PREMIER LEAGUE 2023-2024
RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2023-2024>

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
6   Chelsea FC 38 sp 18 v 9 o 11 f 77 - 63 mål +14 63 p
19 maj 2024

CSFCs spelarbetyg

CHELSEA   2 -

|

Bournemouth   1

- (1-0)

Bournemouths laguppställning

Neto, Aarons, Zabarnyi, Senesi, Kerkez, Christie, Cook, Semenyo, Kluivert, Tavernier, Unal

avb: Kelly, Faivre, Solanke, Ouattara, Scott, Smith, Hill, Billing, Travers

Manager: Andoni Iraola

Målgörare

1-0
2-0
2-1

Moises Caicedo, 17            (-)
Raheem Sterling ,48           (Palmer)
- självmål Badiashile, 49


CHELSEAS INSATS

 

6+


Säsongens sista match.

Ett fint tifo tillägnad Thiago Silva innan matchen där fansen försäkrar att han är en av dem. För säkerhets skull på portugisiska.

Sterling såg spelsugen ut från start och frispelade Jackson som i dålig vinkel sköt på mv.1 Han var täckt för inspel. Strax efter bra igen av Sterling, nu till Palmer som pressaad sköt utanför. Sterling vill ha en straff, 10. Såg möjlig ut. Fullt mjlig på reprisen, Sterling har ont. Men det är Anthony Taylor som dömer och han gör aldrig Chelsea några tjänster.
Vilket mål av Moises Caicedo. Sterling blir nästa frispelad, mv snabbt ut långt upp och rensar men bollen hamnar hos Caicedo som tar några steg över mittlinjen och klipper till. i Mål. Han första.
En öppen match där båda lagen får chanser men också med en hel del slarv.
Badiashile hamnar som center och tasslar till det ordentligt för sig själv. 42 Vilket innebar att ännu en stor chans missades.
Tyvärr har resultaten inte gått Chelseas väg. Newcastle leder med tre (Brentford fick ett tidigt mål bortdömt) och Tottenham ett mål upp på Sheffield. Chelsea kvar på sjätte platsen i halvtid = Conference League.

ANDRA
Mål av Sterling med hjälp av mv ben i inledningen av andra men Bournemouth reducerade direkt efter att Cucurella halkat och Badiashile frös fast och styrde in bollen.
Fortfarande öppet men Bournemouth känner sig uppmuntrade och sätter in solanke. 59
Tottenham gör ett andra mål och vi ska nog sluta drömma om femteplatsen, nu gäller det att vinna och försvara den sjätte.
Det börjar bli avslaget. Placeringarna i toppen är avgjorda. Chelsea kommer få en sjätteplats bara de inte förlorar. De kan inte bli bättre då Tottenham leder 3-0 och Newcastle kan inte spela bort oss så länge Chelsea tar poäng. Fast med tanke på försvarsspelet på hörnan nyss.... 72 På andra hörnan nickar Silva och Gallagher ihop också.
Chelsea ser ut som tidigare under säsongen när de slutat spela sista delen av matchen. Kvittering ligger i luften. 80 Så kom några bra chanser för Chelsea som de var rent svaga på i avsluten på.
Riktigt bra chans för Gallagher men stor räddning av Neto. 90+3
Oj vilken dubbelchans Bournemouth efter en hörna, stor räddninga v Peetrovic och sedan bränner Solanke öppet mål. 90+5 Vi har redan kommenterat Chelseas svaga försvarspel efter egna hörnor de senaste matcherna.

Det fanns några fina tendenser i första men i stort en svag sista match. Vet inte hur många gånger de lyckades skjuta på varandra. De hade de bättre chanserna. Plus enbart för att de lyckades vinna. De borde dock gjort fler mål, helt klart på de chanser de hade. Men även Bournemouth brände.

Silva kramas om av alla, även motståndare, han hade en riktigt bra nick och en suverän brytning på övertiden.


    SPELARE OMDÖME

BETYG
1-10

28 Djordje Petrovic En fin tv-klistring på övertid i första. Ok räddning i slutet på ett långskott. Riktigt bra räddning på övertiden. 6+
14 Trevoh Chalobah Väldigt viktig block just före halvtid. 6
6 Thiago Silva Hans sista match i Chelsea och vi kommer inte betygsätta den, utan vi har betygsatt hans karriär i Chelsea. Som bara skulle bli ett år men som blev till fyra och vi önskar det hade varit längre men får acceptera det även om han är fullt kapabel att spela på högsta nivå ännu längre. Utan tvekan har han legendarstatus i Chelsea. En av de riktigt stora. 8+
5 Benoit Badiashile OK insats men visade också varför han inte spelar offensivt. Tills han var staty vid reduceringen och styr in bollen. Riktigt svag i andra. Det noterades som självmål dessutom efteråt. 6-
33 Marc Cucurella * Fick ta mycket stryk redan tidigt. Kortades för att han foulades av en motståndare, obegripligt men som sagt Taylor dömde. Passivt försvar och halkade vi reduceringen. Svag andra halvlek. 6-
25

Moises Caicedo

Har de senaste matcherna sett ut som de spelare, äntligen, som vi trodde vi värvade. MÅL från halva plan: OJ OJ OJ Det var sannerligen ett första mål som heter duga. 7
23 Conor Gallagher (k) Slet mycket men fick ut mindre av det. Fast det var han som stressade mv till rensningen som Caicedo målade på. Jättechans på slutet men stor räddning av Neto. 6
11 Noni Madueke Blixtrade till men det sista saknades eller så kom någon medspelare i vägen. 6
20 Cole Palmer Fri roll och var nästan mer vänsterytter än Sterling. Några fina intentioner med fick inte ut mycket av dem. Valde kanske att spel för många gånger vilket var felval. 6
17 Raheem Sterling Mycket spelsugen från start, det märktes. Målskytt via mv i inledningen av andra. Mellan benen. 7-
15 Nicolas Jackson Hans beslutsfattning är inte i klass med hans speed eller teknik. 6
  ---    
18 Christopher Nkunku In för Sterling. 63 Flera fina aktioner men vi har svårt att se hur Pochettino utnyttjar honom/vill spela honom. 6
27 Malo Gusto * In för Caicedo. 64 Tillförde en del energi. Hade en chans som kunde blivit mål. 81 6
16 Lesley Ugochukwu In för Madueke. 64 Lite väl nonchalant vid tillfällen. 6
31 Cesare Casadei In för Palmer. 89 För kort tid för betyg. -
       
       
CHELSEAS BÄNK


Bettinelli, Disasi, Colwill, Gilchrist, Gusto, Ugochukwu, Chukwuemeka, Casadei, Nkunku

* efter namnet betyder gult kort. ** två gula=utvisning. <*> utvisning, direkt rött
> före första namnet i varje lagdel indikerar siffermässig formation som vi tror, t ex 3-4-2-1, 4-3-3 etc

OBS. Detta är helt subjektiva åsikter och handlar inte om att hänga ut spelare eller tvärtom, utan ett försök att från en vinkel bedöma vad som syns och ses genom en tv-ruta där vissa delar av spelet aldrig kan bedömas på ett rättvist sätt. T ex hur spelare rör sig utan boll då kameran bara följer bollen, något som kanske straffar mittfältarna mest. Det är också en emotionell reaktion av en supporter i relation till de krav vi anses kan ställas på spelare av den kvalitet som konkurrerar i Chelsea.

 

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser-Avslut 17 22
Skott på mål 6 5
Hörnor 6 5
Målvaktsräddning 4 4
Ribba/stolpe - -
VAR-Bortdömda mål/straffar - -
Missad straff - -
Utvisning/Gula kort 0/2 0/3
xG - förväntade mål 0,90 2,34

Bollinnehav %

63 37
Källa Flashscore

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE

Moises Caicedo

 

Head Coach Mauricio Pochettinos INSATS

Mycket, väldigt mycket har blivit bättre. Sämre har det dock blivit efter Chelseas hörnor där motståndarna fått väldigt lätt att kontra. Poch får tycka vad han vill men han kommer behöva Bernardo Cuevas kunskap och expertis vid fasta.

 

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 6 är godkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbara och subjektiva (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För oss handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland.