LIGACUPEN
CARABAO CUP
omg Semifinal   I:II


9 januari 2024

CSFCs spelarbetyg

Middlesbrough 1 -

 

 

CHELSEA   0 - (1-0)

Middlesbroughs laguppställning

Glover, van den Berg, Fry, Engel, Jones, Howson, Barlaser, Hackney, Bangura, Crooks, Latte Lath 

avb: J.Jones, Clarke, Gilbert, Coburn, O'Brien, Kavanagh, McCabe, Bridge, Bilongo

Manager: Michael Carrick

Målgörare


1-0

-Hayden Hackney, 37


CHELSEAS INSATS


5

 

Middlesbrough fick en mycket tidig skada, (de var nästan lika skadedrabbade som Chelsea redan).vilket självklart påverkade. En bättre matchstart med bättre tempo och vilja än senast men inte som vi har rätt att kräva ändå. (M fick sedan ytterligare en spelare skadad, 17min). Knappast rättvis ledning för Middlesbrough men snyggt gjort.
Chelsea ramlade ihop som mot Luton efter Middlesbroughs mål. De behövde halvtid. Mjukglasspsyken har de kallats och de lever upp till det.
Sex minuter tillägg.
Chelsea var det bättre laget länge men vaga och otydliga i sitt spel. Efter målet var Middlesbrough klart bättre. Men Palmer borde gjort tre mål.

ANDRA
Middlesbrough visade i början av andra fortsatt att vilja och motivation slår namnkunnighet.
Efter knappa kvarten in började Chelea visa lite mer intensitet åtminstone. Men då verkade de istället lägga undan hjärnorna för det var bara vilja och ingen tanke i det. De bara valde att spela runt runt. Mot ett uppställt försvar.

Vi har inga ursäkter, vi kan bara sitta som frågetecken och undra hur Chelsea lyckas förlora den här matchen.

En okänd domare för oss som vägrade blåsa för minsta lilla. Skönt.

Viaplays kommentator dock såg nog en annan match än vi andra, han hittade på både det ena och andra många gånger under matchen.


    SPELARE OMDÖME

BETYG
1-10

28 Djordje Petrovic Inte mycket att göra på målet. 6
27 Malo Gusto Hände inte så mycket på hans kant. 6
2 Axel Disasi En solid insats där bak men några tveksama val framåt. 6
6 Thiago Silva Inte så tydlig i sitt spel som vi brukar se honom. Bra försvarsspel efter ha halkat och vi trodde på ett enormt friläge men Silva jagade ifatt och tvingade spelaren att ta ut bollen själv. 6
26 Levi Colwill * Hade inte sin bästa match, åter som vänsterback, ur position. Orsakade ett mycket farligt läge precis i inledningen och tog en tidig varning efter just nickat över. Hängde inte med när M tog ledningen. Hade stora proboem med Jones' snabbhet. Spelade upp sig i andra. 5+
25 Moises Caicedo Hade ett riktigt bra skott nära mål på övertid i första. 6
23 Conor Gallagher (k) Ok match men inte riktigt den Gallagher vi är vana vid. 6-
8 Enzo Fernandez Pigg start. Den som ville mest i första. 6+
11 Noni Madueke Den som hotade mest framåt i första. Och andra. 6+
20 Cole Palmer Missade även idag öppet mål vid halvtimmen. Spelade central anfallare. Lyckades också missa mål från ett par meter på övertid i första helt ensam med öppet mål. Sedan missade han i jättefint läge och lätt för mv som dessutom får sin retur i studs tillbaka. Tre jättemissar alltså i samma halvlek. Det är nog tur för Palmer att han har credd på banken för hans två senaste matcher har varit riktigt svaga. 5
17 Raheem Sterling Hade en rent svag första halvlek. Inte bättre i andra snarare kanske tvärtom. Hann inte fram när Broja satte upp honom ren. 5
  ---    
19 Armando Broja In för Madueke. 63 Som vanligt inte mycket att jobba med, ett fint pass som Sterling inte var framme på. Chelsea vet inte hur de ska spela med en centertank. 6-
10 Mykhailo Mudryk In för Fernandez. 63 Hade ett bra skott där mv hade tur med studsen. 6
42 Alfie Gilchrist In för Gusto. 89 För kort tid för betyg.  
       
       
CHELSEAS BÄNK


Bergström, Bettinelli, Gilchrist, Williams, Golding, Mudryk, Broja, Washington

* efter namnet betyder gult kort. ** två gula=utvisning. <*> utvisning, direkt rött
> före första namnet i varje lagdel indikerar siffermässig formation som vi tror, t ex 3-4-2-1, 4-3-3 etc

OBS. Detta är helt subjektiva åsikter och handlar inte om att hänga ut spelare eller tvärtom, utan ett försök att från en vinkel bedöma vad som syns och ses genom en tv-ruta där vissa delar av spelet aldrig kan bedömas på ett rättvist sätt. T ex hur spelare rör sig utan boll då kameran bara följer bollen, något som kanske straffar mittfältarna mest. Det är också en emotionell reaktion av en supporter i relation till de krav vi anses kan ställas på spelare av den kvalitet som konkurrerar i Chelsea.

 

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser-Avslut 17 5
Skott på mål 5 2
Hörnor 6 1
Målvaktsräddning 1 5
Ribba/stolpe - -
VAR-Bortdömda mål/straffar - -
Missad straff - -
Utvisning/Gula kort 0/1 0/1
xG - förväntade mål 2,46 0,80

Bollinnehav %

72 28
Källa Flashscore

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
vi utser ingen då Pochettino tog av de två bästa

 

Manager Mauricio Pochettinos INSATS

Han får inte ordning på laget, han verkar inte ens få dem med sig även om starten var något bättre än mot Preston. Mixtrade även med positionerna på mitten där Gallagher idag spelade mestadels bakom Enzo. (Att han mixtrar med backlinjen tar vi för givet inför varje match numer).
Vi förstod verkligen inte hans byten då han tog ut de två spelare vi tyckte varit bäst vid timmen. Att han satte in anfallare dock rätt.

 

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättni Tiden ute mngarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För oss handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland.
För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som vi såg och noterade så det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där.