csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3   Chelsea FC  8 sp 4 v 3 o 1 f 20 -10 mål 15 p
7 november 2020

CSFCs spelarbetyg


 CHELSEA     Chelsea    vs    Sheffield United   bldaes
           4                              -                   1                 (2-1)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2020-2021>

Sheffield Uniteds laguppställning

Ramsdale, Baldock, Basham, Egan, Stevens, Lowe, Berge, Norwood, Lundstram, McGoldrick, Brewster

avb: Verrips, McBurnie, Sharp, Burke, Jagielka, Robinson, Osborn

Manager: Chris Wilder

Målgörare

0-1
1-1
2-1
3-1
4-1

David McGoldrick, 9
Tammy Abraham, 23
Ben Chilwell, 35
Thiago Silva, 77
Timo Werner, 80


CHELSEAS INSATS


7+

Tidigt underläge efet lite grann ett turmål men Chelsea reagerade härligt och vände det hela redan i första. Fin karaktär och precis vad vi alltid vill se hos Chelsea.

Förutom slumpmålet var det BARA Chelsea i den här matchen även om det dröjde innan målen trillade in och säkrade matchen. Stora siffror men de borde kanske varit ännu större, en ribbträff och två jätteräddningar av Ramsdale stoppade upp dem.


SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Edouard Mendy Kunde inget göra vid McGoldricks riktningsförändring. Resten var mer rutin i första. Synd på hans nolla. 6+
Reece James Gav nödvändig bredd även om inläggen inte gav resultat. 7
Thiago Silva Klockren. Hans första mål i Premier League också. 7+
Kurt Zouma Som han växt sedan han fick Silva bredvid sig. 7-
Ben Chilwell Passet var gudomligt men att hitta hålet mellan målvakt och back när inget utrymme fanns. Suveränt. En mycket bra match. 7+
N'Golo Kanté Vi anser helt klart att Kanté är som bäst när han får spela skölden framför backlinjen. Det visade han igen. 7+
Mateo Kovacic Vilken härlig assist till Abraham. Borde kanske avgjort i inledningen av andra. Nära vid fler tillfällen. Bra match. Skadad. 7-
Mason Mount Energisk och skapar öppningar även om han inte hade boll så mycket i första. Han verkar ligga lite för djupt i plan. Hade betydligt mer boll i andra. 6+
Hakim Ziyech Upphovet till kvitteringen med ett fint pass till Kovacic. Passet till andra målet var sublimt bra. Inte ens Fabregas som bäst hade matchat det. Inget mål men han prenumerar på MoTM redan. Vilken start han tagit sig för i Chelsea! Kan han bygga på detta får han en sensationell säsong. Assist till Silva också. 8+
Timo Werner Ribbträff i svårt läge. Skapade oro hela tiden i Sheffields försvar. Försvann en del i andra. En snedstuds stoppade honom från att få ett mål i slutet. Men han fick det mål han förtjänade till slut. 7
Tammy Abraham Satte kvitteringen. Bra riktning, mindre lyckad bollträff men det kanske var nyckeln. Jobbade hårt. 7-
---    
Jorginho In för Kovacic. 71 Inget lyckat inhopp, kom fel i situationerna, tappade boll och hittade inte in i matchen. 6-
Olivier Giroud In för Werner, 87 För kort tid för betyg -
     
CHELSEAS BÄNK


 Caballero, Rüdiger, Jorginho, Giroud, Hudson-Odoi, Azpilicueta, Emerson

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

OBS. Detta är helt subjektiva åsikter och handlar inte om att hänga ut spelare eller tvärtom, utan ett försök att från en vinkel bedöma vad som syns och ses genom en tv-ruta där vissa delar av spelet aldrig kan bedömas på ett rättvist sätt. T ex hur spelare rör sig utan boll då kameran bara följer bollen, något som kanske straffar mittfältarna mest. Det är också en emotionell reaktion av en supporter i relation till de krav vi anses kan ställas på spelare av den kvalitet som konkurrerar i Chelsea.

 

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser-Avslut 20 6
Skott på mål 9 3
Blockerade skott 6 2
Hörnor 6 7
Målvaktsräddning 2 5

Bollinnehav %

71 29
Källa Flashscore

 

Manager Frank Lampards INSATS

Börjar Lampard acceptera att Kanté kanske ändå är som allra bäst som sköld framför försvaret. Han har redan prövat honom där fler matcher den här säsongen än hela förra.

Mittfältet stämde inte helt, Mount verkade vara den som inte hittade sin roll eller tilldelats en roll han kanske inte skulle haft.

Han börjar verkligen få ihop det här laget nu, både framåt och bakåt. Lite osäkerhet kring mitten fortfarande även om startuppställningen fungerade rätt bra även om Mount var defensivare än väntat. Då har vi ändå riktigt bra spelare borta just nu.

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Hakim Ziyech

 


KORT OM MATCHEN - skrivs live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Ej korrläst.

Det är de här matcherna Chelsea måste vinna om klubben ska nå målen i år. Så är det bara. Förra säsongen fick Chelsea bara oavgjort hemma och förlorade borta till Sheffield. Sheffield har dock startat den här säsongen betydligt sämre och framförallt har deras anfall inte fungerat. I vår soffa hoppas vi på mål och ännu en hållen nolla så Chelsea kan gå in i landslagsuppehållet i god form. Det kommer matcher som på papper är betydligt tuffare framöver.

Håller Mendy nollan idag är han en av fyra som hållit nollan i sina fyra första PL-matcher. De andra är Alex Manninger, Pepe Reina och Anders Lindegaard, och ärligt talat den ende av dem som var ordinarie målvakt är ju faktiskt Pepe Reina vilket kanske säger något om statistisk och hur vi ska ta den.

En fin hyllning till the Chelsea Pensioners före matchen, det är ju rememberance helg i UK.

Första anfallet var bra för Sheffield. Kovacic gör en avgörande brytning. 1
    Ett inlägg rann förbi alla till Chilwell som i svår vinkel sköt men Ramsdale hann dit och täckte. 4 Det var faktiskt touch av Abraham på vägen fram visar reprisen. Mycket bra chans.
    Silva spelar lite ort tillbaka til Mendy men denne hinner före en rusande randig.
    Offside på Chilwell, synd för det såg lovande ut. 6
    Zouma nickar nästan omkull Kovacic när både går på samma boll. Zouma var typiskt nog halvmetern högre upp i luften där. Han har spänst.
    Sheffield i anfall som blir hörna efter bra försvar av Chilwell. 7 Ny hörna av Silva. Zouma undan. Så en tredje hörna när Berges inlägg blockeras.
    Ingen nolla idag. Det är rena biljardstöten. Norwood överraskar med en passning tillbaka, bollen intill berge och den träffar en spelare som stöter den i mål åt andra hållet. McGoldrick gjorde målet. Mendy helt ställd. Så gick det med ev rekord. 9
    Ev underskattning borde nu sopats bort. Bara för Chelsera att visa klass o h komma igen och lite mer än så. Sheffield har än så länge visat klart mer motivation än Chelsea i den här matchen. De krigar verkligen om bollen.
   Ziyech försöker hitta Kovacic med en klack men denne hinner inte fram. 12
    Abraham fintar sig fram men avslutet är mycket tamt i väldigt bra läge. 13
    Det oroar hur väl Sheffield täcker bort Chelseas anfallsförsök.
    Mount skjuter eller passar han, ingen vet, enkelt för målvakten dock. 16
    Chelsea kommer ingenstans. trots stort bollinnehav. Det är som tur var mycket kvar men just nu imponerar inte vårt lag.
    Ziyech söker Werner men bollen för lång och för nära målet. 18
    Igen söker Ziyech med en mycket lång boll och åter för lång. 19
    Bra brytning av Zouma högt upp. Chelsea har tyvärr inte riktigt hotat att kvittera ännu och vi vill nog se en snar kvittering om vi inte ska behöva bli nervösa.
    Loew skjuter från håll men rakt på Mendy så rätt enkelt ändå. 22
    Det märks verkligen hur tända och inställda Sheffield är på att vända sin trend och de gör de alldeles för lätt om vi får säga så. Chelsea måste höja sitt tempo.
    Där kom det och det var Abraham som på en anfall som inte alls såg lovande ut. James ttill Kovacis som hittar Abraham snett bakom sig. Abraham skjuter i studsen men riktningen är rätt och går in i hörnet. Nästan dubbelträff på bollen. 23 Vilket pass av Kovacic. MÅL Det var Ziyech som plockade ut Kovacic först. Två superba pass och en usel bollträff men med helt rätt riktning. Kanske var det bollträffen som lurade målvakten men riktningen var så bra att det kanske inte hade spelat roll.
    Mer självförtroende i Chelseas spel nu när de visat att de kan bryta ned yorkshiremännen.
    Fint pass av James till Kovacic men han har två man på sig och kan inte göra något av det. 27
    Kovacic har börjat riktigt bra och görs ned av Lowe när Kova är först på en boll med fri korridor framför sig. 30
    Oj vilken situation. Ziyech drar in frisparken från långt ut och måvlakten viftar ut den och Werner skjuter, men i ribban. Sedan lite kalabalik och Sheffield får bort den. Så nära. 32
    Mendy plockar lätt ned ett inlägg, snabb bol rull ut till Ziyech som inte får den till Mount. Sheffield i snabb kontring men Brewster halkar, hinner dock först upp. Och till slut kom en offsideavblåsning.
    Matchen har onekligen fått liv nu.
    James in som Ramsdale borde plockat vid stolproten men tappar ut till hörna. 34 Första Chelseahörnan. Var är Zouma? Det blir en kortoch Ziyech prickar Chilwell vid bortre stolpen på millimetern och denna kan stöta in bollen, med bröstet eller? Vilket PASS. MÅL 35 Nej, det är på låret ser det ut som på Chilwell som kan sätta den. VILKET PRESCIONSPASS. Han kunde trätt tråden i ett nålsöga där. Chilwell var hårt uppvaktad och hade noll utrymme mellan back och målvakt och den sitter.... Kvalitet på alla håll och kanter. 35
    Egan kortas.
    Chelsea har reagerat exakt som vi vill och drömmer om att de ska göra när de hamnar i underläge.
    Kanonräddning av ramsdale på Chilwell vid högra stolproten, mycket bra räddning. Det hade varit Chilwells andra annars. 39
    Ziyech skjuter, med högern. Blockeras. 40
    Zouma kastar sig och nickar undan men Kante kan inte hindra nästa boll från att gå till hörna. 42 Se upp nu. Den går förbi alla och gav nästan hjärtattack. Chelsea kan dock reda ut det.
    Lundstram skjuter och Mendy släpper en retur och är lite seg att komma upp och ta sin retur. Han gjorde det dock och inget av det. 43 Än är det inte avgjort. Om vi behövde den påminnelsen.
    Ziyech höll på att lura Baldock till att passa målvakten och då sno bollen. Baldock upptäckte det i sista stund. 45
    T å minuter tilläg, för vad? Håll tätt nu, Sheffield försöker bygga upp anfall men nu är det Chelsea som täcker bort dem. Abraham till ny hörna, den var bra slagen och kunde blivit farlig.
   
Två gjorda, en ribbträff och en kanonräddning av Ramsdale, annars hade Chelseas ledning varit större. Vi tror det kan komma att behövas fler mål innan den här matchen är vunnen. Ledningen är helt rättvis. Sheffield har haft några skott men inga farligheter direkt.

ANDRA
Det är mycket kvar att göra i den här matchen och vi tror fler mål behövs från Chelsea.
    KOM IHÅG. Chelsea ledde med 2-0 i motsvarande match förra säsongen. Det blev 2-2.
    Kovacic skulle avgjort där. Kante hittar honom med ett kanonpass men Kovacic tittar upp och Basham får fram en fot och stöter bollen till hörna. Som blir resultatlös. 47
    Kovacic stoppar sedan Lundstram men det anfallet blir noll och intet. Hög intensitet i starten av andra.
    Chelsea prövar en variant på en frispark. Blir inget av det. 49
    Chelsea har dominerat starten av andra men fler mål måste nog komma till. Och det bör Chelsea klara om det inte släpper koncentrationen.
    Mount dabbade sig men redde skickligt ut det och bollen gick inte över linjen. 53
     Chelsea drar ned tempot just nu, det gillar vi inte. 54 Visst det är bra att kontrollera matchen men ledningen är inte tillräckligt stor för att spela på.
    Abraham håller boll mot tre, Kovacic får skottläge men det blockeras av en av de tre. 55
    Fin boll fram, säker nedtagning av Mount. Bollen till Ziyech som prickskjuter men Egan kastar sig fram och kan nicka till hörna. 57 Nära igen.
    Hörnan nära att hamna hos Zouma, boll igen och Abraham är nära och nära igen på nästa men bara nästan nära. 57 Det osar katt för Sheffield nu eller va det heter. Stephens är nere för räkning. 58
    Verkar fått ett tramp av Abraham på knät, kräver behandling men han ser speklar ut, Stephens alltså.
    Chelsea dominerar totalt men det måste ju ge utdelning också. Halvtimmen kvar.
    McBurnie för Brewster. 63
    Vi misstänker att Lampard kommer göra sena byten i den här matchen. Även om CHO kan bidra med kreativitet.
    Hyfsat frisparksläge för Chelsea, ca 25 ut rakt framifrån. James verkar mest sugen. Tungt men Ramsdale är med. Bra placerad men avständet var nog lite långt. 64
    Som Ziyech fintar bort sin motståndare med en sulfint. Oj, 65
    Ziyech till Kovacic som försöker prickskjuta, precis utanför stolpen. Så nära igen. 66
    Werners inlägg blockeras, studsar på Werner och randigt inkast. 67
    Zouma nära att bli överspelat på mittlinjen men han lyckas nå bollen.
    Chelsea måste nu sätta ett till så att inte ännu ett slumpmål ger Sheffield poäng eller mer. Alltid nervöst med små ledningar.
    Ziyech, Kovacic och Mount får skottläge, blockeras. 68 Det där tredje målet är svårfångat.
    Sheffield får ha lite boll och långsam iscensätta ett anfall där Kante blockerar till inkast. Kovacic sitter ned och har problem med vristen. Jorginho snabbt byte ser det ut som. 71 Det var ett tramp på fotleden i en tidigare situation som förstörde kvällen där för kroaten.
    Verkar som Jorginho tar den defensivare rollen och Kanté lyfts fram.
    Ska det verkligen behöva bli en nervös sista kvart? Chelsea dominerar helt men matchen är inte avgjord alls ännu.
    Jorginho gör ett felpass och Berge drar i Kantes tröja. Kort förstås. Snabbt tagen frispark och Egan lyckas rensa framför fötterna på Chilwell. 74 Kante lurade skjortan av honom så Berge försökte därför ta Kantes skjorta av honom.
    James borde fått frispark, Lowe är på honom. James tar sedan tag i Lowe och vräker undan honom men kommentarorerna missade helt den första när Chelsea cik frisparken. På den gör Thiago Silva sitt första mål i Premeer League. Ziyech är fantastisk, vi visste det var en kanonvärvning men han är ju ännu bättre i Chelsea än i Ajax! 77 Silva touchar in bollen med huvudet. Prickskytte av Ziyech. Så skönt där lättade en del nerver. MÅL
    Ziyech en lång boll till Werner som lättar över Ramsdalen men bollen studsar snett just framför mål och ändrar riktning... du milde. 78 Man såg verkligen hur bollen var på väg in, men i studsen ändrar den riktning. Just innan gjorde McBurnie ned Chilwell. Gav det kort?
   Ett motlägg en bit ut ger Werner en chans, han rusar ifrån sin bevakning och sätter bollen bakom Ramsdale. MÅL.
    Chelsea har fått den utdelning de förtjänat i den här matchen. Och det är inte slut.
    James tappar boll men Chelsea stoppar dem. Sedan stoppar Sheffield Ziyech. Jorginhos inhopp har dock varit lite problematiskt, kommit snett till boll, tappat den och inte kommit in i matchen tyvrr.
    Chans för Sheffield men James kastar sig och täcker ut till hörna. 86
    Giroud på väg in. Det blev Werner som han ersätter. Nickstarka spelare kvar. Abraham ser oerhört förvånad ut över att han inte fick gå. 87
    baödock får bra läge att skjuta, täcks till hörna. 90 Kort hörna. Och de hittar ingen väg in och till slut en förhoppningsfull droppboll in som Mendy lätt tar hand.
    Mount skjuter nästan utan ansats och Ramsdale får göra sin andra jätteräddning i matchen. Det var en rökare. 90+1 Tre minuter tillägg. Hörna. Hans hörna dock för lång. Blir Chelseainkast.
    Ziyechs lätta lyft till Abraham blir lite lång och denne hinner inte dit. 90+3 Det var det sista i matchen.

En MYCKET bra match av Chelsea där siffrorna till slut efter Sheffields mer slumpartade mål visade hur bra Chelsea var idag. Och Hakinm Ziyech alltså. Vi visste ju att han var bra men han passar ju in i Lampards Chelsea på ett sätt som är smått gudomligt!

 

DOMARTEAMETS INSATS - Jonatan Moss + VAR

BETYG

Inga misstag som vi såg eller upprördes av.

godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättni Tiden ute mngarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där.