AKTUELL LIGAPLACERING
3 Chelsea FC 6 sp 4 v 1 o 1 f 12 - 7 mål 13 poäng

12 oktober 2011
Vi har för gamla spelare och en för ung manager, - ändå kan vi vinna det hela....
Nu på Facebook. Mer info> | Besök csfc-facebook:>>>

Inför Everton

Laguppställning:

1 Petr Cech
17 Jose Bosingwa
2 Branislav Ivanovic
26 John Terry (k)
3 Ashley Cole
7 Ramires
12 John Mikel Obi,
8 Frank Lampard
23 Daniel Sturridge
11 Didier Drogba
10 Juan Mata
Avb: 22 Ross Turnbull, 33 Alex, 6 Oriol Romeu, 16 Raul Meireles, 15 Florent Malouda, 18 Romelu Lukaku, 39 Nicolas Anelka.

Everton 4-4-1-1 : Howard; Hibbert, Jagielka (k),Distin, Baines; Coleman, Rodwell, Fellaini, Osman; Cahill; Saha.
Avb: Mucha, Neville, Heitinga, Bilyaletdinov, Drenthe, Stracqualursi, Vellios.

Det blev Iva istället för Alex vilket jag nog tyvärr tolkar som att Alex's dagar i Chelsea kan vara över redan i januari. Vilket jag sörjer då jag är stor Alex-fan, jag anser honom vara en bättre spelare än Ivanovic faktiskt. Det blev också Mikel på mitten vilket jag tolkar som att AVB fruktar Evertons mittfält och vill stabilisera upp Chelseas med en defensivare kraft.

Då det går emot hela mitt existensberättigade (!) att tacka röda scousers för något tackar jag Giggs för världens fegaste murdeltagande. Att han flyttade sig på Gerrards ärligt talat rent usla frispark fick den underbara konsekvensen att United förlorade poäng och vi har chansen att plocka in lite av det försprång de manc-röda skaffade sig tack vare två offsidemål. (Även om Viasatstudion försökte få den till avsiktlig, men så var det inte. Bollen hade tagit Giggs i magen hade han inte flyttat sig). Synd bara att de är oförmögna att spela bra försvarsspel också. Nu får vi hoppas på en ny oavgjord match i mancderbyt nästa helg och ligan är vidöppen - förutsatt att Chelsea klarar av Everton senare idag.

---
En fredagsgissning på laget blir så här:

Cech - Bosingwa, Alex, JT, Cole - Ramires, Meireles, Lampard - Sturridge, Drogba, Mata

Laguppställningen känns ovanligt given och alla spelarna utom Cech vilade också i veckan från landslagsuppdrag. Jag valde därför Alex före Iva som mittback då Iva spelade för sitt Serbien som missade EM-kvalet i tisdags. Jag tror också AVB väljer Meireles på mitten då vi spelar hemma och Mikel har en mer defensiv profil.

Men innan Chelsea möter Everton är det dags för ett av årets två obehagligaste ögonblick för mig. Jag måste heja på Scousers mot United, då United är ett hot mot oss, Scousers är det inte (annat än möjligen i mötena mot oss, som förra året då vi verkligen skämde ut oss). Det är som att dö en smula varje gång, men då varje poäng som United tappar är till vår fördel... Jag förväntar mig, och hoppas mycket på att Suarez som vanligt filmar till sig något (är han eller Nani ligans värsta filmare?), som en straff som avgör matchen. Det vore dubbelt kul då sir Rednose då verkligen får vatten på sin kvarn. (Och om det vore MU-supportern Webb som dömer ut den, då är det en ren njutning). ;-)

---
Det är nog att förvänta sig för mycket, men Chelsea har under vår 106 år historia spelat ligafotboll i 96 år (undantag världskrigen) och på den tiden gjort 5.996 mål. Det är alltså fullständigt möjligt att Chelsea skulle kunna nå anmärkningsvärda 6.000 mål på lördag kväll, även om det självklart är troligast att det händer på Loftus Road nästa helg eller kanske inte förrän mot Arsenal i matchen därpå. (Vi känner en ny fråga komma upp kring detta!) Tipset är att om det sker mot the Toffees blir det Frank Lampard som gjort 11 mål mot dem redan.

Både Everton (en match mindre) och Chelsea är normalt försvarsstarka lag, ändå har vi båda bara en enda nolla var i år! Så statistiskt sett borde det här bli en målgivande oavgjord match.

Juan Mata varnar före matchen för Evertons krosspassningar, vilket visar att han antingen följt engelsk fotboll väldigt noga de senaste åren eller läst AVBs kompendium på Everton redan. För de har verkligen ställt till problem för oss, inte minst Leighton Baines' som också orsakat mål. De oroar mig också med tanke på hur Chelsea hittills försvarat sig mot dylika i år.

Räkna med att David Luiz får vila. Han kom tillbaka först igår efter att spelat båda Brasiliens landskamper under uppehållet. Därtill hade han längst resväg av alla.

Jack Rodwell förväntas starta för Everton mot oss. Vilket är självklart efter den horribelt felaktiga utvisning han råkade ut för mot de röda scousers, och som helt och hållet avgjorde matchen till deras fördel. (FA ändrade ju och stänger inte av Rodwell efter Atkinsons jättemiss). Fram till Rodwells utvisning var Everton helt klart det bästa laget, men efter det tappade de både mod och match. För övrigt har vi redan nedan varnat för de spelare vi måste se upp med.

Däremot har Tim Cahill, deras kanske viktigaste spelare fått en smäll på vristen och är osäker på start. Hur allvarlig skadan är vet vi inte, men den är säkert allvarlig om Cahill avstår den här matchen. Heitinga som vilades av Holland pga knäproblem mot Sverige är också osäker på start. Everton har även officiellt varnat för att Leon Osman kanske inte heller kommer till start, så det kan bli ett skadedrabbat Everton som ställer upp till spel på Stamford.

---
Evertonbaserade källor vill att Everton ska spela långt mot Chelsea. Att de liksom Norwich ska försöka hitta de hål som tyvärr numera finns i vårt försvarsspel bakom den höga försvarslinjen. AVBs idéer om snabbt återerövra bollen har inte helt slagit igenom där ännu då vi är sårbara för snabba kontringar då backlinjen trycker upp mittfältet. Framförallt ska de gå fram på Chelseas högersida där Ferreira och Ivanovic tidigare misslyckats hålla rent, vilket vi ng får hålla med om med tanke på den skada som Leighton Baines orsakat oss där. De räknar med att den offensivare Bosingwa spelar och att de därmed ska kunna skapa sig ett övertag på den sidan.

Vad de fruktar mest är att Chelsea ska anfalla brett, något Chelsea sällan gör då vi till skillnad från ett lag som United, som nästan alltid besegrar Everton, inte använder traditionella yttrar. De räknar med att Coleman som blev utvisad senast (vilket dock inte alls hjälpte Chelsea) ska ta hand om Ashley Cole. De oroar sig för AVBs flexibla taktiska uppställningar och framförallt hans förmåga och vilja att byta dem. Själv är jag rätt trött på numeriska spelmodeller, men d de tydligen intresserar, påpekar den här källan att Chelsea hittills spelat; 4-3-3, 4-4-2 diamantformation, 4-1-3-2 och 4-2-1-3. Eller om ni vill fortsätta med siffrorna, 3-4-3 när Chelsea har bollen och 4-3-3 när motståndarna har den.

De vill även i den här analysen hitta luckorna bakom våra offensiva ytterbackar. Något som de framhåller att Norwich gjorde, vilket var bakgrunden till 50% av de skott Norwich skapade på Chelsea.

En intressant analys, vi får se lördag kväll hur den stämmer. Själv hoppas jag att Chelsea fortsätter vara obesegrade mot dem som vi varit de senaste 8 matcherna, fast då de 6 senaste slutat oavgjort ser jag väldigt gärna ett positivare resultat då ett oavgjort i det här läget är nästan lika illa som en förlust.

---
Tim Cahill, som alltid är väldigt bra mot oss, planerar att var detsamma på lördag enligt uttalanden i Liverpoolpressen. Förvånar mig inte ett skvatt, av någon mystisk anledning som jag aldrig riktigt förstått (om det finns någon som helst förklaring utom möjligen självförtroende) är vissa spelare alltid bra mot vissa lag. Vi har ju en viss Drogba som själv förstört bra många eftermiddagar för Arsenal som exempel. Cahill är en av dem i Everton, Fellaini är en annan Evertonblå som brukar var bra mot oss, och framförallt Louis Saha. Saha har varit skrämmande effektiv mot oss, ungefär som en viss annan spelare förr från den staden, Fernando Torres som gjort fler mål på Chelsea än han gjort för Chelsea. Och det blir ju inte tillfälle att ändra på det nu på lördag tack vare ett ögonblicks omdömeslöshet.

Cahll förväntar sig ett mycket kämpastarkt och motiverat Everton som ska upprätthålla deras fina statistik på Stamford Bridge. Jag vill förstås se den direkta motsatsen, ett Chelsea som spelar ut och klart besegrar Everton både för de tre poängen och för att sätta oss i respekt när vi släpper fram lite ungdomar i ligacupmatchen tio dagar senare.

Vore jag mer pessimistisk än jag blivit efter Chelseas senaste matcher, skulle jag nog spelat på oavgjort om jag varit spelare. Vilket jag dock inte är då jag inte kan tänka mig att satsa pengar mot mitt Chelsea.

---
Torres, är avstängd, Essien och Hilario skadade.

Mot ett Everton som vi haft påfallande svårt mot de senaste åren. De har har varit särskilt lyckosamma med sena mål (och där övertygar Chelsea för ögonblicket inte alls tyvärr). Vi möter dem dessutom i ligacupen 1,5 vecka senare.

De två senaste säsongerna har varit bedrövliga mot just Everton. Dubbelvinstsäsongen vann vi ingen match. Förra året vann vi ingen match. Dubbelsäsongen blev det 3-3 hemma och förlust borta 1-2 efter att Saha avgjort i 75e minuten.

Förra året möttes vi fyra gången med returmötet i FA Cupen. Det gick som sagt inte bra. 1-1 efter sent Evertonmål hemma. I FA Cupen 1-1 och 3-4 eft straffar efter att Everton kvitterat i sista extratidsminuten ochså förnedrande 0-1 borta i sista ligamatchen (då Chelsea dock lagt ned säsongen) mot ett 10-manna Everton.

Det är nu krav på bättre insatser i de här två matcherna som väntar. Framförallt kanske i ligamatchen nu på lördag. Ska vi hänga med krävs vinst. Samtidigt som vi för ovanlighetens skull (det är nästan så man kvävs, men....det är en uppoffring som måste göras) vi har hejat på Liverpool mot United tidigare på dagen. Det är bortamatch för ett United som hackat på sistone, även om de fått tillbaka Vidic som spelade för Serbien tisdags. City har likaledes obesegrade Aston Villa hemma på Etihad. En match där resultatet kan överraska även om vi nog räknar med en Cityseger vilket stärker dem innan derbyt i Manchester helgen efter.



Lindy

Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter. Vi publicerar gärna dina åsikter. Se mer >>>

epost
CSFC