csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC  38 sp 20 v 6 o 12 f 69 -54 mål 66 p
länk
csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,    ej färdigspelad. i Mästare efter point per game
1     Chelsea W   15 sp 12 v 3 o 0 f 47 - 11 mål 39 p
länk W res
- always proud to be Blue -
<<50 år med Chelsea>>

Chelsea Women - CHAMPIONS - WOMEN SUPER LEAGUE 2019-2020
Continental Tyres Cup Champions 2020

3 - 9 aug 2020
    NÄSTA MATCH:

   8 aug kl 21.00 - Bayern München -CL

  TV

Nyheter v-32


SÖNDAG 9:
Willian kunde inte få Chelsea att gå med på sina (orimliga?!) krav och har idag konfirmerat på sociala medier att han lämnar klubben. Han fyller också år idag och klubben grattade honom på sociala medier, lite konstig reaktion att svara på ett grattis med att tala om att man lämnar. Det kunde väntat till imorgon.

Pedro säger adjö till Chelsea och oss fans. Läs hans farväl här>>
    Vi önskar Pedro all lycka till i hans fortsatta karriär och hans rehabilitering efter axelskadan i cupfinalen.

Vi vidhåller att Chelsea ska försöka köpa loss Kai Havertz. Helt enkelt för att en spelare av den kvaliteten kommer vi inte att kunna köpa andra år.
    Det innebär dock inte att Chelsea verkligen måste göra något åt försvaret. Vi har massor av lovande försvarsspelare men en manager som inte, ärligt talat verkar, fatta vad försvarsspel handlar om, trots att han spelat med JT och Carvalho.
    Blir inte försvarsspelet hundra procent bättre nästa säsong är Lampards managerkarriär slut.
    Det är vi övertygade om. Fortsätter det som nu, är han borta i mars senast och ersatt av Allegri eller någon som fattar den delen. Både han och Morris har helt struntat i problemen där och skyllt på Kepa och annat, fast det är ett managerproblem hur uselt Chelsea spelar försvar, även om spelare om Emerson igår visade att de ska inte få fortsätta spela i Chelsea. Det är inte spelarna i sig, utan hur de vägrar samarbeta för att försvara sig. Det är inte Kepas fel vilket Lampard tycks tro, det är försvarsspelet och att ledningen av laget struntat i det som är problemet.
    Vi har ett lag som kan bli ett storlag på gång, särskilt om Havertz kommer (även om vi förstår om han tvekar nu). Men ENBART om Chelsea också¨kan börja försvara sig. Inget lag kan bli ett storlag utan ett bra försvar. Visst City under Guardiola hade problem i början, liksom Liverpool under Klopp, men inte i närheten av de problem Lampard har med försvarsspel. PUNKT SLUT! Chelseas försvarsspel är jämförbart med Norwich, kanske sämre ändå.

LÖRDAG 8:
Inte oväntat är säsongen slut och VI SER FRAM EMOT NÄSTA MED STOR FÖRVÄNTAN.
  FÖRUTSATT ATT DET HÄR LAGET inser att försvarsspel är en oerhört viktig del av fotboll. Och det får Lampard ta på sig, för han verkar inte bry sig om försvarsspel. Det saknar struktur, tanke, idé försvarsmässigt och det går inte att skylla på individer. Det är Lampards ansvar och får han inte ordning på det kommer hans managerkarriär att ta slut nästa säsong.

Säsongens sista? laguppställning:
Caballero, James, Zouma, Christensen, Emerson, Kante, Kovacic, Barkley, Hudson-Odoi, Abraham, Mount
    Bayern svarar med: Neuer, Kimmich, Boateng, Alaba, Davies, Goretzka, Thiago, Muller, Gnabry, Perisic, Lewandowsk
    En ganska stor skillnad på papper. Och varför Giroud inte får starta är obegripligt.

Kommer vi i kväll att tala om Miraklet i München, och inte tala om Champions Leaguefinalen 2012?
    Vi hoppas innerligt men med fötterna på jorden är det inte det troligaste scenariot.
    Vi vill dock se ett Chelsea som är bättre än senast, ett Chelsea som verkligen försöker vinna matchen och bjuda Bayern ordentligt motstånd. Trots 0-3 att vända, vilket kräver tre mål och straffläggning eller fyra mål och inget insläppt förstås. Det sistnämnda blir kanske det svåraste. Trots en kraftigt skadeläge, två avstängningar och nio-tio saknade spelare.
    Skulle Chelsea vinna det här är det en större prestation än när Tottenham vände ett liknande underläge mot Ajax förra säsongen.
    Bayern München avslutade Bundesliga strålande och är förmodligen (med City tror vi) just nu största favoriten till att vinna Champions League den här säsongen. Detta då storfavoriter som Real och Juventus redan är borta.

FREDAG 7:
Från presskonferensen:
Frank Lampard är optimist (det måste han väl vara) och tror att spela ut press kan innebära att Chelsea kan spela ut och att han (trots skadeläget m m) spelarna för att kunna vinna. Han vill se laget spela med självförtroende.
    Han medger att de kan inte försvara som de (inte) gjorde på Stamford Bridge. Det gäller att tro på sig och behandla bollen därefter.
    Willian är inte petad, han är skadad säger Lampard. Han har läst rubrikerna om Willians besvikelse på Chelsea men Lampard menar att de behandlat honom väl. Om han lämnar önskar Lampard honom lycka till men ännu är han Chelseas spelare och Lamps menar att han verkligen ville spela matchen.
    Han lämnar ett stor hål menade sportskrivarna. Lampard påpekade att han varit i klubben i sju år och betydde mycket när de började matcha in de unga spelarna. Men Chelsea tappade Hazerd förra sommaren och kunde ändå gå vidare.
    Spelare är fria att lämna när deras kontrakt går ut, sådan är fotbollen och det är bara att acceptera det.
    Lampard räknar med att sakna Pulisic i de första matcherna på nästa säsong. De kommer att matcha Pulisic försiktigt när de sex veckorna skadan troligen tar att läka är över.
    Han kommer inte använda 2012 som inspiration utan påpeka att de har en chans att avsluta säsongen med en bra match.
    Antonio Rüdiger fortsatte presskonferensen:
Också han påpekade att de har allt att spela för och kan spela utan press. Spelarna måste spela med stolthet och ge allt.
    Några svar på varför Chelsea släppt in så många mål hade han inte utan det måste analyseras och diskuteras framöver.
    Han har inte pratat med Willian om hans situation men påpekar hur viktig han var för Chelsea i omstarten.
    CHO har absolut något att bevisa och nu får han chansen (det lät onekligen som de fått veta att CHO ersätter Willian, vilket ju var det troliga).    
    Han vill se det riktiga Chelsea, inte det som uppträdde i första matchen.
    Så lite om att Bayern är ett bra lag men inte mycket mer om vad de förväntade sig från tyska mästarna.
   
Willian har inte rest med Chelsea till München utan han har som väntat gjort sin sista match för Chelsea innan en övergång som verkar vara given till Arsenal.
    Det är ett avstängnings- och skadedrabbat Chelsea som ska försöka vända ett underläge till Bayern och förväntningar om ett chockresultat är inte så höga.

OFFICIELLT
Millie Bright är den senaste spelaren som förlängt sitt kontrakt med Chelsea W till 2023.

CHELSEA U23 har idag vunnit Premier League 2!
    Utvecklingslaget har deklarerats som segrare i PL2 efter ppg-avgörande (points per game).
    Samma system har använts för U18-ligan där Chelsea kom tvåa efter Fulham. U18-laget var kvar i FA Youth Cup men inget har sagts om den kommer att slutspelas.

Frank Lampard är nominerad till Årets Manager i PL. Ni kan rösta via officiella hemsidan.
    Avundsjukan i Manchester är enorm då OGS inte är nominerad och lokaltidnignarna är i uppror. United kom ju före Chelsea på målskillnad....

5 och 6 september startar Women Super League nästa säsong. Chelsea har lottats mot Manchester United som storsatsar på att utmana topptrion Chelsea, City och Arsenal. Chelsea börjar borta, en tuff säsongsstart. I omgånden veckan efter är det hemmamatch mot Bristol City. Fler matcher har inte lottats ännu. Matcherna ska spelas utan publik.

Mason Mount och Christian Pulisic har blivit nominerade till Årets Unga Spelare i PL. Favorit sägs dock Liverpools Trent Alexander-Arnold vara. Det är sju spelare nominerade.

TORSDAG 6:
Lampard ville ha kvar fem byten men så blir det inte. PL återgår till tre byten och sju spelare på bänken när nya säsongen startar. Det blir också en del förändrngar kring VAR som är besvärligare att förklara på ett enkelt sätt. Bl a ska linjedomare inte vinka offside förrän det blivit mål eller situationen är över, och överlåta till VAR. Inget sägs uttryckligen vad vi ser om att domarna MÅSTE börja använda sidomonitorn, de upmmuntras dock göra det. De ska dock följa Fifas protokoll snarare än det temporära Ifab som gällt hittills. Målvakterna restrikteras ordentligt vid straffar nu, med fötter hit och dit och rörelser innan bollen är slagen. VAR är bra, men så länge Mike Riley styr PGMOL kan vi aldrig lita på VAR i engelsk fotboll. Detär något med skalliga domare, Øverbøe, Taylor Riley...och Chelsea.
    Läs mer här>>

Jamal Musiala och Bright Arrey-Mbi, ni känner kanske igen namnen men förmodligen inte. Det är två mycket unga före detta Chelseaspelare som Bayern lockade över härom året och som nu ingår i deras trupp mot Chelsea på lördag.

ONSDAG 5:
Otroligt nog fick Anthony Taylor döma Inter mot Getafe ikväll och han började absolut inte bättre än i cupfinalen. Hur kan denna domare få döma Uefa? Vi såg inte hela matchen utan tröttnade när han redan hade gjort flera misstag och fått be om ursäkt för dem.

OFFICIELLT
Guro Reiten har förlängt sitt kontrakt med Chelsea Women t o m 2023.

TISDAG 4:
Grattis Fulham och de förra Chelseaspelarna Scott Parker (manager) och Michael Hector (även om han aldrig spelade en match för Chelsea är han Chelseasupporter och ärligt, inte sämre än de vi har). Fulham är tillbaka i Premier League. Antar att Ryan Sessegnon som gick till Tottenham och floppat ångrar sig nu. Vilken överraskande frispark som gav dem segern.

Storklubbarna med Chelsea i täten vill behålla fem bytes-regeln kommande säsong. Klubbar som har mindre trupper och mindre resurser vill ha en återgång till tre bytesregeln.
    Det krävs att 14 klubbar följer och röstar för att behålla regeln. Omröstningen sker på torsdag.
    Aston Villa, Burnley, West Ham och Sheffield United har redan deklarerat att de komma att rösta emot.
    Det är redan klart att Uefa med Champions och Europa League återgår till tre byten liksom de tre divisionerna inom EFL.

Marcos Alonso och Jorginho är borta från returmötet mot Bayern. De är avstängda. RLC högst tveksam, Kanté tveksam. Azpi och Pulisic är ute och Willian bör inte ens få följa med till München. Billy Gilmour är ju långtidsskadad och opererad liksom Pedro som redan spelat sin sista match för Chelsea. Oddsen för att Chelsea ska kunna vända 0-3 blir allt mindre.

Damerna har äntligen fått lyfta bucklan de vann för ligasegern. Bilder på Chelseas hemsida.

Pedro har opererat sin axel vilket har gått bra. Axelskador tar dock rätt lång tid att läka så vi hoppas innerligt för hans skull att att skadan inte äventyrar hans övergång till Roma. Det vore för jäkligt. Vi önskar verkligen Pedro som vi uppskattat massor under hans tid i Chelsea lycka till.
    Christian Pulisic har sagt han är snart tillbaka, men någon riktig uppdatering av omfånget på hans skada har vi inte fått. Han kommer dock inte att spela på lördag, det står klart.

MÅNDAG 3:
Det kommer att delas ut priser, Årets och allt sådant. CSFC ger Frank Lampard 8,5 som manager. Han har några klara blinda fläckar men hans vilja att lära och utvecklas får oss att tro att han kommer överträffa den sifrran. Årets Spelare är väldigt svårt att säga men Mateo Kovacic är nog vårt val, vilket vi aldrig någonsin trodde förra sommaren då vi var kritiiska till värvningen. Årets Unga spelare är väldigt lätt, det är Mason Mount.

Willian, som satt på läktaren, spelade inte mot Arsenal på grund av sjukdom, sägs det nu efteråt!!! Inget är heller klart om hans framtid. Från CFC.
    Andra uppgifter säger att det var en hälseneskada. Guradin.

En match kvar, eller möjligen fler. Oddsen är dock emot att det blir mer än en match. Att hämta in 0-3 på bortaplan mot Bayern München med ett så ojämnt lag som Chelsea är en väldigt tuff uppgift, på förhand ser den omöjlig ut. Även om vi såg en del omöjliga resultat i förra säsongens slutskede av Champions League.
    Vi hoppas dock att Chelsea avslutar med flaggan i topp.
    Det finns också en liten känsla av att det kan vara bra för Chelsea om det blir sista matchen på lördag så de kan koncentrera sig på nästa säsong. Självklart vill vi vinna allt vi kan vinna men ibland kan det vara nyttigt att ta ett steg tillbaka och se framåt istället. Vi är också besvikna på den inställning Chelsea visade i cupfinalen även om det kan finnas ursäkter för den med skadorna som blev och domsluten som hjälpte motståndarna.
    Skadeläget är inte heller sådant att det väcker optimism just nu.

Det vore roligt om Premier League åtminstone vill ge oss en tidpunkt när spelprogrammet för säsongen som startar 12 september kommer. Vi förstår att det är svårt att göra med fyra lag som är kvar i de europeiska cuperna men det måste ändå gå att ge ett datum.

Imorgon avgörs vilket lag som blir det tredje laget att gå upp i Premier League. Då spelas play-offinalen mellan Brentford och Fulham. Brentford har aldrig varit uppe i Premier League och var nära att ta en av de direktkvalficerande platserna innan de fick en formsvacka som de verkar kommit ur. Helt klart är ju att det blir ett Londonlag. Redan klara är Leeds och West Bromwich.

 

 

 


Rykten, notiser m m, v-32


SÖNDAG 9:
Daily Mail har gjort en profil på Sergio Reguilon som Cheslea och Everton sägss vilja värva. Läs mer här>>

Frank Lampard använder samma ursäkter som alltid och påpekar att Chelsea fortfarande är ettprojekt under utveckling. Så varför är då försvarsspelet sämre nu i slutet av säsongen med fler insläppta mål än det var i början?
    Lampards måste ju ha en attityd utåt i medierna men vi hoppas han inte har samma vaga inställning inom väggarna utan verkligen inser att det är ett systemfel i hans Chelsea som gör att man släpper in fyra mål som i princip alla beror på svagt försvarsspel, särskilt i positionshänseende.

Brightons unge försvarare Ben White gjorde stor succé under sitt lån till Leeds. Brighton har redan sagt nej till två försök från Leeds att värva honom. Nu lär Chelsea, och Liverpool, vara intresserade av honom. För dryga 40m pund. (Leeds senaste bud lär varit 22m).

LÖRDAG 8:
Sarri var i Chelsea en säsong och vi var glada när Juventus köpte loss honom från klubben. Visst han gav oss Europa league, vilket också Rafa Benitez gjorde men ingen av dem blev på minsta sätt omtyckt i klubben, varken av spelare eller fans. Fotbollen var som den var. Nu har Juventus upptäckt samma sak och sparkat Sarri trots en ligavinst (vilket är minimumkravet i Juventus) men efter en förödmjukande utgång i Champions League mot Lyon igår. Vi trodde nog det skulle dröja lite längre men det gick bara timmar efter matchen så var Sarri historia även i Juventus.
    Var det Marina Granovskais bästa affär någonsin? Att få Juventus att köpa ut Maurizio Sarri från hans kontrakt med Chelsea?
    Bara timmar senare utnämnde Juventus, som just nu så många andra klubbar, en gammal ex-legendar som spelare till manager. Andrea Pirlo som just nu har hand om deras b-lag.

Tiemoue Bakayoko gjorde ingen större succé i sin återkomst till Monaco men Milan ska fortfarande vara mycket intresserade. Ryktet påstår nu att Bakayoko som inte dolt att han vill tillbaka till Milan redan ska vara överens med klubben. Chelsea ska också sänkt priset till låg 20m €, ändå tycker Milan det är för högt. Vilket man delvis kan förstå men det priset ligger långt under vad Bakayoko ändå värderades till för några månader sedan. Det talas om lån med tvingande köpoption. (Liknande affären med Morata antar vi). Chelsea har tjänat låneavgifter på Bakayoko redan innan vilket vi ska tänka på när man talar om en förlust från övergångssumman till Chelsea på 40m €.

Conor Gallagher hade sex mål och 11 assist för Charlton och Swansea under sina lån den här säsongen. Nu jagar tolv olika klubbar honom.
    Chelsea kommer absolut inte sälja honom men det kan ju bli tal om ett lån även kommande säsong.
    West Ham lär vara en av klubbarna som vill låna honom vilket vissa tolkar som att han kan användas som lockbete för en övergång av Declan Rice,.

FREDAG 7:
Daily Mail säger nu att Willian har erbjudits ett fyraårs-kontrakt av Arsenal till 100k i veckan. Inte undra på att han kommer att lämna, antar vi. Vilken annan klubb i Europa skulle ge ett sådant erbjudande till en 32-åring (på söndag)? Fast man kan ju undra vad de 55 personer som Arsenal sparkar för att ha råd med det tycker.
    Läs mer här>>

Sheffield United vill låna Conor Gallagher kommande säsong.

Franska Rennes vill värva Fikayo Tomori. Det är oklart om det handlar om en ren värvning eller om det är ett lån. Otroligt nog lyckas vissa medier få det till att det är bra för Kai Havertz.
    Vi vet att det är långsökt men Tomori har nr 29, vilket också är det nummer Havertz har i Leverkusen. Det skulle alltså vara den goda nyheten för Havertz!

TORSDAG 6:
Kai Havertz hade ett tidigt skott i ribban mot Rangers. Strax efter var han nästan lika nära med ett skott till. Och fler chanser. Enligt rapporterna bäst på plan med Diaby, målskytten. Vidare med 4-1 sammanlagt. De möter Inter i kvartsfinalen på måndag.

Ett annat Chelsearykte, Sergio Reguilon gav Sevilla ledningen mot Roma. Sevilla är ju EL-specialister och har vunnit tre gånger tidigare (på raken dessutom). De är också i kvarten.

Football Insider är i god form. De hävdar, utan att ge namn att Lampard jagar ännu en central anfallare och att Gimenez kan bli 50m billgare. Önskar det senaste vore sant då det nog är rätt spelare för vår backlinje, det verkar dock absolut inte troligt.

Bournemouth lär funderat på Scott Parker som ny manager men han tog upp Fulham så nu sägs John Terry vara en av kandidaterna till att få jobbet.

United lär nu jaga Alex Telles som tillhör namnen som spekuleras som vänsterback till Chelsea. Chelsea själva verkar intresserade av Reguilon så... men nog är det rätt fantasilöst även om det är lättförklarat, att medierna alltid kopplar samma spelare till två så ändå olika spelande klubbar.

Det hade varit roligt att få se Kai Havertz spela ikväll men Discovery har låst in matchen i dplay. Leverkusen har ett utmärkt läge att gå vidare efter 3-1 i första matchen, men på något sätt hoppas vi Rangers kan vända även om det inte är sannolikt. Då skulle nämligen Leverkusens säsong vara över och förhandlingar om Havertz verkligen ta fart. Så länge Leverkusen är kvar i Europa League tror vi inte någon affär kan bli av.

ONSDAG 5:
The Sun är de som allra mest aggressivt just nu försöker sälja Chelseas spelare åt dem, även om de kanske inte ens är till salu. De har dock gjorrt en intressant listning där de tar upp vad spelarnas värvades för (som de tror) och deras marknadsvärde just nu. Värt en titt och vi kan hålla med i flera fall men inte i alla. framförallt tvivlar vi på värdet som de gissar på Jorginho och Batshuayi, men vi har tvivel om några till. The Sun säger vid några siffror att det är tyska Transfermarkt som står bakom dem och vi vet sedan förr att deras värdering inte alltför ofta stämmer med verkliga siffror då det är deras värdering, inte säljande eller köpande klubbs. Sun hävdar också att Chelsea jagar en del spelare som redan skrivit kontrakt med andra klubbar så ta artikeln för vad den är, kuriosa. Se här>>
    Vi bör också tillägga att bara för att en spelare köptes för en viss summa och nu anses vara värd en mindre är det inte automatiskt en förlust för klubben. En spelare som Bakayoko ger en form av pappersförlust om man bara ser till det, men i verkligheten har han varit utlånad för hyfsade belopp som kan vara så högt som 20m pund sammanlagt vilket bör dras från en s k förlust.

Ä nnu ett krokben nämns nu för Willians ev övergång till Arsenal. Det sägs nu att kan inte Arsenal sälja återvändande lånespelare Henryk Mhkitaryan blir det ingen affär. Så kanske är det inte så klarr vart Willian tar vägen ändå!
    Arsenal möts också av hård kritik då de sparkar 55 anställda för att spara pengar.

Leeds som gått upp i PL tappar en del lånespelare och förväntas värva. Det vet agenterna och de hänger på låsen i Yorkshire och försöker sälja sina spelare. Leeds ska fått hundratalet förslag från spelares agenter, en av dem är Michy Batshuayis agent som inser att Bats inte kommer att spela mer för Chelsea efyer Chelseas värvningar.

Chelsea ska formellt meddelat att de är inte intresserade av att värva tillbaka Nathan Aké vilket innebär att han nu åkt till Manchester och väntas göra läkarundersökning och skriva kontrakt inom 24 timmar.

Brentford missade att gå upp i Premier League så självklart sägs det att Said Benrahmna igen är på gång till Chelsea som ersättare för Willian.

Football Insider som vi är klart skeptiska till påstår att Chelsea ska fått ned prislappen på Ben Chilwell till runt 50m istället för de citerade 80+m det talats om tidigare. Vi är som sagt väldigt skeptiska till källan så vi avvaktar.

Det ser ju ut som Willian går till Arsenal nästa vecka. Det framkommer dock enligt medierna nu att Arsenal har inte råd med honom om de inte först kan sälja spelare. De försöker ju också få Aubameyang att förlänga sitt kontrakt och erbjuder honom minst 250k i veckan i lön. (De betalar ju redan petade Özil 350k i veckan. Båda lönerna är högre än någon lön i Chelsea).

Samtalen med Sergio Reguilon lär gå väldigt fort fram och spelaren själv sägs vilja komma till Chelsea. Det är Metro och ESPN som säger det men det låter intressant. Chelsea förhandlar säger de med Real Madrid om antingen ett årslån eller ett köp om cz 25m €.

Lewis Dunk-ryktet växer och nu sägs det att prislappen skulle komma att ligga kring 18m pund. Han kanske inte var det första namn vi hade tänkt oss men det är ingen dum idé. Han har erfarenhet och ledaregenskaper som behövs och vi har en uppsjö av ung talang som behöver det.

TISDAG 4:
Vi vet inte hur sanna siffrorna är men tittar man enbart på siffrorna känns Willians troliga övergång till Arsenal rätt underlg. Han sägs få ett treårskontrakt där värt 100k i veckan. Det är inte värt mycket mer än det tvåårskontrakt Chelsea lär erbjudit om nuvarande lön på 120k stämmer! (Ok, mellanskillnaden för dig och mig är enorm men...missförtså oss rätt. Förmodligen betalar dock Arsenal också honom direkt en påskrifsbonus i miljonklasen vilket inget sägs om). Så det handlar alltså inte enbart om pengar för Willian vilket man kan förstå när det handlar om sista kontraktet i en karriär, utan det är något annat som gör att han gjort just längden på kontraktet till det viktigaste utan att bedöma möjligheten till ytterligare en förlängning i Chelsea. Vi tror han är oroad över konkurrensen han får i Chelsea, som är klart mindre i Arsenal där han i en högre grad blir nyckelspelare vilket han inte är i ombyggda Chelsea trots en riktigt bra säsong.

Xavier Mbuyamba, kallad den näste van Dijk är nära Chelsea. Han är bara 18 år så det dröjer kanske några år innan vi ser honom leda Chelseas försvar. Å andra sidan kommer han gratis (utbildningspeng undantagen) från Barcelonas La Masia-akademi. Vi har hört ryktet förut men nu verkar det faktiskt kunna hända. Vi har en riktigt bra generation försvare på väg, det är ledarskap vi saknar just nu. Men Reece James, Fikayo Tomori, Marc Guehi, Ethan Ampadu - framtiden ser ljus ut. Och kanske Reguilon som bara är 23 på väg in också. Christensen är inte heller lastgammal men det finns frågetecken om hans framtid i Chelsea.
    Mbuyamba har tränat med Chelsea med då kunde ingen affär göras pga kontraktet med Barcelona. Han är holländare och slog igenom i Maastricht.

Brightons Lewis Dunk kan bli den centrale storväxte mittback Chelsea söker. Vi vet att fans har spritt hans namn och nu börjar medierna följa efter.

Det är nya rykten om att Chelsea ska vara villiga att släppa N'Golo Kanté. Vi tror inte mycket på dem, särskilt inte alls sedan samma ryktesspridare hävdar att Kanté har en lön på 290k i veckan. Vilket är förmodligen minst 100k mer än sanningen, vår gissning är att kantés lön ligger på ca 175k.

Ben Chilwell ska ha fått en prislapp om minst 80m pund. Inte undra på att Chelsea tittar på andra förslag till vänsterback. 80m pund för en vänsterback är inte ens i närheten av realistiskt även om de lyckades få ut en liknande summa för en spelare vi inte håller särskilt högt, Maguire.

Rykten säger att Pulisics skada kommer att hålla honom borta till starten av nästa säsong, åtminstone fem veckor.

Det finns rykten som aldrig dör, nu sägs Palace satt en prislapp om 30m pund för Wilfried Zaha som de krävde 80m för förra sommaren och han knyts fortfarande till Chelsea, och många andra klubbar.

Sky påstår att Chelsea ska vara öppna till att sälja upp till en tredjedel av sin trupp. Vi tvivlar på siffran men nog finns det spelare som kan komma att säljas. Först hoppas vi dock de äldre lånespelarna hittar nya hem, som Moses, Bakayoko, Rahman, Drinkwater (fast där har vi inte stort hopp) etc.

Chelsea ska vara intresserade av Real Madrids vänsterback Sergio Reguilon, 23. Mycket intressant men att få loss den vänsterback som röstades fram som ligans bästa från Real Madrid låter inte särskilt lätt.
    De har dock stark konkurrent på positionen med Mendy samt Marcelo och sägs därför kunna tänka sig sälja för att få fram medel att värva.
    Everton ska redan lagt bud om 18m pund. Något Chelsea lätt ska kunna matcha.
    SportWitness hävdar att Chelsea redan lagt ett bud om lån till Real.
    Bra mycket vettigare rykte tycker CSFC än Chilwell som vi inte är helt övertygade om, och Leicestersupportrar håller med oss när vi undrar öve Chilwell, trots att han är deras egen spelare.

Däremot kan nog alla rykten om Mathias Ginter avskrivas. Han vill inte lämna Mönchengladbach.

MÅNDAG 3:
Det ser trots allt, trots coronapandemin och en ekonomi som är mer än i gungning ut att bli riktigt stora transfers i sommar ändå. Priserna har inte gått ned. Osinhem har gått till Napoli för 74m, Jadon Sancho är nästan klar för United för 108m och Chelsea närmar sig 90m för Havertz. Skillnaden mot tidigare är att det är inte pengar på bordet utan i flera års avbetalningar (och avskrivningar) för att klara ekonomin och finansiella regler. Så egentliga övergångssummor är mindre men bonusarna fler och större kan man säga, eller så kan man kalla det värvningar på avbetalning.

Skvallret säger att Chelsea står fast vid två år för Willian och Arsenal kontrar med att erbjuda 32-åringen (9 aug) tre plus ett år om vi ska tro t ex Daily Mail. Vi kan ju förstå om Willian tar det, vi vet dock inte om han kommer att tjäna lika mycket där som i Chelsea (uppskattningsvis 120k pund i veckan) men det är ju inte ett kontraktsförslag Chelsea kan matcha även om han varit riktigt bra den här säsongen. Inte med tanke på den föryngring Chelsea genomför. Dock kan vi ju ha åsikter om hur Willian skött det här och bara låtit kontraktet rinna ut. OM han lämnar för Arsenal blir det absolut utan lyckönskningar från oss. Oddsen är dock att han spelat sin sista match för Chelsea för inte tycker vi att Lamps ska spela honom mot Bayern.

Vii var kritiska, experter var kritiska, gamla domare var kritiska och nu avslöjar Englands bäste domare de senaste åren, Mark Clattenburg som frivilligt slutade döma i England att han är kritisk och tydligen bröt FA sina egna regler när Anthony Taylor fick döma cupfinalen, vilket han gjorde på ett katastrofalt sätt som bara en Arsenalsupporter kan uppskattat. Läs mer här>>

Klubbens lånerapport>>

FootballInside som inte tillhör de mer trovärdiga menar att Lampard nu kritiseras bakom kulisserna, främst av de ädre spelarna för den extrema skadesituation Chelsea har haft under den här säsongen. Det är ju ett fakta, Chelsea har inte i modern tid haft lika mycket skador som i år. Enligt FI beror det på att Lampard och Morris driver dem på tok för hårt på träningarna. Vi litar inte mycket på FI men det kan ju finnas fog för ett visst mått av överambition hos den nya tränarduon och vi kommer inte ifrån att det varit extremt skadedrabbat sedan de tog över jämfört med tidigare då det snarare var tvärtom.
    Frank Lampard menar att det är spelschemats skuld och vill att Chelsea ska få starta nästa säsong senare än 12 september.

Schalke, Mainz och Arminia Bielfeld är intresserade av att få låna Conor Gallagher nästa säsong.

Bayer Leverkusen möter Glasgow Rangers i returmatchen i åttondelsfinalen i Europa League på torsdag. Leverkusen har 3-1 från bortamatchen och är stora favoriter att gå till kvartsfinal.
    Det är intressant då vi inte förväntar oss något som blir helt klart om Kai Havertz så länge Leverkusen är kvar i spel, men saker kan hända väldigt snabbt efter det.
    Kvartsfinalerna framåt kommer att spelas som enkelmatcher så lottningen kommer att betyda väldigt mycket när åttondelarna är slutspelade nu i veckan.

Förre Chelseaspelaren och managern Eddie Newton är Trabzonspors nye manager efter att ha tagit dem som interim manager till seger i turkiska cupfinalen. Han tillhörde Lampards stab innan han flyttade till Turkiet för att få en chans att jobba som manager. Han var åtta år som manager i olika positioner inom Chelsea men aldrig mer än asisterande. Hans spelarkarriär i Chelsea var nio år.


Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

 

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!