CHELSEA SWEDISH FAN CLUB
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
9   Chelsea FC 33 sp 13 v 9 o 11 f 63 - 59 mål +4 48 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea Women för målgörare
2     Chelsea W 18 sp 15 v 1 o 2 f 53 - 14 mål +39 46 p

22-28 april 2024

NÄSTA MATCH: 2 maj kl 20.30 - TOTTENHAM Viaplay
NÄSTA MATCH WOMEN 1 maj kl 20.00 - Liverpool Viaplay

Nyheter v-17


SÖNDAG 28:
WSL. Som väntat vann Manchester City mot absoluta jumbolaget Bristol ikväll. Bristol höll dem mållösa i över en timme men sedan rasade målen in. 4-0. City ligger nu sex poäng och sju plusmål före Chelsea i ligatoppen, men med två matcher mer spelade. Chelsea möter Liverpool i veckan och Bristol i helgen. Förlusten ikväll innebär att Bristol flyttas ned i Champiuonship igen.

Att hämta upp 0-2 till oavgjort borta mot Aston Villa var ju trots allt ett bra resultat även om mer behövs för att nå en europaplats.
  Såg inte andra halvlek ordentligt och har sett om den och justerat matchrapporten.

Gårdagen var sannerligen ingen bra dag för domarna. Den rumnänska domaren i CL-matchen var inte i närheten av att göra sitt jobb bra (även innan utvisningen) och VAR dömde bort två mål för Chelsea i Birmingham.
    CSFC anser fortfarande att VAR kan förbättra fotbollen men som den används i England gör den det inte. Det är fel att kompisar och kollegor ska sitta och göra de bedömningar som de gör. Det måste sitta objektiva domare, gärna pensionerade domare som inte har band till sina kollegor som använder ett enhetligt bedömningssystem. Som det är nu gör VAR inte fotbollen en tjänst för det är lika obegripligt som domslut på plan ibland är. Nu blir åtminstone offside nästa säsong maskinbedömt vilket är en förbättring men vad fotbollen ska göra med hands och sådana domslut som i båda matcherna igår...

LÖRDAG 27:
Det här är nu officiellt den värsta säsongen vi upplevt med Chelsea sedan huliganerna kidnappade klubben i början av 80-talet och vi tillfälligt lade ned verksamheten i CSFC.
    Och denna vecka, tjejerna som fick sin Øvrebøe så att säga. Värsta derbyförlusten någonsin till Arsenal och ett lag som är ungefär som att lita på en sil när man behöver ösa båten som sjunker under en.
    Vi har ett tag övervägt vårt engagemang och just nu börjar det kännas som att lägga mer pengar på detta är idioti. Särskilt som vi har noll förtroende för den sportsliga ledningen i klubben som tycks tro vi är en blåbärsklubb som ska vara en farmarklubb och bara ägna oss sälja ut spelare med Chelseahjärtan från akademin. Manurefansen klagar på Glazer, de är ju bara där för pengarna, vår ägare tror ju de kan något. Vi drömmer om Glazers.
    Vi har haft pandemin, Boehlys övertagande, personliga tragedier och tuffa tider på sjukhus. Men Chelseas säsong 2023-24... Sommaren kanske kommer innebära tuffa beslut för CSFC.

Finns det något värre än att möta Barcelona med domare som inte pallar för trycket utan ska hjälpa dem. Obegripligt svag domare som gjorde mängder av misstag redan innan hon visade ut Buchanan och ändrade alla förutsättningar.
    Vi kan inte annat än att tycka att Chelsea (än en gång) blivit bortdömda mot Barcelona i europafotbollen.
    Chelsea har nu bara ligatiteln att kämpa om och vi har inte bästa läget där heller. City är nu favoriter till ligatiteln på målskillnad OM inte Arsenal hjälper oss vilket vi tvivlar på. Vi hade chans på fyra titlar. En spelade de bort genom en usel insats mot Arsenal, mot Man United hade de inte flytet med sig och i CL åkte de ur på en högst tvivelaktig domarinsats och otur (två trätträffar).

Chelseas lag mot Aston Villa:
Petrovic; Chalobah, Silva, Badiashile, Cucurella; Caicedo, Gallagher; Madueke, Palmer, Mudryk; Jackson.
    avb: Bettinelli, Curd, Gilchrist, Disasi, Acheampong, Casadei, Dyer, George, Washington.

Emma Hayes har sagt att Chelsea måste vara perfekta i returen mot Barcelona. Det här är spelarna som ska göra det jobbet. Ramirez är ett sent återbud, okänt varför. Hayes överger också trebackslinjen hon valde i bortamatchen.
    Hampton; Lawrence, Carter, Buchanan, Charles; Cuthbert, Leupolz; Nüsken; Rytting Kaneryd, Macario, James
    avb: Musovic, Perisset, Mjelde, Björn, Bright, Ingle, Cankovic, Kirby, Reiten, Beever-Jones

Barcelona: Coll, Paredes, Paralluelo, Graham, Patri, Bonmati, Bronze, Rolfö, Walsh, Batlle, Engen
    En enda förändring för dem också, Bronze in för Caldentey.

SVT Play visar också Chelseas möte med Barcelona.

Niamh Charles som hade en mycket bra höst och nått en ny nivå den här säsongen talar om dagens semifinal och hennes utveckling. Läs mer här>>

Det blir fullsatt på Stamford Bridge när Chelsea Women möter Barcelona Femeni i den avgörande matchen i Champions Leagues semifinal. Chelsea har 1-0 i ryggen från bortamatchen.
    Chelsea har också fått tillbaka de skadade försvararna; Millie Bright, Nathalie Björn och Maren Mjelde. Förmodligen startar ingen av dem men om trycket blir för stort kanske Hayes använder dem för att säkra upp ett avancemang.

FREDAG 26:
En läsvärd artikel om Emma Hayes 12 år i Chelsea som tyvärr går mot sitt slut. Läs här>>

Enzo Fernadez har genomgått en ljumskoperation och kommer missa resten av säsongen.

Från presskonferensen:
Colwill och James lär vara nära en comeback, kanske spelar de innan säsongen är över.
    Cole Palmer är frisk igen och förväntas starta mot Aston Villa.
    Pochettino förnekade i sitt omdöme att Chelsea saknade karaktär mot Arsenal. Istället skyllde han på brist av tilltro efter förlusten i cupen.
    Det vanliga berömmet om motståndarna, att det blir en svår match och att deras manager är av högsta klass.
    Han pratade en del om stämningen i laget och erkände omständligt att den inte är på topp och att de inte är där de vill vara.
   
Tio spelare på officiella skadelsitan.

ONSDAG 24:
Mauricio Pochettino har lojalt ställt upp på ägarnas dumheter när det gäller spelarrekrytering och annat, men efter brakfiaskot mot Arsenal börjar även argentinaren tröttna på ledningens inkompetens. Han använder förstås inte de orden men han säger att i säsongutvärderingen måste tuffa beslut tas. Läs mer här>>

TISDAG 23:
Det finns tre extrema, enorma problem i Chelsea. De är Todd Boehly, Paul Winstanley och Laurence Stewart. Den förste lär vi inte bli av med, men ju förr vi blir av med de två andra större chans har vi att Chelsea kan bli Chelsea igen istället för en fjantklubb som köper unga spelare i hopp om att kunna sälja dem dyrt i någon sorts framtid.

Finnarna är välrdens lyckligaste folk därför de förväntar sig alltid det värsta. Det sa en vän iikväll. Det första vetvi stämmer, det andra kan vi inte verifiera (kanske är det att de inte förvätnar signågot). Men numer förväntar vi oss det värsta med Chelsea, och det gör oss absolut inte lyckliga. Som de bevisade ikväll igen.
  Vi orkar inte ens kommentera kvällens insats. Vi skäms å Chelseas vägnar. Kan inte säsongen sluta nu, snälla.

Vi kan bara hoppas att Chelsea visar moral och ryggrad och för en gånds skull inte viker ned sig som en blöt servett i slutet av matchen mot Arsenal. Men vi har laddat med öl för, vi vågar ju inte tro på det. I vilket fall som är det här spelarna Pochettino ger chansen att visa lite Chelseastolthet, motivation och hjärta för klubben. För tyvärr tror vi ju att Arsenal har mycket större motivation än Chelsea som redan verkar tänka på semestern.
    Ingen Palmer, ingen Gusto, ingen Silva men Madueke och Jackson får spela.Hela havet stormar i backlinjen. Vi säger inte vad vi tänker, men inte är känslan att Pochettino tror Chelsea kan vinna ikväll.
Petrovic, Gilchrist, Badiashile, Disasi, Cucurella, Fernandez, Mudryk, Madueke, Caicedo, Gallagher, Jackson.
    avb: Bettinelli, Silva, Sterling, Chalobah, Chukwuemeka, Casadei, Deivid, Tauriainen, Dyer

Arsenal: Raya, White, Saliba, Gabriel, Tomiyasu, Partey, Odegaard, Rice, Saka, Havertz, Trossard

MÅNDAG 22:
Från presskonferensen:
Cole Palmer är sjuk och det är högst tveksamt om han kan spela mot Arsenal.
    Det är också tveksamt om Malo Gusto och/eller Ben Chilwell kan spela då de har småskador. Det görs en sen utvärdering.
    Pochettino ville inte prata om Thiago Silvas framtid utan hävdar att det finns inget att säga just nu.
    Han hävdar att stämningen är god trots förlusten med vad han medger var (ännu) ett onödigt mål.
    Det vanliga berömmet till motståndarna.
Chelsea har tio spelare kvar på skadelistan. Levi Colwill är inte med på den.
    Poch gratulerade John Terry till hans inval i PL Hall of Fame. Han gratulerade också damerna till att slagit Barcelona och berättade att laget följde matchen.    

Det bara är så. Vissa förluster svider långt mer än andra. Att förlora mot ett bättre lag är jobbigt. Att förlora för att man lägger av när man själv är det bättre laget. Det svider oerhört. De gjorde det i Ligacupfinalen och de gjorde det i lördags.
    Det enda positiva vi kan se i det är kanske, möjligen, förhoppningsvis att vår sportsliga ledning äntligen inser vad det innebär att vara Chelsea och inte någon småklubb på sydkusten. Och därmed slutar samla på sig spelare för eventuell profit i framtiden utan gör sig av med spelare som inte bryr sig redan i sommar.

Arsenal är kvar i titeljakten. De spelar hemma. De måste vara jättefavoriter mot ett lag som lägger sig på rygg och ger upp sista kvarten.
    Det sagt hoppas vi alltid och det vore oerhört roligt att lägga krokben för dem och spela bort dem från titeljakten i morgon. Smärre under händer ju.
    Chelsea behöver poäng om de ska mot oddsen ändå ta en Europaplats.

På lördag väntar sedan ännu en riktigt svår bortamatch mot Aston Villa som kämpar för att behålla Champions Leagueplatsen. Vilket nu är än viktigare då det ser ut som England förlorat chansen till en femte CL-plats för 2024-25.
    Och som alltivhar vi absolut ingen aning om vilket Chelsea som tänker dyka upp i de här matcherna.

Tjejerna har en vecka på sig att njuta och sedan inse att det blir ännu tuffare mot Barcelona än det var på Estadio Olimpico i lördags. De har dock ett utmärkt utgångsläge att ta sig till final i Champions League.
    Barcelona är dock mer än kapabla att vända ett ettmålsunderläge till avancemang, så det var så synd att vi varken fick den straff vi kunde fått eller att Mayra missade sin jättechans efter den långa soloräden.
    Spelar Chelsea lika bra som i lördags då har vi verkligen chansen till att spela i Bilbao i maj. Spelarna och Hayes gjorde en strålande insats, en av de bästa vi sett.

 

 

 

Rykten, notiser m m, v-17


LÖRDAG 27:
Det står nu klart att Sheffield United, som Chelsea inte klarade av att slå, åker ur Premier League och får starta om i Championship nästa säsong.

Leicester är tillbaka i Premier League.

Ruben Amorim sägs vara aktuell för massor av klubbar som manager. Nu sägs det att dithan gr kommer Viktor Gyökeres gå. För 86m pund.

Det ska vara klart att Feyenoords Arne Slot tar över Liverpool efter Jürgen Klopp.

FREDAG 26:
Tipparna:
Inte oväntat tror inte Sky alls på Chelsea på bortaplan mot Aston Villa. De tippar 3-1 till hemmalaget. (Chelsea har bara vunnit se bortamatcher den här säsongen).
    BBC tippar 2-1 till Villa. Gästtipparna (Arsenal och Tottenham-fans) tror på 2-2 resp 3-0.

Liverpool vill köpa Levi Colwill. För 40m pund. Då han är akademipodukt är risken skyhög att Chelsea säljer honom för att tjäna mer pengar.

Millie Bright är äntligen helt frisk och hoppas bli uttagen att starta mot Barcelona i säsongens hittills viktigaste match på Stamford Bridge. Läs mer här>>

TORSDAG 25:
Efter det magnifikt usla magplasket mot Arsenal benämns nu Mauricio Pochettino som Dead Man Walking i engelska medier. Oroväckande nog växer ryktena om Roberto de Zerbi som ersättare. CSFC behåller då hellre Pochettino minst året ut för vi är långt ifrån övertygade om de Zerbi och Pochettino har åtminstone fördelen att på när håll få följa hur uselt Chelseas ledning värvat och vet vad som behöver rensas ut. Han lär knappast få påverka värnvingar för det får ju inte managers numer.

Fem managers sägs toppa önskelistan, förutom de Zerbi är det Hansi Flick, José Mourinho (vilket CSFC har varit emot men kanske behöver våra omogna spelare en hård hand och han kan försvarsspel), Ruben Amorim sägs fortfarande vara med i leken. Den stora överraskning är dock att det pratas om en comeback för Thomas Tuchel, vilket vi tvivlar på då han aldrig fungerat bra med mikromanager-ledningar.

Mauricio Pochettino sägs dock ha spelarnas förtroende, de vill ha kvar honom.

ONSDAG 24:
Victor Osinhem har tydligen tittat på Chelsea och valt PSG istället. Om vi ska tro italienska rykten. Vi kan inte klandra honom.

När vi läser mediernas betyg om Chelseas insats igår, eller brist på insats, inser vi att CSFC är oerhört snälla i sin bedömning. Vi gav 5/10 till spelare som andra gav 2/10 till. Vi var dock överens om vem som var sämst av alla usla.
    CSFC argumenterde redan tidigare att Chelsea måste rensa ut spelare i sommar. Det är nog superviktigt nu. Chelseas ledning måste inse att det räcker inte med att vara ung och lovande och ha en för hög uppfattning om sig själv för att platsa i ett lag som Chelsea (eller vilket lag som helst i PL). Karaktär måste bli ett viktigt kriteria i eventuella värvningar, men först måste rötäggen rensas ut. Om det går att hitta köpare till dem. De kanske kan bli viktiga i andra miljöer men i Chelsea finns alltför många i truppen idag som inte passar in alls.
    Att de sedan fick chansen igår, ja den frågan måste nog Pochettino tar en noggrann titt i spegeln för att besvara.

TISDAG 23:
Chelsea ska haft scouter på Derby di Madoninna mellan Milan och Inter igår. Mest för att kolla in Lautaro Martinez som ännu inte förlängt med Inter, men även för att titta på Federico DiMarco och Milans mv Mike Maignan.

Enligt brittiska sportskrivare vill Chelsea sälja Conor Gallagher, det har vi hört i ett år nu och senast ska Necastle scoutat honom. Däremot kommer Chelsea inte sälja Mudryk eller Madueke (som driver fansen tokig med sitt bristande uppförande).

Chelsea ska ha, enligt rykten, kontaktat Crystal Palaces skadedrabbade Michael Olise om en övergång trots att ryktescirkusen menar att han vill helst till Man United.

Även Ashley Cole valdes igår in i PLs Hall of Fame, precis som John Terry.

MÅNDAG 22:
Tipparna:
BBC tippar 2-1 till Arsenal men deras gästtippare (Man U-fan) tror på 2-1 till Chelsea. De påminner dock om att Chelsea släppte en tvåmålsledning mot Arsenal senast sent i matchen, så som vi tyvärr är alltför vana vid att detta psykiskt veka Chelsea gör.
    **Sky tror att både Palmer och Gusto kommer att saknas och då tror han inte på Chelsea. 2-0 till Arsenal.

Enzo Fernandez har ett ljumskproblem som behöver opereras. Nu trycker argentinska förbundet på för att Enzo ska opereras omedelbart så han missar resten av säsongen men kan spela för Argentina i Copa America.

Det pratas om att Levi Colwill ska kunna bli aktuell för spel mot Arsenal. Vi tvivlar på det, men kanske kan han delta från bänken.

Nya rykten om sparken för Pochettino efter att spelarna, en del av dem, svek honom i lördags. För att ersättas av Roberto de Zerbi. Sorry, men det är ingen uppgradering som CSFC ser det. De Zerbi har tagit Brighton baklänges inte framåt.

Chelsea påstås vilja ersätta Conor Gallagher som de vill sälja för runt 40m med Dani Olmo som är en helt annan spelartyp för 60m från Leipzig.

Chelsea påstås tagit beslut om (förutom de ständiga Gallagherryktena) sälja Trevoh Chalobah som med Silva varit vårt bästa mittbackspar de senaste matcherna och Armando Broja vars lån till Fulham blivit ett fiasko.

Vi har hört att han vill lämna Atalanta för en större klubb. Vi har dock ännu tills nu inte hört att Chelsea är intresserade av nederländske mittfältaren Teun Koopmeiners. Dock ser det ut som han siktar på att gå till Juventus för 51m pund.

     

 <<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>
Köp ALDRIG biljetter från Viagogo = blufföretag

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE