AKTUELL LIGAPLACERING
3 Chelsea FC 31 sp 17 v 7 o 7 f 55- 25 mål 58 poäng

9-12 april 2011


silly rykten

Inför ManU - CL 2

manureTISDAG: JUST DO IT!!!

Det är en reklamslogan från ett konkurrentföretag till Adidassponsrade Chelsea (men som sponsrar United). Ändå är det rådet jag verkligen vill ge till Chelsea ikväll och framförallt till våra forwards. De tänker för mycket på sin måltorka och ju mer de tänker desto värre blir det. Det gäller för Torres, för Drogba, för Anelka, för Kalou, för Malouda, för Lampard. De tänker på tok för mycket istället för att låta kroppen, instinkterna, sköta spelet. Om de kan slappna av så kan allt hända, för vilket lag kan egentligen ställa så mycket talang på planen framåt som vi kan?! Ändå har nästan allt gått i baklås för de här spelarna i år och den låsningen vägrar släppa. Ibland trillar det in något mål, men det har bara gjort två mål av forwards i ligan och två i CL sedan januari! Det är skrämmande lite, och tyvärr, ju mer det snackas om det desto värre blir det. Det är påfrestande att läsa en tidning eller en webbsajt numera pga tjafset om Torres, som tyvärr lär bli värre då Carroll gjorde mål för poo igår. Något som visserligen hjälper oss cementera minst en tredjeplats dock då City nu lär få börja titta bakåt istället för uppåt.

Jag upprepar mitt drömscenario för ikväll. Ett tidigt mål för Torres, som Carlo startar enligt uttolkarna, sedan i 75e minuten en tveksam straff för oss som Lampard hamrar in i mål och Ferguson och hans rödingar lär gnälla i minst tio år om den här matchen, Chelsea vidare. Det är verkligen mitt drömscenario, men jag är fullständigt nöjd med alla scenarion som innebär att Chelsea går vidare.

Så undra jag vilken överraskningen Carlo pratat om blir; start för Yossi? Start för Alex? Ett helt nytt system?

Minsta överraskningen är att fjanten Ferguson the Rednosed one, har startat sina mindgames igen. Efter att till och med han fått inse hur gynnade United är av domarna har han den här gången snackat om Chelseas besatthet av Champions League och hur det skadar klubben. Tja, vad kan man säga. Det är så klart ett påstående som får stå för rödnäsan. Carlo ger sig inte in i sådana fjantigheter åtminstone.

SOM Frank Lampard intygat har ALDRIG Roman Abramovic sagt till spelarna (eller några andra) att de ska vinna Champions League. Han har aldrig någonsin krävt det eller faktiskt ens uttryckt önskemål om det. Det är dock den enda titel vi inte har vunnit så självklart vill han och alla vi andra vinna den, om inte annat för att få tyst på påhittande journalister.

Lampard visar också upp nästa års tröja, inte en jättehöjdare med tvärränderna, men långt ifrån den sämsta jag sett.

MÅNDAG: Som om det inte räckte med spanjoren Mallenco senast som viftade med kortet får vi nu en riktig kortviftare som domare imorgon. Portugisen Olegario Benquerenca snittar över 6 (!) gula kort per match. Oavsett vilket lag som går vidare får det nog räkna med avstängda spelare. (Genomsnitt av höga 0,43 i röda kort per match).

Benquerenca dömde senast i CL matchen Roma-Shaktar Donetsk som slutade med Shaktarseger. Han är 42 år och däremd relativt rutinerad i de här sammanhangen. Han dömde dock Manchester United mot Rangers på Old Trafford i årets Champions League (0-0). Har dömt sex CL-matcher den här kampanjen och två EM-kvalmatcher, bl a Wales-England! Så han har rätt stor kännedom om spelarna i den här matchen.

En del säger Roman tänker sälja (jo visst!), andra säger att Roman tänker bygga laget kring Torres nästa säsong. Vi får väl se. Först ska den här säsongen spelas sedan ska det spekuleras i Carlos framtid och .... Ja, ni vet väl hur blaskorna fungerar vid det här laget. Och massor med spelare ska komma till oss, 29 stycken har nämnts bara de senaste elva dagarna.

Rafael är enda skadefrågetecknet i United. Liksom Chelsea har de i princip en skadefri trupp att välja ur.

Carlo utlovar någon form av överraskning mot United imorgon. Det verkar som om till med vår försiktige manager är beredd att "throw caution to the wind". Vi får se vad han tänkt sig.

United har fördel, men det är långt ifrån en omöjlighet att vända detta och själv blev jag klart mer optimistisk efter en del mycket positiva tecken i andra halvlek mot Wigan. Inte minst visade Yossi hur man spelar Torres, som behöver en helt annan sorts passning, boll, än vad Drogba gör. Hans frispelning av Torres var delikat och bara en utmärkt räddning hindrade det från att bli mål, plus kanske att Torres inte riktigt nådde bollen perfekt i det avgörande ögonblicket. Chelsea har varit så bortskämda med att bara hiva upp bollen på Drogba och hålla tummarna att han sköter resten. Med Torres måste man som Benayoun säger spela bollen i fickan bredvid honom så han kan utnyttja sin teknik och fart. Yossi erkänner också att han blivit bra mycket större sedan han kom till Chelsea. Tidigare har han aldrig besökt ett gym, nu har han nästan bott i ett i fyra månaders tid och lagt på sig en hel del muskler. Själv hoppas jag som sagt mycket på att Alex är redo att spela bredvid JT så att Iva kan ta högerbacken efter Bossmans mindre övertygande insats senast.

JT ser David Luiz som en framtida kapten i Chelsea och det kan man ju bara hålla med om, han har verkligen kaptensegenskaper. Nu måste han bara lära sig spela mot de mer engelskspelande lagen om vi säger så. Hans sämsta matcher har varit mot dem och de bästa mot de riktigt stora lagen. Men han har visat mer hjärta sin korta tid i Chelsea än vissa andra hela karriären i klubben, så visst är det lätt att hålla med JT i hans omdöme.

SÖNDAG: Ni har säkert sett årets tidningsanka, att Chelsea redan planerar att sälja Torres. Media har bara blivit för löjliga.

Man kan ju påpeka att Zlatan Ibrahimovic inte har gjort mål på mycket längre tid än Torres nu. Och Zlatan spelar hela matcher när han inte blir utvisad.

---
Chelsea har ryggen mot väggen och måste börja ta chanser. Det spelar ingen roll om vi förlorar med flera mål, vinst är det enda som tar oss vidare så det finns inget att förlora egentligen. Så det är dags för Carlo att chansa, att våga något istället för att fega och göra fel. (Man tar inte ut bäste spelaren i en match, oavsett vilka taktiska tankar som finns i det beslutet! Så är det bara).

Vi förlorade på en domare som inte skötte sitt job, och som enligt vissa källor har erkänt att han gjorde fel. Vad hjälper det. Ferguson som aldrig i sitt liv erkänt att hans lag fått domarfördelar och unitedglina förnekar självklart även om de är snara att skrika om straff bara deras spelare nyser i närheten av straffområdet har fått tolkningsföreträdet. Vad som självklart gör så fruktansvärt ont för oss Chelseasupportrar efter den historik vi har av usla domare i CL, från Anders Frisk över den värste Øvrebø, San Siro ifjol och nu Mellanco. Är det en lång lista som kommer att förlängas på tisdag?

För risken finns ju onekligen att det blir ett övertänt Chelsea som kommer ut och då ökar ju risken för en utvisning ordentlgt. Något som absolut inte kommer att hjälpa Chelsea att gå vidare. För inte ens jag i mina optimistiska ögonblick tror vi kan vinna över United på Old Trafford med bara tio man, om vi inte redan har en säker ledning. En som säker riskerar att vara övertänd kan dock var Wayne Rooney efter hans avstängning i ligan, till dubbelmoralisternas förfäran för självklart gäller andra regler för vissa spelare.

Champions League ska vara något roligt men med alla de domaringripanden, brist på ingripande och annat strul som alltid är med Champions League har hos åtminstone mig lett till att det är inget jag längre ser fram emot. Hoppas det kan vända, men tyvärr gör det nog inte förrän vi vinner skiten och äntligen slipper alla idioter till förståsigpåare som hävdar att det är den enda titel Roman A bryr sig om.

---

Chelsea har väldigt svårt att göra mål och det är oroande. Första halvlek mot Wigan var verkligen inte bra, inte alls. Långsamt passningsspel, långsamma tankar. I andra klart bättre och både Yossi Benayoun och Torres gjorde riktigt bra inhopp. Drogba och Luiz de som visade hjärta och kanske var de matchens bästa. Alex fick spela några minuter, hoppas han kan starta på tisdag. Ingen stor moralhöjare men ett steg framåt i andra halvlek, men oj så svårt vi har att få målen. Det är oroande.

Positiva tecken för mig var att Yossi vet hur man spelar med Torres. Ramires centralt på mittfältet var ett positivt tecken, Alex återkomst absolut ett. Chelsea skapar chanser, men oj vad svårt de har att göra mål på dem. Drogba och Luiz är idag de som leder laget per exempel om vi säger så. Malouda verkar ha allergi i fötterna när det gäller att passa Torres, det är onekligen så man undrar. Mikel är passningssäker men sänker tempot, han ska dock absolut inte ha ensam skulden för det för hela mittfältsspelet är en temposänkare i klass med fotboll på pensionärshemmet, trots att två av våra mittfältare idag var yngst i laget.

Vi tycks alltid göra motståndarmålvakten till hjälte, i onsdags och idag är bara två av mängder av exempel på detta den här säsongen. Jag är säker på att om Opta släpper statistisk på mängden målchanser kontra gjorda mål kommer Chelsea toppa den överlägset. Det är inte bra, den är förmodligen pinsamt usel. När jag såg matchen igen, inte på en usel stream var det nästan häpnadsväckande. 17-7 i anfall för Chelsea, 10-3 skott på mål. 1-0 slutresultat. Det har ändå funnits värre matcher, men nog är det signifikativt.

Däremot blir man som tokig på skitsnacket i Viasatstudion. Att de kallar sig experter är ju bara löjligt, som att de totalt vägrar se det faktum att mittfältet är problemet och att forwards inte får någon service. Om det ska vara expertkommentatorer då undrar man, fördomsspridare verkar vara betydligt med träffande. Men låt dem snacka skit om Torres etc utan att ens vilja se de faktorer som andra ser, t ex Skys kommentatorer. Det är dock rätt tröttande att lyssna till dem. Fast lite kul är det att se hur gärna Rit-Ola alltid vill hålla med Niva, även när denne är ute och cyklar (är det vanligt spurs-avundsjuka eller? för om andra lag verkar han mer "neutral" eller är det bara för att hans kunskapsbrister/åsikter om Chelsea genomskådas av Chelseafansen?)
(Kommentatorn i matchen ska dock ha plus för en balanserad rapport i jämförelse, som jag kunde konstatera i efterhand då jag inte kan få Viasats extra-extra-kostnadskanaler)

 

 

 

 



Matchday Moments
Lindy

 

 

CSFC

Nu

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.