CHELSEA SWEDISH FAN CLUB
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
11   Chelsea FC 23 sp 9 v 4 o 10 f 38 - 39 mål -1 31 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea Women för målgörare
1     Chelsea W 13 sp 11 v 1 o 1 f 41 - 12 mål +29 34 p

Transfers januari 2024>>

29 jan-4 feb 2024

NÄSTA MATCH: 7 feb kl 21.00 - Aston Villa - FA Viaplay
NÄSTA MATCH WOMEN 7 feb kl 20.00 - SUNDERLAND - LC -

Nyheter v-5


SÖNDAG 4:
WSL
CHELSEA WOMEN    -    EVERTON  W        3 - 0
Chelsea måste ta poäng för att återta ledningen i WSL. Oavgjort räcker inte då City har ett mål bättre målskillnad. Chelsea har vunnit 21 hemmamatcher på raken och gjort 68 mål i dem. Rekord förstås.
**
Chelsea borde kanske fått en straff redan i första minuten när Ramirez knuffas omkull.
    Ramirez i väldigt bra läge men hon tar på tok för lång tid på sig så hon avväpnas, två gånger. Välkommen till en bättre liga. 6
    Tre tidiga hörnor för Everton visar att de har inte gett upp på förhand. 8
    Rytting Kameryd spekar i en mittfältsroll mer än den ytterroll vi är vana vid. Ett experiment av Hayes kanske, 19
    Everton har stått upp väldigt bra mot Chelsea men ingetdera lagen har skapat någon riktig målchans. Förrän Reiten får en bra chans men hon får inte till det utan mv kan rädda. 21
  Nog var den bollen i mål men domaren friar. Direkt på hörna. Mv tippar i stolpen och bort på linjen. Reprisen visar att den aldrig var inne, vinkeln tydde på annat först. 23
  Ramirezskapar en riktigt fin möjlighet menEverton fickbort bollen, domaren såg dock en straff. Tveksamt varför för första läget stod ju backen som fick kort men reprisen visar sedan en rejäl stämpling i andraläget. På Kaneryd. Reiten ska ta den. MÅL 27 Bra av domaren att se det som vii nte såg.
    Chelsea tillbaka i topp, tre poäng före City, sex före Arsenal.
    Galli missar att kvittera i öppet friläge. 31 Everton har aldrig slagit Chelsea men nog har de stått upp bra,
  Reiten kastar sig fram på en lång boll från James, men nicken utanför. 38 James behöver vård får något. Kan fortsätta, hon har börjat komma in i matchen efter en ovanligt svag start.
    Chelsea har inte varit helt övertygande. Ramirez ser klart lovande ut men annars har många inte nått vanlig standard. Everton långt från ofarliga.
    -ANDRA-
Arsenal tappade en ettmålsledning och förlorade till West Ham tidigare idag så det är långt ifrånnågon säkerledning för Chelsea. Fler mål behövs.
    Leupolz skjuter hårt, men ut över den låga kortsidesläktarenb. 53
    Brosnan ute på dagsutflykt men James får inte in bollen till någon Chelseaspelare. 55
    Så var det Kaneryds tur att vrålmissa och sätta bollen över mål från sju meter. 59 Hon måste göra fler mål innan hon kan ses som en riktigt bra spelare hur mycket hon än utvecklats i Chelsea. Och då får man inte missa sådana chanser, hon såg överraskad ut över passningen vilket hon verkligen inte skulle vara.
    James ur vinkel gårc entimetrar utanför. Där väntade vioss mål. 61
    Nära självmål på ett inlägg från Kaneryd men bollen stannar upp. Sedan tar James årets fjärde varning. 64
    Chelsea totaldominerar men leder bara med ett enda mål så inget är säkert alls. De har missat nästan som herrlaget har för ovana att göra.
    Kirby in för Kaneryd. 68
    Ny straff för Chelsea när Wheeler, igen, orsakar den. Ramirez trängde sig förbi. Reprisen visar att det kanske var en billig straff. Reiten igen. 72 Stensäkert MÅL. (VAR hade nog avskrivit den men ingen VAR i WSL, det var kontakt vilket kommentatorn inte klarade av att se men inte var det mycket). Det var inte oförtjänt men tungt för Everton som gjort bra ifrån sig.
    Nüsken in för James. Fishel för Ramirez som varit utmärkt. Beever-Jones för Reiten. 78
  Evdertopnsmnager Sørensen utvisad för tjafs, först gult och sedan fortsatt tjafs och utvisad. 80
    Fishel ibra chans men blockeras. 81
    MÅL. Erin Cuthbert, förmodligen bäst i Chelsea med Ramirez, gör det. Fishel spelar fram henne och Cuthbert sätter bollen vid stolpen. Hon startade anfallet också, skotskan. 83
    Matchens spelare vilas, Cuthbert ut och Jelena Cankovic in. 89.
    Sju minuter tillägg.
    Fin boll från Kirby till Nüsken som kastar sig fram men utanför, flaggan kommer upp, tveksamt. 90+4
***
Chelseas tre senaste matcher har slutat 3-0. De har spelat 3-0 i sex matcher nu. I tretton matcher har de gjort tre eller fler mål.
    Fortsatt ligaledning med tre poäng och nu med plus i målskillnad mot City också. Sex poäng till Arsenal och tio till Man United. Ska ligan avgöras om två veckor när City kommer på besök?
   
Emma Hayes fortsätter rotera målvakter vilket man kan diskutera en hel del.
Hampton; Lawrence, Carter, Björn, Charles; Leupolz, Cuthbert; Rytting-Kaneryd, James, Reiten; Ramirez
    avb: Musovic, Buchanan, Perisset, Nüsken, Ingle, Cankovic, Kirby, Beever-Jones, Fishel

Chelsea behöver knappt motståndare, de är sina egna värsta motståndare. Två i praktiken (bara ett officiellt) självmål i första halvlek och ett lag som inte spelar som ett lag.
    Åtta månader in och har Chelsea på någon punkt blivit bättre under Mauricio Pochettino? Ja, vi är faktiskt gjort lika många mål som på hela förra säsongen. Vi har också en något bättre ligaposition men elva eller tolva är ju skit samma. Har han ens infört en spelidé i Chelsea, spelarna verkar ju inte veta vad de ska göra.

Rekryteringen på precis allt sedan Boehly och anhang kom in har varit mer än undermålig. Spelarrekryteringen, sportsliga ledningen, det nya medicinska teamet, manager (ja inte är det en förbättring eller?) med flera. Så går det när människor som inte kan fotboll tror de vet något.

WSL. West Ham stod för en ordentlig skräll som hjälper Chelsea när de mycket överraskande slog Arsenal med 2-1. Deras januarisatsning verkar löna sig.
    **Två mycket sena mål av Manchester City mot Leicester förde dem upp i topp WSL-tabllen till Chelsea spelar senare. På ett måls målskillnad.

Rotation i backlinjen ännu en gång, men för första gången på vi vet inte hur länge spelar Chelsea med en högerback till höger och en vänsterback till vänster. Och kanske roligast av allt, Nkunku kan starta.
Petrovic, Gusto, Disasi, Silva, Chilwell, Caicedo, Gallagher, Fernandez, Palmer, Nkunku, Sterling
    avb: Bettinelli, Bergström, Badiashile, Gilchrist, Casadei, Chukwuemeka, Madueke, Mudryk, Jackson

Wolves var bra i veckan men förlorade, Chelsea hade en domare som inte var med i matchen och var rätt usla för övrigt också och förlorade. Vårt hopp i dag är väl att Chelsea varit rätt bra på hemmaplan senaste tiden, för klubben har inte råd med fler sådana insatser som mot Liverpool fler gånger den här säsongen.

LÖRDAG 3:
Sky har en exkljusiv om Emma Hayes som menar att Chelsea Women är på sin allra bästa nivå nu.De har den bästa trupp de någonsin haft. Hon avfärdar alla tankar på konkurrenterna, hennes fokus är totalt på Chelsea (även om det är hennes sista månader).
    Läs mer här>>

Lauren James första mål mot Brighton, volleyn, har röstats fram som Månadens Mål. Av Chelseasupportrarna.

FREDAG 2:
Ann-Katrin Berger, Catarina Macario och Millie Bright är fortfarande på skadelistan liksom Nouwen och Svitkova tror vi. Melanie Leupolz som inte reste med till Paris är tillbaka. Emma Hayes roterade nio spelare för den matchen som Chelsea vann 4-0 trots att de kanske inte spelade så bra.
    Nykomlingen Mayra Ramirez pratar inte engelska men gjorde ett lovande inhopp mot Brighton men vi får nog vara tålmodiga med henne innan hon helt kan kommunicera med sina nya lagkamrater.

Från presskonferensen:
Pochettino tror Brojas lån till Fulham blir mycket bra för spelaren som behöver få speltid.
    Han menar att Chelsea fortfarande har alternativ centralt i anfallet med Nkunku och Jackson och han påminde om att Deivid Washington är kvar.
    Han ville inte gärna prata om Liverpoolmatchen men erkände att de var inte bra, men antydde också att saker hände som påverkade matchen (vi antar han pratade om två uteblivna stora straffsituationer och hur Liverpool fick göra mål efter en kraftig foul just innan-vilket han senare utvecklade).
    Han hoppas att Nkunku ska kunna spela mer än 45 minuter men det är klart att Chelsea kommer skynda långsamt med honom.
    Han erkände (om det är ordet) att Palmer växlade med Gallagher om att spela som falsk nia i matchen innan Nkunku kom in och tog över rollen.
    De har påmint snackaren Jackson om att han är nära att ta en två matchers avstängning för att han tar på tok förmånga gula kort, de flesta för tjafs med domaren.
    Colwill kommer inte kunna spela och inte heller Chalobah även om han är mycket nära en återkomst.
 
Chelsea har listat åtta spelare på den officiella skadelistan.

OFFICIELLT
Det bekräftades först några timmar efter deadline men Armando Broja har lånats ut till Fulham för resten av säsongen.Vi hoppas han där kan få den speltid han behöverför att utvecklas efter hans tuffa skada.

TORSDAG 1:
OFFICIELLT
Nu är det klart, mittfältaren Andrey Santos lånas ut till Strasbourg för resten av säsongen.
    **Fem engelska klubbar ska ha velat låna Andrey Santos under dagen. Sportskrivarrykte som inte säger vilka klubbarna är.

DEADLINE DAY
Och vi förväntar oss att den blir ointressant som Chelseas insats i matchen igår. Lika bra det för vi är trötta på värvningar för en eventuell framtid, kan man inte få rätt spelare är det bättre att låta bli att värva för lagret.

Att förlora mot ett klart bättre lag svider, sättet hur laget i stora delar kapitulerade redan nästan från start går inte ens beskriva hur ont det gör.
    Det sänkte också totalt och helt allt hopp om en titel den här säsongen. För vi ska möta dem igen i Ligacupfinalen och Mauricio Pochettino visade ännu en gång att han har inte en enda susning, inte en ledtråd till hur han ska möta Jürgen Klopp och hans press. Hur han ens ska kunna motivera laget att försöka, för om man inte är motiverad att spela mot Liverpool på Anfield, då saknar man motivation helt. Då ger man upp innan matchen startat. Det finns managermöten man inte tror på och Pochettino mot Klopp tror vi inte på. Det är nu empiriskt bevisat ännu en gång.1-1 i höstas var en anomali.
  Det var dock inte en match vi trodde vi skulle vinna, matchen mot Wolves på på sätt och vis viktigare om vi ska kunna klättra upp till en Conference Leagueplats. Vi får dock hoppas att de bra spelarna får starta och att Nkunku ku håller sig frisk resten av säsongen, vi behöver honom desperat.
    Det finns talang i Chelsea, men fel laguttagningar, spelare som hela tiden ska spela i fel position, ständig rotation oavsett, skador, dålig moral, dåligt individuellt omdöme och oförmåga att spela som ett lag ger oss ännu en säsong av besvikelse. Vi vet var skulden ligger men de kommer aldrig erkänna det eller erkänna det. Fel sportslig rekrytering, särskilt på ledarnivå, utrensning av Chelseahjärtan, idiotisk rekryteringsfilsofi, utrensningen av det medicinska teanet etc.

Säsongen är inte slut och vi ger inget betyg eller säger något annat än att än så länge är Mauricio Pochettino en besvikelse som vi bara med gott mod kan ge knappt godkänt. Han kan vända det men då måste han också ta ansvar för det han hela tiden gör fel, justera det och framförallt få Chelsea att fungera som ett lag. Vi tror inte på att sparka honom.

ONSDAG 31:
Chelsea var inte favoriter, Liverpool var bättre men ändå var det flertalet domarbedömningar som verkligen påverkade matchen. Trist, Chelsea fick inte riktigt chansen på grund av dem. Hade Chelsea fått den straff som var långt mer straff än Liverpools kanske matchen hade utvecklats annorlunda. Men som deras inställning såg ut, ville de ens spela matchen? Vi räknade inte med vinst men med en klart bättre inställning. Och det är inte första gången vi klagar på moralen hos detta Chelsea.
    Man kan ta en förlust särskilt mot ett bättre lag men man kan inte acceptera ett lag som inte försöker, som spelar utan hjärta. Vilket flertalet Chelseaspelare gjorde alltför mycket i matchen.
    Chelsea hade två lägen som var klart mer straff än den som Liverpool fick. Fullständigt underkänd domarinsats. Vi kan dock inte skylla på det men matchen kunde blivit annorlunda.
    Kan vi hoppas på hjärta och inställning och revanschlust mot Wolves på söndag eller ska vi behöva genomlida ännu en match där de inte bryr sig?

Benficas damer fick 4-4 mot Barcelona i sista gruppmatchen. Vi kanske inte ska hoppas på dem i lotten.

Nederlagstippade men vi hoppas få se ett Chelsea som verkligen försöker få med sig ett bra resultat från Anfield. Det blir med en falsk nia och Jackson ansågs tydligen inte spelklar efter återvänt från Afcon. Nkunku och Gusto på bänken. Tillsammans med Casadei som kan få göra debut.
Petrovic; Disasi, Silva, Badiashile, Chilwell; Caicedo, Fernandez; Madueke, Gallagher, Sterling; Palmer.
  avb: Bergström, Gilchrist, Gusto, Casadei, Chukwuemeka, Mudryk, Washington, Nkunku, Broja

Liverpool svarar med denna elva: Alisson, Bradley, Konate, Van Dijk, Gomez, Jones, Mac Allister, Szoboszlai, Jota, Nunez, Diaz

OFFICIELLT
Nu är det officiellt att Jessie Fleming lämnar Chelsea för Portland Thorns i USA. Hon kom 2019 och har varit mycket populär men inte fått så mycket speltid som vi förväntat oss så vi förstår att hon lämnar för att få spela mer. Det talas om en övergångssumma om 250.000 pund.
  Vi önskar Jessie Fleming lycka till i sin fortsatta karriär.

När det gäller VAR tycks det vara antingen hata eller gilla, några gråzoner accepteras inte. CSFC anser att VAR är bra men sköts illa. Tanken är god, användningen dålig. Vi har hela tiden förordat att VAR-domare ska vara specialiserade, gärna pensionerade domare som kan spelet men som fysiskt inte är där längre. Om det är samma grupp VAR-domare som dömer VAR kommer besluten bli mycket mer konsekventa. Det finns också annat som behöver tweakas och en bra sak som kommer i England som kanske är det land där VAR används mest fel är att VAR-beslut från och med nästa säsong kommer att kunna kommenteras av domarna som tagit besluten. Se mer här>>

Chelsea startade säsongen med en bra match mot Liverpool. 1-1 med mersmak för Chelsea. Chelsea har sedan dess visat en extrem förmåga att låta bli att göra mål, ändå har de snart gjort fler mål än förra säsongen (trots alla missar) medan Liverpool nog är Citys främsta utmanare om titeln. Liverpool på Anfield är förstås mycket klara favoriter i kväll men vi hoppas få se etttänt Chelsea som vill utmärka sig.

Rättelse: Tabellen för Champions League grupp C har räknats om, vilket innebär att det är inte PSG som Flashscore först uppgav som vi kan få möta i kvartsfinalen från den gruppen utan på papper enklare motstånd, Ajax. (Det blir alltså någon av Benfica, Brann eller Ajax).

DEADLINE DAY WSL.
Vi får väl se om något händer i Chelsea från transferfronten idag. CSFC tvivlar på att något händer, men man vet ju aldrig om paniken satt in.

TISDAG 30:
Chelsea Women kan lottas mot Benfica från Portugal, Brann från Norge eller PSG från Frankrike. Vilka av Bayern, Ajax, Roma eller PSG avgjordes i slutet av matcherna och ändrades hela tiden in i sista minuten. Det är väl rätt klart vilka vi hoppas få i lotten och vilka vi vill undvika på tisdag. Viktigast är dock att vi undviker att få Barcelona i semin.

UWCL
PARIS FC  F     -      CHELSEA WOMEN      0 - 4
Tam inledning på matchen och Musovic missar sina utspel lika illa som Hampton senast.
    Sedan. MÅL. Cankovic perfektinlägg och Kirby kommer vid bortre stolpen och nickar in bollen. 10 Obevakad.
    Ingle står för ett idiotpass när Musovic är långt ute, men som tur var var Paris-skottet en bra bit utanför. 17
    Chelsea dominerar men det är slarvigt på alla fötter i matchen.
  Chelsea slarvar oerhört i sina passningar och Musovic tvingas till en riktigt bra räddning och ännu en räddning som hon ska kunna göra. 21 Det har mest handlat om Paris de senaste minuterna.
    Chelsea leder men frågan är om de förtjänar det. Hayes kan inte vara nöjd med insatsen förutom i försvaret, vi är det absolut inte. 30 Mittfältet är obefintligt.
    MÅL. Oj vad svagt försvarsspel av Paris när Fishel får stå fri på ett Cankovicinlägg från vänster och nickar in ett andra mål som Chelsea knappast förtjänat. 37
    En tvåmålsledning i halvtid som Chelsea knappast förtjänat men låter man spelare stå helt fria på inlägg som Paris har gjort och varit så oskarpa i sina avslut (de borde verkligen gjort mer av alla sina chanser) blir det så mot Chelsea Women, för de vet hur man omsätter chanser. Cankovic, två assist, Chelseas bäste i första halvlek tillsammans med försvaret. (Musovic är kraftigt tejpad ovanför knät vilket kanske förklarar att hon inte spelat så mycket på sistone).
    -ANDRA-
Dufour missar ett jätteläge från 7m. 48
  Öppet spel och Paris fortsätter bränna alla möjligheter. Chelsea har dock inte skapat några direkta farligheter i andra och det luktar byten snart. 59
    Kaneryd och Reiten in, Cankovic som gjorde sin första start efter skada, och Kirby ut. 64 Ungefär samtidigt har Häcken genom Kafaji tagit ledningen över Real Madrid.
    Ännu ett jättemisstag av Paris försvar och Reiten kan hur lätt som helst öka till 3-0.MÅL.
    Paris kan inte göra mål och de kan inte försvara. Reiten slår en hörna och Mjelde skarvar in bollen med en nick. MÅL 80
    Niamh Charles inför Perisset som har ont, kramp kanske. 82 En Parisspelare knockas av sin målvakt. Hon fick gå av. Bra av medicinarna.
    Sex minuter tillägg och spelarna fejkar att de spelar match tills kapten Thiney får igång publiken och lite spel från Paris.
***
Ett supereffektivt men inte särskilt bra spelande Chelsea vann rätt enkelt. Fyra mål på fyra skott på mål. Försvaret var bra men mest var det att Paris missade allt. Bästa perioden efter bytena. Chelsea går obesegrade genom gruppspelet och får med sig Häcken till slutspelet. Lottning om en vecka.

Hela nio ändringar. Emma Hayes roterar kraftigt inför kvällens match.
Musovic; Lawrence, Mjelde, Buchanan, Perisset; Ingle, Nüsken; Kirby, Cankovic, Beever-Jones; Fishel
     avb: Hampton, Carter, Charles, Cuthbert, Reiten, Rytting Kaneryd, James

Chelsea Womens match mot Paris har ingen stor betydelse för Chelsea men betyder massor för framförallt Häcken och Paris. Den visas på DAZN. Om ni inte får in den på DAZN YouTube registrera er grartis på DAZN.com så kan ni se den där.

MÅNDAG 29:
Omspelet med Aston Villa i FA Cupens fjärde omgång ska ske onsdagen 7 februari kl 21.00. Vinnarna möter hemma, Leeds eller Plymouth.

Tre dagar kvar av transferfönstret och för Chelsea har varit ovanligt stillsamt. Bara två spelare in för Chelsea Women och några få lån och återkallade lån.
    Än kan det hända saker men inget känns så där hett av de rykten som cirkulerar. Vilket inte alls utesluter att Chelsea kan ha något på gång. Mycket kan hända bakom kulisserna som ryktesspridarna inte vet något om.
    Vi hade förväntat oss försäljningar men även det verkar ligga lågt, trots mängder av rykten kring Conor Gallagher och Trevoh Chalobah.
    Det är dock inte bara Chelsea som ligger lågt. Vi har aldrig någonsin upplevt ett så stillsam inaktivt transferfönster tidigare (även om mycket kan hända sista tre dagarna när paniken sätter in). Agenter och medier är desperata men ekonomiska regler och insikten att panikvärvningar under säsongen sällan lyckas tycks satt in i klubbarnas ansvariga.

Däremot blir det en vecka full med matcher igen. Både Chelsea och Chelsea Women ska spela två matcher i veckan.
    Vi var besvikna i fredags över att Chelsea var tillbaka i missarnas universum igen. De borde vunnit mot Aston Villa i FA Cupen. De kan fortfarande göra det men det blir klart svårare i ett omspel på Villas hemmaplan.
    På söndag kan Chelsea ordna revansch på Wolverhampton. Vi förlorade på bortaplan på grund av ett onödigt övertidsmål.

Damlaget har redan vunnit sin Champions Leaguegrupp så matchen borta mot Paris FC betyder inte så mycket för Chelsea men massor för Paris. Och för Häcken. Därför hoppas vi verkligen att Chelsea spelar för att vinna och därmed ser till att Häcken följer med oss till slutspelet.
  Nyförvärven Björn och Ramirez får inte spela i CL då de inte var inskrivna i truppen inför gruppspelet. Det kommer de bli för slutspelet.
  På söndag väntar Everton hemma på Kingsmeadow. En match Chelsea bör vinna för att behålla försprånget i ligan.

 

Rykten, notiser m m, v-5


SÖNDAG 4:
Mauricio Pochettino ber med allt fog fansen om ursäkt för insatsen mot Wolves. Läs mer här>>

Vi ställer oss högst tvivlande men medierna frossar i det. En f d finansrådgivare till Man City har gått ut och slagit fast (enligt honom och noll fakta) att Chelsea måste klara den omöjliga uppgiften att dra in 100 miljoner pund inom fyra månader eller så kommer Chelsea få ett mycket kännbart straff, kraftfullare än det Everton fick. Om han vet något ingen annan vet och om det stämmer - det vet nog ingen utanför Chelsea. Däremot står det ju helt klart att Chelsea måste börja prestera eller vänja sig vid en mycket trängre kostym i framtiden. Att klubben misslyckades med att sälja spelare i januari hjälper inte, Chelsea begär rena fantasisummor för vissa spelare och andra klubbar känner till Chelseas situation och vet att klubben måste börja sälja och det före sista juni. Läs mer här>>

LÖRDAG 3:
David Datro Fofana fick hoppa in och göra lånedebut för Burnley mot Fulham. Och gjorde mål sju minuter senare. Då fick Fulhams lån Armando Broja hoppa in tre minuter senare.
    Fofana ordnade sedan en poäng till Burnley med sitt andra mål. På övertid. Vilken lånedebut.

Medierna har mycket roligt över ryktet att Bayern München hade planer på att försöka låna Mykhailo Mudryk från Chelsea innan de värvade Bryan Zragosa för de trodde den affären skulle bli lättare att genomföra (Chelsea har under Boehly skaffat sig ett rykte redan om att vara mycket svåra att ha att göra med affärsmässigt, se nedan om Malang Sarr också). Ett lån för Mudryk kanske inte hade varit fel, han har talangen men har kommit snett i Chelsea och framförallt i engelsk media och att hitta sig själv under ett lån hade kunnat vara klokt.

Franska Le Havre är mycket besvikna och upprörda över Chelsea. Tydligen var Le Havre och Chelsea överens om en övergång för Malang Sarr och spelaren ville gå dit för en liten lön. Efter flera turer fram och tillbaka trodde Le Havre och Sarr att det var klart. Sedan tvärvände Chelsea och stoppade affären trots att Sarr inte ens får tillhöra a-truppen. Utan förklaring och utan att kommunicera med Le Havre. Vi förstår Le Havres reaktion. Vi förstår oss inte alls på Chelsea, hade det inte varit bättre att ge Sarr en chans än att behålla honom utanför truppen och betala hans lön? Sarr har inte heller kostat Chelsea något i övergångssumma då han kom 2020 på fri transfer.

Fönstret hann inte stänga innan italienska rykten hävdar att Mike Maignan ska lämna Milan för Chelsea i sommar, för70m pund. Samtidigt kommer Kepa Arrizabalaga att komma tillbaka från sitt lån i Real Madrid som började bra men just nu inte alls fungerar.

De sägs också jaga Newcastles Bruno Guimaraes för 100m pund. Fotbollsnyheter numer tycks handla en tredjedel om fotboll högst, resten om osubstantierat skvaller och ryktesspridning.

FREDAG 2:
Tipparna:
BBC tror på 1-1 mot Wolves. Hans gästtippare (Liverpool-fan) tror på 1-0 till Wolves.
    **Betfairs Dimitar Berbatov säger 1-0 till hemmalaget.
    **Sky vågar inte tro på Chelsea men säger ändå 1-1.

Jess Carter pratar om sig själv som spelare och hur Hayes och Wiegman influerat henne i en Skyartikel. Läs den här>>

Sedan Boehly tog över klubben inför säsongen 22-23 har Chelsea förlorat 22 stycken bortamatcher. Inget PL-lag har ett sämre facit på bortaplan än Chelsea (Nottingham har lika många dock). Man City har förlorat nio som kontrast. Som tur var har vi i alla fall en hemmamatch på söndag.

Dortmunds Donyelll Malen ska blivit erbjuden till Chelsea i sista timmarna av fönstret, av dennes agent!

Trots allt medialt skitsnack uppger Sky nu att Chelsea och Tottenham har inte på något sätt diskuterat en övergång för Conor Gallagher. Silly season är inte bara silly, det ett lögnfenomen som tar upp vår tid och engagemang två gånger om året. Vi lär få höra samma rykte i sommar om kontraktsfrågan inte löses, ja även om den löses lär vi väl få höra det.

TORSDAG 1:
Vi ställde Pochettino under ljuset här tidigare, vi är inte de enda som menar att det är dags att se på hur han sköter laget. Även andra ifrågasätter honom nu och menar att han gör laget och särskilt spelare som Silva, Sterling och Palmer sämre. Läs mer här>>

Brighton Women förlorade 0-3 till Chelsea i helgen. Det kostade managern Melissa Phillips jobbet. Hon fick sparken i kväll.

Det är inte bekräftat men Fulham och Chelsea är överens om ett lån säsongen ut för Armando Broja. Det kan nog vara en bra sak för Broja som inte levt upp till förväntningarna efter sin svåra skada. Han behöver regelbunden speltid och som han presterat kommer han inte kunna få det i Chelsea just nu. Låneavgiften sägs vara upp till 4m beroende på prestation. Daily Mail hävdar att intitialkostnaden bara är 750.000 pund.
    **20.30 anlände Broja till Fulhams träningsanläggning för läkarundersökningen.

Mauricio Pochettino säger det är ett karaktärs- och personlighetsproblem att Chelsea är så usla på bortaplan. Sex raka förluster. Läs mer här>>

Chelsea sägs nu vara villiga att l åna ut Armando Broja om de får garantier om ett visst antal spelade matcher och en saftig låneavgift om 5m. Wolves, vår nästa motståndare vill låna men inte betala det. Fulham funderar. Chelsea sägs begärt hutlösa 50m för att sälja Broja.

ONSDAG 31:
Det sägs att Senegal som åkte ur Afcon stoppade Nicolas Jackson från att återvända till Chelsea i tid för kvällens match trots att Jackson knappt fick någon speltid alls i mästerskapet. De afrikanska förbunden gör det verkligen inte lätt för sina spelare att ha karriärer i Europa.

Det är inte officiellt än men det ser helt klart ut som populära Jessie Fleming som inte fått den speltid hon behöver lämnar Chelsea för amerikanska Portland Thorns. Fleming blev utsedd till 2023 års kanadensiska damspelare.

Strasbourg (Chelseas systerklubb) vill låna Andrey Santos för resten av säsongen. De har redan spelare på lån från Chelsea men vi antar de franska reglerna är annorlunda än de engelska som bara tillåter ett lån en och samma klubb.

Chelsea ska ha nobbat ett förslag från Wolverhampton om att få låna Armando Broja,

Fulham förväntas göra ett sista försök att värva Armando Broja som nog inte uppskattar hur Pochettino framförde Nicolas Jackson före honom i går. De vill/kan inte betala höga 50m som Chelsea lär begära.

Atletico Madrid är den senaste klubben som kopplas till Trevoh Chalobah. Vi har tappat räkningen på alla klubbar han ska gå till, men absolut inget verkar hända.

Chelsea ska lagt alla planer på en sen värvning av Jhon Duran från Aston Villa på hyllan om vi ska tro ryktena. Detta då denne åkt på en skada.

Pochettino sa i går på en presskonferens att det finns inget som helst nytt att berätta om tre spelare som medierna vill att Chelsea säljer; Conor Gallagher, Armando Broja eller Trevoh Chalobah. Vi får väl se om något händer under dagen som ändrar det.

TISDAG 30:
Kvartsfinalerna i Women Champions League lottas 6 februari.

Nkunku och Gusto är tillbaka i full träning. Åtta spelare på officiella skadelistan.

Anderlecht sägs vara intresserade av Malang Sarr. För spelarens egen skull hoppas vi det stämmer för i Chelsea har han uppenbarligen inte längre någon framtid.
Nicolas Jacksons Senegal som var regerande mästare slogs i går ut ur Afcon av Elfenbenskusten som krånglat sig vidare med minsta möjliga marginal. Det innebär att Jackson som inte fick särskilt mycket speltid direkt återvänder till Chelsea. Tveksamt dock om han kan spela redan mot Liverpool.

I går var det positiva signaler kring Levi Colwills deltagande mot Liverpool. I dag låter det tvärtom. Vi får väl se om han kan spela.

Ryktena har gått in på övertid och är helt omöjliga att längre bedöma som realistiska eller inte. Alla rykten är uppe i luften och även de få seriösa ryktesspridarna, som Fabrizio Romano gårpåöverväxel och säger att Tottenham tänker komma med ett jättebud på Conor Gallagher under sista dygnet. Därtill nämns ett tiotal namn men vi ställer oss frågande till det mesta, ibland för vi fattar inte på något enda sätt varför Chelsea skulle vara intresserade av vissa spelare medan vi förstår ryktena om andra men att vilja ha en spelare innebär inte på minsta sätt är det är en möjlig affär. Övergångssumor, löner, personliga villkor, läkarundersökningar och allt annat ska också ske innan midnatt i morgon.
    De vildaste ryktena sprids av ställen som Fichajes, FootbalInsider, Le10Sport, de brittiska självutnämnda transferexperterna som ännu inte haft ett rätt om övergångar till och från Chelsea.
    Vi andra kan bara avvakta, hålla tummarna och vi är inte på minsta sätt besvikna om Chelsea inte värvar nu i januari. Vi ser hellre att Chelsea avvaktar till de får rätt spelare med rätt karaktär (väldigt viktigt) än fler panikköp. Vi ser noll behov av att köpa spelare för lagerhållning även om det kanske för klubbens ekonomer verkar finnas ett ekonomiskt värde i att köpa spelare för vidareförsäljning.

Levi Colwill som skadade sig på uppvärmningen i fredags, men det verkar inte allvarligt och det sägs att han kan bli aktuell mot Liverpool.

Lilles unge försvarare Leny Yoro sägs nu vara aktuell för en sen övergång. Fast vi tvivlar, både på källan och om Chelsea ännu en gång är villiga att betala ett enormt överpris, i det här fallet 70m €.

MÅNDAG 29:
Tipparna:
Skys Lewis Jones tror på 3-1 till Liverpool på onsdag.
    **BBCs förre Chelseaspelare Chris Sutton tror på 2-1 till Liverpool, medan hans gästtippare regissören Matthew Vaughn som är Chelseafan tror på 2-1 till Chelsea.
   
Engelska ryktesspridare håller två rykten som troligast före torsdag. Antingen Jhon Duran eller Callum Wilson. Vi får se.

En ny vändning på Chalobah-ryktena är att Fulham kanske vill byta vänsterbacken Antonee Robinson mot Chalobah.

Ett annat, vilt, bytesrykte (som vi inte alls tror på) är Conor Gallagher för Newcastles Callum Wilson.

Han kostade 98m om vi minns rätt. Chelsea är nu så desperata att de är villiga att sälja för 37m bara de blir av med illojale Romelu Lukaku. Det måste ändå vara under marknadsvärde även om han förstås aldrig varit värd vad Chelsea gav.

Chelsea ska vara intresserade av Blackburns unge mittfältare Adam Wharton. I kamp med Crystal Palace.

Spanska Fichajes som man aldrig ska tro på hävdar att panka Barcelona tänker försöka en sen värvning av Matc Cucurella.

     

 <<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>
Köp ALDRIG biljetter från Viagogo = blufföretag

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE