AKTUELL LIGAPLACERING
5 Chelsea FC 13 sp 8 v 1 o 4 f 28 - 17 mål 25 poäng
27 november 2011
Vi har för gamla spelare och en för ung manager, - ändå kan vi vinna det hela....
Nu på Facebook. Mer info> | Besök csfc-facebook:>>>

LiverpooInför Liverpool - CC

Liverpool startar som väntat med ett betydligt mer rutinerat lag än vad Dalglish "hotade" med. Faktum är att Chelsea ser mer orutinerat ut än Liverpool, så det kommer att krävas stordåd idag. Bara två spelare startade mot Wolves. Liverpool har fyra spelare från City-matchen.

LAGUPPSTÄLLNINGEN:

22 Ross Turnbull
17 Jose Bosingwa
33 Alex
4 David Luiz
34 Ryan Bertrand
20 Josh McEachran
6 Oriol Romeu
8 Frank Lampard (k)
18 Romelu Lukaku
9 Fernando Torres
15 Florent Malouda
Avb: 40 Hilario, 19 Paulo Ferreira, 2 Branislav Ivanovic, 7 Ramires, 10 Juan Mata, 21 Salomon Kalou, 39 Nicolas Anelka.

Liverpool: Reina; Kelly, Carragher (k), Coates, Enrique; Lucas, Spearing; Henderson, Bellamy, Rodriguez; Carroll.
Avb: Flanagan, Skrtel, Doni, Agger, Adam, Downing, Kuyt, Suarez.

Domare: Phil Dowd.

---
Tre Chelseaspelare kommer inte att spela imorgon. Det är naturligtvis Essien som även om han börjat träna igen har långt kvar till full träning och matchform. Det är Raul Meireles som inte får spela ligacupen då han hann spela den för Liverpool och det är JT som drog på sig sitt femte gula mot Wolves. Nu tror jag dock de två sistnämnda hade vilats ändå då de startade i lördags.

Liverpool räknas starta Craig Bellamy som stod över i söndags pga Speeds tragiska öde. Den walesiske förbundskapten stod Bellamy nära. Maxi Rodriguez som hade en av sina bättre matcher i förra mötet väntas också starta, liksom nyligen skadade Jamie Carragher. Det spekuleras i unge Spearing och Kelly, liksom Liverpools ännu inte övertygande Andy Carroll.

AVB ska enligt Sky Sports fortsätta spela de unga spelarna mot Liverpool. Nu har ju inte Chelsea direkt gödslat med unga spelare i ligacupen så det är väl inget överraskande.  Romeu gjorde ju en minst sagt kapabel debut i PL mot Wolves, och har på den här sidan hela tiden setts som den som kommer att tränga ut Mikel redan innan året är slut.

De spelare som väl frågetecknen står om är Josh McEachran, Ryan Bertrand och Romelu Lukaku som startat tidigare i Carling Cup men inte i någon annan turnerning (de två sistnämnda får dock inte spela i Champions League).
(Som en påminnelse startade de här senast mot Everton: Turnbull, Ivanovic, Alex, Luiz, Bertrand, McEachran, Romeu, Malouda , Anelka, Lukaku, Kalou. Jag tror dock att vi kan räkna med en något mer rutinerad startelva mot Liverpool, bl a är jag rätt övertygad om att Lampard och Torres startar då de vilades större delen av matchen mot Wolves).

---
Återigen dags för Liverpool. Fast det kan nog bli en väldigt annorlunda match. Liverpool har försökt skapa stämning och laddning inför matchen genom att bittert klaga över att de får spela söndag-tisdag. Det räcker nog inte. Frågan är nog betydligt mer hur mycket satsar Liverpool (och Chelsea) på ligacupen? Jag tror den är väldigt viktig för AVB, och jag ser vilandet av Lampard mot Wolves som en indikation på att Chelsea kommer att spela en mycket stark XI, om än kanske inte det allra starkaste. Jag tror också Torres får en chans att visa hemmapubliken att han kan göra på sin gamla klubb samma som han så många gånger gjorde mot sin nya klubb.

Det kommer att bli ovanligt intressant att spekulera i laguppställningar. Det är dock ändå kvartsfinal i en tävling som är stentuff i år då nästan alla de tunga lagen fortfarande är kvar. Och självklart vet vi vilka som haft all tur i lotten hittills. Chelsea har dock haft en del tur så tillvida att vi har fått samtliga ligacupsmatcher hemma. Vilket borde betyda något när vi kommer stärkta av en fin insats mot Wolverhampton.

Dalglish har påstått att han tänker ställa upp med ett b-lag, typ. Detta då Liverpool hade sin match mot City bara drygt 48 timmar innan de ska till London och möta Chelsea. Jag tror dock inte särskilt mycket på den teorin. Sådana grejor råkar alla lag ut för och är man framme i kvartsfinal i ligacupen då är den viktigare än den är i tredje omgången. Liverpool vill säkert vinna den här matchen lika mycket som Chelsea vill. (Även om jag nog tror att vinna ligacupen är lite viktigare för AVB än för Dalglish personligen). Om Dalglish ska vila någon hoppas jag det blir Dirk Kuyt och Luiz Suarez för de spelarna fruktar jag nog mest i deras lag.



Lindy

Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter. Vi publicerar gärna dina åsikter. Se mer >>>

epost
CSFC