CHELSEA SWEDISH FAN CLUB
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
11   Chelsea FC 27 sp 11 v 6 o 10 f 47 - 45 mål +2 39 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea Women för målgörare
1     Chelsea W 17 sp 14 v 1 o 2 f 50 - 14 mål +36 43 p

18-24 mars 2024

NÄSTA MATCH: 30 mars kl 16.00 - BURNLEY Viaplay
NÄSTA MATCH WOMEN 27 mars kl 21.00 - AJAX - WCL DAZN

Nyheter v-12


SÖNDAG 24:
WSL
WEST HAM W   -    CHELSEA WOMEN      0 - 2
Vilken start. WH med ett bra anfall men dåligt avslut inom30-40 sekunder. I anfallet efter anfaller Chelsea, James lägger upp för ABJ,Aggie beever-Jones somdundrar in bollen efter 1,10 minuter. MÅL.
    Chelsea försvarar dåligt och WH borde gjort mål men missar öppet mål. 6
    Friläge för ABJ men hon får bollen för långt ifrån sig och mv kan stoppa henne. 13
    WH kvitterar men är offside. Chelseas försvarsspel är uselt.Det var dessutom helt fel då det inte var offside visar repriserna. 15 Där var Hammers bortdömda.
    Enoerhört händelserik första kvart.
    Gorry nere skadad och time-outgruppering som vanligt inom damfotbollen vid skador. Hon kan inte fortsätta.
    Ribbträff och ut från långt håll av Ueki. 36
    Asseyi kommer fri och skjute rhögt över. 45
    Långt ifrån den bästa halvlek Chelsea spelat på sistone.West Ham har stått upp välidgt bra men har haft otur. Bortdömt mål och en viktrig spelare skadad.De har haft de bästa chanserna också.
    Hayes behöver väcka laget i halvtid. Vi kommer behöva bättra på målskillnaden plus att en uddamålsledning är långt från säker. Nüsken och Buchanan de bättre spelarna.
    -ANDRA-
Ingen direkt uppryckning av Chelsea ännu i andra. 55 Kaneryd fyttad tll vänsterkanten.
    Macario,Cuthbert in för Cankovic och Nusken ut. 55
    Kirby och Ramirez in för ABJ ochJames. 62 Både vila och behov av förändring från Hayes.
    Lite mer vilja och framåtandra från Chelsea nu. 66 Mer spets med Ramirez.
  Chelsea har vunnit de 24 senaste matcherna de tagit ledningen i, men känslan är ändå att det behövs ett mål till.
    Ramirez i stolpen med en mycket lösrullande boll. 69
    Frispark i bra läge. 70 Macario över.
   Leupolz kortas, rätt biliigt. Hon har varit en av de bättre i andra. Bra läge för WH. 72 Just över.
    Det är inte ofta man är nervös när Chelsea Women spelar men även om de varit bättre i andra är det inte det vanliga Chelesa vihar sett. Ny skada och laget samlas för en diskussion nere hos Hampton. 79
    Reiten in för Kaneryd som hade ne bättre andra halvlek till vänster. 82
    MÅL. Äntligen. En hörna från Macario som når fram till Cuthbert som smäller in den. Hon tar ned,vänder om och pang. 88 Macario är inblandad i mål igen,vilket hon väl varit i alla matcher utom mot Ajac nu, som inhoppare.
***
Jobbet gjort, absolut inte mer.Ett mycket tidigt och ett mycket sent mål. Bytena avgjorde. Tillbaka i topp med två mål tillgodo. Vi hade hoppats den siffran skulle förbättrats.

Laget mot West Ham Women.
Hampton; Lawrence, Carter, Buchanan, Charles (k), Cankovic, Leupolz, Rytting Kaneryd, Nüsken, Beever-Jones, James
  avb: Musovic, Perisset, Björn, Cuthbert, Ingle, Reiten, Kirby, Macario, Ramirez

LÖRDAG 23:
Sjoeke Nüsken har haft en fantastisk vecka och Emma Hayes diskuterar i den här artikeln hur hon ser på den unga tyskan och var hon är som bäst. Hon har spelat de två senaste matcherna som offensiv mittfältare/anfallare och gjort fya mål. I de två matcherna innan spelade hon som mitt back och var strålande där också. Läs mer här>>

Tyvärr kunde inte United rubba grannarna City och de är åter först i Women Super League. Tre poäng och samma målskillnad, före Chelsea.
    Målskillnad kommer bli oerhört viktig i årets WSL så det var synd att Chelsea inte utnyttjade det mot Arsenal, förhoppningsvis bränner de färre chanser mot West Ham i morgon och kan återta första platsen. Poängtapp och det blir mer än svårt att vinna WSL även om City har kvar att möta Arsenal.

Ingen skada men Malo Gusto har tvingats lämna åter bud till franska U23-landslaget och återvända till Chelsea på grund av sjukdom.

Däremot har Carney Chukwuemeka skadat sig med Englands U21. Det ska dock inte vara någon allvarlig skada.

FREDAG 22:
Chelsea kommer avgöra först i morgon om Mayra Ramirez och Nathalie Björn kan bli aktuella för söndagens match. De tränade bara en halvtimme idag.
    Emma Hayes varnade för West Ham även om de ligger illa till i ligan. De tvingade Chelsea till förlängning i cupen och har slagit Arsenal så kvalitet finns där.

Chelsea möter Manchester City i FA Cupens semifinal lördagen 20 april kl 18.15.

TORSDAG 21:
WSL-mötet West Ham - Chelsea Women kommer visas i Viaplay Sport premium. Nästan viktigare dock är matchen de visar dagen innan, Manc-derbyt där vi för en gångs skull håller på att lokalkonkurrenten United ska kunna ställa till det för City. Kan United ta poäng från City kommer det betyda massor för Chelseas jakt på titeln.

ONSDAG 20:
Chelseafansen har börjat organisera sig i protester mot Boehly och Clearlakes ägarskap av Chelsea som de menar håller på att göra klubben till åtlöje.
    Kampen leds av Chelsea Supporter's Trust som i ett öppet brev protesterar mot hur ägarna leder och sköter klubben.
    CSFC stödjer helt deras protester.
    Läs mer om deras öppna brev till ägarna här. Viktigt.>>
    Även BBC har tagit upp det här>>

Emma Hayes har noterat att det tajta matchschemat börjat ta på spelarna och har klart sagt att Chelsea kommer rotera laget de två närmaste matcherna. Hon tror Mayra Ramirez blir spelklar till söndag och det är 50/50 med Nathalie Björn. Däremot har Millie Bright åkt på bakslag och fått en inflammation i sin knäskada som kräver mer tid.

TISDAG 19:
Ett jobb väl gjort och ett mycket bra utgångsläge för returen i kvartsfinalen för Chelsea Women, 3-0 borta.

Chelsea Womens lag mot Ajax i första kvartsfinalen i Champions League:
Hampton; Perisset, Carter, Buchanan, Charles, Cuthbert (k), Leupolz, Rytting Kaneryd, Nüsken, Reiten, James
    avb: Musovic, Cox, Lawrence, Ingle, Cankovic, Beever-Jones, Kirby, Macario
    Det är en rätt gles bänk men med kvalitet.

En ny match har bestämts på sommarens USA-turné. Efter Wrexham, Club America blir det också match mot Celtic i Indiana.
    **Två matcher till har nu bestämts i början av augusti på USA-turnén. Manchester City i Ohio och Real Madrid i North Carolina.

Emma Hayes prioriterar inte någon turnering före någon annan, vilket medierna inte säger. Enligt medierna är det Champions League Hayes verkligen vill vinna, vilket hon alltså själv förnekar.
    Chelsea mötte Ajax i en träningsmatch två säsonger bakåt och spelade bara oavgjort. Hayes menade redan då att de är nästa stora lag att komma fram i Europa byggt på egen akademi (hela truppen utom en spelare är nederländska).
    Hayes tror dock Chelseas erfarenhet kommer göra skillnad.
    Mayra Ramirez förväntas kunna vara med i truppen ikväll.

Vi börjar med något nytt i samband med slutspelet i Women's Champions League. Vi redovisar Chelsea Womens matcher i slutspelet på samma sätt som vi redovisar männens matcher med egen sida i menyn. Så vi frångår matchrapporteringen som vi gjort här för slutspelet för att kunna ge spelarbetyg.

MÅNDAG 18:
SVT Play visar Chelsea Womens kvartsfinal mot Ajax imorgon från kl 18.40.

Landslagsuppehåll och risk för nya skador, men också kanske tid för några skadade att komma tillbaka.

Chelsea har/kommer ha tre uppskjutna matcher som ska spelas men även om vi ligger kvar på nedre halvan med så många matcher mindre spelade har vi ändå chansen att klättra i tabellen. Det är 14 poäng upp till Tottenham på den troliga femte CL-platsen, men bara åtta till Man United på sjätte platsen. Vi har match tillgodo på båda. Om vi ska vara superoptimistiska.

Pochettino var mycket upprörd igår över att fansen på Stamford Bridge buade åt honom över bytena. Han menade att han vet hur man är en manager. Han fattar inte att fansen liksom CSFC ifrågasätter hans byten för vem han tar av, inte för vilka han sätter in. Att han inte själv förstår skillnaden är oroväckande. Särskilt som han vidhåller att Raheem Sterling hade en bra match när han hade en skräckmatch där han bara gjorde en enda sak bra men stod för några av de värsta missar vi någonsin sett; vid straffen, vid friläget och när han slår en frispark just utanför boxen dussintals meter ifrån och lika mycket över mål. Han borde tagit av Sterling för Sterlings egen skull långt tidigare, han är inte i form. Vilket bevisades av att Chelsea hade sin enda bra period i andra halvlek efter att han fick gå av.

Tjejerna har Champions League mot Ajax och West Ham i ligan i veckan. Ett mycket förbättrat West Ham men de har ändå på papper en rätt bra resa i de kvarvarande matcherna där det tuffaste motståndet är i sista matchen då de möter Manchester United. Samma United som väntar i kvarten och som vi kommer heja på nästa helg i derbyt mot titelutmanaren City.
    Vi ska dock inte avskriva Ajax, de gick trots allt vidare i en grupp med Bayern München och Roma.

Ajax är ett lag Chelsea ska slå ut i Champions League särskilt i ett dubbelmöte. Skadeläget oroar lite men Chelsea har en bra trupp och spelar de bara hälften så bra som de gjorde mot Arsenal går Chelsea vidare till att möta Barcelona i semin.

 

 

Rykten, notiser m m, v-12


SÖNDAG 24:
Fenerbahce är intresserade av Romelu Lukaku. Dock enbart på lån och vi tvivlar på att Chelsea vill låna ut honom igen. Chelsea behöver sälja.

LÖRDAG 23:
Chelseas akademispelare Genesis Antwi gjorde segermålet för Sverige mot Wales i U17-kvalet idag.

Mycket skvaller om att Todd Boehly totalt missade ut på Brasiliens största ungdomslöfte Endrick. Chelsea jagade honom för två år sedan och han var bland annat med sin familj på Cobham. De var imponerade och intresserade av en övergång även om den kunde ske först två år senare (dvs i år). Bland annat gjorde Thiago Silva en stor insats i att övertyga spelaren och hans familj. Chelsea ville dock inte betala Palmeiras den mycket höga prislappen om 51m. Något Real Madrid omedelbart gick med på och spelaren har nu anslutit till dem.
    Vi kan förstå om Chelsea tvekade kring prislappen, men då klubben gjort tveksamma värvningar för ännu större pengar kan vi inte låta bli att tänka på vad som kunde varit. Ingen vet dock ännu om Endrick blir den nye Neymar som brasilianarna tror.

En före detta Everton-direktör Keith Whyness har länge gått ut med sin agenda om att Chelsea absolut aldrig någonsin kan undgå att drabbas av poängavdrag nästa säsong. Då han väl var en av de ansvariga för att Everton fick sex poäng avdragna kanske han vet något. Å andra sidan är det fullt möjligt att han inte vet ett skit men njuter av sin kvart i rampljuset. Läs mer om hans spådomar här>>
    Chelseas officiella inställning är att de kommer klara PSR-reglerna. Vi ltiar dock inte riktigtpå Boehlys Chelseadirektörer så vi fans kan bara vänta och se om även nästa säsong förstörs av de nya ägarna.

Ett nytt rykte är Citys förre spelare, Ferran Torres från Barcelona.

FREDAG 22:
Protesterna växer och fansen har börjat beskriva Chelsea som en cirkus ledd av tre clowner. Se bilden på clownerna och läs artikeln här>>

Chelsea ska ha haft scouter på plats i Portugal för att se Viktor Gyökeres göra mål igår. I en match där ena laget helt saknade försvarsspel men som bjöd på många mål.

Bayern München är intresserade av att värva Ian Maatsen som Pochettino vägrade tro på men som gör stor succé på lån till Dortmund.
    Chelsea vill istället värva Antonee Robinson. Vi ser inte logiken i att sälja en utmärkt spelare för att värva istället.

Angelo Gabriel som är utlånad till Strabourg ärpå Cobham för ett problem med ljumsken som ser ut att avsluta hans säsong. Som annars varit lovande.

TORSDAG 21:
Fabrizio Romano avfärdar alla rykten (som tycks komma från Chelsea själva) att Conor Gallagher begär en oresonligt hög lön. Problemet med ett nytt kontrakt är snarare som CSFC hävdat Chelsea själva. De vill tjäna pengar på honom.

Ryktet går att Cole Palmer blivit skadad under Englands träning inför landskampen. Det har inte bekräftats.

Ryktena om att Chelsea är förstavalet för Victor Osinhem fortsätter. Det är något vi bara kan avvakta om.

Vi hörde en del i somras om Fulhams Antonee Robinson till Chelsea. Det ryktet har kommit igång starkt nu igen. Det talas om 35m pund i prislapp. Han är vänsterback.

ONSDAG 20:
Vi hade hoppats skadade spelare skulle kunna bli spelklara igen efter uppehållet. Det ser inte lovande ut. Den ende av Chelseas skadade spelare som verkar nära en återkomst är Nkunku som tros kunna spela igen i början av april. Alla övriga spelare har osäkra prognoser för när de kan spela igen om de ens kan spela mer den här säsongen.

Italienska rykten påstår att Chelsea vill värva tillbaka Tammy Abraham. Det låter rätt desperat, från någon agent. Abraham har varit skadad med korsbandsskada men är nu tillbaka på bänken i Roma.

TISDAG 19:
Fortsatta rykten om Nico Williams, 21, till Chelsea för 43m pund. Med tanke på Sterlings form kanske det kan komma i fråga. Williams har dock fler engelska klubbar som är intresserade. Chelsea lär jagat Williams redan i somras men så blev det Cole Palmer istället.

Ett nytt rykte är PSVs eftertraktade belgare, Johan Bakayoko,20. Yttern, anfallaren lär kosta 50-60m €. Chelsea och Liverpool tillhör de intresserade, tydligen har Man United också varit det liksom Manchester City, PSG och andra.

Det har talats en hel del om att Arsenal är intresserade av Alexander Isak. Nu lär Chelsea också blivit aktuella.

Ryktena har minskat men Simone Izaghi från Inter nämns fortfarande som en ersättare till Poch i sommar. Även Hansi Flick har börjat nämnas i spekulationerna.

MÅNDAG 18:
Nottingham har blivit av med fyra poäng efter att dömts för att brutit mot de nya PSR-reglerna. De är därmed nere på nedflyttningsplats.

Chelsea vill inte ens förhandla med Conor Gallagher om en löneförhöjning sägs det för att tvinga bort honom, men Cole Palmer kommer enligt ryktena att dubbla sin lön snart med ett nytt kontrakt. Helt rätt att säkra upp Palmer förstås, men behandlingen av Galagher är oförståelig och rent obehaglig.

Sky försöker förklara varför Chelsea Women är så starka när säsongen närmar sig sitt slut (lite som City i PL kanske). Läs mer här>>

Skadeläget för Chelsea Women inför bortamatchen mot Ajax är inte bra. De saknar långtidsskadade Aniek Nouwen, Mia Fishel, Sam Kerr och skadade Millie Bright, Maren Mjelde, Nathalie Björn, alla försvarare. Därtill är det tveksamt om Mayra Ramirez. Men de saknade dem också i fredags mot Arsenal som de närmast utklassade även om siffrorna smickrade laget från norra London.

Vi tog en titt på Raheem Sterlings, som hade en mardrömsmatch mot Leicester, statistik. Vi publicerar den inte men förutom det redan nämnda här bredvid kan vi notera att han rörde bollen långt färre gånger än Robert Sanchez, som alltså bara hade två skott emot sig. Övriga siffror som vunna/förlorade dueller, tappade bollar, pass etc var lika dåliga för Sterling som inte går att jämföra med hur han spelade i höstas. Hans betygsiffror i engelska medier får vårt betyg att se väldigt generöst ut, vi kanske tyckte för mycket synd om honom!

Ryktena om Bournemouths Milos Kerkez fortsätter och Kerkez själv verkar gilla dem.

     

 <<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>
Köp ALDRIG biljetter från Viagogo = blufföretag

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE