AKTUELL LIGAPLACERING
3 Chelsea FC 5 sp 3 v 1 o 1 f 8 - 6 mål 10 poäng

19 september 2011
Vi har för gamla spelare och en för ung manager, - ändå kan vi vinna det hela....
Nu på Facebook. Mer info> / Besök csfc-facebook:>>>

Inför Swansea

Ganska väntad laguppställning, mest oväntat att Lampard får vila och att Meireles prövas i Lampards roll. Alex avstängd, men jag hade gärna sett Luiz spela då han behöver matchas i den här typen av matcher som jag ser det, mot svagare (ändå) motstånd så han blir av med valpigheten och det ibland slarviga spelet både i tackling och passningar som han visat upp vid tillfällen. Torres leder anfallet, ingen överraskning där, lika lite som att Anelka ersätter Sturridge.

1 Petr Cech
17 Jose Bosingwa
2 Branislav Ivanovic
26 John Terry (k)
3 Ashley Cole
7 Ramires
12 John Mikel Obi
16 Raul Meireles
39 Nicolas Anelka
9 Fernando Torres
10 Juan Mata
Avb: 22 Ross Turnbull, 4 David Luiz, 8 Frank Lampard, 20 Josh McEachran, 21 Salomon Kalou, 15 Florent Malouda, 11 Didier Drogba.

Swansea 4-2-3-1: Vorm; Rangel, Monk (k), Williams, Taylor; Gower, Britton; Dyer, Allen, Sinclair; Lita.
Avb: Tremmel, Bessone, Graham, Richards, Routledge, Dobbie, Moore.

Den av Swanseas spelare som imponerat mest på mig i de matcher jag sett med dem är nye målvakten Worm som även om han orsakat ett mål ändå varit den som allra mest bidragit till deras rätt fina start i PL. Där gjorde Rodgers ett fynd när han tappade sin förre holländske målvakt De Vries till Wolves. De har fått tillbaka sin kapten Monk som är viktig försvaret och anfallet består av ex-chelseaspelare som säkert gärna vill visa att Chelsea gjorde fel (det gjorde de inte) när de släppte dem.


---
Det är några återvändare med Swansea, spelarna Leroy Lita och Scott Sinclair har ett förfutet i Chelsea men ansågs inte hålla måttet och som jag ser det gjorde Chelsea rätt som gav dem chansen att ha en fotbollskarriär på annat håll. Inget att ångra. Manager Brendan Rodgers vars son länge höll till i vår akademi men som nu lämnat för Brighton och Gus Poyet har också en plats i Chelseas historia. Rodgers är en duktig manager som mötte ett alltför vanligt manageröde i Reading, men Rodgers fick onekligen sista skrattet då han tog upp Swansea och som nu spelar positiv och uppskattad fotboll i Premier League istället. Även om jag vidhåller ännu min uppfattning att de får svårt att hålla sig kvar. Jag tycker Swanseas trupp är tunn för en hel säsong av PLs kvalitet, men nykomlingar brukar alltid starta imponerande vilket även Swansea gjort även om målfabrikationen varit mycket dålig utom i en enda match, den enda de gjort mål i. Rodgers är ett av de managers jag tror på från de brittiska öarna och Chelsea har ingen liten del i hans utveckling. Han var ju ungdomsansvarig i Chelsea under Mourinho och en tid framöver tills han fick chansen att pröva sina vingar i större sammanhang. Jag ser honom kanske inte riktigt som en manager för Chelsea men man ska inte döma för tidigt.


---
Petr Cech är med i truppen till Swanseamatchen, Hilario fortfarande skadad. Det kan nog bara tolkas som att Cech är tillbaka mellan stolparna efter sin senaste smäll. Bytet var en försiktighetsåtgärd.

Sturridge är definitivt borta från matchen mot Swansea men är snart tillbaka, vilket innebär Anelka eller Kalou (som missade massor av chanser igen, och så pratar folk om Torres, mot Fulham) på högersidan. Jag gissar att Torres kommer att starta och byta med Drogba. Lukaku lär få vila efter 120 minuter som var rätt smärtsamma för honom på slutet i onsdags, bara Ruiz och Frei såg mer slitna ut mot slutet av matchen.

Swansea gjorde tre mål mot ett sagt West Brom förra helgen, startande med deras första mål någonsin i Premier League ac Scott Sinclair på straff. Men det är enda matchen de gjort mål i. Och jag ser gärna att det inte blir några imorgon. Cech behöver sina nollor, för jag räknar med att han stor trots skadan i onsdags. Senast Swansea möttes i ligan var 1983 (div 2 då), med ett resultat jag gärna ser upprepat, åtminstone i antalet mål för Chelsea, 6-1. Ineffektiviten i målgörandet är det jag är allra mest missnöjt med hittills den här säsongsstarten trots fyra tappade poäng. Med normalt effektivitet hade vi inte förlorat poäng mot Stoke och inte förlorat mot United heller.

Chelsea får också täppa till där bak. Bara en nolla för Cech, i öppningsmatchen och några av de målen, när de inte var offside, var absolut ganska onödiga och har berott på ganska svagt försvarsspel vid de tillfällena.

Chelsea har ett fantastiskt facit mot lag som promoverats med 55 vinster på de senaste 62 matcherna (ingen förlust). Senast ett promoverat lag klarade av Chelsea var tio år sedan.

Frank Lampard, om han spelar, och spelar han som mot Fulham bör han räknas till startspelarna, gör sin 350:e ligamatch för Chelsea. Ett mycket imponerande jubileum i dagens fotboll.


---
Swansea har överraskat och många tror att de kan stanna uppe. Kanske. Men att nykomlingar börjar serien bra, därför är det aldrig bra att möta dem tidigt på säsongen, är snarare normalt. Jag tippade dem som bäst av nykomlingarna men nedflyttade. Idag har QPR förstärkt massor och de ser klart starkare ut i långa loppet i mina ögon. Men Swansea har en tilltalade offensiv och optimistisk spelstil som efter flertalet mållösa matchen senast gav resultat i både mål och vinst.

Just nu känns nästan Chelseas roterande av laguppställningen mer spännande än själva motståndet, ursäkta Swansea men jag tror inte ni rår på Chelsea på Stamford Bridge oavsett laguppställning. Jag förväntar mig en övertygande vinst trots att inget motstånd får underskattas i Premier League.

Att flertalet av de som spelade mot Fulham inte startar är nog solklart. Räkna med 8-9 ändringar från den XI:an. Jag tror Cech är tillbaka i mål trots viss yrsel efter smällen i slutet av första halvlek och bytet. Däremot undrar jag över Sturridge, det såg allvarligare ut. Stora frågetecknet för mig är Drogba eller Torres, jag lutar åt att Torres startar ändå då han vilades helt, men då Drogba definiitvt var planerad att spela delar av matchen men inte kunde pga skador och tidiga "utvisningsbyten" finns det osäkerhet. Av nykomlingarna är nog Oriol Romeu närmast en start i ligan. Han var mycket imponerande som lågt liggande mittfältare, särskilt när Chelsea spelade med tio man, vilket vi fick göra större delen av matchen. Jag vet inte säkert just nu hur Alex röda kort påverkar, normalt är det ju tre matchers avstängning, men gäller det bara cupen...?


---
Jag gillar Swansea, jag gillar alltid småklubbar och särskilt när de har en stark knytning till Chelsea, men just nu vill jag faktiskt att Chelsea vinner stort och övertygande över Swansea på lördag. Jag blev rätt irriterad över Scott Sinclairs gnällande över Chelsea och ungdomar i början av veckan. Särskilt när det kommer från en spelare som inte var bra nog för Chelsea varken i klubbens eller mina ögon. Han må varit strålande i The Championship förra året, men det är sannerligen inte Premier League och en straff och halvdana insatser i de matcher jag sett har inte övertygat mig om att han duger på den här nivån, han duger åtminstone inte för Chelsea.

Så trots kopplingen till Chelsea och Brendan Rodgers som är en mycket bra manager vill jag se en storseger på lördag och inga mål för Sinclair. Så småsint är jag ;-)

Det var en holmgång där rätt många spelare gick på hörntänderna i förlängningen mot Fulham. Av Chelseas spelare var Lukaku som sprang mycket väldigt sliten, även om jag tror Fulhams Ruiz var ännu värre däran i förlängningen. Men oj, Chelsea vann en straffläggning i en match som inte var mer betydelselös (läs Community Shield). Slitna spelare, men Chelsea har en stor trupp även om det var tänkt att både Lampard (utmärkt) och Terry (vilken straff han tog, den tog mod) skulle vilas men fick spela över timmen. Jag verkligen njöt när Terry stensäkert pangade in sin straff även om både Kalous och Maloudas var både snyggare och med mindre marginaler. Men med tanken på historien kändes det så skönt att AVB såg till att Terry tog straffen. AVB är bara för härlig som gör sådana grejor.

Så räkna med många ändringar i startelvan på lördag. Det var säkerligen planerat att Drogba skulle hoppa in mot Fulham i ligacupen, men pga skadorna blev det aldrig så. Jag tror inte Cechs skada är allvarlig, det såg inte så ut, han verkade bytas ut mest av säkerhetsskäl. Svårare att säga om Sturridges skada. Vi lär väl få besked snart dock.
*
För övrigt är jag rätt övertygad om att United är ett lag som kommer att få problem den här helgen. Jag ser det inte som uppenbart att de kommer att besegra Stoke borta. Ett Stoke som var förnedrat mot Sunderland efter en lång Europaresa.. Det är läge för en liten skräll där.

Lindy

Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter. Vi publicerar gärna dina åsikter. Se mer >>>

epost
CSFC