csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
-   Chelsea FC  0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål 0 p

länk


csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,    se även Resultat för målgörare
-     Chelsea W   0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål 0 p

länk W res

- always proud to be Blue -
<<50 år med Chelsea>>

<<Transfers Silly Season 2020>>

Chelsea Women - CHAMPIONS - WOMEN SUPER LEAGUE 2019-2020
Continental Tyres Cup Champions 2020

Community Shield-vinnare 2020-21


24 - 30 aug 2020
    NÄSTA MATCH:

   14 sep kl 21.00 - Brighton

  TV

Nyheter v-35


LÖRDAG 29:
Träningsmatch BRIGHTON - CHELSEA    1-1 (0-1)
    Vilken start för Timo Werner i Chelsea. Hans bara andra bollkontakt, fyra minuter in i matchen gör han sitt första mål för Chelsea mot Brighton i en träningsmatch. Det blev inte segermålet då domaren skänkte Brighton en andra billig straff i sista minuten och denna gången kunde Caballero inte rädda.
    Ziyech i nr 22 imponerade stort från start. Liksom Timo Werner hade som väntat nr 11, samma som i Leipzig. Chelsea saknade "minst" tio spelare. Kepa stod i mål.
    Chelseas start XI: Kepa - James, Christensen, Clarke-Salter, Alonso - Kante, Kovacic, Loftus-Cheek,- ZIyech, Werner, Hudson-Odoi och så massor med avbytare som fick speltid.
    Halvtidsbyte för Cabellero, Rüdiger. Azpilicueta (som fyllde 31 igår). Rudi orsakade nästan omgående en straff, som Caballero räddade. LIte senare Conor Gallagher. Och senare igen; Ampadu, Giroud, Baker och vi missade nog några. Senare igen sedan Lawrence och Maatsen. Ännu senare McCormick. Alla fick minst tjugo minuter. (Vale kom också in och vi vet inte ens vem det är....skäms CSFC)
    Lite oroande med en skada på Giroud på övertid. Han fick dock bytas ut så helt ofarlig kan den inte varit. Huvudskada. Castillo ersatte. Vi har tappat räkningen på hur många byten som gjorts nu.
    Det kändes underligt med publik igen. De hördes bra, de 2.500 som hade fått komma in, men lite saknades bortaröster. De satt ordentligt distanserade vilket också såg udda ut men inget är ju normalt detta 2020.
    Det var en ganska typisk träningsmatch med massor av byten, inte mycket att komma ihåg förutom Werners drömstart i blått, men det gav en försmak på vad vi kan förvänta oss av våra nyförvärv och kanske en del ungdomar. Nu börjar suget efter nya säsongen komma.
(Conor Gallagher visade att han kanske inte lånas ut, men den klubb som får låna honom har vunnit i spelarlånelotteriet).

En fråga kommer upp efter matchen dock. Ziyech spelade i nummer 22! Innebär det att Christian Pulisic byter till nummer 10 efter Willian nu? Chelsea har inte offentliggjort tröjnumren och det händer ju att spelare har ett i träningsmatcher och ett annat sedan under säsongen.

CHELSEA VANN COMMUNITY SHIELD över Manchester City med 2-0. Säsongens första titel i första matchen.
    Millie Bright satte målet och vilken pärla det var från 30+ meter. Chelsea borde vunnit med klart, mycket klart, större siffror. Det var missarnas match men ibland räcker det ju med ett mål. (Chelsea gjorde sitt andra på övertid av inhopparen Cuthbert). Sista halvtimmen då City var nere på tio man var det spel mot ett må även om City försökte spurta de sista minuterna och ta det till straffar.
    Sam Kerr borde satt sex bollar idag, men hon verkade ha skorna på fel fot. Vilken hemsk dag hon hade men ibland blir det ju så. Sex månaders speluppehåll märks. City hade mest boll men det var nog också avsikten. Tills Jill Scott fick rött vid timmen då tog Chelsea över även bollinnehavet, innan dess hade de satsat på snabba omställningar och hade Kerr haft en normal dag hade matchen var avgjord där. Hela Chelsea missade väldigt många chanser!
    Leupolz fick mycket beröm för sin debut. En nyblonderad Ji blev Matchens spelare. Kapten Magdalena Eriksson fick höja fatet (ingen buckla i Community Shield).

Chelsea Womens första laguppställning säsongen 2020-21. Community Shield på Wembley mot Manchester City. Leupolz gör debut men oväntat nog sitter England på bänken från start. Kirby gör en efterlängtad comeback efter sin svåra sjukdom.
    Berger, Bright, Ingle, Leupolz, Ji, Reiten, Kirby, Eriksson (k), Mjelde, Kerr, Andersson
Avb: Telford, Blundell, Thorisdottir, Carter, Spence, Cuthbert, Charles, Fleming, England.

Att se Thiago Silva i Chelsea är en gammal dröm för CSFC. Det finns spelare man beundrar oerhört mycket oavsett var de spelar, för vilka de är, hur duktiga de är och allt sånt. För den människa de är. Thiago Silva är en sådan spelare.
  CSFC tror hans inflytande i Chelsea kommer att bli väldigt stort. Vi tycker inte han ska bli kapten som tablodierna spekulerar i, men vilken spelare för alla våra unga försvarslöften att se upp till. En sådan pelare för Lampard att luta sig mot. Han kommer förbättre målvaktsspelet också, oavsett vem som blir målvakt.
    Thiago Silva är en kanonvärvning för Chelsea även om det är en kortsiktig värvning. Nu måste Chelsea fixa den långsiktiga kanonvärvningen, Kai Havertz som vi tror är det bäste tyske fotbollsspelaren som kommit fram de senaste 20 åren. Ballack var en stor idol men han kom i slutet av sin karriär till Chelsea, Haverttz har knappt ens börjat sin och är ändå otroligt imponerande. Det sagt, vi tror hans anpassning till PL kommer att ta lite längre tid än för Ziyech eller Werner, men tålamod är en dygd. Som vi fotbollsfans oftast saknar.

FREDAG 28:
Enligt Daily Mail har toppklubbarna (inkl Chelsea i Premier League förklarat krig mot Premier League i ett försök att få till fem byten under kommande säsong också, trots att beslut om en återgång till tre har tagits. Internationellt så är det öppet för att ha fem byten, det är något varje liga själv får bestämma för säsongen 20-21. Nytt beslut väntas.
Läs mer här>>

Chelseas match mot Liverpool har flyttats till söndagen 20 september., av tv-skäl.

Klockan 16 visas på officiella sajten och appen 5th stand Chelseas träningsmatch mot Brighton imorgon.

OFFICIELLT
Thiago Silva är Chelseaspelare. Han är ingen ungdom men vi tror hans ledarskap, erfarenhet och rutin kommer att bli otroligt värdefull för Chelsea. Inte bara på plan utan kanske än mer på träningsplan och omklädningsrum. Bra värvning på fri transfer och sägs det med ordentligt sänkt lön som passar in i klubbens lönestrategi. (Det talas om 110k i veckan)
    Kontraktet är smart skrivet på ett år med ett års option. Helt rätt av klubben.
    Klubben ger en presentation av honom här>>

Klubbarna och ligan är rädda för att en serie utan publik kommer att innebära att illegal nedladdning/tittande på matcherna kommer att öka enormt. De lyfter därför förbudet att visa mer än en enda match lördagar kl 16.
    Toppen. Det har vi väntat på. För den regeln är och har varit ren idioti understödd av människor som inget förstår.
  Vi hoppas det också innebär att Viasat kan återgå till att visa flera matcher lördagar kl 16 i sina kanaler. För de var ju bundna av de idiotiska engelska reglerna som tillkom för de skulle skydda klubbar i mindre divisioner (så dumt tänkt och så lite fungerande att det måste varit en fotbollsbyråkrat som kom på det). Att utländska stationer tvingades sluta med det berodde på att folk istället gjorde just det, de tog ned utländska satellitsändningar istället, vilket självklart försvårades då bara en match fick visas. Om än olika i olika länder.

Pat Nevin analyserar hur Ben Chilwell kommer att passa in i Chelsea på officiella sajten. Läs här>>

TORSDAG 27:
OFFICIELLT
Malang Sarr är nu Chelseaspelare. Han kommer på fri transfer. Han tillhörde tidigare Nice men kontraktet gick ut sista juni. Han har skrivit femårskontrakt.
    Den 21-årige försvararen räknas som ett stort löfte. Det står redan klart att Chelsea kommer låna ut honom för att han ska få mer erfarenhet (vi har många unga lovande försvarare, färre med rutin och erfarenhet). Han är i grunden mittback men kapabel att spela till vänster och har även spelat som vänsterback.
    Han spelade 119 matcher för Nice, tre mål.
    Har spelat för de franska ungdomslandslagen men är också tillgänglig för Senegal. Han har ännu inte valt seniorlandslag.
    Vilken klubb som kommer att få låna honom är inte klart. Det spekuleras i någon från Bundesliga.

Community Shield har inte spelats på 12 år för kvinnor. Och när den återkommer är det inte mellan cupvinnarna och ligavinnarna utan mellan ettan och tvåan i serien. Chelsea mot Manchester City.
    Läs Emma Hayes funderingar inför matchen från hennes presskonferens (kallas de så fortfarande när de sker på zoom?). >> Chelsea är väl förberedda menar Hayes.

ONSDAG 26:
Det är bekräftat att Chelsea möter Brighton, samma lag de ska möta i ligapremiären lördag och att det blir ett experiment med 2.500 hemmafans tillåtna. Ett steg i rätt riktning men fortfarande lite underligt att man spelar mot ett lag man ska möta om två veckor på allvar.

Det kommer tillåtas fans på arenan när Chelsea möter Brighton i en träningsmatch säger Sky. Vi fattar ingenting.Varför ska Chelsea möta Brighton i en vänskapsmatch på lördag, när de börjar ligaspelet mot Brighton den 14 september.?
    Flera medier tar upp detta och det talas om 2.500 åskådare. Men vi undrar fortfarande varför spelar man mot samma lag som man ska möta i ligapremiären?!

OFFICIELLT
Ben Chilwell är klar för Chelsea. Det gick väldigt fort på slutet.
    23-åringen har skrivit på ett femårskontrakt. Som alltid sägs inget om övergångssummor men gissningarna de senaste dagarna har legat på 50m pund.
    CSFC tillhör inte Chilwells allra mest uttalade supportrar, men nu är han Chelsea och kommer få vårt fulla stöd förstås. Att han är Englands bäste vänsterback står väl rätt klart ändå. Framfröallt har han varit effektiv inläggsspelare men har också gjort en del riktigt fina pärlor till mål. Det sin intressear Lampard är kanske dock att han är stabilare defensivt än våra nuvarande alternativ (Alonso har bättre offensiv statistik). Han lär vara Chelseasupporter sedan barnsben och det är ju toppen. Det är väldigt roligt att ha spelare som verkligen vill spela i klubben.
    Hemsidan presenterar honom ytterligare här>>
    Chilwell är skadad just nu och det är osäkert om han blir spelklar innan september månads utgång.

Reece James, Callum Hudson-Odoi, Conor Gallagher och Marc Guehi har kallats upp till engelska U21-landslaget under kommande landslagsspel.

TISDAG 25:
OFFICIELLT
Ryktet om Anthony Barry till Chelsea var riktiga. Han har nu anslutit som coach till Lampards stab. Inget sägs om han får specialuppgifter. Kommer från Wigan.

Om en månad, 24 september spelas Supercupen mellan Sevilla och Bayern i Budapest. Uefa kommer tillåta 20.000 åskådare till den matchen. Det är 30% kapacitet i Puskas Arena Stadium, bekostad av skumma skattefifflande av Ungers totalitäre Victor Orban. Det är en arena som aldrig skulle godkännas av FFP-regler om vi säger så.

OFFICIELLT
Mateo Kovacic som hade ett ganska tufft första år, men efter att han blev Chelseaspelare på verkligt och under Frank Lampard har det lsosnat för honom. Nu har fansen röstat fram honom som Årets Spelare.

Mycket läsvärd artikel om Kai Havertz som vi hoppas blir klar efter allt snack den här veckan. Från Sky. Läs den här>>

Mason Mounts och Tammy Abrahams säsonger startar lite tidigare då de ska spela landskamper före den riktigta säsongsstarten. Det lär många fler Chelseaspelare göra vilket ytterligare stör alla försök till uppladdning inför den nya säsongen.

OFFICIELLT
Årets Spelare i Chelsea Women är Bethany England.

Billy Gilmour har utsetts till Årets Akademi Spelare.

Fikayo Tomoris pärla till mål mot Wolverhampton i höstas har röstats fram som Årets Mål av Chelseafansen.

MÅNDAG 24:
OFFICIELLT
Målvakten Jamal Blackman, ännu en av de som hellre borde sålts, har lånats ut till Rotherham för säsongen. Det är sista säsongen Blackman är under kontrakt med Chelsea. Vi tror inte på förlängning och det blev inte försäljning.

Chelsea startar idag försäsongsträningen. Tre veckor inför den nya säsongen där det redan i andra omgången blir en väldigt tuff test mot mästarna Liverpool. Det gäller för Lampard och Morris att få igång laget snabbt.
    Samtidigt ska det spelas landskamper redan i början av nästa månad vilket innebär att mer än halva laget försvinner och Lampard förlorar redan där en vecka av förberedelser.
    Det kommer att bli tufft för klubbar med små trupper även om de kan sägas kompenseras lite av det faktum att de oftast inte har lika många landslagsspelare som försvinner titt som tätt. Uefa och Fifa har fortfarande lpå tok för många landsdagar och läger inplanerade för spelarnas välbefinnande.

Chelsea Women som inte fick spela färdigt sin säsong men blev mästare startar sin säsong den här veckan. En konstig säsong också då de även ska spela klart förra säsongens FA Cup och kanske ta hem en trippel för 2019-20.
    Säsdongen startar som traditionellt i England med Community Shield som normalt spelas mellan cupsegrarna och ligamästarna. Då inga cupsegrare finns så blir det mellan Manchest3r City och Chelsea nu på lördag 29 augusti. Manchester City har storsatsat inför säsongen och värvat tungt från USAs världsmästarlag, Mewis och Lavelle.
    Chelsea har gjort tre värvningar varav vi kanske ser två av dem som spelare på mer sikt och Melanie Leupolz som den som kanske tar plats direkt. Niamh Charles och Jessie Fleming är de andra värvningarna. Chelsea har tappat Ramona Bachmann, Anita Asante, Deanna Cooper och Adelina Engman.
    Ligan startar nästa helg och förra säsongens FA Cup spelas färdigt i senare delen av september. Ligan kommer att bli väldigt tuff men Chelsea måste ändå hållas som favorit till mästerskapet igen före Man City, Arsenal och Manchester United som nog kan utmana på allvar. Nytt är att tre lag kommer att bli kvalificerade till nästkommande säsongs Champions League. Champions League är kanske ändå Emma Hayes och Chelseas största mål kommande säsong. CL som just nu nått semifinalerna i förra säsongens spel.

Herrarna har haft semester och har tidernas kortaste försäsong på tre veckor innan de startar 14 september mot Brighton. Nyförvärven Timo Werner och Hakim Ziyech har redan tränat med och imponerat på träning och vi väntar oss flera förändringar i veckan som kommer.
    Spelare kommer att lämna och närmast verkar Emerson Palmieri vara, det rör sig också kring Michy Batshuayi medan andra lär bli svårare att bli av med som Danny Drinkwater som knappast lär ingå i några planer för kommande säsong.
    Därtill kommer förstås flera unga spelare lämna på lån, men det kan ske en bra bit in i oktober då övergångar till Championship får ske förbi deadlinen 5 oktober.
    Leverkusen ska satt en deadline för Havertz's övergång till på fredag, sägs det. Ben Chilwell är också en övergång som ser ut att hända. Vi hoppas verkligen de löser sig och att Chelsea får dem i träning omgående. Vi väntar också besked om Thiago Silva. Sedan får vi se vad som händer, om något, med fler försvarare eller målvakt (där vi fått höra ungefär halva Europas målvaktskår kopplas till Chelsea, inget känns hetare än något annat namn).
    Det börjar redan rycka i förväntansnerverna inför kommande säsong. Lampard har mycket att bygga på och det absolut viktigaste blir ju att sluta läcka in mål värre än ett sjunkande Titanic. Kan Chelsea minska det så tror vi att Chelsea kan utmana om en andra plats i ligan, men Liverpool kan bli svåra att nå redan den här säsongen om de inte visar mästarmättnad och har svårt att komma igång. De var inte jätteimponerande i förra säsongens slutfas.
    Normalt händer rätt mycket under försäsongerna och det kan vara stor skillnad på ett lag från ena till nästa säsong. Den skillnaden kommer att vara mycket mindre nu och inledningen av ligan kommer mer att likna avslutningen post-nedstängningen. De lag som imponerade den perioden kan nog börja säsongen bra. Sedan är det rutinerade lag (även om det var länge sedan Leeds var uppe senast) som kommer upp. Det känns som en tuffare trio uppflyttade än tidigare säsonger.
    Chelsea tre första matcher kan bli väldigt avslöjande. Brighton bör Chelsea slå även borta. Liverpool i nästa match en kanontuff uppgift även om det är på Stamford Bridge och sedan en nykomling i form av West Bromwich.

 

 


Rykten, notiser m m, v-35


SÖNDAG 30:
Ikväll framkom det att Kai Havertz har inte deltagit i fitness-testerna som Bayer Leverkusen har genomfört i helgen inför försäsongstarten. Han har dock gjort de obligatoriska coronatesterna med klubben. Det kan dock gjorts för att få spela i landslaget i Nations League kommande vecka.

Det känns nästan konstigt, Donny van de Beek kopplas till Man United utan att han dessutom kopplas till Chelsea i skvallret.

Det är Declan Rice, det är Donnarumma, det är som alltid Kai Havertz det talas om, och förstås hur mycket de ska kosta. Slö dag på sillymarknaden kan vi väl kalla det.

Det sagt har det dykt upp ett nytt rykte. Amourricho van Axel Dongen. Han är dock bara 15 år och spelar i Ajax. Så det är mer för akademin och långt till representationslaget.

LÖRDAG 29:
Ziyechs skada ska inte vara allvarlig men vi avvaktar väl. Lampard så det var en smäll och vridning i knät.

Declan Rice spelade inte i West Hams träningsmatch mot Brentford. Ni vet vad det betyder. Skvallret växer enormt.

Hakim Ziyech lär fått en skada mot Brighton och haltade av. Förhoppningvis är den inte allvarlig. Giroud fick också gå av med bandage kring huvudet.

Chelsea Women är obesegrade i samtliga turneringar sedan första semifinalmötet mot Lyon i Champions League 21 april 2019 då de förlorade med uddamålet. Inhemskt har de inte förlorat sedan 3 feb då City slog dem i Ligacupens semi.

Aston Villa ska kontaktat Tammy Abraham i hopp om en övergång. Abraham var tongivande i deras avancemang till Premier League. De fick dock nobben då Abraham ville stanna och kämpa om en startplats i Chelsea.

Vi är mycket skeptiska till Football Insider som nu påstår att Chelsea försöker göra ett byte med Milan. Donnarumma för Kepa. Och pengar mellan.
    Dessutom säger de att Frank Lampard ska sagt till N'Golo Kanté att hitta en ny klubb.

FREDAG 28:
Trots de som värvats och de som vi tror är i princip klara går ryktena. Chelsea ska också värva Kalidou Koulibaly från Napoli. Vi känner stort tvivel inför det ryktet.
    Det talas också om en målvakt och det tror vi mer på, men vem som är hetast är omöjligt att säga.

Det är inte konfirmerat men enligt Guardian har Chelsea värvat Thiago Silva på ett år plus option på ett år. Kanske dröjer Chelsea med att meddela då läkarundersökningen är klar men Silva kommer till London idag och ska skriva under medan han sitte i karantän.

Samma Guardian är mycket optimistiska om att Kai Havertz blir klar idag.

Idag ska vara sista dagen enligt den deadline som Leverkusen ska ha satt för en övergång för Kai Havertz. Fast de senaste dagarna sägs det att Leverkusen nu vill skjuta på en övergång tills de skaffat en ersättare. Något de haft månader på sig då de vetat om att Havertz vill lämna och Chelsea vill värva. Det ska också vara första dagen på Leverkusens försäsongsupptakt.

TORSDAG 27:
Sky uppger att Thiago Silva är klar med läkarundersökningen inför en övergång till Chelsea. Den är gjord i Milano p g a coronareglerna. Dock ännu inget från Chelsea (l. 19).

Det har inte alls bekräftats men Daily Mail påstår att sex Chelseaspelare har testat positivt för Covid19 och ytterligare två är i karantän. Vi har hört om fyra tidigare i karantän men inget om testade. Vi får se vad som är sant, om det är så höga siffror kan ligastarten vara i fara för Chelsea.
    Jorginho, Ross Barkley, Emerson och Michy Batshuayi är de nya namnen och av dem vet vi att Barkley liksom tidigare karantänade Mount, Pulisic, Araham och Tomori var. Stämmer detta, vilket det kan göra med tanke på att så många semestrade på samma ställe går det bara att stämpla de spelarna som liksom Maguire valde Mykonos som rent oansvariga. Detta kan ha enorm påverkan på säsongsstarten.

Bayer Leverkusen lär vara intresserade av att låna Malang Sarr från Chelsea. Det borde väl ändå vara positivt för att äntligen få till ett avslut på de utdragna förhandlingarna om Kai Havertz? Andra tyska klubbar intresserade av att låna Sarr lär vara Schalke och Borussia Mönchengadbach 

Chelsea ska ha bjudit 15m pund för Rennes målvakt Edouard Mendy och fått nobben.

Har ryktena rätt kommer Thiago Silva, snart 36 att bli Chelseaspelare på ett eller två år idag. Ryktet säger att han läkarundersöks idag sedan är det bara att vänta på den officiella bekräftelsen.
    Enligt Sky sker undersökningen i Milano. Efter det ska Silva flyga till London för två veckor i självisolering enligt brittiska regler.
    Det påstås att Silva sänkt sin lön till en tredjedel hos Chelsea, dvs 110k.
    Vi får se om det hela blir officiellt ikväll.

Det är inte bara Maguire som har fått problem efter en illa genomtänkt semester på Mykonos. Fyra Chelseaspelare kan nu missa säsongsstarten pga de också var där och kan hamna i karantän för corona. De är Mason Mount, Tammy Abraham, Christian Pulisic och Fikayo Tomori. Inte bra.

The Sun har funnit att Leo Messi följer Chelsea på twitter. Ni kan gissa resten. Nu är det plötsligt inte bara City som är laget Messi kanske lämnar Barcelona för.

Ryktena om Ben White från lördagens motståndare Brighton som vi aldrig trott på kan nog helt läggas ned nu enligt medierna.

ONSDAG 26:
Transfermarkt som brukar vara insatta säger att prislappen för Chilwell var 45m pund. Skulle inte förvåna oss då siffror i tabloiderna brukar vara grovt överdrivna som en del lönesiffror som vi fått se på sistone.
    Även BBC anger den summan så vi tror den är den mer verkliga. Vilket är långt från de 80m Leicester sägs ha krävt för Chilwell. Vi låter dock 45-50m stå kvar i transferöversikten (länk ovan).

Leverkusen som sägs satt en deadline för Havertz har nu plötsligt fått kalla fötter och vill inte sälja innan de hittar en ersättare. Det är så amatörmässigt att man kan inte tro det. Om detta nu stämmer. Rudi Völler och Leverkusen har ju vetat sedan deras säsng slutade, ja flera veckor innan, att Kai Havertz vill lämna och att Chelsea är hans valda destination. Ge dem Batshuayi som mellanskillnad, kanske passar Bundesliga Bats väldigt bra.

Utlånade Trevoh Chalobah, Lorient, har drabbats av Covid-19. Den andre Chelseaspelaren efter CHO som fått viruset. CHO hade bara en mild omgång, hoppas det samma gäller för Chalobah men hans debut för Lorient lär nog bli försenad pga karantän och annat.

Saker i perspektiv eller helt enkelt bara roande läsning om Chelsea för 90 år sedan, lite knappt. >>

Chelsea har köpt Hakim Ziyech för ca 34m pund, som kan öka några miljoner med bonusar. De har köpt Timo Werner för 50m €, vilket är ett reapris för en anfallsspelare med hans siffror och i hans ålder och nu en vänsterback som ingen trodde skulle säljas 30m billigare än Harry Maguire utan skulle kosta runt 80m istället. Så vi kan lugnt konstatera att Marina Granvsvkaia har gjrot tre fantastiska värvningar till priser inga trodde var möjliga tidigare. Och hon är inte klar även om Havertz kommer se ut att kosta nästan fullt pris (med alla bonusar). Silva däremot är ju fri transfer. Liksom Sarr om även han kommer.
    Ännu roligare är ju att konstatera att värvningar är i princip finansierade utan att Chelsea direkt sålt någon ännu. Chelsea riskerar inte ens med Havertz och kanske en målvakt att bryta mot FFP-reglerna. Men för klubben och truppens skull måste flera spelare säljas. Den vi tror blir först ut ur årets trupp är Emerson Palmieri, men även Batshuayi verkar närma sig en exit. Liksom Moses och Bakayoko (som dock redan var utlånade).
    Så när någon pratar om våra satsningar, så är de till skillnad från nästan alla andras självfinansierade och inte alls tillskott från Roman som vissa gärna vill hävda.
    PS, vi talar om Jürgen Klopp med flera som redan uttryckt sin avundsjuka och försöker påskina att Chelsea inte har råd att handla som de gör. Vilket Chelsea har, det är inte vårt fel om andra klubbars fans inte fattar hur välskött klubben är och hur vi tagit oss till det här läget.

Chelseas nye coach Anthony Barry lär vara expert på fasta situationer och försvarsspel. I så fall är det ju exakt den förstärkning i ledarstaben som behövs. Läs mer om det här>>

Daily Mail har redan utsett Thiago Silva till ny kapten i Chelsea. De hävdar att Frank Lampard kommer utse honom till kapten. Vi känner mer än ett visst tvivel inför den uppgiften. Men att Chelsea vill ha Silvas ledaregenskaper är nog ingen hemlighet på något sätt.

TISDAG 25:
Kvällens sensation sägs vara att Lionel Messi vill lämna Barcelona enligt en kontraktsklausul han ska ha att han efter varje säsong ska ha den möjligheten. Något Barcelona tänker bestrida för att få slänga på honom utköpsklausulen och 6-700m €. Vi får se vad det slutar.
    En sak är klar. ALLA klubbar vill ha honom, men vad vill han och vilka har råd vare sig det blir utköp eller inte. Lönen är inte heller den diskretaste att matcha.

Sky säger att Thiago Silva kommer att läkarundersökas av Chelsea på Cobham på torsdag.

Roma har bekräftat att Pedro nu är deras spelare. Lycka till.

Man U lär jaga honom så nu kopplas han förstås till Chelsea för första gången. Ajax's Donny van den Beek. En mycket duktig och intressant spelare men knappast i en position där Chelsea behöver förstärka. Fast sunt förnuft styr aldrig silly seasonrykten.

Thomas Tuchel försöker övertyga PSG om att behålla Thiago Silva. Sportchefen Leonardo lär vara mindre intresserad och Silva verkar vilja ha pröva en annan liga.

Swansea hoppas få låna Marc Guehi även kommande säsong.

Nya rykten om spelarbyte med West Ham för Declan Rice. Den här gången sägs det vara Ross Barkley och Michy Batshuayi. Vi har lite svårt att tro på de här ryktena, men vi får väl se.

Telefoot säger att det är klart med Malang Sarr som skriver kontrakt om fyra år med Chelsea. Men förväntas bli utlånad första året.
    West Ham lär jagat/jagar Sarr.

Telegraph menar att det bara återstår en läkarundersölkning innan Ben Chilwell är klar för Chelsea på fem år med 190k i lön. Vi avvaktar nog med att kalla det klart och ställer oss som alltid frågande till lönesiffran. Det har nästan aldrig hänt att de i medierna uppgivna lönesiffrorna faktiskt också stämt. Chelsea ligger ju faktiskt inte ens i topp-10 vad det gäller lönekostnader och vi ser inget större paradigmskifte där även om större stjärnor självklart också höjer lönerna. Dock inte till den grad medierna tror.
    Det har redan gjorts en läkarundersökning om Chilwells hälskada men den bedöms vara tillfällig. Övergången ska kosta 50m pund och Telegraph säger att den kommer att meddelas i slutet av veckan.
    Vi avvaktar som sagt.

Kai Havertz-affären dröjer ch därmed börjar spekulationerna om att det kan vara komplikationer. Inte direkt oväntat. En av dem är från Sky som påstår att Roman A först inte alls ville betala den begärda summan utan det var först när avtalet strukturerades som Marina och Lamps fick med ägaren på den. Vi tror inte särdeles mycket på det, men självklart diskuteras alla affärer och vem skulle inte tvekat inför den prislappen. Sedan kom ju många andra saker in i det hela som framtida värde, tillfället gör köparen och förmodligen också en bedömning av hans talang. Så vi tar det för det är, efterkonstruktioner.

MÅNDAG 24:
Rudi Völler spelar tuffing i Leverkusen och avfärdar alla rykten om att Kai Havertz är nära en övergång till Chelsea. Shakespeare sa det bäst: "Thou protest too miuch sir!" för att vi ska tro Völler längre. Han kallar ryktena nonsens.

Kvällens målvaktsryikte, 30m € för Lilles Mike Maignan.

Ben Chilwell har haft en skadedrabbad säsong och är skadad just nu med en hälskada. Han söker hjälp för den och väntar besked om det kommer att handla om tre eller sex veckor utan fotboll. Något som nu sägs kunna äventyra en övergång. (Vi tror nog inte det spelar så stor roll men det kan ju påverka pris lite och Chelsea lär absolut inte sälja både Emerson och Alonso för tillfället).

Medierna är helt eniga, de helt oseriösa, de mer seriösa och de vi tror faktiskt vet vad de snackar om; men vi måste ju vänta på officiell bekräftelse. Kai Havertz är en Chelseaspelare - efter läkarundersökning och pappersskrivande. Havertz har uteslutits från Leverkusens obligatoriska coronatestande innan de startar försäsongsträningen på fredag. Avtalet ska handla om 72m up-front och ytterligare möjliga 20m pund i olika former av bonusar.
    Det är sällan man ser medierna vara så eniga om något som vi ännu inte vet om det stämmer men optimismen är stor om att detta blir officiellt inom några få dagar. Havertz blir nog en Chelseaspelare om inget sensationellt inträffar.

Ännu ett rykte vi inte ger mycket för är att Chelsea tillsammans med Leicester jagar Jonathan Ikone från Lille. För det första tror vi inte Lille släpper honom då de just sålt sin andre anfallare Osinhem, för det andra varför ska Chelsea söka en ny anfallare då vi inte ens har blivit av med Batshuayi som är till salu? Det skulle bara bli ett köp för hyllan och/eller utlåning. Vi har Werner, Abraham och Giroud vilket är en fin anfallsuppsättning med olika egenskaper och styrkor.

Mycket snack om att Thiago Silva redan ska vara överens med Chelsea om ett tvåårskontrakt. Vi har lite svårt att tro det redan nu men vi lär få se. Däremot har Silva bekräftat att han lämnar PSG för att spela några år till och försöka kvalificera sig för Brasilien till Qatar-VM. Han förnekade också att något skulle vara klart med Fiorentina.

Det ska gått framåt med förhandlingarna om Tiemoue Bakayoko till Milan. Tyvärr ser det ut att bli ett lån med köpoption. Bäst vore en ren försäljning.

Everton vill låna Fikayo Tomori. Det kan nog vara klokt om Chelsea tar in en erfaren mittback i fönstret.

Telegraph påstår att Chelsea är villiga att låna ut Kurt Zouma (som tidigare varit utlånad till Everton).

Sky menar att Chelsea ska vara nära att värva kontraktslöse, tidigare Nice, försvararen Malang Sarr, 21 år.

Vi har "underhållits" av vad Harry Maguire ägnade sig åt på Mykonos i helgen. Vad vi är absolut mindre roade av var att vår egen vilde pojke Ross Barkley lär ingått i gänget som bl a spenderade 63.000 pund i en bar. Det kom också förra veckan ut bilder som såg ut att vara på en "riktigt bladig" Ross Barkley på semestern. Tyvärr inte första gången.

Vi vet inte om Neuers kontraktssituation iBayern är löst, om den inte är det lär vi få det som målvaktsrykte ganska snart. Han är tillbaka som målvakt efter ett par svaga säsonger. Om inte annat visar det att man ska inte döma ut spelare för tidigt.
    Två spelare som ryktats till Chelsea som visade varför vi kan/borde vara intresserade i finalen är David Alaba och Thiago Silva som må snart vara 36 men visar hög klass fortfarande. Mycket hög klass som Daily Mail också hyllar i den här artikeln efter finalen igår.>>

Förre Chelseamanagern Antonio Conte har inte riktigt verkat i balans på sistone och det handlar inte bara om resultaten i hans jobb, som förlusten till Sevilla i EL-finalen. Daily Mail avslöjar att han åkt på en jätteförlust när han investerat i ett blufföretag. Conte försöker nu få tillbaka de 27m pund han investerade i företaget Kidman. Läs mer här>>


Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

 

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!