CHELSEA SWEDISH FAN CLUB
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
9   Chelsea FC 21 sp 9 v 4 o 8 f 35 - 31 mål 31 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea Women för målgörare
1     Chelsea W 9 sp 7 v 1 o 1 f 29 - 11 mål 22 p

Transfers januari 2024>>

8 - 14 jan  2024

NÄSTA MATCH: 23 jan kl 21.00 - MIDDLESBROUGH - LC Viaplay
NÄSTA MATCH WOMEN 21 jan kl 13.30 - MAN UNITED W -

Nyheter v-2


SÖNDAG 14:
WOMEN FA CUP
CHELSEA WOMEN    -     WEST HAM W      3 - 1 e f
Lite förvånande är att Perisset spelar till vänster, inte höger som vanligt.
    Chelsea har skapat ett antal chanser, inte minst från James men ännu inget på mål.10
    WH kör ryggsäcksmarkering på James. Det är en spelare som hänger på henne hela tiden.
    West Ham tar ledningen med första skottet på mål i matchen. 18 Buchanan missade en lång boll från mv fram som släppte fram WH-spelaren helt fri. Och hon kunde vinkla bollen utom räckhåll för Musovic. Asseyi gjorde det.
    West Hams matchplan är helt klart långa bollar fram och Chelsea har oväntat stora problem med det. Vi tycker de trycker upp mittbackarna för mycket.
    Det saknas rytm och flyt i Chelseas spel och de har ännu inte riktigt hotat med att göra mål. De tär konstigt att de alltid har så svårt att komma igång efter uppehåll. Reiten frispelar James men flaggan kommer upp. 33
    Reiten tofflar fram en mål till mv. 35 Ofarligt.
    Reiten skjuter i ribban men flaggan kommer upp. 38
    Musovic håller på att göra bort sig ordentligt när hon en sen med att slå bort bollen och den tar på en spelare som kastar sig fram. 42
    Mycket bra frispark av Perisset men mv lyckas få händerna på den och styr undan. Bra räddning. 45 Hörnan nära att gå i mål direkt men Arnold var med på det och kunde rädda igen.
    Mästarna måste höja sig ordentligt om deras försvar av FA Cupen inte ska sluta redan i första matchen och det hemma på Kingsmeadow. Det har varit en ovanligt fysisk match i vilken Chelsea inte övertygat alls. Direktheten saknas och skotten har varit långt ifrån nära. Cuthbert den ende vi ger godkänt. (Rätt kul att höra den engelska kommentatorns nya namn på Rytting Kaneryd, Canyard).
    -ANDRA-
Vi vet inte vad Hayes sa i halvtid, men vad det än var så syns det inte på spelet. Hon måste nog agera rätt snart och förändra något. Kirby sattes upp som ersättare för Kerr men det har mer varit James som falsk nia. Chelsea är idélösa och klart besvärade av WHs press. 55
    Lawrence skjuter, i ribban. 56 WH har redan börjat maska ordentligt och publiken gillar det verkligen inte.
    Hayes agerar och sätter in Björn som gör Chelseadebut för Carter (vi hade nog hellre sett det var Buchanan som gick av). samt Fishel för Kirby. Leupolz för Ingle. 59
    Chelsea har mindre än en halvtimme på sig att rädda det här till förlängning. Och de ser äntligen ut som de fattat det. Hade det inte varit för att de fortsätter göra offside.
    Domaren har tröttnat på maskningen och kortat mv Arnold. 68
    MÅL. Mia Fishel vänder upp och smäller in bollen i nät. 70
    Reiten kortas när hon stoppar en kontring. 86
    Farligt frisparksläge för WH. 88 Det blev farligt då bollen studsade på en spelare och lurade Musovic och sedan foulades en Chelseaspelare. Otäckt.
    Enkelt igen för Arnold när James skjuter. Hon har skjutit en hel del men med svag kvalitet. 90
    Nüsken in för Reiten. 90+3
    James bränner ännu ett bra läge, sätter bollen över från tio meter.
    Nathalie Björns debut har varit säker och fullt godkänd och nu får hon trettio minuter till. Chelsea som helhet har dock varit en besvikelse, inte minst stjärnorna som James, Kirby och Reiten framåt. Fishels mål matchens delikatess.
    -FÖRLÄNGNING 2x15-
Bra boll in av Nüsken men den går precis över huvudet på en hoppande Cuthbert. 95
    Leupolz' sakott touchas ut. 97
    Chelsea trycker på men det slutar mestadels i hörnoreller enkla räddningar för Arnold. Så får Musovic rädda ett skott från Asseyi. 100
    MÅL. Så förtjänt för Erin Cuthbert som nickar in ett inlägg från Rytting Kaneryd, just vid stolproten och mv kan inte nå bollen. 101 Hon är i målform, fjärde målet på tre matcher.
    Aggie Beever-Jones in för James. 105
    MÅL. Det är Aggie Beever-Jones' mål även om Nüsken stötte in bollen på mållinjen. Vi tror den hade gått in ändå. 105+2
-ANDRA FL_
Nüısken kortas för en sen tackling. 108
    Chelsea kunde spela av andra förlängningsskvarten. Alla svenskorna gjorde bra ifrån sig även om första timmen inte var bra.
***
Mästarna är vidare.
Bytena fick igång Chelsea och så skönt för matchens bäste Erin Cuthbert att få avgöra. Men oj, de måste verkligen höja kvaliteten till nästa söndag. Försöket med falsk nia var en flopp. Förutom Cuthbert var det inhopparna som var bäst i Chelsea. Riktigt övertygande debut för Björn.
    Nästa två matcher ska spelas på Stamford Bridge inom tre dagar. Man United och Real Madrid väntar.
   
Årets första elva för Emma Hayes ser ut så här efter Sam Kerrs olyckliga skada.
Musovic, Perisset, Buchanan, Carter, Lawrence, Ingle (k), Cuthbert, Rytting Kaneryd, James, Reiten, Kirby
    avb: Hampton, Björn, Mjelde, Leupolz, Nüsken, Cankovic, Fleming, Beever-Jones, Fishel
    Björn på bänken i sin debut för Chelsea, Kirby ersätter Kerr. Niamh Charles saknas (avstängd) liksom fortfarande Millie Bright.
    Matchen visas på FA Player för dem som kan få in den kanalen.

LÖRDAG 13:
Chelsea uppe på övre halvan sedan vi kommer inte ihåg senast. Åttonde plats, tillfälligt? Nu väntar ett uppehåll för Chelsea. Ingen stor match men vinst. Nu en vinst mer än förluster. Känns skönt.
    Tio dagar vila innan den så viktiga returen i Ligacupens semifinaler mot Middlesbrough.

Frågan vi ställer oss, och alla andra, är ju Vilket Chelsea tänker dyka upp idag? Laget som missar öppna mål i parti och minut? Laget som viker ned sig värre än ett korthus i slutet av matcherna? Eller kanske om vi får drömma laget som gör oss glada och stolta. I vilket fall som blir det inget experiment med falsk nia idag. Men Colwill får fortsätta spela i fel position. Intressant bänk dock.
Petrovic; Gusto, Disasi, Silva, Colwill; Caicedo, Fernandez; Palmer, Gallagher, Sterling; Broja.
     avb: Bettinelli, Bergstrlöm, Badiashile, Gilchrist, Chilwell, Chukwuemeka, Madueke, Mudryk, Washington

OFFICIELLT
David Datro Fofana har lånats ut till Burnley för resten av säsongen. Förhoppningsvis blir det lånet bättre än det han hade i Union Berlin där han misslyckades bland annat efter hamnat i konflikt med förre managern där.

FREDAG 12:
Från presskonferensen:
Chelsea gick ut med en skadelista om elva spelare. Pochettino säger dock att fem av dem är nära en comeback. Närmast är Chilwell och Badiashile. Därefter kommer Chalobah och Chukwuemeka. Däremot får de inte grepp om Nkunkus nya skada. Även Sanchez närmar sig en återkomst (även om det är CSFCs åsikt att Petrovic har visat att han är den bättre målvakten, men vi vet ju hur managers brukar agera kring målvakter).
   
OFFICIELLT
Som CSFC trodde har Ian Maatsen förlängt sitt kontrakt med två år och lånas ut till Dortmund för att få speltid. Förhoppningsvis får han spela på sin bästa position, något Pochettino vägrat använda honom som (vänsterback).
Chelsea har kvar elva spelare på sin officiella skadelista.

Millie Bright saknas fortfarande, hon har fortfarande problem med den knäskada hon fick förra säsongen och förvärrades under VM.

Sky har en stor artikel om Aggie Beever-Jones som ska försöka axla Sam Kerrs mantel under australiensiskans skadefrånvaro. Läs den här>>

Det är en tunn omgång i helgen då Premier League har sin form av vinteruppehåll där hälften av klubbarna får en vecka spelledig medan den andra hälften spelar matcher. Chelsea är spellediga nästa helg istället.

Chelsea Womens FA Cupmatch mot West Ham visas på The FA Player för de som kan få in den kanalen. Brukar krävas VPN.

TORSDAG 11:
Nästa match i FA Cupen är mot Aston Villa på Stamford Bridge. Den ska spelas 26 januari.

David Datro Fofana har återkallats från sitt lån till Union Berlin. Det sägs att han kan vara aktuell för ett nytt lån till Sevilla.

OFFICIELLT
24-årige målvakten Jamie Cummings lånas ut till Oxford United. De spelar i League One. Lånet är säsongen ut.

ONSDAG 10:
OFFICIELLT
Nathalie Björn, 26, har skrivit på för Chelsea och värvas från Everton. Hon har skrivit på ett 3,5 års kontrakt vilket är lite länge än damkontrakt brukar vara. Björn kan spela både försvar och mittfält.
    Övergångssumman tros vara runt 100.000 pund.

OFFICIELLT
Frankie Runham, en yngling i akademin har skrivit sitt första proffskontrakt med Chelsea. Han har varit i klubben sedan han var åtta och nu när han är 17 fårhan skriva proffskontrakt.

Målvakten Nicky Evrard som varit utlånad till Brighton drog under landslagsuppdrag sönder sin lårmuskel och tvingades till operation. Hennes lån har därmed dragits tillbaka och hon kommer ägna resten av säsongen åt rehab.

TISDAG 9:
Ännu en svag insats där vi saknade vilja och passion samt hjärna. Och vilka missar, de var rent häpnadsväckande. Fösta förlusten mot ett lag från lägre division i ligacupen sedan 2008. Vi har inga ursäkter, vi kan bara sitta som frågetecken och undra hur Chelsea lyckas förlora den här matchen.

Kvällens startelva: Petrovic, Gusto, Disasi, Thiago Silva, Colwill, Enzo, Caicedo, Gallagher (k), Madueke, Palmer, Sterling
    avb: Bergström, Bettinelli, Gilchrist, Williams, Golding, Mudryk, Broja, Washington
    Ingen Maatsen på bänken. Nog en klar indikation om han kan lämna.

MÅNDAG 8:
Riktigt tuff lottning för Chelsea i FA Cupen. Vi har fått Aston Villa i nästa omgång. Dock på Stamford Bridge. Matcherna ska spelas sista helgen i januari.

Andrey Santos som Chelsea återkallat från ett misslyckat lån till Nottingham har kallats in till förläger med Brasiliens olympiska landslag. OS-laget är i princip ett U23-lag med några få överåriga spelare. Vi vet inte om eller hur det kan påverka ett nytt lån eller om han blir kvar i Chelseas trupp.

Pochettino har samma trupp till matchen mot Middlesbrough som han matchade mot Preston.
Räkna ändå med rotation särskilt i backlinjen för det är Pochs sätt att agera.

Chelsea har elva spelare på sin officiella skadelistan inför Middlesbrough. Elva spelare, och det haer varit liknande siffror hela säsongen. Något är fel hos Chelsea och antingen är det träningen eller det medicinska teamet. Plus Nicolas Jackson som är på ANC.

Middlesbrough borta i morgon är vår nästa motståndare. I Ligacupens semifinal, match ett av två.
    Middlesbrough gjorde bra ifrån sig mot Aston Villa i FA Cupen men åkte ur i lördags så de ska inte underskattas men självklart är Chelsea favoriter att ta sig till final i en tvåmatchserie. Och ska så vara även om de såg tröga ut i första halvlek mot Preston.
    Till helgen väntar sedan ligan igen och Fulham på Stamford Bridge. Vi slog dem på Craven Cottage genom mål av Mudryk och Broja, vi hoppas förstås på något liknande på lördag. Chelsea ligger just nu lite i ingenmansland tillsammans med Wolves och behöver verkligen plocka poäng. Fulham har också en ligacupsemi i veckan, mot Liverpool.

Tjejerna återvänder till spel efter speluppehåll och ett förödande träningsläger i Marocko.
    De omstartar med att gå in i FA Cupen och ska möta West Ham hemma. Ett West Ham som storsatsat första veckan av transferfönstret med tre stora värvingar. Självklart blir det svårt för Katrina Gorry, Kristie Mewis och Shelina Zadorsky att prestera direkt från start, men de får inte underskattas efter en sådan moralhöjande satsning.
    Chelsea Women är regerande mästare i FA Cupen. Snart ska de också gå in i Ligacupen där de sluppit gruppspelet som mästare och går direkt in i slutspelet. De var finalister i Ligacupen förra säsongen men fick pisk av Arsenal.
    De har också två matcher kvar i Champions Leagues gruppspel och de måste vinna dem för att säkra gruppsegern om Häcken fortsätter överraska. De möter närmast Real Madrid, de blev ju bestulna av segern i Madrid av en inkompetent domartrio men Real är sist i gruppen och kan inte gå vidare. Det är också hemma på Stamford Bridge. Att gå vidare som gruppetta är viktigt för vi vill verkligen inte lottas mot Barcelona tidigt, eller ens före finalen. Barcelona är stora favoriter att vinna i år igen men i en finalmatch har Chelsa utan tvekan chansen, i ett dubbelmöte blir det klart svårare.
    Kanske ansluter ännu en svenska till Chelsea W då det går starka rykten om Nathalie Björn från Everton.
    Nyheten om Sam Kerrs korsbandsskada under träning däremot kan ändra mycket för Chelsea och vi får hoppas Maccario kan ersätta henne snarast efter en väldigt lång rehab efter dennes korsbandsskada. Sam Kerrs kontrakt går ut i sommar och allt pekade på en förlängning, vilket vi hoppas det här inte ändrar på. Men att 30-åringens skada kommer att förändra förutsättningarna för resten av Chelseas säsong är oundvikligt då hon är en av världens i särklass bästa spelare när hon är frisk. Tvåa i Ballon d'Or senast. Kerr kommer med stor sannolikhet att missa OS i Paris i sommar, även om Australien ännu inte är helt kvalificerade.
    Däremot verkar det som Millie Bright är på väg tillbaka efter sina knäproblem. Fast det är ju i helt andra ändan av Chelseas spel. Kerrs snitt runt 30 mål per säsong kommer att märkas på ett väldigt negativt sätt. Det kommer dessutom ovanpå det faktum att det är Emma Hayes sista månader som manager och någon ersättare har fortfarande inte utsetts. Vi ser inte ens spekulationer om vem som ska ta det omöjliga uppdraget att ersätta henne. (Det är nästan som SvFF sköter förbundskaptensrekryteringen i Sverige).
    CSFC hoppas Denise Reddy och Paul Green fortsätter men det är väl stor risk att en av dem eller båda följer med Hayes till USA.

 

 

Rykten, notiser m m, v-2


SÖNDAG 14:
Emma Hayes lämnar som känt Chelsea efter säsongen för att bli förbundskapten i USA. Nu spekuleras det i att hennes ersättare kan bli Kristianstads förre tränare Elisabet Beta Gunnarsdottir, eller Casey Stoney från San Diego Wave eller Laura Harvey från Seattle Reign.Stoney gjorde ett bra jobb i Man Utd innan hon gav upp då hon inte fick resurser där och har fortsatt i USA. Gunnarsdottir gjorde Kristianstad till ett utmanarlag i Sverige. Vi känner inte till Harvey men CSFC ser gärna att Denise Reddy och Paul Green fortsätter i klubben och ersätter Hayes, men misstänker att minst en av dem följer med Hayes till USA.

Nathalie Björn har tagit nummer 99 i Chelsea. Vi trodde inte så höga nummer var tillåtna av FA.
    RÄTTELSE: De som gav oss den uppgiften hade fel. Björn har nr 39.

CSFC är inte de enda som anser att Djordje Petrovic ska vara Chelseas förstemålvakt. Även Peter Crouch anser så. Läs mer här>>

Cole "Cold" Palmer har nu gjort fler mål än någon annan under-21 år spelare i Chelsea genom tiderna. Nio stycken nu. Det lär bli fler.

Svenske Jonah Kusi-Asare som Bayern sägs vara intresserad av sägs nu också vara aktuell för Chelsea. Och är Chelsea intresserade så är förstås i medierna alltid Man United också intresserade. De sägs ju också vilja kopiera Chelseas modell med att lagerhålla unga spelare.

Newcastle har antytt att de kanske måste sälja någon av sina stjärnor för FFP-skäl. Självklart innebär det enligt mindre sanningsenliga spanska Fichajes att Chelsea (eller Liverpool) kommer köpa Bruno Guimaraes.
    Fichajes påstår också att Chelsea kommer värva Dusan Vlahovic för 69m.

För de som kommer ihåg Adrian Mutus tid i Chelsea, som inte direkt var framgångsrik kanske finner den här artikeln om hans karaktär och påhitt roande. Läs den här>>
    Han är fortfarande skyldig Chelsea runt 12m pund i ersättning för vad han gjorde under tiden i klubben. något som vi har för oss att t o m CAS har fastslagit.

LÖRDAG 13:
Något ska ha hänt just före matchen idag som påverkade spelarna enligt Pochettino. Men han vill inte säga vad det var. Läs mer här>>

Mauricio Pochettino talade klarspråk efter Fulham-matchen och avfärdade helt alla rykten om Evan Ferguson (och ev andra spelare) genom att kategoriskt deklarera att han aldrig sagt att klubben behöver värva en anfallare.

Statistik som oroar (för väldigt bra statistik oroar då den alltid tar slut förr eller senare). Fulham har inte vunnit på Stamford Bridge sedan 1979. Chelsea har sedan dess vunnit två Champions League, sju FA Cuper och fem ligatitlar. Fulham slog dock Chelsea i ligan förra säsongen, på Craven Cottage. Senaste mötet där vann dock Chelsea med 2-0. (Dessutom dömer Anthony Taylor och det brukar aldrig bli bra för Chelsea).

FREDAG 12:
20.000 biljetter har sålts till nästa helgs toppmöte mellan Chelsea Women och Manchester United på Stamford Bridge.

Sun påstår att Chelsea har en lista om fem anfallare de kan tänka sig värva. Vi är väl inte helt bakom den listan och vihar svårt att se någon av de värvningarna bli av i januari, men vem vet. Det är ju mer än två veckor kvar på fönstret.
Juventus' Dusan Vlahovic, Sporting Lissabons Viktor Gyökeres, Bayer Leverkusens Victor Boniface och Brightons Evan Ferguson.

Fabrizio Romano säger det är klart men det har inte bekräftats. David Datro Fofana lånas ut till Burnley säsongen ut. Han ska läkarundersökas i morgon. Det är ett rent lån utan köpklausuler.

Tipparna: BBC tror faktiskt på 2-1 till Chelsea mot Fulham. Hans gästtippare är Spursfan och tror därför bara på 2-2.
    **Betfairs Dimitar Berbatov tror sällan på Chelsea numer, och det gör han väl inte nu heller då han tippar 1-1.
    **Även Skys expert tror på 1-1. Och att Willian kanske gör Fulhams mål. Frågan är väl vem ska göra mål i Chelsea? Det är myckdet lättare att gissa vem ska missa öppet mål igen.

Det spekuleras i att Ben Chilwell kanske gör come-back redan mot Fulham i morgon.

Chelsea sägs lagt ett bud om Benficas unge försvarare Antonio Silva om 60m €. det har nobbats av portugiserna som vet hur man ska klämma Chelsea på pengar (kom ihåg Enzo Fernandez's övergång förra januari). De kräver att ska någon köpa Silva får de betala full utköpsklausul om 120m €. Liverpool sägs också jaga honom.

Catarina Macario är tillbaka i träning, om än ej full träning. Så det lär nog dröja några veckor till innan hon kan bli aktuell för spel.

Annars mycket snack om att Victor Osinhem ska vara villig att gå till Chelsea. Det är nog betydligt mer än en vilja som behövs för att den affären ska kunna bli av.

18-årige jamaicanen Dujuan Richards har lyfts upp till Chelseas a-trupp. Han skrev kontrakt i somras men fick ansluta först i november när han fyllde 18 år.

TORSDAG 11:
Brighton och dess fans är trötta på Chelsea, de lär inte bli mindre trötta på oss trots att vi bekostat en stor del av deras nya träningsanläggning, när nu rykten börjar om att Chelsea vill ha Evan Ferguson. Han lär kosta upp mot samma summor som Caicedo så vi tror inte mycket på det ryktet.

Sam Kerr har opererats för sin korsbandsskada idag.

Det talas åter igen om Lautaro Martionez från Inter till Chelsea. Vi tror inte på det. Martinez har gjort det klart att han föredrar att stanna i den italienska ligan.

Tottenham påstås erbjuda 50m pund för Conor Gallagher.

ONSDAG 10:
Ian Maatsen ska vara klar med sin läkarundersökning hos Dortmund. Chelsea har ännu inte bekräftat om han förlängt sitt kontrakt med två år som det sades vara gjort. Vi får nog avvakta till det hela är helt klart, förmodligen under torsdagen.

Mauricio Pochettno har ännu en gång slätat över den pinsamma inställningen och insatsen mot Middlesbrough i går. Fler och fler frågar sig nu om han verkligen bryr sig. Om han gör det lyckas han inte förmedla det till spelarna. Han har haft nästan ett halvår nu och Chelsea är inte bättre än när han kom även om de glimtvis kan glänsa, men bara glimtvis. Vi talar inte om managerbyte men vi är besvikna så här långt på vad Pochettino inte åstadkommit.

Nya rykten, dock i Evening Standard, om AZ Alkmaars Vangelis Pavlidis, 25, till Chelsea.

TISDAG 9:
BBC säger att Ian Maatsen har accepterat Dortmunds bud och är villig att bli utlånad till den tyska klubben. Däremot verkar inte klubbarna vara överens än.
    Maatsen har utgående kontrakt så det verkar väldigt underligt om Chelsea lånar ut honom för att sedan förlora honom på en fri övergång i sommar.
    **BBC uppger att Maatsen förlänger sitt kontrakt med Chelsea i två år innan lånet blir av.

Belgiska rykten säger att Chelsea tävlar med Arsenal om att värva Evertons mittfältare Amadou Onana. För 50m pund.

Det kommer från Liverpool-håll så vi tar det för vad det är. Men de hävdar att Chelsea är överens med Napoli om en 120m € övergång för Victor Osinhem.

MÅNDAG 8:
Utlånade Alex Matos gjorde debut för Huddersfield redan igår i matchen mot Manchester City. Han gick ett gult kort redan efter 12 mnuter men fick väldigt mycket beröm för sin insats. Han hålls mycket högt inom Chelsea och med ordentligt med speltid i Terriers hoppas vi på en härlig utveckling för honom.

BlueCo, Chelseas ägargrupp har redan köpt Strasbourg. Vi har hört om intresse för Portimonense, delägande i Sporting Lissabon och Boca Juniors m fl i Argentina. Nu har Argentinas nye högerpresident Milei gått ut och stöttat sådana planer. Vissa argentinska klubbar vill förbli medlemsklubbar men andra är öppna för delägande från araber, amerikaner och andra.

Sportbladets tipsexpert kallar Chelsea ett lag av mjukglasspsyken - och vi kaninte säga emot. Faktum är att han nog har helt rätt. Han tippar också vinst eller oavgjort för Middlesbrough men vi hoppas nog att Chelsea skärper sig lite och faktiskt spelar bra, vilket de inte gjorde trots storsegern mot Preston.

Sam Kerrs korsbandsskada är andra gången hon har en sådan. Antalet korsbandsskador inom damfotbollen är förmodligen damfotbollens absolut största problem. Vad det beror på vet ingen riktigt, det talas om allt från skor anpassade för manliga fötter till mens - men så många som knäskadorna är numer måste damfotbollen överallt kraftsamla för att lösa problemet.

Pochettino och ledningen har haft samtal i går och i dag. Poch beskriver dem som normala samtal som de alltid har. Andra ser det som diskussioner om vad ska värvas (och säljas). Det som sägs är mestadels floskler som väntat men som CSFC försökt argumentera för ger Pochettino klart besked om att Chelsea måste inte sälja först för att värva. Chelsea riskerar inte bryta FFP-reglerna om de värvar i januari. Där gick mediernas favoritteori (som de förstås aldrig brytt sig om att kolla upp).

BBC ha gjort en analys öve rhur mycket (väldigt mycket) Chelsea kommer sakna Sam Kerr efter hennes olyckliga skada. Läs mer här>>

Athletic Bilbaos försvarare Aitor Paredes sågs vara en spelare Chelsea tittar på.

Chelsea ska ha haft ett möte i helgen mellan den sportsliga ledningen och Mauricio Pochettino om värvningar. Spekuleras görs det men än tycker vi inte det finns ett enda starkt rykte kring Chelsea hittills i transferfönstret, inte ens ryktet om Ian Maatsen till Dortmund. Starkaste ryktet tycks snarast vara Nathalie Björn till Chelsea. Frågan är om Chelsea kommer försöker hitta en ersättare till Sam Kerr eller om man räknar med att Catharina Maccario snart är spelklar, tillsammans med Aggie Beever-Jones och Mia Fischel.

Vi har under många års tid matats med att Kylian Mbappé ska till Real Madrid när, inte om, han lämnar PSG. Någon annan klubb ska aldrig varit intressant. Nu plötsligt har Mbappé själv börjat öppna upp för att han skulle vilja spela i England. Vissa klubbar lär snabbt ställa sig i kön, för det är iknte många som kommer ha råd med honom. Mestadels har han kopplats till Liverpool men om det är önsketänkande eller har något fog vet väl ingen just nu. Real Madrid ska gett honom ett kontraktsförslag då han nu i januari får förhandla med utländska klubbar, Mbappé ska inte blivit imponerad av förslaget. Gissa om det här kommer ge spaltmeter närmaste halvåret, för vi tror absolut inget händer i januari. Chelsea tillhör de klubbar som tros ha råd och vilja ha Mbappé.
    **Fast senare under måndagen annonserar Daily Mail att han är klar för Real Madrid så kanske kan dessa spekulationer avbrytas omgående. Bäst så kanske. I en annan artikel hävdar samma tidning att Real kommer värva Erling Haaland om de inte värvar Mbappé, så vi får kanske lida vidare.

     

 <<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>
Köp ALDRIG biljetter från Viagogo = blufföretag

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE