Premier League
2024-2025

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2024-25>

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
11   Chelsea FC 3 sp 1 v 01 o 1 f 7 - 5 mål +2 4 p
1 september 2024

CSFCs spelarbetyg

CHELSEA   1 -

|

Crystal Palace   1

- (1-0)

Crystal Palaces laguppställning

Henderson; Munoz, Richards, Clyne, Guehi, Mitchell; Wharton, Hughes; Kamada, Eze, Mateta

avb: Matthews, Ward, Sarr, Schlupp, Doucoure, Rodney, Umeh, Devenny, Agbinone

Manager: Oliver Glasner

Målgörare

1-0
1-1

Nicolas Jackson, 25        (Palmer)
- Eberechi Eze, 53


CHELSEAS INSATS

 

6


Vinner Chelsea tangerar de rekordet med raka segrar mot samma lag, vi har nu 14 raka segrar mot Palace. De försöker göra det med nio spelare 23 och yngre. (MU har 15 mot Bournemouth)
Inledningen rätt trög. Chelsea imponerade inte alls inledningsvis. I mitten av halvleken två jättechanser för Madueke, en svag miss och en kanonräddning av mv. Sedan gör Cucurella en riktigt viktig brytning och en blixtsnabb vändning som ger mål.
Fina omställningar av Chelsea men det som ändå gjorde oss gladast i första var att Enzo och Caicedo äntligen visade vad de kan ge oss. De är inte där ännu men efter svaga insatser i de två första ligamatcherna. Ingen stor halvlek men Chelsea förtjänar ledningen. Palace nog lite sämre än väntat. Henderson räddade dem i den halvleken.

ANDRA
Hughes slipper ett andra gult, snällt av domaren. 47 Fin räddning av mv på hans frispark. Sedan ny stor räddning på Colwills nick på hörnan.
Kalabalikspel i 53e minuten och Eze kan smeka in ett långskott som Sanchez inte når. Chelseas försvarsspel alltså. De rasade sedan ihop helt spelmässigt i en kvart innan de hämtade sig.
En riktigt usel andra halvlek av Chelsea. Skapade lite sista minuterna.
Åtta tilläggsminuter. Övertiden och just innan enda godkända perioden i andra.

Chelsea borde avgjort i första men gjorde det inte och släppte sedan in Palace helt i andra. Verkligen en match av två halvlekar, tyvärr.


7 Fö
    SPELARE OMDÖME

BETYG
1-10

1 Robert Sanchez Inte testad i första. Kan inte direkt lastas för Ezwes kvittering, det var ett utmärkt skott. Kamadas skott rakt på sig men tvål i handskarna. 6-
27 Malo Gusto Vi är inte övertygade om att han ska spela inverterad mittfältare i offensiven. Han var bättre som ytterback. Viktig brytning i andra mot Eze och skadade sig efteråt. 6-
29 Wesley Fofana * Tog en varning. 5+
6 Levi Colwill Några stabila ingripanden men lite väl ofta ur position, eller var det bar ai tv-bilden? En bra nick på hörna som mv räddade. Grov miss i mycket bra läge efter frispark i andra. 5+
33 Marc Cucurella Viktig brytning vid 25 Gick inåt och bröt många gånger. Bäste försvarare helt klart. 6+
25

Moises Caicedo

Hade en bra första halvlek. 6+
8 Enzo Fernandez (k) Mer med i spelet än tidigare matcher. 6
11 Noni Madueke Tyvärr en grov miss vid 21min. Dock fel fot. Strax efter en riktigt fin chans igen, men då en kanonräddning av mv via ribba. Chelseas bäste i första. Gjorde det för svårt för sig själv i andra. 7-
20 Cole Palmer * Hade ett bra skott halvmetern utanför. Hans passning gjorde Jacksons mål lätt. Bra frispark i början av andra. Väldigt frustrerad av Chelseas insats i andra och försökte då göra allt. Tog sitt andra gula genom irritation och sparkade bollen i reklamskyltarna på övertid. 7-
15 Nicolas Jackson * Höll linjen och kunde göra ett lätt mål. Fick han varningen för knuffen eller för att han fortsatte spela när han uppenbart inte hörde signalen? Brände ett friläge på övertiden. (räddat av mv) 6+
7 Pedro Neto * Tog en fullständigt onödig tidig varning. Svag startdebut rent igenom. 5+
  ---    
14 Joao Felix In för Neto. 58 En av de få godkända i andra. Faktiskt ett riktigt bra inhopp. 6+
10 Mykhailo Mudryk In för Gusto. 73. Ok inhopp. Hjälpte defensivt och skapade en av få chanser. 6
18 Christopher Nkunku In för Madueke. 86 För kort tid för betyg.-
       
       
CHELSEAS BÄNK


Jörgensen, Disasi, Tosin, Veiga, Casadei, Dewsbury-Hall, Mudryk, Nkunku, Felix

* efter namnet betyder gult kort. ** två gula=utvisning. <*> utvisning, direkt rött
> före första namnet i varje lagdel indikerar siffermässig formation som vi tror, t ex 3-4-2-1, 4-3-3 etc

OBS. Detta är helt subjektiva åsikter och handlar inte om att hänga ut spelare eller tvärtom, utan ett försök att från en vinkel bedöma vad som syns och ses genom en tv-ruta där vissa delar av spelet aldrig kan bedömas på ett rättvist sätt. T ex hur spelare rör sig utan boll då kameran bara följer bollen, något som kanske straffar mittfältarna mest. Det är också en emotionell reaktion av en supporter i relation till de krav vi anses kan ställas på spelare av den kvalitet som konkurrerar i Chelsea.

 

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser-Avslut 13 9
Skott på mål 7 3
Hörnor 4 5
Målvaktsräddning 2 6
Ribba/stolpe - -
VAR-Bortdömda mål/straffar - -
Missad straff - -
Utvisning/Gula kort 4 2
xG - förväntade mål 2,34 0,52

Bollinnehav %

63 37
Källa Flashscore

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE

Cole Palmer

 

Head Coach Enzo Marescas INSATS

Vi börjar se vad han vill gör amed laget och fortsätter det kanske vi kan få glädjas efter allt elände utanför plan hittills. MEN MEN MEN försvarsspelet så fort de blir pressade... Tappade matchen i andra, fullständigt i onödan. Förlorade klart coachkampen i andra, närmast utklassad. Sena byten.

 

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 6 är godkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbara och subjektiva (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För oss handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland.