AKTUELL LIGAPLACERING
3 Chelsea FC 8 sp 6 v 1 o 1 f 20 - 9 mål 19 poäng

20 oktober 2011
Vi har för gamla spelare och en för ung manager, - ändå kan vi vinna det hela....
Nu på Facebook. Mer info> | Besök csfc-facebook:>>>

Inför Queens Park Rangers

Ett bra resultat för Chelsea i manc-derbyt, tror jag. Jag hade dessutom också tippat City (som ni ser nedan), plus att det självklart alltid är en ren principfråga. I en match mellan ett blått och ett rött lag håller man alltid på det blå laget även om det inte är Chelsea. Nu får jag hoppas att mitt tips för Chelseas match också faller in och vi avancerar i tabellen och bryter Manchester-dominansen. (Kanske lite mindre arrogans därifrån för en gångs skull). Extremt oväntade siffror dock, men det har ju kanske sin förklaring, och jag klagar absolut inte. Unitedfans behöver en näsknäpp som jag ser det, och att se dem rasa ihop som ett korthus gör inte min "skadeglädje" mindre. 6-1. Betalt på sitt sätt för offsidemålen mot oss, även om det här kanske inte hjälper oss mer än möjligen gör United till ett mindre hot om ligatiteln. ;-)

Laguppställningarna:
1 Petr Cech
17 Jose Bosingwa
4 David Luiz
26 John Terry (k)
3 Ashley Cole
16 Raul Meireles
12 John Mikel Obi
8 Frank Lampard
23 Daniel Sturridge
11 Didier Drogba
10 Juan Mata
Avb: 22 Ross Turnbull, 2 Branislav Ivanovic, 6 Oriol Romeu, 20 Josh McEachran, 15 Florent Malouda, 21 Salomon Kalou, 39 Nicolas Anelka.

QPR: Kenny; Young, Hall, Ferdinand, Hill; Derry, Faurlin; Barton (k); Wright-Phillips, Helguson, Taarabt.
Avb: Murphy, Orr, Buzsaky, Smith, Puncheon, Bothroyd, Mackie.
Domare: Chris Foy.

Ordentlig rotation då AVB sätter in JT, Drogba, Mata, Sturridge och Mikel som alla vilade i veckan. Det är inte frågan om att underskatta QPR, den saken är klar.

Frank Lampard gör sin 500e Premier League-match.

---
Den stora frågan för mig på söndag är Vem gör ligamål nummer 6.000?, för jag är fullständigt övertygad om att det kommer. Jag hoppas på Frank Lampard för jag tycker det vore passande om en legend får göra ett sådant mål. Men även Didier Drogba förtjänar en sådan inskrivning i våra historieböcker. Torres lär det knappast bli då han inte får spela på Loftus Road den här säsongen och jag kan inte se Chelsea gå mållösa från den här matchen.

I vilket fall som är det Chelseas första mål på söndag som får äran av att bli det sextusende målet, och måtte det inte bli ett självmål för det vore ju ett antiklimax.

Glöm inte att rösta!

---
QPR är Chelseas första derby i år, och det ger ju alltid lite extra krydda. Även om det var bra länge sedan de möttes. Men matchen inleder också en period av fler derbies, som nästa helg mot på papperet tuffare motstånd i underpresterande Arsenal. En vinst mot QPR vore också en fin hälsning till Matthew Harding som gick bort för 15 år sedan. En av de mest älskade och inflytelserika personerna i det moderna Chelseas utveckling. Det vi ser hända idag och som han aldrig fick uppleva är hans vision av ett Chelsea han ville vara en aktiv del av. Se mer på Nyheter+Rykten mm.


Kul fakta som jag inte tror kommer att upprepas i år. QPR har slutat säsongen ovanför Chelsea i tabellen tre av de fyra år de spelat i PL tillsammans. undantaget 95-96 då QPR åkte ut som 19e lag. QPR brukar dock inte besegra Chelsea särskilt ofta, det har bara hänt en gång de senaste 14 mötena, i alla tävlingar.

Chelsea kommer att sakna Ramires som ännu inte är spelklar efter sin knäskada från Evertonmatchen, men han väntas vara tillbaka till samma möte i Carling Cup i veckan efter. Fast nog är det bättre att vila honom där också, eller. Jag skulle gärna vilja se Josh McEachran spela på mitten i den matchen, han behöver få fler chanser just nu. Det har nu börjat talas om lån, men vart? Vi ser ju att Kakutas lån till Bolton inte fungerar, trots att Coyle hade ett sådant rykte med andra lånespelare. Essien är också borta, liksom Hilario verkar vara. Torres avtjänar sista avstängingsmatchen och är inte aktuell. Annars har Chelsea en bred trupp att välja från; inklusive spelarna som vilade i veckan mot Genk dvs Sturridge, Mata våra hittills två bästa anfallare, Drogba och JT vilades också. Cole togs av i halvtid för att få lite vila. AVB saknar inte valmöjligheter mot QPR och att gissa startuppställningen blir inte lätt, särskilt inte med möten mot Everton och Arsenal i veckan som kommer.

Jag hoppas Romeu får spela från start, även om jag tror det är en position som roteras. Men det var kul att se honom i onsdags, han hade några tacklingar som påminde om Dennis Wise, fast ärligt talat ett passningsspel som Wisey sällan kom upp i, hans kvaliteter var lite annorlunda.

QPR har ännu inte vunnit hemma i år. De har bara gjort ett enda mål på hemmaplan. Ett mindre snyggt facit som gör att flera spelare varnar för matchen. De varnar också för SWP som de tror har något att bevisa i just den här matchen. Jag vet inte det. SWP, Shaun Wright-Philips blev aldrig någon större succé på Stamford Bridge och såldes med stor förlust tillbaka till City, där han inte heller kunde återfinna den form som gjorde honom till landslagsman vid sin första sejour och i början av sin Chelseakarriär. SWP är en trevlig kille, men någon storstjärna var han aldrig. Bland annat var hans skott nog det sämsta jag sett i ett modernt Chelsea från en anfallare. Vi brukade säga att han kunde inte träffa en ladugårdsvägg, från inifrån. Men visst, gamla spelare som tycker de avfrdats orättvist brukar alltid vara extra motiverade - men räkna inte med att SWP gör mål på något långskott.

Intressant att notera är att QPR kommer från samma stadsdel, tekniskt sett, som Fulham oh Chelsea. Det måste göra The Borough of Fulham and Hammersmith, till världens i särklass främsta fotbollsområde.

---
Nyförvärvet Jay Boothroyd förväntas starta på söndag efter en tuff inledning på säsongen, däremot är Danny Gabbidon skadad och Matt Connolly osäker.

---
Hoppas the Hoops ursäktar om jag börjar med att kommentera en match som, nästan, känns viktigare på söndag, manc-derbyt mellan United och City. Det brukar gå till United och de har hemmaplan där de är väldigt mycket starkare än borta, fortfarande som deras rätt svaga insats i Rumänien visade (två straffmål krävdes). Jag tror på City i den här matchen även om de inte heller imponerar i Europa ännu, de har dock till skillnad från United en stenhård grupp och fick en moralhöjande sista sekunderseger mot Villarreal. Jag tycker inte United har sett i närheten lika övertygande ut som de gjorde innan domaren hjälpte dem slå oss. De hade lite tur mot Stoke för att få oavgjort och på Anfield tyckte jag Liverpool var det bättre laget, och hade pool vågat anfalla innan Giggs beslöt sig för att avvika från muren hade de nog kunnat vinna i år igen. Trots att Ferguson i den matchen satsade stenhårt på oavgjort med en sällsynt defensiv uppställning. I vilket fall som blir City och United en intressant match och i längden tror jag det är bäst för Chelsea om City vinner, även om de då kan springa ifrån lite mer. Men på säsongsbasis tror jag fortfarande United är ett bättre lag än City så jag ser nog helst en Cityseger. City får dock inte på något sätt nedvärderas som absoluta titelutmanare redan i år.

I vilket fall som måste Chelsea göra sitt och besegra våra tvärrandiga grannar på Loftus Road. Och täppa till käften på Barton som återigen är ute och cyklar och kommenterar saker som han dels inte vet något om dels inte har med att göra. Men sådan är Barton, han hoppas väl kunna reta upp JT inför matchen så att han ska få JT utvisad som han fick Gervinho utvisad i premiären. Barton är ingen dålig spelare, men inte heller något mänskligt föredöme om ni frågar mig.

Annars hänger märkvärdigt mycket i QPR fortfarande på om Taraabt ska börja spela fotboll eller vara besvärlig. Jag trodde nog deras goda och sena värvningar skulle visa sig viktiga, men än så länge har de inte haft den betydelse man kunde förväntat sig. Visst har de haft lite otur med skador, men inte tycker jag SWP har varit så bra, eller Luke Young eller lillebror Ferdinand heller. Eller ens Barton som än så länge inte nått Newcastlenivå. Elfte plats är anständigt men inte anmärkningsvärt för en nykomling efter bara åtta matcher.

En tidig känsla inför den här matchen är att Chelsea måste vinna, och det kan bli knappt och det kan bli stort.

 



Lindy

Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter. Vi publicerar gärna dina åsikter. Se mer >>>

epost
CSFC