AKTUELL LIGAPLACERING
4 Chelsea FC 10 sp 6 v 1 o 3 f 23 - 15 mål 19 poäng

30 oktober 2011
Vi har för gamla spelare och en för ung manager, - ändå kan vi vinna det hela....
Nu på Facebook. Mer info> | Besök csfc-facebook:>>>

arsenalInför Genk II - CL

Laguppställningarna:
Först en varning, vi har en norsk domare.

1 Petr Cech (k)
17 Jose Bosingwa
2 Branislav Ivanovic
4 David Luiz
3 Ashley Cole
7 Ramires
6 Oriol Romeu
16 Raul Meireles
39 Nicolas Anelka
9 Fernando Torres
15 Florent Malouda
Avb: 22 Ross Turnbull, 26 John Terry, 20 Josh McEachran, 8 Frank Lampard, 21 Salomon Kalou, 10 Juan Mata, 23 Daniel Sturridge.

Genk: Köteles; Vanden Borre, Nadson, Hyland, Ngongca; Buffel, Tözsér (k), Camus, De Bruyne; Nwanganga, Vossen.
Avb: Sandomierski, Durwael, Bardel, Ndabashinze, Sarr, Ofori-Appiah, Limbombe.
Domare: Svein Oddvar Moen, Norge.

JT och Lamps vilas på bänken.Drogba är på sjukan för att ta bort skruvar. Nog hade jag hellre sett Sturridge starta före Anelka. Det är faktiskt upp till bevis för Anelka nu. Slut på nonchalanta straffmissar och en gedigen arbetsinsats krävs. Mittfältet ska bli intressant att se, särskilt Romeu som jag har stora förhoppningar på (trots att han bara är en lånespelare i mina ögon). Meireles i Lamps position kan bli intressant.

Vinst som sagt ett krav, inget mindre. Det får inte bli någon koncentrationsgenomklappning ikväll. Helst också en vinst utan insläppta mål.

 

--
Jag kräver vinst ikväll, och jag kräver att Chelsea inte släpper in ett mål, trots att jag annars av hela mitt hjärta skulle unnat stackars Genk att göra mål i Champions League, särskilt på hemmaplan. Men efter Chelseas andra halvlek mot Arsenal har de enligt mig en skyldighet att hålla rent i den här matchen och visa att AVBs filosofi (som jag tror på) inte bara innebär full fart framåt, utan också som djurgårdare sjunger; hålla tätt bakåt.

Chelsea har vunnit sex av de senaste fjorton matcherna i CL, bara förlorat tre och en förlust ikväll vore mer än en sensation, då tar tidningarna fram värsta Kris-rubrikerna. Och förtjänt så. Så jag tror på en bra match från Chelsea även om jag inte alls är säker på att Genk kommer att vara lika generösa försvarsmässigt som senast. Å andra sidan gick Chelsea knappt en på halvfart i över timmen i den matchen, och effektiviten var som alltid den här säsongen, inte godkänd. Chelsea måste komma upp i en effektivitet som Arsenal hade mot oss eller som United brukar ha. Inte ett mål per tio målchanser eller vad vi har....

Kalou hoppas få spela ikväll, kanske även om jag nog hellre ser Sturridge där. Men för Kalou är det lite speciellt då Genks manager Mario Been också var den manager som s a s skapade Kalous karriär i Feyenoord, som ungdomscoach i Rotterdamklubben. Been lär ha skojat efter matchen och bett Kalou om att få bli utlånad till Genk. och det är nog ingen tvekan om att Kalou skulle lyft dem även om han får kämpa för speltid i Chelsea.

---
Didier Drogba kommer inte att vara med mot Genk. Inte på grund av avstängning utan för att metallskrot (skruvar) ska tas bort från hans tidigare skadade arm. Han bröt ju armen precis före fotbolls-VM och har haft kvar den metall som användes för att stabilisera den tills nu. Chelsea passar på att utnyttja hans avstängning och landslagsuppehåll till att göra den här operationen nu istället för att vänta till senare (sommar?). Drogba förväntas kunna börja träna igen vid landslagsuppehållet. Mikel vilas också då han har ett problem med ryggen, inget allvarligt dock. BBC tippar att JT vilas igen, liksom Lampard medan Malouda, Romeu och Anelka förväntas starta. Jag ser nog hellre att Torres matchas för han såg väldigt matchrostig ut i lördags. Lukaku är ju inte tillgänglig på grund av Uefa-reglerna.

AVB och spelarna har tillsammans analyserat vad som hände i lördags och är redo att gå vidare. Ett bra sätt vore onekligen en övertygande och empatisk vinst mot Genk borta. Genk vann borta mot Brügge, vilket har höjt deras moral och kanske är början till att en tuff inledning på säsongen vänder. Viktigast för dem är att Nadson återkommit till laget, en av deras viktigaste spelare även om de fortfarande har en del skador. Ariele är också tillbaka. Pudil är avstängd och även Benteke saknas. de Bruyne var den spelare som övertygade mest på Stamford Bridge och honom måste högersidan hålla ögonen på. Särskilt påeldad av en fanatisk och mycket bra hemmapublik. Han gjorde också sitt livs första hat-trick i helgen mot Brügge vilket säkert inte skadat hans självförtroende. (Fast är han inte lite väl lik Tintin, en annan belgare?)

--
Jag vill framförallt se en sak på tisdag. FÖRSVARSSPEL. Det är kanske inte lika kul, sexigt eller intressant men du kan aldrig i livet vinna titlar utan försvarsspel och det försvar som en gång var bäst i ligan är nu snart sämst av alla. Dock har vi i Champions League bara släppt in en straff så kanske är det verkligen skillnad på inhemskt spel och europaspel det här året. Chelsea är sannerligen inte det enda laget som visar upp två olika ansikten i år. (Hittills)

Genk blev ordentligt piskade på Stamford Bridge. De hade ett skadedrabbat lag, framförallt i försvaret. Siffrorna kunde lätt ha blivit större hade Chelsea varit mer koncentrerade och fokuserade. Chelsea har inte varit effektiva ännu i en enda match trots fokuset på anfallsspel. Med den effektivitet som United hade mot Arsenal hade vi aldrig varit nära att förlora i lördags, eller City mot United....

Genk lär ha fått tillbaka några spelare, om än inte alla. De spelar på hemmaplan och om det var något som imponerade med Genk (utom möjligen de Bruyne) var de verkligen deras fans. Fans som gjort sig kända för att ge sin klubb ett väldigt bra stöd hemma (och uppenbarligen borta). Ändå, fansen vinner inga matcher och det ska inte Genk heller göra på tisdag om Chelsea får behålla sina spelare på plan och det finns ett minimum av koncentration.

Chelsea måste vinna inte bara för Champions League men framförallt för att bryta den trend som ger oss rysningar därför den påminner om vad som hände vid den här tiden förra året.

Förutom det finns det inget alls förutom underskattning som kan leda till att Genk ska kunna ta poäng, än mindre vinna mot Chelsea. Även om QPR-matchen sannerligen bevisade att i fotboll går inget att ta för givet. Eller andra halvlek mot Arsenal, nej jag kan fortfarande inte prata om den.

Vinst mot Genk innebär i praktiken att Chelsea är vidare, definitivt om Leverkusen lyckas besegra Valencia på La Mestalla. Men det räcker inte med att vara vidare. Chelsea måste vinna gruppen för att försäkra sig om en något lättare lottning i åttondelen i februari.

Mitt intryck hittills av Champions League, och det är en färskvara som inget säger om vad som kommer att hända på nyåret är att ett lag imponerar mer än alla andra. Det laget är Real Madrid. Barcelona ser minst sagt mänskliga ut i år jämfört med förra året. Än så länge, trots att Messi dominerar kanske mer än någonsin. Efter Real Madrid kommer en grupp som jag anser toppas av Chelsea vad det gäller spel i CL. United, Arsenal eller Manchester City ligger ännu inte i den gruppen, trots att Arsenal toppar sin grupp men det är mer för att de återigen hamnat i en väldigt lätt grupp. Bayern gör det, men de har börjat hacka ordentligt efter sin fantastiska inledning på säsongen. Jag är också negativt överraskad över hur dåligt de östeuropeiska lagen har presterat. Jag trodde flera av dem skulle vara betydligt mer konkurrenskraftiga än de visat. Napoli övertygar också, än så länge i dödens grupp. För övrigt understryks väldigt tydligt hur viktig rutinen i den här turneringen är. Ett exempel på det är Apoel från Cypern. De har gjort bra matcher förr, men i år överträffar de alla förväntningar och det kanske leder hela vägen till play off även om det är tidigt att säga efter bara halva gruppspelet. Deras grupp är fortfarande också väldigt jämn.

En vinst för Chelsea mot Genk ger oss tio poäng vilket räcker att gå vidare på.. Skulle Leverkusen besegra Valencia hamnar de på nio och gruppen är avgjord för då kan inte Valencia komma ifatt. Så de två sista matchern skulle då enbart handla om vilket lag som vinner gruppen. En lite oväntad utgång även om jag varnade för Leverkusen, men valde att tippa mer rutinerade Valencia. Men Valencia har inte imponerat och skulle legat ännu sämre till hade det inte varit för Kalous hjärnsläpp i den matchen. De var inte förtjänta av att få poäng mot Chelsea. Dock Valencia är ett annat lag på Mestalla än på bortaplan så den matchen blir väldigt viktig för grupputgången.

 



Lindy

Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter. Vi publicerar gärna dina åsikter. Se mer >>>

epost
CSFC