AKTUELL LIGAPLACERING
5 Chelsea FC 26 sp 13 v 6 o 7 f 46 - 22 mål 45 poäng

23 feb- 1 mars 2011


Inför ManU

 

manureTISDAG: Det är högst troligt att det lag som gör första målet vinner ikväll. För så brukar det vara mellan Chelsea och United, och det brukar komma redan i första halvlek. Rooney är däremot inte tippad att göra mål då Stamford Bridge är hans bogey-arena; inga mål, en hel del varningar och ett brutet mellanfotsben (2006) är mestadels hans minnen därifrån, plus självklart ingen vinst. Det här är dock en säsong då det vi är vana vid ofta har vänts upp och ned så ta all statistik för vad det är.

Skvallertidningarna, inkl Sportbladet säger att Drogba är bänkad idag och att han begärt att få lämna Chelsea. TRO DEM INTE! Mer än så orkar jag inte kommentera rena påhitt utan någon som helst grund, varken för bänkning eller lämnande.
(Sportbladet har för övrigt i sin jakt på pengar då tidningen går uselt fört över sina få intressanta skribenter till Plusbilagan så att de inte kan läsas utan extra betalning. Trist för Peter Wennman, en av mycket få skribenter som skriver om Premier League som jag känner någon som helst respekt för. Han är den stora förloraren på det draget då jag är övertygad om att hans läsare till mycket stor del försvinner som jag gör, då jag inte känner för att prenumera på ABs plustjänster bara för en skribents skull.)

EXTRA MOTIVATION: Om det skulle behövas hoppas jag laget tar en sväng förbi den nya statyn utanför Stamford Bridge ikväll. Och skänker Peter Osgood, en av klubbens absolut största spelare genom tiderna en tanke idag .En legend på alla sätt och vis och en synonym med klubben. Det är 5-årsdagen av hans tidiga död idag. Hedra Ossie med en vinst, tack. Glöm aldrig att han finns för alltid på Stamford Bridge då en del av hans aska är begravd under straffpunkten på the Shed End (den med den lilla läktaren och hotellet idag!).

---

MÅNDAG: Det är åtminstone klart att vi slipper de värsta Man U-supportrarna i domarkåren, dvs Howard Webb, Mark Clattenburg. Med dem hade vi nästan kunnat lämna walk-over direkt. Domare blir istället Martin Atkinson som vi får hoppas är lagom objektiv.

Jag fruktar Man U och Ferguson klart mindre än deras domarvänner. Det lär nog bli en intensiv kamp och vi påminns gärna om Uniteds stora svårigheter på Stamford Bridge, ingen vinst sedan 2002. Och bara fyra bortavinster den här säsongen ger oss den statistiska fördelen.

Ancelotti har sagt att Drogba och Torres kommer att vara inblandade i matchen liksom Anelka. Vad han menar med det är inte klart, kanske kan det tolkas som att Drogba startar i partnerskap med Torres och Anelka i hålet bakom, eller.... Chelsea har dock nu haft nästan en vecka att träna ihop en formation som kanske rymmer hela vår tveklösa forwardskraft. Kanske kan de tre klicka nu, och det börjar kännas som det är dags för Torres första mål. Det vore onekligen mycket välkommet.

Gårdagens fråga om Rooney skulle bli avstängd blev inte oväntat att det blev han förstås inte. Vilket är högst tveksamt, vilket jag inte säger för att slippa Rooney imorgon. (Han är knappast i toppform, även om även icke formtoppad Rooney kan göra skillnad).
Jag tycker sådana armbågar som så uppenbarligen är avsiktliga måste bestraffas, även efteråt!
Men visst ruttnar man lite på den särbehandling United tvivellöst har fått den här säsongen.

Ang skvallerblaskan News of the Worlds påstående om att Ashley Cole skulle skjutit med någon slags airgun/luftpistol på Cobham och träffat en praktikant.... Inte har Chelsea direkt bidragit till att sanningen kommer fram. Chelsea har bara släppt ett mycket luddigt formulerat meddelande om att saken kommer att avhandlas internt och ingen mer information släpps! Chelseas kremlinfilosofi ang information råder uppenbarligen fortfarande. Däremot som Viasat och andra vill göra gällande; det handlar inte om några 5 års fängelse för Ashley Cole under några som helst omständigheter. Vi får väl se när sanningen kommer fram, senast NOTW skämde ut sig och påstod saker om Chelsea (JT) visade det sig vara osant, inte för att detta faktum har uppmärksammats av mer än någon procent av alla som gick på NOTWs lögner! (Men NOTW fick be om ursäkt och betala skadestånd efter de lögnerna, det är fakta). Se även >>>

Min gissade startelva imorgon är:
Cech - Ivanovic, Luiz, JT, Cole - Ramires, Essien, Lampard - Anelka - Torres, Drogba

---

SÖNDAG II: Dagens stora fråga tycks bli om Rooney kommer att bli avstängd för sin armbåge mot McCarthy i Wigan. Att armbågen förtjänar bestraffning är det ingen som helst tvekan om, den var riktigt ful, frågan lär vara om Clattenburg lät den vara eller inte såg den. Såg Clattenburg inte händelsen borde onekligen Rooney stängas av, frågan är då från och med vilken match? Såg Clattenburg den och friade kan inget göras, men vi får återigen undra över domarnas objektivitet när det gäller Man U denhär säsongen. Vilket får mig att återigen framföra förhoppningen om att vi absolut inte får Howard Webb som domare!

Annars får man ju gilla söndagens resultat. West Ham piskade Scousers ordentligt. Joe Cole har visserligen haft skadeproblem i år igen, men ärligt talat han är sämre än någonsin. Att han absolut inte var någon Messi som Gerrard lyckades få det till i somras var ju soklart, men så här dålig var han aldrig i Chelsea. Återigen bevisas att det är självförtroende och det mentala som avgör en fotbollsspelares karriär.
Lillebror Fulham lurade återigen City på poäng (konstigt det där, med tanke på att Chelsea inte kan slå City). Det får man tacka för.

Att Birmingham piskade Arsenal och såg till att deras titellösa tid blir ännu längre gjorde mig inte mindre glad, snarare tvärtom. Jag var oerhört nöjd med det. Även om jag gärna ser att Arsenal slår Barcelona i CL, men jag tror inte de gör de då Wenger aldrig i livet lär ta till sig den taktik de måste ta till för att klara av Barca på Nou Camp.

SÖNDAG: Frågan är om det var bra att United fick en storseger mot Wigan. Inte för spänningen i toppen men inför tisdagsmatchen? Det spelar nog inte så stor roll, men visst är det bättre att möta ett nöjt United än ett revanschsuget. Däremot börjar man nästan undra vad Wigan och Sunderland egentligen har för inställning i sina matcher mot United, försöker de ens låtsas som om de tror på att vinna? Men trots 4-0 var jag inte imponerad.
Lilla ärtan Hernandez var Uniteds store spelare i lördags och frågan är ändå om han spelar på tisdag. Jag hoppas inte då jag ser honom som ett svårare alternativ för Chelseas backlinje att hantera än Berbatov. Han är dock säkerligen en inhoppare, som i Community Shield. Rooney antar jag kommer att spela oavsett att hans form fortfarande är lika mycket ett frågetecken som flera Chelseaspelares. Det är påfallande att notera, inte bara i England, hur spelare som var med i VM har fått kämpa för formen i år. Några har varit bra korta perioder, men knappast någon har varit bra hela säsongen (förutom Vidic kanske).
United hoppas också att veteranen Ryan Giggs kommer att vara spelklar till Chelseamötet.

United har inte vunnit på Stamford Bridge sedan 2002! Låt oss hoppas den sviten håller sig.

LÖRDAG. En stillsam fotbollshelg utan Chelseamatcher så man måste roa sig så gott som det går. Jag valde att roa mig med att se Leeds få storstryk, tack för det, på Liberty Stadium där förre Chelseaspelaren Scott Sinclair fortsätter sin enorma succé för Swansea. Gjorde Chelsea ett stort misstag som sålde honom i somras? Nja, det omdömet får vänta tils Swansea och Sinclair visat vad de går för på Premier Leaguenivå. Det är ju fortfarande så att Sinclair knappast tog chansen att visa sin kapacitet vare sig i Chelsea eller utlånad till Wigan. Däremot visar Brendan Rodgers sin talang som manager, något han ju också gjorde i Chelsea innan han försvann till Reading där han dock fick sparken. Det vore mycket roligt om Swansea går upp, Wales förtjänar att ha ett (med Cardiff kan de få två) lag i PL.

Man U vilade Berbatov och Rafael från start, två spelare som kanske spelar på tisdag. Scholes fick starta och det är väl frågan om gamlingen får spela på tisdag då Ferguson säkert vill ha ett ännu tajtare mittfält då. Annars var det som väntat mot Wigan från start.

Imorgon har Arsenal redan räknat hem Carling Cup utan Cesc Fabregas.(Läs deras supportertidningar i England, som Daily Mail, Sun och deras fans kommentarer överallt!).
Å vad jag önskar att Birmingham visar dem att en fotbollsmatch måste spelas först. Jag skulle njuta något oerhört av det, särskilt som vi nu är i position att faktiskt motvilligt hjälpa Arsenal i ligan - tänk att slå United kan ge sådana obehagliga bieffekter. Då får väl Arsenal hjälpa oss med att eliminera Barcelona som jag fruktar långt mer än Arsenal i Champions League, särskilt domarmässigt om vi säger så. Däremot undrar jag om Arsenal är kapabla till det då jag räknar med att Whiner Wenger som alltid kommer att vägra en taktik som fungerar för situationen. Jag utgår från att Arsenal kommer att satsa på huvudlöst attackspel som vanligt, och jag tror inte Barcelona underskattar dem lika mycket en gång till.
Extremt roligt är också att se hur Arsenal och dess fans plötsligt verkar betrakta Ligacupen som en helig Graal efter alla dessa år av föraktfullt fnysande och skitsnack om turneringen. Där ser man vad sex-sju år utan bucklor (ursäkta men Emirates Cup räknas absolut inte) gör.

En intressant notering, missa inte U-18 mot Watford i kvarten på onsdag. Skulle vi vinna den matchen (4-0 förra året) får vi möta segraren mellan Liverpool - Man U i semifinalernas dubbelmöte. En match som faktiskt spelas samma dag som deras a-lag möter varandra i ett exakt likadant möte! Notera även att Swanseas managers son Anton Rodgers tillhör Chelseas trupp på ondag! Anton som gjorde mål i dagens genrep mot Ipswich (3-0). För att knyta ihop dagens inlägg.

---

FREDAG: Ferguson har deklarerat att oerhört överskattade Rio Ferdinand inte kommer att spela på tisdag. Liksom Johnny Evans. Däremot är Michael Owen tillbaka i Uniteds trupp redan mot Wigan. United saknar även Park och Valencia som är skadade en längre tid.

Däremot har enligt rapporterna (jag såg inte tråkmatchen i onsdags) Chris Smalling vikarierat väl så väl för Ferdinand så jag kan inte se att det skulle vara någon direkt försvagning. Det hade varit annorlunda om Vidic var borta då han i mina ögon varit Uniteds i särklass bäste spelare den här säsongen.

Det spekuleras i att United kommer att vila s k stjärnor mot Wigan. Det tvivlar jag starkt på. De har som sagt haft alla sina problem på bortaplan och de har inte råd med ett fiasko mot Wigan så det lär säkerligen bli en så ordinarie uppställning som Ferguson kan ställa på benen.

Någon skaderapport har inte kommit från Chelsea men Benayoun och Alex är fortfarande borta. Däremot har ju skvallerpressen lyckats inbilla sig själva att Daniel Sturridge kommer att lämna Chelsea för att han lånats ut under våren. En inbillan som Carlo Ancelotti hela tiden sagt emot och nu tydligen fått ta till ordentliga ordalag för att få pressen att fatta.Så förmodligen tystnar det ryktet i säkert flera veckor nu.

 

TORSDAG: Det var en av de tråkigaste matcher som har spelats och ITV bad om ursäkt för att de kunde inte visa höjdpunkter från matchen, då det inte fanns några!. Det var säkert helt enligt Fergusons plan i Marseille. Ett oavgjort resultat även utan mål bäddar ju för Man U på Old Trafford där de är ett helt annat lag den här säsongen. Så några tips inför Chelseamatchen gav inte den här matchen. Även om det var lite grann överraskande att Man U spelade både Rooney och Berbatov i en match där de valde att enbart försvara sig.

Frågan är om Ferguson vilar spelare mot Wigan på lördag och om Ferdinand blir frisk till Chelseamötet? Det är trots allt en bortamatch för United och de har förlorat poäng i nio av sina tolv bortamöten i år!

----

Det var kul att se ett Chelsea som påminde till 75-80% om det riktiga Chelsea igår. Första halvlek var riktigt bra och andra målet var Chelsea när de är som bäst. Visserligen var FCK lite svagare än väntat och hade väl stor respekt, men det kan man ju inte klaga över. Hade det inte varit för Wiland hade segern blivit klart större och Torres hade fått göra sina första mål.

Att tro att det var vändningen, nja det vågar jag inte längre. Den har jag redan gått på några gånger.
-----

Nästa uppgift blir den tuffaste möjliga. Manchester United, suveräne ligaledaren trots att jag ännu inte blivit imponerad av deras spel annat än högst punktvis. Men det flyt de har haft och den skicklighet de visat i alla klara av situationerna ändå har gett dem ett jätteläge att ta tillbaka ligabucklan, tyvärr. Det lag med störst möjligheter att förstöra deras fest är dock Chelsea. Dels för vi traditionellt har ganska lätt för United, dels för att vi möter dem två gånger. (Och även om jag verkligen hatar tanken på att hjälpa Arsenal, men vi måste ju se till vårt eget bästa först, och med vårt läge i tabellen måste varje match vinnas helst.)

United har två matcher innan vårt möte. Marseille ikväll med ett lite ihåligt lag som det verkar enligt tidningsrapporterna, och på pappret inte allt för svåra Wigan borta på lördag. Men det är ju framförallt på bortaplan som United har hackat i år, på Old Trafford har de varit säkerheten själva. Chelsea är spellediga då vår planerade motståndare Birmingham förhoppningsvis chockar alla och vinner Ligacupfinalen mot Arsenal istället.

Jag fruktar inte Man United på tisdag och jag tror på en vinst nu när Chelsea fått lite mer tid att passa in nya delar i laget. Jag tror både Luiz och Torres lär starta. Jag tycker Torres fått rätt oförtjänt kritik, särskilt i brittiska tidningar. Jag avvaktar med omdöme om Torres tills han gjort minst tio matcher, hittills har han gjort två halva varav en borde han inte startat i, och gårdagens och jag tycker han sett klart bättre ut för varje gång. Igår var det som sagt bara Wilands mycket fina målvaktsspel som stoppade det första målet. Men första mål är viktiga för strikers som lätt kan gå i baklås när de inte får göra mål på länge.

Det enda jag fruktar inför tisdag just nu är att FA utser Howard Webb till domare, då är det nästan läge att lämna walk-over för vi får räkna med att han lär fortsätta gynna dem lika oerhört som han gjort hittills i år.

Det är dock väldigt svårt att sia om vilket United vi får möta. Även om jag är helt övertygad om att Berbatov inte kommer att starta utan Ferguson satsar på Rooney som ensam anfallare som han nästan alltid gör mot topplagen. Det är försvaret som tagit United dit de är i år, och särskilt Nemanja Vidic har varit på topp. Att sedan Nani börjat leva upp till de förhoppningar klubben har på honom och Berbatov börjat göra många mål (mot svagare motstånd) bidrar ju till deras läge i ligan. Nani är dock fortfarande ojämn och har visat att han har svårare mot tufft motstånd, särskilt fysiskt tufft motstånd.

Det är ingen ligaavgörande match på tisdag, det är för tidigt att säga - men en vinst för Chelsea skulle betyda mycket i kampen om CL-plats nästa år, vilket tyvärr är det mål vi just nu får sikta in oss på i ligan. Men som Tottenham visade tisdags mot Blackpool, CL-spel tar på klubbarna och Arsenal är traditionellt rätt svaga i mars - så toppstriden är absolut inte helt avgjord.

 



Matchday Moments
Lindy

 

 

CSFC

Nu

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.