CHELSEA SWEDISH FAN CLUB
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
9   Chelsea FC 30 sp 12 v 8 o 10 f 55 - 52 mål +3 44 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea Women för målgörare
2     Chelsea W 17 sp 14 v 1 o 2 f 50 - 14 mål +36 43 p

1 - 7 april 2024

NÄSTA MATCH: 15 april kl 21.00 - EVERTON Viaplay
NÄSTA MATCH WOMEN 14 april kl 15.35 - Manchester United- FA -

Nyheter v-14


SÖNDAG 7:
Det går inte annat än att skämmas för Chelsea och deras försvarspel i slutet av matcherna efter ett fullständigt idiotiskt dubbelbyte helt i onödan när det är en hörna av Pochettino. De förtjänade inte mer heller då de tydligen trodde det skulle räcka att ställa ut skorna.
    Chelsea är så frustrerande att det går intebeskriva i ord. Det är inte kvalkitet, talang som saknas utan hjärnor och viljor. De inbillar sig de är bättre än vad de är och vill inte göra det tuffa jobbet mot de så kallade sämre lagen. De tror de är bättre än vad de är, omogenhet kanske vi kan kalla det men det är ingen ursäkt, inte ens en godkänd förklaring. Alltför ofta är de individer som vill glänsa själva utan att spela som ett lag eller för varandra.Spelidé verkar saknas helt, fortfarande så här långt in på säsongen. Något lagbygge är de inte. sp förvänta er ungefär samma inästa match mot Everton också.

Malo Gusto missar matchenp å grund av sjukdom.

Skönt nog, Thiago Silva startar. Liksom Madueke.
Petrovic; Chalobah, Disasi, Silva, Cucurella; Caicedo, Enzo; Madueke, Gallagher, Jackson, Palmer
    avb: Bettinelli, Sharman-Lowe, Badiashile, Gilchrist, Chukwuemeka, Casadei, Sterling, Mudryk, Washington
    Gusto saknas helt, skadad antar vi.

En vinst mot bottenlaget Sheffield kommer ge Chelsea slagläge till en sjätteplats i Premier League. Något som varit svårt att tro många gånger då Chelsea varit fast parkerade i mitten av tabellen större delen av säsongen. Det återstår dock nio matcher varav flera tuffa möten mot bl a titelaspiranter som Arsenal, CL-förhoppningsfulla Tottenham. Och ett mycket tajt spelschema som väntar då Chelsea har flera uppskjutna matcher och alla har inte ens fått speldatum ännu.
    Tre poäng senare idag skulle innebära att Chelsea bara är två poäng från sjätteplatsen och då det ser ut som Premier League kommer få fem CL-platser borde den innebära en Europa Leagueplats. Något Chelsea också kan nå om vi skulle vinna FA Cupen. Vilket blir tufft då Man City väntar i semin. (City kanske dock har CL och ligan att prioritera, men även om de är viktigare för dem än cupen är de stora favoriter till att vinna även FA Cupen i år också).
    Så viktig var övertidsvinsten mot Manchester United i torsdags.

LÖRDAG 6:
Intressant läsning och ett porträtt om Cole Palmer. >>

Vi ska inte förvänta oss i närheten av samma explosion av händelser, känslor och glädje mot Sheffield som mot Man U. Sheffield är ett helt annat lag som kämpar för sin PL-existens, även om det ser väldigt mörkt ut för dem. De gjorde en bra match mot formlaget Liverpool i veckan. De kommer nöta och tvinga Chelseas minst sagt osynkade och disfunktionella försvar till misstag och de lär komma.
    Det område av de förbättringar vi hoppades på som skett, är anfallsspelet. Vi har ingen jättestor målskytt även om Cole Palmer ligger delad tvåa i skytteligan. Men hälften av hans mål är straffar.
    Med nio matcher kvar har Chelsea gjort tolv mål mer än på hela förra säsongen! (De har också släppt in tre mål mer...) På just den punkten får Mauricio Pochettino klart godkänt.
    Självklart ska Chelsea med all talang och målgörande vinna mot Sheffield. Men som de visade mot Burnley är det långt ifrån klart. Vi får bara hoppas Pochettino också inser att han måste spela Thiago Silva istället för misstagsbenägne Badiashile. Denne är ingen färdig mittback (Colwill är den framtida lösningen men skadad nu). Hur mycket än Chelseas ledning vill bli av med Silva istället för att utnyttja hans kvalitet. Sedan är det gåtan Caicedo, där har vi inte ens ett förslag till lösning för honom men ett alternativ (se nedan). Caicedos prislapp gör dock att han kan inte bänkas verkar det som.
    Cole Palmer är Årets Värning i Premier League, så är det bara. 21-åringen (22 den 6 maj) bär Chelsea. Ändå anser vi att han är felutnyttjad av Pochettino. Vi vill se honom i en fri roll mer centralt i plan. Detta då han är rätt svag defensivt och alltför ofta lämnar Malo Gusto ensam att både försvara och anfalla på kanten. Kan Pochettino hitta ett sätt att få in Palmer bakom anfallslinjen skulle det hjälpa Palmer ännu mer. Kanske gör det också att evighetsmaskinen och bollvinnaren Gallagher kanske ska omskolas till defensiv mittfältare. Vi vet inte om han tekniskt passar där men det kan ju inte vara värre än hur det är just nu. Gallagher har i alla bättre passningssiffror och bollvinster.
    Viktigast är dock att se till att få till ett fungerande försvarsspel. Se hur otroligt viktigt det varit för Arsenal när de äntligen fick ordning på det. Se hur det gav tre titlar under Mourinho som kunde ordna försvarsspel, och en titel under Conte. CSFC tror helhjärtat på maximen att titlar vinner man på bra försvarsspel.

FREDAG 5:
Vi har sett flera falska gryningar med Chelsea och Pochetetino hoppas nu att den osannolika vändningen mot Man U ska tända laget och ge dem energi mot nedflyttningshotade Sheffield United på söndag. Det hoppas vi med, men vågar inte räkna med det. Det har som sagt varit för många falska förhoppningar för att sedan se Chelsea återfalla i sina usla vanor, särskilt försvarsmässigt. Och på området får de verkligen inte höga betyg trots den underbara vinsten igår.
    Så här års är det också extra knepigt att möta lag i bottenskiktet, som kämpar för överlevnad i PL. Sheffield gjorde en bra match och höll länge serieledarna Liverpool igår. Så om någon, spelare eller fan tror det bara går att ställa ut skorna lurar de bara sig själva.
    Vinsten gör dock att Chelsea fortfarande faktiskt har en realistisk chans till spel i de mindre europa-cuperna nästa säsong. Något väldigt viktigt både för ekonomin men framförallt för att vara attraktiva för nya spelare.

Den uppskjutna matchen mot Tottenham har fått ett speldatum. Den ska nu spelas 2 maj. Det innebär attderbyt på Stamford Bridge, mot West Ham flyttas till 5 maj. Båda lagen före Chelsea i tabellen.

Chelsea har gett oss många, på tok för många, besvikelser dne här säsongen.
    De harockså gettoss ett par fantastiska, otroliga, sensationella, bonkers upplevelser. Som 4-3 igår mot Manchester United i en bergochdalbanematch. Eller 4-1 mot Tottenham, eller 4-4 mot Manchester City. Vilka matcher.

TORSDAG 4:
Cole Palmers vinstmål är det senast gjorde vinstmålet i Premier Leagues historia. Aldrig tidigare har ett vinstmål gjorts så sent i en match.

EN FULLSTÄNDIGT SINNESJUK MATCH.
Tack,tack,tack. Det här var en underbar seger, kanske säsongens härligaste. Chelsea behövde verkligen den här insatsen. Vi hade gett upp när dew tappade 2-0 till 2-3. Ändå vann de....

Laget mot Manchester United.
Petrovic, Gusto, Disasi, Badiashile, Cucurella, Enzo, Caicedo, Mudryk, Gallagher (k), Palmer, Jackson
    avb: Bettinelli, Chalobah, Gilchrist, Silva, Casadei, Chukwuemeka, Tauriainen, Madueke, Sterling
  En oförändrad elva sedan senast, vi tror det är första gången någonsin under Pochettino.

Chelsea sägs riskera poängavdrag nästa säsong. Men även om de fälls för att brutit PSR-reglerna kanske de slipper det. Detta då Premier League funderar på att avskaffa poängavdrag som bestraffning och ersätta det med en form av skatt. Läs mer här>>

ONSDAG 3:
Från presskonferensen:
Chilwell kom tillbaka skadad från landslagsuppdragen och läkarna fick tömma hans knä på vätska. Han blev sedan sjuk i början av veckan och är tveksam inför morgondagens match.
    Nkunku ser nu ut att bli nästa spelare som avskrivs för resten av säsongen. (Lavia är redan borta och Wesley Fofana som värvades förrförra sommaren är väl också borta säsongen ut. Han har bara gjort 15 matcher sedan han kom för 70m 2022).

Conor Gallagher såg inte en mascot som försökte hälsa på honom i tunneln före match vilket hatarna har gjort stor sak av på sociala medier. Så stor att Chelsea fått gå ut med ett uttalande om det. Vi som såg händelsen reagerade inte ens men på sociala medier spelar ju inte fakta någon roll bara man kan få spy ut sitt hat och sina fördomar. Det blev ju inte mindre hatfullt då mascoten var en ung färgad kille, vilket gjorde att Gallagher som hade ryggen till nu anklagas för rasism.

Chelsea har sju spelare på skadelistan inkl sjuke Ben Chilwell- Fyra spelare har kunnat återgå till träning; Snachez, Gusto, Chukwuemeke, Chalobah.

OFFICIELLT
Alfie Gilchrist har förlängt sitt kontrakt till 2026 med option på ännu ett år.

Todd Boehly sägs äntligen svarat på kritiken mot ledningen, honom och hur Chelsea sköts. Om man nu kan kalla det ett svar när allt han gör är att säga att fansen måste ha tålamod ännu (några? säsonger) till. Han svarar dock inte direkt på någon kritik utan den bara liksom kommer upp i en intervju i affärstidningen Forbes.

Dumt kanske men vi har noterat att Chelsea Womens förluster har kommit på bortaplan, neutral plan när de inte fått spela med sina ordinarie vita strumpor. Det kan väl ändå inte vara svaret? Men det känns nog lite skönt ändå att Barcelona F har mörka strumpor så Chelsea inte behöver byta, inte heller Man United som vi ska möta två gånger i cup och liga innan säsongen är över.

Chelsea är nu nere på 12e platsen, dock med mindre antal spelade matcher. Dock med 40 inspelade poäng bör vi vara säkra från en nedflyttning. Teoretiskt kan dock Luton gå förbi oss men inte Sheffield eller Burnley. Burnley kan nå samma poäng men deras målskillnad förhindrar säkerligen att de kan gå förbi. Chelsea har +2, Burnley har -34.
    Å andra sidan, om vi vinner alla matcher som är kvar kan vi sluta på sjätte plats. En plats som det sägs kanske kan ge en CL-plats inför omvandlingen av Champions League - mindboggling.

TISDAG 2:
Chelsea Women börjar borta mot Barcelona F den 20 april kl 13.30. Returen spelas på Stamford Bridge förmodligen 27 men det har av någon anledning inte fastslagits. (Chelseas herrar har bortamatch den dagen mot Aston Villa så det borde ju inte vara problemet och den andra semifinalserien har fått speldag den 28)

MÅNDAG 1:
Vilken hemsk Chelseahelg.
Damerna stod inte att känna igen alls, och var större delen av cupfinalen mot Arsenal långt under normal standard. De var rent dåliga och inte med i matchen större delen av den. Och förlorade på ett misstag sent i förlängningen efter fått mål bortdömt. Ändå var de så mycket bättre än herrarna, som inte ens kunde slå ett bottenlag som spelade större delen av matchen med bara tio man. Som två gånger hämtade in Chelseas ledning och kanske var närmare en seger än Chelsea, på hemmaplan. Då fick vi ändå en billig straff också. Damerna mötte ju åtminstone kvalificerat motstånd.
  Det mest positiva vi kan säga nu är väl att även Mauricio Pochettino börjar inse hur usla Chelsea är. Särskilt i slutet av matcherna.

Man vet aldrig vilket Chelsea som kommer dyka upp, men vi vet numer vilket lag som släpper in mål och tappar poäng på slutet då de inte kan försvara. Så förhoppningarna inför torsdagens möte mot Manchester United, ett annat ojämnt lag, är inte stora. Knappt ens mätbara.
    Det är ändå en match vi verkligen vill vinna efter den ruskigt svaga insatsen på Old Trafford. Men vi vågar inte ens hoppas längre på det här laget. Det finns ingen ledare i det på det sätt vi varit bortskämda med under tidigare är. Man saknar John Terry något oerhört och vi fattar inte varför han inte tas in i ledningsstaben för att hjälpa till med försvarsspelet, han finns ju redan i klubben, i akademin.
    Pochettino har dock gjort väldigt klart att han vill inte ha in kompetens i den stab han valt. Chelsea har ju värvat en specialist på fasta situationer till sommaren som ska tillträda i sommar men Pochettino har ännu inte accepterat denne i sin matchstab.

Tjejerna har landslagsuppehåll vilket gör oss oerhört nervösa. Detta då de två senaste landslagsuppehållen har gett oss två svåra korsbandsskador på Sam Kerr och Mia Fishel. Vi har också massor med landslagsspelare som riskerar nya skador i ett läge då skadeläget är allt annat än bra inför en stentuff säsongsavslutning. Kvadrupeldrömmen är död och det blir minst lika svärt att vinna någon annan titel, om de intehöjer sitt spelavsevärt från söndagens.

 

 

Rykten, notiser m m, v-14


SÖNDAG 7:
Frank Lampard sägs bli ny förbundskapten för Canada.

Inter har redan vunnit Serie A. Bayer Leverkusen leder Bundesliga överlägset. I Spanien ser det ut att bli Real Madrid igen och England är vidöppet fortfarande. Frankrike är väl inte ens värt att nämna att PSG leder. Någon mer en-lagsliga finns ju inte idag (även om Allsvenskan hotar att bli det redan nu).

Vi har inte hört något om det förut men nu talas det om att Chelsea skulle vara intresserade av Real Madrids Brahim Diaz. Det hela är dock högst hypotetiskt då Real inte vill sälja trots att klubben storsatsar och jagar Kylian Mbappé. Alphono Davies och Reece James.

Andra hävdar att Chelsea vill byta Reece James till Real Madrid för Aurelien Tchouameni, som Chelsea sägs velat ha i flera år.

LÖRDAG 6:
PSG har blivit största favorit till att värva Victor Osinhem. Chelsea ser åter ut att missa en värvning för de inte kan agera. Nu förmodligen pga ekonomiska skäl. Det är flera nu från Rice, Endrick som Chelsea hade bra position att värva men där de inte lyckats genomföra det. Osinhem var i Paris i helgen, enligt ryktena för att prata med PSG.

Ryktena om Gironas Artem Dovbryk har börjat igen. Vilär väl få se om det finns någon substans i dem framöver.

Ruben Amorim, som Chelsea sägs jaga som ev ersättare till Pochettino (något ett flertal andra klubbar också sägs göra), antyder att han kanske inte stannar i Sporting nästa säsong. Liksom de Zerbi i Brighton klart antyder att han tänker på att lämna. Det kommer nog bli intressantare att följa managercirkusen i sommar än spelarsilly season.

Metro ger sina tre skäl till varför Cole Palmer är Årets Värvning. >>
    De pekar på hans rekord, hans konsekventa form (i ett totalt icke konsekvent lag), han har tystnat tvivlarna.

FREDAG 5:
Tipparna:
BBCs Sutton tror på 2-1 till Chelsea mot Sheffield. Hans gästtippare (båda Manure-supportrar) tror på 1-0 resp 2-2.
    Skys Lewis Jones säger 2-1 till Chelsea.

Chelsea har den näst yngsta truppen av alla klubbar i Europas topp-5 ligor. De har en snittålder på 23,7 år trots Silva och Bettinelli.(Båda lär lämna i sommar). Yngst är Toulose. Systerklubben till Chelsea Strasbourg är också med på listan med 24 i snitt.

Bara Yaya Toure (11) och Dimitar Berbatov (9) har gjort fler raka straffmål än Cold Palmer (8).
    Han är nu bara två mål bakom Haaland i skytteligan, med 16 PL-mål.

TORSDAG 4:
Cole Palmers vinstmål är det senast gjorde vinstmålet i Premier Leagues historia. Aldrig tidigare har ett vinstmål gjorts så sent i en match.
Nya managerrykten är Roberto de Zerbi som alltmer tydligt markerar att han är färdig med Brighton. Också Barcelonas avgående manager Xavi nämns nu.

Vi är vana vid rykten om Leipzig-spelare till Chelsea men vi har inte tidigare hört att Lois Openda ska vara på Chelseas radar.

Danske Patrick Dorgu i Lecce drömmer om att komma och spela för Chelsea. Om Chelsea jagar honom vet vi inte men Dorgu har redan tidigare uttryckt sin dröm om att få spela för Chelsea. Något vi uppskattar då vi väl alla vill ha spelare som verkligen vill vara i Chelsea. Enligt ryktena är Man City och Liverpool intresserade.

ONSDAG 3:
Chelsea sägs fortfarande jaga Raphinha från Barcelona. Det gör också saudiska Al-Hilal som är beredda att hosta upp 86m för brasilianaren. Chelsea kan väl ändå inte ens fundera på att matcha det? Och varför skulle de?

Ruben Amorim är det namn som oftast nämns som efterträdare till Pochettino om denne får sparken. Vi tvivlar, nu när Xabi Alonso tackat nej är Amorim toppnamnet på de flestas önskelista och Chelsea lär knappast toppa som klubb att komma till, med nuvarande sportsliga position, ledning, ägare, trupp, poängsvdragsrykten etc.

Apropå poängavdrag börjar det nu komma rykten om att Chelsea kommer kunna undvika det genom sina stora spelarförsäljningar de senaste åren. Vi vågar inte ens tro något i den här frågan längre då det tycks vara en ekonomisk motsvarighet till Marianergraven. Tyvärr kommer det ryktet från opålitliga FootballInsider. Läs mer själva>>

TISDAG 2:
Tipparna:
Otroligt nog tror BBCs Sutton fortfarande på Chelsea och tippar 2-1 på torsdag. Hans gästtippare (Birminghamfan) tror tvärtom, 2-1 till United.
    **Sky tror också på Chelsea efter Uniteds fiasko mot Brentford. 3-1 till Chelsea.

PSG ska ha tagit kontakt med Reece James om en transfer. Vilket säkert förklarar ryktena om att Chelsea vill sälja honom.

Medierna ser ju värvningar som typ enda lösningen, särskilt av unga icke färdiga spelare. Den senaste ungdomen som ska vara aktuell för Chelsea är Benficas Joao Neves för 103m pund. En 19-årig mittfältare.

Tyvärr verkar Chelsea vara på samma spår. De vill sälja våra egna produkter och spelare som bryr sig om Chelsea för att ersätta dem med oprövade spelare med höga prislappar från andra kontinenter. De ska nu sänt reprsentanter för att försöka värva efterfrågade Estevao Willian för 51m pund från Palmeiras. Willian kan inte ansluta förrän han fyller 18, dvs sommaren 2025.

MÅNDAG 1:
The Athletic menar att det förekommer inget myteri inom Chelsea som andra källor säger. Pochettino sitter säkert säsongen ut. Däremot inte lika säkert om vi tittar framåt.
    Det som sägs kunna rädda honom är att vinna FA Cupen. Vilket knappast är troligt även om hoppet finns kvar. Chelsea ska dock möta Manchester City i semifinalen först, för att man ens kan diskutera en vinst. I en högst eventuell final väntar Man United eller Coventry.

Vi vet inte hur sant det är men flera källor rapporterar att flera av Chelseas spelare ska ha kontaktat Todd Boehly och begärt att Mauricio Pochettino sparkas.
   Spekulationerna är dock att inget kommer ske under säsongen utan i så fall först i sommar.
    Hur mycket substans det finns i ryktet vet vi inte men kanske framkommer mer information under måndagen.
    Det var HITC som startade ryktet. Läs mer här>>

Jonas Eidevall kortades under cupfinalen för hans aggression mot Erin Cuthbert från kortlinjen. Ett uppträdande som är det värsta hon sett under sina tolv år som manager menade Emma Hayes efteråt. Hon är inte den ende som klagat på Eidevalls uppträdande under matcherna den här säsongen. Hon menade att han visar "manlig aggression", och de två hade ord efter matchen. Eidevall å sin sida klagade över att Hayes använde den benämningen som oansvarigt. Läs mer här>>

Cesare Casadei har gjort 50 mål i 161 matcher i sin karriär. Som mittfältare och duktig huvudspelare. Han hämtades hem i förtid från lån till Leicester. Chelsea lkunde inte göra mål och Gallagher hade sin kanske sämsta match på säsongen - ändå vägrar Pochettino spela Casadei precis som han gjort med Maatsen och flera andra. Varför fick inte Casadei stanna på sitt lån, få speltid och utvecklas om Pochettino vägrar använda honom?

     

 <<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>
Köp ALDRIG biljetter från Viagogo = blufföretag

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE