CHELSEA SWEDISH FAN CLUB
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
7   Chelsea FC 35 sp 15 v 9 o 11 f 70 - 59 mål +11 54 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea Women för målgörare
2     Chelsea W 20 sp 16 v 1 o 3 f 64 - 18 mål +46 49 p

29 apr-5 maj 2024

NÄSTA MATCH: 11 maj kl 18.30 - Nottingham Viaplay
NÄSTA MATCH WOMEN 16 maj kl 20.15 - Tottenham -

Nyheter v-18


SÖNDAG 5:
WSL
BRISTOL CITY W   -   CHELSEA WOMEN   0 - 8
Emma Hayes sista hemmamatch, på Kingsmeadow och med Chelsea Women. Vilket jobb hon gjort för oss.
    Men med bara en anfallare och sju ändringar när målskillnad måste hämtas in, det blir tufft även om Bristol redan är klara för nedflyttning, något som kan frigöra dem och få dem att spela ut.
    Två bra chanser missade första tre, men sedan görs Charles ned på straffområdeslinjen och domaren dömer straff. Reiten ska ta den. 5 Perfekt straff även om mv går rätt håll. MÅL. 6
    Musovic gör en bra dubbelräddning. 10
    ABJ viker in och är vära. 17 Ny stor chans för ABJ på inlägg. 21
    Hörna och kalabalik och sittade får SjoekeNıüsken in bollen. 23 MÅL
    Bra av Musovic som kommer långt ut och rensar framför en fri Bristolspelare. 25 De har inte varit ofarliga.
    Stor dominans av Chelsea men också stress istället för att spela ut situationerna vilket gett Bristol flera kontringslägen. 35
    Chelseas sista tio har inte varit bra alls. De måste lugna ned sig. Men höja tempt. 44
    ABJ nära med an bicycleta. 45´2
    -ANDRA-
Bristol har fått kämpa hårt men har inte varit ofarliga. Frågan är hur mycket kommer de att tröttna i andra? Chelsea borde avgjort matchen i första med ett tredje mål.
    City vann med 4-0 mot Bristol förra helgen, men Bristol höll dem mållösa i timmen då. Chelsea behöver matcha, helst förbättra de siffrorna då ligan säkerligen kommer avgöras på målskillnad.
    Kirby kommer in för Nüsken. 46 Bristol börjar den bäst.
    MÅL. Cuthbert spelar fram AggieBeever-Jones som behärskat sätter bollen i nät. 52
    Nathalie Björn sätter en rak boll till Guro Reiten som siktar och sätter bololen vid stolproten utifrån. MÅL. 56
    Kaneryd och Macario in för Ingle och Perisset. Kaneryd har en lapp med sig till Cuthbert. Två mycket offensiva byten. 63
    Inåtskruvad hörna som mv får bort, Macarios skott precis över. 64 Chelsea samlas för att läsa Cuthberts lapp. De får till en time-out av någon anledning, drickapaus? Nä, skada på enBristolspelare.
    Hur fickhon in den? MÅL. Reiten på pass från Macario frispelas men i uselv inkel men hon får in bollen. 71
    Macario ny assist. På frispark till Charles som rusar fram och sätter bollen otagbart. Perfekt. MÅL. 74
    Guro Reiten i årets match för henne. Hon vänder upp vid halvcirkeln och vräker in bollen. MÅL. 77
    Liksom Kirby får Maren Mjelde komma in en sista gång på hemmaplan. För Nathalie Björn. 82
    Kirby frispelas men jätteräddning av målvakten. 93
    Bristol är helt slutkörda och Chelsea fortsätter trycka på. Publiken skanderar We want eight.
    ABJ kastar sig fram och nickar in en låg boll, med kramp. 88 MÅL Gissa vem som stod för assisten? Guro Reiten förstås.
   Chelsea vill ha straff, de ville de nyss också men den här var klarare. Domaren friar dock, kanske tycker hon synd om Bristol. Det skulle varit straff. 90 Sex minuter tillägg.
    Lawrence in för ABJ. 90+2
    Kaneryd vänder upp och skjuter, stor räddning igen av mv. 90+4 Reiten i ribban. 90+6
***
Chelsea hade två uppgifter. Vinna och vinna stort. Det gjorde de. Lite synd tycker vi om Bristol som flyttas ned men som var långt ifrån ofarliga, men spetsen är ju inte av samma kvalitet som Chelseas. De har yngsta laget i ligan. Normalt är vi inte så förtjusta i stora siffror, hur roligt det än är för egna laget -men då målskillnad är så otroligt viktigt i år...
    Chelsea har reducerat Citys målskillnads plus till -1, (plus 1 för Chelsea) med en match mindre spelad. En match Chelsea är tv ingade att vinna då City har tre poäng mer.
  Ingen större tvekan om att dagens spelare var Guro Reiten som varit skadedrabbad men som var utmärkt idag. Fyra mål!!! Alla var bra men plus för Macarios inhopp, ABJ.

Om tjejerna inte är påtända och villiga att göra allt för att inte bara vinna över jumbon Bristol utan framförallt göra massor med mål - då förtjänar de inte något från säsongen. Detta efter Arsenals vinst mot City tidigare idag.
    Chelsea måste göra mål, många mål då City har bättre målskillnad. Just nu 7 mål +. Chelsea har tuffare avslutning än City då vi efter Bristol har hängmatch mot Tottenham och sedan Manchester United i den avslutande matchen, båda borta.
    Men chansen finns fortfarande trots fiaskot mot Liverpool. Den chansen måste de våga ta.
    Chelsea har dock en stor skadekris på anfallare, bara ABJ är tillgänglig. Ändå roterar Hayes ordentligt. Det här laget som ska göra målen
    Musovic; Perisset, Bright (K), Björn, Charles, Cuthbert, Ingle, Hamano, NÜsken, Reiten, Beever-Jones
    avb: Hampton, Lawrence, Buchanan, Carter, Mjelde, Leupolz, Kirby, Rytting Kaneryd, Macario

Stina Blackstenius har gett Chelsea Women chansen att fortfarande kunna vinna Women Super League. Detta då hon genom två mycket sena mål, 89 samt 90+2, vände matchen mot Manchester City till en seger med 2-1. Tack för det.
    Nu gäller det för tjejerna och de måste göra många mål då City har två matcher tillgodo men sju plusmål. Arsenal gick också, tillfälligt? förbi Chelsea med två matcher mer spelade.

Chelsea klickar verkligen nu (Arse-matchen undantagen). Det tog sin tid med till slut blec det ett lag av dem, även om det kom lite sent på säsongen. Det är riktigt roligt med Chelsea den här veckan (killarna).

Europaspel eller inte. Det här gäller då England missade chansen att ta en femte CL-plats.
    De fyra främsta till CL. Femte lag till Europa League. Om Man U vinner FA Cupen får de spela EL. Om Man City vinner FA Cupen går en EL-plats till sjätte placerade lag. Sjunde (eller sjätte) lag går till Conference League.
    Så det faktum att Newcastle vann igår var inte bra för Chelsea. Vinst idag och chansen till europaspel lever kvar för Chelsea och så hejar vi förstås på Crystal Palace imorgon (mot Man U).

Emma Hayes sista ord i hennes sista hemmamatch för Chelsea Women. Läs här>>

Laget mot West Ham. Chelsea är för en gångs skull favoriter då West Ham visat usel form och haft svårt på Stamford Bridge. Det oroar oss, men om de spelar som ett lag igen som mot Tottenham och inte bara för sig själva känner vi optimism.
    Silvas skada som man fruktade skulle hota hans avslutning i klubben var tydligen inte allvarlig då han är tillbaka. Gilchrist petad.Gusto och Colwill samt Nkunku på bänken.
Petrovic, Chalobah, Silva, Badiashile, Cucurella, Caicedo, Gallagher, Palmer, Madueke, Jackson, Mudryk
    avb: Bettinelli, Gilchrist, Gusto, Disasi, Colwill, Casadei, Sterling, Nkunku, Deivid.

LÖRDAG 4:
OFFICIELLT
Mycket oväntat och mycket ovälkommet kom idag nyheten att Fran Kirby, 30 efter nio år lämnar Chelsea i sommar. Hon har tagit Chelsea till 14 olika titlar. Hon är den som gjort flest mål av alla i Chelsea Women med 115 mål på 205 matcher (några fler kan det bli).
    Här talar hon själv om beslutet>>
    Vi kan bara önska henne all lycka till efter en fantastisk karriär i Chelsea om än även fylld med tuffa skador. Tack för allt.

FREDAG 3:
OFFICIELLT
Inte bara Silva lämnar utan det är också dags för norska Maren Mjelde att avsluta sin karriär i Chelsea. 34-åringen kom till Chelsea 2017 och har varit oerhört viktig i Chelsea.
    Hon talar om sin tid i Chelsea här>>
    Vi önskar henne all lycka till om hon väljer att fortsätta sin karriär någon annanstans, eller vad hon nu väljer att göra med sitt liv.

West Ham är i usel form och ligger nu bakom Chelsea med en match mer spelad. De har inte vunnit på åtta matcher. Vi brukar dock ha svårt mot Moyes version av fotboll, men bra insatser på sistone och publiken i ryggen ger oss hopp. Vinst är fortfarande ett måste om vi ska nå en sjunde plats som förmodligen ger en Conference Leagueplats. Vi ligger tre poäng bakom Man U på sjätte, två poäng bakom Newcastle och vi har lika många spelade matcher som dem nu. Det finns även en (högst) teoretisk chans att vi kan komma ifatt Tottenham om de förlorar allt och vi vinner allt med lite fler mål.

TORSDAG 2:
En fin och kämpastarkt seger trots det eländiga skadeläget. Idag såg vi mod och karaktär matchen ut. Det gladde oss lika mycket som vinsten, nästan. De var äntligen ett lag.
    Sedan är det alltid lika roligt att slå just Tottenham. Det måste erkännas.

Chelseas bänk har sammanlagt 52 minuter speltid, och det är Casadei som står för nästan alla av dem.

Laget som ska försöka ta dubbeln mot Tottenham, vilket blir svårt med 14 spelare på skadelistan vilket syns, är:
Petrovic, Gilchrist, Chalobah, Badiashile, Cucurella, Caicedo, Gallagher, Palmer, Madueke, Mudryk, Jackson.
    avb: Bettinelli, Sturge, Acheampong, Casadei, Casteldine, Tauriainen, George, Dyer, Deivid

Cole Palmers första mål mot Everton har nominerats till Månadens Mål. Han har också nominerats till Månadens Spelare.

Emma Hayes har gett upp hoppet om att Chelsea ska vinna WSL en femte rak gång. Hon säger titeln är Manchester Citys efter förlusten till Liverpool. Hon skyller den på trötta hjärnor och nog var försvarsspelet på hörnorna mer än trött. Det var brottsligt svagt. Men orsaken var kanske minst lika mycket att Hayes bröt upp den diitills starka försvarslinjen för att spela in Bright igen, även om vi inte kan skylla på henne för att försvaret lämnade spelare helt obevakade på hörnorna? Läs mer här>>

Chelsea har fortfarande en chans på en europaplats, men det kräver nog utan tvekan en vinst mot Tottenham ikväll. Fast som resultaten och allt annat gått för hela Chelsea den senaste månaden vågar vi knappt en hoppas längre. Särskilt inte med nio försvarare borta i ett försvar som inte övertygat en enda gång på hela säsongen mer än i mycket korta stunder. Och tyvärr blir man ju aldrig immun mot besvikelser, de är lika tuffa att ta varje gång.
    För vi misstänker att Tottenham tar nog inte flera utvisningar och satsar på att vinna matchen genom kamikazeoffensiv i slutet den här gången. Så en upprepning av höstens resultat ser osannolikt ut.

ONSDAG 1:
Det värsta fall av titelfrossa vi någonsin sett - tror vi.    På 32 dagar av Emma Hayes sista sejour har Chelsea Women som beskrivits som Mentality Monsters, spelat bort fyra titelchanser och kommer förmodligen inte få en enda titel på första gången på många år. Tror vi då City nu har alla fördelar inkl poäng. Chelsea har visserligen haft otur med domare men mestadels är det på grund av att spelet rasat ihop för dem.
    De har helt enkelt inte varit bra, i de viktigaste matcherna i vår. Inte mot City, inte i ligacupfinalen, inte mot United i FA Cupen och inte tillräckligt bra för att överkomma domarinsatsen i returen mot Barcelona, de nådde inte samma höjder som i bortamatchen. Visst har skador spelat roll men Chelsea har ligans bredaste trupp och borde inte ramlat ihop som de gjort.
    (Vinner Arsenal på söndag finns chansen fortfarande, men den är väldigt liten nu. Arsenal måste dessutom vinna med många mål).

WSL
LIVERPOOL W    -  CHELSEA WOMEN     4 - 3
Chelsea startade piggt. Liverpool kom dock rätt snart in i matchen och inga stora målchanser första åtta men så fick Chelsea en hörna. MÅL. Aggie Beever-Jones når högst och nickar in målet otagbart. 9
    Minuter senare är Nüsken nära att dubbla det hela men mv lyckas få en hand på bollen och en försvarare kan rensa. En strålande framspelning av Macario.
  Liverpool är långt ifrån ofarliga då Chelsea slarvar alldeles för mycket och de får kontring på kontring. 26
    Macario gör mål men äroffside, vilket hon är lite för många gånger. 32
    ABJ får bollen i ansiktet för andra gången och blodvite uppstår. 33
    Chelsea måste vinna och de måste göra många mål. Vilket märks och de stressar fram saker på ett sätt de inte brukar göra. Det hjälper ju inte att de har så många målskyttar frånvarande.
    Chelsea började bra men har sedan inte spelat bra tyvärr. Vilket också visar sig på gester på plan då spelare efter spelare söker någon att spela men inte hittar någon. Liverpool har haft fler målchanser än Chelsea. Hårtork i halvtid behövs. Fem minuter tillägg.
-ANDRA-
Blev den en hårtork var det ingen som lyssnade tydligen för Chlesea slarvar fortfarande hur mycket som helst och Liverpool får kontra gång på gång och vi har nog inte någon på bänken som kan förändra matchjbilden då det sitter nästan bara försvarare där.
Och det straffar sig redan efter sexminuter då Liverpool kvitterar. Chelsea får skylla sig själva. De är ibnte bra. Liverpool nickar in en hörna när Bright visar sin matchrost. Roman Haug gjorde det. 51
    Det hjälper inte, Chelsea fortsätter slarva något oerhört med offside och usla pass. Liverpool tar time-out genom att sätta sin målvakt på rumpan.    
    Byte av Hayes som tar in Ingle och Hamano. Kirby och Nüsken ut. 56
    Chelsea är på väg att spela bort sin fjärde och sista titelchans på en månad! Just nu fungerar inget för dem.
   Hampton tvingas till en bra räddning. 63
    Ny hörna och nytt mål för Liverpool. Gemma Bonner den här gången. Verkar som bollen studsar på Cuthbert också. 66
    Bright ut för Björn. Perisset in för Lawrence.Reiten in för Kaneryd. 67
    Liverpool räddar på mållinjen. 77 Nick av ABJ.
    MÅL. Aggie Beever-Jones kvitterar. Charles inlägg touchar mv och når fram till ABJ. 80
    I nästa anfall frispelas Kiernan som sätter bollen i nät. Nathalie Björn som tyvärr inte har koll bakom sig.
    MÅL. Catarina Macario får in bollen efter oerhört fin aktion av Cuthbert. 83 Det bokförs av någon anledning som självmål. Det kaninte vara rätt. Bollen var ju nästan redan inne när den tar på en försvarare. Dessutom sätts det upp på mv...som inte ens rör bollen som vi såg.???
    Nio minuter tillägg.
    Liverpool gör sitt tredjehörnmål. Bonner får ännu en gång stå obevakad och nicka in bollen helt ostörd. Du milde vilket försvarsspel. 90+2
    Macario nickar men Hamano hinner inte fram för att sätta den. 90+6
    Jätteräddning av mv på ABJs skott. 90+7
***
Att släppa till tre mål på hörnor där spelaren får stå helt fri och obevakad. Det är oförlåtligt dåligt av Chelsea. Det var överhuvudtaget en riktigt dålig insats av Chelsea utom mot slutet men även då släppte de ju till nästan allt.

Laget som är tvingat att vnna och vinna stort också. Ingen lätt uppgift på bortaplan.Chelsea har en anfallskris då även Jamesoch Ramriez saknas liksom tidigare Kerr och Fishel.
Hampton; Lawrence, Bright (k), Carter, Charles, Cuthbert, Nüsken, Rytting Kaneryd, Kirby, Beever-Jones, Macario
    avb: Musovic, Cox, Perisset, Björn, Buchanan, Mjelde, Ingle, Hamano, Reiten

Man City sägs har 62% chans att vinna WSL. Chelsea har två matcher mindre spelade och har hela sju mål mindre att hänta in på de matcherna. Vinst är ett absolut måste mot Liverpool och helst flera mål också, trots skadeläget på anfallare.

Chelsea har sju försvarare och en målvakt (och några mittfältare) på skadelistan. Inte uppmuntrande mot ett så offensvit lag som Tottenham.

Från presskonferensen:
Thiaog Silva och Axel Disasi är nya på skadelistan och inga från den har blivit spelklara.
    Pochettino hyllade Thiago Silva, som sig bör.
    Han blev tillfrågad om han ville till Sverige som inte har VAR. Svaret blev: Maybe, why not?
    Han kunde inte uttala sig om lönetaket som lär komma då det är en process han inte är inblandad i.
    Han tyckte det var mer emotionellt att möta sin gamla klubb på deras arena. Men självklart är det emotionellt att möta sin gamla klubb. Nu vill han vinna med sin nya.
    Han gör imorgon sin 400e match som manager i PL, med Southampton, Tottenham och Chelsea.
    Han var mycket nöjd och stolt över hur Chelsea vände matchen mot Villa och nästan vann.
    Han pmindes om The Battle of the Bridge, den famösa matchen mellan Spurs och Chelsea. Han var då manager för motståndarna och han medger att han kommer väl ihåg matchen.
    Han kan inte förklara alla skadorna men hävdar att Chelsea har ett mycket bra medicinskt team.
    Han tycker Madueke utvecklasväldigt väl men att han måste bli bättre defensivt och i spelet utan boll. (Kanske också göra något åt sitt ego).
   
Amerikanska NBC pressar Premier League hårt för att PL ska spela en 39e match per säsong i USA. Något de engelska fansen är klart emot. NBC betalar 2 miljarder pund för sändningsrättigheterna i USA och tycker därmed att de vill ha något mer.

VALBORG 30:
Torsdag är sista chansen att rösta på Årets Chelseaspelare. Via Chelseas officiella hemsida. (Ni når den via CFCs logo till höger)
    Att det blir Cole Palmer vore ingen större överraskning. CSFC ger egentligen bara Palmer, Conor Gallagher, Malo Gusto, Thiago Silva och kanske Djordje Petrovic godkänt med plus av alla Chelseas spelare den här säsongen. Förra året vann Thiago Silva.
    På damsidan vann Sam Kerr förra året. Det lär den långtidsskadade australiensiskan inte göra i år. Störst favorit är nog Lauren James efter sin höst, men vårformen har varit svagare. Samma gäller för Niamh Charles även om hon börjat hitta form igen. Hannah Hampton är kanske med Johanna Rytting Kaneryd de som kommit starkast. Kaneryd lider dock av sin ovilja eller oförmåga att göra tillräckligt många mål (vågade hon mer skulle det nog bli fler). CSFC ger dock, kanske lite överraskande sin röst till Erin Cuthbert som varit utmärkt hela säsongen. (Men tror James vinner).

MÅNDAG 29:
PL-klubbarna har bestämt om ett slags utgiftstak som ska stå i relation till intäkterna, inte minst tv-pengarna. Det ska tas upp på ett större möte framöver innan det börjar gälla i praktiken. Tre toppklubbar röstade emot och Chelsea lade ned sin röst. Läs mer här>>

OFFICIELLT
Ännu en tung nyhet att hantera, men inte oväntad. Thiago Silva bekräftar att han lämnar Chelsea i sommar.
    Han tros gå till Fluminense men då han isitt avsked talar om att han vill att hans söner ska fortsätta i Chelsea är det inget som ska tas som säkert. Han säger också att hans avsikt är att komma tillbaka en dag, väldigt gärna som försvarscoach. Det behövs.
    Vi kan bara tacka Thiago Silva för hans fyra fantastiska år med Chelsea. Vi tror hans erfarenhet hade kunnat hjälpa klubben ännu en säsong men så blev det inte.
    Här är hans avskedsmeddelande på Twitter. Numer löjligt nog kallat X för att Musk vill dra paralleller till sitt rymdbolag.>>

En tuff helg för Chelseafans med domare som dömde bort oss och resultat som inte motsvarade prestationerna. Tungt att ta när säsongen som helhet redan är en stor besvikelse.

Den här veckan blir det tuffa matcher och dubbla matcher för båda lagen. Det är uppskjutna matcher som ska spelas och trots allt en hel del att spela för. Särskilt förstås för damerna som måste ta in Citys målskillnadsplus, och poäng. Killarna har fortfarande en liten chans på europaspel vilket faktiskt är rätt förvånande med tanke på hur säsongen sett ut.

Det kräver dock vinster mot två lag före oss i tabellen. Först Tottenham och sedan West Ham. Båda matcherna dock på Stamford Bridge och Chelsea är faktiskt femma om vi bara tittar på hemmamatcher så det är ju ett steg framåt från förra säsongen.
    Förr matchen mot Tottenham var en ren glädje, men så generösa med att spela självmordsfotboll är de nog inte igen. West Ham har vi svårt för, deras fotboll passar Chelsea illa.

Damerna har en tuff bortamatch mot Liverpool och därefter sista hemmamatchen på säsongen mot Bristol. Tyvärr sitter Man City i förarsätet nu med enklare spelschema, men det finns ett litet hopp. Om att Arsenal ska ta poäng av dem på söndag och hjälpa Chelsea, för vi behöver nog få hjälp om det åtminstone ska bli en av de fyra titlar vi hade stora chanser till. City har dock hemmamatch och vittring på guldet. Och Arsenal visar rätt usel form, de fick bara 1-1 mot Everton igår och visar tecken på att nästan lagt ned säson gen då de säkrat CL-platsen och inte kan vinna ligan som vi ser det. Så Emma Hayes sista säsong som såg så lovande ut kan verkligen rinna ut för henne och Chelsea.
    City har sju mål tillgodo på Chelsea, något som kan bli väldigt svårt att hämta in med tanke på det motstånd Chelsea har kvar och med skadeläget på anfallare.

 

 

 

Rykten, notiser m m, v-18


SÖNDAG 5:
Italienska rykten påstår att Chelsea ska tagit första kontakt (?) med Napoli om en övergång av Victor Osinhem (som just nu är favorit att gå till PSG). Chelsea påstås vara villiga att betala 80-90m €, dvs enbra bit under hans utköpsklausul men erbjuder Romelu Lukaku och en ickenamngiven ung spelare som mellanskillnad. Vi får väl se.

Thiago Silva sägs kommit överens om ett tvåårskontrakt med Fluminense. Han ska ha fått erbjudande från tre Londonklubbar att stanna i London.  Vilka klubbarna är sägs inte.
    Vi vet inte hur detta kommer påverka hans familj då hans båda söner spelar i Chelsea.
    Hans frispråkiga fru Belle däremot kraftfullt förnekar att Silva ska vara klar för Fluminense, på sociala medier.
    Vad än Silva bestämmer önskar CSFC honom all lycka till, men mest vill vi att han stannar i Chelsea som försvarscoach även om han säkert skulle kunna spela på mycket hög nivå ännu några år.

Milan, också kända som Chelsea Light jagar ännu en Chelseaspelare. De vill värva Andrey Santos som för tillfälltet spelar pålån i Strasbourg.

Liverpool jagar Levi Colwill men tror inte de kan lura iväg honom från Chelsea. Trots att Boehly mer än något vill sälja egna produkter för de ger mest vinst.

LÖRDAG 4:
Ipswich blir det som tar andra direktplatsen till Premier League. De har engelsk fotbolls bästa smeknamn, "Travtor Boys". Leicester var klara redan förra helgen. Ipswich gick rakt igenom Championship då de var nyuppflyttade. Det ör anmärkningsbart bra gjort.
  Idel kända namn gör upp i play-off om den sista platsen. Leeds, Southampton, West Bromwich och Norwich. Alla har varit uppe i PL för inte alltför länge sedan.
    Chelsea har lånat ut Omari Hutchinson som gjort succé i Ipswich.

Något vi skulle hata att se. Thomas Tuchel lär nu vara aktuell för att ersätta ten Hag i Man United.

Fabrizio Romano säger att det är muntligen klart att Thiago Silva avslutar sin karriär där han började den, i brasilianska Fluminense.

Det sägs att Chelsea och Palmeiras kommunicerar dagligen kring en övergång av Estevao Willian, även kallad Messinho. Chelsea vill göra klart affären snarast men Palmeiras manager Ferreira vill inte att klubben ska sälja ynglingen. Affären sägs totalt handla om 55m € med bonusar.

Chelsea påstås vilja ersätta Conor Gallagher med Juventus 29-åring Adrien Rabiot.

FREDAG 3:
Tipparna:
Vi såg inte BBCs tips förrän efter Tottenhammatchen, men de tippade 1-1 och gästtipparen Defoe tippade 2-1 till Spurs innan matchen sköts upp.
    För söndagens match mot West Ham tror BBCs Sutton på 2-1 till Chelsea och hans gästtippare (Man Cityfan) på 3-2 till West Ham.  
    **Sky tror på storseger för Chelsea med 4-1. Motiveringen att West Ham har varit rent urusla på bortaplan på sistone medan Chelsea varit mycket starka hemma.

Chelsea ska vara intresserade av Fulhams försvarare Adarabioyo, 26. Denne vägrar förlänga sitt kontrakt med Fulham och är därmed intressant för många klubbar.

Roony Bardaghji, FCK, som Chelsea sagts varit intresserad av och som inte velat förlänga med FCK har råkat riktigt illa ut. Han ådrog sig en svår knäskada på träning och kommer vara borta i upp mot ett år vilket ställer hans framtid i fråga.

TORSDAG 2:
Ögonblick av självinsikt när Nicolas Jackson erkänner att han missat på tok för många chanser. Vi vet dock inte vad vi ska tro om hans påstående om att han kommer göra en massa mål. Läs mer här>>

Chelseafansen kommer hylla Conor Gallagher med en banner inför Tottenhammatchen. Ett sträckt finger rakt upp i ansikitet på Chelseas sportsliga "ledning". Läs mer här>>

Vi har hört om José Mourinho tillbaka till Chelsea, häromdagen kom Thomas Tuchel upp och nu påstår italienska (aldrig särskilt trovärdiga) rykten att Antonio Conte ska kontaktat Chelsea och erbjudit sina tjänster.
  Fabrizio Romano förnekar dock ryktena och vi tror betydligt mer på honom än Calciomercato.

ONSDAG 1:
Chelsea har kraftfullt förnekat ryktena från igår om att de flugit över Ruben Amorim för samtal i London häromveckan.

Förre Chelseaspelaren Timo Werner (och Ben Davies) kommer inte spela i matchen imorgon.

Att Ian Maatsen lämnar Chelsea i sommar ser allt mer troligt ut. Pochettino missbrukade ju honom enormt och hans far har nu gått ut i medierna och sagt att de jobbar på att hitta en lösning så han kan stanna i Dortmund, för de tror inte på Chelsea efter ägarskiftet. Den stora frågan är väl om Dortmund kan betala de minst 35m pund Chelsea sägs kräva.

VALBORG 30:
Mycket om Conor Gallagher idag. Alla, precis alla, är överens om att Chelsea ännu en gång inte vet vad de sysslar med då de fortfarande inte löst hans kontraktssituation. Och vad vi förstår är inte Gallagher problemet i förhandlingarna utan Chelsea.

Chelseas ledning får också kraftig kritik för att man valt att inte förlänga Thiago Silvas kontrakt.
  Vi är dock mindre förvånade. Chelsea leds av ja-sägare som druckit sin Kool-Aid och ställt upp på den (brist på) "vision" Boehly målat upp med vansinneslånga kontrakt som inte motiverar spelare men säkerställer att de behöver inte anstränga sig och att köpa in unga spelare för lagerhållning.

Gabri Veiga, tidigare Celta Viga som överraskande valde en saudiklubb vill tillbaka till Europa. Chelsea sägs fortfarande vara intresserade. En lovande spelare men inte den försvarsklippa vi kanske i första hand behöver nu när Silva lämnar.
    Chelsea ska också vara intresserade av Barcas Ronald Araujo som är en mer erfaren försvarare som jagas av flera klubbar, som alltid förstås då av Man U.
  Ett tredje alternativ är som vi berättat tidigare Leipzigs Castello Lukeba.
    (Chelsea har ett försvarskort upp i ärmen, det är den ständigt skadade Wesley Fofana som onekligen är duktig och med PL-erfarenhet men som bara medverkat i 15 matcher sedan han kom 2022. Andra duktiga spelare vars säsonger blivit totalförstörda är förstås Romeo Lavia och Christopher Nkunku - sparmaterial av hög kvaltiet OM de kan hålla sig skadefria, vilket tyvärr är ett stort OM).

Nytt, eller snarare nygammalt rykte är Marcus Thuram. Han var aktuell innan han lämnade Tyskland och nu kommer ryktena igång igen efter en fin säsong i Inter.

Ruben Amorim var i London förra veckan. En resa som sades vara betald av West Ham. Nu kommer nya rykten om att det var Chelsea som bjudit in honom.

Chelsea påstås kontaktat Bolognas 41-årige managen Thiago Motta. Vi tror inte särdeles mycket på det men som läget ser ut på managermarknaden just nu förväntar vi oss stora förändringar i sommar. CSFC vidhåller dock tron på att Pochettino får mer tid på sig om inte något oväntat händer.

MÅNDAG 29:
Crystal Palace Women är nykomlingar i WSL nästa säsong efter vunnit Championship. Igår stod det klart att Chelseas motståndare i helgen, Bristol lämnar WSL.

Det är risk att Thiago Silva tyvärr har spelat sin sista match för Chelsea vilket vore synd och skam om han inte får ta adjö av Stamford Bridge och fansen. Han drog på sig en ljumskskada mot Aston Villa. En skada som liknar den han fick mot Crystal Palace i februari och som då höll honom borta i flera matcher.

Ett helt nytt namn som ersättare för Silva är Leipzigs Castello Lukeba. Vi vet inget om honom som spelare.

Milan sägs vara intresserade av Thiago Silva. Milan som blivit ett Chelsea light de senaste åren. En övergång sägs dock blockeras av Zlatan Ibrahimovic

     

 <<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>
Köp ALDRIG biljetter från Viagogo = blufföretag

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE