AKTUELL LIGAPLACERING
3 Chelsea FC 6 sp 4 v 1 o 1 f 12 - 7 mål 13 poäng

26 september 2011
Vi har för gamla spelare och en för ung manager, - ändå kan vi vinna det hela....
Nu på Facebook. Mer info> / Besök csfc-facebook:>>>

Inför Valencia - CL

Laguppställningen: ungefär som väntat, dock Bosingwa istället för Ivanoic. Mikel istället för Meireles. Mer förvånande att Anelka inte startar. En offensiv bänk.

Chelsea: Cech - Bosingwa, Luiz, JT, Cole - Ramires, Mikel, Lampard - Mata, Torres, Malouda

Avb: Turnbull, Ivanovic, Romeu, Meireles, Dorgba, Kalou, Anelka

Valencia: D. Alves; Miguel, Rami, Víctor Ruiz, Jordi Alba; Albelda (c), Éver; Pablo, Canales, Mathieu; Soldado.

Avb: Guaita, Bruno Saltor, Maduro, Feghouli, Parejo, Piatti.

--
Valencias manager Unai Emery har sett hur Manchester United slog Chelsea och det är metoden han tänker använda.

Så vi får nog räkna med en fullständigt urusel domarinsats ikväll då United bara slog Chelsea tack vare domarna och Chelseas egen ineffektivitet, så ärligt talat förstår jag inte vad Emery trott sig lära från den matchen. Uniteds tur, domare som inte klarar jobbet eller det enda påverkbara från deras sida, Uniteds effektivitet.
Jag hyser den allra största respekt och beundran för Unai Emery, han är kanske den bäste spanske managern just nu tillsammans med Pep Guardiola (fast Pep måste bevisa sina kunskaper i en klubb som inte är ett självspelande piano innan jag håller honom som en stor manager). Men ärligt talat, i det här uttalandet är han ute och cyklar.

Själv önskar jag se det Chelsea vi har sett komma fram alltmer de senaste matcherna, med två stora undantag. Jag vill se en effektivitet som är större än ett mål per 20 chanser som mot United (t o m 1/22) och jag vill se ett Chelsea som inte släpper in onödiga mål sent i matcherna pga bristande koncentration defensivt.

Så citerar jag gärna: Andre Villas-Boas: Frank Lampard speculation 'completely untrue'

---
Tre spelare att se upp med ikväll.

Jeremy Mathieu - en ytterback som avslöjade världens mest överskattade högerback Dani Alves förra veckan. Han är anledningen till att jag hoppas på Ivanovic som högerback. Bosingwa har ju en liten ovana att vara mer offensiv än defensiv och Mathieu kan utnyttja den ytan bakom honom effektivt.

Ever Banegra - den argentinska spelmotorn i Valencia. Håller Chelseas mittfält honom i schack är väldigt mycket vunnet. Något AVB med absolut säkerhet redan identifierat, även utan att prata med Juan Mata.

Roberto Soldado -17 mål i de senaste 15 matcherna. Vilades från start mot Sevilla för den här matchen.

Valencia har inte vunnit mot ett engelsk lag sedan 2002, Chelsea har inte förlorat i Spanien sedan 2005, det är sex matcher sedan dess så statistiken är med Chelsea.

---
Jag hejade verkligen på Basel men turlaget tog sig ur knipan igen, fast två oavgjorda är absolut inte den start Ferguson och hans fans hade tänkt sig. Skönt, då kanske det blir lite mer lågmält från det hållet. Annars dominerar Tevez spelvägran självklart media. Vad ska man säga, mer än tur att han inte spelar i vårt lag.

AVB har nu skaffat sig fiender i den mäktiga engelska tabloidmaffian, ni vet de där som hatar urskiljningslöst och oftast utlänningar i maktpositon i deras fotboll, inte minst förbundskaptener. Särskilt Mirror har vässat pennorna och attackerar AVB och kallar honom känslig och hoppar på honom för hans kritik av den usla domarinsatsen på Old Trafford trots att alla som inte håller på United i hela världen vet vad som hände, liksom hans kritik mot en av deras egna, den s k fotbollsexperten Alan Hansen som liksom Souness gärna tar varje tillfälle att kritisera AVB. Nu utlöstes kriget av det faktum att AVB vägrar att säga att Lampard startar mot Valencia. Och då han inte säger att Lampard startar anser Mirror att han säger att Lampard inte får starta även om AVB försäkrar att Lampard fortfarande i allra högsta grad har en framtid i Chelsea (fast han till skilnad från Ancelotti vågar bänka spelare som inte presterar). Smekmånaden med pressen verkar vara över för AVB som nu får räkna med tuffare tag. (Fast just Lampard är en brittisk gåta då de själva gärna öser oförtjänt kritik mot honom och har gjort i åratal medan Saint Ickle Gerrard hyllats lika oförblommerat, men i Chelsea får tydligen inte Lampard röras trots att vi alla vet att åldern börjar ta ut sin rätt och Lampard måste inse att han inte är automatisk startspelare utan mer en Ryan Giggs.)

Domare i matchen är en italienare, Nicola Rizzoli. Jag vet inte så mycket om honom, men jag förhåller mig alltid skeptisk till Uefas domare när Chelsea spelar så jag bara hoppas på det bästa i vad som kan bli en snabb, tempostark och mycket intensiv match. Ovanligt viktig för en gruppspelsmatch för Chelsea som sagt haft lättare lottning normalt i gruppspelet de senaste åren (den svåra lotten kommer naturligt nog i slutspelet). Matchen avgör inte gruppen, men kan avgöra vilka två lag som får lättaste vägen vidare då jag förutsätter att Leverkusen ska slå Genk hemma.

---
Alex, Paolo och Josh har inte åkt med laget till Spanien, så backlinjen ser mer given ut nu. Alex är förvånande men det sägs inget om han har en skada. Däremot ska Sturridge redan vara frisk och ska kunna spela om han blir uttagen, men det känns nog som om Anelka är förstaval för just den här matchen på högersidan.

Los Ches främsta vapen förväntas Roberto Soldado bli, anfallaren har redan gjort 5 mål den här säsongen, ett inte oävet facit. Soldado uttlar sig om att Chelsea blir väldigt svåra att besegra imorgon, även om Valencia har hemmaplan. Och att det är en nyckelmatch för gruppen, det är det ju ingen tvekan om. Förlust för Valencia samtidigt som Leverkusen besegrar Genk (troligt) gör deras gruppspel tufft eftersom de bara fick 0-0 borta mot Genk. Chelsea däremot kan känna sig nöjda med oavgjort på La Mestalla, även om vi hoppas på en övertygande uppvisning som inger respekt både i ligaspelet och fortsatt europaspel. Soldado själv har siktet instält på Drogba, åtminstone hans tröja efter matchen, då han uttrycker stor beundran för ivorianen för hans stil, förmåga och arbetskapacitet.

Manager Unai Emery är revanschsugen efter förlusten till Sevilla och tror hans Valencia kan besegra Chelsea. Visst har de möjligheten, men Chelsea måste ändå trots bortaplan räknas som favorit.

---
Det spekuleras ovanligt tidigt om startuppställningen för morgondagens match. Kanske inte oväntat med tanke på den rotation AVB har tillämpat och det skvaller den gett upphov till. Ska man försöka tolka tecknen är det väl åtminstone tre spelare som är givna imorgon; Lampard, Anelka, Torres. Förmodligen också Mata då det är hans gamla hemmaplan och en oväntat tidig återkomst. Ska bli intressant att se hur han bemöts, förmodligen positivt före matchen. Jag undrar mest om det blir Alex eller Luiz i försvaret. Väljer AVB Iva på högerbacken för en något starkare bortaplansdefensiv eller fortsätter han satsa offensivt med Bosingwa. Meireles som spelat mycket eller Mikel på mitten. Meireles har gjort det bra på flera mittfältspositioner sedan han kom och verkar bli AVBs "go-to-guy" som det kallas ibland. Spelaren som är tränarens favorit...

Så i tidens anda gissar jag också på en startelva redan idag:
Cech - Ivanovic, Alex, JT, Cole - Ramires, Meireles, Lampard - Anelka, Torres, Mata

Det spekuleras mycket i om Lampard kommer att byta position på mitten nu och att det blir Ramires som blir den stötande mittfältaren understödd av Meireles. Och jag måste erkänna att jag är väldigt nyfiken på att se Lampard spela i en djupare liggande position. Med hans spelsinne och bollhantering skulle det verkligen bli intressant att följa. Kanske han kan hitta tillbaka till sina underbara långa crossbollar då. Mer tveksamt är väl hans fysiska spel, Lamps har aldrig varit en spelare som sökt kroppskontakt. Defensivt har han inte så stor erfarenhet men han har alltsedan Mourinhos tid alltid varti vaksam defensivt så det borde inte bli något stort problem. Och med AVBs positiva offensiva grundinställning finns det inget som hindrar att han även från en djupare position går in i straffområdet ibland, vilket borde överraska försvararna mer än när han gör det från nuvarande spelposition. Jag ser oerhört gärna en sådan roll för Lampard, åtminstone som ett test i några matcher. Precis som jag så länge förordat att Luiz ska prövas där. Dåliga nyheter för Mikel, men fotboll i en toppklubb är ett konkurrensutsatt jobb.


---
Mycket tuff match i Champions League, på papperet och i förhandstipsen i Chelseas gruppspel. Valencia på La Mestalla är aldrig lätt för något lag, som Barcelona upptäckte förra veckan (oavgjort 2-2). I år kanske lite svårare än på ett tag då Valencia startat La Liga alldeles utmärkt även om maskinen hackade betänktligt när de förlorarade mot Sevilla i helgen. I en match där Soldado bara var inhoppare, som hade två utvisningar för Sevilla (och en för Valencia).

Det är också ett förmodligen lite sentimentalt återmöte för Juan Mata som nog inte hade räknat med att få möta sitt gamla lag redan nu.

Valencia som sålt massor med talang som nu imponerar lite överallt i fotbollseuropa, de senaste åren. Mata var bara den senaste, vi har Villa i Barcelona, en av mina favoriter Silva i City. De har lånat in löftet Canales annars är det förra årets fynd Soldado som är deras tongivande spelare idag. Han har öst in mål i början av säsongen i år också. Absolut en spelare som JT och vem det är som får bli hans partner, Alex kanske eller väljer AVB de snabbare Luiz, måste se upp med.

Unai Emery har gjort ett väldigt bra jobb med Valencia som ändå slutade trea förra året trots att de numer har en ganska okänt lag där nog bara Soldado är mer än ett lokalt känt namn.

Poäng eller ännu hellre en vinst på La Mestalla och vi kan nog hålla Chelsea som favorit att vinna gruppen. En förlust är aldrig acceptabelt för en Chelseasupporter idag, men är ingen katastrof som jag ser det. Valencia började dock Champions Leaguespelet svagare än väntat då de bara fick oavgjort mot Genk, om än borta. Så Valencia lär gå för seger nu eller deras givna andraplats som sämst i gruppen kommer ifrågasättas, framförallt av Leverkusen.

Med tanke på att han är avstängd en månad i ligan, lär säkerligen Torres få leda anfallet på spansk mark. Utan hjärnsläppet mot Swansea hade han kanske vilats, men nu får AVB matcha honom i Champions League istället och låta Drogba och Anelka ta hand om centerplatsen i ligan istället. Säkert inte enligt de planer AVB möjligen hade innan lördagen. Lampard vilades mot svanarna och lär nog starta också. Rutin är ovärderligt i de stora matcherna och jag tycker AVB

 



Lindy

Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter. Vi publicerar gärna dina åsikter. Se mer >>>

epost
CSFC