MÄSTARNAS AKTUELLA LIGAPLACERING
1 Chelsea FC 2 sp 2 v 0 o 0 f 12 - 0 mål 6 poäng

24 augusti 2010


Serber på lån till Holland, och Var är ursäkten fotbollskanalen.se?

 

Som det har ryktats i några dagar lånar Chelsea ut sina två unga serbiska spelare till Vitesse Arnhem i Holland. Vitesse som i somras köptes av en person, Merab Jordania från Georgien, som lär stå Roman Abramovich personligen nära.

Det är mittfältaren Nemanja Matic, 22 år nyligen, som de flesta trodde skulle förekomma i Chelsea under året men som istället nu lånas ut til Vitesse för att få nödvändig speltid. Med stor säkerhet då Ramires kommit till klubben. Matic har gjort debut i Chelsea och har ett flertal uppmärksammade matcher bakom sig i reserverna. Efter att spelat i de flesta av försäsongsmatcherna trodde vi nog att Matic skulle få sin genombrottssäsong, istället blev det lån till Holland.

Slobodan Rajkovic, 21 år, däremot har redan två lånesäsonger i Holland, för topplagen PSV och förra året med mästarna Twente. I hans fall stod det tidigt klart att han återigen skulle lånas ut då han inte klarat av att få arbetstillstånd i England, något som krävs för spelare från icke-EU länder. Rajkovic var mycket länge aktuell för en öveergång till Fulham, men även Fulham fick nej då de sökte arbetstillstånd för honom. Rajkovic har tillhört Chelsea sedan han var 16 år men aldrig gjort debut i klubben. De två första åren stannade han som lån hos sin moderklubb OFK Belgrad

Vi kan bara önska de två unga spelarna lycka till även om jag i princip inte stödjer lån till klubbar utanför England. Det är en helt annan fotboll än den som de skulle behöva vänja sig vid. Matic är ett stort löfte och säkerligen den som är närmast att få en chans nästa år. Men vi vet inte hur mittbacken (spelade mestadels högerback) Rajkovic utvecklas. Bägge finns med i diskussionerna i det Serbiska landslaget vilket är en nödvändighet om de i framtiden ska få arbetstillstånd.

Ansvarig hos Vitesse för deras utveckling blir tränaren Theo Bos. Vitesse slutade på 14e plats i Eriedivisie förra säsongen.

Vissa källor säger också at Jacob Mellis kan komma att gå samma väg. Vi lär återkomma om så blir fallet.

----

Didier Drogba som följde upp två raka hat-trick med ett hat-trick i assist har nu i sina 18 senaste matcher gjort eller assisterat till 26 mål!

Matchen mot Wigan var också unik så tillvida att det var första matchen sedan statistiskföretaget Opta började kartlägga Premier League 2003 som en match har spelats utan en enda hörna i hela matchen!

____

VAR ÄR URSÄKTEN CHRISTENSON, fotbollskanalen.se?

Som vi redan har antytt börjar sanningen om vad som egentligen hände i våras när JT hängdes ut i pressen komma ut. Det är drygt fyra månader senare än den första intervjun där hon kategoriskt förnekade vad som påstods, och 8 månader efter att de engelska tabloiderna brölade och ljög om JT, Wayne Bridge och Vanessa Perroncell. Och värst av alla var Marcus Christenson i fotbollskanalen.se som skrev en av de vidrigaste, falskaste och mest lögnaktiga artiklar jag någonsin läst. Och gjorde det under någon slags täckmantel att han som medarbetare på The Guardian (som aldrig var i närheten av att skriva det som Christenson skrev) visste något.

Redan när det skrevs var det så obehagligt och direkt lögnaktigt att man skämdes å den här personens vägnar. Jag har också självklart sedan dess bojkottat honom och hans uppdragsgivare när det gäller engelsk fotboll, för om man kan ljuga så och hänga ut en person, om än så en offentlig sådan, utan ett enda bevis som han gjorde orkar jag inte försöka bedöma sanningshalten i resten av vad de publicerar. När kommer ursäkten?

För precis som väntat börjar vi nu närma oss vad som var sant i den här privata härvan. Sant är att John Terry begärde en s k injunction från att stoppa tabloiderna att skriva. Något som gjorde det hela så oerhört mycket värre och som V Perroncell idag offentligt beklagar. En minst sagt partisk domare upphävde denna, vilket väl är ok i namn av tryckfrihet men som ändå inte var helt i linje med lagens uppkomst. Det är dock oväsentligt förutom att det gav den s k nyheten ett enormt genomslag. (Själv finner jag lagen märkvärdig, den finns dock där!)

Som ni kanske kommer ihåg anklagades JT för att ha en affär av sexuell natur med Perroncell, som var före detta flickvän (och mor till deras gemensamma barn) till Wayne Bridge, tidigare lagkamrat i Chelsea och landslaget. JT har så vitt jag vet inte offentligt kommenterat affären! Ändå förlorade han engelska landslaget kaptensbindel pga dessa anklagelser. Vanessa Perroncell har nu dock både i press och tv bemött det hela och förnekar kategoriskt att de hade en affär. Det handlade om en vän som stöttade en annan, därför möttes de.

Perroncell och JTs fru Teri lär också ha träffats och pratat om det här då de tidigare bodde grannar. JT och Teri fick också ta en time-out för att reda ut det hela. Teri har stannat hos JT.

Allt verkar alltså vara precis vad det verkade vara, påittat skvaller och slutsatser dragna utan kunskap, bakgrund eller fakta. Istället handlade det om att JT som var vän med både Bridge och Perroncell ställde upp som en god vän till hon som bodde kvar som granne efter att Bridge lämnat henne. Inget mer enligt de inblandade personerna. Frågan är nu uppe för avgörande i domstol.

Svensk media, t ex Simon Bank (mkt seriös sportjournalist i Aftonbladet) har nu skrivit om det här nyligen och hur media tar makten över andra människor och anklagar dem utan bevis för saker och ting. Hur brist på faktakontroll och yrkesstolthet utnyttjar människor som givetvis står försvarslösa när pressen sätter igång dreven.

Svensk media rapporterade självklart om det här om än utan den snaskighet som de nu stämda tidningarna i Storbritannien frotterade sig i. Ändå var alltså den i särklass värsta artikel jag läste i ämnet av en svensk journalist baserad i England som utan tillstymmelse till bevis inte bara anklagade JT för illojalitet, otrohet och ungefär allt annat som kom i hans väg utan också rotade fram andra s k skandaler där JT och hans familj varit inblandade i. Flera av dessa har också visat sig inte varit med sanningen överensstämmande. Vilket stod klart redan när fotbollskanalen.se publicerade hans (ett liverpool-fan om det har behörighet med frågan?!) sk blogg.

Hoppas nu när facit i hand att vissa personer skäms ögonen ur sig och tänker sig för innan de nästa gång hoppar på tåget när det gäller att smutskatsa människor. För även i medievärlden skadar de inte att ha s k bevis, särksilt aktuell i dessa dagar då t o m svenska åklagare hoppar över skaklarna och struntar i bevisfrågorna för att kunna anklaga personer för brott.

Oj vad jag hoppas att tidningarna nu får betala när det blivit domstolsärende. Tyvärr tillhör inte fotbollskanalen.se de som stämts, vilket enbart beror på att Perroncells advokater säkert inte känner till vad som skrevs där.

 

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.