CHELSEA SWEDISH FAN CLUB
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
11   Chelsea FC 25 sp 10 v 5 o 10 f 42 - 41 mål +1 35 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea Women för målgörare
1     Chelsea W 14 sp 11 v 1 o 2 f 41 - 13 mål +28 34 p

19 - 25 feb 2024

NÄSTA MATCH: 28 feb kl 20.30- LEEDS - FA Viaplay
NÄSTA MATCH WOMEN 3 mars kl 19.00 - Leicester -

Nyheter v-8


SÖNDAG 25:
En oerhört händelserik final som Pochettino åter verkade inte vilja vinna med sina byten, släppa taktiken och spelet. Chelsea kunde vunnit, borde kanske då de hade de bästa chanserna så slarvar de ännu en gång bort möjligheten på en sen fast situation för att fel spelare ska ta fel spelare. Tredje raka cupfinalförlusten till Liverpool. Det är tungt, extremt tungt att behöva uppleva.

Finallagen:
Petrovic, Gusto, Colwill, Disasi, Chilwell, Enzo, Gallagher, Caicedo, Palmer, Sterling, Jackson
    avb: Sanchez, Bettinelli, Chalobah, Gee, Gilchrist, Tauriainen, Madueke, Mudryk, Nkunku
    Väntat lag, Silva blev inte spelklar, Nkunku på bänken som i övrigt är väldigt ung.

Liverpool bluffade med att ha de "tveksamma" ute på uppvärmningen. De är inte med i laget:
Kelleher; Bradley, Konate, Van Dijk, Robertson; Endo, Mac Allister, Gravenberch; Elliott, Gakpo, Diaz
    avb: Adrian, Gomez, Tsimikas, Clark, McConnell, Koumas, Danns, Quansah, Nyoni


CUPFINALDAG
Ett öppet brav från Mauricio Pochettino till supportrarna inför finalen senare. Läs det här>>

Hur mycket medierna och Klopp gnäller och kör krokodiltårarna om skadekrisen i Liverpool är de stora favoriter till att vinna på Wembley i dag. De har visst en spelare mer skadad än Chelsea (Chelseas åtta spelare på skadelistan är vårt lägsta antal på nästan hela säsongen) men tre av Liverpools testas sent och känslan är att alla tre kommer att spela. Så vi ser det som ett spel för galleriet och tyska mindgames.
    Vilket kanske beror på att de sett Chelsea spela riktigt bra i ett par matcher, dock ännu ej några hela matcher. Chelsea har visat att överkörningen med viss hjälp av domarna på Anfield i januari är inget att jämföra dagens möte med.
    Vi bara hoppas Pochettino vågar gå för att vinna, han har visat en klar motvilja mot det med sina byten både mot Villa och City. Chelsea måste våga hela vägen, hela tiden ut för oddsen är ju förlängning och till och med straffar igen.
    Vi har hemska minnen av Wembley, Liverpool, cupfinaler och våren 2022. Mållösa matcher och förlust i straffläggningarna. Vi vill väldigt gärna se ett annat resultat och få fira något, särskilt som vi inte ens är säkra på att vår ledning låter oss spela i Europa om det inte är någon av de två största cuperna som ger mest omsättning. Så illa sköts ju Chelsea att vi faktiskt tvivlar på att det sporsliga ens räknas av ägarna. Men hos fansen räknas sannerligen cupvinster och glädje, stolthet över the Pride of London.

Vi har inte hört det från Chelsea, men redan i tisdags så drog Mia Fishel sitt korsband under träning med USAs landslag. Chelseas andra mycket allvarliga knäskada på några månader. Som tur var värvade Chelsea Mayra Ramirez i januari och Cat Macario är på väg tillbaka när som helst. Men oddsen för att vinna WSL och/eller Champions League har absolut inte ökat.

FREDAG 23:
Från presskonferensen:
Chelsea tar beslut om Thiago Silva kan spela i morgon.
    Laget och ledarna är redo för finalen. Poch menar att det går inte att dra några slutsatser mellan kommande final och brakförlusten i januari. Det är så helt olika omständigheter.
    Att Klopp påstår att Liverpool är underdogs avfärdar Poch direkt och menar att det är bara mindgames.
    Chelsea tränar alltid straffar (vi har förlorat två finaler till Liverpool på straffar 2022). De sägs att man inte kan träna på straffar men det gör Chelsea avslöjar Pochettino.
    Han menar att det är inga enskildheter som gjort att Chelsea visar bättre form. Med ett ungt lag är det så många saker som påverkar.
    Alla matcher är olika och olika saker påverkar. Han påpekar med all rätt att Chelsea har goda skäl att förvänta sig straffar de inte fick mot Liverpool och att Wolvesmatchen var helt annorlunda.
    Han har ett bra förhållande till Wembley, med Tottenham spelade han ju ett och ett halvt år där medan deras arena byggdes.
    Han har bestämt vem som startar i mål men har inte berättat det. (Petrovic passade ju tyvärr på att göra en rätt svag, förmodligen hans sämsta, insats mot City och Sanchez är nu tillbaka. CSFCs val är solklart Petrovic ändå).
     Han belv tillfrågad om Liverpools skadeläge. (Konstigt nog har inte våra motståndare fått samma fråga tidigare under säsongen trots att Chelsea varit extremt skadedrabbade).
   
Chelsea har fortfarande åtta spelare på officiella skadelistan inför helgen.

Chelsea kan kvalificera sig för Europaspel på söndag. Något vi fans gärna vill uppleva, men frågan har väckts om klubben ens vill delta i Europa Conference League då den finansiella vinsten är marginell. Särskilt som Chelsea enligt nya FFP-regler (som också fått nytt namn men vi kallar dem vid det gamla) ger Chelsea en än trängre tvångströja ekonomiskt. Sådan har dagens fotboll blivit att en klubb faktiskt på allvar överväger att inte delta i en tävling de kvalificerar sig för då det inte lönar sig. Läs mer här>>

ONSDAG 21:
FA YOUTH CUP kvartsfinal
MILLWALL U18   - CHELSEA U18    2-1
Chelsea U18 imponerade inte alls i FA Youth Cup kvarten mot Millwall. De gjord edock ett mycket underligt mål på enhörna där bollen verkligen studsade deras väg på något konstigt sätt ochhamnade i mål. Det bokfördes som självmål av målvakten som ryggade in bollen när en Chelsespelare försökte spela bollen inåt plan. 66 Murray-Campbell fick målet men det kan inte varit rätt och ändras säkert framöver.
    Howland kunde sedan kvittera efter otroiigt dåligt försvarsspel av Chelsea. 72
    Millwall borde avgjort i 98e minuten men mv gör en bra räddning. Milwwallspelaren var helt ren med mv som lyckades stoppa bollen och sedan kunde en spelare på linjen rensa. Murray-Campbell räddade på mållinjen efter en hörna som lurade mv helt i sista bollen.
    Förlängning 2x15 minuter.
Stolpens utsida för Chelsea 101. Detta efter flera stora chanser för Millwall. Vansinne att spela förlängning i en ungdomsmatch, det ligger spelare överallt på plan med kramp. De spelade åtta minuter tillägg i matchen och nu fyra minuter till i första förlängningen. Ungdomsspelare är inte tränade för det och det märks.
    -ANDRA FL-
George missar öppet mål för Chelsea. 111 Chelsea var det sämre laget i matchen men har varit något bättre än Milwall i förlängningen, mestadels tack vare bytena. Det är trötta spelare och ännu tröttare hjärnor på plan nu.
    STRAFFAR
Chelsea missar två straffar och Milwall satte sina fyra slagna. Chelsea är ute ur FA Youth Cup. 2-1 till Millwall, 4-2 i straffar. Bara Harrison och George satte sina för Chelsea.
**
Akademin är tyvärr långt ifrån så bra som den var för några år sedan. Nya regler och sämre rekrytering som förstås mycket bättre akademier har kommit fram även i mindre klubbar som Millwall. Det är som med a-laget, vi längtar tillbaka till gamla tider åtminstone några år tillbaka.

Vi upptäckte det sent men Viaplay visar faktiskt FA Youth Cupmatchen mot Millwall.

TISDAG 20:
U18 spelar kvartsfinal i FA Youth Cup i morgon mot Milwall. Matchen sägs visas på Chelseas officiella app, 5th stand. Men ta det inte för givet. Det påstod de om matchen mot Palace också och den gick inte att få in. Kanske enbart för engelska supportrar.

MÅNDAG 19:
Tjejerna har landslagsspel och vi hoppas de återvänder utan nya skador då mars blir en väldigt tuff månad för Chelsea Women. Särskilt nu när de tappat övertaget i ligan.

För Chelsea handlar annars precis allt om söndagens final. Det har gått rätt dåligt på Wembley för Chelsea de senaste åren efter ett antal år då vi nästan aldrig förlorade där. Senast förlorade vi ju FA cupfinalen mot Liverpool 2022 efter straffar. Innan dess förlorade vi Ligacupfinalen mot Liverpool efter straffar samma säsong. Båda matcherna slutade 0-0 efter full tid och förlängning. Samma lag som vi möter igen på söndag. Vågar vi säga, grundtips 0-0?
    Liverpool är stora favoriter men inte lika stora som de var för ett par dagar sedan. Chelsea visade ju till Pochetinno fegade ur att de kan spela bra inte minst i matcher de slipper föra. Det är tyvärr rätt typiskt för Pochettino som inte är en modig matchcoach.
    En vinst skulle betyda otroligt mycket självförtroendemässigt och på alla andra sätt för Chelsea, men vi kan inte förvänta oss en vinst men möjligheten finns om de är effektivare än i lördags och spelar som de första 70 minuterna i en hel match utan att försöka spela på resultatet vilket de inte klarar av. Det visade de mot Aston Villa och de visade det mot Manchester City. Chelsea måste spela för vinst i 90+minuter, då kan vi drömma om en buckla och en Europaplats. Vågar Pochettino?!

 

Rykten, notiser m m, v-8


SÖNDAG 25:
Liverpool och tv-experterna har redan alla bortförklaringarna klara. Särskilt Viaplays progamledare. De låter värre än Trump i rätten när de ska förklara varför Chelsea ska ha en chans. Oj vad vi kommer få höra detta om Chelsea skulle vinna. Samma bort förklaringar hördes minsann inte tidigare under säsongen när Chelsea haft lika mycket skador, vilket vi nästan har fortfarande.

De spelare som Liverpool satt upp som tveksamma till spel är alla med på uppvärmningen. Lutar åt att Klopp bluffade.

Vår förre spelare (och Liverpools) Yossi Benayoun, förbundskapten i Israel, har en del smarta saker att säga om Chelsea och dess i våra ögon inkompetenta ledarskap. Han menar att Chelsea har för många chefer och för lite ledning. Som beter sig som små barn i en godisaffär och tror bara de köper allt så blir det bra. Vi kan bara hålla med. Läs mer här>>

LÖRDAG 24:
Mauricio Pochettino påminde domare Chris Kavanagh om att han förväntar sig en rättvis bedömning i finalen. Detta efter en synnerligen svag och ifrågasatt domarinsats i ligamötet i januari.

Virgil van Dijk varnar Chelsea för att underskatta Liverpool för att de har skadade spelare. Som om någon underskattat Chelsea för att de haft ännu fler spelare skadade än Liverpool och fortfarande har nästan lika många på skadelistan. Vi tror inte någon på den nivån underskattar en ligaledare.

FREDAG 23:
Malo Gusto fick massor med beröm för sin insats mot Man City och Jeremy Doku i synnerhet. Något han tar med något av en klackspark och säger att han kanske på söndag spelar uselt och bättre i nästa match. Varje match är en ny match. Vi gillar den sortens inställning, ödmjukhet med tilltro utan att tro på tillfälliga överord i medierna. Läs mer här>>

Salah, Nunez och Szoboszlai kommer testas sent för att se om de kan spela mot Chelsea på söndag.

TeamTalk hävdar att Chelsea transferlistat Robert Sanchez till sommaren. Klart är att Chelsea kommer ha ett målvaktsöverskott i sommar men det här snacket verkar vara ren mediespekulation.

TORSDAG 22:
Tipparna: BBC går all-in på 2-1 till Liverpool i Cupfinalen. Sutton dock först efter förlängning.
    **Skys Lewis Jones (liksom CSFC) tror på få mål. Han tippar 1-1 och att Chelsea vinner på straffar.

Så återkommer Dusan Vlahovic-ryktena igen. Denne måste ha en väldigt aktiv agent eller något för de ryktena verkar aldrig sluta.

Liverpool, m fl, sägs ha ett starkt intresse i att värva Palaces Marc Guehi. Även Chelsea sägs vara intresserade av att värva tillbaka mittbacken. Chelsea sägs också ha en fördel, de har rätt att matcha varje bud på Guehi och vid lika bud har Chelsea förköpsrätt.

Förre Chelseamanagern Thomas Tuchel som har en trist historik om att stöta sig med ledare i sina klubbar lämnar Bayern i sommar. Det sägs nu att hans dröm är att ta över Manchester United.

ONSDAG 21:
Liverpool har satt upp tio spelare på skadelistan inför kvällens möte med Luton. Det är för första gången värre än Chelseas nuvarande skadelista som vi tror "bara" innehåller åtta spelare. Det gick bra för dem ändå tack vare en mycket lyckosam andra halvlek.

Daily Mail har jämfört finalisterna på söndag spelare för spelare. Sådana jämförelser får man ta för vad det är men rätt kul läsning. Läs mer här>>

Vi får kanske se i kväll men Liverpool har senaste veckan drabbats hårt av skador. Vi vet redan att flera spelare är borta från Ligacupfinalen mot Chelsea på söndag. Nu kommer det dessutom frågetecken kring Darwin Nunez och Mo Salah. Liverpool möter Luton i kväll och då får vi nog en indikation på hur deras skadeläge kan se ut. Vi får nog dock ta rykten om de osäkra; Nunez, Salah, Allison och Szoboszlai med en dos salt då Klopp säkerligen hade planerat att rotera inför söndagens möte ändå. Detta kan mycket väl vara ett spel för galleriet att hävda att de är skadade.

Sommarens mest intressanta Silly season-grej kommer bli jakten på managers för en gångs skull. Liverpool, Bayern och Barcelona har alla managers som slutar i sommar och som ska ersättas. Vi gissar att ett par ytterligare i Premier League kommer jaga ny manager, kanske Man United om de inte når CL. Därtill lär fler klubbar söka nya managers. Hetast på marknaden är Xabi Alonso i Leverkusen som alla vill ha.

PSG vill värva Levi Colwill i sommar men Chelsea kommer inte sälja honom (trots att Boehly ser spelare bara som siffror i intäktskolumnen och helst av allt säljer egna produkter då de ger störst vinst).

Ryktet går ju att Victor Osinhem blir Chelseas storvärvning i sommar. Han sägs själv vara intresserad av affären. Det sägs också att ett sjuårs-kontrakt redan är förberett. Vi får väl se, för som vi vet måste Chelsea sälja ordentligt först innan de kan värva. Eller få poängavdrag.

TISDAG 20:
Diogo Jota och Curtis Jones liksom Trent Alexander-Arnold kommer inte möta Chelsea på söndag på grund av skada. Det råder också osäkerhet kring Allison och Szoboszlai som är osäkra till spel.

Sam Jewell som är chef för Brightons rekrytering har placerats på s k Gardening leave då han gjort klart för Brighton att han vill lämna för att bli chef för Chelseas och BlueCos värvningar över hela världen. Jewell ansågs även vara jagad av ManUs blivande sportchef Dan Ashworth som även han är satt på trädgårdsbänken då Newcastle vill ha bra betalt för att inte utnyttja icke-konkurrensklausulen i hans kontrakt och sätta honom i karantän till 2025.
    Sam Jewell kommer ansluta till Chelsea i november. Han är en stor proponent för datadriven rekrytering, något amerikanerna älskar inte minst efter filmen Moneyballs. Vi är klart mer skeptiska även om det fungerat bra för Brighton även om de spelare som rekryterats på sådana grunder kanske inte varit lika framgångsrika i andra klubbar efteråt.

Chelsea jagar också Swanseas Josh Marsh som ska ta över som lånemanager hos Chelsea, en funktion Claude Makelele har fyllt hittills.

MÅNDAG 19:
Roy Hodgson lämnar Crystal Palace efter att han blev sjuk förra veckan. Han var redan innan dess på repet så att säga men han lämnar på egen begäran. Självklart måste han sätta sin hälsa först. Förmodligen ersätts han av Frankfurts förre manager Oliver Glasner.

En ny Pedro till Chelsea? Original-Pedro fortsätter spela och måla i Lazio men nu handlar det om en brasilianare för 51m pund. Pedro från Flamengo. Han har gjort 107 mål på 225 matcher för Flamengo.

Många har hakat på tåget att Harry Kane ska lämna Bayern och gå till Chelsea, som ska vara i kontakt med denne. Vi tror inte alls på det. Men det ger ju klick. Och det är många som kör ut den historien.

Andrey Santos spelade tio minuter för Strasbourg mot L'Orient. Strasbourg förlorade men de tio minuterna var mer speltid än de gav honom i Nottingham under första halvan av säsongen.

     

 <<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>
Köp ALDRIG biljetter från Viagogo = blufföretag

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE