidare. QPR var en bitter förlust, men snacka om inställning ändå. Och vi hade aldrig i livet förlorat den matchen om inte domaren uppträtt lika alert och levande som en zombie.

Chelsea har inte förlorat i Newcastle de senaste åtta matcherna. Kan vi hoppas på en upprepning. Vi fans måste tro och stödja vårt lag i det. Vi har talat om hemma- och bortamatcher, och konstaterat att Chelsea verkligen inte imponerat hemma. Vi har sedan fiaskot (läs Foy) mot QPR nästan enbart spelat hemmamatcher. De två bortamatcher vi spelat, Everton i ligacupen och Blackburn i ligan, vann vi. Vilket vi tar som ett mycket gott tecken. (Mindre uppmuntrande är att Newcastle inte förlorat hemma sedan mars, tio matcher. Vilket Pardew tar mycket uppmuntran från).

En av Newcastles bästa och viktigaste spelare saknas också på grund av avstängning, Jonas Gutiérrez saknas (liksom Tioté som är skadad).

---
Chelsea har bara anmält Essien och nyskadade Josh McEachran på skadelistan inför Newcastlematchen. Så det finns inga sådana ursäkter att ta till om laget återigen grovt underpresterar.

Normalt brukar vi ju se bortamatcher som svårare än hemmamatcher, men med Chelseas form är det faktiskt tvärtom. Så kanske är det en välsignelse i det dolda att vi nu möter laget framför oss i tabellen på deras hemmaplan....?

Media vinklar det dock till att Newcastle kommer att slå Chelsea som en hyllning till Gary Speed nu på lördag. Det är nog ändå att dra saker och ting lite väl långt även om sorgen och sentimentaliteten i England efter tragedin med Speeds död inte verkar ha några gränser.

Mer avgörande är det säkert att deras mittfältsdynamo (deras Essien så att säga) Cheik Tioté inte lär kunna spela.

---
Finns det något vi ska ta med oss från fiaskot mot Liverpool är det nog för mig att Oriol Romeu är spelaren att satsa på vad det gäller mittfältet. Turnbull gjorde en helt OK insats bör jag säga då jag brukar vara mycket kritisk mot honom. Visserligen fick han nog straffen mer på fötterna än att han räddade den, men vi kan inte skylla den uteblivna markeringen i försvaret på honom. Juan Matas inhopp var en vitamininjektion men det fick verkligen inte rätt effekt då det var för sent. Matchen var ju redan 0-2 när han kom in. Anelka, Torres imponerade inte. Lukaku försökte, men kunde också åkt ut för en slarvig dobbtackling upp på smalbenet på Henderson, tack och lov skadades spelaren inte. Den skada Liverpool fick var helt självförvållad. Vi får också hoppas att Joshs skada inte var så allvarlig, men inget har hörts från klubben ännu så det är den nog inte.

Chelsea måste som jag ser det spela ihop laget nu mot Newcastle. Den elva som startar den matchen bör till nästan helt och hållet också vara elvan som startar mot Valencia. Chelsea kan slå Newcastle på St James's, ingen tvekan om det. Men inte med den inställning och förvirring som visats på sistone. Form eller inte form, spelarna ska göra jobbet från första minuten och inte släppa foten från gaspedalen förrän domaren blåser av matchen, oavsett hur han dömer under matchen. Jag tyckte Dowd var värdelös i veckan, men det spelar ju ingen roll då Chelsea ändå ska vinna sådana matcher. Newcastle hemma inför 52.381 (officiellt) fanatiska geordies varav kanske några tusen är uppresta Chelseasupportrar är ingen avundsvärd uppgift. Men ärligt talat är Chelsea det bättre laget - på papper, och det är dags att visa att det pappret är värt något. Lite stolthet skulle inte skada att de XI som startar visar för oss alla tidigt på lördag eftermiddag. Tack på förhand.

Det som oroar är att det ser likadant ut oavsett vem som spelar. så att det skulle vara individer som är i konflikt med AVB tror jag inte på, det här är en kollektiv kollaps och Chelsea måste ju ta itu med det som ett lag.

---
Newcastle är utan tvekan årets stora överraskning i Premier League och även om deras lottning kanske inte var så särdeles svår har de nu när de istället får möta alla topplagen på rad visat att deras fjärdeplats inte är slumpmässig. Mot City borta hade de inte mycket att hämta, mot United borta kämpade de sig till ett oavgjort resultat. Mot Chelsea hemma är de just nu storfavoriter som Chelsea spelar, och försvarar sig och inte åstadkommer något alls framåt. Vi har en tuff tid framför oss nu, för sedan följer den livsviktiga matchen mot ett Valencia som verkar vara i storform, City, Wigan och Tottenham.

Det kan återigen blir tufft att vara Chelseasupporter, något vi knappast fått uppleva det här århundradet. Det var länge sedan vi såg så sårbara och svaga ut. Kanske inte sedan mitten av nittiotalet. AVB får helt enkelt inte ordning på grejorna som man säger. Ändå tycker jag många pusselbitar finns på plats, men...

Newcastle däremot imponerar med mycket bra spel och deras nya spelare har blivit stora succéer, inte minst Cabaye och Ba. Lite grann som tippat även om jag personligen hade trott de skulle sakna Nolan och Barton betydligt mer än vad de har gjort. Newcastle är ett genuint lagbygge som mycket väl kan hålla hela vägen. Just nu förtjänar de de att ligga högre än Chelsea. Tabellen ljuger inte på något sätt och det krävs en väldigt bra insats av Chelsea för att rädda ens en enda liten poäng med sig från St James's Park. Betydligt bättre än vad Chelsea visat i någon match senaste, ja sex veckorna. Annars spelar vi nog kanske bort oss från toppstriden, kanske även champions league på mer än ett sätt med tanke på spelschemat. Vi saknar vilja, motivation och ibland även idé tycker jag.



Lindy

Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter. Vi publicerar gärna dina åsikter. Se mer >>>

epost
CSFC