AKTUELL LIGAPLACERING
3 Chelsea FC 32 sp 18 v 7 o 7 f 58- 26 mål 61 poäng

16-20 april 2011


silly rykten

Inför Brums #2

BirminghamONSDAG: Dagens roligaste rykte är att Andrej Shevchenko kanske återkommer till PL, och till Stoke!. Tror nog inte det, men om det händer önskar jag Sheva all lycka till. Han fick inte till det i Chelsea men han var en lojal, trevlig och fin spelare för klubben även om det aldrig lossnade på plan, trots några fina mål.

Ryktena om att Chelsea ska tvinga bort Drogba vägrar sluta - tyvärr. Idioti på alla sätt och vis. Det senaste är att Tottenham vill ha honom...ursäkta, men om Drogba inte får spela kvar i Chelsea får de absolut inte sälja honom till konkurrenterna. Vansinne! Å andra sidan sa rykteskarusellen häromdagen att Redknapp skulle ersätta Carlo! Lika dumt det, eller?

Chelsea har skrivit kontrakt med sportmarknadsförarna Sporfive, vilket tolkas som att de ska marknadsföra Chelseaspelare ute i Europa! Tror nog det handlar om en hel del andra saker, även vid inköp av spelare.

Ferguson, som självklart klagade på domaren vid poängförlusten mot Newcastle (fast det var en uppenbar filmning och ett klockrent beslut av Probert), varnar nu för Chelsea. Han menar att våra tre raka hemmamatcher gör oss till största hotet. Vinner vi alla tre kan det bli en nervös match på Old Trafford, innan Chelsea möter Tottenham och Everton, som vi ju har så svårt att slå i sista matchen. Kanske kan serien leva hela vägen ut?!

--
Teoretiskt sett är Premier League inte avgjord ännu, tre lag har faktiskt en möjlig chans till titeln fortfarande. Låt oss dock inte tappa fokus och börja drömma. Även om Frank Lampard inte har gett upp, så är det bara en väldig otypisk meltdown för United som ligger till grund för de här spekulationerna. Det skadade dock varken hopp eller spekulationer att United tappade poäng, borta som alltid, mot Newcastle, trots Fergietid. Däremot är jag rätt övertygad om att Chelsea kommer att ta sig förbi Arsenal.
Särskilt om de tappar poäng i den för dem väldigt svåra bortamatchen mot Tottenham ikväll, ett lag som plötsligt börjat göra resultat mot sina ärkefiender. Men då är dock en seger mot Birmingham ett absolut måste.

TISDAG: Alex och Ramires är fortfarande skadade och kommer inte att vara med mot Birmingham. Däremot räknar Carlo med att Iva är spelklar igen, han gick ju av i lördags med skada (fast för de flesta märktes den inte). Han testas sent.

Birmingham får tillbaka Beausejour efter skada, men anfallarna Obafemi Martins och Nikola Zigic är fortfarande borta, liksom viktige mittfältaren Dann. Klara avbräck för City. Bentley är osäker.

MÅNDAG: Ashley Cole valdes till vänsterback i Årets Lag utsett av spelarföreningen PFA. En smula förvånande då det här varit Coles sämsta säsong hittills i Chelsea, och jag tycker nog Baines var en allvarlig kandidat. Hade varit mindre överraskad om Petr Cech hade blivit vald då han är ligans bäste målvakt även om Hart kanske ofta är mer spektakulär, eller Brana Ivanovic som haft en gedigen säsong. I vilket fall som anser jag inte det vara en big deal oavsett om det är spelarna sjävla som röstar. PFA-omröstningen är ett skämt, då den helt och hållet avgörs hur spelarna spelar i augusti till november, inte längre. Likväl, Grattis till Coles fjärde nominering.

I Birmingham förbereder sig Sebastian Larsson för att spela sina sista sex matcher. Hans sejour där kröntes av Ligacupvinsten över Arsenal, som återigen visar att de klarar inte hetluften i mars-april. (Förlorar de eller spelar de oavgjort mot Spurs onsdag och Chelsea slår Brums, då är vi förbi i tabellen igen.) Det är i alla fall vad Larssons agent påstår, men sådant har vi hört förut så inget kan väl sägas vara klart. Särskilt inte som Larsson tippas antingen lämna England eller hamna i Blackburn, som inte är klara från nedflyttning (något jag faktiskt tippade dem som kandidat för, före säsongen och innan Venkyköpet).

Birmingham är svårbedömda men då de är inblandade i striden där nere kan de inte underskattas. Lag i sådana lägen kan ofta lyfta sig och prestera väldigt bra. De har dessutom den där pinsamma vinsten hemma att luta sig mot. Pinsam för oss vill säga, för det var ju spel mot ett mål och över 30 skapade målchanser, ändå vann Brums med uddamålet.

Onsdag är också dagen för returmötet i FA Youth Cup mot Man U. Chelsea har en knapp ledning på 3-2 och behöver spela klart bättre. Det innebär dock att Josh McEachran kommer inte att vara med i a-lagstruppen den här veckan. Förhppningsvis är skadesituationen för Chelsea också bättre till den matchen. Spelare att se upp med i United är Paul Pogba som tilläts dominera lite väl mycket i andra halvlek senast.

Jag kan inte undanhålla er hur Manchester United nu gör allt de kan för att likna Chelsea. Här bredvid ser ni deras och Nikes bortatröja för nästa säsong. Någon mer än jag som tycker de liksom stulit ritningarna till den från Chelseas nya hemmatröja. >>>

----

En uppskjuten match i veckan mot ännu ett bottenlag. Alltid svårspelade matcher så här års, särskilt för ett lag som inte riktigt har så där jättemycket att kämpa för som Chelsea.

Chelsea hade en lätt match och visade effektivitet mot WBA. Deras försvar var osedvanligt generöst, inte minst på vår vänstra sida. Drogba gjorde en imponerande match, både framåt och bakåt. Ändå var det WBA som tog ledningen efter en väldigt mycket mindre bra försvarsinsats av Luiz med flera, även om JT kanske hade lite otur när bollen studsade mellan hans ben fram till Odemwingie. Men vad sysslar Ancelotti med när han inte släpper in Torres förrän vid 8 minuter kvar. Uselt management om ni frågar mig.

Andra halvlek ett sömnpiller och bara Torres bortdömda mål väckte känslorna. Det var inte många cm offside, men förmodligen korrekt domslut. Han bore också haft en straff anser de flesta neutrala, men sådant reagerar man knappt längre för efter alla CL-matcher.

Jag vidhåller mitt reviderade tips dock. Chelsea slutar tvåa i serien om vi bara håller fokus i de återstående matcherna. (Jag har dock gett upp titelhoppet då United ser väldigt stabila ut även om de till min stora glädje åkte ut ur FA Cupen mot City. Arsenal ser dock ut som Arsenal alltid gör i mars - april, mycket skakiga).

---

Birmingham tog en oerhört viktig hemmaseger mot Sunderland som helt tappat all form. Tre mycket viktiga poäng för dem. De vann hemma på St Andrews i en match där Chelsea skapade närmare 30 målchanser utan att göra mål i början av vår hemska period. Så ge dem inget tidigt mål, utan jag vill se ett skärpt Chelsea även på onsdag.

 

 



Matchday Moments
Lindy

 

 

CSFC

Nu

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.