CHELSEA SWEDISH FAN CLUB
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
6   Chelsea FC 38 sp 18 v 9 o 11 f 77 - 63 mål +14 63 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea Women för målgörare
1     Chelsea W 22 sp 18 v 1 o 3 f 71 - 18 mål +53 55 p
CHAMPIONS - femte raka ligatiteln

13 - 19 maj 2024

NÄSTA MATCH: - Viaplay
NÄSTA MATCH WOMEN - -

Nyheter v-20


SÖNDAG 19:
Ingen strålande avslutningsmatch direkt, men vinst och en europaplats säkrad. Det är trots allt riktigt bra med tanke på hur säsongen i stort sett ut. Både skade- och spelmässigt. Vi får vänta till efter FA Cupfinalen innan vi vet i vilken europacup vi ska spela (dock inte CL förstås). En bra avslutning på en frustrerande och konstig säsong med så mycket upp och ännu mer ned kändes det som, men upp igen precis på slutet.

Pochettinos sista laguttagning, för säsongen. En europaplats står på spel mot en av säsongens överraskningar, Bournemouth som gjort klart bättre ifrån sig än förväntat.
    Självklart startar Thiago Silva i sin sista match för Chelsea. Helt rätt. Sterling ersätter Mudryk som fick en hjärnskakning senast.
Petrovic; Chalobah, Silva, Badiashile, Cucurella; Caicedo, Gallagher; Madueke, Palmer, Sterling; Jackson
    avb: Bettinelli, Disasi, Colwill, Gilchrist, Gusto, Ugochukwu, Chukwuemeka, Casadei, Nkunku

Bournemouth startar oväntat nog inte med sin för säsongen bäste spelare Dominik Solanke, f d akademiprodukt i Chelsea. Neto, Aarons, Zabarnyi, Senesi, Kerkez, Christie, Cook, Semenyo, Kluivert, Tavernier, Unal

Säsongen 2023-2024s sista dag. Idag avgöra vilka som blir mästare och vilka som tar platserna till Europa League och Conference League.
  **Vi hejar förstås på Chelsea, Sheffield och Brentford. Går det in spelar Chelsea Europa League. I titelstriden väljer vi alltid blått före rött hur enahanda det än kan ses, men det var också tipset före säsongen.

LÖRDAG 18:
CHAMPIONS, CAMPIONE, MÄSTARINNOR
Femte raka titeln och vi tror nog att Emma Hayes kanske håller den högst av dem. För bara någon vecka sedan gav även hon själv upp titelchansen och nu tar hon sin sista titel med Chelsea innan hon pensionerar sig som förbundskapten. Vilken prestation. Vilken match och vilken insats av Mayra Ramirez som vi inte ens trodde skulle kunna spela idag. Fran Kirby fick också göra ett sista mål. Sagoslut.
    Chelsea avslutade verkligen säsongen i stil trots besvikelserna i cuperna. De lever verkligen upp till sitt rykte som Mentality Monsters.
    Ett stort stort tack till Emma Hayes för de här tolv åren och alla titlarna, inkl åtta ligatitlar
(vi räknar Spring Series 2017 vilket inte alla gör).

Cole Palmer har utsetts till Premier Leagues Årets Unga Spelare.

WSL sista omgången
MANCHESTER UNITED W  - CHELSEA W    0 - 6
Vilken start av Chelsea. MÅL. 1 minut 51sekunder innan Reiten sätter inen perfekt bolltill Ramirez som nickarin den.
    MÅL. Ramirez spelar framKaneryd som löper sig fri och chippar över Earps. 8
    Otroligt nära. Kaneryd spelar Reiten men en fot kommer mellan. 10
    United har kämpat sig in i matchen och håller ihop bättre. 27 Chelsea får dock inte spela på resultatet då City gjort mål.
    Macario nere med ljumskproblem. 37 Hon fortsätter. 40 Nej, hon får byta. Nüsken ersätter. 41
    City har ett mål och ett par ribbträffar, så inget alls är klart ännu.Chelsea kannog behöva fler mål.
    Hur fick inte Ramirez straff när hon dras ned i armen? 42
    MÅL Ramirez håller undan Turner under en lång räd, ner mot linjen och så en boll in till Nüsken som har öppet mål. 44 Reiten släpper fram bollen till den fria Nüsken. Reiten var nära mv och det var oerhört klokt att släppa bollen.
    Sex minuter tillägg.
    MÅL.Det är Ramirez's show. Hon får ett pass från Kaneryd och hon bara går raktframoch drämmer in bollen. Hon harvarit inblandad i alla målen. 45+2
  City måste nu vinna med sju mål för att ta titeln från Chelsea.
   Ramirez har två mål och två assist. Hon har varit grymt bra. Hon kommer dessutom direkt från skada och ingen trodde nog hon skulle kunna spela den här matchen.
   -ANDRA-
Vilket MÅL. Kaneryd så nära men jätteräddning av Earps med ena handen, Reiten i stolpen på returen och Leupolz kastar sig fram och gör en slags sidledesvolley i Mål på pass från Reiten. 47 Ramirez startade det hela men fick en smäll och behöver behandling.
    Mayra Ramirez böll en timme men vilken timme. Aggie Beever-Jones ersätter. Även Leupolz vilas för Sophie Ingle. 58
    Bra frisparksläge när Nüsken görs ned. 59 Cuthbert över.
    Matchen har tappat gnistan och just nu känns det som om båda lagen gärna avslutar den, det är dock ändå Chelsea det lag som försöker något. 65
  Rachel Daly har kvitterat för Aston Villa mot City.
    Nytt bra frisparksläge. 67 I muren.
    Fran Kirby in i sin sista match. För Reiten. Lawrence in för Cuthbert. 72
    City gör mål efter några hårresande missar. De behöver dock göra sju mål till.
    Chelsea spelar bara av det helanu och plötsligt skaparUnited några halvchanser. 80 Musovic har fått göra sin första räddning och de har en hörna.
  FRAN KIRBY gör sitt sista mål för Chelsea. Frispelas av Ingle och ett perfekt avslut i bortre. MÅL 85 Hennes 116e i Chelsea.
    Fem minuter tillägg innan Chelsea Women återigen kröns som Mästare i WSL.


Emma Hayes sista laguttagning innan hon pensionerar sig som Chelseas manager.
Musovic; Carter, Bright (k), Björn, Charles, Cuthbert, Leupolz, Rytting Kaneryd, Macario, Reiten, Ramirez.
    avb: Hampton, Lawrence, Buchanan, Ingle, Nüsken, Hamano, James, Beever-Jones, Kirby
    Maren Mjelde som lämnar Chelsea kom inte med, Fran Kirby som också lämnar börjar på bänken. Ramirez är tillbaka.
    Tyvärr visar också Viaplay varför de är Sveriges sämsta skötta medieföretag genom att inte visa matchen på någon av sina tv-kanaler. De visar City. Den kan dock ses på deras playkanaler.

Man United startar: Earps, Riviere, Le Tissier, Turner, Blundell, Naalsund, Zelem, Toone, Malard, Williams, Garcia.

FREDAG 17:
Från presskonferensen:
Den öppnas med att Pochettino tvingas ta adjö av två Chelsea trotjänare som försvinner (det är många som fått lämna Chelsea).
    Chelseas ambition nu är förstås att avsluta som ett topp-sex-lag.
    Han önskar inte att Tottenham förlorar, han önskar aldrig någon annan något ont. Chelsea ska göra sitt jobb.
    (Efter alla kontroverser med fansen) förväntar han sig inget från fansen vid sista hemmamatchen utan menar att fans har sin rätt till åsikter.
    Han berör också att det är viktigt att ha ägarnas stöd, det är ju de som bestämmer. Om att få tid. Manager bedöms alltid på kort tid efter sina resultat.
    Han vill inte svara på vad som händer i framtiden (en klar indikation på att han själv trots allt inte vet om hans jobb är säkert - vilket det borde vara).
    Han erkänner att säsongen varit, blev mycket tuffare än vad de hade väntat. Att avsluta säsongen som de gjort ger hopp inför nästa säsong.
    Han deltar inte i diskussionen om VAR mer medger att han gillar VAR men att tillämpningen kan diskuteras.
    Hans meddelande till fansen är att lita på processen, att lita på laget. De känner ansvaret att leverera.
    Så några tröstande ord om Reece James och om att han behöver deras stöd för att bli redo för nästa säsong då han säkert kommer bli en av de tongivande spelarna. (Dock inget om hans bristande självdisciplin som skadat laget vid mer än ett tillfälle den här säsongen).
    De kommer sakna Thiago Silva som är en viktig karaktär.
    Kollapsen mot Arsenal skyller han (trovärdigt) på besvikelsen över förlusten i FA Cupens semi och att spela bara tre dagar senare.
    De vill inte att säsongen ska vara över men alla är trött och behöver vila upp sig för att starta nästa på rätt sätt.
    Han vill inte ge ett klart besked om Nkunku startar. Nkunku spelade mer än väntat senast på grund av Mudryks hjärnskakning men hur mycket Nkunku kan spela är en medicinsk bedömning.
    Han ville inte prata om Chelsea spelar en underhållande fotboll, utan de spelar den fotboll de vill spela.
    Han menar att säsongen hade ingen vändpunkt utan den vändning av säsongen som skett var resultatet av processen. Den handlade om så mycket inte minst om erfarenhet, att lita på sig själva, att tro på vad de gör. Han menar att det bara var en tidsfråga innan det skulle hända.
   
Emma Hayes som tagit fram en ring till var och en av spelarna i hennes trupp som avskedsgåva säger att hon känner ingen press inför sin sista match med Chelsea i morgon. Hon säger att spelarna känner på samma sätt efter en säsong somvarittuff för dem, inte minst med vetskapen om att hon lämnar. (Vi har sett andra klubbar vika ned sig under det trycket och inser att det är nog inte helt bra att veta att en populär manager ska lämna i förtid.)
    Hon nämner inte direkt skadorna men mycket tongivande spelare har ju varit skadade, långtidsskadade. Hon tar dock upp den generationsväxling som pågår i Chelsea.
    En video om ringarna>>
    En video om spelarnas gåva till Emma Hayes>>

Chelsea har sju spelare på skadelistan mot Bournemouth, det minsta antalet på nästan hela året och då har ändå Mykhailo Mudryk tvingats till den för att följa hjärnskakningsprotokollet. Det finns en chans att Carney Chukwuemeke kan komma med i truppen, avgörs sent.

Thiago Silva lyfter fram de sex matcher han minns bäst från sina fyra år i Chelsea. Läs om dem här>>

TORSDAG 16:
Wolves initiativ till att Premier League ska skrota VAR helt och hållet vid årsmötet 6 juni förväntas inte gå igenom. Men reformer behövs och som CSFC många gånger framfört måste VAR-domare vara spedcialister, det ska vara kontorsjobb för aktiva domare. BBC har gjort en genomgång som redovisar frågan här>>

Viaplay (vi vet inte vilken kanal ännu) kommer visa Chelsea Women mot Man United på lördag. De kommer också visa Aston Villa mot Man City.

WSL-titeln avgörs på lördag strax före klockan 18. Vinner Manchester City över Aston Villa som vi tror och Chelsea över Manchester United på Old Trafford som de måste och som vi hoppas, avgör målskillnaden. Chelsea har två mål bättre målskillnad än City så City måste vinna med tre mål bättre än Chelsea om det är scenariot. Vid lika målskillnad, då avgörs titeln av vilket lag som har gjort flest mål. Där leder Chelsea med sex mål. Det är dock ingen tvekan om att Chelsea har den tuffaste avslutningen.
    Vi tror inte för en sekund på någon teori om att Man United likt Tottenham-Arsenal skulle hellre vilja se att ett annat lag vinner än stadskonkurrenten. Chelsea gjorde en svag insats i FA Cupsemin mot Man United som sedan vann sin allra första titel när de vann cupen förra helgen.
    Det kan bli en fantastisk avslutning för Emma Hayes i Chelsea, men det kan också bli säsongen där Chelsea tappade fyra titlar på en månad.
    Vi hoppas dock på en bra domarinsats. Gårdagens domare släppte två klara straffar som Chelsea borde haft. Vi blev bortdömda borta mot Real Madrid och hemma mot Barcelona. Det kommer krävas en bra domare på lördag för vi är klart besvikna över de här domarinsatserna och fler som varit klart tveksamma. Domarstandarden i WSL har inte följt med spelarutvecklingen. De är inte ens heltidsanställda.

Ett problem Chelsea har och som inte uppmärksammats tillräckligt mycket, men som Pochettino måste ta tag i är den usla disciplinen i Chelseas unga trupp. Chelsea har slagit ett föga smickrande rekord i antal gula kort redan och har dragit på sig över ett hundra gula kort den här säsongen. Igår drog Chelseas kapten Reece James på sig en utvisning och fyra matchers avstängning (då det var hans andra utvisning en här säsongen, ett straff som följer honom in i nästa) för en fullständigt onödig eftersläng i hans blott andra inhopp efter mycket lång skadefrånvaro. Chelsea har haft flera utvisningar den här säsongen som har kostat oss poäng. James eftersläng kostade ett baklängesmål senare men åtminstone inga poäng i ett oerhört viktigt läge i kampanjen. Nicolas Jackson har fått ordning på sitt disciplinproblem och nu stått på nio kort, ett från två matchers avstängning länge efter dragit på sig åtta kort bara för snack tidigare.

Mykhailo Mudryk som nästan fick huvudet avslaget (utan annan åtgärd än ett gult) kommer inte kunna spela på söndag. Han undersöks vidare för eventuell hjärnskakning.

ONSDAG 15:
Vi har inte gillat Manure ofta, inte sedan George Best spelade där. Men just ikväll gillade vi dem. De slog Newcastle och Chelsea har bra häng på Europa.

Killarna är kvar i kampen om Europa trots att Reece James ännu en gång visade uselt omdöme. Det har hänt för många gånger nu. Han och även hans syster har ett problem med sitt humör. Som tur var vann Chelsea ändå. Fullständigt idioti av James och det höll på att kosta Chelsea segern. Han är kapten och måste vara ett föredöme.

Tjejerna i topp i tabellen igen. Målskillnaden dock inte så stark då City har en klart lättare match på lördag.

WSL
TOTTENHAM W    -    CHELSEA WOMEN     0 - 1
Chelsea har väldigt bra statistik och har inte förlorat till Tottenham, men årets Spurs är bättre än någonsin.
    Tottenham började rätt starkt men efter femminuter tog Chelsea över. Chelsea vill ha hands på ett skott från Hamano.8 Reprisen visar att det är klar hands men domaren friade och VAR finns ju inte.
  Macario som vi trodde skulle bli en central anfallare a la Kerr när hon värvades spelar mer ien Fran Kirby-roll som playmaker och ser väldigt bra ut.
    Domaren friar ännu en gång en uppenbar frispark just utanför boxen. 12. Hmm.
    Hamanokasatar si fram och nickar över på fint Chealesinlägg. 14   Cuthbert skjuter, rakt på men mv har problem dock ingen med på retur. 17
    Räddning strax framför målet av försvare. 21 Reiten chippade över mv.
    Macario har fått ett sår öve kinden som av någon anledning inte es om. Domren imponerar inte.
    Vi vill väldigt gärna ha ett mål före halvtid, inte minst för att lugna våra nerver framför tvn. 30
    Macario skjuter, rakt på mv. 34
    Där kom det. MÅL. Maika Hamano hinner först på ett inlägg från Reiten och bollen upp i nättaket. 37
    Amanda Nilden landar snett och vrckar till foten. Tveksamt till om hon kan fotsätta. De kanske väntar till havltid. 44 Hon bärs ut.
   (Mardc Cucurella ordnar ren straff mot Brighton. 16 VAR-kollas, domaren kollar skärmen. Avskrivs)
    Minst fyra minuter tillägg. Reiten och Macario halvlekens spelare. Reiten tillbaka i fjolårsform efter sitt skadeelände tidigare under säsongen.
    -ANDRA-
Tottenham är inte ofarliga. Chelsea kommer behöva fler mål och inte bara för målskillnaden.
  Tottenham har startat andra optimistiskt. Och med en stor miss. 53
  Fint av Hamano och ABJ försöker klacka in den.Just utanför. 61
    Chelsea har lite problem just nu. Tottenham går för det. 65
    Reiten är inte nöjd med domaren. Inte vi heller.
    Kaneryd, Nüsken, Carter in. Lawrence, Hamano, Macario ut (Macario varför?). 71
    Kaneryd skapar en jättefin chans men väljer att spela, igen. 79
    Lauren James på väg in. Kirby också. ABJ ut, Reiten ut. Hmm. 80
    Lite nervöst är det. Vi hade hoppats på bättre och mer mål.
    Kirby bränner en bra chans. 84
    Kaneryd allstså, varför vågar hon så lite. Hon är så duktig men vågar aldrig avsluta.
  Ingen vågar avsluta. Det gör oss tokiga ;) 90+2
  Carter tar ett taktiskt när Chelsea stressar bort en sista chans. 90+4

***
Poängen var det viktia men visst drömde vi om en förbättrad målskillnad. Chelsea tillbaka i topp men bara med två mål plus och vi har långt tuffare motstånd på lördag på Old Trafford. Men de har chansen, tjejerna.
    Förstod inte varför Macario togs ut. Andra halvleks bästa Leupolz och Björn. Musovic övertygande.
   

Chelseas lag mot Brighton med Silva petad:
Petrovic; Gusto, Chalobah, Badiashile, Cucurella; Caicedo, Gallagher; Madueke, Palmer, Mudryk; Jackson.
     avb: Bettinelli, Thiago Silva, Sterling, Ugochukwu, Nkunku, Chilwell, James, Colwill, Casadei

Det är inte bara en viktig match mot Brighton ikväll. Vi tvingas också hålla ett öga på vad som händer med Newcastle. Kan Man U ta poäng från dem gynnar det ju absolut Chelsea i kampen om en europaplats.

Laget som ska hålla trycket uppe på Manchester City i Women Super League är trots skadeläget följande något överraskande lag:
Musovic; Charles, Bright, Björn, Lawrence; Cuthbert, Leupolz, Reiten; Hamano, Beever-Jones, Macario.
    avb: Hampton, Ingle, Carter, James, Kirby, Mjelde, Kaneryd, Buchanan, Nüsken

Tottenham och Robert Vilahamn startar följande spelare: Votikova; Neville, James-Turner, Buhler, Nilden; Spencer, Summanen; Naz, Clinton, Bizet; England

Premier League kommer rösta om att skrota VAR redan nästa säsong. Detta på förslag från Wolves. Det är helt färsk nyhet och ännu vet vi inte mycket mer, men förhoppningsvis kommer mer information via länken nedan under onsdagskvällen.
Läs mer här hos Sky>>
Läs mer här hos BBC>>

Dåliga nyheter inför Chelsea Womens match mot Tottenham. Förutom långtidsskadade Kerr, Fishel, Nouwen saknas Mayra Ramirez, Lauren James och Jelena Cankovic.

Stora kollisionsdagen. Kvart över åtta börjar tjejernas match mot Tottenham, som de måste vinna och helst med flera mål om de ska ha en chans att behålla titeln. På TV10. En halvtimme senare börjar Chelseas bortamöte mot Brighton på V Sport Xtra och som de måste vinna om drömmen om Europa ska leva vidare till söndag.
    CSFC kommer prioritera tjejernas match men kommer försöka följa båda så gott som det går.

Tottenham förlorade igår till Man City vilket gör det fortfarande möjligt att nå deras nuvarande femte plats. De möter dock nedflyttade jumbon Sheffield United som inget har att spela för i sista omgången och som slagit ett föga avundsvärt rekord i antal insläppta mål.
    Newcastle som vi också kanske behöver komma förbi möter Manchester United borta, ett United som jagar Chelsea men som är tre poäng bakom och har mycket sämre målskillnad. Så bäst för Chelsea är en Unitedvinst även om oavgjort går bra.

TISDAG 14:
Chelsea U18 förlorade finalen i U18 PL till Man United med 1-2. Chelseas mål gjordes av Acheampong 47.

Från presskonferensen:
Ben Chilwell är nära en återkomst men lär knappast vara aktuell mot Brighton. Samma gäller för Carney Ckukwuemeke.
    Pochettino antyder att han har inget aning om sin framtid men planeringen för en framtid i Chelsea finns på plats inför sommaren och försäsongen.
    Han gör sin 50e match för Chelsea och självklart är det mycket roligare i klubben när man vinner matcher.
    Han hoppas slippa prata om att laget är ungt eller om skador i början av nästa säsong. Utan kunna prata om utveckling i laget och i taktiken.
    Han menar också att även hans första säsong i Tottenham var tuff och utan framgång.
    Han antydde att Reece James kommer få mer speltid mot Brighton än han fick mot Nottingham.
   
Med två matcher kvar vill vi gärna påpeka något vi kommer återkomma till nästa vecka. Trots allt tjat om att Chelsea måste skaffa en målgörare är det inte där problemet för Chelsea har legat det här året. I ligan förra säsongen slutade Chelseas mål på följande siffror. 38 gjorda mål, 47 insläppta, -9.
     Chelsea har med två matcher kvar gjort 73 mål, alltså inte långt ifrån dubbelt så många som förra säsongen. Problemet är den andra kolumnen. 61 insläppta hittills och långt över 30 poäng förlorade genom att de släppt in mål sista 15-20 minuterna av matcherna! Fem lag har gjort fler mål än Chelsea, men bara tre lag har gjort tio mål mer. Bara sju lag har släppt in fler mål, nästan alla de lagen ligger i absoluta botten.
    Telegraph hävdar att Chelsea söker en målgörare, en mittback och en vänsterback. Vi har en utmärkt vänsterback utlånad, vi har om än skadebenägne Ben Chilwell och den allt bättre Marc Cucurella. Och vi har bevisligen målgörare. Däremot har Chelsea släppt iväg sin bäste mittback och det blir svårt att ersätta.

Aggie Beever-Jones har tagits ut till engelska landslaget mot Norge och Sverige. Det blir hennes första landslagssamling och ev debut. Millie Bright är också uttagen efter äntligen blivit skadefri. Jess Carter, Niamh Charles, Fran Kirby är också uttagna.

Chelsea U18 möter ikväll Manchester United i U18 Premier League-finalen mellan segrarna i södra och norra divisionen. Den spelas på Stamford Bridge.

MÅNDAG 13:
En viktig, mycket viktig vecka med dubbla matcher för både killarna och tjejerna. Också en ledsam vecka då det är sista veckan på säsongen och ingen engelsk fotboll före mitten av augusti.

Båda lagen har massor att spela för. Tjejerna allra mest då de spelar för att vinna titeln. Killarna spelar för att ta en plats i Conference League eller till och med Europa League om precis alla resultat skulle gå vår väg. Den platsen kan de dock inte nå på egen hand.
    Chelsea ligger sjua just nu. Utanför europaplatserna men sjunde platsen kan betyda Conference League om FA Cupen slutar som vi hoppas, med en seger för Manchester City. Tyvärr vann Tottenham i helgen. men om de förlorar sina två sista matcher kan Chelsea eller Newcastle ta deras Europa Leagueplats. (Spurs har City och Sheffield kvar att möta! Newcastle ska möta
    Bakom oss jagar Manchester United. De är dock tre poäng säme och har klart sämre målskillnad. Intressant nog möter Man U Newcastle på onsdag. Det innebär kanske att vi tvingas heja på dem... (I sista matchen har Newcastle Brentford hemma).
    Efter Brighton på onsdag avslutar Chelsea säsongen mot Bournemouth hemma på söndag. Bournemouth spelade 0-0 mot Chelsea i senaste mötet.

Chelsea vann i helgen sin första bortamatch sedan i början av februari. Ska vi hänga med på europatåget krävs en andra bortavinst på onsdag mot Brighton. Ett lag som inte visat form på sistone.

Däremot kan man gråta blod över schemaläggarna inom Premier League och FA som lägger matcher mitt i veckan samtidigt. För på onsdag möter tjejerna Tottenham i en hängmatch, nästan exakt samtidigt som killarna ska möta Brighton i en annan hängmatch. Det är faktiskt en ren skandal. Självklart skulle tjejerna spela på tisdag, särskilt som de var spellediga i helgen och de har sin sista omgång på lördagen.
    Då tjejernas match trots allt betyder mest är känslan just nu att vi kommer prioritera den. Det kommer bli dubbla skärmar på onsdag kväll. (Misogyna hatare som tycker CSFC ägnar damlaget för mycket uppmärksamhet behöver inte besvära sig).
    Chelsea Women har en tuff avslutning, Tottenham som villslicka såren från utklassningen av Man United i FA Cupfinalen igår och sedan vinnarna av FA Cupen borta på lördag. Man City har tre poäng tillgodo på Chelsea med en match mer spelad men ett mål mindre i målskillnad, de möter Aston Villa på lördag

Båda Chelsealagen måste alltså vinna båda sina matcher för att ha chans att nå sina mål.

 

Rykten, notiser m m, v-20


SÖNDAG 19:
Vi fick inte se det men spelare och ledare bildade hedersvakt för Thiago Silva som grät i mittcirkeln tillsammans med sin familj. Det är verkligen ingen tvekan om hans känslor för Chelsea.

Chelsea löser ut Brentfords expert på fasta situationer, Bernardo Cueva, för 750.000 pund. Han ansluter första juli. (Trots att det påstås att Pochettino inte vill ha en sådan expert, vilket vi tror är ett misstag av Pochettino).

Aston Villa är den senaste klubben som hoppas kunna värva Conor Gallagher.

LÖRDAG 18:
Chelsea påstås vara i kontakt med Ipswichs succémanager, 38 årige Kieran McKenna om att ersätta Mauricio Pochettino. Även Brighton sägs vara intresserade och de är managerlösa på måndag.

Sky säger att Palmeiras och Chelsea är överens om en övergång för Estevao Willian, även kallad Messinho, för initialt 29,1m pund. Därtill kommer bonusar som gör att övergångssuman kan nå 51m. Han ansluter först 2025 då han ännu inte fyllt 18 (i april 2025)
    Chelsea har inte bekräftat värvningen.

Thiago Silva skräder inte orden när han ärligt och rakt kritiserar delar av spelartruppen för att de satt sina egon före laget under den här säsongen. Han har absolut inte fel i kritiken. Läs mer här>>

Managercirkusen är redan i full fart. Idag meddelade Brighton att Roberto de Zerbi lämnar.

FREDAG 17:
Arne Slot är klar som ny Liverpool-manager. David Wagner som tog Norwich till playoff har fått sparken. Det står också klart att David Moyes lämnar West Ham. Det kommer inte stoppa där, det kommer bli fler vakanser och förändringar.
    **Utanför England har Tuchel sagt klart ifrån att han lämnar Bayern och Juventus har sparkat Massimo Allegri. Det talas om att Xavi som hoppade av och sedan hoppade tillbaka också riskerar sparken för att han sagt något om ledningen.

Karen Carney, själv värvad av Emma Hayes, har tagit ut Hayes's fem bästa värvningar. Magdalena Eriksson rankar hon som fyra. Lite överraskande rankar hon Ji So-Yun som etta och nämner inte ens Fran Kirby.
Läs mer här>>

Tipparna:
Skys Lewis Jones tippar 2-1 till Chelsea mot Bournemouth. Han tror också på gula kort och att det är värt att spela på.
   BBCs Chris Sutton och hans gästtippare (Arsenalfan) tippar båda 3-1 till Chelsea. Fast om citatet i tipset stämmer har gästen egentligen tippat 3-1 till Bournemouth, det hela är mer än förvirrat.

Det här ryktet har vi väntat på ända sedan det blev känt att han lämnar Man United. Raphael Varane till Chelsea. En fri transfer, så varför inte. Det klickade inte för honom i United men han var en av de bättre försvararna innan dess och vi har ju sett hur en spelare inte funkar i en klubb men blir viktig i en annan.

Utlånade Ian Maatsen har tagits ut till Nederländernas preliminära EM-trupp.
   
Förre Arsenalspelaren Gael Clichy ger ett viktigt försvarstal för Mykhailo Mudryk och tror han kan bli PLs bäste ytter nästa säsong. Mudryk har blivit bättre och bättre på slutet så det är inte utan fog att tro det. Läs mer här>>

Ett nytt rykte är Leeds ytter Crysencio Summerville  som medierna tror Leeds måste sälja trots de är i playoff-final för PL. 22-åringen lär kosta 30m pund. Orsaken sägs att Leeds likt så många andra måste sälja för att klara de nya ekonomiska reglerna, om de inte går upp.

En annan ytter som Chelsea sägs jaga är Talleres Ramon Sosa, en 24-årig paraguyan.

Pedro Lima, en högerback som bara är 17 år men han fyller 18 första juli. Han kallas back-up till den ständigt skadade James. Han spelar för Sport Recife i adnraligan i Brasilien.

Aston Villas Jhon Duran som påstods vara aktuell för Chelsea tidigare under säsongen publicerade en bild på Nkunkus ovanliga målfirande med en blå ballong. Det har lett till att tolkarna av sociala medier hävdar att han absolut vill till Chelsea i sommar!

TORSDAG 16:
Det räcker inte, vi kommer inte heja på Real Madrid i CL-finalen ändå! Trots att en vinst för Real utlöser en klausul som Marina Granovskaia 2019 fick in i kontraktet när Real värvade Eden Hazard. Vinner Real CL ska de betala ytterligare 5 miljoner pund till Chelsea för Eden Hazard, trots att denne floppade enormt i Real och har lagt ned sin karriär. Chelsea behöver pengarna, men nej, vi kan inte heja på Los Arrogantos - det räcker med att domarna hjälper fram dem.

Kampen om europaplatserna står mellan Tottenham, Chelsea och Newcastle. Manchester United kan inte ta någon plats i praktiken via ligaspelet, enbart om de vinner FA Cupen mot City. Deras målskillnad är så dålig att de kan inte ta sig förbi Chelsea eller Newcastle även om de kan få samma poäng.
    Sedan är det öppet. Chelsea möter Bournemouth hemma och kommer ta sjätteplatsen vid vinst eller oavgjort. Förlorar Tottenham mot Sheffield Utd, vilket kanske inte är så troligt, då tar Chelsea femteplatsen vid en vinst.
    Förlorar Chelsea till Bournemouth och Newcastle vinner borta mot Brentford blir Chelsea sjua och kan få en plats i Conference League om Man City vinner FA Cupen.
    Så det finns mycket att spela för på söndag. Även om de fyra CL-platserna är klara för City, Arsenal, Liverpool och Aston Villa.
    Man City sitter i förarsätet till att vinna ligan fjärde året på raken men måste nog vinna mot West Ham, vid oavgjort kan Arsenal ta sig förbi på målskillnad vid vinst mot Everton. Arsenal har ett plusmål mer än City.

Cole Palmer har slagit Eden Hazards rekord i antal mål och assist under en säsong. Och det under sin debutsäsong. Palmer står på 22 mål och tio assist och kan ju bättra på rekordet på söndag.

ONSDAG 15:
Dagens spekulationsämne är Raheem Sterling. Som gjorde ett härligt mål i lördags och som sägs vilja stanna i Chelsea men tror han måste lämna för att få mer speltid och kunna återta sin plats i engelska landslaget. (Vilket knappast lär ske så länge Southgate är förbundskapten). Han påstås tjäna 325k i veckan vilket som vi vet är något Boehly gärna vill bli av med även om det var hans regim som värvade Sterling.

Fabrizio Romano säger att det är klart att Kepa Arrizabalaga kommer komma tillbaka till Chelsea i sommar. Real Madrid kommer inte köpa loss honom.

TISDAG 14:
En ny yngling Chelsea sägs jaga är Stokes Sol Sidibe, 17. Andra intressenter är Milan och Rangers. Han har spelat för engelska ungdomslandslag men är född i Frankrike och kan även spela för Mali och Senegal.

Inte Chelsea men något som säkert på sikt kommer påverka. Arsenal Women flyttar sin hemmaplan till Emirates Stadium. Chelsea Women har vuxit ur Kingsmeadow som behöver byggas ut då det är en liten arena som nästan alltid är fullsatt, men vi tvivlar på att Boehly kommer flytta laget till Stamford Bridge. Arsenal har också en helt annan prisfilosofi för sitt damlag när de spelat på Emirates än Chelsea som tvärtom höjer priserna när damerna spelar på Stamford Bridge vilket de gjort sex gånger plus hemmamatcherna i Champions League.

Enzo Fernandez har gått ut och sagt att han skadade Chelsea genom att fortsätta spela trots att han var skadad. Han har nu opererats och förväntas bli spelklar till sommarens Copa America. Läs mer här>>

Ivan Toney lämnade inte Brentford i januari som de flesta trodde. Nu återkommer ryktena och prislappen sägs sjunkit ordentligt, till 40m pund.

MÅNDAG 13:
Daily Express hävdar att Chelsea försöker sälja Cobhams träningsanläggning för att klara de ekonomiska kraven efter de köpt upp ungdomslagren.
    Det handlar enligt bedömare om att de gör som de gjort med hotellen vid Stamford Bridge, att de säljer till sig själva så att säga. De säljer från Chelsea till något annat bolag inom den koncern som de ingår i.

     

 <<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>
Köp ALDRIG biljetter från Viagogo = blufföretag

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE