CHELSEA SWEDISH FAN CLUB
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
9   Chelsea FC 31 sp 13 v 8 o 10 f 61 - 52 mål +9 47 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea Women för målgörare
2     Chelsea W 18 sp 15 v 1 o 2 f 53 - 14 mål +39 46 p

15-21 april 2024

NÄSTA MATCH: 23 april kl 21.00 - Arsenal Viaplay
NÄSTA MATCH WOMEN 27 april kl 18.30 - BARCELONA - CL SF II DAZN

Nyheter v-16


SÖNDAG 21:
Vilken FA Cupsemi mellan Coventry och Man United. United ledde 3-0 med70 minuter spelade. Coventry hämtade upp det. I förlängningen hade båda lagen en i ribban och Coventry fick ett mål bortdömt i 120e minuten för hårfin offside. Straffar. Tyvärr höll inte nerverna för Championshiplaget.

Manchester City Women har återtagit serieledningen och än viktigare kanske, gått förbi Chelsea i målskillnad genom en storseger över West Ham idag. De har 42 plusmål mot Chelseas 39. De har en match mer spelad.

Vi har kritiserat Mauricio Pochettino för dålig matchcoachning, med rätta som vi ser det. Det gör vi inte på något sätt efter förlusten mot Man City i FA cupsemin.
    Det var spelarna som svek Pochettino genom att sluta spela när de hade City på gaffeln så att säga. Som lade ned vapen. Pochettino kan inte lastas för hur spelarna svek honom. Även om det tyvärr inte var första gången de vek ned sig i slutet. Chelsea har förlorat massor med poäng, som vi tidgare visat på att laget slutar försvara sig i slutet. Så det är ju ingen nyhet.
    Inte alla men för många i Chelsea spelar inte för Chelsea, bara för sig själva.
    Något som accentuerades efter matchen där Thiago Silva grät av besvikelse medan andra spelare stod med motståndarna och skrattade. Något som väckt stor uppmärksamhet i England och borde göra det överallt.
    Vi kan bara hoppas de utpekade spelarna som svek laget Chelsea rensas ut i sommar så de kan ägna sig åt sig själva i andra klubbar. Det är kanske den viktigaste åtgärden klubben bör ägna sig åt i sommar. Att göra sig av med spelare som inte bryr sig om Chelsea och fansen!?
    Det är långt viktigare än att försöka sälja spelare med Chelseahjärta för att maximera vinsten på dem. För att behålla spelare de värvat och gett vansinneslånga kontrakt till. Det är akademispelarna som ska behållas och det är skamligt att det verkar vara viktigare för klubben att sälja dem för att värva spelare utan klubbkänsla för att reglerna gör akademispelare till bättre avkastningsförsäljningar. Viktigare än att byta manager. Viktigare än att värva ännu fler fel spelare för de har potential eller rykte snarare än karaktär och motivation.

LÖRDAG 20:
Ja,vi har lärt oss vissa saker den här säsongen. Chelsea har en trupp med alltför många omogna spelare som inte är ett enda dugg intresserade av att spela i ett fotbollsLAG utan bara vill glänsa. Ett lag som inte verkar vilja vinna och som absolut inte vågar vinna och därför lägger av och släpper in mål i slutet av matcherna så de ska förlora eller åtmstone tappa poäng. Inte under alla år sedan 1970 har CSFC känt en sådan besvikelse över insatserna, inte minst därför vi hos vissa och ibland hos alla ser sådan kvalitet men som alltför många inte vill använda sig av. Hade vi varit manager för den här truppen hade vi nog sagt upp oss. Så otacksamt måste jobbet vara för Pochettino även om han inte är utan skuld.

Det är otroligt hur duktiga Chelsea är på att tappa matcher och släppa in sena mål. De borde avgjort matchen tidigare.
    Vi kan inte förstå hur usla Chelsea är sista kvarten. De har tappat över 30 poäng på insläppta mål där. De förlorade Ligacupfinalen på sent mål. Feghet?

   Pochettino måste ta ansvar för det.

Kan killarna upprepa tjejernas bedrift idag? De behöver bara vinna en match men de är inte favoriter, Manchester City är stora favoriter men vi hoppas på det här laget som Mauricio Pochettino startar. En oförändrad backlinje, kryss i taket. Enzo tillbaka på mitten.
Petrovic; Gusto, Chalobah, Silva, Cucurella; Caicedo, Fernandez; Madueke, Palmer, Gallagher; Jackson.
    avb: Bettinelli, Badiashile, Disasi, Gilchrist, Chilwell, Chukwuemeka, Mudryk, Sterling, Washington

Ingen Haaland för City men väldigt stark elva ändå: Ortega Moreno, Walker, Stones, Akanji, Ake, Rodrigo, De Bruyne, Bernardo, Foden, Grealish, Alvarez

Chelsea gjorde en taktisk ekonomisk manöver som retar andra, men som förmodligen innebär att vi slipper ekonomiska sanktioner. Lite grann, lite åtminstone, som de tagit från Barcelonas playbook i att kringgå reglerna på ett lagligt sätt. De har sålt Millennium Stamford Bridge Hotel och det lilla hotellet på Fulham Road som de köpte för några år sedan, till sig själva, eller åtminstone till ett dotterföretag. Sedan får ju alla tycka vad de vill om kryphål,men finns det utnyttjas det. Läs mer här>>

Emma Hayes betonade ödmjukhet och att allt var verkligen inte klart utan nu måste Chelsea för första gången i hennes ögon spela bra mot Barcelona hemma också. Hon varnade för att det var inte det bästa Barcelona kan.

Chelsea kan koncentrera sig på returmötet. Barcelona har en veckomatch i Liga F som måste spelas.

VILKEN INSATS av tjejerna. De gav verkligen allt, nu mpste de göra om det om en vecka. MÄSTARKLASS sa kommentatorerna. Vi kan bara hålla med.
    Barcelona hade inte ett enda skott på mål under hela matchen som vi ser det, men tydligen räknades en block när Hampton rusade ut. Det säger massor.
    Vi kunde knappt våga drömma om det här resultatet och det kunde varit än bättre hade Ramirez fått in sin stora chans eller om vi fått vad som mycket väl kunde varit en straff.

Chelsea Womens lag mot Barcelona. Lauren James startar och Millie Bright på bänken för första gången i år.
Hampton; Lawrence, Carter, Buchanan, Charles, Cuthbert (k), Leupolz, Rytting Kaneryd, Nusken, James, Ramirez
  avb: Musovic, Cox, Perisset, Bright, Ingle, Beever-Jones, Reiten, Kirby, Macario

Barcelona: Coll; Batlle, Paredes, Engen, Rolfö, Walsh, Bonmati, Guijarro, Caldentey, Paralluelo, Graham Hansen

CSFC redovisar betyg separat. Ingen löpande uppdatering.

Vilken fotbollslördag som väntar för Chelseasupportrar. Först semifinalen i Womens Champions League borta mot Barcelona. En match där det framförallt gäller för tjejerna att göra ett bra resultat, dvs inte förlora med mer än max ett mål. Helst ska de ju dock vinna eller spela oavgjort. En extremt tuff uppgift mot de senaste årens suverän i europeisk damfotboll. Men görbart. Chelsea var nära slå ut dem i förra säsongens semifinal. Visst Chelsea förlorade stort i finalen 2021 men det var ju en sådan där match där allt lyckades för Barcelona redan i första halvleken, siffrorna speglade inte helt matchen även om Barcelona nog då var det något bättre laget.

Sedan väntar semifinal för Chelsea mot de senaste årens totala engelska suveräner, trippelvinnarna Manchester City på Wembley. Ett City som kommer sårade från sitt straffutslagning mot Real Madrid i en match de borde vunnit redan under ordinarie tid. 120+tunga spelminuter och ett tungt resultat. Men säkert också revanschsugna.
    Chelsea har två oavgjorda matcher bakom sig mot City och är nog bättre nu än under de perioderna som de spelades. Upplagt för oavgjort? Förlängning. Spelar City som i andra mot Real Madrid får Chelsea dock hålla i tröjorna, särskilt som försvarsspel inte direkt är Chelseas starkaste sida. Intressant blir det taktiska spelet som vi berörde redan igår. Vågar Pochettino spela med den uppställningen eller blir mer hängslen och livrem?

Både Millie Bright och Lauren James är spelklara mot Barcelona, även om vi misstänker att bara James är tänkt från start.

FREDAG 19:
OFFICIELLT
Ann-Katrin Berger, 33, har lämnat Chelsea för New Jersey/New York Gotham FC i NWSL. Övergången sker utanför de europeiska transferfönstren. Hon kom till Chelsea från Birmingham 2019 och har trots kamp med cancer varit en pelare för Chelsea ända till den här säsongen då Zecira Musovic och Hannah Hampton kommit före henne i målvaktsvalen. Hon vann fyra ligatitlar, tre FA Cuper och två Ligacuper för Chelsea.
    Vi vet inte om någon övergångssumma har varit deli det hela. Berger har skrivit på för 1+1 år.
    Vi önskar henne lycka till i USA.

Från presskonferensen:
Spelarna har diskuterat de trista händelserna i måndags mellan spelare och ledare i veckan. Det har också tränats på straffar.
    Cole Palmer diskuterades och Pochettino betonar att denne har inget särskilt revanschbehov mot City, som han redan spelat två gånger emot utan Palmer har fortfarande bara gott att säga om sin förra klubb. Det betonas att han fortfarande är en ung spelare som fortsätter utvecklas, något klubb och ledare måste hjälpa honom med det.
    Lite snack om storheten i att spela på Wembley.
    Pochettino berättade att Christopher Nkunku börjat kunna delta i vissa träningsmoment. Nu handlar det om att se hur hans kropp reagerar och utvärdera det.
   
En intressant artikel som ställer många av samma frågor som vi om hur Chelsea ska ställa upp mot City. Som de gjorde med stor framgång mot Everton med Gallagher, engelska ligans bäste presspelare enligt statistiken längre bak och Palmer mer centralt eller som de oftast gjort med Enzo, Caicedo på mitten, Gallagher som nr 10 och Palmer till högre? City spelar ett helt annat spel än Everton så Pochettino måste få till taktiken, vilket han lyckats bra med i tidigare möten med City. Eller så passar Citys spel Chelsea helt enkelt bättre. Läs mer här>>

TORSDAG 18:
Bara Aston Villa är kvar av engelska lag i Europacuperna, efter straffar. Det är en stor överraskning och innebär tror vi att Tyskland får den sista extraplatsen till nästa Champions League. Ett fiasko för engelsk fotboll, måste vi säga även om City utan tvekan förtjänade att slå ut Real Madrid men Real vet vad Pochettino inte tycks veta, att det är försvar som vinner titlar. De försvarade sig otroligt bra mot ett bättre lag -tyvärr.

Optas Superdator ger Chelsea Women 55,8% chans att vinna WSL. Man City får 44,1%. Arsenal kan vi nog räkna bort. På papper har Chelsea kanske den tuffaste avslutningen. De ska möta två topp-5-lag. Arsenal och Man City möts dock och kanske kan Arsenal (ovilligt) ge oss en hand.
    Här är lagens kvarvarande matcher. Chelsea leder på 46 poäng, samma som City och sex före Arsenal. Chelsea har två plusmål till City. Alla har spelat lika många matcher:

BBC har tagit en titt på lagen inför Women Champions Leaguesemin mot Barcelona. Spelare mot spelare. En match många med oss ser som något av en final. Läs mer här>>

FA Cupen skrotar omspel nästa säsong för att underlätta för toppklubbarna, något som väckt kraftiga reaktoner från klubbar längre ned i seriestystemet. CSFC tycker också det är fel men med utökade Europacupspel och annat som de internationella förbunden tvingar på spelarna och deltagande klubbar förstår vi toppklubbarnas önskan om mindre antal matcher för sina spelare. Det är dock ett stort ekonomiskt avbräck för klubbar längre ned i systemet.

Lauren James spelade inte igår på grund av skada. Hayes vill inte säga mer om det men det är ju oroande inför Barcelonamatchen på lördag.

ONSDAG 17:
120 minuter speltid och straffläggning i benen och en enorm besvikelse, men också revanschsug. Är det fördel eller nackdel för Chelsea inför semifinalen mot Manchester City på lördag?

WSL
CHELSEA WOMEN   -   ASTON VILLA W     3 - 0
Villa fick sin målvakt utvisad redan vid fyra minuter. Hon tog bollen utanför straffområdet. På skott från Nüsken.
    MÅL. Mycket fint mål. Charles ned mot linjen, boll in och ABJ hämtar upp bollen bakom sig på volley och otagbart.18 Klassmål av Beever-Jones.
    MÅL. Maika Hamano gör sitt allra första mål för Chelsea i sin första start. Suveränt anfall,med inlägg från Lawrence till Macario som klackar bollen vidare till Hamano som har öppet mål. 38
    Det är förstås nästan bara Chelsea, mot det deicmerade Villa. Chelsea måste dock utnyttja det och skapa målskillnad även om de nu är tillbaka i topp med ett mål plus till City.
    -ANDRA-
Härlig soloräd av ABJ men hon avslutar riktigt svagt. 50
  Villas reservmålvakt Poor som varit braär nere med en vadskada. 51 Hon är ok.
    Reiten in för Charles. 56 Som vänsterback.
    Chelsea missar igen, de måste göra bättre ifrån sig och jaga mål. Spelet är bra men inte skärpan framför mål.
    Ingle kortas . 61
    MÅL. Fin hörna av Macario som har sin andra assist gör Kadeisha Buchanan sitt första mål för Chelsea. Det är en försvarare som nickar bollen i bakhuvudet på Buchanan vars "nick" går in i mål. Mv får sin andra vad lindad! 64
    Cuthbert och Ramirez in. Macario och Carter ut. 70 I backlinjen spelar nu en målskytt, Reiten och Nüsken!!! 
    Bara fyra skott på mål för Chelsea, noll från Villa.   
    Lawrence kortas. 77 Livtag.
    Kirby borde gjort mål men nickar på mv. 79 Sedan missar Reiten från nära håll med högern.
    Kaneryd ska in. ABJ ut. 81
    Mv nere igen med kramp i sina vader. 85
    Villas första skott på mål är ett friläge. Hampton räddar. 89
    Nio minuter tillägg.
    Räddning på mållinjen av Villa.90+3 Annars har Villa haft sin bästa period i matchen!
***
En viktig seger men Chelsea borde verkligen utnyttjat situationen mot tio spelare och bättrat på sin målskillnad mer. Det var en besvikelse.
    I topp igen, spelare vilades men bara två plusmål mot City. Job done.

Emma Hayes har vaskat om sin startuppställning ordentligt efter semiförlusten mot Man U och inför semin mot Barcelona. En första start för Macario, Hamano.
Hampton; Lawrence, Carter, Buchanan, Charles (k), Ingle, Nüsken, Beever-Jones, Kirby, Hamano, Macario
    avb: Musovic, Perisset, Cuthbert, Leupolz, Reiten, Rytting Kaneryd, Ramirez

Chelsea Women har i sina två senaste matcher tappat två möjliga titlar. Ett sammanbrott vi inte är vana vid att se från ett Emma Hayeslag. Hayes tar det dock med lugn i den här Skyartikeln>>

OFFICIELLT
Vårt unga löfte Charlie Webster har förlängt sitt kontrakt till 2025.

Vår ekonomiexpert Zeke har tagit en titt på Chelseas ekonomi efter årsredovisningen har släppts. Han säger att Chelsea ska klara att hamna inom reglerna för 2023. Så vi kan kanske lägga oron om poängavdrag kommande säsong bakom oss. 2024 har dock utmaningar för Chelsea och ännu vet ingen om hur Abramaovichs gamla synder med agenter kommer drabba klubben. Läs Zekes ekonomirapport här, som pdf>>

TISDAG 16:
Mauricio Pochettino medger att Jacksons och Maduekes beteende igår var oförlåtligt och får aldrig igen ske. Skönt nog tog Gallagher tag i det, vilket inte skedde när Sterling stal straffen från Palmer tidigare i Leicestermatchen. Läs mer här>>

Intressant läsning om Cole Palmer. Läs mer här om Chelseas guldkorn. Vår bästa värvning sedan Eden Hazard.>>

Mjelde, Björn och Bright är fortfarande inte spelklara och kommer inte möta Aston Villa. Erin Cuthbert som fick en smäll i söndags är dock spelklar.

En underbar måndagskväll. Och faktiskt oväntad, vi trodde verkligen Chelsea skulle få slita för det. Kvällsmatcher på Stamford Bridge är tydligen de vi ska se fram emot. Så förhoppningsvis fortsätter de så här i de sju matcher de har kvar så vi får uppleva Europaspel igen. Fast vi avstår gärna från vad Madueke och Jackson visade upp. Sterling har ju redan den här säsongen stulit en straff från Palmer, och missat. (rättelse, vi skrev av misstag fel spelare tidigare)
    Nu håller vi tummarna allt vi kan för Manchester City på onsdag så de måste ha tankarna på och bry sig om både CL-spel och ligaavslutningen inför semifinalen i helgen.

MÅNDAG 15:
En skada på Enxo och Pochettino fick äntligen till laguttagningen genom att ge Cole Palmer den roll han ska ha, kanske också Gallagher och Caicedo. Enzo kommer få svårt att återta sin plats till semin i helgen, om inte prislappen och klubbledningen lägger sig i, eller?
    Perfekt hatrick av Palmer på 16m5sek, båda fötterna och huvudet. Det snabbaste hattrick någonsin i Chelsea och det första perfekta sedan 2019 (Pulisic). Ingen Chelseaspelare har gjort så många mål i alla turneringar sedan 2017(Costa), 22 stycken och säsongen är inte slut. Första fyramålsskytten sedan 2010 (Lampard).
    Han kom ändå på sommarfönstrets sista dag så han missade nästan tre veckor av säsongen för Chelsea. Delad skyttelialedning ändå. Vad hade Chelsea varit utan honom, vad hade Pochettino varit utan honom? Dock fortfarande försvarsmässigt darriga. Trots nollan.
    Man skäms dock över Madueke, som ordnade den eller gjorde han det, vi vet inte vilken tackling som gav straffen (den på honom eller den på Palmer) och nästan än mer för Jacksom som försökte stjäla straffen från Palmer. Fy fasen vad osportliga lagkamrater.
  Det bekräftades senare att straffen var given för fällningen av Palmer, inte Madueke.
    Matchen gjorde underverk för vår målskillnad också.

Laget mot Everton:
Petrovic; Gusto, Chalobah, Silva, Cucurella; Caicedo, Gallagher; Mudryk, Palmer, Madueke; Jackson
    avb: Bettinelli, Badiashile, Gilchrist, Chilwell, Dyer, Casadei, Chukwuemeka, George, Washington

På papper och i många tips är Chelsea favoriter hemma mot Everton.
    Dock, inte hos CSFC just nu. Inte med tanke på hur uselt Chelsea spelade mot Burnley och Sheffield. Everton är bättre än de lagen. De är överlägsen mycket bättre organiserade, förmodligen bättre försvarsmässigt än Chelsea. Därtill är de säkert väldigt revanschlystna efter sitt senaste poängavdrag som de upplever som djupt orättvist. Efter första poängavdrag imponerade de väldigt. Så som vi ser det måste Everton ses som små favoriter till att minst få oavgjort.
    Vilket är i princip som en förlust för Chelsea. Nu när de faktiskt har haft häng på en Europaplats. Särskilt om PL får den där femte CL-platsen då en åttonde kan ge Europaspel.
    Vi kan inte heller bortse från att spelare kanske tänker mer på Wembley till helgen än kvällens insats.
    Vi hoppas förstås att vi har helt fel och att Chelsea gör en insats i närheten av den de gjorde mot United (förutom de billiga insläppta målen).
    Resultaten gick i stort också Chelseas väg i helgen. Lagen bakom kom inte ifatt och få av lagen framför övertygade. Förutom en stor Newcastlevinst. Chelsea har sex poäng upp till sjätte plats, och två matcher mindre spelade. Tre mindre än flera lag. Vi har också bättre målskillnad, trots att den är så liten än alla utom Newcastle. Det var squeaky bum time för mångai helgen och om Chelseas spelare inte blev motiverade av att de nu helt gratis fått chansen till Europaspel vet vi inte vad som ska, kan, motivera dem.
  Chelseas spelare och coach måste sluta fjanta sig och inse att matcher vinns inte genom att bara göra mål. De vinns i än högre grad genom att göra ett mål och inte släppa in något alls. Framförallt inte sista kvarten. Chelsea hade utmanat, utan tvekan, om sista CL-platsen hade de inte förlorat koncepterna, särskilt på fasta situationer, sista kvarten. Det är oerhört mycket poäng Chelsea förlorat genom dessa sent insläppta mål. Vi kan skylla säsongens dåliga resultat på skador men den sanna orsaken är försvarsspelet sista kvarten och usel matchcoachning.

Tjejerna har i två riktigt svaga insatser (även om andra halvlek mot United var bra och de råkade ut för en domare som vägrade ge två solklara straffar) spelat bort två titelchanser de två senaste matcherna. Squeaky bum...
      Det har nu en hängmatch mot Aston Villa på onsdag. Poängförlust där och ligan kan nog också räknas bort.
  Det är något märkvärdigt det här med hur svaga Chelsea är efter varje landslagsuppehåll!!! Det är inte nytt och det tycks hända efter precis varje uppehåll.

Till helgen väntar dessutom bortamatch mot Barcelonas vars coach säkert inte blev särskilt orolig över Chelsea när han såg dem på Leigh mot United. Det är dock en match tjejerna måste glömma, inte tänkapå alls, för slår de inte Villa först så är som sagt ligan säkert körd också. Så de riskerar istället för en kvadrupel i titlar att stå för tidernas största genomklappning.

 

 

 

Rykten, notiser m m, v-16


LÖRDAG 20:
Favoriterna Lyon gjorde tre mål mellan 80-86 minuten för att vända mot PSG och vinna första semin i WCL. Retur nästa helg för Sonia Bompastors lag.

CSFC och fansen som såg matchen röstade fram Erin Cuthbert som Matchens Spelare. Uefa gav priset till Jess Carter. Båda förtjänade det.

Petr Cech har avslöjat att han spelade i åratal med frakturer i skuldrorna. Läs mer här>>

Erling Haaland ska ha ådragit sig en muskelskada och sägs inte kunna spela idag. Det görs dock en sen bedömning så vi får se.

Ett rykte vi verkligen går igång på är ju Jamal Musiala. Nu kommer det ryktet även från mer trovärdiga källor. Musialas kontrakt går ut nästa sommar och Bayern har inte kommit överens med honom om en förlängning och Chelsea sägs försöka få hem vår akademitalang som lämnade för att flytta hem med sin familj till Tyskland. Manchester City lär dock också vara intresserade och då är det nog tveksamt om Chelea räcker till.

FootballInsider som vi aldrig litar på påstår att Chelsea nu kan tänka sig sälja Raheem Sterling som sägs vilja bort från Chelsea.

FREDAG 19:
Den av Pochettino icke-föredragna Ian Maatsen ska ha meddelat Chelsea att han vill bli såld till låneklubben Borussia Dortmund i sommar. Prislappen tros bli 35-40m €.

TORSDAG 18:
Tipparna: BBCs Sutton tror Manchester City tar sig till final med 3-0. Hans gästtippare (Arsenalfan) tror på 2-1 till City efter förlängning. 
    **Skys Lewis Jones pekar på Citys svaga facit i just semifinalerna i FA Cupen under Guardiola då de ligger i en extremt intensiv period för klubben. Han tror därför på 2-1 till Chelsea.  

Åter rykten om att Barcelona vill sälja Jules Kounde som Chelsea jagade för ett par år sedan innan de nöjde sig, fick nöja sig med andra spelare. Kounde ska varit muntligt överens med Chelsea men lockades sedan av Xavi, som nu lämnar, till Barcelona istället.

Ett rykte som alltid tycks dyka upp trots att spelaren alltid säger han vill stanna i Italien är Paolo Dybala. Särskilt nu när hans agent förhandlar om att förlänga hans kontrakt med Roma.

ONSDAG 17:
Vi kunde ju med sorg konstatera i måndags att två spelare inte ställde upp för laget utan bara för sig själva när de försökte stjäla Palmers straff. Nu framkommer det att själviske Nicolas Jackson försökte stjäla straffen från sin lagkamrat och utsedde straffläggare för att han vill försöka bräcka Didier Drogbas målfacit från dennes debutsäsong. Jackson står på 13 mål, Drogba gjorde 16. Får vi föreslå Jackson att han istället slutar missa alla jättechanser han bränner och gör sina egna mål. (Med risk för att slutar passa ännu mindre än vad han redan gör för att ta dumma egna avslut).

Nya rykten om Chelseaintresse för Shaktar Donetsks Georgy Sudakov. Den unge mittfältaren kostar 60m pund. Ryktena steg ytterligare då Shaktars VD Palkin var på matchen i måndags.

TISDAG 16:
Ian Maatsen som mobbades bort av Pochettino tog Dortmund till semifinal i Champions League med sitt mål mot Atletico Madrid. Han var inte ensam det krävdes mer. Och kanske försämrade Englands chanser till en femte CL-plats.
  Och Los Arroganto Barcelona åkte ut, en bra kväll.

David Ornstein,The Athletic är en av de allra mest förtroendefulla sportskrivarna. Han säger nu att Chelsea kommer klara de ekonomiska PSR-reglerna och kommer inte drabbas av poängavdrag trots allt medierna har påstått om motsatsen. Chelsea själva har hela tiden hävdat att de klarar reglerna. Läs mer här>>

Chelsea ska ha lagt ett bud om 51m pund för Palmeiras Estevan Willian. Palmeiras vill dock ha ut mer för ynglingen och försöker få budet höjt. Flera klubbar är intresserade. Han är bara 16 år och får inte ens ansluta förrän som 18-åring.
    Vi kan inte låta bli att tycka att Chelsea ska sluta lägga jättesummor på ynglingar som inte ens får spela för Chelsea på flera år för att istället värva en riktigt bra försvarare och målskytt.

Stade de Reims unge manager Will Stims var på Stamford Bridge igår för att se fotboll. Ni vet alla vad det innebär på skvallermarknaden. Nu är det han som ska ersätta Pochettino.

MÅNDAG 15:
Brentfords manager Thomas Frank har nu blivit aktuell som ev ersättare till Pochettino. Vi tvivlar starkt på det då vi inte tror BlueCo vågar gå med någon ny manager som inte kommer med en stor resumè från en större klubb. Fast de kanske borde.

Andra källor pekar dock ut Eddie Howe som namnet som ska ersätta Pochettino. Som medierna verkar nästan lika övertygade om, som att Erik ten Hag kommer få lämna Man U. CSFC tvivlar, särskilt om resultaten äntligen börjar komma och Chelsea tar en Europaplats.

     

 <<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>
Köp ALDRIG biljetter från Viagogo = blufföretag

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE