0                                   -             0                 (0-0)

De Gea, Wan-Bissaka, Lindelof, Maguire, Shaw, McTominay, Fred, Fernandes, Mata, James, Rashford

avb: Henderson, Pogba, Cavani, Greenwood, Matic, Van de Beek, Tuanzebe

Målgörare

0-0

CHELSEAS INSATS

6

En riktigt trist och händelsefattig första halvlek där lagen tog ut varandra och försiktigheten stod i högsätet. Av den att döma blir detta en mållös match. Fast Chelsea brukar ju inte spela likadant i två halvlekar så.... En sådan där halvlek bara en manager kan gilla som man brukar säga.

En match där försiktighet och riskmnimering stod i högsätet hos båda lagen. Inte direkt underhållande.

Bra försvarsspel men en trist tillställning. Riskminimering så det skrek om det.

Chelsea skulle absolut haft en straff men av någon anledning kollade VAR inte situationen fast det var uppenbart att domaren missat den.

SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Edouard Mendy Stod för första halvtimmens farligaste chans när han slog ut en lätt pass till hörna bara någon meter från självmål. Bra fotparad lite senare. Bra räddning på övertid, avgörande. 7
Reece James Väldigt anonym i första.Mycket bättre andra. Riktigt bra framåt då men det hände inget på det han gjorde för de andra då. 7-
César Azpilicueta Var väldigt följsam och bra i försvarsspelet. Hade en riktigt bra match. 7-
Thiago Silva Lugn och säker hela tiden. Mycket bra brytning mot Cavani. 7-
Kurt Zouma Han gör sina stötbrytningar och vi önskar han lät bli. Annars solid. Men hade en jättemiss sent som kunde kostat. 6
Ben Chilwell Det hände inte mycket på hans kant i första. 6
Jorginho Den som tappade boll som gav United bästa chansen i första. 6-
N'Golo Kanté Aktiv men ändå inte särskilt tydlig. Slarvpassade för många gånger. 6
Kai Havertz * Det vill sig inte alls för honom. Han har problem att komma in i Chelseas spel. Några bra saker men det händer inte inte riktigt för honom. En god insats men inte vad vi hoppas på ännu. 6+
Christian Pulisic Den ende det hände något kring i första. Även så i andra men fick en smäll och fick gå av. 6+
Timo Werner Fick nog inte en enda boll i första. Inte mycket mer i andra, sprang men fick inga chanser. 6

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

OBS. Detta är helt subjektiva åsikter och handlar inte om att hänga ut spelare eller tvärtom, utan ett försök att från en vinkel bedöma vad som syns och ses genom en tv-ruta där vissa delar av spelet aldrig kan bedömas på ett rättvist sätt. T ex hur spelare rör sig utan boll då kameran bara följer bollen, något som kanske straffar mittfältarna mest. Det är också en emotionell reaktion av en supporter i relation till de krav vi anses kan ställas på spelare av den kvalitet som konkurrerar i Chelsea.

Manager Frank Lampards INSATS

Vi vet inte irktigt hur Lampard tänker kring mittfältsspelet men undrar en hel del varför Kovacic inte startar.

Det var en defnsiv och försiktig taktik och vi undrar varför Giroud inte får chansen utan att det är Abraham varje gång.

Feg, trist taktik men oavgjrot och hållen nolla var han väl nöjd med.

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Edouard Mendy

KORT OM MATCHEN - skrivs live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Ej korrläst.

Chelsea har en lite mer defensiv uppställning, däremot överraskar nog Uniteds startelva mer då många tunga namn är på bänken. Det gäller nog också för Chelsea att hålla koncentrationen hela matchen då United haft sena avgöranden i sina senaste matcher. Vi hoppas förstås att Chelsea kan göra två bra halvlekar istället för som vanligt bara en. Och att United för en gångs skull inte får en billig straff.

Det är verkligen Manc-väder på Old Trafford och spelarna ser dränkta ut redan efter någon minutl
    Det är trebackslinje för Chelsea vilket ofta fungerat bra för laget även om det inte är så ofta Lampard väljer att spela den.
    inget lag har tagit initiativet från start utan det är en rätt tam sådan från båda, kanske lite mer United. 5
    Pulisic gör en räd in i boxen men blir av med bollen innan han kan avsluta. Han fick bollen lite för långt ifrån sig. 5
    Usch vilket väder det är, det är nästan så man kan känna kylan i regnet. Inget behov alls av att vattna gräset idag men det kan ju bli knepigt med underlaget för lagen.
    En sällsynt händelsefattig första kvart och inte ett enda anfall som gått in i straffområdet av någondera laget även om United haft mer boll. Det som märks mest är regnet som är så kraftigt att det hörs i mikrofonerna kring plan.
    En hörna för Chelsea 17 Pulisic skjuter utifrån stöts bort av röda spelare.
    Det är så försiktigt av båda lagen men Chelsea har haft ett litet initiativ de senaste minuterna. Ny hörna. 19
    Kort variant. Pulisic in och bort från United.
    Det är nu Chelsea som dominerar bollinnehavet och har haft majoriteten av den. Det händer dock inget.
    Chilwell får en boll på sig och hörna för United. 24
    Nästan en chans. Havertz söker Timo Werner men denne får inte tag i bollen, hade han fått den så var det fritt fram. 26
    Chilwell får frispark en bit utanför straffområdet. 27 James och Chilwell och det blir James som ska ta den. Han chansar att slå den på mål men det var inte mycket i den och lätt för de Gea. Dock första skottet på mål hur tamt det än var.
    Azpi bryter bra när James går in istraffområdet. McTomninay får skottlage men Pulisic blockerar. 29
    Du milde vad gör Mendy, han passar bollen ut till hörna! 30 Det såg nästan ut att gå i mål men gick ut någon meter utanför. Vad sysslade han med?
    Hörna United. igen. Zouma bort.
    Fernades skjuter men lätt för Mendy. Varsitt skott på mål nu.
    Pulisic går in och skjuter men lätt för de Gea. 32
    Zouma stötbryter och förlorar bollen och är dämed ur position. 33 Vi gillar inte det där av Zouma även om det är högt upp i plan.
    Pulisic går fram och försöker igen men skottet går utanför. Pul är dock den som visat sig mest framåt. 33
    Det blev hörna så det var touch på den. Hörnan bort. Chelsea får börja om.
    Det verkar nästan som om bollen vore tung av regnet men moderna bollar ska väl inte bli blöta som förr i tiden.
    Rashford får rakt fram efter bolltapp men Mendy gör en bra fotparad. 35 Hörnan bort.
    Pulisic slår en chansboll men den är på tok för långt fram för Werner att springa på. 36
    Shaw varand för att dragit flera gånger i James. 39
    Azpi trycks ned av Maguire på frisparken men får inte Atkinson med sig Det skulle varit straff där. Maguire höll honom om halsen och tryckte ned Azpi när han gick upp för att nicka.
    Mata skjuter men Mendy kastar sig och räddar. 41 Hörna. VAR tittar på Kanté i en situation med Rashford. Såg inte ut som något och verkar inte heller bli något. Varför tittade VAR på det men inte när Azpi fick strypgrepp???
    Lite orolig på den men Chelsea tar bort den.
    Chelsea har fortfarande större bollinnehav.
    Havertz varnas för dragit i Fred. 45+1
    En boll in tar på Chilwell och Mendy tar hand om den.

En ovanligt händelsefattig halvlek och fullständigt förståeligt att det står 0-0. United hade bästa målchansen även om de varit få. United har dock haft de bättre. Chelsea skulle dock haft en straff.

ANDRA
Chelsea måste våga mer och göra något för det var för fegt även om det är en svår bortamatch.
  Chelsea börjar med ett felpass som kunde blivit farligt.
  Fred gör ned Havertz. 46 Kort.
   Chelsea tappar boll och United kontrar men James går för länge och Silva lätt bort. 48
   Pulisic rundar Maguire lätt och får en liten knuff och går omkull. Inte straff. 49 Skulle inte heller vara det då Pulisic mer förlorade balansen.
    Silva avväpnar Rashford. 50
    Hörna United. 51 Kort. Sedan skott som hamnar hos Mata som är offside.
    Havertz till Werner som skjuter men blockeras. 53
    Havertz fintar James men bollen till Werner lite för tajt och Wan-Bissaka hinner mellan. 54 Bra försök.
    Oroväckande fakta, Cheslea har under Lampard bara hållit nollan en enda gång på bortaplan. Hoppas det blir två idag.
    Cavani på väg in. Liksom Pogba ser detut som.
    Pulisic mot Havertz som stängs av Shaw och inte kan komma fram till bollen. 55
    Chelsea slarvar bort en kontringschans. Det är dock lite mer intensitet i andra än i första halvlek, hittills.
    Hörna igen för United som hade ett bra anfall men Chelsea försvarade väldigt bra där. 58
    Mata och James av för Pogba och Cavani. 58
    Kort härna och så boll in som Cavani skarvar i burgaveln, Mendy var dock där. 59
    Chelsea spelar fortfarande med både livrem och hängslen.
    Bra inspel av James, just över Havertz och Pulisic hinner nästan fram... bra chans. 60
    Det har dock slutat regna som det ser ut som. Kanske är det därför andra halvlek har varit lite bättre än den menlösa första.
    Havertz och Werner i bra anfall men Werner hittar inte läge, Pulisic kom på andra kanten men det såg de inte. Hörna för Chelsea. 63 Zouma dras ned men ingen åtgärd igen. Varför tittade inte VAR på det heller?
    James får behandling för något. Lite oroande. Han grinar illa ispåse på både vristen och låret.
    Fortfarande lite högre bollinnehav för Chelsea om än litet, 54% i andra. 58% i första.
    Lång boll till Rashford bakom James men Chelsea försvarar bra. 69
    Mendy tar Cavanis inlägg, men det måste varit offside innan.
    James skjuter men rakt på sin försvarare. Sedan frispark för Rashford.
    Mount och Abraham in för Werner och Havertz. 71 Vi hade nog hellre kanske sett Ziyech och Giroud.
Hoppas Mount kan ge energi.
    Pulisic görs ned och ännu en gång friar Atkinson, som nsätan varje gång för United. PUlisic hlatar och sätter sig ned och måste ha behandling.
    En kvart kvar, kommer det att bli något avgörande. Mer än ett mål kan vi inte tro det blir i den här matchen.
    Bra av Mount och som tack gör Rashford ned honom och varnas. 76
    Abraham stjäl bollen och görs ned som tack. Och den skyldige spelar sedan skadad. McTominay.
    Silva rensar till hörna. Uniteds åttonde. Ska det bli en fast situation som avgör.? Bort av Chelsea,
    Pogba skjuter på Silva. 80
    Ziyech in för Pulisic som verkar lite hämmad av smällen han fick. 81
    Chelsea verkar helt klart nöjda med att låta resultatet stå, alltid farligt.
    Wan-Bissaka söker straff och Atkinson viftar helt rätt bort det. 82
    Greenwood in för United för McTominay, Offensivt byte.
    United försöker växla upp i temp och spurta. Det är tydligt och det är tydligt att Chelsea är nöjda som det är.
    Inspel av James, bortnickat och så en hörna på Azpis inläggsförsök. 84
    Dålig hörna av Ziyech, Greenwood gör ned Mount och frispark Chelsa. 85
    Bra inlägg av James som kunde blivift farligt men det var en röd fot först. Sedan rensar Fred till hörna på James's nästa försök.
    Cavani nickar bort och Jorginho skjuter från håll. långt ifrån mål. 86
    Azpi undan, Fernades försöker en bicykleta som inte går. United behåller boll.
    Silva bryter utmärkt när Cavani får ett bra läge. Han skjuter direkt men Silva är med på det och får dit foten och räddar. 88
    Shaw får en fot på James inlägg och de Gea kan plocka ned. 89
    Zouma totalmissar en rensning och Rashford kan skjuta, mycket bra räddning av Mendy. Fyra minuter tillägg.
    Det är United som försöker vinna matchen, det gör inte Chelsea. 90+2
    Kante slarvar bort en anfallschans och United får chansen istället.
    Chilwell täcker inlägg till inkast. Sista chansen? James nickar bort.

Hållen nolla, bra försvarsspel men Chelsea försökte knappt ens vinna. Ingen förlust och båda lagen var tama, tandlösa och ointressanta.

DOMARTEAMETS INSATS - Martin Atkinson + VAR

BETYG

Släppte när Azpi kanske borde fått straff. Obegripligt. Men de tittade VAR på en annan situation som inte var något alls...Ju fler gånger man såg reprisen desto mer straff var det. Det är ju sådant VAR ska hålla koll på. Lät United vara väldigt bryska på hörnorna. Och andra tillfällen och detta i röd favör.

ej
godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättni Tiden ute mngarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där.