AKTUELL LIGAPLACERING
4 Chelsea FC 10 sp 6 v 1 o 3 f 23 - 15 mål 19 poäng

2 november 2011
Vi har för gamla spelare och en för ung manager, - ändå kan vi vinna det hela....
Nu på Facebook. Mer info> | Besök csfc-facebook:>>>

blackburnInför Blackburn

Anfallet är lite överraskande, både Torres och Kalou på bänken och Anelka inte i närheten. Bosingwa har sviktat ordentligt på sistone så att han får vila är inte oväntat. Hoppas på en bra match av Alex och självklart mål från anfallstrion. Romeu hade sin sämsta match hittills mot Genk så det är inte oväntat att Mikel startar även om han också knappast varit övertygande på sistone, jag tycker hans spel mot Arsenal kan inte kallas godkänt då han hela tiden släppte djupledslöparna förbi sig. Luiz vilas helt, annars är jag fortfarande inne på att han borde testas som holding midfielder.

Mike Dean är domare i en match mellan två lag med en del på syndaregistret. Räkna med straff åt något håll. Får hoppas Lampard är på plan då jag inte litar på någon annan straffläggare just nu. Han startar åtminstone.

Laguppställningarna:

1 Petr Cech
2 Branislav Ivanovic
33 Alex
26 John Terry (k)
3 Ashley Cole
7 Ramires
12 John Mikel Obi
8 Frank Lampard
10 Juan Mata
23 Daniel Sturridge
15 Florent Malouda

Avb: 22 Ross Turnbull, 17 Jose Bosingwa, 6 Oriol Romeu, 16 Raul Meireles, 21 Salomon Kalou, 18 Romelu Lukaku, 9 Fernando Torres.

Blackburn
Robinson; Lowe, Samba (k), Givet, Olsson; Nzonzi, Pedersen; Rochina, Formica, Hoilett; Yakubu.
avb: Bunn, Blackman, Hanley, Vukcevic, Dunn, Petrovic, Goodwillie.

--
Mikel är tveksam startande mot Blackburn på grund av ryggproblem, även Hilario tycks vara tillbaka på skadelistan, och Essien är självklart fortfarande där. Drogba är där också, vilket dock spelar mindre roll då han ändå är avstängd sista matchen. Blackburn har Dann, Grella, Nelsen och Salgado skadade.

Ska bli intressant vem som blir domare då Blackburn är det lag som orsakat flest avbläsningar av alla och Chelsea har också varit väldigt flitiga i att samla kort.

Chelsea har spelat nio matcher i vilka de släppt in mål, den längsta perioden sedan december 1996! Då släppte Chelsea in mål i tio raka matcher. Blackburn å sin sida har släppt in mål i 13 raka matcher i ligan. Ivanovic är Chelseas hetaste målskytt mot Rovers, han gjorde mål i båda matcherna förra säsongen.

JT och Lampard riskerar avstängning, då de står på fyra varningar var. Inte så bra då nästa match är Liverpool.

--
Nu i november introduceras den gula bollen igen, något som en del säger skadar Chelsea. Det är nog en vidskeplig tanke men nog var Chelsea rätt usla förra året under perioden med den gula bollen.

---
Det är inte Chelsea men Chelsea Swedish Fan Club vill genuint och ärligt gratulera sir Alex Rednose Ferguson till 25 år som manager i Manchester United den här helgen. Det är nog något som aldrig kommer att upprepas då tålamod inte är en dagsvara längre, och i modern fotboll hade aldrig Ferguson överlevt länge nog för att starta vad han fortfarande jobbar på. Jag kan inte säga jag tycker om Ferguson som person, snarare väldigt mycket motsatsen. Men som manager, tränare är han unik, fullständigt unik. Där 99% av managers stelnar, tröttnar och blir Svennis har Ferguson alltid lyckats förnya sig själv och hänga med i alla förändringar, ny taktik, nya tankar och nymodigheter som spelet fotboll presenterat. I mina ögon den störste manager som funnits, alla kategorier, trots att han kanske inte förnyat spelet som t ex Happel och några andra, men som överlevare, talangutvecklare och vinnare. Ännu så länge den störste! Grattis Fergie, du har gjort ett fantastisk arbete och har meriterna som bevisar det. Så sluta nu tack.

---
Chelsea har vunnit åtta av elva möten på Ewood. Så statistiskt ser det bra ut mot tredjelaget från botten. På papper ska vi vara överlägsna ett Blackburn som förväntas fortsätta kämpa mot nedflyttning medan vi ska kämpa om ligatiteln. Men det har vi hört ett par gånger på sistone och det har inte slutat som väntat, till mycket stor del för att Chelsea underpresterat ordentligt och fått betala för det.

Drogba är avstängd fortfarande, sista matchen. Hilario har kanske återhämtat sig efter flunsan som kom efter höftskadan. Essien lär läka snabbare än väntat vilket är dubbeltydigt då det kan innebära att han tvingas spela afrikanska mästerskapen och med tanke på att två av hans tre svåra knäskador orsakats på landslagsuppdrag är det inget jag vill se. Hellre då att det dröjer innan han kommer tillbaka men kommer tillbaka fullt frisk.

Rovers (ett namn som faktiskt härrörs till vikingarnas härjningar på den tiden det begav sig) är också en klubb med sina problem, om än lite annorlunda. Deras fans protesterar vilt mot manager Keans styre, trots att han nu förstärkt sin ledarstab med Chelseas förre assisterande manager Paul Clement. Och trots att resultaten ändå visat en viss uppryckning på sistone, men Kean har lång väg tillbaka till fansens nåd, ett förtroende han egentligen aldrig haft efter att Allardyce oväntat sparkades och ersattes av okände och orutinerade Kean.

Blackburn är ändå ett lag med kvalitet på flera håll. Själv har jag alltid varit mycket förtjust i Martin Olsson som fick vänta onödigt länge på att få sin naturliga plats som svensk landslagsback. En rivig, rolig spelare med fart och kämpaanda. Christopher Samba är kanske inte lika rolig, men en solid mittback i gammalengelsk stil. Blackburn fick sälja Phil Jones till United men de lyckades ändå hålla kvar Samba den här säsongen trots uppvaktning inte minst från Arsenal. Dunn, Yakubu och Nelsen är inte heller dåliga även om de kanske inte helt levt upp till sitt rykte på sistone, för nyzeländaren Nelsen kanske inte så underligt då han är i sin karriärs skymning. Norske Gamst Pedersen kan fortfarande sätta en frispark eller två, mot ett Chelsea som inte ens kan slå in sina straffar för tillfället. Spanske 20-åringen Rochina utvecklas och har nog en ljus framtid. Paul Robinson har jag alltid varit tveksam till men han har ju rutin. Junior Hoilett, kanadensaren är ett löfte som är nästan färdig.

---
Är vi på väg in i samma krissituation som vid den här tiden förra året?

Det ser inte bättre ut. Vi har nu bottenlaget Blackburn, vilket inte är en klar seger som Chelsea spelar för tillfället. Sedan kommer en serie av tuffa matcher. Jag är faktiskt riktigt orolig.
Jag erkänner att hade vi inte förra årets upplevelser bakom oss hade jag säkert varit mer förtroendefull och trott på en snabb vändning, men vad vi ser nu påminner så väldigt mycket om vad som hände förra året. En onödig förlust, sedan en hemsk hemmainsats (även om det bara var en halvlek den här gången) och så fortsätter det med en skrämmande ineffektivitet framför mål och förlorade poäng. (Om förlusten motsvarars av Liverpoolmatchen, den hemska hemmainsatsen av Sunderland osv) Och det pågick i månader förra året men någon enstaka match som gav hopp om en vändning, innan Chelsea kom tillbaka och utmanade ett tag bara för att vissna totalt de sista matcherna.

Visst allt är annorlunda med nya spelare och ny manager, men... Jag hoppas det bara är den nedärvda oro som man känner som Chelseasupporter från den tid då Chelsea verkligen inte gjorde en lycklig särskilt ofta.

Chelsea är skrämmande ineffektivt, spelar för tillfället fegt och håglöst. Precis som förra året. Vi släpper in sena mål. Försvarsspelet är mil från godkänt. Jag kan inte komma ihåg när Chelsea släppte in ens i närheten av så många mål som nu. Men värst är nog den bristande vilja som jag tycker spelarna visar just nu. Motivation slår klass, men även klasslag måste visa motivation.

Det ser inte alls bra ut. Vinner vi inte klart och med övertygande spel mot Blackburn kan det här bli en riktigt svår säsong fast allt faktiskt såg rätt lovande ut, men nu har något hänt och nu får vi se om AVB verkligen är den manager jag tror, och innerligt hoppas han är. För matcherna som följer är minsann inte lätta; Liverpool, Bayer Leverkusen, Wolves (kanske lite lättare men vi såg hur det gick där borta förra året), Liverpool igen, Newcastle årets sensationslag borta, Valencia och Manchester City. Ojojoj. Vi måste gå in i den perioden med något positivt i ryggen, inte katastroferna som sänkt vårt humör och tilltro..

Chelsea är absolut bra nog att vända det här, men... Då vill man ju faktiskt se lite jävlar anamma bland spelarna också, inte de missar som Luiz och Lampard bjöd på och då är jag väldigt snäll mot de övriga.

Vinst mot Blackburn är ett absolut måste nu. Annars får jag ändra min röst i veckans enkät. Jag vill fortfarande tro att Chelsea kan vara med och tävla på alla fronter, men inte som vi spelat i första mot QPR, mot Arsenal i andra halvlek och hela matchen mot Genk. Teoretiskt är absolut inget för sent ännu, men vi har inte utrymme för fler misstag nu och den insikten har en tendens att leda till just det, fler misstag.

Och Viasat väljer bort att visa matchen. Inte heller så kul. De har redan ratat Chelsea fler gånger i år än hela förra året, men de röda visas minsann.

 



Lindy

Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter. Vi publicerar gärna dina åsikter. Se mer >>>

epost
CSFC