CHELSEA SWEDISH FAN CLUB
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
9   Chelsea FC 30 sp 12 v 8 o 10 f 55 - 52 mål +3 44 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea Women för målgörare
2     Chelsea W 17 sp 14 v 1 o 2 f 50 - 14 mål +36 43 p

8-14 april 2024

NÄSTA MATCH: 15 april kl 21.00 - EVERTON Viaplay
NÄSTA MATCH WOMEN 17 april kl 20.00 - ASTON VILLA Viaplay

Nyheter v-15


SÖNDAG 14:
Intressanta resultat i Premier League den här helgen. Får se om Chelsea kan kapitalisera på några av dem imorgon.

ADOBE FA CUP - SEMIFINAL
MANCHESTER UNITED W  – CHELSEA W   2 - 1
Grattis Mel Leupolz som fyller 30.
Redan efter 44 sekunder tar United ledningen mot Chelsea. Garcia gjorde det. En riktig dålig touch av Perisset var upphovet och sedan en boll in och nick i mål. Vi är ju väl medvetna om hur trögstartade Chelsea brukar vara efter landslagsuppehåll men det var oförlåtligt.
   Bra chans för Chelsea men James bränner den grovt. 7
   Chelsea dominerar totalt men skapar inga riktigt heta chanser. Kaneryd har startat bra, Leupolz också annars har det inte riktigt klickat för spelarna. Särskilt inte James som varitosynlig utom närhon msisade grovt. 18
    Chelsea släpper in ett andra mål när de äntligen får till ett anfall igen. Ett inlägg igen och svagt svagt försvarsspel och Rachel Williams kan lätt nicka in bollen på sitt gamla lag. Chelsea är på väg att tappa säsongen. 24 De är riktigt skakiga efter andra målet.
    Som det ser ut nu måste nog Chelsea reducera före paus annars blir det för svårt,så uppeldade är Man Us spelaresom ger allt. Carter den ende som höjt sig i Chelsea ännu. Hampton har haft två bollar mot sig, båda mål. Chelsea har bara haft ett på mål. 35
    James bränner ännu en chans då hon väljer att skjuta ur mycket dålig vinkel istället för att spela. 36 Den var i nätet, i bortre delen av sidnätet. Ramirez har inte fått en enda boll att jobba med ännu.
    Ramirez får en ful smäll i ansiktet. Det var tur för United att det inte finns VAR för det kunde lätt varit ett rött kort. 42 Hon ligger nere länge och Hampton och Garcia är där för att tolka då Ramirez's engelska ännu är svag. Hon kan dock fortsätta. Och gör två bra insatser.
  Farligaste möjligheten hittills men bra räddning av Erarps. 45+3 Nick av James.
    MÅL. Äntligen. Sent in på övertiden får Chelsea in en bra boll och James kommer helt ren och sätter den i mål. Riktigt fint mål. Två kort utdelade, varav James tydligen fick ett. Charles för assisten. 90+4
   Ännu en riktigt svag insats av Chelsea, som om det behövdes efter senaste matchen där de vek ned sig mot Arsenal i Ligacuipen. Perisset har en sådan där mardrömsmatch verkar det som, efter varit så bra under säsongen. De är stressaade, oorganiserade. Reducering jätteviktig.
    -ANDRA-
Chelsea behöver skärpa sig i andra men reduceringen var så viktig.
  Lite hårtork har det nog varit. Ramirez gör en 50m soloräd men skottet blockeras och hon är rätt slut när hon skjuter. 49 Fint fram till dess.
  Chelsea klart mer alerta och United räddas av sin målvakt två gånger om från Leupolzm boockeras just framför mv, och James. 51 James nick kan varit inne men ingen målteknologi. Bra start på andra av Chelsea.
    Jättefin räd av Kaneryd men missförstånd med Ramirez istället för att gå för mål själv. Kaneryd är ju tyvärr lite förmålskygg. 53
    Solklar hands när Kaneryd skjuter men domaren som inte direkt övertygat vägrar ge straffen. Strax efter räddar Earps United ännu en gång. 59 Hurkunde domaren fira den handsen, den var hur tydlig som helst,hon sträckt tarmen och stoppade skottet. Usel domarinsats.
   Earps vilar sig, ficken liten tackling av Reiten men United tar chansen att bryta Chelseas momentum. Det är en ful ovana i damfotbollen med dessa målvakter som ska ligga ned gång på gång för att ge time-out.
  United maskar allt de kan redan. 67
  Charles vill ha straff när hon görs ned. Domaren friar ännu en gång. Domaren är pinsamt dålig. 69 Reprisen visar tydligt att det skulle varit straff.
    Nüsken och Macario in, för Reiten och Buchanan. 71
    Chelsea har gjort en riktigt bra andra halvlek menblivit helt bortdömda.
  Cuthbert och Kaneryd ut för Beever-Jones och Kirby. 76
    United samlar på sig kort nu. Flera stycken på kort tid. Tidenbörjar rinna ut för Chelsea. 79
    Ashley Lawrence in för Perisset som spelade upp sig i andra. 81 Hörnan tar i ribban.
    Nu är Earps nere igen för att få behandli8ng. 85 Som sagt, en ful ovana damfotbollen ägnar sig åt.
    Åtta tilläggsminuter. Chelsea stressar och slarvar när de försöker trycka framåt. Vilket öppnar upp för United som får en stor chans. 90+1 Kirby mycket irriterad på ABJ som inte möter henne. ABJs inhopp har inte varit bra,. Chelsea spelar med huvudet under armen på övertiden.
    Lawrences inhopp har inte heller varit bra, hon missar nästan allt och då ABJ väljer att skjuta i fel läge så...
    Bra aktion av Macario men Kirby får inte ordning på benen. 90+7 Hörna.
***
Domaren och Earps gav Man United segern. Chelsea inledde oerhört svgt och tamt och var sedan ineffektiva när de väl spelade bra. Nu ute ur två turneringar på de två senaste matcherna och de ligger bara tvåa i ligan och ska möta Barcelona i CL. Emma Hayes sista säsong kan sluta i tårar. Det där med att vara Chelseasupporter den här säsongen blir tuffare och tuffare.

Lite överraskande är det att Nüsken inte startar, annars är det en rätt väntad uppställning för Chelsea i semifinalen i FA Cupen mot Man United.
Hampton; Perisset, Carter, Buchanan, Charles, Cuthbert (k), Leupolz, Rytting Kaneryd, James, Reiten, Ramirez
     avb: Musovic, Lawrence, Ingle, Cankovic, Hamano, Nüsken, Beever-Jones, Kirby, Macario

Man United: Earps; Mannion, Le Tissier, Turner, Blundell, Naalsund, Zelem, Williams, Galton, Toone, Garcia

LÖRDAG 13:
Andrey Santos har utsetts till mars månads Unga Månadens Spelare i Ligue 1. Det är så skönt att han nu får nödvändig speltid i Strasbourg efter mobbats i Nottingham.

Millie Bright är äntligen tillbaka i träning men Emma Hayes kan inte ge något datum då hon är spelklar igen efter sin knäskada.

Raheem Sterling är sjuk, det lät som kräksjukan så han är osäker till spel på måndag.

FREDAG 12:
Vi kan bara se det som tragiskt, närmast förnedrande att Chelsea toppar utgiftsligan för vilka som spenderat mest pengar på att betala agenter. Den mycket skumma agentbranschen ska inte gynnas med miljardbelopp. Över 75m pund har Chelsea vräkt ut på agenter och vad har vi fått för det? Läs mer här>>

Nya skadeproblem. Enzo och Disasi ser inte ut att bli spelklara till Evertonmötet. Hoppas Casadei därmed får en chans till spel. Det finns en liten chans att de kan spela. Däremot ser det ut som Ben Chilwell kommer kunna spela efter sin senaste skada. Åtminstone en del av matchen.
    Pochettino talar om hur Noni Madueke har fått stå tillbaka på grund av Cole Palmers succé. Enkelt ordnat tycker kanske vi som anser att Cole Palmer är bättre mer centralt som en tia. Och att man flyttar bollvinnaren Gallagher ned i plan, men det får han kanske inte så han då måste välja bort någon av de spelare Boehlys betalat mest för. För ibland är känslan att de får speltid efter prislapp istället för prestation. (Vi har ju en klar känsla över att Pochettino i mycket är bakbunden av den sporsliga bristen på klar ledning i densmåklubbsmentalitet Boehlys valda sportsliga ledning tycks företräda.)

TORSDAG 11:
Chelsea U17 vann Premier League Cup genom att slå Wolverhampton med 3-1 på bortaplan.

Premier League kommer använda sig halvautomatisk offsidebedömning nästa säsong.Vi har sett det testats och tror det blir ett bra hjälpmedel som kommer snabba på offsidebedömningarna inom VAR. Kan fotbollen bara också får ordning på handsregeln som är mer komplicerad än någonsin kanske även demest negativa kommer tro på teknologin.Tror dock inte det finns något som kan få ordning på just den regeln. Läs mer här>>

Chelsea ska ha fullt avslutat affären med att köpa Stoll Mansions för 80m pund. Byggnaderna ligger just intill Stamford Bridge och är en nyckel till att bygga ut SB. Affären är kontroversiell då vissa av hyresgästerna inte vill lämna. Läs mer här>>

England ligger lika med Tyskland om att få en av de två extra Champions League-platser som är öppna till den nya CL-turneringen som kommer nästa säsong. Italien ser ut att få en plats och sedan står det mellan England och Tyskland. (Fast som de engelska lagen levererade igår kanske oddsen går i Tysklands favör nu). Läs mer här>>

ONSDAG 10:
Matchen borta mot Brighton som skulle spelats 20-21 april har flyttats till 15 maj.

Enzo Fernandez säger i en intervju på officiella Chelseasajten att vi harännu inte sett den sanna Enzo. Han söker den spelare han var i VM och tror att omställningen tilll England och PL är orsaken. Han hävdar dock att han älskar att vara i och spela för Chelsea. Läs mer här>>

MÅNDAG 8:
Vi såg mot Sheffield ett lag som inte kämpade för varandra och inte kämpade för managern. Detta bara dagar efter säsongens härligaste seger. Alla rykten om motsättningar i Chelsea lär inte tystas nu. Snarare stärkas ordentligt.

Mauricio Pochettino är den ojämnförlig numer sämste matchcoach Chelsea har haft i modern tid.
    Hans coachningav laget igår kostade oss ännu en seger. Hur kan man ens komma på tanken att göra ett dubbelbyte innan en hörna på övertid när laget redan visat att de kan inte försvara hörnorna nästan alls innan? Det är så obegripligt men tyvärr inte oväntat för hela matchningen av laget i hela matchen var obegriplig. Liksom alla hans byten nästan i varje match hela säsongen har varit. Men framföralt. Vad gick han in i matchen med för taktik? Han är helt oförmögen att få laget att spela som ett lag. Det är individuella insatser hela säsongen som gjort att vi inte är ett nedflyttningslag.
    Otroligt nog har vi fortfarande chans på en placering på övre halvan. Vilket säger mer om serien än Pochettino.
    Matchcoachning är inte allt men av det som ingår i ett coach jobb är vi ganska många som ser det som en av de absolut viktigaste sakerna. Och det vi såg, eller snarare inte såg av handlngsförlamning på bänken till man gör ett fullständigt onödigt dubbelbyte i absolut fel läge...det är avslöjande.

Chelsea är spellediga den här veckan. Kanske borde man ta en kraftfull titt på sig själva, ta ansvar för att de inte litar på varandra och spelar som ett lag som har en spelidé, en spelmodell, något att falla tillbaka på när de inte fungerar. Allt är inte Pochettinos fel, spelarna måste ta sitt ansvar för mer förvirrat försvarsspel än de visade på övertiden mot Sheffield har vi inte sett utanför korpen.
    Nästa måndag möter vi åter ett bottenlag, Everton. Kan vi få 2-2 i den matchen får vi fans väl vara lyckliga över det lilla.

Som tur har klubben ett lag som har en idé, som vet vad de ska göra, som spelar som ett lag även om det ibland som i cupfinalen mot Arsenal inte fungerar alls.
    Ännu har tjejerna inte fått några nya skador på landskamperna som spelats. Tyvärr ska fler landskamper spelas.
  Sedan väntar en semifinal i FA Cupen mot Manchester United som varit en bra bit från förra årets form men som absolut inte går att underskatta. Chelsea har den på papper tuffaste lottningen i semin, då det i den andra semin är Tottenham och Leicester som möts. Men en ny final och chans på en ny titel för de regerande mästarna finns ju trots besvikelsen över insatsen mot Arsenal i Ligacupfinalen.

 

Rykten, notiser m m, v-15


SÖNDAG 14:
Bayer Leverkusen som var på väg ur Bundesliga när Xabi Alonso tog över förra säsongen har redan nu idag vunnit Bundesliga. De är ännu helt obesegrade den här säsongen. Inte undra på att han var Europas mest efterfrågade manager och att särskilt Liverpools supportrar blev riktigt sura när han valde att stanna i Leverkusen istället för att ta några av toppjobben (specifikt i Liverpool) han lär erbjudits.

LÖRDAG 13:
Den andra semifinalen i Adobe FA Cup mellan Tottenham och Leicester gick till flörlängning. I 118e minuten gjorde Tottenham 2-1. De kvitterade också mycket sen i ordinarie tid för att ordna förlängning på hemmaplan.

CSFC är inte de enda som anser Casadei ska starta mot Everton. Läs mer>>
  Ändå tror vi inte det händer, för trots sitt rykte har Pochettino visat sig inte lita på unga spelare.

FREDAG 12:
Tipparna:
Nu börjar även tipparna inse att Chelsea mot bottenlag är en matchning som absolut inte går Chelsea väg. Särskilt inte mot ett defensivt drillat lag som Everton. Sky tippar 1-0 till Toffees.
    BBC tror ändå på 1-1 (vi skulle tippat 2-2 om vi hade tippat). Hans gästtippare är dock optimist (Leyton-fan) och tror Chelsea vinner med 2-1.

Väldigt mycket snack om att Tottenham vill göra en snabb och tidig affär för att värva Conor Gallagher. Samtidigt kommer rykten om att Gallagher själv är inte alls intresserad.

Samtidigt sjunker Ivan Toneys prislapp med nästan varje ny artikel. Nu sägs det att Brentford är beredda att rea ut honom för 30m pund.

TORSDAG 11:
The Telegraph som är bland de mer seriösa hävdar att det nu är klart att Lyons Sonia Bompastor är den som tar över och ska försöka fylla Emma Hayes skor för Chelsea Women. Vi tvivlar på att det blir officiellt innan Lyon och Chelseas äventyr i Champions League är klara. Det finns ju en chans att de kan mötas i finalen där.
    Det är dock bra om Chelsea har tagit ett tidigt beslut om Hayes efterträdare.

Ett rykte vi verkligen gillar är att Chelsea skulle gå för Jamal Musiala tillbaka till Chelsea. Musiala är i samma situation som Gallagher och har inte förlängt sitt kontrakt med Bayern vilket kanske tvingar tyskarna att sälja. (Skillnaden lär väl vara att Chelsea inte erbjuder Gallagher ett vettigt kontrakt medan Bayern vill att Musiala stannar.). Vi kan dock inte tro detta är ett hett rykte.

Levi Colwill är nära comeback efter sin senaste skada, han kanske till och med kan spela mot Everton på måndag.

Portugisiska rykten menar att om Ruben Amorim lämnar kommer Viktor Gyökeres också göra det.

Vi vet inte hur mycket, eller lite, vi ska tro på¨det men sydamerikanska källor hävdar att Chelsea redan bestämt att Kendry Paez ska lånas ut till Strasbourg när han ansluter sommaren 2025.

ONSDAG 10:
Chelsea ska enligt napolitanska rykten träffa Napoli inom de närmaste dagarna för att diskutera en övergång av Victor Osinhem.
    Han är hjälrtligt välkommen om Chelsea lyckas lösa ekonomin utan att vi ska drabbas av poängavdrag nästa säsong. Fast vi hade ännu hellre sett att Chelsea värvar (en) Rüdiger, någon som kan hålla ihop och förbättra försvarsspelet. Tyvärr finns inga sådana rykten utan de försvarare som nämns i ryktesfloden är oerfarna unga försvarare. Som vi redan ha gott om.

Ryktena om Nico Williams, 21, växer. Bilbaospelaren lär kosta 43m i utköpsklausul. Kul fakta är att hans far Felix har jobbat i ingångarna till Stamford Bridge när han jobbade i London.

TISDAG 9:
Inte Chelsea men Ruben Amorim har universellt tippats som första namn för Chelsea att eventuellt ersätta Pochettino. Han sägs nu vara överens med Liverpool om att ersätta Klopp där.
    Som vi spekulerat i tidigare kommer Chelsea få oerhört svårt att få något känt tränarnamn till klubben om de bryter med Pochettino i sommar. Ovanligt många klubbar söker ny manager och många av dem ligger bättre till än Chelsea särskilt sportsligt.

Max Kilman, Wolves mittback ska vara intressant för Chelsea enligt någon ny transferskrivare som vi inte känner till sedan tidigare. 26-åringen har spelat 120 PL-matcher och har kontrakt till 2028 så han lär inte bli billig.

Nya rykten om Athletic Bilbaos målvakt Unai Simon. Chelsea har gott om målvakter men tydligen litar klubben inte på dem. Även Petrovic har ju sett lite skakig ut på sistone. Fast han har ju ett försvar framför sig som han inte kan lita på.

MÅNDAG 8:
Mauricio Pochettino säger att han kan komma behöva fem år för att få Chelsea konkurrenskraftiga igen. Dt är det väl ingen enda som tror han lär få, även CSFC tvivlar på att han får sparken ens i sommar. Däremot om det inte blir bättre i höst är han borta till jul.

Nästa måndags motståndare Everton blir av med ytterligare två poängför att överskridit det ekonomiska regelverket. Blirdet som senast så blev Everton livsfarliga i ett par matcher efteråt då de ville ta revansch på ligapamparna. Så vi kan inte se det som en fördel för Chelsea.

Cole Palmer var inte skadad när han togs mot Sheffield. Det var Pochettino som bestämde sig för att spara vårt effektivaste hot trots att vi bara hade en ettmålsledning.Han tog sedan av Chelseas bäste spelare igår, Noni Madueke med ca 15 minuter kvar av matchen och innan Chelsea rasade ihop på övertiden, ungefär som United i torsdags. Det går att skylla på spelarna men ansvaret för hur Chelsea spelar av matcherna och släpper in sena mål faller på coachen.

     

 <<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>
Köp ALDRIG biljetter från Viagogo = blufföretag

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE