AKTUELL LIGAPLACERING
5 Chelsea FC 2 sp 1 v 1 o 0 f 2- 1 mål 4 poäng

26 augusti 2011

silly rykten

Vi har för gamla spelare och en för ung manager,
ändå kan vi vinna det hela....


Juan MATA Chelseaspelare

Chelsea meddelade sent söndag kväll att Juan Manuel Mata är en Chelseaspelare förutsatt att personligt kontrakt och läkarundersökning går bra.

Inga detaljer är kända, bara att Valencia och Chelsea har kommit överens om en övergångssumma. (Gissningsvis 23,5m- 29m pund beroende på vem du frågar).

23-årige (född 28 april 1988) Mata tillhörde det vinnande spanska lagets allra bästa spelare i U-21 EM och har en ordinarie plats i Spaniens a-landslag, även om han kanske inte startar jämnt. Mata tog en plats i U-21 EMs bästa elva. Det är en spännande ytter av den sort som Chelsea saknat de senaste åren. Hans snitt med nio mål och tio assist per säsong de tre senaste åren är utmärkt för en spelare som egentligen kanske borde räknas som mittfältare. I Valencia spelade han mestadels på vänster sida så han kan kanske ses som en ersättare till Zhirkov, och definitivt en blåslampa för Malouda.

Mata startade karriären i Real Madrid B, 2006-07 innan han säsongen 07-08 gick till Valencia där han spelat 129 matcher, 33 mål. Han har spelat i alla spanska ungdomslandslag innan han 2009 gjorde debut i a-landslaget. Han har nu gjort 11 landskamper och 4 mål vilket är ett bra facit för en ytter.

Mata är son till en fotbollsspelare och född i Burgos men uppväxt huvudsakligen i Asturien. När han gjorde debut i yngsta pojklandslaget sa dock coachen att han hoppades att han inte var så dålig som far sin... Pappan, med samma namn, spelade aldrig i La Liga även om han två gånger var med och vann uppflytttning, sonen blev världsmästare förra året som 22-åring!

Han var bara en av två icke-Real eller Barcaspelare som blev med i årets lag i Spanien förra året. Han spelar ytter men gillar att gå in i planen och fungera mer som en playmaker ibland. Han betecknas närmast som intellektuell i fotbollskretsar (jämför Le Saux) då han har en utbildning och tycker om att följa med i världshändelser och håller sig informerad. Han lär tala ovanligt bra engelska för en spanjor vilket alltid är ett plus när man byter land.

__

OBS. Artikeln Nyheter+Rykten uppdateras dagligen även om den inte ligger först på sidan. Använd länken till höger.


Lindy

CSFC

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.