SLUTLIG LIGAPLACERING 2010-2011
2 Chelsea FC 38 sp 21 v 8 o 9 f 69-33 mål 71 poäng

27 juni - 3 juli 2011

silly rykten

Hade planerat att presentera nyheter veckovis under mellansäsongen, men som utvecklingen är just nu kommer vi även att ta upp några få av alla de häpnadsväckande rykten som rör sig kring Chelsea. Utvalda från en viss sannolikhetsgrund till bra för de är roliga. Nästa vecka byter vi menyn till höger så vill du läsa tidigare artiklar, klicka på Tidigare år efter det.

Nyhetsnotiser v-26


LÄSTIPS Villas-Boas; länkar >>>

Fredag.
Nathaniel Chalobah
fortsätter göra succé i U-17 VM. Den engelska lagkapten tog sitt ansvar och slog in den femte och avgörande straffen i straffavgörandet mot Argentina i åttondelen. De möter nu Tyskland i kvartsfinal. Även Lucas Piazon spelade för Brasilien i deras vinst mot Ecuador och är i kvartsfinal, om än lite mindre överraskande.

Torsdag:
Det är nu officiellt att även Jeffrey Bruma, vår 19-årige lovande mittback går till Hamburg. Det är dock enbart som lån på ett år, men med en ovanligt klausul om ett eventuellt andra år som lån. Jag är ine helt glad över detta, då jag mycket hellre skulle velat se honom utlånad till en PL-klubb än en helt annan liga. Men lånealternativet var nog hans enda med tanke på konkurrensen just nu bland centrala försvarare i Chelsea, så vi önskar honom lycka till i Hamburg och önskar honom välkommen tillbaka nästa säsong. Hans kontrakt med Chelsea gäller till 2014.

Det är knappast en nyhet, men bör kanske ändå nämnas. John Terry förblir kapten i Chelsea även under Villas-Boas. Det har AVB redan bekräftat trots att spelarna ännu inte samlats. Men AVB känner ju JT sedan länge och har med stor säkerhet redan haft samtal med vår ikoniske kapten.

Onsdag:
Villas-Boas första intervju. >>> och mer >>>

Stackars playstationfans, de måste dö sotdöden efter att André Villas-Boas har förklarat att han har ingen brådska med att köpa nya spelare. (se andra intervjuartikeln på CFC, länk ovan). Det måste vara ett öde värre än döden för dem att inte kunna köpa sina agueros, neymars etc redan nu. För att inte tala om vad klubbägarna som till varje pris försöker avyttra sina spelare till överpriser (Palermo, Santos, Atletico) nu tycker när Chelsea inte direkt kommer att ge sig in i budgivningar.

Själv anser jag att det är det smartaste jag hört hela silly season. Villas-Boas vill först utvärdera de spelare som finns, innan han bestämmer sig för vad som saknas och kan fås annorstädes.

Han avslöjar också att spelarna fick några dagar extra semester. De förväntas nu inte börja förrän 6 juli (dvs utom Luiz och Ramires som spelar Copa America).

Tisdag:
Varning:
Ni ser säkert artiklar och uttalanden från André Villas-Boas i massor av olika medier just nu. Men när ni läst dem upptäcker ni att de alltid är s k re-hash av gammalt material. Så glöm därför inte att Villas-Boas har som policy (likt Guardiola förresten) att ALDRIG någonsin uttala sig för enskilda medier, han ger bara presskonferenser och självklart klubbens egna medier. Detta är utan undantag och om man vet det är det mycket lätt att avslöja lögnare inom media, som försöker framställa det som om han talat med just dem.

Under onsdagen lär Chelsea ordna ett pressmöte där media får träffa André Villas-Boas för första gången. Kan bli intressant.

Måndag:
Chelsea har med kort varsel och utan någon som helst förklaring ställt in första träningsmatchen mot Vitesse Arnhem den 9 juli. Vi kan bara gissa varför och gissningen blir att den ligger för nära Villas-Boas tillträde som manager och att han helt enkelt vill ha mer tid på sig att lära känna laget än den knappa vecka som var planerad. Första matchen blir nu istället borta mot Portsmouth den 16:e innan asienturnén med matcher i sydostasien och Hong Kong startar.

Skönt att höra och läsa hur Avram Grant bestrider alla mediemyter om att Roman Abramovich skulle vara en svår ägare att jobba med. Tyvärr lär inte journalisterna läsa det och ännu mindre ta hänsyn till det. Läs dock gärna Skys artikel (de är betydligt mer trovärdiga än t ex svenske kvällstidningar) >>>

Tre av våra fyra brasilianare spelar landslagsfotboll under sommaren. Lucas Piazon är redan i farten i U-17 VM i Mexico. Om fyra dagar börjar Copa America för David Luiz och Ramires. Och jag är som alltid oerhört frågande till varför inte Alex gör dem sällskap men hans långvariga knäskada förra året gjorde säkert att han tappade sin landslagsplats och sådana är svåra att återvinna i Brasilien. Fast egentligen ska vi nog vara tacksamma att Alex inte är med så han kan ytterligare rehabilitera sitt knä. Copa America pågår till 24 juli och då alla förväntar sig en final mellan värdnationen Argentina och Brasilien får vi räkna med att vara utan vår brasilianska kontingent hela försäsongen och förmodligen en bit in på säsongen. Särskilt som de knappast väl haft någon form av semester. Men det är ändå klart bättre än den där hopplösa turneringen African Cup of Nations som tyvärr återkommer i januari.

Lucas Piazon gjorde första målet för Brasilien mot Elfenbenskusten i U-17 VM i Mexiko. Matchen slutade 3-3 efter att Brasilien kvitterat djupt in på övertid. Den senaste nye "Drogba" Souleymane Coulibaly gjorde alla Elfenbenskustens mål och är redan VMs målkung, och har attraherat stort intresse både från silly season-journalister och agenter.

 

Rykten v-26



Söndag:
Swansea verkar ha hopp om att få låna Ryan Bertrand nästa säsong. Jag vet inte hur pass motiverat det är men det står nog klart att antingen Ryan eller Patrick van Aanholt kommer att lånas ut med tanke på konkurrensen på vänsterbackplatsen i Chelsea.

Efter lördagens sena skrattrykte om Theo Walcott kommer nästa då spanska Marca (och ni vet att den som tror på något som står i en spansk sporttidning också tror på tandféen, eller hur?) säger att Chelsea jagar Pepe. Aldrig i livet. Fel fel fel säger jag som Brasse i Fem myror. Fel plats, fel person, fel attityd.

Nästa skrattrykte är att Liverpool nu också ger sig in i jakten på Sturridge; efter Bolton, Stoke, WBA, Newcastle, Manchester United - väntar bara på fler. Keep on dreaming.

Vår favoritnarr Zamparini i Palermo har nu hittat ett par nya klubbar han vill han med i en budgivning (som jag inte för ett ögonblick tror existerar) om Javier Pastore. Nya medlemmar i klubben är idag Milan och Roma. Snart kommer Zamparini att börja resa runt på de svenska bonnamarknaderna med ett eget stånd för att sälja Pastore.

Nu börjar även tidningarna, några månader efter CSFC, spekulera i att Anelka blir den förste som lämnar Chelsea. Det är inga höga odds på det. Anelka har gjort det fantastiskt i Chelsea men av de äldre anfallarna är han utan tvekan den som vi kanske lättast kan avvara. Han har också många gånger uttryckt sin önskan om en sista transfer till mer okända ligor som MLS eller de arabiska. Han har varit fantastiskt bra i Chelsea, men...livet på toppen är tufft.

Tidningarna har också mycket roligt med att spekulera i vad den tuffare attityden som förutspås i Chelsea mot spelarnas beteende även vid sidan av planen kommer att innebära särskilt för Ashley Cole. Och det kan man säkert göra.Cole har en förmåga att hamna i medias centrum, även om det kanske inte alltid (men många gånger) varit hans fel. Vi vet ju vilken enorm pressövervakning, inkl dolda mikrofoner och gömda gps-sändare, som fotbollsstjärnor utsätts för i England.

Lördag:
Dagens sena Daily Mailare är ett hysteriskt rykte om att Chelsea jagar Theo Walcott. Jag bedömer sannolikheten som extremt liten. Chelsea var intresserade när han var en knatte och precis innan han gick till Arsenal men idag, absolut inte. Men jag fick ett gott skratt.

Dagens hetaste rykte är att Chelsea ger sig in i jakten på Samir Nasri från Arsenal. Nasri som har 12 månader kvar på sitt kontrakt lär tackat nej till ett Arsenalbud på 90.000 pund i veckan. Hetaste friare lär United vara men om Chelsea misslyckats med Luka Modric räknar tidningarna med att Chelsea ger sig in i leken. I kulisserna väntar även Man City om de misslyckas med att få Alexis Sanchez. Nasri är onekligen ett intressant namn även om jag tycker han är lite tunn, både i fysik och psyke. Men han skulle onekligen erbjuda Chelsea en ny dimension.

Svenske Amin Affane som gjort bra ifrån sig i Chelsea som ungdomsspelare lär ha skrivit sitt första proffskontrakt med klubben nu när han fyllt 17 och han lär säkert förekomma i U-18 laget i år igen, fast förhoppningsvis som helt ordinarie.

En del medier tycks behandla Chelsea som en slasktratt dit spelare ska säljas som klubben inte kommer överens med eller vill bli av med. Ha det i minnet när ni hör alla konstiga rykten. Senast är det att Chelsea skulle vara intresserade av Daniele de Rossi från Roma för att han inte kommer överens om sitt nya kontrakt. Jag tror inte det. Även ryktet om Lucio tillhör den kategorin fast på något sätt ännu värre då vi 1- inte behöver en försvarare, 2- inte behöver en 33-årig försvarare.

Chelsea ska ha accepterat ett bud om 750.000 pund för Jack Cork, senast utlånad till Burnley. Budet är från Southampton. Det lär ha funnits accepterade bud redan tidigare i juni, men ingen affär. Men att Jack Cork inte spelar i Chelsea nästa år har stått klart mycket länge.

Fredag.
Intensiva rykten i England om att Chelsea är intresserade i Boltons Gary Cahill och Birminghams Scott Dann, bägge försvarare och däremd egentligen fullständigt överflödiga som jag ser det i Chelsea, så jag förstår inte ryktet.

Santos meddelar nu att Neymar inte är till salu efter att de tidigare i veckan hävdat att flera klubbar mött deras krav ang utköpsklausul. En fullständigt oseriös klubb som säkerligen kommer att få stora problem med att behålla Neymar som de fick att skriva ett långt kontrakt förra året när han tackade nej till Chelsea efter påverkan från flera andra, bl a gammelfarbror Pelé. Jag undrar jag hur Neymar reagerar på det här, för han förstår lika väl som alla andra att det finns ingen större framtid i att spela kvar i Santos även om de är bästa sydamerikanska lag.

Dagens Zamparini är att det är Chelsea och Juventus som jagar Javier Pastore. Men han upprepar inte att ett utländskt lag har mött utköpsklausulen, ändå drar han in ett inhemskt lag i den egenproducerade soppan. Hade det kommit från någon annan person kanske man hade kunnat tro lite på det, men nu.... Vi får se även om en del media betraktar det som klart.

Alexis Sanchez-ryktena får en ny omgång, trots att alla källor påstår han helst vill till Barcelona.

Torsdag:
Chelsea ska ha värvat 17-årige Gael Etock från Barcelona. Källan är dock AS så jag tror inte ett skvatt på det förrän Chelsea bekräftar den värvningen. Han ska dock först iväg till Sporting Lissabon innan han kommer till Chelsea vilket inte gör historien mer trovärdig. Kontraktet ska vara på fyra år. Etock är kamerun och spelar mestadels center.

Galningen Zamparini i Palermo hävdar nu att en icke-italiensk klubb har accepterat hans pris på 50m euros för Javier Pastore och att det bara är 10% chans att Pastore stannar i klubben .Han hoppas dock kunna höja transfersumman ytterligare genom ett budgivningskrig. Jag är dock övertygad om att det budet inte har kommit från Chelsea då jag inte ser Pastore som Chelseamaterial eller väl passad för engelsk fotboll. Fast enligt vissa medier kan det bara kommit från Chelsea eller City....

Tidningarna har nu bestämt sig för att Chelseas första värvning är inte längre Falcao utan Fabio Coentrao. Att vi inte direkt har behov av en vänsterback det struntar media förstås i. Liksom de struntar i det faktum att Villas-Boas själv först vill utvärdera och bedöma situationen i Chelsea när spelarna kommer tillbaka 6 juli. Då jag tillhör dem som alltid tror mer på vår manager än på media skulle jag inte bli ett dugg förvånad om det här bara är ännu mer värdelöst mediesnack. Inte för att Coentrao inte är en bra spelare, för det är han, utan tvekan en sensation i förra årets VM, men han kostar också 27m pund och spelar som sagt på den position i hela Chelsea vi säkerligen har bäst täckning på alla sätt och viss.

Näst hetast igen är den eviga Sergio Kun Aguero-kopplingen. Jag tror (och hoppas) fortfarande att det inte är sant för jag ser fortfarande inte honom som lämplig för engelsk fotboll och han kostar totalt mer än någon annan spelare i transferfönstret då hans lönekrav är bortom de löjligas gräns. Men jag bör väl nämna ryktet och hålla tummarna för att det inte är sant.

Onsdag:
Chelseas utnämningar idag av di Matteo med flera var mycket intressanta, se sep art.
Den ende som inte fick en ersättare av de som sagts fått lämna dr English väntas bli ersatt av Lilles Franck Le Gall. Vet inget om den doktorn eller hans engelska kunskaper, men med tanke på förra årets besvikelser med skador som aldrig läkte eller upptäcktes i tid (Lamps resp Benayoun) behövde medicinavdelningen en uppryckning oavsett. Vi får se om, när det bekräftas.

Vi kan nog förvänta oss mer rykten och nyheter idag då Villas-Boas åtminstone börjat i rätt ände istället för bara leka playstationfan och köpa spelare. Först bygger han strukturen, sedan bygger han laget även om jag fortfarande inte tror det blir några jätteförändringar. Däremot verkar det som ryktesmässigt har Malouda nu tagit täten i att bli förste spelare att lämna, trots att inga klubbar nämns direkt. Däremot ser det mer och mer klart ut att Drogba som tur var stannar trots att många rycker i honom.

Tisdag:
Det dröjde ett tag, men nu har som vanligt, eller ska jag säga som alltid Marseille hoppat in och vill ha Drogba. Det tycks inte spela någon som helst roll för vissa klubbar hur Chelsea förnekar att han är till salu och att Chelsea förhandlar med nytt kontrakt med Drogba. Misslyckas de förhandlingar då står det klubben fritt att fråga Chelsea om de får prata med Drogba. Men den taktiken har klubbar och agenterna sedan länge struntat i trots att det är reglerna, och istället gör man allt för att försöka påverka spelare genom media. Barcleona är förstås världsledande i den här smutsiga taktiken.

Chelsea ska fått ett bud på den offensive anfallaren, 18-årige Lucas Moura från Sao Paulo avböjt. Tror inte så mycket på det. Särskilt inte som det påstås vara på enorma 40m euro.

Dagens Daily Mailare påstår att Chelsea (eller möjligen en annan pl-klubb) har bjudit den löjeväckande summa som krävs för Neymar., över 40m pund! Santos har därmed fått det budgivningskrig de vill ha med fem klubbar inblandade; förutom Chelsea är det Man City förstås och de spanska giganterna Real Madrid och Barcelona. Samt överraskningen Anzhi Makhachkala från Ryssland. Vi kan nog omedelbart räkna bort Barcelona som inte har råd och den ryska klubben då jag inte i min vildaste fantasi kan tänka mig att Neymar tänker gå till en okänd rysk klubb, oavsett hur mycket de bjuder. Men jag kan inte heller tänka mig att Chelsea vinner ett budgivningskrig med Real eller Man City. Så vi bör nog glömma Neymar snarast, om han själv inte oväntat skulle välja Chelsea. Men det har ännu inte funnits knappt någon brasilianare som hellre spelar i PL än i Spanien där vädret är bättre, fotbollen mindre tempostark och skatterna mycket lägre.
Alla fem klubbarna ska ha fått Santos tillåtelse att prata med Neymar och hans representanter då de mött utköpsklausulen.

Måndag:
Daniel Sturridge är kanske Chelseas mest eftertraktade det här fönstret. Av någon anledning har engelska medier fått för sig att han är tillgänglig. De flesta för lån till Stoke, Newcastle, West Bromwich och Bolton sliter i honom. Nu påstås det att även United har gett sig in i leken, och då kan det aldrig handla om ett lån. Det är dags att Chelsea tar död på de här ryktena, även om jag bedömer trovärdigheten i dem som låg.

Dagens Daily Mailare påstår att Chelsea bjudit 27m för David Villa och fått nej av Barcelona - phuiiii är mitt svar på det.

Galatasaray som redan publicerat Drogba som sin egen spelare på falska webbsidor erbjuder nu Arda Turan som Guus Hiddink lär vara en beundrare av till Chelsea för Drogba och78m pund. Jag talar gärna om för dem vad de kan göra med sitt erbjudande, och det är inte smickrande. Ointresserade, helt och hållet är vår inställning, både till den förolämpande erbjudandet och Turan.

Byfånen Zamparini fortsätter hävda att Chelsea är intresserade av Javier Pastore vilket jag inte alls tror på, men han är desperat att sälja Pastore till ett av silly seasons högsta överpriser, så...vi lär få höra mer.

Ashley Cole kommer att flytta till Real Madrid för att få ihop det med exfrun igen, var gårdagens vilda rykte. Idag länkas spelare med både Real och Chelsea igen, det börjar bli många nu. Senast är det Fabio Coentrao som dykt upp igen. Länge kopplad till Chelsea om än mycket löst och betydligt mer till Real, men nu ska Chelsea utmana Real om hans svindyra övergång. Tror inte det annat än ett mycket eventuellt om ifall Cole skulle lämna Chelsea (och då ska vi ha extremt bra betalt).

Inte oväntat kopplas nu Chelsea och United ihop med Thiago Alcantara efter dennes fina U-21 EM. Fast varför skulle Barcelona sälja, särskilt om de inte vill betala för Fabregas?

Hulk är ännu en spelare som pådyvlas Chelsea och många gillar ryktet trots hans en miljard kr utköpsklausul. Jag tror inte alls på det. Vi har redan hans spelartyp och jagar ytterligare en. Så för mig är kopplingen enbart att Villas-Boas kommer från samma klubb.


Lindy

CSFC

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.