AKTUELL LIGAPLACERING
3 Chelsea FC 6 sp 4 v 1 o 1 f 12 - 7 mål 13 poäng

29 september 2011
Vi har för gamla spelare och en för ung manager, - ändå kan vi vinna det hela....
Nu på Facebook. Mer info> | Besök csfc-facebook:>>>

Inför Bolton

Laguppställningar:
Chelsea startar ett rätt väntat lag med Sturridge, Drogba och Mata längst fram. En uppställning jag skulle frukta om jag heter Cahill med flera. Luiz i försvaret och ett mycket väntat mittfält. En stark XI. Mer överraskande då att Coyle petat Jääskeläinen...

1 Petr Cech
17 Jose Bosingwa
4 David Luiz
26 John Terry (k)
3 Ashley Cole
7 Ramires
16 Raul Meireles
8 Frank Lampard
23 Daniel Sturridge
11 Didier Drogba
10 Juan Mata

avb: 22 Ross Turnbull, 2 Branislav Ivanovic, 6 Oriol Romeu, 12 John Mikel Obi, 15 Florent Malouda, 18 Romelu Lukaku, 39 Nicolas Anelka.

Bolton: Bogdan; Steinsson, Boyata, Cahill, Robinson; Reo-Coker, Pratley, Gardner; Petrov, Ngog, K Davies.

avb:: Lainton, Vela, Knight, Muamba, Eagles, M Davies, Tuncay.
---

Alla räknar med att Daniel Sturridge spelar idag, jag också. Ska bli kul att se hur han hanterar sina gamla lånelagkamrater. AVB har också gett klart besked, som han så ofta gör, angående Sturridges spelpositon. Sturridge själv har ju lite mittbackssyndromet, han ser sig som en sorts spelare men används där managern anser att han passar bäst. AVB har klargjort att i år kommer Sturridge inte att spela som center, då Torres, Drogba, Anelka, Lukaku står först i den kön. Han vill använda Sturridge på högern så han kan gå in i plan och klippa till med sin fina vänster. AVB gör där vissa jämförelser med Hulk i Porto, även om de för övrigt är rätt olika som spelare. Jag tycker Sturridge växt upp som spelare enormt under sin tid i Bolton och han kommer säkert att bli lika framgångsrik som vi hoppats i Chelsea även om det tagit lite längre tid att slå igenom, något vi mäste vänja oss vid med alla unga spelare. Chelsea är inte en klubb som släpper fram och bränner ut unga spelare, vilket vi borde uppskatta mer än gnälla över, hur roligt vi än tycker det är med egna produkter.

Dagens stora fråga är självklart om dagens match blir den vändning Bolton desperat behöver eller om deras elände fortsätter ännu en match? De har lättare motstånd framöver.

Våra konkurrenter vann som väntat lätt igår. Det som kan oroa efter sett en del europeiska matcher var den fullständigt otroligt usla domarinsatsen i flertalet matcher som helt och fullständigt ändrade utgången för de olyckliga lag som råkade ut för domare som verkligen hade en riktigt dålig dag på jobbet, och då såg jag ändå inte Martin Hansson. Vi kan nämna stackars Everton och Inter först i raden, men rent generellt hade domarna igår en osedvanligt dålig dag.

---
Chelsea har inga nya skador, bara Hilario och Essien är på skadelistan inför Bolton.

Fernando Torres startar sin 3-matchers avstängning, så onödig. Påminner om den Essien drog på sig vid den här tiden förra säsongen, och som han aldrig riktigt kom tillbaka efter då han spelade bättre före än någonsin efter. Essien som inte lär vara tillbaka för nyåret och än ens då om ryktena stämmer. Däremot sägs inget om Alex, är han avstängd efter utvisningen mot Fulham eller har han redan avtjänat den avstängningen mot Swansea. Fast han fick direkt rött som frilägesutvisning, men de kanske bara ger en match. (Ja, jag vet att det heter målchansutvisning enl svenska domare, men det är ett fjantigt namn).

Bolton har flera avbräck. Den så loande mittfältaren, amerikanen Stuart Holden är borta sex månader efter en knäoperation som avlsöjade större skador. David Wheater och Ivan Klasnic är avstängda. Kakuta får förstås inte spela och Jääskeläinen är tveksam till spel.

Vi har också väldigt bra statistik mot Bolton. Obesegrade de senaste 15 matcherna och inte många lär ge Bolton tipset den här gången heller. Chelsea har gjort 18 mål och inte släppt in något på Reebok de senaste 8 matcherna där. Bolton har faktiskt inte gjort mål på Chelsea de senaste 5 matcherna, så kanske är det äntligen dags för vårt läckande försvar att hålla nollan igen?!

Lamps väntar fortfarande på att spela sin 350e match för Chelsea, kommer den på söndag. Jag tror absolut det, men vem vet så som AVB brukar rotera nu. jag hoppas på Dorgba före Anelka som center, Drogs som står på 97 ligamål och snart kan fira ett mycket respektfull jubileum. Annars är det Anelka som brukar måla mot sin gamla klubb Bolton, 5 gånger de senaste 8 matcherna.

 

---
Enligt tidningarna kommer Gary Cahill spela för att Chelsea ska lägga bud på honom i januari. (Med det menar jag spela bra, inte gynna Chelsea!) Cahill är snart kontraktslös och om Bolton vill ha ut något för honom måste de sälja i januari. Så Cahill bör nog imponera om han vill att Chelsea ska visa intresse. Fast hela Bolton måste glänsa om de ska oroa Chelsea i den form de är just nu, men vi vet ju hur det brukar se ut efter Champions Leagueomgångar. Den här gången dessutom känner nog de flesta av oss en viss frustration över att Chelsea tappade segern i Valencia tack var en så onödig hands. Det finns hands och hands, men jag kan inte tycka det finns ursäkter för spelare som vevar med armarna långt ut från kroppen och tar bollen, särskilt inte inte i slutminutrarna på en viktig bortamatch. Men allt för att skapa lite spänning i gruppen.

Bolton har vilat i veckan och laddat för söndagens tidiga drabbning. Coyle är i ett besvärligt läge och det är kanske inte den här matchen han hoppas på en vändning i, även om han säkerligen vill se positiva tecken på att en vändning kan komma.

---
Ineffektivitet och slarv, bristande koncentration och bortskänkta poäng i slutminutrarna. När ska det sluta? (Annars har vi väl inte så mycket att klaga över vad det gäller Chelsea, domarna är inte heller med oss, men det ser jag som normaltillstånd särskilt i Champions League). Jag tyckte inte Chelsea imponerade, det var ovanligt passivt och ovanligt försiktigt mot Valencia, men det som gav mig sur smak i munnen var Kalous otroligt onödiga hands i slutminutrarna. Överhuvudtaget var AVBs byten i den här matchen rätt oförklarliga och misslyckade. Inget av dem tillförde ett enda dugg mer än de spelare som fick gå ut. Veckomatchen var inte AVBs bästa match sedan han kom till Chelsea.

---

På pappret en lätt match även om Bolton borta normalt inte brukar tillhöra dem. Bolton har dock blivit årets första stora krislag. Det var nog inte många som trott att de skulle ligga sist vid det här mötet. Alltid knepiga uppgifter, och dubbelt knepigt att möta underpresterande lag efter Champions League. Som ni vet ser statistiken inte så strålande ut för CL-lagen i deras ligamöten, särskilt inte på bortaplan. Alla har ju inte en sådan tur att man bara får hemmamatcher efter CL-spel (läs United).

Jag vet inte om jag ska förvänta mig storseger eller slå på varningstrumman. Att jag tycker Bolton är bättre än sin tabellplacering just nu är dock solklart. De har visserligen tappat väldigt mycket anfallskapacitet men så här dåliga är de inte.

Owen Coyle är en manager jag har respekt för. Så jag tänker inte underskatta Bolton trots deras tidigare resultat, men Chelsea måste vinna för att hänga med då konkurrenterna också har på papperet lätta matcher. (Tottenham och Arsenal som spelar mot varandra räknar jag inte till konkurrenterna i år, åtminstone inte ännu). Gael Kakuta som var mycket bra i Boltons ligacupmatch förra veckan fick inte spela i helgen. Han lär inte få spela på lördag heller då reglerna förbjuder lånespelare att möta sin moderklubb. Coyle måste dock snarast skaka fram en målgörare, även om de gjort respektabla åtta mål. De har dock släppt in mest av alla, 16, så där får Chelseas ineffektivitet en bra test.

Drogba är det naturliga startalternativet längst fram, och den jag tror startar. Jag tror han gör det med Sturridge som säkert uppskattar att få komma tillbaka till Trotters Reebok Stadium Bolton som hette Christ Church FC när de bildades 1874, 31 år tidigare än Chelsea. Malouda imponerade in i södra Spanien, Mata hade en tam match också, förmodligen tagen av återkomsten. Jag tror dock det blir Mata som ska mata Drogba med bollar i den här matchen. Frågan är väl om Alex kommer tillbaka till försvaret eller om det blir Ivanovic. Jag gillar Luiz, särskilt hans energi och teknik, men det går inte att komma förbi att han spelar lite oskolat för en sista utpost innan Cech. Varken han eller JT var på något sätt dåliga mot apelsinodlarna men det såg inte jättesäkert ut alla gånger.

 

 



Lindy

Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter. Vi publicerar gärna dina åsikter. Se mer >>>

epost
CSFC