CHELSEA SWEDISH FAN CLUB
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
11   Chelsea FC 27 sp 11 v 6 o 10 f 47 - 45 mål +2 39 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea Women för målgörare
1     Chelsea W 16 sp 13 v 1 o 2 f 48 - 14 mål +34 40 p

11-17 mars 2024

NÄSTA MATCH: 30 mars kl 16.00 - BURNLEY Viaplay
NÄSTA MATCH WOMEN 19 mars kl 18.45 - Ajax - WCL DAZN

Nyheter v-11


SÖNDAG 17:
Mardrömslottning i semin då vi fick Manchester City.

Oväntat nog blev det Manchester United som blev fjärde semifinallag efter förlängning mot Liverpool. Scousrs tur i Ligacupen vändes mot dem. Ett ordentligt misstag kostade dem matchen. Och oväntat nog dålig matchcoachning av Klopp.

Shakespeare skrev Comedy of Errors, och det utan att sett Chelsea spela fotboll. Tyvärr måste man gråta över hur de kan förstöra för sig själva för skratta åt det går inte. De vann dock, vilket var det enda rätta de lyckades göra i andra halvlek - mot tiomanna Leicester. Maduekes mål matchens delikatess i en så underlig tillställning, en av de konstigaste matcher vi sett.
    Nu väntar vi på lotten. Och hoppas på Coventry i den. (Absolut inte Liverpool om de slår ut Man U,helst inte City heller)

Laget mot Leicester:
Sanchez; Gusto, Disasi, Chalobah, Cucurella; Gallagher, Caicedo; Sterling, Palmer, Mudryk; Jackson   
    avb: Petrovic, Badiashile, Silva, Acheampong, Chilwell, Harrison, Chukwuemeka, Madueke, Washington

LÖRDAG 16:
Även Manchester City är framme i semifinal i FA Cupen. På jakt efter en ny trippel.

En ordentlig skräll i FA Cupens kvart. I Midland-derbyt slog gästande Coventry ut Wolverhampton med 3-2. Ingen större tvekan om vem som blir drömlottning om Chelsea slår ut Leicester imorgon:

Chelsea har värvat Brentfords coach för fasta situationer Bernardo Cueva trots Pochettinos motstånd (för trots alla bevis på motsatsen hävdar Poch att hans team inte behöver specialister). Chelsea har betalat 750.000 pund i kompensation tillo Brentford för värvningen ändå krånglar Pochettino och vill inte gärna ha Cueva med på bänken under matcherna.
    Chelsea är en av mycket få klubbar i PL som inte anlitar en specialist för fasta situationer, trots att få klubbar verkar behöva en lika mycket som Chelsea.

FREDAG 15:
Rättelse: Arsenals mål har efteråt tilldelats som självmål av Macario (som nu gjort mål i alla sina inhopp inom minuter, fast detta vill hon nog glömma)

WSL
CHELSEA WOMEN   -   ARSENAL W    3 - 0
En måste match för Chelsea då ännu en förlust gör det kanske närmast omöjligt att vinna ligan ett femte rakt år. Dessutom vill vi verkligen ha revansch.
    Matchen startar försenat för att tröjorna skule vara för lika, ehh? Senare uppgift säger dock att det är strumporna vilket låter mer troligt. Då är felet också Arsenals då båda lagen har vita strumpor och de är bortalag. Fullständigt amatörmässigt av Arsenal.
    Vi får se vilka som är mest störda av Arsenals fiasko. Arsenal ser ut att spela i Chelseas bortastrumpor.
    Försiktig matchinledning av båda lagen. Sedan skapar Chelsea några chanser. 7 Intensiteten går upp. Hampton orsakar en onödig hörna. 9
    Underbar boll framtill James som vrider och vänderut och in på Arsenal innan hon skjuter, mv räddar men bollen studsar in. MÅL. Från Lauren James i ny frisyr och envinkel maninte skakunnagöramålfrån, underbar assist Nıüsken. 16 (Nüsken spelar offensivt idag, som anfallare, mittback senast! James står uppsatt som center men verkar ha en helt fri roll)
    MÅL Cuthbertskjuter och Nüsken går och vinklarin bollen in bollen. Jättesnyggt. 21 Härligt förspel av James som spelar med ett leende och då är hon ostoppbar.
    Cuthbert orsakar en farlig ferisparl. 24 Uselt slagen av Mead.
    Det är Kaneryds MÅL men Sjoeke Nüsken kommer stå som målgörare. Hon skjuter och bollen går via Nüsken in i mål. Otagbart. 32 Mål med rumpan.
    James bryter och går fram men är lite självisk när hon väljer skjuta över enbackande Zinsberger. Nära. 33
    Solklar hörna men det döms inspark när James än en gång leker med försvaret. 40
     Det är bara Chelsea nu. James får frispark i mycket bra läge och kort på McCabe. 42 Reiten sätter den i målburstaket.
    Treminuter i tlääg, skadepaus Catley.
    Perisset, Kaneryd, Nüsken och James har varit strålande i en perfekt taktik och uppställning av Hayes. Chelsea överlägsna och har spelat fantastisk inte minst i försvaret. Alla har varit utmärkta. Hampton har knappt fått röra boll och inte behövt göra mer än något bra ingripande. Siffrorna trots allt i underkant. Vilken halvlek Chelsea gjort.
    -ANDRA-
Arsenal gör tre byten in med Russo, Fox och Maanum. De måste nog göra ett mycket tidigt mål om de ska kunna komma in i matchen. Ingenting tydde på det i första. Arsenal hade faktiskt mest boll i första, 55%. De gjorde inget alls med den.
    Asrsenal tvingades köpa Chelseas bortastrumpor i Megastore och tejpa över Nike-logon då de har adidas som sponsor. Grönköping alltså.
    Fox halkar vilket lurar Reiten som annars hade varit helt fri. 49
    Arsenal visar klart mer vilja och aggressivitet i början av andra. 53
    Kaneryd mycket nära göra mål men väldigt bra räddning av mv. 54 Kaneryd kom för nära tyvärr.
    Perisset har raderat ut Foord och Lacasse ersätter henne. 57
    Ännu ett konstigt domslut när Lacasse spelar ut bollen men Arsenal får inkastet. Linjedomarna har ingen bra match.
    James frimed mv Zinsberger men är som hon är ibland lite nonchalant och mv kan göra en fotparad. Där borde det varit mål. 61
    32970 åskådare vilket vi tror kan vara rekord för Chelsea(?)
    ÖÄnnu en jätteräddning av Zinsberger på ett underbart anfall av Cheleea och skott av Kaneryd. 68
    Charles som fällts tvågånger på krot tid av Lacasse går av med skada. Ashley Lawrence ersättter. 70
    Hampton har haft mer att göra men inget jättesvärt direkt. Sedan sätter sig Zinsberger och det blir en form av time-outsom så vanligt i WSL. 72 Samtidigt gör Arsenal sitt sista byte.
    Arsenals försvarare kommer ha mardrömmar om James på lekhumör inatt.Somhon driver med dem.
  Chelsea har lite grannbörjat spela av matchen nu. 81
    James av för Macario.Stående ovation. 83 Hon kunde, borde nog gjort minst två mål till.
   En onödig hörna kändes det som och på andra hörnan hamnarbollen utanför boxen och Little skjuter och bollen ändrar klart riktning på Macario och Hampton kan inget göra. 86 Tursamt mål när Chelsea slappnat av. Hampton kortas då hon sparkar iväg bollen.
    Ännu ett konstigt domslut när Arsenal får en väldigt billig frispark när Macario är på väg att göra sig fri. 89
    Fem minuiter tillägg.
    Ännu en stor räddning av Zinsdberger. 90+4 Fotparad.
***
Emma Hayes vann klart den taktiska kampen idag. I iutklassningsstil. Arsenal hade inte många rätt, från utrustning till taktik.
  Arsenals målvakt Zinsberger räddade laget från en ren och skär utklassningsseger med kanske 6-0, 7-0. De hade ett enda skott på mål och ett i mål som kanske var självmål för det var tveksamt om skottet hade gått på mål om det inte tagit på Macario. Chelsea stod för något av det bästa förvarspel vi sett i damtfotbollen. Trots skadeläget. Vi är faktiskt lite besvikna över att Chelsea inte gjorde fler mål men ära till deras mv. Arsenals i särklass bäste spelare. Väldigt onödigt att släppa till reduceringen.
  Överbetyg till varenda Chelseaspelare men matchens spelare blir väl ändå Lauren James i stenhård konkurrens med Kaneryd, Nüsken och Perisset. Synd dock att de inte förbättrade målskillnaden mer då de tappade koncentrationen sent.
   

Det försvars- och anfallsmässigt skadedrabbade Chelsea matchar följande spelare mot Arsenal:
Hampton, Perisset, Buchanan, Carter, Charles (k), Leupolz, Nüsken, Rytting Kaneryd, Cuthbert, Reiten, James
     avb: Musovic, Lawrence, Ingle, Cankovic, Beever-Jones, Hamano, Kirby, Macario

Arsenal börjar med Russo på bänken: Zinsberger, McCabe, Williamson, Wubben-Moy, Catley, Wälti, Pelova, Little, Mead, Blackstenius, Foord

Från presskonferensen:
En god nyhet är att Chillys skada inte var allvarlig. Chilwell är tillbaka i truppen inför söndagens match.
    Däremot kan Enzo Fernandez inte spela. Dock ej på grund av skada utan han är avstängd för kort.
    Pochettino sa att han var inte på Brightonmatchen för att scouta spelare utan enbart för att se Brighton som vi ska möta inom kort.
    Så lite grann om att FA Cupen är en chans till Europaspel och att den därför är viktig. Mycket mer sades inte på presskonferensen förutom de vanliga artigheterna om motståndarna.

Skadelistan har sjunkit till åtta spelare.

Viaplay har lagt matchen Chelsea Women mot Arsenal kl 20 i TV10 liksom på Viaplay-plattformen.

TORSDAG 14:
Grattis tilll oss. CSFC firar idag att Chelsea Swedish Fan Club funnits i 54 år.

Arsenals och Chelseas damer har vunnit tio gånger var i ligan. Arsenal vann senast med 4-1 men sägs enligt Opta bara ha 3,3% chans att vinna ligan den här säsongen. Arsenal kommer sakna sommarens nyförvärv Amanda Ilestedt som inte kommer spela mer den här säsongen på grund av graviditet. Chelsea måste få igång Lauren James som alldles för ofta inte visat sitt bästa spelhumör. Hon pendlar för mycket mellan sisådär och fullständigt makalös.

ONSDAG 13:
Chelsea har släppt in mål sista 20 minuterna i sexton matcher den här säsongen. I fem fall har Chelsea haft marginal nog för att vinna ändå. I elva matcher har Chelsea tappat poäng. (Fem oavgjorda och sju förluster). Det är 26 tappade poäng. En mer än vad det är upp till Arsenal på första platsen. Därmed inte sagt att vi skulle vunnit dem alla om inte, men något säger det.
    Vi tilhör bottenskrapet i ligan om man bara tittar på andra halvlek. Nog borde det sända varningssignaler till Chelseas spelare och ledare. Ändå verkar de helt ignorera det då det ytterligt sällan kommenteras.

TISDAG 12:
Chelsea Women har lottats mot Manchester United i semifinalen i Adobe FA Cup. Matchen ska spelas 14 april. På bortaplan.

MÅNDAG 11:
Produkten som armisarna påstår Chelsea är, inte vår fotbollskliubb. Behövde den här vinsten OCH förtjänade den. ROLIGT att vinnarna är de som kanske mest kritiseras (förutom PalmerI, jackson och Mudryk. Produkten visar de amerikanska idioterna vad fotboll handlar om, hjärta, vilja och att älska spelet, inte bara pengarna.
    Nu tror vi på Chelsea igen. Kanske.... Det är ju inte direkt så de imponerar mer än i ögonblick.

Produkten (se nedan) som ska möta Newcastle representeras av följande startelva:
Petrovic; Gusto, Disasi, Chalobah, Cucurella; Caicedo, Enzo; Palmer, Gallagher, Sterling; Jackson
    avb: Sanchez, Silva, Acheampong, Gilchrist, Casadei, Chukwuemeka, Mudryk, Madueke, Deivid Washington

Tyvärr är vi inte förvånade. Chelseas VD Rick Jurasek erkänner att han bryr sig inte om fotboll, Chelsea, utan det är bara en produkt och vi är dess kunder.
    Läs mer>>

Chelsea har haft nio dagar utan match så Pochettino kan inte skylla på att spelarna är slitna. Dock har de lyckats öka på skadelistan trots att de varit matchfria.
    De möter Newcastle som är målglada men också ojämna. Chelsea är ännu mer ojämna och absolut inte målglada. De brukar dock spela bättre mot bättre lag, särskilt lag som gillar att föra matcherna. Det kanske vi inte ska beskriva Newcastle som. I vilket fall som blir det en svårtippad match.
    Oavsett hur det går är dock Chelsea fortfarande ett lag på undre halvan av tabellen.

På söndag möter de Leicester, ledare i Championship i FA Cupens kvartsfinal. Leicesters form har dock vacklat och deras stora och klara ledning i serien har minskat ordentligt sedan de fick återbörda Casadei tlll Chelsea, där denne ändå inte får chansen av Pochettino. Han lär väl inte få spela den matchen heller då vi tror han är cuptied, även om vi är osäkra på det. Vi förväntar oss ändå att Chelsea ska kunna klara av Leicester även om vi aldrig tar något alls för givet denna säsong.

Tjejerna har ännu en ligafinal så att säga på fredag. De möter trean Arsenal, som är tre poäng efter i ligan men som slog Chelsea stort senast. (Och som de ska möta senare i månaden i Ligacupfinalen). Vi tycker dock inte siffrorna 1-4 helt speglade den natchen, Arsenal fick sina mål rätt lätt då Chelsea gjorde en riktigt svag match. Det har de inte råd med nu.
    Chelsea leder serien enbart på målskillnad före Manchester City. City möter nian Brighton nästa helg. Chelsea har redan två förluster vilket nog är max vad man kan ta om man ska vinna WSL.

 

 

Rykten, notiser m m, v-11


LÖRDAG 16:
Armando Broja var inte ens med i Fulhams trupp mot Tottenham idag, vilket utlöste lånesumman för Fulham. De hade ju ett ovanligt låneavtal i vilket Broja lånades ut gratis mot speltid, men nu kommer de få betala 4m i lånesumma.

Utlånade David Datro Fofana blev matchvinnare för Burnley mot tiomanna Brentford idag.

Trots att alla förståsigpåare säger han föredrar Man United fortsätter rykten om att Chelsea kommer försöka värva tillbaka sin f d akademiprodukt Michael Olise från Crystal Palace i sommar.

Enzo kan inte spela pga för många kort på söndag. Chelsea tog hem Cesare Casadei från Leicester för att täcka upp men nu spekuleras det i att Leo Castledine istället kommer ersätta Enzo. Nog undrar man lite över Chelsea men de är ändå klara favoriter till att gå till semifinal i FA Cupen.

Medierna har mycket roligt åt att Arsenal åker till Chelsea med samma vita sockor som Chelsea och tvingas köpa Chelseas bortastrumpor i Megastore och klistra över logos på dem - samt försena matchen med en halvtimme. Damfotbollen har kommit en mycket lång väg men sådant här väcker knappast förtroende på professionalism. Men lite kul är det allt ;)

Nu sägs Chelsea vilja värva Dortmunds målvakt Gregor Kobel. Låter knappast troligt om inte Sanchez eller Kepa först lämnar i sommar.

FREDAG 15:
Tipparna:
BBCs Sutton tror på 3-0 för Chelsea mot Leicester men hans gästtippare (Arsenal och Liverpoolfan) säger 2-1 till Leicester.
      Skys Lewis Jones tror på 3-1 till Chelsea.

Det är nu nästan helt klart att England kommer få fem platser till nästa års helt omstöpta Champions League där gruppspelet försvinner och ersätts av en engångsmötesliga med 38 lag.

Chelsea sägs vara intresserade av Lilles 18-årige försvarare Leny Yoro som ersättare för Thiago Silva sominte verkar får någon kontraktsförlängning. Vi tror nog inte en oerfaren 18-åring är en ersättare för Silva. Inte ännu. Det talas också om en prislapp om 85m pund för Yoro.

En tränare har sett bilder från Chelseas träning och trashar helt hurChelsea tränar och menar att det kan vara en stor orsak till alla skador. Läs mer här>>

Mauricio Pochettino och Paul Winstanley var på Brightons match mot Roma igår. För att följa Evan Ferguson påstås det. Denne startade dock inte. Inte heller Romas Chelsealån Romelu Lukaku startade.

TORSDAG 14:
Chelsea ska möta Wrexham i California och Club America i Georgia under USA-turnén i sommar. Båda matcherna i slutet av juli.

Chelsea och därmed Man United vill värva Jules Kounde (som Chelsea jagat förr) från Barcelona som tros tvingas sälja i sommar. Han är försvarare och har den facila! utköpsklausulen om en miljard pund. Även om det spekuleras i att 50m € kan räcka. Barca betalade 55m € för honom.

Noni Madueke, en av de unga spelare som Pochettino förmodades utveckla är näste unge spelare som vill lämna på lån i sommar för att få speltid. Han konkurrerar ju med en av ligans absolut bästa värvningar i Cole Palmer så det är nog inte oväntat.

ONSDAG 13:
Armando Brojas lån till Fulham var ovanligt då de kom överens om en låneavgift om 4m pund, OM Broja inte spelar 60% av Fulhams matcher efter lånet. För att det måste inträffa nu, (Broja har ännu inte startat) måste Broja starta alla resterande matcher.

Bournemouths vänsterback Milos Kerkez sägs vara aktuell för Chelsea (och därmed Man United, såsom det alltid är i ryktessvängen).

Jamal Musiala har inte förlängt sitt kontrakt med Bayern München. Det talas om intresse från Liverpool och Manchester City, tyvärr inte från Chelsea där han var akademispelare innan han följde med familjen tillbaka till Tyskland. Han värderas till runt 80m pund trots kort kontraktstid. Chelsea lär ha en vidareförsäljningsklausul om 20% på en sådan försäljning.

Nyheten kom för några veckor sedan men först nu har Mia Fishel gjort sin korsbandsoperation. inget sägs dock om hur lång tid hon kommer vara borta.

TISDAG 12:
Todd Boehly har varit i Saudiarabien och bland annat träffat Chelseas förre tekniske direktör Michael Emenalo. Det har lett till spekulationer om att Boehly försökt nasa spelare till saudiligan. Detta då Chelsea sägs måste sälja (och behöver nog sälja en del spelare) dels för att Emenalo idag är chef för den saudiska ligan och den är ju lite som amerikanska MSL att det är ligan som s a s äger spelarna.
    Mest vill han sälja Lukaku och Kepa Arrizabalaga. Samt sägs det, Marc Cucurella.
Läs mer i Metro>>

Metro vill dessutom att Chelsea säljer femton (15) spelare i sommar. Läs vilka här>>

Avdelning skvaller. Adam Sandler såg sitt livs första fotbollsmatch igår. Och blev ombedd av Chelseasupportrarna att hålla käften. Detta då han hela tiden ställde frågor. Läs mer här>>

MÅNDAG 11:
Vi missade det. Det var ren och skär lögn men det så pass roligt eller udda att vi hade gärna delat det. Det påstods tydligen på sociala medier (som vi gärna undviker så mycket som möjligt) att Chelsea skulle sparka Mauricio Pochettino (det har vi hört till öronen trillar av nästan senaste tiden) men det unika var att Boehly tänkte ersätta honom med Golden State Warriors manager Steve Kerr. Kerr är en mästarmanager för Warriors och titelvinnande spelare. Han kan dock kanske till och med mindre om fotboll än Todd Boehly (vilket är svårt i sig) då Kerrs hela karriär är inom basketboll.
    Det mest ska vi kalla det "skrämmande" är att vi hade nog inte ens blivit förvånade om så skett.

Särskilt inte som ryktena om att Chelsea kommer tvinga bort Conor Gallagher i sommar fortsätter. Nu sägs det att det är inte Gallagher som inte vill förlänga sitt kontrakt utan att Chelsea inte vill diskutera ett nytt kontrakt i ett försök att tvinga bort honom. Då kan vi bara hoppas Gallagher vägrar lämna och istället bara spelar ut sitt kontrakt så han kan gå som Bosman.
    Istället ska Chelsea värva Khephren Thuram och Manu Kone att ersätta honom. Eller om de kan, med Frenkie de Jong, alt Bruno Guimaeres eller Vitinha.
    Chelsea vill alltså sälja en av Chelseas två bästa spelare den här säsongen för att värva spelare som förmodligen kostar mer än vad de kan få för Gallagher?
    Det är bara ett rykte från en brittisk sportskrivare men det kommer säkert lyftas av många fler snart.

Trevoh Chalobah har tagit en plats i Chelsea efter sina skadebekymmer. Chelseas plan är dock fortfarande att sälja honom i sommar då han är en akademiprodukt. De inbillar sig att han kommer inbringa 50m pund. Lycka till med den drömsumman.

Däremot ser det allt mer troligt ut att Newcastle som inte får spela Lewis Hall ikväll kommer att utlösa köpoptionen på honom i sommar. Den sägsd vara runt 35m pund vilket är bra betalt, om det stämmer.

Vi trodde det ryktet hade dött ut, men Chelsea är tydligen fortfarande på jakt efter Ivan Toney trots att denne vill till Arsenal där Kai Havertz nu lever upp till den spelare CSFC alltid såg honom som. Brentford begär 100m för Toney men Chelsea vill inte betala mer än 60m.

     

 <<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>
Köp ALDRIG biljetter från Viagogo = blufföretag

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE