CHELSEA SWEDISH FAN CLUB
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
11   Chelsea FC 23 sp 9 v 4 o 10 f 38 - 39 mål -1 31 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea Women för målgörare
1     Chelsea W 13 sp 11 v 1 o 1 f 41 - 12 mål +29 34 p

Transfers januari 2024>>

5 - 11 feb 2024

NÄSTA MATCH: 12 feb kl 21.00 - Crystal Palace Viaplay
NÄSTA MATCH WOMEN 16 feb kl 20.15 - MAN CITY -

Nyheter v-6


SÖNDAG 11:
Emma Hayes har förklarat Lauren James sena strykning i startelvan. James kände sig krasslig och hade svullna tonsiller så Hayes skickade helt sonika hem henne före match.

ADOBE WFA CUP omg 5
CHELSEA WOMEN  - CRYSTAL PALACE W 1 - 0
Det verkar blåsa riktigt friskt på ett soligt Kingsmeadow. Där ett nervöst Palace har startat just nervöst. 6 Chelsea har gjort en sen ändring då Kirby startar, hon var på bänken i Chelseas första laguppställning. Istället för Lauren James. Vi vet inte varför men får hoppas att det inte är något allvarligt.
    Chelsea har inte hittat någon riktigt rytm ännu och har inte på allvar hotat Palace ännu. Några dåliga hörnor är allt. 22
    Det är nu nästan bara Chelsea men genombrotet imålprotokollet låter vänta på sig. 30
    En Palacespelare är skadad och lagen har time-out vid sidlinjen för nya direktiv. Chelsea har inte imponerat trots att detta kanske ska ses som förstauppställningen. 36
    Det närmaste Chelsea kommit när mv Lambourne är ute och simmar men Kaneryds vinkel är inte bra nog för annat än att sätta bollen i burgaveln.45+2
    En rent ut sagt svag halvlek av Chelsea. Inte godkänd även om Palace förstås ska ha credd för att hållit dem borta från mål. Mycket stort bollinnehav men inget görs med det. Inte direkt rolig att titta på heller.
    -ANDRA-
Vi vet inte var de har tankarna men en sådan här tandlös insats, särskilt hemma, har vi inte sett från Chelsea på mycket länge. Kraftig skärpning behövs.
    Tjejerna står inte att känna igen, har de Citymatchen på fredag i tankarna för koncentrationen verkar absolut inte vara på dagens match. 55 Emma Hayes får nog skaka om dem med tidiga byten. De är slarviga, hafsiga, slår bort de enklaste pass och vid timmen spelad kan ingen få ens godkänt, närmast är kanske Leupolz och Hampton (som knappt fått röra bollen). Ramirez har försökt vilket inneburit att hon hamnat ur position alltför ofta då hon sökt boll. Sämsta timmen fotboll vi sett Chelsea Women prestera på hur länge som helst och även om Palaces försvar gjort allt rätt är det ändå ett lag från en lägre division. 62
    De har varit så anonyma att inte ens sändningen noterat att Aggie Beever-Jones och Sjoeke Nüsken har kommit in. För Kaneryd och Kirby. 63
    Det är inga omspel eller ens förlängning i Womens FA Cup, utan står sig det här går matchen direkt till straffläggning. 70
    Lite mer vilja,iver och framåtanda eller ska vi kalla det desperation i Chelsea siste minuterna. Just när vi skriver det sätter Mayra Ramirez bollen i ribben och strax efter hamnar den i mål av Nüsken men döms bort för offside. Helt rätt dömt såg det ut som. 74
  jelena Cankovic in för enhelt anonym Reiten. 76
  Erin Cuthbert har tagit direigentpinnen och höjt tempot i matchen men istället blir det offside på offside.
    TILL SLUT. MÅL. Och vilket mål det blev. Lawrence lägger in en boll och Mayra Ramirez gör sitt första Chelseamål genom att klacka in bollen. OJ OJ OJ. 81
    Åtta minuter tillägg. Carter vill ha straff och hade bollen varit i närheten var det verkligen en, för det var rena brottargreppet hon åkte på. 90+1
    Leupolz skjuter och bollen styrs i stolpen. 90+5 ***
Det var en match vi helst glömmer rätt snabbt och inte kommer ha några som helst problem att glömma. Hade det inte varit för Mayra Ramirez första mål i Chelsea, vilket mål det var. Det måste nog bli fabruari månads mål i Chelsea även om mycket månad återstår. Som genrep inför seriefinalen kan vi bara hoppas att det gamla talesättet gäller, uselt genrep bra premiär.
    Mästarna är i kvartsfinal.

Emma Hayes roterar ordentligt åter igen, nästan hela laget är nytt sedan i onsdags.
Hampton, Lawrence, Björn, Carter, Charles (k), Leupolz, Cuthbert, Rytting Kaneryd, James, Reiten, Ramirez
    avb: Musovic, Buchanan, Perisset, Ingle, Nüsken, Cankovic, Hamano, Kirby, Beever-Jones

LÖRDAG 10:
Chelsea Womens möte med Crystal Palace kommer visas på The FA Player för dem som kan få in den kanaler.

Chelsea har värvat Tottenhams Chief Commercial Officer Todd Kline. Han ansluter i sommar.
    Han har hos Tottenham ansvarat för sponsorsfrågor, namnrättigheter, varumärkesfrågor.

FREDAG 9:
Chelsea Women fick sämsta möjliga lottning igen, nu i Ligacupens semifinal. Det blir en bortamatch mot Manchester City 6 eller 7 mars.

19.30 lottas semifinalerna i damernas Ligacup. Aston Villa, Man City,Chelsea och Arsenal/London City deltar i den.

Från presskonferensen:
Colwill och Badiashile kommer utvärderas sent inför matchen. Chalobah är tillbaka i full träning.
    Pochettino var (förstås) mycket nöjd med matchen mot Villa, nu gäller det att bygga på det och upprepa en sådan insats.
    Han antydde att att det kommer bli roteringar.
    Han berömde mittfältet (vilket de förtjänade) senast och tyckte det var roligt att de fått den uppmärksamhet han tycker de förjänar då de jobbar så hårt.
    Romeo Lavia som bara spelat några få minuter kommer inte vara tillbaka den här månaden. (Hans skada är tydligen klart värre än vad som först antyddes.)
    Jackson fick starta till vänster senast men som Poch säger är fotboll dynamisk och han rör sig över hela anfallet.
   
Chelseas skadelista är den kortaste på hela säsongen känns det som. Bara sju spelare är kvar på den nu. Robert Sanchez är den som är närmast att kunna återgå i spel men hur han ska kunna peta Djordje Petrovic kan vi inte se.

TORSDAG 8:
Chelsea U18 är i kvartsfinal i FA Youth Cup efter slagit ut Crystal Palace. Russell-Denny 64, Tyrique 68 gjorde målen i 2-1 segern.

Emma Hayes har utsetts till Månadens Manager för januari och Lauren James till Månadens Spelare.

Chelsea var utmärkta i 70 minuter igår, sedan blev de tyvärr fega och som så ofta förut resulterade det i ett sent mål för motståndarna. Men kan de upprepa de första 70 på måndag och i fler matcher framöver kan vi få en trevlig och uppmuntrande avslutning på säsongen. För det vi såg under den perioden var ju allt vi drömt om den här säsongen. Ett lag som spelade som ett lag. Ett mittfält som fungerade och tog för sig och ett anfall som gjorde mål och inga amatörmässiga misstag där bak. Det verkar som spelarna äntligen fattat vad som behövs. Mer sådant.

ONSDAG 7:
Var kom det här laget ifrån, var kom det här spelet ifrån?
  Underbart att se ett Chelsea som visade hjärta, hjärna, som pratade med varandra,ja ettjävla anamma helt enkelt och visade att de verkligen ville visa oss belackare. Mer sådant på måndag, tack.
  7000 Chelseafans hade åkt till Birmingham trots Chelseas svaga bortaform, de blev belönade för en gångs skull.
    Bästa bortamtachen den här säsongen? Med sådant här spel kan inte Liverpool räkna hem bucklan den 25 i Ligacupen. Ett par sådana här matcher till och vi kan verkligen börja tro på Chelsea igen. (Enda gruset var att de la av sista tjugo).
   Leeds hemma väntar i nästa omgång. Tre dagar efter Ligacupfinalen.

Continental Tyres Cup, Ligacupen Kvartsfinal
CHELSEA WOMEN   -    SUNDERLAND W    5 - 0
    ABJ lyfter ett inlägg över mål från 3-4m. 7
    Det ser man inte ofta, linjedomaren har skadat sig. 11 Spelavbrott. Avbrottet tog sju minuter. Hon ersätts och ser ut att skadad axeln.Ingen aningom hur det hände.
    Sunderland, tvåa i Championship har stått upp bra mot Chelsea än så länge, när Hamano kastar sig fram mennårinte bollen med vidöppet mål från halvmetern. 25 Kirby med bollen in.
    MÅL. Ojoj. Kirby lobbar bollen in till Nüsken som kommer helt fri med ett öppet och lätt nickar in bollen. 28
    Kirby blåser grovt ett upplagt läge som ABJ gav henne. 31
    Chelsea dominerar stort men vi kan inte säga att energinivån verkar vara på topp. De vet ju att det är en match de måste vinna, ska vinna mot ett lag från en lägre division även om hela startelvan sedan senast är utbytt. 35
    Bra räddning på ABJs skott. 43
    MÅL. Hörnan från Cankovic går till Nıüsken som med huvudet vinklar in bollen. 44
    Åtta minuter tillägg.
    Fantastisk boll till Hamano men flaggan kom upp från linjedomarersättaren närHamano görs ned av målvakten. 45+6
    Chelsea har varit överlägsna men slarvar för mycket i passningsspelet och framför mål, men de har skaffat sig en komfortabel ledning och det finns massor av talang på bänken om det skulle behövas.
    -ANDRA-
Tyvärr kan vi inte fortsätta följa matchen då andra halvlek kolliderar med omspelsmatchen mot Villa, men vi ska försöka hålla ett öga på en annan skärm och ge några uppdatering.
    MÅL. Aggie Beever-Jones klämmer till från höger och bollen in i mål. 46 (Just innan Gallagher gör sitt första mål för säsongen på Villa)
    MÅL. Fishel förlänger ett inlägg och Kirbysätter fram en fot. 82
    MÅL. Cankovic perfekt inlägg till Kirbys huvud och femman satt. 90+1
    Chelsea är klara för semifinal i Ligacupen.

Chelseasupportern, fd Arsenalspelaren och sportskrivaren Paul Merson ger inte Chelsea en chans. Andra är lite mer "optimistiska".
Mannen som inte kan bestämma sig har roterat backlinjen igen, och vi undrar ju. För inte blev det som vi hoppadespå med en fembackslinje utan han fortsätter med den disfunktionella fyrbackslinjen. Och två målvakter på bänken, jämnt, varför???
   Petrovic, Gusto, Disasi, Badiashile, Chilwell (k), Gallagher, Caicedo, Enzo, Madueke, Jackson, Palmer
     avb: Bergström, Bettinelli, Gilchrist, Thiago Silva, Samuels-Smith, Chukwuemeka, Mudryk, Sterling, Nkunku

Hayes roterar kraftigt igen till kvällens ligacupmöte mot Sunderland. Maika Hamano gör startdebut, intressant.
Musovic - Perisset, Mjelde, Buchanan, Nüsken, Ingle, Cankovic, Hamano, Beever-Jones, Kirby, Fishel
    avb: Hampton, Carter, Charles, Cuthbert, James, Kaneryd, Lawrence, Ramirez, Reiten

Det verkar som Chelsea womens ligacupmöte med Sunderland visas på The FA Player för de som kan se den kanalen. Tyvärr kolliderar ju matchen med Chelseas FA Cupomspel mot Aston Villa.

TISDAG 6:
Från presskonferensen:
Pochettino fick börja med att försvara sina uttalanden efter fiaskot mot Wolves och påpekade förstås att hans ord har tagits ur kontext (inte ovanligt i media).
    Han menar att fansen måste stödja spelarna och ha tålamod med att det tar tid. (Lycka till med det, de flesta fans tycker nog de haft väldigt bra tålamod!)
    Så en massa mer om att fansen måste lita på spelarna och ledningen. (No comment)
    De harinte hört något från ägare eller ledning och de är i daglig kontakt.
    Ang Thiago Silvas frus kommentarer ville han inte säga mer än att han och Thiago har pratat på Thiagos initiativ. (Vi vill veta när hans kontrakt förlängs).
    Här är hela hans svar på frågan om jobbet är tuffare än väntat: "Of course, it's always a tough job. But at the same time it is an exciting project and a project that we know is difficult. In this type of moment, we are living in a situation that is not nice, we can learn. It is a good opportunity to learn. I told the players today in the meeting that I trust them more than ever. We really trust the players we have. We are going to face this moment and knowing we can move back and win games."   
   
Åtta spelare kvarstår på officiella skadelistan.

CL-LOTTNINGEN
Det blir Ajax som blir Chelsea Womens motståndare i kvartsfinalerna i Champions League. Matcherna spelas i slutet av mars.
    Sedan tog turen slut och i en eventuell semifinal ska vi möta vinnarna mellan Brann och Barcelona i ett dubbelmöte. Återigen väntar alltså, förmodligen, Barcelona i semin. De gick vidare med minsta marginal förra säsongen och vann sedan finalen.

Äntligen ett någorlunda klart besked om Catarina Macarios comeback efter sin extremt långa skadefrånvaro (sedan slutet av 2022). Emma Hayes säger att hon fysiskt är så gott som där men psykologiskt vill hon vänta till efter landslagsuppehållet (andra halvan av februari). Så i början av mars kanske vi får se Macario för första gången.

Torsdagens möte i FA Youth Cup borta mot Crystal Palace kommer visas på Chelseas app och webb.
    Noterbart är att Chelseas herrar möter Palace på måndag. Damerna möter Crystal Palace i FA Cupen på söndag. Mycket Crystal Palace blir det.

CSFC borde vara bättre på ekonomi då vi ändå en gång läst ämnet (mycket länge sedan och intresset fanns dock inte) men det är vi inte. Som tur var har vi läsare som verkligen kan ämnet, har engagerat sigoch somdelat med sig av sin kunskap till oss.
    Erik "Zeke" Olsson kan det och har skickat en sammanfattning gjord i höstas men som fortfarande är aktuell.
    I en extremt kort kortversion kan vi säga att Chelsea ligger illa till under FAs nya FFP-reglemente (känt som Profitability and Sustainabilty). Chelsea ligger back med 100m pund som ryktet har berättat för ossgentemot de kraven, en summa som måste reduceras (helst försvinna) före sista juni och som kräver kraftiga försäljningar innan dess. Vilket delvis förklarar de prislappar Chelsea satt på spelare som intresserat andra klubbar och som skrämt iväg dem, men som absolut inte förklarar varför man stoppar försäljningar som Malang Sarrs. Det finns omständigheter som kan påverka detta men vi får säkert räkna med poängavdrag annars nästa säsong, vilket med stor säkerthet innebär ett tredje år utan inkomstbringande europaspel.
    Ni kan hitta och läsa Zekes sammanfattning här men tänk på att han har upphovsrätt till den så kopiera den inte utan hans tillåtelse. Vi publicerar den med stor tack till Zeke som gjort den tillgänglig för CSFCs läsare. Sammanfattningen finns här som pdf>>

Chelseas match mot Newcastle 9 mars har flyttats till måndagen 11 mars. Matchen mot Arsenal 16 mars har fått en tidigare starttid

MÅNDAG 5:
OFFICIELLT
Katerina Svitkova som saknats länge på grund av skada lånas ut till Slavia Prag säsongen ut.

BBC hävdar att Chelsea Women kan lottas mot Häcken ännu en gång i morgondagens lottning av slutspelet i Champions League. Det tvivlar vi på. I männens CL kan ett lag absolut inte lottas mot ett lag från samma grupp som man spelat i. Vi får väl se efter kl 13 i morgon.
    **Chelsea bekräftar att vi kommer inte kunna lottas mot Häcken.
    **Lottningen sänds på Uefa.com kl 13

Chelsea behöver knappt motståndare, de är sina egna värsta motståndare.
    Det är ju svårslaget fakta.

Den här veckan vågar vi inte heller hoppas på någon glädje. Chelsea har bara en match, omspelet mot Aston Villa i FA Cupen. Chelsea borde vunnit första matchen men gjorde det inte. Sedan dess har Chelseas form störtdykt ned i källaren.
    Otroligt hemmastarka Aston Villa är nu storfavoriter till att vinna omspelet mot extremt bortasvaga Chelsea på Villa Park. Det är så man hoppas man har annat för sig på onsdag kväll.

Vilket vi kan ha, då Chelseas tjejer spelar Ligacupens slutspel mot Sunderland i en match som startar timmen innan.

Chelsea spelar ingen helgmatch. Vi har dock en bortamatch mot Crystal Palace på måndag. De är dock nästan lika formsvaga som vi så vi kanske har en liten chans till poäng, särskilt som de fick Olise skadad och kanske saknar honom. Nästa helg kan bli väldigt obehaglig för Chelsea, bortamatch mot Manchester City.

Emma Hayes har efter hemmamatchen igår ytterligare tre hemmamatcher. Hon kommer rotera laget ordentligt framöver. Inte minst mot Sunderland på onsdag i Ligacupen. De ligger tvåa i Championship.
    Till helgen väntar ännu en cupmatch, mot Crystal Palace i FA Cupen. Ännu en match tjejerna bör kunna vinna.

Kanske dras dock största intresset för Chelsea Women till tisdagens lottning av Champions Leagues slutspel. Klockan 13.00. Vi kan lottas mot Brann (helst), Benfica eller Ajax. Vi fruktar inte direkt något av de lagen men Brann ser väl enklast ut i ett dubbelmöte. Vi vet inte om lottningen också avgör vilka motståndarna blir i en ev semifinal (vi vill ju undvika ett lag, Barcelona så länge som möjligt).

Vi vet inte hur nära comeback Millie Bright är, eller ens Cat Macario som vi fortfarande är väldigt nyfikna på. Båda januarinyförvärven kommer säkerligen att skrivas in i CL-truppen nu när gruppspelet är över, men kommer Macario och Bright bli aktuella?

 

Rykten, notiser m m, v-6


SÖNDAG 11:
Arsenal Women som var mycket knappa favoriter till titeln den här säsongen är ute ur ännu en turnering. Man City slog dem på Arsenals hemmaplan med enda målet. Det ser inte lovande ut för dem i WSL även om de inte kan helt räknas bort än, de har en uppskjuten kvartsfinal i Ligacupen där de är favoriter kvar att tävla om. Vi kan dock säga att de har inte levt upp till förväntningar efter deras värvningar och efter fått tillbaka långtidsskadade spelare.

Fotbollsiarna, de som typ läser tecken och tolkar inälvor som på romersk tid, frossar i det faktum att Thiago Silva vilades från start mot Aston Villa. Själva reagerade vi inte ens då Silva har vilat i flera cupmatcher. Men nu ska han ha hamnat på Pochs dåliga sida och hans frus frispråkighet ska lett till att han är petad och inte kommer erbjudas nytt kontrakt. Det ser tyvärr alltmer ut som Chelsea inte kommer erbjuda Thiago Silva en förlängning, vilket bara är ännu en punkt på listan över idiotier i Chelsea sedan Boehlys tog över. För varför ska man behålla säsongens bäste försvarare, det är ju inte dummare än att försöka sälja säsongens bäste mittfältare? Men spelarna i dagens Chelsea är inte spelare, de är nummerposter i riskkapitalisternas räkneböcker.

Sportskrivarna tar ingen som helst hänsyn till fakta och enligt dem kommer Chelsea tydligen att handla för hundratals miljoner pund i sommar, trots att verkligheten snarare tyder på väldigt få värvningar om inte stora försäljning först kan ske. Knappast Frenkie de Jong för 85m pund. Även Chelsea måste anpassa sig till nya tuffare ekonomiska regler hur dumt utformade de än är som Premier Leagues nya FFP-regler. Läs gärna Erik Olssons sammanfattning av de ekonomiska fakta och verklighet Chelsea måste anpassa sig till, här som pdf>>

LÖRDAG 10:
Todd Boehly tar ut en lön om 15-20m pund om året från Clearlake Capital för att vara CEO (VD) i Chelsea (trots att ryktena nu säger Behdad Egbhali sköter det mesta av arbetet). Det är mer än vad någon spelare i Chelsea tjänar och kanske mer än vad någon spelare i England tjänar. Boehlys personliga andel av Chelsea sägs vara runt 10%. Ryktet kommer dock från FootballInsider.

Hans agent har förnekat det, Pochettino säger liknande saker men spanska rykten som är långt ifrån trovärdiga mestadels vägrar ge upp tanken på att Enzo Fernandez vill lämna Chelsea. De går så långt som att säga att Enzo har kontaktat Barcelona för att få dem att värva honom. Han har kontrakt med Chelsea till 2032 och det finns knappast ens en liten chans att nästan bankrutta Barcelona som dessutom har enorma kostnader för ombyggnaden av Camp Nou ska kunna värva honom. Missnöjda spelare är dock alltid ett problem. Om det nu är fallet för som sagt spanska rykten ska man ta med en hel skeppslast salt.
    CSFC tror inte ett skvatt på de här ryktena, men det lär inte stoppa dem för spanska medier inbillar ju sig att precis alla i världen vill spela för deras klubbar, åtminstone två av dem.
    Samtidigt sprider samma publikation Sport ryktet om att Frenkie de Jong öppnat dörren för en transfer i sommar, ev till Chelsea för 100m €.

Andra rykten säger också att Chelsea m fl vill köpa Raphinha från Barcelona för 51m pund då Barcelona förväntas tvingas sälja honom i sommar.

Cole Palmer värvades till Chelsea för ca 40m pund plus add-ons som är okända. Han värderas av CIES nu till 100m €. En värdeökning med 113%.

FREDAG 9:
Cesc Fabregas öser beröm över Benoit Badiashile och vi vet inte om vi delar hans uppfattning, men Fabregas borde väl veta mer än vi. Badiashile är ung och förhoppningsvis kan han bli vad Fabregas utmålar honom till. Läs mer här>>

Crystal Palace ser ut att sakna tre vitala spelare på måndag. Olise, Eze och Guehi har skador och förväntas inte kunna spela.

Vi förväntade oss en fembackslinje mot Aston Villa i onsdags, det fick vi inte se. Men Mauricio Pochettino gjorde ändå vissa taktiska och tekniska förändringar och spelade vissa spelare annorlundaän tidigare. Daily Mail har tagit en närmare titt på det i den här artikeln.>> (Vi publicerade den redan i tisdags)

TORSDAG 8:
Tipparna:
BBCs Sutton tror på 1-0 till Chelsea på måndag. Hans gästtippare (West Ham-fan) tror bara på 1-1.
    **Skys Lewis Jones tror på 2-0 till Chelsea mot ett decimerat Crystal Palace.
    **Dimitar Berbatov fortsätter att inte tro på Chelsea utan tippar skadedrabbade Palace vinner med 2-1. Han tippade att Poch skulle få sparken vid förlust mot Villa och han fortsätter på den linjen i sitt tips inför måndagsmatchen. Förlust och Poch kommer sparkas enligt Man U/Tottenham-bulgaren.
  **Paul Merson som sa Chelsea inte hade en chans mot Villa säger nu 3-0 mot Palace, vi vet inte om det ska oroa.

Enzo Fernandez's agent Uriel Jesus har med kraft dementerat alla rykten om att Enzo vill bort från Chelsea, som väntat. Och Enzo själv visade ju mot Villa varför han vill stanna. Mycket nära att bli vår Matchen Spelare. (Men att ta gula kort är dumt för saker som att ta av sig tröjan, även om målet var värt det kanske).

ONSDAG 7:
Chelsea Women kan lottas i semifinalen mot Manchester City (uddamålseger över Tottenham), Aston Villa (efter straffar) eller London City/Arsenal vars match sköts upp.

Chelsea lär intressera sig för Barcelonas unge försvarare Pau Cubarsi, 17 år. Han har gjort debut i Barca på nyåret och har en utköpsklausul som intresserar flera klubbar, bara 8,5m pund.

Aston Villa kommer sakna försvararen Ezri Konsa på grund av skada i kväll.

Football Transfers hävdar att Enzo Fernandez vill lämna Chelsea. Andra spelare sägs klaga på att Pochettinos träning saknar taktiska element och att unga spelare gnäller över sina långa kontrakt, enligt normalt mer trovärdiga The Athletic.

Förre spelaren och tipparen Dimitar Berbatov tror Mauricio Pochettino får sparken i kväll. Detta om Chelsea förlorar till Aston Villa och slås ut ur FA Cupen. Något som känns tyvärr troligt då Villa är mycket hemmastarka, Chelsea extremt bortasvaga och i fullständigt kaosartad usel form.
    CSFC tror dock inte Poch får sparken oavsett resultat.

José Mourinhos agent lobbar tydligen väldigt hårt för att hans klient ska ersätta Pochettino i Chelsea. Inte en bra lösning på något sätt i våra ögon även om Chelsea nog behöver hårdare nypor och en klar spelidé, men inte Mourinhos alltmer negativa fotboll tack. Plus med nästan bara unga spelare och en manager känd för att inte vara bra med unga spelare är det ännu mer skäl att inte göra någon tredje gången gillt med Mourinho, även om vi håller honom som Chelseas genom tiderna mest framgångsrike.
    Vår förre spelare Emmanuelle Petit föreslår vad han kallar dream team med Mourinho och John Terry. Ordning skulle det nog bli men... skulle dagens spelare klara av dem?

TISDAG 6:
Spekulationerna om Pochettinos framtid i Chelsea har fullkomligt exploderat och medierna tävlar om att utse hans efterträdare. Även han själv har börjat antyda att det börjat brinna under fötterna på honom.
    Otroligt nog nämns José Mourinho väldigt ofta. Man kan säga otroligt mycket gott om Mourinho, han är nog Chelseas mest framgångsrike manager någonsin med bl a tre ligatitlar - men också en manager med väldigt dåligt rykte från de senaste åren för att han inte utvecklats med tiderna och framförallt har han aldrig varit en manager som utvecklar spelare, snarare tvärtom. Hans framgångsmetod har alltid varit att köpa färdiga spelare. Lägg därtill alla personliga kontroverser men ungefär alla i och runt ett lag. Ingenting förvånar i dagens Chelsea men det här är verkligen ingen bra idé.
    Ett intressantare namn är då Gironas succétränare Michel Sanchez.
    Precis som för alla andra lag som ska byta manager står Xabi Alonso högt på rykteslistan.

MÅNDAG 5:
Samtidigt som Emma Hayes gått ut och sagt att bristen på kvinnliga managers i WSL är ett problem kommer ett rykte om att Frank Lampard skulle vara aktuell att efterträda henne. Det vore ännu ett gigantiskt felval av Chelsea, inte för Lampards kvalifikationer men just för signalerna det sänder. CSFC hoppas fortfarande på Denise Reddy men är rädd att hon följer med Hayes till USA. Vårt andraval är Casey Stoney.

Enligt Metro överväger Pochettino äntligen att överge fyrbackssystemet som uppenbarligen inte fungerar för en 3- eller 5-backslösning (önskar medierna kunde bestämma sig för vad den ska kallas). Helt klart har Chelsea i våra ögon varit bättre med det systemet där våra ytterbackar får mer offensiva uppgifter som passar både Chilwell och James klart bättre. Det skulle också göra det möjligt att spela Colwill där han ska spela, som mittback. Det är bara hoppas Pochettino äntligen vågar försöka göra något för att få ordning på Chelsea för det har han undvikit tills nu. Till och med damerna spelar ju så. Läs mer här>>

Om nu Chelsea riskerar poängavdrag för att ha brutit mot PLs nya FFP-regler, kan vi ansöka om att poängen dras redan nu?! Säsongen är ju redan körd och drar de tio poäng är vi ändå inte på nedflyttningsplats!
    Skämt, dåligt eller, det är lite för många frågetecken kring Chelsea och hur klubben sköts. Vi ifrågasatte i går all rekrytering som gjorts på alla nivåer ända ned till plansköteriet och den enda vi kan kalla framgångsrik är den värvning som tydligen ingen egentligen hade planerat, dvs Cole Palmer. Den nya sportsliga ledningen med Winstanley och Stewart måste ju ses som ett rent fiasko.

Fler och fler börjar nu peka finger på rektyreringen av Mauricio Pochettino och vi är nog en del är rätt övertygade att posten redan hade eller mycket snart blir ledig om Roman Abramvich hade ägt Chelsea. Vi tror nya ägarna dock drar sig för att sparka honom utan ger honom säsongen ut åtminstone.
    Av flera skäl. Ett är att de brände sig på fingrarna rätt ordentligt när de sparkade Tuchel för att han vågade säga emot dem, sparkade Graham Potter trots inte mycket sämre resultat än Pochettinos och satte in en handlingsbegränsad Frank Lampard högst tillfälligt. (Fullständigt obegripligt, de hade lika gärna kunnat behålla Potter säsongen ut då Lampard redan från minut ett var en s k lame duck som inte kunde påverka nästan något).
    Ett annat skäl är att Chelsea är inte längre en toppklubb under Boehlys regim och det gör managerrekryteringen svårare än någonsin. Särskilt när klubbar som Liverpool och Barcelona (och säkert fler) söker nya managers i sommar.

     

 <<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>
Köp ALDRIG biljetter från Viagogo = blufföretag

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE