csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
8   Chelsea FC  13 sp 6 v 4 o 3 f 26 -14 mål 22 p

csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
3     Chelsea W   8 sp 6 v 2 o 0 f 23 - 5 mål 20 p

14 - 20 dec 2020
  NÄSTA MATCH:

21 dec kl 21.00 - WEST HAM

  TV-Viasat

Nyheter v-51


SÖNDAG 20:
Grattis till Jorginho som fyller år idag. Han blir 29. Ashley Cole spelar inte längre men fyller 40.

Manchester United ångar på i WSL och fortsätter vinna. De leder klart men har två matcher mer spelade än Chelsea som nu ligger trea efter Arsenal, som också har två matcher mer spelade. Man Citys match mot Birmingham är också uppskjuten så de kan inte gå förbi över helguppehållet. Nästa match för Chelsea är svårspelade Reading 10 januari.

Damernas derby mot Tottenham har skjutits upp och de har därmed spelat färdigt 2020. Anledningen är att flera personer inom damsektionen (vi vet inte om det är spelare eller ledare ännu) har drabbats av covid-19. England har ju drabbats av en mutation av viruset som är många gånger mer smittsam än tidigare och som tycks härja framförallt i Londonområdet som försattes i en ny förhöjd nivå igår.

LÖRDAG 19:
Vi kan inför kvällens sista match slå fast två saker, resultaten har verkligen inte gått Chelseas väg. Det andra är att Chelsea gjorde kanonaffärer på olika sätt när man släppte David Luiz och Willian till Arsenal. De var inte dåliga när de gick, men de är sämre idag så Chelsea släppte verkligen spelarna i rätt tid. ungefär som med Matic. Chelsea var mycket kloka som inte gick med på treårskontrakt för Willian som saker och ting ser ut just nu. Både Luiz och Willian har varit viktiga spelare för Chelsea, de ser väl inte riktigt ut att vara lika viktiga för sin nya klubb. Eller är det det där med att vissa spelare passar i vissa klubbar men är sig inte lika i andra oavsett kvalitet...

Chelsea Women spelade inte alla gruppmatcher i Continental Tyres Cup, Ligacupen, men vann ändå gruppen. Matchen mot London City ställdes in, även om det först sköts upp mot London City. De har nu lottats att möta Manchester City i kvartsfinalen. Bortamatch också. Chelsea har sannerligen ingen tur just nu i cuplottningarna. Kvarten ska spelas 13 alt 14 januari.

Storbritannien har infört en ny corona-nivå, 4. London har placerats i denna extra restriktiva nivå. Det bör inte påverka matcherna framöver men ännu vet vi inte säkert. Detta då lagen lever i en coronabubbla som det kallas redan nu.

Liverpool visar varför de är storfavoriter till att vinna. Till skillnad från lag som skapar chanser, sätter de sina chanser. Crystal Palace var kanske det bättre laget i första men missade alla chanser. Liverpool satte sina och leder med 2-0. Vi har ju sett hur Chelsea missat sina chanser på sistone och det där är det sista, och förmodligen det svåraste, steget att ta. Vi hoppas det vänder imorgon.
    I siffror. Liverpool hade 8 skott på mål, vann med 7-0. Palace satte inget skott, men hade bara 3. (De hade ju liksom gett upp i andra). Effektivitet betalar sig, Liverpool rycker nog i tabellen nu över helgerna fruktar vi som hade hoppats serien skulle leva in i april-maj.

I brist på Chelsea att heja på kommer vi idag att heja på Crystal Palace, Southampton, Arsenal och Fulham. Tre Londonlag som möter lag som vi vill ska tappa poäng och ett sydkustlag före oss i tabellen som möter ett bakom oss men som vi tror lite mer på i långa loppet. Egentligen behöver vi kanske inte heja på Fulham, men det gör vi ändå då det är vår granne och man ska vara trevlig före jul.

FREDAG 18:
Liksom Chelsea väntar West Ham på två spelare som eventuellt kommer tillbaka från skador på måndag, Michail Antonio och Fabian Balbuena. Arthur Masuaku är helt borta med en knäskada.

Chelsea U23 utklassade Manchester United i PL2 idag. Chelsea vann med 6-1. Målen gjordes av Lewis 2, 68; Soonsup-Bell 3; Anjorin 34, 51; Brown 71

Från presskonferensen:
Lampard bekräftade att Ziyech och CHO tränat med laget idag men han vill se mer innan han bestämmer om de kommer med i truppen till WH-matchen.
    Han gjorde väl rätt klart även om han inte sa det att han gillade inte att fem-byten åter röstades ned av flera klubbar. Men han sa, att det är som det är och bara att acceptera.
    Så det sedvanliga berömmet om motståndarna och deras manager. Han påpekade särskilt West Hams styrka i omställningar och fasta situatoner.
    Lampard tycker inte längre det betyder mer att möta West Ham numer. Det gjorde för honom som spelare men inte som manager.
    Han berömde Declan Rice men ville inte säga att Chelsea ångrat att de en gång släppte honom. Spelarutveckling är ingen exakt vetenskap men heder åt Rice för den karaktär han visat.
    Han har spelat Werner till vänster av olika skäl men säger inte vilka. Han betonar att Werner kan spela i alla roller i anfallet.
    Han fick frågan om 4-3-3 passar Havertz, underförstått att frågaren inte tyckte det. Något som Lampard sköt ned direkt och menade att det passar honom bra. Sedan betonade han att Havertz har inte haft någon försäsong, han fick en tuff omgång av covid, all uppmärksamhet pga prislappen och betonar att han måste få tid. Spelare anpassar sig olika snabbt till engelsk fotboll och Chelsea. Den tiden måste Havertz få.
    Han gillar att han har spelare som kan spela på båda kanterna som Pulisic. Ziyech är den ende som är knuten till en kant, de övriga kan spela på olika kanter och han tycker om att utnyttja dem så.
    Han vill inte uttala sig om transferfönstret utan det är något han inte kommer tänka på förrän i januari. Han menade att alla anfallare har tunga perioder, det viktiga för dem är att acceptera det och fortsätta komma i rätt läge och till slut kommer målen också. Så han ser det inte som ett problem om Werner går åtta matcher utan mål. Han är mentalt tuff nog att hantera det.
   
   
OFFCIELLT
Chelsea får sin tredje svenska målvakt. Först ut var Magnus Hedman som aldrig spelade en match. Sedan kom Hedvig Lindahl som växte ut till en världsmålvakt i Chelsea. Nu kommer från Rosengård Zeira Musovic. Hon har skrivit på för 2,5 år och ansluter efter helgerna. Får hon samma utveckling som Lindahl fick i Chelsea är det en kanonvärvning. Chelseas målvaktsuppsättning är riktigt vass med Ann-Katrin Berger som nyligen gjorde debut som tysk landslagsmålvakt, Carly Telford är engelsk landslagsmålvakt och Zecira Musovic är svensk landslagsmålvakt! Musovic är 24 år gammal. Hon tar över Lindahls gamla tröja s a s, med nummer 1.
    Chelsea och Emma Hayes har följt Musovic i fyra års tid.

Fifas XI ser lite annorlunda ut än de flesta andra omröstningar. Skillnaden är inte jättestor men ändå markant. Två Chelseaspelare har valts ut till deras lag; Millie Bright och Pernille Harder.

TORSDAG 17:
Det gick fort, på tok för fort. Från en första placering för någon vecka sedan till en sjundeplats, och det kunde varit värre om West Ham, vår nästa motståndare inte hade tappat poäng i går. Det är dock tajt och några överraskande resultat och en vinst igen förändrar saker. Ännu en rak, tredje förlust mot West Ham dock och varnignsklockorna kommer inte bara att ringa. De kommer skrälla i öronen på Lampard efter sommarens värvningar.

Tio av PL-klubbarna röstade åter ned förslaget att få ha fem avbytare i matcherna. Däremot ökar antalet spelare som får vara på bänken till nio.

Premier League inför specialla huvudskaderegler, med tillfälliga byten, vilket är på tiden. Här är närmare detaljer om hur detta kommer att ske från januari>>

ONSDAG 16:
Crystal Palace som är i form stoppade i alla fall West Ham från att gå förbi oss också. Det skiljer nu en poäng ned till vår nästa motståndare.
    Toppmötet Liverpool och Tottenham slutade med att Liverpool tog över förstaplatsen i tabellen genom ett mycket sent må, men också efter flera kostsamma missar av Spurs. Den stora frågan är nu om de kommer att släppa den igen? Eller om de passar på att rycka under helgperioden som redan gick många oväntade resultat.

Nästa omgång av tjejernas Champions League lottas först 16 februari. Lång väntan på motståndare för Chelsea Women.

CHELSEA W     vs     BENFICA W        3 - 0     (5-0) = 8-0
Chelsea har 5-0 i ryggen och Emma Hayes kan rotera en del. Inga svenskor på plan. Telford - Carter, Ingle, Bright, Blundell - Reiten, Fleming, Cuthbert, Charles - Kerr, England
    Det är dock ett offensivt lag Hayes ställt upp med en debutant Emily Orman på den kvalificerade bänken.
    Chelsea startade med en dubbelchans som nog borde varit mål men målvakten höll dem ute. Sedan fortsatte det med chans efter chans. Till skillnad från killarnas match mot Krasnodar vill de som fått en sällsynt start verkligen visa vad de går för.
  En Benficaspelare är nere för räkning och kommer bäras ut. Verkar vara huvudskada. Bruten näsa ser det ut som. Det var hennes egen målvakt som orsakade den vid en utrusning.
  Det har varit spel mot ett mål, men inget mål. 25
   Det hjälpte att skriva. Beth England sätter bollen med en fin lobb över målvakten. 28
    Sju minuter tillägg och det har bara varit Chelsea men målen uteblir. Det spelar egentligen ingen roll då den sammanlagda ledningen är 6-0, men roligare för publik och åskådare om dominans som Chelseas ger utdelning.
    Kanske inte så mycket till fotbollsmatch då det bara är Chelsea, Benfica kommer knappt upp till halva plan. Ändå, de ska verkligen ha heder för att de lyckats hålle nere siffrorna i första halvlek. Bäst på plan, Daniele Neuhaus, Benficas målvakt.
    - ANDRA -
Eriksson har ersatt Bright.
    Andra har börjat som hela matchen varit, bara Chelsea och ändå inga riktigt bra målchanser och inga mål. 55
    Äntligen, ett mål för Chelsea. Kerr kommer helt fri och sätter bollen mellan benen på målvakten. 65 Reiten assisterade helt perfekt
  Kirby in för Cuthbert, Harder för Kerr 68. Vad man nog kan kalla lyxbyte.
    Benfica har faktiskt varit uppe och nosat på mål, särskilt när Telford gjorde en mindre bra utboxning. De har dock inte gjort det, men roligt att se dem på andra planhalvan.
    Drew Spence ersätter Hannah Blundell. 75
    Emma Hayes ser magnifikt avslappnad ut på bänken, nästan så man undrar om hon tar en tupplur ;) Hon är nog rätt nöjd med hur de spelare som inte startar de flesta matcher har skött sig.    
    Beth England gör sitt andra mål, från cirka en halvmeter. Hon stoppar en boll in, svänger runt och klackar in den mellan benen på försvararen som kommer. 90+1. Kirby assisten som nog var på väg in innan england hamnade i vägen på något sätt.
    Benfica har gjort en riktigt bra match, de har inte hotat Chelsea alls men de är nog väldigt nöjda med hur de lyckats freda sig. Chelsea borde gjort fler mål på de chanser de skapade och det enorma övertag de hade, men de visste ju att matchen var vunnen långt innan den var över. Nu får vi se vilka Chelsea lottas mot i nästa omgång. Tottenham väntar på söndag, en måste-vinnamatch med tanke på hur tät ligan är. Sedan helguppehåll.

Chelsea är nu nere på sjätte plats efter två raka förluster. Det kan bli än värre senar ei kväll och i morgon då United kan gå förbi trots en match mindre spelad. Snart kommer väl sparka-Lampard-ryktena att komma. Särskilt om Chelsea gör vad de gjorde varje gång förra säsongen, förlorar till West Ham (på måndag).

Fotbollens regelkommission IFAB har godkänt att Premier League inför försök med hjärnskakningsbyten under januari. Vi får se hur reglerna utformas.

Sex dagar utan match känns väldigt behövligt för Chelsea just mu. Laget ser mentalt slitet ut och det hjälper ju då inte att ha två raka förluster. De behöver verkligen ladda om sina batterier och få stopp på det här.

Förhoppningsvis höjer damerna vårt humör idag genom att slå ut Benfica ur Champions League, men det behövs nog något särskilt för att vi ska glömma hur Chelsea närmast klappat igenom de tre senaste matcherna och hur fullständigt tama de är i målgörandet. Ikeas mjukisdjur har mer bett än Chelesa. Vi är djupt oroliga inför helgperioden nu. Så vi behöver tjejerna att höja humöret.
    Timo Werner just nu är en gåta. Han gör så mycket rätt, så mycket bra löpningar, är i så bra lägen, men när han får lägena blir benen spagetti på honom. Havertz för orättvist mycket kritik (han bedöms efter en totalt annan måttstock pga sin prislapp) men presterar inte tillräckligt framåt. Den enkla förklaringen är att han försöker för mycket. Pulisic var bra, Giroud levererade, vilket Abraham inte gör. (En dag kommer vi förstå relativitetsteorin och varför Lampard tror så mycket på honom). Kanté bär Chelsea just nu. Mendy såg inte säker ut i mål även om han inte gjorde någon tavla men han kände pressen efter sin jättetavla mot Everton. Inläggen däremot, vad har hänt med dem. De når ju aldrig fram längre.
   Det konstigaste av allt är att Chelsea är egentligen inte så dåliga, de bara förlorar ändå. Mot Wolves däremot får Lampard ta på sig förlusten, hur han kunde byta ut den ende anfallare som åstadkom något? Han släppte matchen och visst, ett feldomslut vände matchen men ändå, så får inte Chelsea ge bort matcherna de har i sin hand.
    Chelsea har sex dagar på sig att vända detta. De möter West Ham härnäst och just nu är tipset faktiskt i Hammers favör, särskilt som de skämde ut oss i båda matcherna förra säsongen. Det har varit två steg fram den här säsongen och just nu ett och ett halvt bakåt.
    Två, nej två å en halv (med poängförlusten mot Krasnodar) raka förluster i matcher Chelsea verkligen borde vunnit är på väg att förstöra säsongen. Några titelutmanare är vi absolut inte men får inte Lampard stopp på det här, blir det inte ens en CL-plats. Inte som Chelsea presterar just nu. Det handlar inte om spelet viket managers försöker få oss att tro, det handlar om prestationerna.
    Historien har alltid visat att det lag som kommer ut på plus helgperioden gör bra ifrån sig. Chelsea har skaffat sig ett enormt handikapp. För stort? Just nu tvivlar vi på att de kan slå Arsenal!
    West Ham, Villa och City är alla bättre än de lag vi förlorat mot nu. (En sak vi noterat är att Skys spelexpert, inte tips, utan spelexpert Jones är ruskigt bra på att förutsäga rätt när det gäller Chelsea, han sa Wolves också).

TISDAG 15:
Två feldomslut varav bara ett rättades till av VAR gav oss ännu en förlust. Chelsea saknar flyt just nu. Sedan föll de ihop som en korthus i slutet efter byten som vi inte fattar. Vad ska man säga.? Den här helgperioden kan förstöra säsongen totalt för oss. Vi är mycket oroade, för om vi spelar så här som Chelsea spelat de tre senaste matcherna kommer vi inte att vinna en enda match, inte ens mot Arsenal i helgerna.
    Vi behöver Ziyech tillbaka, men framförallt behöver vi få se attityd av spelarna och rätt beslut av Lampard. Lampard har gjort mycket rätt den här säsongen men nu är han på väg att göra samma misstag som i inledningen av den.
    Vi är inte i kris, men nästan.

Pulisic startar annars inga ändringar sedan senast.
Mendy; James, Zouma, Thiago Silva (k), Chilwell; Kanté, Mount, Havertz; Pulisic, Giroud, Werner
    avb Kepa, Azpilicueta, RUdiger, Jorginho, Gilmour, Kovacic, Abraham
    Wolves startar med: Rui Patricio; Boly, Coady, Saiss; Semedo, Dendoncker, Neves, Marcal; Podence, Silva, Neto

TV-bolagen har sagt sitt.
    Chelsea tvingas därmed flytta fyra januarimatcher. Returen mot Wolves får bara en ny tid men City, Fulham oxh Leicester har nya datum. Se spelschemat>>

Wolves saknar Raul Jimenez pga sin otäcka huvudskada, de saknar också Joao Moutinho pga avstängning. Jonny är även han skadad. Chelsea saknar Ziyech och Hudson-Odoi. på grund av skador i lårmuskeln, men Pulisic är tillbaka från sin sådana skada. Sky tippar Wolves-vinst, BBC tippar Chelseavinst. Säger kanske något om hur svårtippad matchen blir. Chelsea måste dock spela klart bättre än senast därom råder knappast tvivel.
    Många tippar att Tammy Abraham återkommer som central anfallare. Mest för att han har ett strålande facit mot just Wolves, sex mål på fyra möten. Också för att spara Giroud. Timo Werner har inte målat på sju matcher så det skulle verkligen vara skönt för honom att få ett mål nu. Välbehövligt.

Chelsea måste studsa tillbaka mot ett Wolves som inte imponerat lika mycket i år som tidigare år. De har dock presterat starka andra halvlekar. De saknar dock sin fixstjärna Raul Jimenez som är långtidsskadad, de har sålt Jota och Doherty och inte lyckats ersätta dem ännu. De har värvat unga spännande namn men inte färdiga spelare. De går däremot inte att underskatta, vilket Chelsea kanske lite grann gjorde undermedvetet mot Everton då de visat dålig form. Chelsea måste hitta tillbaka till det vinnande spåret om vi ska vara med hela vägen den här säsongen.

MÅNDAG 14:
Petr Cechs comeback med PL2 mot Tottenham började verkligen inte bra. Tottenham målade redan inom tre minuter. Det gick inte så bra i fortsättningen heller. Tottenham hade 2-0 i halvtid. Chelsea gjorde bättre ifrån sig i andra då de kvitterade med två snabba mål i 61 och 63e minuten. Peart-Harris, straff och Lewis. Drinkwater blev utvisad i 77e minuten (vi har inte sett matchen så vi vet inte varför) och en Tottenhamspelare just innan. Låter som något slags bråk. Peart-Harris avgjorde sedan matchen i 89e minuten. 3-2. Vilket tog Chelsea U23 till toppen av tabellen.
    Vi har senare fått veta att första målet var ett misstag av Cech och att Drinkwater åkte ut efter att en ung 16-åring spelare Devine gjort ett fult överfall på honom som Drinkwater reagerade på.

Chelseas speldatum mot Atletico Madrid i Champions League blir 23 februari och 17 mars.
    Det var de absolut sämsta datum vi kunde förutom att vi ngo fick det allra tuffaste motståndet. Första match efter första Atletico-mötet blir mot Manchester United och första match efter returen blir mot Liverpool. Vansinne.

Från presskonferensen:
Lampard hyllade den just bortgångne Gerard Houllier.
    Lampard verkade hålla med om att dra Atletico i CL var den tuffaste lottningen man kan få, men alla lag är bra och Chelsea tror på sig själva inför matchen. Vill man vinna måste man slå alla lag.
    Chelsea måste komma tillbaka, de droppade en nivå i lördags och fick stryk. Det är bara att komma igen.
  Han beklagar om London måste gå till Nivå Tre och inte får ha åskådare igen. Det har märkts hur mycket publiken har betytt för lagen som fått spela inför publik.
    Han vill inte säga om fotbollen ska undantas för reglerna men menar att klubbarna visat att de kan sköta det, men der är inte hans sak att avgöra.
    Han menar att Chelsea måste komma igen och hitta en konsekvent form igen, särskilt under den tuffa helgperioden, först då kan man säga något framtiden.
    Christian Pulisic tränade i helgen och är med i truppen imorgon. Lampard vill dock inte säga att han startar.
    Han sa att det är svårt utan yttrar då de gjort det bra men det var inte spelmodellen som fallerade mot Everton utan hur de genomförde den. Chelsea måste helt enkelt spela bättre än i lördags.
    Han ansåg att Everton spelade väldigt likt hur Tottenham spelade mot oss. Chelsea spelade helt enkelt inte bollarna snabbt nog för att vända upp dem och måste höja nivån från den matchen. Det går inte att skylla på att vi inte har yttrar just nu då Chelsea har spelare som ska kunna spela i de rollerna ändå. Det ska dock bli skönt att få tillbaka yttrarna snarast.
   
Som klyschan säger; det finns inte längre några dåliga lag kvar i Champions League. Är det kanske bäst att säga innan lottningen nu startar. Chelsea kan inte lottas mot ett engelskt lag eller Sevilla som de redan mött.
    Hela lottningen.
Borussia Mönchengladbach - Manchester City
Lazio - Bayern München
Atletico Madrid - Chelsea
Leipzig - Liverpool
Porto - Juventus
Barcdelona - PSG
Sevilla - Dortmund
Atalanta - Real Madrid
    V i tycker inte om Stephane Chapuisat som lottade oss mot det lag vi allra mest ville slippa. Ingen tur i lotten för Chelsea.
    Matcherna spelas i februari och mars, exakta datum meddelas senare idag.

Nästa match redan imorgon och som vi spekulerade igår såg Chelsea mentalt trötta ut mot Everton. Skärpan saknades. Det var inga problem fysiskt men det oroar att Chelsea saknar alla sina yttrar på grund av skador.
    Wolverhampton är inte samma lag den här säsongen som förra, de har inte lyckats hitta spelet efter sina spelarförluster men det är fortfarande ett bra lag. Det finns inga lag i Premier League som man kan vila sig till en seger emot, särskilt inte när man inte sätter de chanser man får.
   Matchen kommer att spelas utan publik vilket kanske är en fördel för Chelsea.
    Förhoppningsvis kommer våra motståndare också gå på pumpen under den erkänt tuffa helgperioden.
    Lite surt var det dock för Chelsea förtjänade inte att förlora mot Everton men när bollarna sitter i trävirket istället för i mål och man skänker motståndarna straffar då blir det så. Vi kan bara hoppas det jämnar ut sig i någon match där Chelsea spelar dåligt men har turen med sig. För ska vi få framgångar den här säsongen måste vi få lite flyt med oss också. Målet är fortfarande en CL-plats och kanske en bra cuprunda i FA Cupen. Med tur i lotten kanske Chelsea också kan nå en kvarts- eller till och med semifinal i Champions League.
    Chelsea har dock trillat ur CL-platserna just nu efter förlusten till Everton i den tajta tabellen.

Lottningen till slutspelet i Champions League sker idag kl 12.00.
    Vi hoppas kanske på att få Porto. Vi vill allra mest undvika Atletico Madrid som är erkänt svårspelade.
    Bayern München är väldigt stora favoriter till att vinna den här säsongen också. Det är dock både ett transferfönster och lång tid fram till nästa matchomgång så mycket kan hända med många lag. Egentligen går det inte att bedöma lagen just nu, man kan bara gissa. Lag som Real Madrid kanske hittar sin CL-form som de visat många gånger förr. Bayern har inte gått som tåget i Bundesliga men är ändå våra favoriter till att ta hem det hela.
    Vinner inte Bayern är känslan att det kan bli ett engelskt lag, men vi tror inte att det blir samma engelska lag som vinner Premier League. Det har vi sett förr, en tuff ligastrid går sällan hand i hand med framgångar i Champions League.

Damerna har returen mot Benfica på onsdag och det vore en sensation om de inte går vidare i Champions League. Vi har väldigt svårt att tro att Benfica kan vända 0-5. På bortaplan. Sedan väntar Tottenham till helgen och damerna har spelat färdigt för 2020.

Herrarna är spelledig i helgen, då derbyt mot svårspelade West Ham som Moyes har fått ordning på spelas först nästa måndag. Sedan kommer helgmatcherna. Arsenal som är minst sagt svajiga men aldrig är en lätt match på annandagen och årets sensationslag Aston Villa bara två dagar senare.

 

 


Rykten, notiser m m, v-51


SÖNDAG 20:
Mycket prat just nu om före detta akademiprodukter som ska tillbaka till Chelsea. Michael Olise är en av dem. Han spelar just nu för Reading men har utgående kontrakt och Leicester men även Chelsea ska vara intresserade av att värva 19-åringen.

Real Madrid och Florentino Perez tar nu täten i försöken att bryta sönder fotbollen och skapa en europeisk superliga, försök som pågår i skymundan och understöds av amerikanska banken JP Morgans miljoner. Det har främst varit de amerikanska ägarna och Juventus som promoverat de här idiotidéerna men nu går krisande Real Madrid tungt in och använder pandemin som ursäkt. Läs mer här>>

Reece James ser ut att missa matchen imorgon. Han ska ha fått dåliga nyheter efter genomgått en magnetröntgen på ett knä och har en skada. Hur allvarlig den är sägs inte och skadan är ännu inte bekräftad av klubben.
    The Athletic som avslöjar detta säger att klubben vetat om skadan och att James har spelat med den och har fått behandling för den senaste tiden. Det är dock först nu han tydligen röntgats för att avgöra hur allvarlig den är. Det spekuleras i medierna om operation.
    Vi får se men det låter ju inte bra. Vi har ju bra uppsättning på högerbacken med vår kapten César Azpilicueta men det är ändå lite olika spelstilar.

Timo Werner talar på officiella sajten ut om trycket som finns på en ny spelare med stor prislapp och hur han hanterar det. Läs här>>

LÖRDAG 19:
Svenska medier som är ungefär lika objektiva som ingen alls försöker nu få det till att Giroud ska till Milan för att hjälpa den långe. Det kommer INTE att hända.

Gamarna cirklar redan kring Kai Havertz då han var en dyr värvning, icke-engelsman, ung och har inte tagit ligan med storm. Vi såg vad engelska medier och dess s k experter gjorde med Kepa, De försöker nu göra samma sak med Havertz med orättfärdiga förväntningar. Som tur var är Lampard smartare.
    Detta då han själv vet att det är inte alltid lätt och det är inte alltid starten som avgör en spelares succé i en klubb. Frank Lampard var 23, två år äldre och uppfostrad inom engelsk fotboll när han kom till Chelsea. Kai Havertz är 21 år. Lampard har målrekordet i Chelsea trots att han inte spelade hela resten av sin karriär i vår klubb och trots att han var mittfältare. Han gjorde 211 mål för Chelsea. Men hans första säsong 2001-02 spelade han 53 matcher och gjorde bara 7 mål. Havertz har hittills bara spelat 14 matcher och gjort 4 mål. Bättre facit än Lampard alltså.
    Didier Drogba var anfallare, han kom till Chelsea 04-05 och hade 16 mål på 41 matcher, det är OK inte mer för en anfallare.
    Eden Hazard var anfallare/ytter. Han kom till Chelsea 2012-13 och gjorde 13 mål sin debutsäsong. Bra siffror men mindre bra när man betänker att han behövde hela 62 matcher första säsongen för att nå det talet.
    Kan vi nu sluta lyssna till idioter och andra som redan nu dömer ut Kai Havertz och försöker få honom till Chelseas motsvarighet till Mesut Özil? Tack.
    Det är vår fasta övertygelse om att Havertz kommer att hitta sin plats i Chelseas historia och det är också vår övertygelse om att han bedöms på ett orättfärdigt sätt bara på grund av sin prislapp och att han inte är engelsman i de engelska medierna. Ge grabben tid. Särskilt som hela hans, korta, karriär har haft samma utveckling. Han är ingen höstspelare men har glänst varje vårsäsong. Pojken, eller kanske snarare ynglingen, har spelat 14 matcher i en ny liga som är fysiskt väldigt tuff (han behöver tuffa till sig med lite muskler för närkampsspelet till nästa säsong, det tycker vi nog), en ny social miljö under en pandemi, en liga med helt annat spel och oavsett vad spelarna själva säger; en enorm prislapp som tynger. (Joao Felix kostade ännu mer och hade en svag första säsong i Atletico, se på honom nu och det finns många fler exempel).

Igår undrade vi lite över Carly Telfords kontraktssituation med tanke på värvningen av Zecira Musovic. Nu vet vi att hon sitter på ett utgående kontrakt till sommaren. Hon fyller 34 i början av januari. Känslan är nog att Telford inte kommer att förlänga med Chelsea utan söker en ny utmaning. Hon stod senast i veckan mot Benfica och gjorde en bra match även om hon inte direkt var överansträngd.

Grattis till Fikayo Tomori som fyller 23 år idag. Han har stora beslut att göra närmaste veckorna. Lån eller stanna. I somras tog han beslutet att stanna men det har inte fungerat för honom då han blivit utkonkurrerad i backlinjen.

FREDAG 18:
West Ham eller Declan Rices agent försöker få igång ett budgivningskrig mellan Chelsea och Man United. Oddsen för det sjönk ytterligare när fler och fler rykten säger att Rice vill tillbaka till Chelsea. Han har också bytt agent och ska nu representeras av sin pappa. (Något vi sällan rekommenderar men som allt oftare händer) Denne är säsongskortsinnehavare på Stamford Bridge.
    Det handlar dock väldigt lite om vad Declan Rice själv vill. Det handlar helt om prislappen och om West Ham ens kan tänka sig sälja. Vi vet inte hur långt kontrakt Rice har men det är inte något som går ut inom närmaste framtiden.

Hakim Ziyech och Callum Hudson-Odoi är tillbaka i träning men Lampard är osäker på om de är spelklara till den viktiga matchen mot West Ham på måndag.

Marc Guehi som är utlånad till Swansea ådrar sig massor av intresse just nu och hyllas. Vissa, som MediaReferee i n den här artikeln hävdar att Chelsea planerar att inkludera honom i a-truppen nästa säsong. Läs mer här>>

Metro säger sig veta varför Chelsea en gång släppte Declan Rice som West Ham vill ha 80m pund för. Dels för att han var liten men också för att han inte passade en specifik position utan kunde spela flera. Inblandad var också svenske Joseph Colley som kom från Brommapojkarna och konkurrerade ut Rice i tidig ålder. (Colley är idag med Chievo). Läs själva och inse att bedöma unga spelares utveckling är en gissningslek mer än vetenskap som klubbarna själva kanske försöker få det till>>

TORSDAG 17:
Rennes är favoriterna till att få låna Fikayo Tomori. West Ham var nära att få låna honom i somras men han tackade nej till dem. Leeds är också en klubb som nämns. Vi har också hört om Nice. En sak är solklar, han saknar inte klubbar som vill låna honom och Chelsea bör låna ut honom så han får speltid.

Charlie Webster är bara 16 år men nämns som nästa superstjärna från Chelsea. Så till den milda grad att Dortmund jagar honom och hoppas värva honom innan han kan skriva kontrakt med Chelsea. Engelska klubbar får ju inte kontraktera spelare innan de fyllt 17 år. The Sun har gjort ett porträtt på Charlie Webster som kan vara intressant läsning. Vi hoppas få chansen att se honom spela med U18 i FA Youth Cup på nyåret. Läs mer här>>

Det talats om att David Alaba och hans agent Pini Zahavi väljer mellan fyra klubbar, Real, Barcelona, PSG och Chelsea. Enligt spanska rykten ligger Real bäst till och Barcelona sämst till. Detta då Alaba uttryckt önskemål om att spela i Spanien. Real har råd med hans höga lönekrav, vilket Barce inte har. Nu lär dock Man United vilja ge sig in i leken. Som om det inte alltid är så, nämns en spelare för Chelsea så nämns han för United. Och vice versa.

Emersons agent hävdar att Chelsea kommer inte släppa Emerson på lån. Han får endast lämna om det blir en permanent övergång.

ONSDAG 16:
Det är nu klart att Conor Gallaghers, och West Bromwichs nye manager är Sam Allardyce.

Man Uniteds damlag som toppar WSL ligger sist i sin ligacup-serie efter förlust till Everton, som ju slog ut Chelsea ur förra säsongens FA-cup som spelades nu i höst.

Bristande tajming kan man nog säga. WBA gör säsongens bästa resultat när man spelar 1-1 mot Manchester City och dagen efter får Slaven Bilic sparken som manager. Sam Allardyce är den tippade ersättaren.

TISDAG 15:
Det var 15 månader sedan senast men nästa vecka hoppas Chelsea att Charly Musonda ska kunna återvända till träning med U23-laget. Hoppas det går bra för den så lovande ungdomen efter hans jobbiga skadeperiod.

Pat Nevin som är en klok herre tar i sin senaste Chelsea-krönika upp vad som hade sagts om det var Kepa som hade gjort det idiotiska tilltaget som Mendy gjorde mot Everton och som kostade oss matchen? Alla gör misstag men vissa behandlas annorlunda när de gör dem är kontentan av det hela, och vi kan bara hålla med då samma tanke onekligen kom till oss i lördags kväll. Det mesta av krönikan handlar dock om hur mycket vi saknade yttrar och kreativitet mot Everton. Läs här>>

Kai Havertz talar om för oss hur mycket han ser fram emot att få spela den speciella engelska helgperioden. Något han såg som barn och som han längtat efter att få pröva på. Och det är speciellt, kanske det allra mest speciella med den engelska fotbollen och måtte de aldrig försvinna oavsett vad vissa managers tycker. (Inte vår men t ex vissa röda lags.).

Nice är intresserade av att låna Fikayo Tomori. De har nyligen sparkat sin manager Patrick Vieira. Tomori lär uppfylla kvalifikationerna post-brexit så det kanske är en bra lösning. Speltid lär han ju få.

Det verkar som vi gjorde ett misstag som inte följde PL2-matchen igår. Det var tydligen en minst sagt händelserik match som Chelsea vann efter utvisning, målvaktstavlor av Cech i hans comeback och en hel del annat.

MÅNDAG 14:
Oddsen ökar för att London kommer att omklassificeras till Nivå Tre för covid-spridandet, vilket också bör innebära att det inte blir publik på julmatcherna.
    BBC meddelar senare under måndagen att London går in i Nivå Tre-restriktionerna på onsdag 00.01. Bye bye publik igen.

Klubbens lånerapport>>

Petr Cechs comeback i mål i PL2-mötet med Tottenham ikväll visas på Chelseas officiella sajt och appen The 5th Stand. Den börjar kl 20.00.

Det var många konstiga och oväntade resultat i helgen, och inte bara i Premier League utan även i de andra stora ligorna. Värst konsekvens hade Dortmunds brakförlust till nyuppflyttade (det var de väl) Stuttgart med 1-5. Den kostade manager Lucien Favres jobb.


<<50 år med Chelsea>>

Biljettinformation; finns under CSFC>>

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
LindyMålsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!