- always proud to be Blue -
<<50 år med Chelsea>>

csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
8   Chelsea FC  3 sp 1 v 1 o 1 f 6 -6 mål 4 p

länk


csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
2     Chelsea W   2 sp 1 v 1 o 0 f 10 - 1 mål 4 p

länk W res

<<Transfers Silly Season 2020>>

Chelsea Women - CHAMPIONS - WOMEN SUPER LEAGUE 2019-2020
Continental Tyres Cup Champions 2020

Community Shield-vinnare 2020-21

Hur Chelsea kan storvärva den här säsongen utan att bryta några FFP-regler. LÄS HÄR>>


21 - 27 sep 2020
    NÄSTA MATCH:

   29 sep kl 20.45 - Tottenham - LC

    TV

Nyheter v-39


SÖNDAG 27:
Cupskräll för Everton!
EVERTON W   vs    CHELSEA W      2 - 1       (1-1)
FA Cupen 2019-20 Kvartsfinal
    Emma Hayes matchar ett starkt Chelsea men Beth England matchas försiktigt och börjar på bänken. Kaptenen Magda Eriksson saknas helt och måste ha en skada misstänker vi. Harder gör sin första start.
    Matchen visas över Chelseas officiella hemsida kl 14.00 Den spelas på Goodison, men utan åskådare. Tjejerna spelar tyvärr i den vidriga tredjetröjan och det ser ut som Emma Hayes tänker pröva en trebackslinje.
    Erin Cuthbert sätter första målet efter en mycket bra start av Chelsea. Det tog 5 minuter. Harder assisterade. Det har varit chans på chans och målvakten har verkligen fått jobba. Räddznde nick på mållinjen av en försvarare. 8 Damerna tänker inte göra om herrarnas misstag och dåliga attityd, den saken är klar. Everton har knappt varit utanför sitt straffområde och det kunde stått tre noll redan inom tio minuter.
    Även kommentarorerna har problem med vilket system Emma Hayes har valt, om det är en trebackslinje eller fyrbacks. Everton har dock fått ha boll en del efter de första 12-13 minuternas intensiva press.
    Evertons första anfall var rätt farligt och kom i 20e minuten.
    Chelsea har slarvat en hel del och matchen har dött ut lite. Hoppas de inte får betala för att de inte gjorde målen de borde gjort första kvarten. 33
    Carter missar ett pass och bollen ut på kanten och på inlägget kastar sig Graham fram och kvitterar och Chelsea har fått betala för att de la av att spela och för att de inte satte alla sina chanser i inledningen. Svagt. 40 Emma Hayes måste vara tokig på dem. Det är Unitedmatchen all-over again.
    Nära tvåan för Everton men Carter får bort den nära mållinjen. Men vad har hänt med Chelsea, de har lagt att spela.
    Chelsea kontrar, två mot en och passet tar Evertonförsvaren hand om. Det är svagt igen. 44
    Chelsea borde avgjort matchen helt första kvarten och lade sedan av nästan och fick betala för det. Stor skärpning krävs för andra och de kan inte fortsätta missa sina chanser för Everton är inte ofarliga alls.
    -ANDRA-
Everton har satt in sin storvärvning, Valerie Gauvin i halvtid. Chelsea måste skärpa sig men Everton startar bäst.
    Målvakten räddar ett friläge från Kirby. 51 De fortsätter misssa allt.
    Bättre från Chelsea men målet uteblir. Målvakten är onekligen Evertons bäste idag.
    Kerr måste bli mer självisk, hon väljer att spela för ofta tyvärr. Fran Kirby har startat andra mycket bra. 57
    Domaren fäller Kerr i en kontring, det hade varit gult kort om det var en motståndare. Klantigt. 61
    Så får Chelsea återigen betala för alla dessa missar då en kopia av Evertons kvittering görs av Gauvin. Bra mål av Everton men Chelsea har missat säkert tio bra chanser eller mer. 64
    Ji av för Leupolz. 64
    Chelsea kan inte klaga, de har satt sig själva i det här genom att missa i parti och minut. De startade jättefint men har sedan gett bort matchen genom slarv och att missa precis allting. Beth England måste nog komma in snarast för det här duger inte alls.
    Ännu en stor chans men målvakten räddar. Det börjar se ut som en sådan där dag. 72 Domarinsatsen har väl inte heller övertygat om vi säger så.
    Ingle av för Reiten och Kerr av för England. 74
    Det är banne mig tröjorna idag igen som måste få skulden om det här slutar illa. Vid oavgjort blir det förlängning.
    Ännu en räddning av målvakten. 81 Niamh Charles in för Jess Carter.
    Att vara så överlägsna, missa så otroligt mycket och bli utslagna på två målchanser typ för motståndarna, kan bara beskrivas som rent ut pinsamt dåligt för Chelsea Women. Chelsea kanske bör sluta tänka bara på CL och göra något åt hur de spelar i liga och cup just nu för de har nu skänkt bort två poäng i ligan och tappat chansen till en trippel för 2019-20. Helt i onödan, bara genom slarv och dåliga avslut. De borde vunnit den här matchen med 5-2.

Vi tror Frank Lampard måste bestämma sig för vilka mittbackar han vill satsa på.
    Han har nu sedan han kom till Chelsea envist roterat sina mittbackar hela tiden och det kan inte vara smart. Det måste vara bättre att spela ihop ett mer ordinarie mittbackspar och satsa på dem istället för detta evinnerliga skiftande och roterande där ingen känner sig säker på speltid. Något vi tror allvarligt drabbade Antonio Rudiger som förmodligen var vår bäste mittback men som inte kunde hitta tillbaka till sig själv efter sin skada då han aldrig fick spela regelbundet. Det gynnar absolut inte Kurt Zouma som har vissa positiva egenskaper men som ibland tappar koncentrationen och gör ogenomtänkta saker. Det gynnar inte Andreas Christensen som kan vara väldigt följsam och bra tacklare han också men som aldrig vet när han ska pressa en bollhållare. Fikayo Tomori behöver speltid och kanske vore ett lån det bästa för honom om han bara får speltid, helst i PL förstås.
    Sluta jiddra med spelarna och bestäm dig Frank, det mår nog både laget och försvarsspelet bäst av. Eller spela Azpilicueta som mittback med Thiago Silva, det kanske är bästa lösningen ändå. Åtminstone tills ni vet hur ni ska spela försvarsspel - för som det var igår, det vill vi aldrig se igen men fruktar att vi får göra.
    Vi tror försvarsspelet skulle må bra av att ha lite lugn och ro och bara roteras vid cupmatcher.

LÖRDAG 26:
Frank Lampard måste nu inse att försvarssproblemet är inte målvaktens, det är inte heller hela lagets det är ett problem i försvarsspelet. Och han löser det absolut inte genom att köpa Declan Rice. Edouard Mendy är inte heller lösningen på det, även om han kan bli del av en lösning. Det krävs att Frank Lampard tar problemet på allvar, slutar sätta mittbackarna ensamma genom att ha ytterbackarna för högt upp vid omställningar, ser till att de pressar på bollhållare vid boxen och lär sig markera och positionsspela. Misstag sker och idag var det två jättetavlor. En av dem är oursäktlig och det var tredje målet. Silvas misstag, ja, det var ju närmast ett Gerrardmisstag. De sker och är rena tavlor, de andra misstagen vid första målet och vid tredje målet är systemfel.
    De måste han lära sig och ta itu med, vi hade hoppats på att Anthony Barry skulle få ett inflytande där men det har vi ännu inte sett något av.
    Nu räddades Lampard av karaktären i laget och av anfallskraften och framförallt av Mount och Havertz som låg bakom nästan allt framåt.

Ett annat skämsämne är att varken kommentarorer, experter eller sportskrivare tydligen kan skilja på Mason Mount eler Kai Havertz. Vet inte hur många fel det varit idag där den ene tillskrivits något den andre gjort. Tips; Mount har nr 19, Havertz har nr 29!

Karaktär och bra att hämta upp ett tremåls underläge. Men hur man kan sätta sig i ett sådant underläge på dryga halvtimmenär fullständigt obegripligt och kan bara bero på dålig attityd och nonchalans över uppgiften: Så illa som försvaret spelade i första , det var en sorts fotbollsskräckfilm.       
    Har vi någonsin sett sämre försvarsspel än det Chelsea presterade i första mot West Bromwich? Förväntningarna var skyhöga innan säsongen och Havertz och Werner ser ut att leva upp till det framöver, men vad spelar det för roll när laget inte kan försvara bättre än ett 7-års pojklag. CSFC kanske har rätt i att allt inte är Kepas fel. Just nu är vi böjda att tro att det är Lampards fel och får han inte ordning på det mycket snart tar nog inte bara Romans tålamod slut utan Lampards karriär som manager också, för ingen vill ha en manager som inte vet hur man spelar försvarsspel.
    Insatsen i första och tröjorna gjorde oss sjuka.
    Andra halvlek klart godkänd men sådana handikapp går inte att ge då lag då kan lägga sig på försvar med parkerad buss och hög press och söka avblåsningar hela tiden för att störa rytmen. Det var kvaliteten hos anfallet som gav oss en poäng och inkompetensen hos försvaret som kostade oss två poäng.

Chelseas lag mot West Bromwich:
Caballero, James, Christensen, Thiago Silva (k), Alonso, Kanté, Kovacic, Mount, Havertz, Abraham, Werner
    avb: Kepa, Jorginho, Barkley, Tomori, Giroud, Hudson-Odoi, Azpilicueta   
    Kepa petad men största överraskningen är ju att Silva redan har blivit utsedd till kapten. Azpi är fortfarande nominellt klubbens kapten men då han inte startar har det varit vice-kapten Kanté som haft bindeln. Också oerhört intressant är det ju att se att både Werner och Abraham startar. Ingen Chilwell ens på bänken tyder på att han fått problem med sin skada igen. Zouma är inte heller på bänken liksom Rüdiger vars framtid känns lite osäker. Lampard har dock gjort klart att han roterar kraftigt mellan sina mittbackar nu.

Petr Cech är teknisk rådgivare i Chelsea, en titel så vag att ingen egentligen fattar något om vad den innebär. Vi vet att han varit avgörande i spelarövergångar i sommar och nu kommer han tydligen att ta hand om målvaktsutvecklingen i klubben också, om vi ska tro den här artikeln i Guardian.>>

West Bromwich saknar Kieran Gibbs som är avstängd. Conor Gallagher får förstås inte spela mot Chelsea och det anses vara för tidigt för Branislav Ivanovic för att göra debut för WBA i eftermiddag.
    WBA har ingen vidare statistik mot Chelsea. De har förlorat fler gånger till Chelsea än till något annat PL-lag, 18 gånger. De fyra senaste utan att göra mål.

Chelsea Womens kvartsfinal i förra säsongens FA Cup spelas imorgon kl 14.00 och visas via klubbens hensida och appen 5th Stand.

FREDAG 25:
Vi hade hoppats på Ziyech och Pulisic men ingen av dem kommer att vara med mot West Bromwich och därmed knappast heller mot Tottenham den 29e. Förmodligen inte ens före nästa landslagsuppehåll.
    Inte heller Edouard Mendy är aktuell för matchen mot WBA. Han har varit för kort tid i klubben.
    I övrigt från presskonferensen:
    Lampard mer eller mindre dödade ryktena om att Rüdiger eller Jorginho ska lämna klubben nästa vecka.
    Han vägrade kommentera Declan Rice-ryktena med den vanliga förklaringen att han pratar inte om andra klubbars spelare.
    Han kommer att stödja alla planer på att hjälpa gräsrotsklubbarna, men är inte insatt i några detaljer kring sådana planer.
    Han kunde inte, ville inte säga om Mendy är klubbens sista värvning.
    Ziyech och Pulisic tränar dock så kanske kommer de snart kunna spela.
    Han är mycket imponerad av Silva och Chilwell och hur snabbt de kommit in i gruppen.
    Han erkänner att det är tufft med spelare i klubben som inte ingår i spelartruppen och det är viktigt att jobba med en kollektiv andra hos alla.
    Han antydde att Silva kan komma att starta men han vill vara lite mer försiktig med Chilwell.
    Han har inte pratat med Kepa men sa att de hade ett samtal med honom och Willy inplanerat inom 24 timmar. (Tolka det som ni vill).
    Han sa det inte rent ut men nästan att de kommer att vara väldigt försiktiga med att matcha in Pulisic som är mycket spelsugen, detta efter hans skadeelände.
   
Klubbens officiella hemsida har en intervju med Edouard Mendy, hans första som Chelseamålvakt. Läs den här>>
    Även Mendy var Chelseasupporter som barn och det är ju något särskilt när spelare som älskade klubben som barn också hamnar i klubben.
    Mendy tar tröja nummer 16.
    Hela truppen här>>

Tottenham vann över Leyton Orient. Tja, vann och vann. De tilldelades segern och avancemang genom att Leyton hade för många covid-sjuka i sin trupp. Chelsea möter därför Tottenham i nästa omgång av Ligacupen 29 september.

TORSDAG 24:
Uefa har gjort det klart att alla europeiska cuper kommer att tillåta fem byten. Det är bara Premier League som inte gör det den här säsongen. Detta då vissa klubbar såg det som en fördel för större klubbar och röstade nej till det istället för att se till hur den komprimerade mycket tuffa säsongen sliter på spelarna.

OFFICIELLT
Nu är det äntligen officiellt. Edouard Mendy ansluter till Chelsea från Rennes. Den 28-årige "late bloomern" målvakten har skrivit ett femårskontrakt.
    Mendy är en helt annan målvaktstyp, mycket storvuxen och fyusisk. Han är ca 198 cm.
    Han slog igenom sent i Reims som 26-åring och flyttade sedan till Rennes där han fortsatt sin utveckling. Han spelar för det senegalesiska landslaget men är född i Frankrike.
    Han lär kosta 22m pund enligt de flestas uppskattning (även DM).

ONSDAG 23:
Han har ännu inte spelat en hel match för Chelsea men gjort sitt livs första seniorhattrick. Vi talar förstås om Kai Havertz!

Chelseas Pernille Harder är nominerad till att bli Uefas Årets Spelare. Hennes konkurrenter är Wendie Renard, och Citys Lucy Bronze. Noterbart alltså att två av de nominerade just bytt klubb till engelska klubbar.

Det är en ordentligt roterad XI som Chelsea som väntat startar mot Barnsley idag. Debut för Thiago Silva och Ben Chilwell på bänken medan Emerson får en chans. Kai Havertz får nödvändig speltid liksom Callum Hudson-Odoi.
    Caballero, Azpilicueta, Tomori, Silva, Emerson, Barkley, Kovacic, Mount, Havertz, Abraham, Hudson-Odoi
    avb: Baxter, James, Zouma, Chilwell, Jorginho, Werner, Giroud

Lottningen i Continenal Cup, Ligacupen för damer har gjorts. Första matchen i Conti Cup spelas alltid i gruppform och i Chelseas grupp ingår förra årets finalister (Chelsea vann) Arsenal och Tottenham med det stora nyförvärvet Alex Morgan samt London City Lionesses. Spelschema här>>

Det är en cupmatch och vi vill vinna allt så Chelsea måste ta matchen på största allvar mot Championship-laget Barnsley. Ändå är vi nog ändå mest nyfikna på att få se Thiago Silva, helst, starta. Han själv fruktar inte tempot i engelsk fotboll och han berättar hur han hela tiden jobbar varje dag med att lära sig engelska fotbollstermer och hur han ska leda Chelseas försvar. Han avslöjar också att han under ett lån i Ryssland som 20-åring nästan fick avsluta sin karriär innan den börjat. Som han sa igår, ålder är bara en siffra och han ser det som naturligt att man i hans ålder skriver kortare kontrakt. Läs mer här>>

Frank Lampard menar att det är självklart att PL-klubbarna ska hjälpa de mindre klubbarna i EFL även finansiellt, t ex genom att hjälpa till med kostnaderna för covid-19-tester. Han har Liverpool och Tottenham med sig medan Manc-klubbarna inte vill ställa upp. ^    Läs mer här>>

TISDAG 22:
Kvällens cupskräll, Newport i League 2, slog ut Watford som spelade ett ungt oerfaret lag. Kul ändå.
    Brentford slog ut WBA efer straffar.

Thiago Silva säger att ålder bara är en siffra på ett dokument. Vi är inte på något sätt säkra på att Chelsea med sin konstiga 30-årsregel på något sätt håller med om detta men ser fram emot att få se Silva bevisa det.
    Den här tanken framför han i en intervju som getts idag. Här är BBCs sammanfattning av den>>
    GRATTIS förresten Thiago, som fyller 36 år idag. Vi gillar inställningen att åldern inte betyder allt. Vi ser framförallt fram emot hans ledarskap och hur han kommer att göra de unga försvararna bättre.

Det står nu helt klart att alla planer för att klubbarna skulle få börja ha åskådare på matcherna under oktober nu är nedlagda. Det kommer inte att hända då UK upplever en form av andra våg eller vad man ska kalla det av pandemin. Vi börjar nu undra om publik kommer att komma tillbaka innan vaccin blir allmänt tillgängliga och åskådare kan bevisa att de är vaccinerade. Vilket knappast kommer att ske 2020, kanske inte förrän en bra bit in på 2021.
    Det är också fler och fler covid-fall bland fotbollsspelare, förmodligen för att folk orkar inte längre bry sig om reglerna. David Moyes är en av flera i WH som fått det nu.

Leyton mot Tottenham har ställts in, men inget besked om walkover eller nytt datum. I vilket fall som innebär det att vinnaren av Chelsea mot Barnsley kommer inte att möta någon från den matchen i nästa vecka.

Från presskonferensen.
Frank Lampard har bekräftat att Edouard Mendy har genomfört en läkarundersökning idag hos Chelsea. (Klubben har dock ännu inte officiellt bekräftat övergången) Han talade också om hur viktig Petr Cech har varit i den rekryteringen.
    Han pekar inte ut Mendy utan framhåller honom som konkurrent till Kepa och Willy.
    Han sa också att både Thiago Silva och Ben Chilwell ingår i truppen inför matchen mot Barnsley.
    Ziyech och Pulisic närmar sig matchform så förhoppningsvis dröjer det inte längre förrän vi har full trupp.
    Lampard ser Chelsea som fortfarande i försäsongs-läge. Detta på grund av massor av spelare i karantän, skador, sena ankomster av nyförvärv och andra problem som varit.
   
Stor osäkerhet om Leytons match mot Tottenham ikväll kommer att spelas, flyttas fram eller om Leyton tvingas ge walk over. Vinnaren i den matchen ska ju spela mot vinnaren mellan Chelsea och Barnsley.

Idag väntas besked från brittiska regeringen om planerna på begränsat publikinsläpp från nästa månad kommer att genomföras. Detta samtidigt som det talas om en andra våg i England och stor smittspridning i London! Oddsen är nog inget vidare för publik tyvärr.

MÅNDAG 21:
OFFICIELLT
Mittfältaren Luke McCormick lånas ut för säsongen till Bristol Rovers.

En intervju med Thiago Silva som vi hoppas få se mot Barnsley på onsdag, från klubben.>>
  Vinna är vad som motiverar honom.

Det var ingen rolig dag igår och det var ju en sådan där match där inget ville gå vår väg. Att tre stora individuella misstag bidrog rakt av till förlusten och att det blev som det blev. Bara glömma och gå vidare. Det fanns några få bra saker att ta med även från Liverpoolmatchen men den kom på tok för tidigt för oss.
    Den här förlusten betyder väldigt lite för säsongen. Den förändrar i princip inget alls. Sättet den kom till på med Christensens utvisning och Kepas grova tavla och Jorginhos straffmiss svider dock. Men inget annat.     Bara att bita ihop och komma igen, redan på onsdag.

Barnsley i Ligacupen, Caballero i mål det har redan bekräftats och det var bestämt innan gårdagens match. Det är en bra match att studsa tillbaka i.
    Förhoppningsvis får vi också tillbaka några skadade spelare och att Silva kommer ifatt så Frank Lampard kan bygga det lag Chelsea har värvat för.
  Förmodligen kommer Lampard matcha ett ungt lag och vila kanske en spelare som Werner. Barnsley fick också två spelare utvisade i helgen så de är försvagade inför det här mötet. Christensen är avstängd till den matchen och ett par till då det var direkt rött.

West Bromwich väntar i helgen sedan. De har haft en riktigt svag start på säsongen och är tippade för nedflyttning. De kan inte heller använda lånet Conor Gallagher mot Chelsea.

Det är ett rätt bra läge att komma tillbaka i efter den tuffa söndagsmatchen. Säsongen är inte slut, inte över och Chelsea är fortfarande på den kurs vi tror och hoppas på.

Något vi verkligen väntar på är att få se Hakim Ziyech spela och hitta Timo Werner. De två kommer bli riktigt spektakulära tror vi. Vi såg igår att Chelsea inte kunde utnyttja Werners styrkor helt ut ännu. Werner gjorde många fina löpningar men fick inte bollen, vi tror Ziyech ser dem bättre och kan leverera bollen till honom som han gjorde i träningsmatchen mot Brighton.

Vi förväntar oss besked om Edouard Mendy snarast i veckan och samma sak gäller ju för honom som för övriga nyförvärv. Han måste få tid att komma in i klubben.

 

 


Rykten, notiser m m, v-39


SÖNDAG 27:
Nog bjuder fotbollen på en del överraskande resultat denna nya säsong. Chelsea stod för två väldigt negativa i helgen. Ännu mer överraskande är väl kanske att Bayern som vann allt i Tyskland, Champions League och SuperCupen häromdagen samt sin första match i ligan med 8-0 idag förlorade med hela 4-1 till Hoffenheim!
    Real Madrid hade massor med VAR-tur som vann igår och även i andra ligor har det funnits överraskningar. Inget är sig helt likt men det lär väl ändå sluta med Bayern i topp i Tyskland, Real i Spanien, PSG i Frankrike och Juventus i Italien - fast alla lagen inte har övertygat ännu. Liverpool är efter värvningen av Thiago Alcantara och Jota och Citys mindre övertygande start (2-5 idag till Leicester) större favoriter än för en vecka sedan i England.

Självklart hänger medierna på låset och menar ännu mer att Lampard vill ha Rice nu efter katastrofhalvleken mot WBA. Det var väntat. Det är dock inte på något sätt en lösning för Rice är inte någon försvarsspelare även om många inkl Southgate och Lampard tror han kan bli det. Men han är det inte. Man kan inte värva sig från alla problem.
    Så att värva Declan Rice för att lösa vårt försvarsproblem är helt felaktig inställning. Ska han värvas ska det vara för hans egna kvaliteter. Försvarsspelet är inte beroende på en individ, det har vi verkligen fått se nu. Det handlar om system, rotation och attityd. Som Alonso som var närmast klockren defensivt mot Liverpool men igår varken var på plats med huvud eller person! Man kan inte bara spela bra och vara på tårna mot topplagen och underskatta motståndet som Chelsea gjorde igår.
    Hela situationen med Rice har också komplicerats av medierna och nu sägs det ju även att Rice överväger att lämna in en sen transferbegäran då han vill tillbaka till Chelsea. För oss luktar det desperation och Granovskaia borde kanske sätta ned foten och kräva att en sådan transfer får vänta till åtminstone i januari. Särskilt som han inte är billig och Chelsea inte kan bli av med spelare i liknande positioner då det bara är Kanté som är efterfrågad.

West Ham lär vara intresserade av att låna Loftus-Cheek, men nu talas det istället om Antonio Rüdiger. Vi tycker Chelsea ska tänka till minst två gånger angående Rüdiger och se vilka mittbackar de verkligen vill satsa på först. RLC däremot kan nog må bra av ett lån.

LÖRDAG 26:
Daily Mail som först rapporterade rätt pris för Edouard Mendy har nu höjt det pris de anser att Chelsea betalade från 22m till 28m. Daily Mail har avsiktligen i någon form av agenda inflaterat priserna ordentligt på samtliga Chelseas värvningar i sommar. De är lika trovärdiga som en viss amerikansk president numer, men så står ju tidningen också åt samma håll politiskt.

Mycket skvaller och rykten om Declan Rice och att han ska kommit överens om personliga villkor med Chelsea. De ska vara överens om ett femårsavtal. Däremot inget om det ens förs diskussioner med West Ham.
    Ryikten om lån av Ruben Loftus-Cheek till West Ham har dock ökat en hel del och kanske förs det någon slags diskussioner som rör båda dessa spelare.

Express kommer dock med ryktet att Boubakary Soumare från Lille är alternativet om Chelsea inte värvar Rice. Det har vi hört förut, men med en vecka kvar på fönstret gäller det att rota runt i alla möjliga rykten för att väcka intresse och klick i medierna.

Express pratar också om ett italienskt rykte om att Chelsea fått ett låneerbjudande på Kepa Arrizabalaga. Det är osäkert vilken klubb det handlar om men det tros vara Roma.

FREDAG 25:
Southampton är den senaste klubben som intresserar sig för Ruben Loftus-Cheek. Det börjar onekligen se ut som om RLC lånas ut kommande säsong. Vi tror dock inte han säljs.

Kai Havertz var det snabbaste hattrick som gjorts i klubben på 36 år.

Daily Star hävdar att Declan Rice är överens med Chelsea om de personliga villkoren. Vi känner tvivel över detta, inte minst pga källan.

The Sun hävdar att Chelsea satt en prislapp på Kepa Arrizabalaga om 40m pund. Högst tveksamt känns det som.

Mikel Arteta vill inte kommentera ryktena om Jorginho till Arsenal, vilket kan tolkas precis hur som helst. Dels som att han inte vill tala om spelare för andra klubbar, dels som att de inte vill prata om det alls. Han erkänner dock att de fortfarande letar spelare.

TORSDAG 24:
Även West Ham lär vilja låna Loftus-Cheek.

Arsenal sägs nu vilja värva Jorginho. Det får räcka nu. Jorginho ska absolut inte säljas till Arsenal. De får skapa sitt eget lag inte bara ta våra spelare.

Barcelona och PSG sägs vara intresserade av Antonio Rüdiger. Vilket kanske känns lite konstigt. För ett tag sedan ville Chelsea förlänga, nu sägs han vara femte val (vilket vi inte tror men något har hänt.). Rudi är förmodligen vid Silva den bäste mittbacken även om han hade en svag säsong förra, men en sådan här dramatisk förändring verkar bero på andra saker och då inte bara att han vill ha speltid för att kvalificera sig för Tysklands EM-trupp... Något känns konstigt här, men att då ev gå till klubbar där han kanske inte heller får speltid...

Aston Villa är intresserade av Barkley eller Loftus-Cheek. Som lån kan de bara få en av dem då reglerna är sådana.

Lampard antydde efter matchen igår att två spelare kan komma att lämna Chelsea innan fönstret stänger, förutom de som klubben vill ska lämna. Det är Antonio Rüdiger och Ruben Loftus-Cheek. Han ville dock inte säga något om det är lån eller försäljning.
    Vi är inte säkra på att Chelsea gör rätt här och de lämnar /Rüdiger vill säkra speltid inför EM så han inte förlorar sin landslagsplats) måste det bli lån.

ONSDAG 23:
Ryktena om att Antonio Rüdiger kommer att be att få lämna Chelsea växer. Chelsea sägs dock inte vilja släppa honom till en PL-konkurrent. Det sägs att han inte kommer att vara med i truppen ikväll. Vi hade räknat med att han skulle spela bredvid Silva.

Ryktet om att Bayern tänker försöka låna Callum Hudson-Odoi har dykt upp igen. Förmodligen för att att det pratats så mycket om utebliven speltid i säsongsinledningen. Vi tvivlar på att det kommer att hända, men helt säkra på vad CHO vill är vi inte.

Rennes ska ända in i det sista hållit på och krånglat och ställt nya krav inför en övergång av Edouard Mendy till Chelsea. Något som ska gjort gång på gång att affären hela tiden har fördröjts. Det senaste lär vara ett nytt försök att få Chelsea att ge dem eller låna dem Olivier Giroud, igen. Chelsea har nobbat dem och har bara varit intresserad av en ren affär utan annat än övergångssumman om 22m inblandad.

Nya rykten om att PSG är intresserade av Tiemoue Bakayoko. En affär vi trodde skulle ske med Milan och varit klar för länge sedan men som tydligen inte kommer att ske förrän i absolut sista ögonblicket. Chelsea har varit mycket lyckosamma med spelare in, mindre med spelare ut vilket kanske inte är oväntat med tanke på läget på grund av pandemin. Även om vi nog tycker silly season varit långt mer aktiv än vi kanske trodde den skulle bli.

Conor Gallagher får mycket beröm för sin insats i lånedebuten med WBA igår. Han satte också sin straff i straffläggningen som WBA förlorade.

TISDAG 22:
Conor Gallagher (och Branislav Ivanovic) startar för West Bromwich i deras cupmatch mot Brentford ikväll.
    Han fick väldigt bra omdömen men WBA var inte bra.

Callum Hudson-Odoi sägs vilja hålla samtal med Chelsea om sin framtid efter sommarens värvningar, påstår The Athletic. Inget onormalt, sådant förekommer väl hela tiden i en klubb. CHO hade en tuff förra säsong då han hade svårt att komma tillbaka efter sin hälseneskada men visade på slutet rätt inställning och tecken på att han var på väg tillbaka.

Vi har hört det ungefär varje dag hittills och nu säger även Sky det, att Edouard Mendy omgående kommer att bli klar för Chelsea. De enda som inget säger är Chelsea. Enligt dem, och andra genomgår han sin läkarundersökning idag.

MÅNDAG 21:
Sheffield United åkte på en utvisning liknande den Christensen orsakade. Inget att diskutera, i VAR-tider kommer man inte undan med sådant brottningsspel. Den kom tidigt och efter ca halvtimmen fick Ethan Ampadu komma in för att försöka få ordning på deras försvar. Vi är tacksamma för att han får speltid och strax efter fick de en straff på en kontring. Och likt Chelsea missade Sheffield att göra mål på sin straff. Det tog Mike Dean i VAR-rummet en evighet att bestämma sig. Tycker nog Scott borde kollat monitorn själv.

    Ethan Ampadu hade högst betyg av Sheffields spelare i BBC röstning vid matchens slut, kan ändrats senare.
   

Kai Havertz är en stor djurvän och jobbar aktivt både med att stödja och engagera för djurrättsfrågor. Som barn föll han för åsnor som tycks vara favoritdjuret. Läs mer här>>

Vi hade fått fel siffror, BBC säger nu att det behövs fem mål i kvällens två matcher för att rekordet för en omgång ska slås. Det rekordet lär dock varit satt när PL hade 22 lag så vi är osäkra på om det verkligen ska gälla då PL nu bara har 20 lag.

BBC Panorama, ett program känt för sin grävande journalistik har avslöjat att Roman Abramovich tidigare har haft intresse i spelare som faktiskt spelat mot Chelsea genom tredjehandsägande i ett företag, Leiston. Detta är nu förbjudet och av vad vi förstår har detta skett runt 2011-14 innan det blev förbjudet. Så Roman bryter inte mot några nya och nuvarande regler. Läs mer här>>

Klubbens lånerapport, det gick bra för Zapapcosta, Broja och Kenedy. >>

Stackars Kepa Arrizabalaga är just nu fotbollens i särklass mest mobbade. Dvid de gea och Jordan Pickford båda landslagsmålvakter har gjort många fler direkta målvaktstavlor än Kepa, men Kepa är den som pekas ut. Hans statistik är dålig, det går inte att förneka. Men som en artikel i Guardian pekar ut. Alla målvakter under Frank Lampard har haft samma usla statistik! Det är väldigt väl värt att titta på som CSFC försökt hävda hela tiden, det är inte bara Kepas fel. Det är dock nu då att Kepas självförtroende nu är så lågt att han får väldigt svårt att komma upp i den klass han hade första året i Chelsea. För de som påstår att han alltid varit dålig är rena skära lögnare.
    Läs mer här>>

Imorgon ska Tottenham möta Leyton Orient i Ligacupen. Nu framkommer det att matchen kan bli inställd då Leyton har drabbats av corona. Det betyder att slår Chelsea Barnsley på onsdag kan nästa ligacuipmatch bli uppskjuten av två anledningar. Dels för att våra kommande motståndares match blir inställd i morgon, dels om Tottenham går vidare i Europa League på torsdag.

Blame games, pågår efter förlusten till Liverpool och alla tar samamposition och skyller nu även Christensens utvisning på Kepa. En förenkling som vi inte helt ställer upp på. Det är möjligt att Mané hade kommit först till bollen och hade kunnat runda Kepa, men att påstå att han istället skulle stannat i mål och inte rusat ut är helt fel. Självklart måste Kepa rusa ut, annars är han bara en trafikkon på vägen till mål. Så att skylla på Kepa där också är fel, men sådan är fotbollsvärlden just nu. Skyll allt på Kepa. Andra målvakter får inte ens en tredjedel av den kritik han får. Inte undra på att Kepas självförtroende är helt kört nu.
    Har vi nu nått en punkt i fotbollstittandet då vi inte längre tror på våra egna ögon utan bara lyssnar till vad tvs s k experter vräker ur sig? För väldigt många av dem har väldigt lite positivt att säga men är väldigt koncentrerade på att hitta vem man ska skylla på. Särskilt som de inte heller tittar på saker som skadeläget som ändrar planer och taktik. Kai Havertz har spelats ur vad vi ser som hans naturliga position och kritiseras nu för detta. När förklaringen är hur enkel som helst, med både Ziyech och Pulisic skadade är det Havertz som fått fylla hålrummen och detta efter bara en handfull träningar där han omöjligt kan hunnit komma in i något system vilket som helst. Ändå ska det skyllas på honom och Lampard för det.
    Det överanalyseras numer alltför mycket i fotboll.

Premier League är på väg mot ett målrekord för en omgång. Vi tror det bara krävs två mål i kvällens två matcher för att det ska bli ett nytt rekord.
    Som många kommenterat, försvarsspel är inte det hetaste just nu.

The Athletic hävdar att Chelsea fortsatt söker en defensiv mittfältare. Enligt dem ser inte Chelsea Kanté som en defensiv mittfältare och de tvivlar på Jorginho i rollen. Så tillbaka till lösning nummer ett för The Atheltic som pushar vilt för Declan Rice.


Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

 

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!