csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
-   Chelsea FC  0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål 0 p
länk
csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,    se även Resultat för målgörare
-     Chelsea W   0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål 0 p

länk W res
- always proud to be Blue -
<<50 år med Chelsea>>

<<Transfers Silly Season 2020>>

Chelsea Women - CHAMPIONS - WOMEN SUPER LEAGUE 2019-2020
Continental Tyres Cup Champions 2020


10 - 16 aug 2020
    NÄSTA MATCH:

   12 sep kl ??.00 -

  -

Nyheter v-33


SÖNDAG 16:
Times sportchef Henry Winter hyllar Frank Lampard i en personlig och intressant krönika på officiella sajten. Läs den här>>

LÖRDAG 15:
Två franska lag och två tyska lag i semifinalerna i Champions League, undrar vad oddsen på det var innan säsongen började? Att PSG och att Bayern skulle ta sig dit undrar vi inte mycket över, men Leipzig och Lyon! City och särskilt Guardiola får dock skylla sig själva, varför ändra sitt spelsätt för att anpassa det till Lyon och varför inte byta när spelarna helt klart spelade långt under sin förmåga. Sedan spelade onekligen händelserna Lyon i händerna, ett tveksamt VAR-beslut, en onödig retur från en normalt säker målvakt och en otrolig miss tre meter från mål av Citys främste målgörare! (Vi ska inte glömma att PSG gick vidare tack vare tre otroliga turminuter mot Atalanta).
    Vi vidhåller dock, det här med turneringsslutspel och enkelmatcher är roligt.

Nu kan alla rösta på Årets Spelare med mera i Chelsea på den officiella sajten. Rästa här>>
    Vi tror Årets Spelare i Chelsea Women blur Bethany England i konkurrens med Guro Reiten. Årets Unga Spelare blir Mason Mount i konkurrens med Christian Pulisic, Reece James och Tammy Abraham. Däremot är det nog mer osäkert vem som blir Årets Spelare, kanske Mateo Kovacic eller någon av de unga spelarna. César Azpilicueta har haft en bra säsong också men ingen har väl stått ut på det sätt som kanske Eden Hazard gjort tidigare.

FREDAG 14:
Vissa säger att Chelsea inte räcker till för att de förlorade till Bayern. Chelsea gav Bayern mer än en match (med nio spelare borta) än de hyllade arroganterna från Katalonien, Barcelona. Men att sätta saker i perspektiv är inget sportskrivare ägnar sig åt.
    Barcelona var förnedrade och ändå gjorde inte världens just nu bäste spelare Robert Lewandowski mål i första halvlek! Han gorde förstås mål i andra och får inte uppleva att han är världens bäste för den skönhetstävlingen lades ned. Ballon d´Ór.
    Bayern lade tyvärr ned vapen i andra och lät Barcelona reducera.Bayern vann ändå med 8-2. Och en inhoppare som Barcelona vill bli av med stod bakom de tre senaste.
    Så Chelsea är alltså bättre än Barcelona, vi förlorade ju bara tack vare fyra försvarsmisstag efter en hel match med b-laget. Nio spelare borta. Barca behövde bara en halvtimme att visa att de är sämre än oss. ;) Dags för en revision från de som skriver sport och dömer ut Chelsea. Ni kan inget.
    Sarri fick sparken inom ett dygn, Setien är säkert inte manager för Barcelona imorgon.
    Fast det måste sägas, före säsongen trodde vi inte på Bayern, men när de gjorde sig av med Kovac och Flick fick ta hand om laget! En av de bästa, mest fantastiska managervändningar som någonsin gjorts. Det måste sägas. En andretränare som är på väg att ta CL-titeln, för vi ser inga som kan hota dem, inte ens Guardiolas City. Och kom ihåg hur Bayern såg ut i början av hösten, det är ett helt annat lag idag. Flick måste hyllas som världens bäste manager i år.

Emma Hayes ser fram emot den nya säsongen med övertygelse men är också medveten om att konkurrenterna förstärkt, vilket också Chelsea gjort även om de också tappat några spelare. Hon talar om de nya spelarna och vad de medför, liksom Fran Kirby som nu är helt frisk från sin allvarliga inflammationssjukdom. Läs mer på officiella sajten>>

TORSDAG 13:
Trodde på Atleti men de såg ut som om de föredrog att spela i pensionärsligan. Leipizig utan Werner övertygade inte heller. Men de försökte ju till skillnad från Atleti. Misstänker att vissa Atleticspelare har slutat tro på det s k projektet nu. Ligaspelet var också rätt uselt även om de väl räddade en CL-plats med ett nödrop, Simeones touch börjar ge sig.
    CSFC hejade oerhört, hoppades på Atalanta igår, trodde på Atleti idag. Det finns ett skäl till att vi i all ödmjukhet inte spelar på fotboll. Eller tror vi vet något. Kanske lever dock Bayern upp till tipsen imorgon. Trots den där Messi.

FA har också tagit ett annat beslut som är idiotiskt om vi får säga så. De har slaktat prispengarna i FA Cupen vilken gör verkligheten oändligt mycket svårare för småklubbarna som alltid hoppas på en bra cuprun för att tjäna in lite extra pengar. FA borde ökat pengarna för småklubbarna och slaktat dem för storklubbarna, men så är ju inte fotbollsvärlden. De som redan har ska alltid ha mer. Solidaritet är ett okänt begrepp i modern fotboll styrd av klubbar som de spanska arroganterna, Juventus och Bayern. (Utan att ursäkta PL-klubbarna).

Det blir heller ingen vinterstopp, Winter break, 20-21-säsongen då allt redan är så komprimerat.

OFFICIELLT
Vi berättade om det tidgare nu har Chelsea bekräftat att Danilo Pantic går till FK Cukaricki  på lån. Chelsea lyckas dock påstå de spelar i ungerska ligan vilket är mer än pinsamt för de ansvariga webbnissarna där.Det är en serbisk klubb. I vilket fall som är det ett säsongslån för en spelare som borde fått en permanent klubbadress istället.
    Samtidigt meddelar de att jacob Maddox har gått på en permanent transfer till portugisiska Vitoria SC. Inget sägs om en övergångssumma men om det förekommer någon bör den ligga under 2m pund.
    Noterbart är ju hur unga engelska spelare nu söker sig utomlands, något som bara för fem år sedan kändes som en ren utopi. Då fanns mycket engelsmän inom fotbollen utanför de brittiska öarna.

Även FA Cupen ändrar också sitt spelprogram. Det blir inga omspelsmatcher vid oavgjort som tidigare utan matcherna ska avgöras i en enda match. Detta för att minska antalet matcher i spelschemat.

Ligacupen, Carabao Cup, kommer att avgöras i enkelmatcher hela vägen säsongen 20-21. Det innebär att dubbelsemifinalerna som traditionellt varit inte spelas den här gången.

ONSDAG 12:
Stackars Atalanta som var så nära och närmast välförtjänt var på väg att slå ut jättarna PSG, men ett par otursminuter precis vid 90 minuter släckte deras drömmar. De hade inte direkt usle domaren Anthony Taylor rmed sig heller.
    Fotbollen kan vara grym.

Chelsea W kommer att få möta Manchester City i en Community Shield-match 29 augusti. Det finns ännu ingen cupsegrare så de två senaste årens mästare får göra upp i matchen som drar igång deras säsong.

TISDAG 11:
SafeBettingSites har listat de tio klubbar i Europa som har högst lönekostnader för spelarna. Fyra engelska klubbar är med på listan som förstås toppas av de spanska arroganterna. Barcelona betalar mest, före Real Madrid. Trea är Juventus. De engelska klubbarna i fallande ordning är Manchester City (4), Manchester United (7), Liverpool (8) och Arsenal (10).
    Chelsea finns alltså inte med på listan! Vilket understryker att Chelsea faktiskt har en vettig lönepolicy om de orden kan användas i modern fotboll.

MÅNDAG 10:
EL-favoriten (vår i alla fall) Inter slog Leverkusen som väntat. Havertz gjorde mål och visade varför vi så gärna vill ha honom i Chelsea. Det var dock inte mycket som gick deras väg. Domaren höll tyvärr engelsk kvailtet. Fast han inte var engelsk. Två felaktiga straffar dömda. Matchen slutade 3-1 till Inter.
    Förhoppningsvis innebär det att förhandlingarna om Havertz nu snabbt kan avslutas. Helst denna vecka, det är inte långt kvar till nästa säsong startar. Vi vill ha honom integrerad i laget omgående. Vi behöver en spelare av den kvaliteten, även om det är försvaret som mest behöver förstärkas nu.Nej, Lampard måste lära sig att försvara är det som gäller. Havertz är med Kimmich, den bäste tyske spelaren sedan Ballack.

Det kommer inte att hända, men ärligt talat. Fotbollen blir så mycket mer intressantare i europacuperna när det är enkelmatcher. Önskar det blev permanentat, men pengarna bestämmer så det lär aldrig hända. Men något är systematiskt fel när cupmatcher ska avgöras i två matcher!!

Ny säsong börjar nu och vi byter därför också artikelmeny, men ni hittar alla gamla artiklar under Tidigare Säsonger längst ned.

Ingen Chelseaspelare har vunnit fler titlar än Pedro som nu lämnar. Här ger klubben honom en passande tribut för det. >>
    Han var också föredömligt professionell, vänlig och uppmuntrande. En spelare vi verkligen önskar lycka till i sin fortsatta karriär.

Det var en säsong med många upp och ned. Tyvärr slutade den väl lite i moll med en ganska svag insats i cupfinalen, som Chelsea borde vunnit trots domare Taylors ivriga försök att hindra det. Hur spelet såg ut stundtals, läs försvarsspelet, mot Bayern var inte heller något som gladde oss.

Frank Lampard har inte lång tid på sig. Nya säsongen ska starta 12 september. Vi vet ännu inte om Chelsea kanske får en vecka ytterligare på sig då Chelseas säsong var två veckor längre än de flesta konkurrenternas. Vi slipper i alla fall Community Shield vilket är det enda positiva vi kan hitta med cupförlusten.
    Vi vet inte ännu om Chelsea ger spelarna en minisemester men Frank Lampard kan sannerligen inte ta en. För han har två extremt stora och viktiga uppgifter framför sig. Hans första säsong som manager för Chelsea har i det stora hela varit en succé men två saker oroar oss mycket inför den nya säsongen. Plus att han förstås kommer att vara oerhört involverad i vilka som kommer till Chelsea och kanske ännu mer vilka som lämnar Chelsea. Pedro vet vi lämnar. Vi är nästan 100 på att Willian lämnar och till 90% hoppas vi Kai Havertz kommer. Hakim Ziyech och Timo Werner är redan klara och har redan tränat med laget och börjat sätta sig in i saker Chelsea.
    Frank Lampard måste dock lösa problemet med försvarsspelet som ärligt talat bara blev sämre och sämre ju längre säsongen led. Det går inte att skylla det på Kepa eller någon enskild spelare. Det är ett systemfel i Lampards modell för Chelsea. Ska vi peka på en enda sak i det bristande försvarsspelet är det ju att försvarna, framförallt mittförsvararna klarar inte av positions- och markeringsspelet. Varken på fasta situationer, inlägg eller ens på långa bollar fram.
    Det kan inte vara så svårt att se och göra något åt men vi tror det måste till någon som tar ledarskap på planen. Vi trodde Rüdiger skulle bli den spelaren efter sin skada men han har inte stått att känna igen den här avslutade säsongen jämfört med säsongen innan. Så vi vill ha in en spelare med erfarenhet och fysik. Vi ser nu att det faktum att Sarri fick bort Cahill var ett misstag, Chelsea skulle försökt behålla Cahill när Sarri försvann men det var antagligen omöjligt på grund av löften och tidsfaktorerna. Vi hade behövt hans rutin och ledarskap.
    Vi har känslan, i intervjuer utåt, att Lampard på något sätt nonchalerar försvarsproblemet och menar att det löser sig själv. Men det går inte att dra sådana slutsatser. Hur mycket han än vill jämföra med Guardiolas svajiga första säsong med City eller Liverpools svajiga första säsong med Klopp. Chelsea har varit mycket sämre än dem försvarsmässigt och släppt in mycket fler mål. Vi hoppas det bara är hans sätt att skydda spelarna för han kan inte vara så ignorant om problemet och tro att det är ett problem som inte måste åtgärdas både genom taktik och spelarförändringar. Chelsea har en uppsjö av unga talangfulla försvarare som dock kanske inte är redo ännu. Inte redo för att utmana Liverpool och City om titeln, för utan mycket bättre försvarsspel spelar det nästan ingen roll hur bra Chelsea kommer att bli offensivt säsongen som börjar om knappt en månad.
    En lösning som vi ser som given är att Chelsea anlitar någon med ansvar för just försvarsarbetet. JT helst förstås, som fick bättre ordning på Villas försvar efter uppehållet eller någon annan. Lampards intresse ligger helt enkelt inte i den delen av spelet, trots erfarenheter med spelare som JT, Gullit, Desailly och en manager som Mourinho. Då är lösningen att anlita någon som brinner för att utveckla den delen av Chelseas spel. Ashley Cole är ett annan namn vi gärna slänger ur oss för en sådan position.
    Chelsea kommer att bli ruskigt intressanta att följa offensivt med den unga anfallslinje vi har. Vi oroar oss lite för att Willian lämnar ett hål av rutin efter sig, men det är för den här säsongen. Chelsea har tittat längre fram än så med sina nyförvärv och då kan man inte av sentimentala skäl behålla Willian så länge som han ville stanna. Det sägs nu att han får ett 3+1-kontrakt med Arsenal och vi kommer sakna honom denna säsongen, men knappast nästkommande. Nu är inte Ziyech en duvunge och han har rutin och erfarenhet som kanske matchar det vi förlorar i Willian. Timo Werner har inte nått sin peak ännu och har flera år av utveckling i sig framöver. Får vi Havertz får vi en av de mest lovande spelarna i världen med massor av karriär framför honom. Plus våra egna som Mount, CHO, James och många många fler. Kommer Gallagher till exempel stanna eller lånas han ut igen för mer matchning? Kommer Ampadu som knappt fick röra en matchboll i Leipzig lånas ut igen för att få mer rutin eller kommer han utmana backlinjen redan nu? Och så vidare... Guehi, Maatsen, Tomori är försvarare med en mycket lovande framtid framför sig. Oron är ju kring rutin och ledarskap som kanske är viktigare för en mittback än någon annan och det vimlar inte direkt av mittbackar bland toppspelarna i världen just nu.
    Vår andra oro är att Chelsea som under massor av år, nästan hela perioden sedan Roman tog över har haft relativt få skador under säsongerna. Inte så i år. Lampards första säsong har varit ett nästan kaos av skador. Nu har säsongen var extrem och det kan kanske skyllas på för några skador. Oroande är dock rykten om att särskilt de äldre spelarna upplever att Lamaprd övertränar dem. Lampard är en träningsprodukt så att säga och kräver extremt engagemang av sina spelare i träning, det vet vi men förhållandet mellan hård träning och vila är otroligt viktigt för att undvika skador och en del skador kan säkert skyllas på överträning från Lampards sida. Ambition leder ofta till att man vill för mycket och då är det svårt att ta ett steg tillbaka och inse att vila är lika viktigt som själva träningen.

Intressant kommer det att bli och vi längtar redan intensivt efter att först få ett spelschema och sedan få uppleva hur säsongen startar. Publik som vi saknar oerhört lär vi tyvärr nog få sakna ett tag till. Drömmen om begränsat publikinsläpp redan i oktober känns just nu inte helt realistisk på grund av pandemin som ställt våra liv upp och ned och ännu värre alltför många.

 

 


Rykten, notiser m m, v-33


SÖNDAG 16:
Ju fler gånger vi ser Sergio Reguilon desto mindre fattar vi varför Lampard till varje pris jagar Ben Chilwell?! Reguilon måste vara ett mycket bättre värvning och köp. Till en fjärdedel av priset, skillnaden är väl att Chilwell får räknas som home-grown. Mycket pengar att betala för det.

OK nu måste silly skämta aprillo med oss. Ännu ett målvaktsrykte har växt under dagen, och det är ett skämt som vi ser det. Jordan Pickford från Everton som har haft en säsong så mycket sämre än Kepa att det går knappt att jämföra!

Många Dagens målvaktsrykten idag. Det senaste är Napolis Alex Meret. ESPN är de som pushar det.

En läckt lista säger att Chelsea börjar nästa säsong mot Southampton på Stamford Bridge. Säsongen är planerad att starta 12 september även om lag i europaspelet kanske kommer börja senare.

Chelsea, liksom flera andra, är intresserade av en ung nigeriansk försvarare, Paul Ibahadon. Det hela känns väldigt osäkert då Aston Villa ska varit nära kontrakt med honom men inte kunde få igenom det pga reglerna om internationella övergångar, så varför skulle Chelsea få det?

Ny Juventusmanagern sägs vilja bli av med ständiga ryktet Alex Sandro, vänsterback.

Chelsea ska erbjudit Leeds Michy Bashuayi för 25m pund, problemet är hans lön vilket förhindrar en försäljning så det disktueras lån istället numer med intresserade klubbar, om vi ska tro ryktet. Lönen ska ligga kring 100k.

Det har gått fram och tillbaka men nu är det tydligen hett igen, det vill säga Brightons Lewis Dunk till Chelsea. Han sägs också, liksom Ben Chilwell, vara Chelseasupporter. Tottenham konkurrerar och prislappen är höga 40m pund.

Daily Mail lanserar sitt eget Dagens målvaktsrykte då de hävdar att Chelsea (och Man U förstås) är intresserade av Leicester Peter Schmeichel.

Dagens målvaktsrykte är Watfords Ben Foster. 37 år gammal.

Le10Sports dagsrykte är Marseilles mittback Benoit Badiashile. En storvuxen spelare som Man U sägs vara närmare att värva liksom Chelsea förväntas vara närmare att värva Ben Chilwell som båda klubbarna sägs vilja värva. Prislappen lär ligga kring 30m € för Badiashile.

LÖRDAG 15:
Rotherham hoppas få låna målvakten Jamal Blackman. Ännu en spelare som skulle må bättre av att lämna permanent istället för ständiga utlåningar.

Ethan Ampadu till Fulham är ett rykte som växer sig allt starkare. På lån.

Inter sägs jaga N'Golo Kanté. Det tror vi inte alls kommer att hända.

Leeds sägs vara intresserade av Michy Batshuayi.

Ryktet säger att Chelsea är överens med Leverkusen om övergångssumman för Kai Havertz. Den lär stanna vid 85m pund enligt de ryktena. Det som fortfarande diskuteras är hur dealen och pengarna ska struktureras, hur de ska betalas och när. 60m är första summan, up-front som det kallas, resten är beroende på omständigheter.

Mycket snack om att det ska skett en "break-through" i förhandlingarna med Leicester ang Ben Chilwell. Oklart är dock vad det innebär men det ryktet är långt ifrån dött trots den löjliga prislappen.

Andra rykten säger att Lewis Dunk kommer inte att gå till Chelsea utan stanna i Brighton. Vi vet inte hur hett det ryktet någonsin var. Intressant nog sägs det nu att Dunk själv är en Chelseasupporter.

FREDAG 14:
Rykten om att Emerson Palmieri är nära Inter blir allt starkare. Det sägs de personliga villkoren är klara och det nu handlar om övergången mellan klubbarna. Priset sägs ligga på 18m pund.

Rykten i DM säger att Timo Werner är Chelseas nye högst betalde på 270k. Vi ställer oss klart tvivlande till siffran, inte att han är högst betald. Men den siffran ligger 100.000 över tidigare siffror om hans lön.

Kanske fick vi veta varför Willian inte ville diskutera kontrakt med Chelsea och det handlade inte bara om antalet år. Daily Mail påstår nu att han kommer att tjäna 220k i veckan, det är långt mer än någon Chelseaspelare har i lön. För en spelare som fyllt 32 och skrivit på för tre år (ev också med ett optionsår som flera källor anger). Willian lär tjänat 120k i Chelsea.

Uppfinningsrika Express meddelar oss nu att Roman ska godkänt värvningar för 300m pund i sommar. Förutsatt att Marina Granovskaia kan balansera böckerna med spelarförsäljningar. CSFC har inga fakta utan gissar bara att Chelsea bör kunna spendera minst 225m pund inkl Ziyech och Werner utan att ens vara nära att få problem med FFP-reglerna. Men det är mer att se som en gissning om än ej en vild en. Det är rätt många konstigheter av bokföringsnatur som tillkommer i de där reglerna, som inte ens Uefa själva tycks ha koll på.

Starka spanska rykten om att Chelsea skulle vara nära en värvning av Sergio Reguilon. Detta i konkurrens med Arsenal numer. Prislappen som Real Madrid begär ligger tydligen på 25m €. Klart mer prisvärt än vissa alternativ.

Declan Rice har sprungit in i... John Terry och Didier Drogba på sin semester och vi vet ju vad det innebär i skvallersammanhang. Rice är ju nästan klar för Chelsea förstås. Förutsatt att Chelsea hostar upp de 80m som West Ham värderar Declan Rice till, vilket han förstås inte är värderad till i någon mer neutral värdering.

Derby vill låna Chelseas unge målvakt Nathan Baxter.

Vi var inte medvetna om att det var en audition för Chelsea som Jose Gimenez spelade igår, vi trodde det var en match med Atletico Madrid som de rätt överraskande förlorade till Leipzig. Men flera engelska medier anser att Gimenez klarade sig audition till Chelsea igår! Han fick strålande recensioner.

TORSDAG 13:
Viasats Anders Bjuhr aatt och sa en massa falska saker i sändningen från CL om oss och Werner. Kan ingen se till att dessa överbetllda kommentatorer och experter ens kollar fakta. Det kan ju inte vara så svårt att hålla sig till sanningen. Det vore onekligen trevligt om de slutar ljuga om oss i Chelsea åtminstone. OK, det är väl som att tro på tomten.

Gud, om det finns någon, bevare oss för sociala medier. Kvällens största "nyhet" är nu att Lampard har på sociala medier gillat att JT är "secreta agent" för att värva Declan Rice för de träffats på någon semesterort. KILL ME NOW! Det blir allt svårare att gilla allt det som händer utanför planerna.

Kanske "slipper" vi nu ryktena om Ben Chilwell, eller så blir de etter värre. För enligt Daily Mail är nu Man United redo att pytsa ut 80m pund för honom. En summa Chelsea inte lär gå med på, och absolut inte ska gå med på. Det är en sak att lägga ut stora pengar på en av Europas allra största löften, en annan att köpa en kompetent vänsterback bara för han är engelsman för samma pengar.

Hmm, Jan Oblak har inte stängt, snarare kanske öppnat dörren något för Chelsea när han säger att efter Atletico Madrid är klara med Champions League (kan bli ikväll) så ska han fundera över sin framtid.

Telegraphs Matt Law menar att José Gimenez (som spelar ikväll) skulle kunna bli Chelseas van Dijk. Vi håller faktiskt med. Vi håller tyvärr också med om att det kan bli oerhört svårt att värva Gimenez då hans utköpsklausul är så hög att utlösa den inte är möjlig, utan Atletico måste ju sälja till ett lägre pris.

Tillhör det chelsealogin att försöka bedöma klubbens intresse för vissa spelare genom vilka rykten deras officiella hemsida tar upp i sin Media Watch? Vi undrar det alltmer. Idag nämner de Joelson Fernandes som v i berättade om igår.

Alla jagar Talles Magno från Vasco da Gama om vi ska tro brasilianska källor, som räknar in Chelsea i de jagande klubbarna men de säger att Liverpool leder jakten. Han är 18 år och har gjort två ligamål. Prislappen ska ligga någonstans mellan 18-27m pund.

ONSDAG 12:
Manchester United som inte lär få värva Sancho ska försöka värva Kai Havertz istället uppger deras lokaltidningar.

Danilo Pantic har lånats ut till serbiska FK Cukaricki. Pantic får inte arbetstillstånd och borde säljas men det blir ännu ett lån istället tydligen.

Chelsea, City och Arsenal är intresserade av 17-årige portugisen Joelson Fernandes. Han benämns som den nye Christiano Ronaldo. Han spelar just nu i Sporting Lissabon. Arsenal ska just fått ett bud om 29m pund nobbat.

Sky Italia hävdar att Milan vill låna Tiemoue Bakayoko med köpoption. Lånet ska vara på 3m € (2,7m pund) och iöpoptionen 35m € (31,5 m pund). Förutom att Chelsea säkert vill ha ett direkt köp är det faktiskt bättre siffror än det reapris om 20m pund för direkt köp som nämnts tidigare.

Det råder olika uppfattning om Chelsea verkligen lagt ett avvisat bud om 50m pund för Declan Rice. Några källor påstår det, andra förnekar det. Viktigast är att West Hams äger att inget bud har kommit.

Chelsea släppte ju en bild av Mason Mount och Christian Pulisic och en tredje ung pojke i Chelseakläder. Bilden är ungefär tio år gammal och togs när Pulisic hade en femdagars "trial" med Chelsea. Otroligt att sådant kommer fram och blir till en storvärvning senare. Det visar om inte annat hur väl klubbarna scoutar alla ungdomar numer. Den tredje pojken då? Jo han heter Tom Carlton och spelar idag amatörfotboll då han liksom f ö Declan Rice släpptes av klubben som 14-åring när hårdgallringen börjar, samma dag som Rice och de båda gick till West Hams akademi istället. Ibland missar och ibland lyckas klubbarna som Rice och Carlton kanske bevisar. Alla utvecklas olika. Läs mer om Carlton här>>

Nya rykten om att Arminia Bielefeld, nyuppflyttade till Bundesliga vill låna Conor Gallagher. Det är en lång lista av klubbar som vill låna vår mittfältare och vi tror nog det blir ett lån till för honom om ingen överraskande försäljning sker.

TISDAG 11:
Liverpool är intresserade av att värva Antonio Rüdiger som haft en svag säsong och som därför ska lämna, enligt sillylogik.

Dagens målvaktsrykte är PSGs Alphonse Areola vars lån till Real Madrid inte kommer att förlängas. Han ska nämligen köpt bostad i London. Med silly-logik innebär det att Chelsea vill värva honom.

Juventus sägs nu vilja sälja Alex Sandro som Chelsea lär jagat i många år. Dock, det talas om en prislapp om 36m pund för en 29-åring och det känns inte som en bra affär. Även om det är en vänsterback som sägs stå högst på listan. CSFC hejar fortfarande för Reguilon.

Tror inte mycket på det men DM och några till försöker ju få det till att Chelsea jagar ytterligare en anfallare. Denne ska tydligen vara Real Madrids Vinicius Junior.
    Hans utköpsklausul är för övrigt mindre blygsamma 630m pund. Ja, ni läste rätt. 630 miljoner pund eller ca 7 miljarder 206 miljoner kronor och en del växel på det.
   Vinicius sägs dock sitta i Zidanes frysbox och Real vill avbryta lånet av Ødegaard till Real Sociedad och kan därför tänkas sälja billigare.

Dagens vänsterback till Chelsea är Nicolas Tagliafico från Ajax.

Dagens andra vänsterbacksrykte är att Sergio Reguilon nu har fler friare. Real-spelaren lär intressera Sevilla som han spelar för ikväll som lån, Chelsea, Atletico Madrid, Napoli och Lazio

Mer rykten om att Chelsea rear bort Tiemoue Bakayoko. Flera säger nu att Chelsea är redo att sälja för 20m pund (Monaco hade en förköpsoption i lånekontraktet på 37,5m) för att bli av med hans lönekostnad på 100k i veckan.

Målet igår var Kai Havertz 38e mål i alla turneringar den avslutade säsongen. Bara Mbappé av spelare under 21 år har gjort fler. (Otroliga 69 men franska ligan är inte riktigt samma konkurrens, men ändå). Ändå ser vi inte Kai Havetz som en renodlad anfallare.

Leverkusens manager Peter Bosz sa efter förlusten till Inter att Kai Havertz är klar för Heracles Almelo i Nederländerna. Bosz var mycket irriterad då frågan tydligen var den mer eller mindre den första och enda som ställdes efter matchen, dvs om Havertz ska lämna för Chelsea och han försökte sig på någon form av ironi eller om det var ett skämt (vi kan förstå honom men...). Heracles däremot nappade och photoshoppade Havertz in i sin tröja och gick ut på sociala medier och meddelade att han var klar!

Dagens målvaktsrykte är Andre Onana. Det påstår i alla fall någon spanjor vi inte känner till. Han hävdar att det är konfirmerat att Onana är Chelseas första val som ny målvakt. Vi tror det när vi ser det.

MÅNDAG 10:
Enligt Swiss Ramble har Chelsea tjänat 72,9m pund på den just avslutade säsongens CL-deltagande. Det gör att förutom de redan finansierade värvningarna av Ziyech och Werner så har Chelsea finansierat nästan hela Havertz-värvningen utan att behöva söka andra finanskällor. Lägg därtill ev försäljningar som kommer ske, har skett och det faktum att Chelsea inte handlade i två transferfönster utan kunde ackumulera transfermedel då...
    Chelsea är i en unik position att värva. De har pengarna, de har utrymmne och de är inte i närheten av att riskera några FFP-regler. Plus, varje försäljning minskar ju också löneutrymmen från gissningsvis 2-5m pund per spelare som lämnar (visst några kommer att ersättas men Chelsea måste minska totala antalet spelare klubben har, inte minst de utlånade).

En ev försäljning som kommer att försvinna snabbt från Sillyryktena nu är förstås Jorginho till Juventus. Sarri är borta och Pirlo som ersätter vill hellre värva Tonali. Fotbollsvärlden kan förändras snabbt. Det innebär inte att CSFC önskar att Jorginho ska lämna men vi har Kanté och Gilmour kommer att bli frisk. James kan spela där, men framförallt kan Ampadu spela i den rollen så hade Jorginho velat lämna och Chelsea fått ett bra pris tror vi en affär hade kunnat ske.
    Det är dock andra spelare Marina G måste koncentrera sig på att hitta klubbar för; Bakayoko, Batshuayi, Drinkwater (hur det ska ske), Rahman, Moses, Zappacosta, Emerson, Blackman, Miazga, Kenedy m fl. Plus ett flertal yngre förmågor som är utlånade som bör hitta klubbar för framtiden.

Marc Cucurella är igen dagens hetaste vänsterback.

Fulham är senaste klubben som försöker låna Ethan Ampadu.

Mycket rykten igår och senare om att Kai Havertz är överens med Chelsea om ett femårskontrakt. Dock inget om vad som händer mellan klubbarna och det väntar vi oss som sagt inte förrän Leverkusens europaspel är över.

Förre Chelseaspelaren Tony Cascarino är mycket kritisk till hur Chelseas försvar är coachat (vi kan bara hålla med). Han ifrågasätter om Chelsea kan bli en absolut toppklubb i Europa om det inte blir en prioritet och ordnas snarast. Det är kanske den tuffaste kritiken som hittills förts fram mot Frank Lampard och vi hoppas han nås av den och framförallt lyssnar till den. Läs mer här från intervjun i TalkSport>>

Norwich vill låna Ethan Ampadu, men om Chelsea ska låna ut Ampadu igen måste det bli det ett lag på högre nivå som vi ser det och helst ett lag med liknande spelstil, men framförallt måste han få speltid efter suttit på Leipzigs bänk senaste säsongen.

Ikväll möts Inter och Bayer Leverkusen i Europa League och ledsen Leverkusen, vi kommer att heja på Inter. Inte för att vår titelvinnande manager Antonio Conte är där eller för att Victor Moses är utlånad till dem, utan för att förlorar Leverkusen kanske Kai Havertz övergång kan bli klar redan den här veckan. För innan Leverkusens europaspel är över tror vi inget händer, men tar det slut ikväll kanske förhandlingarna kan gå fram i ett helt annat tempo. Det är trots allt bara dryga månaden till nästa säsong startar och vi vill ha Havertz i Chelseaträning så fort som möjligt. Om, affären kan lösas men vi är mycket optimistiska.

Sedan måste alla Chelseas ambitioner och arbete koncentreras på att sälja spelare och enbart på att värva möjliga defensiva krafter. Vi känner nästan för att helt bojkotta alla rykten om spelare som inte är defensiva förstärkningar under silly season, men lär ju inte göra det men vi tror absolut inte att Chelsea kommer värva fler offensiva krafter om Havertzaffären lyckas. (Om det inte dyker upp någon fantastisk affär, både som affär och spelare).

Rykten om John Stones växer och vi kan inte se det. Vi kan inte se hur en spelare som ratats i ett Cityförsvar som inte är särdeles överlägset bra ska bli bättre i Chelsea. Stones har i våra ögon aldrig någonsin levt upp till det rykte han hade när City värvade honom från Everton. Enda fördelen vi kan se är att hans prislapp är inte direkt hög, även om 20m pund är mycket pengar i sig.


Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

 

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!