AKTUELL LIGAPLACERING
4 Chelsea FC 3 sp 2 v 1 o 0 f 5 -2 mål 7 poäng

22-28 augusti 2011

silly rykten

Nyhetsnotiser v-34



Söndag:
City och United imponerar stort i serieinledningen, framförallt offensivt, även om Chelsea kanske imponerade minst lika mycket i seriestarten förra året, så dra inga slutsatser av det. Men en sak kan man konstatera, det hade inte varit dumt att få möta Arsenal eller Tottenham just nu, istället för i slutet av oktober (resp dec) när de kanske hämtat sig och Whiner kanske faktiskt accepterat att han måste spendera Nasri-Fabregaspengarna på kvalitet idag istället för möjlig kvalitet om fyra-fem år. Och varför påpekas det aldrig att Arsenal under Wenger är det lag som väl har absolut flest utvisningar.
Istället får vi ett av självförtroende uppumpat United om dryga två veckor borta, det blir inte en lätt match. Och som vanligt hoppas jag verkligen få slippa Howard Webb, det var onekligen inte för Arsenal som domsluten gick, billig straff, billig utvisning av Jenkinson.(Såg ej hur Arsenal fick sin straff, bara missen). Webb är fortfarande i allra högsta grad rödtröjad som jag ser det. Inte för att det hade påverkat utgången av matchen på något sätt, men ändå. Webb är för United vad Uefa-domare är för Barcelona i viktiga matcher, inte helt fläckfri så att säga.

Lördag:
Chelsea har som vi redan tidigare berättat varit intresserade av den unge U-20-spelaren Ulises Davila från Chivas. Han är offensiv mittfältare-anfallare och tillhörde Mexicos bronslag i U-20 VM, med framgång. Fyllde 20 år i april. Davila har skrivit femårskontrakt.
Nu är affären officiell även om Davila lär lånas ut till Vitesse Arnhem (eller någon annan klubb) då han inte klarar arbetstillståndskraven tydligen, vilket får en att undra hur Man U fick igenom Lilla Ärtan och hur Arsenal fick igenom Ryo M. men föryngringsprocessen fortsätter. Inga övergångssummor har angetts men övergången är officiell.
>>>
Det har dock ännu inte sagt något om han lånas ut, så först kanske Chelsea gör ett försök att ordna ett tillstånd, även om det misslyckades med mer meriterade Rajkovic som för övrigt gjorde debut för Hamburg idag, ett Hamburg som storstädat och fick 3-3 efter att bänkat alla andra fd Chelseaspelare.


Första rapporterna säger att Drogbas hjärnskakning inte ska vara så farlig som den verkade, men jag hoppas verkligen han avstår landskamperna kommande vecka. Drogba behöver inte stanna kvar för observation under natten så det hela verkar ha slutat lyckligt.


Tuff lottning i Carling Cup, Chelsea fick grannen Fulham i tredje omgången, första för Chelsea. Hemmamatch dock. Inte alls bra, då jag ville se massor av ungdomar i den matchen, men nu vet jag inte om Chelsea vågar spela dem för vi vill ha en lång ligacupresa. Matchen ska spelas i vecka 38.
---

Oj vad jag gillade första delen av första halvlek idag, vilket spel och framförallt visade Torres och Drogba hur otroligt bra fotbollsspelare de är. De lyckades kanske inte alltid men intentionerna (Norwichförsvaret var väldigt vaket) där måste glatt AVB lika mycket som de gladde mig. Tycker dock studiogubbarna på Viasat var löjligt negativa, rena gnällspikskommentarerna (vi har inget att säga så vi gnäller lite istället). Chelsea spelade som vi förväntar oss under AVB, fast med en helt annan spelmodell. Jag älskar det. Det är dags att för alltid begrava den gamla klyschan att aldrig ändra ett vinnande lag eller en vinnande modell, AVB visar hur modern fotboll ska spelas, efter spelarnas egenskaper, inte efter skrivbordsmodeller. Det enda som saknades var fler mål, för det var halvleken värd. Och hur kul som helst att hånade Bosingwa (åtminstone av playstationsfansen) fick göra ett underbart mål.
-Det som saknas av det vi vet AVB jobbar med är återerövrandet av bollen tidigt, det sker inte som AVB vill ha det.
-Norwich var långt ifrån ofarliga, de spelade riktigt bra, så det var en härlig första halvlek.
-Chelsea började andra halvlek ungefär likadant och tryckte tillbaka Norwich ordentligt. Sedan började slarvet sätta in när målen uteblev, följt en jättetavla av Hilario och Ivanovic som ändrade förutsättningarna totalt. Anfallet efter en mycket otäck skada på Drogba. Vi får verkligen hålla tummarna men nog såg det ut som åtminstone en hjärnskaking då han först blev träffad av Ruddys bägge knytnävar i ansiktet och sedan slagit huvudet handlöst i marken.
-Mata fick då göra debutistället för den idag anonyme Malouda, och Chelsea ändrade spelmodell till 4-3-3.
-Straff i 80e minuen, solklar men den där löjliga frilägesutvisningsregeln slog till också när Ruddy tvingades fälla Ramires. Stenhårt mitt i mål av Lamps, farligt nära ersättaren Rudd.
-Lukaku debut i 83e.
-11 minuter tillägg, men så tog det lång tid att stabiilisera Drogba, han låg på plan i nästan tio minuter.

Förtjänt vinst, men det var helt klart tuffare än väntat faktiskt då Norwich var riktigt bra och Lambert visade vilket duktig manager han är. En match som visade många bra intentioner, men det räcker ännu inte.
Mycket lovande debuter av Mata och Lukaku
, mindre bra insatser av Malouda, Ivanovic som dock var mycket nära att revanschera sigmen lyckades missa öppet mål med en nick från ung 3m (Hilario var bra till missen med Iva, efter det såg han lite osäker ut). Lamps fortfarande lite trög, men inte alls lika mycket sidledes som tidigare. Övriga skötte sig som de ska, bra även om pricken över i-et saknades för dem.

Och Mata fick göra mål i sin debut, i en fin soloprestation när han snappade upp en vilsen passning i Norwichs försvar i 100e minuten. Vilken underbar dag för honom.

Ändå, sluttanken är, hur gick det för Drogba? En allvarlig hjärnskaking första beskedet, usch...
---

Helt ovidkommande men jag gillar Adidas nya slogan. Own the game.
---

Josh Mceachran har avslöjat att han bad om att få gå på lån den här säsongen, men att AVB inte ville släppa iväg honom. AVB anser att han kommer att kunna få tillräckligt med speltid i Chelsea, inte minst då han planerar att spela ungdomarna i Carling Cup, så jag hoppas att vi får en längre cupsejour där i år än förra året då vi åkte ut i förlängningen av första matchen.

Kul för förre Chelseaspelaren Franco di Santo som gjorde bägge målen i Wigans match mot QPR. Grattis.

Fredag:
Juan Mata har fått överta nummer 10 av Yossi Benayoun som inte bryr sig om numret. Däremot har inte Chelsea talat om vilket nummer Yossi kommer att spela med i fortsättningen då dennes eget lyckonummer 15 ju är upptaget av Malouda.

Torsdag:
AVB har bekräftat att Chelsea lagt ett bud på Portos Alvaro Pereira, uruguayanen som nästan aldrig är skadad och kan spela mittback, vänsterback och på mittfältet och det är självklart det som gör honom intressant för AVB. Men AVB medger att Chelsea och Porto står mycket långt från varandra i budgivningen och han är inte optimistisk. Däremot ville AVB inte säga något om Luka Modric, vilket är förståeligt efter Redknapps trettiofemton olika utspel i veckan, vi kan dock konstatera att Modric spelade inte mot Hearts.

Petr Cechs rehabträning går bra och han är optmistisk om att han ska vara tillbaka i spel inom de 4 veckor det först sas. Även om han inte tänker ta några risker. Den stora frågan är alltså, kommer Petr att vara tillbaka i tid för ManU-matchen?

Onsdag:
Torsdag klockan 17.45 lottas Champions League, Chelsea är topprankade och slipper en hel del av de svåraste lagen. Vi återkommer med hur lottningen utfaller. Sänds i Viasat, Eurosport.

Förstaseedade: Barcelona, Manchester United, Chelsea, Bayern München, Arsenal, Real Madrid, Porto, Inter.
Andraseedade: Milan, Lyon, Shaktar Donetsk, Valencia, Benfica, Villarreal, CSKA Moskva, Marseille.
Tredjeseedade: Zenit St Petersburg, Ajax, Bayer Leverkusen, Olympiakos, Manchester City, Lille, Basel, Bate Borisov.
Fjärdeseedade: Borussia Dortmund, Napoli, Dinamo Zagreb, Apoel Nicosia, Trabzonspor, Genk, Viktoria Plzen, Otelul Galati.

Mitt hopp: CSKA Moskva, Basel, Galati - oavsett reseönskemål.
Mardrömsmotståndare i varje grupp: Shaktar Donetsk, Man City (om vi kan få dem, är osäker) annars Zenit, Dortmund (Napoli är tuffa också)


Juan Mata är nu även officiellt en Chelseaspelare. han är tillgänglig för truppen mot Norwich och har redan tränat med laget. Det är ännu okänt vilket nummer han kommer att bära i Chelsea. Kontraktet är på hälsosamma fem år.

Det är nu tyvärr officiellt. Slobodan Rajkovic lämnar Chelsea. Och även om jag tippade det redan i våras är jag väldigt ledsen över det. Jag tyckte han var alldeles utmärkt på försäsongen och så tyckte även ledningen, men på grund av de idiotiska arbetsttillståndsreglerna tvingas Rajkovic nu lämna och då är det bättre att han gör det permanent för Hamburg. Det talas om 3m pund vilket är mindre än vad Chelsea betalade 2007 får 22-årngen. Jag tycker det här är jätteledsamt och jag önskar att Chelsea hade en återköpsklausul i kontraktet men det sägs inget om det eller om transfersumman. CSFC önskar Slobodan all lycka till i Hamburg, vår nya broderklubb som nu får bli åtminstone min tyska favoritklubb med tanke på alla våra fd spelare och Bruma där. >>>

Unge Adam Phillip som gjorde mål senast förra veckan i reservlaget har fått en hemsk knäskada. Han beräknas vara borta från Chelsea hela 12-18 månader.

Tisdag:
Chelsea vann även sin andra reservlagsmatch, den här gången borta mot Bolton. Men det var inte det spännande och roliga. Det fantastiska var att Sam Hutchinson som förra sommaren som knappt mer än junior tvingades i pension på grund av skador spelade i matchen! Hutchinson studerar till tränare och är anställd av Chelsea på ungdomssidan prövar om hans knän kommer att hålla för matchspel. Hutchinson var ett jättelöfte innan skadorna knäckte hans karriär, och var bland annat utmärkt på USA-turnéen under Mourinho. Lycka till Sam!
Josh McEachran gjorde segermålet sju minuter före slutet. Startade gjorde också svenske Marko Mitrovic. Kapten i laget en 16-åring, Chalobah!
Chelsea (4-3-3): Jamal Blackman; Todd Kane, Sam Hutchinson, Nathaniel Chalobah (k) (George Saville 92), Patrick van Aanholt; Jacob Mellis, Conor Clifford, Josh McEachran; Billy Clifford, Marko Mitrovic (Aziz Deen-Conteh 76), Kaby Djalo.
Avb: Mark Beeney, Carl Magnay, Rohan Ince.

Lite mer läsning om Oriol Romeu >>> och Romelu Lukaku, >>> , bägge kan komma att vara med i truppen mot Norwich på lördag.

Mikels far har fritagits från sina kidnappare. Fem män har gripits av polisen. Mikels far lär blivit misshandlad men är i övrigt oskadd.

Visst är det otroligt. Chelsea har gjort en av de två (Aguero är väl först) största värvningarna i Premier League den här sommaren och det har knappt ens nämnts i svensk sportpress! Det är anmärkningsvärt hur snedvriden (åt rött och spuds) svensk sportpress är. Men om en spelare i europas fjärde bästa liga ägnas det hur mycket utrymme som helst åt.

Måndag:
Lovande försvaren Tomas Kalas, 18, lånas ut till Chelseas vänklubb Vitesse Arnhem i Holland. Lånet är årslångt.

Mata är klar för Chelsea. Mata åkte på måndagen till London för läkarundersökningen och personliga förhandlingar. Se sep art >>>

Frågan är väl hur Matas övergång kommer att påverka Modric-affären? En del säger redan att den är död, andra hävdar att Chelsea lagt ett nytt bud. Vi får väl se. Modric spelar i vilket fall som inte mot United måndag kväll. En lättare skada sägs det men Redknapp skyller på att han helt enkelt inte vill, "his head is not screwed on right", ungefär att Modric inte koncentrerar på Tottenham efter att Chelsea ska lagt ett nytt bud om ca 30m. Enl Daily Mail. Enl ESPN säsger han att Mata-affären stoppar Modric, vilket jag inte är säker på.

 

Rykten v-34



Söndag:
van der Wielryktet som spreds hej vilt tidigare idag visade sig falskt - hur överraskad är jag.... Han var bara på väg till London för en minisemester.
Antar samma sak lär gälla att Arsenal skulle kommit överens med Inter om Sneijder....
Media ska inte tas med en nypa salt de närmaste dagarna utan med skeppslaster av salt.

Tro inte på dem. Oavsett vad de heter. De värsta lögnare jag vet (eller mest okunniga om vi säger så) är Fanatix, Sportsvibe, talkFootball, Bleacher, GiveMeFootball, fotbollskanalen.se, CaughtOffside, FootyLatest, alla spanska fotbollstidningar och de flesta italienska - av tidningar lita inte på svenska kvällstidningar, Daily Mail, och framförallt inte Metro uk. Men tyvärr inte ens normalt trovärdiga tidningar/medier går att lita som Telegraph, Observer, Sky, ESPN och till och med BBC visat under sommaren då de publicerat rena rykten som nyheter.


Harry Redknapp, Uncle 'Arry
som sällan kan hålla tyst har nu gått ut och avslöjat att Modric inte ville spela mot City. Han säger det inte rent ut, men han antyder kraftigt att det skulle vara Chelsea närstående som försöker påverka Modric. Ynkligt som alltid av Redknapp om ni frågar mig. Antingen stötta spelaren eller håll käften, häng inte ut en spelare om du någonsin vill att han ska göra ett bra jobb för dig i framtiden!

Ett kul skvaller har dykt upp, Inter lär vilja sälja Wesley Sneijder till Chelsea för 27,5 miljoner inkl Malouda - inte mig emot. Men om jag tror på det, nja....

Söndagens skvaller är väldigt intensivt, men inte heller något nytt förutom att summorna blir allt löjligare, vd Wiel är nu uppe i 32m. Och lär ha twittrat att han ska till London, och då ingen tror Arsenal betalar det så anser alla att Chelsea är köparen, trots att vi inte behöver honom. Och till de pengarna! Fanatix påstår också att vi ska lägga ut 65m på tre Portospelare, Parker är tillbaka i ryktena, liksom mycket mer, inget jag betecknar som särskilt trovärdigt även om jag nog kan tänka mig att något händer med Chelsea fortfarande.

I tidningarnas eviga jakt på nya Chelseaspelare har återigen Lyons Michel Bastos kommit upp. En spelare som inte går att använda i CL, men en duktig spelare. Ändå tror jag inte på det, men tidningarna visar en viss desperation nu.

Lördag:
Fantasisajten Fanatix påstår att Chelsea träffat avtal om att köpa Gregory van der Wiel från Ajax för enorma 28m. Det är till och med för Fantaix skrattretande även om de försöker hänvisa till holländska källor, icke namngivna. Jag sätter en selma på att den källan satt på ett coffee house i Amsterdam.

Det tog ett tag, oväntat länge faktiskt men nu har även Frank Ribery återigen knutits till Chelsea. Han är knappast lika het längre efter en svag förra säsong, kantad av skador och skandaler, men en mycket bra spelare. Men om Chelsea vill bjuda 35m för honom, varför inte bjuda det för Modric som verkligen vill till klubben?

Andra alternativ letas febrilt av tidningarna, men för en gångs skull nämner de faktiskt spelare i positioner där det kan bli aktuellt, som Moutinho som blivit het igen, men om Porto vägrar Chelseas värdering av Pereira lär de knappast bli mer imponerade av ett Moutinhobud. Krasic nämns också oftare. Jag färväntar mig att Parker lär komma upp, liksom Sneijder. Nasri däremot är helt körd. Hamsik kan också bli aktuell igen. di Maria hoppas jag lite på. Pastore däremot är ju borta från marknaden. Ja, ni förstår nog vad som kommer att hända de här sista fem dagarna av silly season.

Fredag:
Pereiraaffären
ser ut att bli allt hetare. Alvaro Pereira har dragit sig ur Portos supercupmatch mot Barcelona i helgen för att han vill till Chelsea. Chelsea lär bjudit 15m pund men Perieras Portoklausul, vi vet ju att de har de mest utförliga sådana i branschen, lär vara 30m euro. Så som AVB säger, det är långt mellan parterna. Jag är lite förvånad då Pereira visserligen är väldigt mångsidig, men han är ändå främst vänsterback, vilket väl är den position Chelsea har bäst täckning på...

Enlgt tidningarna har Chelsea fått tvärnej från Levy om Modric på ett bud om 30m pund. Nu tror flera ledande engelska tidningar att Chelsea tänker chockhöja budet till 40m för att fixa en transfer innan fönstret stänger på onsdag. Modric själv lär haft ett två timmar långt möte med Levy och fortfarande hävdat att han vill lämna. Han spelade inte i torsdagens möte mot Hearts, vilekt fortfarande skylls på skada. Även om många tror han strejkar, något jag finner osannolikt, men hela den här affären börjar likna det osannolika.

Torsdag:
Everton är den senaste klubben som hoppas få låna Patrick van Aanholt. Och antingen han eller Ryan Bertrand lär säkert lånas ut, men Everton har redan Laighton Baines på vänsterbacken så det låter inte som ett ställe de kan få speltid hos, så varför?

Våra skrattretande vänner på Fanatix har hittat en ny spelare som Chelsea ska köpa, ja helt ny är han inte då han är med på listan, men nu ska Gary Cahill till Chelsea enligt de förmodligen drogade skribenterna på Fanatix som dagligen kommer upp med den ena skrattretande historien efter den andra.. Förmodligen över en bong med marijuana eller lsd på sockerbitar.

Jo, de anser också att Florent Malouda kommer att säljas till Juventus för 5m pund! Något som också Daily Mail hakat på. Jovisst ni!

Onsdag:
Annars är det mest Rajkovic- försäljning till Hamburg, Pereira - köp som dominerar skvallret tidig onsdag. Dock inget om Sturridge vilket överraskar något då engelsk media tycks bestämt sig för att göra vad de kan för att tvinga iväg honom från Chelsea. Danny som avtjänar sin sista avstängning mot Norwich och jag måste säga jag längtar efter att se honom på plan, han hade varit perfekt i de matcher vi spelat med sin speed, sitt självförtroende.

Metro uk som blir alltmer opålitlig för varje artikel de publicerar påstår att det är redan klart att Romelu Lukaku lånas ut till Stoke i januari, vilket är direkt rakt emot vad Lukaku själv sagt då han inte vill lånas ut utan vill stanna på Cobham för att lära sig av Drogba och de andra anfallarna. Så det är låg trovärdighet liksom det mesta från Metro numera.

Enligt Daily Mail ska Tottenham avslagit ett nytt bud på Modric från Chelsea. Budet ska varit 30m pund. Jag är inte så förvånad då jag aldrig trott 30m pund lär räcka. Mitt tips har hela tiden varit 33-35m. Särskilt med tanke på kontraktstidens längd och spelarens rykte i England. Det är nog högt värderat, men högt är nyckeln i det här fallet.

Tisdag:
Alvaro Pereira-ryktet
vägrar dö, nu säger t o m något seriösa Sky sport att Chelsea ska lagt ett bud till Porto om 25m pund. Jag tror ändå inte på det, men kan ha fel då mängden rykten är imponerande kring detta. även i trovärdiga källor men priset varierar oerhört, Telegraph talar om 20m euro t ex.

Ulises Davila som gjorde succé för Mexico i U-20 VM lär vara aktuell för Chelsea med omedelbart lån till Vitesse Arnhem. Han kommer nmligen inte att få arbetstillstånd innan han är etablerad i mexikanska a-landslaget. Vi får väl se. Ett nytt namn är det dock.

Det sägs nu att Slobodan Rajkovic inte fick arbetstillstånd i England och att han därför går till Hamburg. Det påstås att han redan gjort läkarundersökningen. Det är häpnadsväckande att Rajkovic inte får sitt arbetstillstånd när Arsenals unge japan fick det utan att ha bättre meriter. Mycket underligt om detta stämmer. Eller på ren svenska, det är för jävligt. Men om det stämmer är det bättre för Rajkovic att få lämna och känna trygghet med ett permanent klubbyte, hoppas bara att Chelsea har en barcleonaklausul att de kan få köpa tillbaka honom.

Redknapp som för närvarande bara tycks ha en låt på sin repertoar hävdar att Mata valde Chelsea enbart för pengarna, fast Mata är oerhört tydlig i att han avvisade både Tottenham och Arsenal för att han inte ansåg lagen bra nog. Men precis som med andra spelare passar det Redknapps självbild att bara skylla på pengarna när spelare väljer bort hans lag! Särskilt med tanke på Rdknapps egen finansiella bakgrund med rättegångar om pengar, skatter, kick-backs och annat.

Brittiska medier är djupt oeniga om ev transfer för Modric. En del påstår slutförhandlingar pågår, andra säger att Modric kommer att erbjudas ett nytt kontrakt. INgen säger dock att han kommer att acceptera det. Även Modrics lagkamrater säger olika saker, även olika saker olika dagar. Vi kan bara vänta och se, men grundtipset är fortfarande att om något ska ske kommer det att ske den här veckan.

Måndag:
Alex har klargjort att skvallret om honom till Juventus är just bara det, skvaller

Enligt vissa tidningar funderar Redknapp på att göra Modric så kallad cup-tied genom att spela den skadade (ikväll i alla fall) spelaren mot Hearts i veckan trots en 5-0 ledning från bortaplan. Men det stämmer väl ändå inte?! Europa League och Champions League är olika tävlingar och spel i den ena gör inte en spelare cup-tied om de inte ändrat reglerna i år. För förra året spelade Torres i Europa League med Liverpool och i Champions League med Chelsea. Så antingen är Rdknapp och tidningarna illa informerade eller har reglerna ändrats till den här säsongen utan min vetskap!

Engelska tidningar har gett sig fan på att Chelseas ska göra sig av med Daniel Sturridge på något sätt och idag får Meireles mot Sturridge massor av presstäckning. Det vore vansinne som jag ser det, en stor framtidsspelare mot en halvdan mittfältare som hade några bra matcher förra säsongen.Så mycket behöver vi inte en mittfältare av halvdan klass, vi har redan Benayoun som är bättre och intressantare i mina ögon i så fall.

Hamburg, i bottenträsket av Bundesliga tittar på ytterligare en Chelseaspelare, Slobodan Rajkovic. Om Rajkovic inte får arbetstillstånd kanske det är ett bra ställe för ett lån, om han får det kommer han att stanna.

Lucas Piazon som har ett förkontrakt med Chelsea väntas till London i veckan för att signera det färdiga kontraktet inför hans övergång i januari. Vi räknar honom ändå som Chelseaspelare sedan länge.

Mycket fantasifull Fanatix påstår nu att Chelsea tänker komplettera Mata-affären med Stevan Jovetic från Fiorentina.



Lindy

CSFC

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.