UWCL

semifinal I:II

20 mars 2024

CSFCs spelarbetyg

0
Barcelona F     0 -

 

 

CHELSEA   1- (0-1)

Barcelona Feminis laguppställning

Coll; Batlle, Paredes, Engen, Rolfö, Walsh, Bonmati, Guijarro, Caldentey, Paralluelo, Graham Hansen

avb: Panos, Bronze, Fernandez, Pina, Torrejon, Martina, Putellas, Vilamala, Brugts, Dragoni, Lopez, Ari

Manager: Jonatan Giraldez

Målgörare

0-1Erin Cuthbert, 40        [Nüsken)

 


CHELSEAS INSATS


8

Väldigt konstig kameravinkel, närmast fågelperspektiv. Uselt ljud också pp DAZN där läktartrummorna överröstade kommentatorerna.---
Full fart från Barca från start, som väntat. Chelsea red dock ut första stormen när de såg nervösa ut och började växa in i det. Försvaret dock satta under stor press och Barcelonas extrema snabbhet på varje boll. Chelsea spelade med trebackslinje.
Ingen förväntade sig dominans från Chelsea, i den här matchen gäller att få med sig ett bra resultat hem. Problemet för Chelsea första tjugo har varit för dåliga passningar framåt som tillåter Barca kontra på dem.
Barcelona har fått tdiga mål i deras vinster mot Chelsea, inte idag vilket var uppmuntrande. Noterbart att ingen målvakt behövde göra någon räddning första 39. Chelsea har gjort en imponerande insats i en match som utvecklade sig precis som väntat med mycket stort Barca bollinnehav och kvickt spel. VILKET MÅL AV CUTHBERT och så fint upplagd av Nüsken. 39 (vilket kanske inte var det väntade men så härligt,vi var väldigt nöjda som det var med hur de styrde ut Barca).
Imponerande bra halvlek av Chelsea, taktiskt, mod, vilja och avgörande kvalitet av Cuthbert. Visst dominerade Barca men var inte nära göra mål, hade inte ett enda skott på mål. Mycket återstår dock Chelsea måste orka fortsätta så här hela matchen.

ANDRA
Bra start av Chelsae i andra i att hålla boll till det blev en hands som VAR ville att domaren skulle titta på. Vi tyckte det var offside innan och det tyckte VAR också. (51)
Barcelona har bytt in massor med offensiv. 72
Andra halvlek har varit scrappy som man säger på amerikanska. Mer kamp än spel vilket Chelsea inte tackade nej till.
Nio minuter tillägg. På övertidens övertid missade Putellas Barcas bästa chans.

Chelsea var mycket nära att få en straff i andra också, men där gick VAR emot oss.

VILKEN INSATS De gav verkligen allt, nu mpste de göra om det om en vecka. MÄSTARKLASS sa kommentatorerna. Vi kan bara hålla med.

Barcelona hade inte ett enda skott på mål under hela matchen. Som vi ser det, men tydligen räknades en block när Hampton rusade ut.. Det säger massor. Synd att Ramirez inte satte chansen med kvarten kvar. Deras första förlust hemma på fem år.


    SPELARE OMDÖME

BETYG
1-10

24 Hannah Hampton Behövde inte göra en enda räddning i första. Elller i andra även om hon gjorde en bra block på övertiden när hon kom ut. (Hade gärna gett högre betyg men hon behövde ju inte spela bättre) 6
12 Ashley Lawrence Spelade tilll vä i Charles position, gjorde det bra. Neutraliserade Graham Hansen bra. 7+
7 Jess Carter Klippan där bak. Som hon utvecklats de två senaste åren. Tog en hård boll i huvudet. 8-
26 Kadeisha Buchanan Startade lite skakigt men spelade upp sig, med stor vilja. Orsakade en oturlig handsstraff trodde vi men VAR fick det rätt då det var offside innan. 7
21 Niamh Charles Spelade central mittback för första gången som vi sett. Gjorde det riktigt bra. 6+
6 Sjoeke Nüsken Otroligt nyttig och pefekt upplägg för Cuthbert. 7-
8 Melanie Leupolz Stor insats på mitten men mer defensivt än offensivt. Höll Bonmati borta ur matchen. 7+
22 Erin Cuthbert [k) Stor insats på mitten men mer defensivt än offensivt. Och vilket mål!! 8
10 Lauren James Hade väldigt svårt att få tag i bollen offensivt. Verkade har en lite annan roll i andra, lägre ned i plan för att hålla boll. 7-
19 Johanna Rytting Kaneryd Hon måste börja våga mer, gå för mål. Hon gör allt annat så bra. Hade en slags wingbackroll. Pat Nevin beskre vhenne som en terrier med enorm arbetskapacitet. 7
35 Mayra Ramirez Oroade Barcafölrsveret med sina rakalöpningar. Gjorde sig spelbar på ett fint sätt. Nära avgöra vid kvarten kvar. Hur orkade hon hela matchen? 7+
  ---    
9 Catarina Macario In för James. 73 Riktigt bra inhopp. Var utmärkt i att döda speltid och frustrera motståndarna. 7-
11 Guro Reiten In för Ramirez, 90+2 För kort tid för betyg -
       
       
       
CHELSEAS BÄNK


Musovic, Cox, Perisset, Bright, Ingle, Beever-Jones, Reiten, Kirby, Macario


* efter namnet betyder gult kort. ** två gula=utvisning. <*> utvisning, direkt rött
> före första namnet i varje lagdel indikerar siffermässig formation som vi tror, t ex 3-4-2-1, 4-3-3 etc

OBS. Detta är helt subjektiva åsikter och handlar inte om att hänga ut spelare eller tvärtom, utan ett försök att från en vinkel bedöma vad som syns och ses genom en tv-ruta där vissa delar av spelet aldrig kan bedömas på ett rättvist sätt. T ex hur spelare rör sig utan boll då kameran bara följer bollen, något som kanske straffar mittfältarna mest. Det är också en emotionell reaktion av en supporter i relation till de krav vi anses kan ställas på spelare av den kvalitet som konkurrerar i Chelsea.

 

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser-Avslut 7 12
Skott på mål 2 1
Hörnor 2 5
Målvaktsräddning 1 1
Ribba/stolpe - -
VAR-Bortdömda mål/straffar - 1
Missad straff - -
Utvisning/Gula kort 0/0 0/2
xG - förväntade mål 0,50 0,59

Bollinnehav %

45 55
Källa Flashscore

 

MATCHENS CHELSEA-SPELARE
Erin Cuthbert

 

Head Coach Emma Hayes INSATS

Taktisk utklassning i första. Hon fick till precis allt perfekt från laguttagning till motivation. MÄSTARKLASS.

 

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 6 är godkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbara och subjektiva (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För oss handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland.