csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1   Chelsea FC  11 sp 6 v 4 o 1 f 25 -11 mål 22 p
5 december 2020

CSFCs spelarbetyg


CHELSEA     Chelsea    vs    Leeds   dirty leeds
         3                            -               1            (1-1)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2020-2021>

Leeds laguppställning

Meslier, Ayling, Kock, Cooper, Dallas, Phillips, Klich, Raphinha, Alioski, Harrison, Bamford.

avb: Casilla, Poveda, Roberts, Llorente, Costa, Rodrigo, Struijk

Manager: Marcelo Bielsa

Målgörare

0-1
1-1
2-1
3-1

Patrick Bamford, 4
Olivier Giroud, 27
Kurt Zouma, 61
Christian Pulisic, 90+3


CHELSEAS INSATS


7

Chelsea bjöd Leeds med hela handen och lite till i matchinledning. Det är flera veckor kvar till julafton men det var en julklapp av Mendy och Zouma. Och det då Chelsea öppnade matchen väldigt väldigt bra.

Tar man inte sina chanser och skänker motståndarna mål....

Fullständigt rättvist.

Men en väldigt bra andra halvlek. Segern borde varit större. Kolla siffrorna. Chelsea var BÄST.


SPELARE OMDÖME

BETYG
1-10

Edouard Mendy Får ta på sig Bamfords mål. Vad sysslade han och Zouma med? Var ute och hängde tvätt vid något, några andra tillfällen utan effekt. Gjorde sedan vad han skulle. 6
Reece James Härlig assist till Giroud. Helt ok defensivt men var pressad ibland. 7
Thiago Silva Utan honom hade det varit hönsgård i Chelseas försvar idag (det var illa nog ändå). Hans lugn smittar ändå upp genom tvn. 7
Kurt Zouma Får med Mendy ta på sig Bamfords mål. Han är dock helt förlåten för målet han sedan gör. Han spelade också upp sig ordentligt under matchen. Matchhjälte. 7
Ben Chilwell Hade en del problem defensivt på sin kant och det sket sig i hans bollbehandling framåt.Stora problem när Raphina var på den kanten. 6
N'Golo Kanté Så viktig i sin roll. En jätte i andra. 7
Kai Havertz Nix, han får inte riktigt till det, känns som han fysiskt tappar mot sina motståndare och förlorar för många sådana dueller. Än har det inte lossnat men vi vet ju att han är en vår-spelare. Lite bättre vän med bollen i andra. 6+
Mason Mount Kom in i matchen mot slutet av halvleken. Mycket brra andra. -7
Hakim Ziyech Låg bakom anfallet som ledde till kvitteringen och drog en baksida. Tidigt byte. 6+
Timo Werner Måste börja sätta sina chanser. Det är toppen att han skapar dem men han måste sätta dem också. Stod för en av de mest spektakulära dubbelmissar man sett tidigt i matchen. Inte världens mest naturklgia målskytt men som han kommer i läge. En miss igen i slutet. Han skapar otroligt mycket chanser men hans omsättning av dem är inte helt ok. Härlig assist till PUL. 7-
Olivier Giroud Första PL-starten den här säsongen. Ingen har förtjänat den mer än Oli efter hans 4-målsbonanza i Sevilla. Hade en stor chans som han borde gjort bättre på. Sedan kommer det förstås, MÅLET. Hans sjätte på hans sjätte senaste start. Nära flera gånger på riktigt svåra bollar. 8
---    
Christian Pulisic In för Ziyech. 29 Bra, och han fick avgöra matchen. 7-
Mateo Kovacic In för Havertz. 67 Märktes inte så mycket. 6
Tammy Abraham in för Giroud. 79 För kort tid för betyg. -
CHELSEAS BÄNK


Kepa, Rüdiger, Jorginho, Pulisic, Giroud, Azpilicueta, Kovacic, Abraham

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

OBS. Detta är helt subjektiva åsikter och handlar inte om att hänga ut spelare eller tvärtom, utan ett försök att från en vinkel bedöma vad som syns och ses genom en tv-ruta där vissa delar av spelet aldrig kan bedömas på ett rättvist sätt. T ex hur spelare rör sig utan boll då kameran bara följer bollen, något som kanske straffar mittfältarna mest. Det är också en emotionell reaktion av en supporter i relation till de krav vi anses kan ställas på spelare av den kvalitet som konkurrerar i Chelsea.

 

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser-Avslut 23 8
Skott på mål 10 3
Blockerade skott 6 1
Hörnor 8 4
Målvaktsräddning 2 7

Bollinnehav %

46 54
Källa Flashscore

 

Manager Frank Lampards INSATS

Vet inte om han blev överraskad av Leeds taktik men riktigt förberedd på deras intensitet och aggressivtet verkade Chelsea inte vara. Ziyechs skada störde förstås alla planer.

I andra fick han till det klart bättre, Chelsea stressades inte längre då.

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Olivier Giroud

 


KORT OM MATCHEN - skrivs live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Ej korrläst.

Härligt med publik även om det är en droppe i havet, 2000 på en arena som tar 20 gånger så många.

Ett mer laddad möte än detta fanns inte historiskt men nu har Leeds inte varit i Premier League sedan 2004 så det är många generationer spelare sedan. Särskilt om vi ser till när det var som hetast, för 50 år sedan. Idag är det två anfallsglada lag som möts. En vinst för upp Chelsea i ligatoppen, ett tag åtminstone.

Chelsea avspark. Men varför i hela världen spelar Leeds i vinrött? Hur kan vitt sägas vara en färg som kolliderar med blått? Det måste bli slut på det här fjanteriet. Låt lagen spela i sina riktiga färger.
    En jättechans för Ziyech efter 45 sek men Meslier gör en bra fotparad. Hörna. Lite dålig vinkel kanske. Br ahörna och Giroud möter den, såg ut att gå in ett tag men just utanför. 2 Underbar start av Chelsea, fortsätt så.
    Kante bryter och Havertz uppvaktas men får loss bollen. 3
    SIlva slår en ny fin boll fram till Ziyech, men den här gången får Leeds bort den. De kontrar snabbt och Mendy rusar ut och gör bort sig. Zouma stannar upp, vad sysslar han med. Vilken tavla av både Zouma och Mendy när Bamford, av alla lätt kan göra mål. 4 Det var otroligt dåligt av Chelsea.
    Särskilt som de startat så fint, men då släåppa till ett så biligt ål. Zoumna och Mendy alltså. Missförstod de varandra eller vad sysslade med?
    Werner skjuter från håll och den är touch till hörna. Chelsea har börjat jättebra men ligger under! Vad kan m an säga. 7
    Koch skadad och Llorente ersätter. Det var tydligen en chansning att spela Koch. Llorente gör debut. En stor värvning för Leeds som varit skadad hittills. 8
    Hur i all världens namn kunde den bollen inte gå in. Den såg ut att gå in av sig själv när Werner tryckte till och fick den i ribban. Den hade nog inte gått in men skarven gick ju rakt upp i ribben istället. 9 Sådan MÅSTE bli mål Werner.
    Chelsea fortsätter som tur var spela bra och skapa chanser, men de måste sättas också särskilt när de är av den enorma sorten där Werner två gånger missar att gå in bollen, först när han stoppar upp den istället för att få den i mål och sedan lyfter den i ribbans underkant. Du milde. Inte undra på att folk dör när de tittar på fotboll ibland.
    Havertz bryter men den studsar fel och Alioski kan ta hand om den, så får Leeds ett rätt farligt anfall. 13 Bra försvar av Silva.
    Bamford får en chans till och Chelsea ser oorganiserade. 15
    Kantes tur att slarva och det funkar inte för Leeds hugger väldigt bra på det. Mendy stannar upp bollen och Bamford oroar honom en hel del. Chelsea har stora problem med Bamford. Tur vi har Silva som håller lugnet därbak för de andra har inte gjort det.
    Werner glidtacklar ut en boll till inkast. Högt upp på plan. Han måste vara så frustrerad, särskilt av dagens miss men det har ju varit i flera matcher nu då han missat givna mål som det brukar heta.
    Nära Giroud fick tag i en bakåtboll men bara nästan. 18
    Leeds sätter ett anfall i stolproten men det var offside. Chelseas försvar måste vakna och spela som de visat de kan göra.
    En boll på Katnes arm och Friend friar. Inkast för James och det är känslor på plan nu. Chelsea är bäst men Leeds ser farligast ut då Chelsea inte tar sina chanser medan Leeds är närmare varej gång.
    Werner och Havertz försök till väggpss funkar inte. Meslier slarvar och Giroud får chansen men drar bollen utanför. 22 NÄRA. Vaket av Giroud att gå in där men avslutet måste vara bättre.
    För den neutrale är det nog julafton att se matchen med högt tempo och massor med chanser. För oss börjar det bli riktigt nervöst när man inte tar sådana chanser som de får och skapar.
    För Leeds kan säkert göra fler mål i den här matchen då försvaret inte klickar idag.
    Hörena Leeds, Ziyech tar den i andra läget men kontringen går till inkast. Det hetsas när Leeds hela tiden irriterar Chelseas spelare och stressar upp dem ordentligt.
    Det märks att Chelsea fallit i fällan att stressas av Leeds.
    Bamford försöker placera in bollen men Mendy kan rätt lätt ta den. 25
    Chelseas ytterbackar har väldigt svårt att komma in i matchen, de stressas och får inte ut något alls av sitt spel.
    Hinner inte mer än skriva det då Ziyech lägger upp för Reece James som kommer fram och lägger ett härligt inlägg som Giroud sträcker ut på och styr i MÅL. 27 Fint mål.
    Oroande att Ziyech gått ned och kräver behandling. Mer än oroande, han tvingas gå av med en dragen baksida, kanske inte så farlig men skadad och måste gå av. Han låg bakom anfallet där James hittade in till Giroud. Typiskt.
    Pulisic får en bjudning av Llorente men får inte ned bollen ordentligt när han annars bara hade kunnat sikta in den i mål. Nära igen. 31
    Leeds bjuder också på julklappar men till skillnad från Leeds tar inte Chelsea deras stora misstag och omsätter dem i mål. Pulisic borde gjort bättre där men vi får skylla på att han är kall och just kommit in.
    Chelsea måste få koll på Phillips. Vad göt Mount, är det inte hans uppgift idag eller?
    Lång boll upp men Mount får inte ordning på den, had enog velat få den till Werner. 26
     Chilwell missar en enkel nedtagning då han tittar upp i fel läge. Annars var det en fin cross. 37
    Pul söker Mount som är uppvaktad. Hamnar hos Pul igen och han ordnar en hörna. 38 Chelseas tredje.
    Det var ordnetligt nära på den förra. Bamford bort.
    Bamford i ren brottningsmatch med James, hur kunde det inte bli kort på Bamford, han slet ju nästan armen av James. 39
    Chelsea tappar boll igen, Zouma reder ut det bra. Inlägg som Mendy får en hand på och han tar sedan hand om bollen då ingen vinröd är där. 40
    Werner skickar in bollen men Cooper står ivägen. Ny hörna. 41 Precis cm före Giroud. Den var riktigt nära att gå fram till Giroud.
    Chilwell nickar ned men Giroud kan inte hinna fram och målvakten tar den. Leeds ställer en spelare långt ut på alla hörnor för att tvinga spelaren att slå hörnorna högre och därmed ge försvararna mer tid på dem.
    Tempot har lugnat ned sig lite nu just innan paus. Moutn kämpar till sig bollen men Alioski gör en bra brytning. 44 Zouma bort när Raphina lyckas ta sig förbi James.
    Werner kontrar och gör bort Alioski men han får inte bollen förbi Cooper igen. Werner är på högersida just nu.
    tre minuter tillägg, Ziyechs och Kochs skador.
    Havertz trampar på bollen men Chelsea lyckas ändå få loss den och Chilwell är väldigt nära att komma helt loss, Llorente gör en bra brytning. 45+2
    Pulisic i en fin aktion, till Werner och en fin boll till James som missar målet och ändå var Giroud nära att klacka in den. 45+3 Tror dock det var ett skott på mål som James tänkte sig, men vilket mål det hade blivit om Giroud hade fått träff på den stenhårda bollen in.
   

Underhållningsvärdet för den neutrale måste varit högt. Leeds har omsatt Chelseas missar medan Chelsea inte omsatt Leeds missar. Chelsea har problem med Leeds och då de dessutom inte sätter sina chanser... det kan sluta hur som helst. Vi trodde nog Chelsea skulle ha klart bättre koll på Leeds i matchen med de låter sig stressas av Leeds intensitet och tempo. Det var när Ziyech drog ned det och gjrode något genomtänkt som Chelsea också kune kvittera istället för att stressa bort chanser.

ANDRA
Chelsea måste tjilla ned sig för att använda ett modernt språk och inte dras in och stressas av Leeds intensitet och aggressivitet. Det har lett till på tok för många misstag. Det har varit rätt jämnt även om Chelsea varit det bästa laget men de måste ju ta sina chanser. Det borde stått 3-1 i den här matchen.   
    (Dramat vi slog över till i handbolls-EM med en missad svensk straff i slutsekunderna, stolpen, ska vi bara inte tala om. Oavgjort mot Spanien).
    Ziyechs skada kan varit avgörande i första men nu måste Chelsea ta sig förbi det och avgöra detta i vår fördel. Chelsea kan bättre.
    Werner bryter och det kunde blivit en jättechans, men...
    Kante tar bollen från Raphina osm halkar och slår huvudet i knät. Inte alls det är enorm filmning visar reprisen. FY SKÄMS. Publiken buar totalt ut honom. Patetiskt.
    Giroud nära stjäla bollen från Meslier. 48
    Werner nära ta sig förbi två gånger, en själv och en från Havertz... 49
    Bra omställning av Chelsea men PUlisics skott touchas och lätt för målvakten. 50
    Pulisic stjäl bollen men en fot ställer till det igen. 52
    Havertz tar sig fram och fixar en hörna. 53 Innan dess gjorde Kante en fin aktion
    Chilwell kapas ordentlgit av Alioski. Hur kan det inte bli kort. 53
    Chilwell in och Havertz touchar den men den går över. 54
    SIlva tar sig fram och är så nära att få bollen till Mount. 55
    Leeds första hörna i andra. Kante bröt anfallet. En variant och Raphina skjuter, Mendy räddar och returen sätter han dåligt över. 57
    Harrison av för Poveda. 57
    Publiken i uppror, måste erkänna att jag missade varför. De hördes verkligen. Det måste varit något med Llorente som buars ut ordentligt.
    Ayling gör ned PUlisic. 59
    Du milde. Kante bra till Werner som skjuter, räddning, ny räddning från Mesliers och så räddar Alioski Mounts skott. DU milde, ännu en gågn. Hur var det inte mål. Men på Hörnan blir det. Lång hörna och Zoume kommer vid bortre stolpen, det brukar han inte göra, går upp som en Patrik Sjöberg och nickar ned bollen och i målgaveln. VAR-koll om Giroud hindrade en spelare. 61 Godkänt.
    Mycket kvar men Chelsea har varit mer dominanta i andra, det går dock inte räkna bort de vinröda.
    Publiken är härlig. Antingen har de ställt in mikrofonerna bra, men att bara 2000 kan höras så mycket.
    Kovacic på väg inte för att säkra upp. 65 Havertz ut?
    SIlva söekr Mount som lyckas fixa det. Han har haft en bra andra.
    Japp, så blir det. 67
    Billig avblåsning när Chelsea bryter högt upp.
    Härligt anfall och bollen studsar på Pulisic och går utanför. Det är Giroud som får den på sig och det är faktiskt han som styr den utanför. Hindrade han Pulisic från att göra mål??? 68
    Rodrigo har kommit in, boll in till Bamford men Zouma får bort den. Hörna. Guroud fixar bort den. Pulicis kontrar med Werner.
    Mount skjuter från mycket långt håll och Meslier räddar men har lite problem ändå. 71
    Chelsea behöver ett mål till. Och förtjänar det verkligen.
    Det måste dock göras.
    Leeds har haft mer boll än Chelsea i andra. Det var överraskande. OK anfall av Leeds men lätt för Mendy och Chelsea ändå.
    Mount bryter. Kante kontrar men Bamford jobbar bra hem.
    Kovacic görs ned två gånger och till slut blir det ett kort. Llorente får det. 74 Ca 35-40m ut. James mot Zouma men bort.
    Mount hittar Werner som fri med målvakten inte får den förbi honom. 76 Det har gått troll för Werner.
    Giiroud nickar över på hörnan. 77
    Ska alla missade chanser förstöra vår kväll?
    leeds en chans när en boll studsar bra för Poveda, tamt skott som Mendy inte har problem med. 78
    Det är dock bara uddamålsledning.
    Giroud går av. Abraham in. 79
    Werner bra för Abraham, Cooper glidtacklar och hörna istället. 80
    Hörnan nickas långt utanför.
    Fin aktion av Puli men så missar passset farm av någon annan. Abraham förlorar boll till inkast. 82
    Werner mosas menbara inkast.
    Pul försöker skjuta, vet inte om han tappar fotfästet eller knuffas omkull, inget av det. 84
    Fortfarande nervöst med bara ett mål före. Boll från Rodrigo till Bamford som stöter den utanför- 84
    Silva nere för behandling. alla byten gjorda.
    Ser ok ut.
    Werner bra till Abraham som skjuter utanför, borde kanske passat Pulisic. 87
    Håll ut, det är stor skillnad på vinst och oavgjort.
    Härlig bortnick av Silva men Leeds försöker igen, James fixar det till inkast. 88
    Håll ut nu. Bara avsluta matchen med en seger. 90
    Fyra minuter tillägg.
    Silva har problem, men inga byten kvar. Ser inte helt bra ut. Två minuter kvar.
    Bra av James, som växst i mathjcen. WERNER LÖPER FRI OCH SÄTTER DEN PERFEKT FÖR PULISIC SOM SÄTTER DEN I MÅL. 90+3
    Raphina kortas. Sista i matchen.


Chelsea borde vunnit den här matchen med större siffor. Det var dock en underhållande match. Därmed nervös. De var klart bättre än Leeds i andra när de inte drogs in i stressen. De måste dock omsätta chanserna de skapar bättre. HELT rättvis seger. Dominanta i andra.

Ligaledare.

 

DOMARTEAMETS INSATS - Kevin Friend + VAR

BETYG

Tillät en hel del och någon gång borde han kanske dämpt i bäcken. Borde varnat för ett par saker ärligt talat.

godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättni Tiden ute mngarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där.