PREMIER LEAGUE 2023-2024
RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2023-2024>

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
11   Chelsea FC 27 sp 11 v 6 o 10 f 47 - 45 mål +2 39 p
11 mars 2024

CSFCs spelarbetyg

CHELSEA   3 -

|

Newcastle    2

- (1-1)

Newcastles laguppställning

Dubravka, Livramento, Schar, Botman, Burn, Longstaff, Guimaraes, Willock, Almiron, Isak, Gordon.

avb: Karius, Lascelles, Ritchie, Targett, Krafth, Murphy, Anderson, White, Miley.

Manager: Eddie Howe

Målgörare

1-0
1-1
2-1
3-1
3-2

Nicolas Jackson, 6       (Palmer)
- Alexander Isak, 43
Cole Palmer 57             (Fernandez)
Mykhailo Mudryk 76      (Gallagher)
- Jacob Murphy,90


CHELSEAS INSATS

 

6+


Newcastle startade med hög press och aggressivitet och Chelsea hamnade omgående i problem. Chelseas första anfallsförsök kom efter fe minuter och då var de så omständliga att samtliga motståndare stod och väntade på dem,fast det började som en kontring. Så kom en konstig boll ut från Botman och Palmer skjuter en sorkdödare som går in i mål. Klacktouch via Jackson som får målet.
Efter det vaknade Chelsea och ställde till stora problem för Magpies, framförallt på deras vänstersida som tvingade fram positionsbyten i Tynesidelaget.
Idiotiskt dåligt försvarsspel skänkte Newcastle kvitteringen. Jackson sedan offside vid nästa mål. Det händer rätt ofta. Offside på honom.
ANDRA
Chelsea visade vilja,och det är så viktigt.
Vilket också lönade sig.

Mudryk räddaren, men de skulle ändå släppa in ännu ett mål.Vet inte vilken match i ordningen där Chelseas usla försvarsspel ger bort ett mål i slutet av matchen?!

Sedan kan vi ännu en gång fråga oss varför Chelsea säljer sina bästa akademispelare som Livramento. Vi vet varför, därför Boehly kan noll om fotboll och bara vill ha pengar.

 


    SPELARE OMDÖME

BETYG
1-10

28 Djordje Petrovic * Inte mycket att göra på kvitteringen. 6
27 Malo Gusto Första halvleks bäste C-spelare i konkurrens med Palmer. 6+
2 Axel Disasi Inte övertygande, får inte bort bollen när han måste. 6
14 Trevoh Chalobah Missade dyrbart ett uppspel som kostade kvitteringen. 5+
33 Marc Cucurella Den hårestetiskt utmande spanjoren gjorde en bra comeback. Höll Almiron lugn. Mot Gordon också. Men hans lite yviga spelstil ger lite för många frisparkar. Får ta på sig andra N-målet. 6
25

Moises Caicedo *

Inte så illa. 6
8 Enzo Fernandez Kan bättre. Det är som han inte får spela den roll han vill,eller kan. 6
23 Conor Gallagher (k) Kämpar och är ledaren, som alltid även om han fick ut mindre än vanligt i första. bra skott på övertid. 6+
7 Raheem Sterling * Han gillar inte att hjälpa sin back (Cucu). Bra chans rakt på mv på övertid. Var så nära att göra mål men vägrade spela. Det är tjänstefel att missa sådana chanser. 6
20

Cole Palmer

Gjorde väl egentligen första målet med sin sorkdödare, eller? Några andra bra aktioner. Fint mål. Har han hittat form igen?.Årets värvning i PL? 7
15 Nicolas Jackson Fick första målet via en klackstyrning.Vaket även om det såg mer slumpmässigt ut. Mål tredje matchen i rad och det märks att det påverkat självförtroendet, på gott och lite ont. Ett bortdömt mål också. MÅSTE lära sig offsideregeln. 6+
  ---    
10 Mykhailo Mudryk In för Sterling. 71 Härligt mål. Matchhjälte. 7-
31 Cesare Casadei In för Palmer. 86 För kort tid för betyg. -
17 Carney Ckukwumeka In för Jackson.90. För kort tid för betyg. .-
       
       
CHELSEAS BÄNK


Sanchez, Silva, Acheampong, Gilchrist, Casadei, Chukwuemeka, Mudryk, Madueke, Deivid Washington

* efter namnet betyder gult kort. ** två gula=utvisning. <*> utvisning, direkt rött
> före första namnet i varje lagdel indikerar siffermässig formation som vi tror, t ex 3-4-2-1, 4-3-3 etc

OBS. Detta är helt subjektiva åsikter och handlar inte om att hänga ut spelare eller tvärtom, utan ett försök att från en vinkel bedöma vad som syns och ses genom en tv-ruta där vissa delar av spelet aldrig kan bedömas på ett rättvist sätt. T ex hur spelare rör sig utan boll då kameran bara följer bollen, något som kanske straffar mittfältarna mest. Det är också en emotionell reaktion av en supporter i relation till de krav vi anses kan ställas på spelare av den kvalitet som konkurrerar i Chelsea.

 

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser-Avslut 12 11
Skott på mål 8 3
Hörnor - 4
Målvaktsräddning 1 5
Ribba/stolpe - -
VAR-Bortdömda mål/straffar 1 -
Missad straff - -
Utvisning/Gula kort 0/3 0/1
xG - förväntade mål 1,64 0,86

Bollinnehav %

46 55
Källa Flashscore

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE

Cole Palmer

 

Manager Mauricio Pochettinos INSATS

Roterade backlinjen igen, nödvändigt men det är sannerligen inte bra för försvarsspelet. Men vad var det för fjanteri med två backar vid målgården vid varje utspel när Petrovic lätt klarar det själv?
En av de sämsta matchcoacher vi haft och han kan nästan ännu mindre om försvarspel. Varför envsisas han med att försvaret aldrig får rensa utan ska spela och den idiotiskt höga försvslinjen.

 

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 6 är godkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbara och subjektiva (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För oss handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland.