CHELSEA SWEDISH FAN CLUB
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
10   Chelsea FC 18 sp 6 v 4 o 8 f 29 - 28 mål 22 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea Women för målgörare
1     Chelsea W 9 sp 7 v 1 o 1 f 29 - 11 mål 22 p

18 - 24 dec 2023

NÄSTA MATCH: 27 dec kl 20.30 - CRYSTAL PALACE Viaplay
NÄSTA MATCH WOMEN 14 jan 24 kl 14.00 - WEST HAM - FA -

Nyheter v-51


JULAFTON 24:
Ingen julkapp för Chelseafansen och nu kan vi nog skriva av säsongen helt. Som någon sa, aldrig har någon betalat så mycket för att göra ett lag så dåligt.
    Missar man alla frilägen, visar man så uselt omdöme framför mål - vi kan inte förvänta oss att Chelsea ska kunna vinna matcher då missarna sänker hela laget.
    Laget usla disciplin måste få ett slut. Två kort för bortsparkade bollar. En avstängning på det. Ett för snack (Jacksons sjunde gula för snack). Så kort för filmning (fast det var billigt som fasen).Ett kort till bänken också. En skada, två avstängningar. Enda glädjeämnet Nkunku.
    Nästan halva säsongen gången och Chelsea är ännu sämre än vi fruktade de skulle vara i ombyggnaden och Pochettino ärligt talat motsvarar inte våra förväntningar ännu. Han måste hitta en lösning på slarv, usel disciplin och hur man spelar mot uppställda försvar.

Moises Caicedo fick feber igår och det är anledningen till att han saknas.

Pochettino blandar lite i sin laguppställning och det ser lite försiktigt ut, vilket kan vara klokt. Fast med två centrar!!!
Petrovic; Gusto, Disasi, Thiago Silva, Colwill, Ugochukwu, Gallagher (k), Sterling, Palmer, Jackson, Broja.
   avb: Bettinelli, Bergström, Badiashile, Maatsen, Lavia, Matos, Madueke, Mudryk, Nkunku
    Både Caicedo och Enzo saknas helt och matchhjälten från Newcastlematchen börjar på bänken.

Det svenska jultomtetraitionen säger inte att man får kol om man varit dålig. Det är dock den anglosaxiska. Vi får hoppas Chelsea får julklappar och inte kol idag.
    Men då det verkar lättare att vinna på lotto än förstå vilket Chelsea som Pochettinos lag kommer dyka upp som, vågar vi inte ens gissa. Vi bara hoppas. Chelsea har utan tvekan kvaliteten att slå Wolves, men kommer de göra det?

LÖRDAG 23:
Enzo Fernandez kommer inte kunna spela i morgon. Det kanske inte var sjukdom som Pochettino sa, utan han har en ljumskskada som tydligen ska vara ett problem han har haft tidigare.

Ibland, och tyvärr allt oftare, undrar man hur det står till ihjärnkontoren på vissa så kallade fans. Att de dessutom får ha tillgång till sociala medier gör det inte lättare, annat än för dem att spy sitt hat och visa sina sjuka sidor. Reece James har haft sju lårskador de senaste tre åren. Det i sig går att undra massor över, inte minst över hur det medicinska teamet hos Chelsea sköts. Men därifrån gå till att skicka hatmeddelanden och rasism till James för att han blir skadad - det är fullständigt obegripligt. (Skrivit av en vars största talang som spelare förmodligen var förmågan att bli skadad - tro det, ingen vill vara eller bli skadad.).

FREDAG 22:
Nkunku fick äntligen göra debut för Chelsea i veckan, på julafton kanske Romeo Lavia också kan göra det. Han är Noni Madueke är skadefria även om de stod med på listan och kommer nog kunna spela i helgmatcherna.
    Pochettino har bekräftat att Reece James har opererats. Poch verkar mer positiv till hur länge James blir borta än de första rapporterna som sa 3-4 månader.
    Nkunku kommer förmodligen inte starta mot Wolves men vi kan nog räkna med att han får speltid i sin jakt på full matchfitness.
   
Chelsea har gjort klart att de kommer inte gå med i A22s försök till en superliga utan kommer välja Uefas turneringar. (Liverpool är nu enda engelska klubb av toppklubbarna som inte tagit avstånd från A22).

Chelsea har elva spelare på skadelistan inför julaftons match mot Wolves, även om en sådan som Enzo är där efter sin sjukdom.

Datum för ligacupsemifinalerna mot Middlesbrough har satts. Matcherna ska spelas 9 januari och 23 januari hemma på Stamford.

TORSDAG 21:

Ännu fler dåliga nyheter: Reece James måste opereras. Vilket förmodligen kommer ske i Finland. Han kommer vara borta till sista veckorna av säsongen, minst tre-fyra månader.
    Frågan är om Chelsea nu inte måste titta på back-up på högerbacken. Att Malo Gusto kommer ersätta James på ett bra sätt är vi övertygade om, men även han har ju dragit på sig skador (och avstängningar) den här säsongen. Bakom dem har Cucurella och Disasi vikarierat på högerbackpositionen.

Bläcket, om sådant användes, hann inte ens bli torrt på EU-domstolens utslag i konkurrensmålet mellan Uefa och Super League, innan de senare lanserade sin senaste plan på att skapa en Superliga. Detta av A22 som de anonymt föredrar att kalla sig men är samma klubbar som försökte köra ned ESL i halsen på fansen. De tyska klubbarna har redan avfärdat förslaget och förbundit sig till att verka inom Uefas turneringar. Samma har Manchester United. Från Chelsea, ännu så länge bara tystnad men vi misstänker ju hur Boehly och Clearlake tänker. Premier Leaguehar också fördömt planerna och föredrar att jobba under Uefas paraply.
    Barcelona och Real Madrid däremot har våta drömmar om sin egen liga.
Läs mer här>> BBC
Sky Sport presenterar förslaget så här>>
Expressen kommenterar att fotbollen för skylla sig själv i den här artiken (som ev kommer låsas in)>>

Spanska, förstås, Sport hävdar att de klubbar som hoppade av ESL-förslaget, dvs t ex Chelsea och övriga engelska klubbar, nu kan betraffas med böter om 300m pund. Vi har mycket svårt att tro att något sådant kan komma att gå igenom men hotet finns där och kommer att viftas med ordentigt från Barca- och Real-håll och A22, som tekniskt sett är en annan organsiation men som ändå hotar med detta. Samtidigt menar de att Barca och Real (samt förmodligen Juventus) kommer belönas med ett lojalitetsbidrag om 1 miljard €.

EU-domstolen har slagit fast att Uefa och Fifa kan inte ha monopol på fotbollsturneringar. Deras förbud mot European Super league bröt mot EUs konkurrensregler. Ett jättekliv fram för Superligor över flera länder och andra saker som fansen inte vill ha men som giriga klubbägare verkligen vill ha.
    Läs mer här och frukta framtiden>>

TV-bolagen har sagt sitt och fyra Chelseamatcher har flyttats. Chelsea börjar tydligen bli attraktivare för tv-bolagen igen. En natch har fått ny tid men matcherna mot Wolves, Crystal Palace och Tottenham i februari har fått nya datum. Se spelschemat>>

ONSDAG 20:
Chelsea drog vinstlotten i lotten av semifinalerna i Carabao Cup. Vi slapp Liverpool. Vi fick ingen hemmamatch den här gången i första matchen, men vi fick det på papper klart svagaste motståndet, Middlesbrough. Matcherna ska börja spelas vecka 2. Returerna vecka 4. Liverpool möter Fulham.

Både Liverpool och West Ham ställde upp med A/B-lag fast en semifinalplats stod på spel. Liverpools A/B-lag förstås bättre än West Ham som måste spela sitt bästa lag i en sådan här match. Så Liverpool tog sista semifinalplatsen i Ligacupen när de utklassade Hammers.

UWCL grupp D
BK HÄCKEN DAMER    -   CHELSEA WOMEN    1-3
Plastmatta istället för Stamfords långsamma gräs. CSFC tror det snarare gynnar Chelsea än är en nackdel. De har tränat på plast då Cobham har plastgräs på flera planer, men vi är osäkra på om det är samma sort som i Göteborg. Chelsea behöver vinna för att vinna gruppen, vilket är viktigt för vi vill inte möta Barcelona innan vi måste, helst inte innan finalen (i en match har vi större chans att slå dem än i två, som vi ser det).
    Första riktiga farligheten är Häckens, en boll i ribban av Anvegård. 4 Det verkar också som domaren, polska, komemr tillåta hårt spel, åtminstone från ett av lagen.
    James skjuter ur favoritläget men rätt mitt i men Falk har problem att tippa den över. 10
    MÅL. Kaneryd vrider och vänder och lägger upp för Kerr som kan raka in bollen i nättaket och krysset. Klassmål, hur lyckades hon virka in den i det lilla hål som fanns? 14
    Chelsea är överlägsna spelmässigt och ser klart skarpare ut än senast. Kaneryd har haft en väldigt bra start mot sina gamla klubbkompisar. 22
    Cuthert kapas och Fossdalsa kortas. Det ser dock ut som skotskan kan fortsätta.
    Häcken kvitterar på en blixtsnabb omställning där Larisey kan möta bollen med huvudet och Musovic chanslös. 26 Mycket fint taget mål och en stor varning til Chelsea att inte släppa till sådana omställningslägen som de gjort flera gånger redan.
    Hayes måste få ordning på försvarsspelet, de jobbar ju inte hemåt trots att Häcken visat vilka hål de släpper till. Gång på gång, även efter målet. Chelsea rör sig också väldigt lite när de har boll framför Häcken. De verkar fått idéstopp efter kvitteringen.
    Stark press och inspel från Chelsea som avlsutas med skott över av James. 39
    Chelseas mittbackar har en riktig ovana i dag med att pressa väldigt högt och öppnar därför upp för Häckens omställningar. Det måste Hayes få stopp på i halvtid. Häcken bryr sig inte ens om att pressa vilket lockar upp mittbackarna i positioner de sedan inte kan ta sig ur viid Häckens omställningar. Vi säger nog att Mak Lind justnu leder taktikkampen. Chelsea verkar konfunderade.
  Som sagt. Men Musovic gör en riktigt bra räddning. 42
    Ingle skjuter men stor räddning av Flak. 44
    Kaneryd kommer in fint och slår en volley rakt på Falk. 45+1 Falk har gjort flera räddningar men de flesta har varit räddningar Chelsea gjort henne bra på då bollarna varit rakt på henne.
    -ANDRA-
Chelsea verkar inte lärt sig läxan från förra matchen och det gör oss besvikna på Hayes som inte brukar gå på rutin. Häcken gör en riktigt bra match men Chelsea verkar fortfarande inte vara helt närvarande utan tror de kan vinna på trekvartsfart. Den inställningen oroar oss.
    Carter ute och cyklar vid motståndarnas straffområde och lämnar helt öppet bakåt, lärde hon sig inget alls i första? Häcken kontrar och sätter bollen ännu en gång i ribban, sedan räddar Musovic ett skott men returen går ut till skytten innan Chelsea till slut fått folk på plats och kan få bort bollen. Vad håller de på med? 49
  Carter och Buchanan har spelat hela matchen hittills med huvudet under armen.
    MÅL. Cuthbert sätter bollen och räddar Chelseas ära (så här långt). Hon fick tid på sig att sikta och sätter bollen i bortra hörnet. 52 Ingle stod för assisten.
    Carter verkar lämnathjärnan hemma. Hon fortsätter gå högt upp i plan och stötbryter, och missar ännu en gång brytningen. 57
  Ingle som förutom assisten inte varit helt lyckad och lämnat defensiva luckor ersätts av Nüsken. Fleming in för Reiten som inte är i form efter sin skada. 56
    James dribblar och skjuter och Falk får bollen åter tätt på sig och får upp händerna. 60
    MÅL. Cuthbert tar sig in och går hela vägen till mål och skjuter i dålig vinkel via Falk in i mål. 65 Solomål.
    Sam Kerr tas av för Mia Fishel, lite tidigt för det tycker vi nog. 73
    Cuthbert skjuter utifrån men Falk har inga större problem med att ta det. 84 Hon har varit strålande i andra halvlek, Cuthbert alltså.
    Rytting Kaneryd som varit mycket bra går av för Aggie Beever-Jones. 86 (Men kommentatorn i SVT svamlar om att hon kommer från Everton när hon är en akademispelare för Chelsea...tror han kallade henne Agnes också. Påläsning behövs.)
    Fyra tilläggsminuter.
    Häcken gör mål av inhoppande Molly Johansson som ska lämna Häcken efter säsongen. Stort feldomslut dessutom. Hon var inte ens nära att vara offside när bollen slogs. VAR behövs även i damfotbollen. 90+3
**
Chelsea i topp i gruppen där de hör hemma, förhoppningsvis kommer Häcken hålla andraplatsen gruppspelet ut. Tyvärr för Häcken var det Paris som fann i den andra gruppmatchen, på straff.
    Erin Cuthbert förstås matchhjälte. Johanna Rytting Kaneryd mycket bra framförallt i första. Zecira Musovic gjorde vad hon kunde men hade hjälp av ribban. Carter och Buchanan får underkänt då de spelade med huvudet under armen och blev överspelade gång på gång då de försvann upp mot Häckens mål för att stötbryta.
    Känslan var dock att Chelsea underskattade ändå Häcken och inte lärde sig läxan från Stamford. Skillnaden var att i dag hade de skärpan vid motståndarnas mål. Försvarsspelet hos Chelsea är inte bra just nu. Där finns mycket jobb att göra.
    Nu blir det gås eller något sådant på julborden och vila ett par veckor innan nästa cupmöte, mot West Ham i FA Cupen ska spelas. Bra att ha den matchen före Man United-mötet då Chelsea är lite trögstartade efter uppehåll.
   


Vi får passa på att be om ursäkt då vi trodde Chelsea Womens nästa match skulle bli först 21 januari. Det stämmer så till vida att det är nästa ligamatch, men innan dess, den 14e, ska de spela mot West Ham i FA Cupen.

Chelsea Womens lag mot BK Häcken: Musovic, Lawrence, Buchanan, Carter, Charles, Ingle, Cuthbert, Rytting Kaneryd, James, Reiten, Kerr (k)
    avb: Berger, Hampton, Mjelde, Perisset, Brown, Nüsken, Fleming, Kirby, Beever-Jones, Fishel

Melanie Leupolz är sjuk och missar matchen i kväll. Det gör även Cankovic och Maccari. Inget sägs om Svitkova som varit borta länge och vi vet inte vilken skada hon har. Däremot lär Berger vara tillbaka (förhoppningsvis på bänken).

Chelsea, Fulham och Middlesbrough är klara för Ligacupens semfinaler. Antingen Liverpool eller West Ham blir det fjärde laget i kväll. Vi vet ju vilka vi önskar få i lotten och vilka vi hoppas slippa.

Fotboll ger konstiga reaktioner. En spelare gör ett jättemisstag, en annan spelare gör ett mindre misstag. Båda leder till mål för motståndarna, men bara det lilla misstaget ger rubriker som misstag. Som Chelseasupportrar är man tacksam för det ena och så frustrerad över hur många individuella misstag som gjorts försvarsmässigt och gett motståndarna mål den här säsongen.
    Men trots upprördheten under matchen över det stora misstaget måste vi ju vara stolta över hur Chelsea kämpade ända in i kaklet och sedan slog fyra perfekta straffar, den femte behövde de aldrig slå då Petrovic räddade den avgörande straffen.
    Nu hoppas vi på en julklapp från Chelsea på julafton också, en vinst mot Wolves.

Chelsea Womens måstematch (om de ska vinna gruppen) mot Häcken visas på DAZNs YouTube-kanal men kan även ses på SVT24.

Enzo Fernandez fick gå av tidigt mot Newcastle. Nu vet vi att han var sjuk och därför tvingades gå av. Han kände av det före match men ville försöka, det gick dock inte så han var tvingad att gå av. Han lider av en kronisk sjukdom som kallas pubalgia (vi kan inte hitta någon svensk term för det) som också Dusan Vlahovic och Leo Messi har drabbats av.
    Vissa sportskrivare hävdar dock att det inte är sjukdom utan ett kroniskt ljumskproblem.

TISDAG 19:
Chelsea är inte bara ett omoget lag, det är ett övermodigt lag också och den kombinationen är katastrofal. Hur mycket har inte individuella försvarsmisstag inte kostat oss denna säsong, minst hälften av målen bakåt eller mer känns det som?
    Ibland går det lätt att skylla på managern när spelet är som det är, som under Sarri. Men ingen kan ju skylla på Pochettino för att Boehly köpt ihop ett extremt omoget, oerfaret, ej färdigt lag som dessutom tycks tro de är bättre än de är bara för de spelar för Chelsea. Det är spelarna som är ansvariga för att Chelsea oftast stinker den här säsongen. (Det sagt av CSFC som aldrig var jätteenstuiiastiska över att han skulle ta över, men det är absollut inte Pochs fel att Chelsea är vad de är just nu. Lyssnar ens spelarna till honom?)
    Det fanns en tid då man alltid trodde på Chelsea. Den finns inte längre. De visar bra saker och så visar de att de är uusulsa trots all miljoner som spenderats på de här spelarna. Varav ingen visat sig vara värd pengarna, ändå ska de som gör mest säljas för de är akademiprodukter som ger bäst vinst. Fy fan för Boehlys Chelsea.
    CHELSEA VANN RÄTTVIST EFTER STRAFFAR MEN MEN MEN:... de var överlägsna Newcastle de måste börja vinna för de är bäst.
    Något annat vi är dödströtta på är att Viaplay som chockhöjt priserna för att få titta på dem klankar på Silva, särskilt när det inte är hans fel. Visst, Silva är långsammare än han var. Han ändå en av de bästa om inte den nästan allra bäste i Chelsea (vi kan bara hålla Sterling och Palmer bättre den här säsongen). Felstudsar är inte dåligt försvarsspel, det är otur. Det är tröttsam och lat sportkommentering. / Det är också rätt patetiskt att de inte kan räkna skador, då Chelsea har fler skador än Newcastle ändå säger de att Magpies har fler. DAGS ATT BOJKOTTA VIAPLAY, mest förstås för deras chockhöjning av priserna. Det finns alternativ.

Enzo tillbaka i startelvan och Mudryk vilas. En lite defensivare uppställning alltså,
Petrovic; Disasi, Silva, Badiashile, Colwill; Caicedo, Gallagher, Fernandez; Sterling, Jackson, Palmer.
  avb: Bettinelli, Bergström, Gilchrist, Gusto, Maatsen, Mudryk, Matos, Nkunku, Broja

Än är det inte över! Vi kan fortfarande få en fotboll där vissa klubbar väljer att spela mot varandra och utesluta alla andra. Frågan kan avgöras i EU-domstolen på torsdag och vi fruktar utfallet. Inga fans, bara vissa klubbar vill ha en Superliga. De ska avgöra om Uefa driver ett monopol som stoppar konkurrens på fotbollsmarknaden. Läs mer här>>
    Ni kan också läsa den här åsikten om det.>> (Vi kan inte garantera att artiklarna inte låses in av Sportbladet).

Vi trodde för några veckor sedan att vi skulle ha en bra chans mot ett skadedrabbat Newcastle, att Chelsea är skadedrabbat är vi nu så vana vid att vi ser det som normalttillståndet. Oj vad fel vi hade, vi blev fullständigt utklassade då vi som vanligt inte visste vilket Chelsea som skulle dyka upp. Det har vi ingen aning om i kväll heller men vi hoppas ju på det som vill prestera och visa vad de går för.

Newcastlelånet Lewis Hall får spela mot Chelsea i kvällens ligacupmatch om han blir uttagen. I Premier League får inte utlånade spelare möta sina moderklubbar men EFL har andra regler.

MÅNDAG 18:
Mauricio Pochettino antyder att Christopher Nkunku gör sin väldigt efterlängtade debut i Chelsea mot Newcastle. Det lär knappast dock bli en start utan som inhopp.
    Var Nkunku kommer spela är dock mycketmer osäkert. Poch ser honom som en nr 9, eller en nr 10, eller en nr 7 eller en nr 11. Det kan bli intressant att se var det blir plats för honom och räkna med att det kommer att experimenteras en del när han väl är fullt spelklar.

Chelsea har tio spelare på sin skadelista inför mötet med Newcastle.

Kvartsfinal i Ligacupen redan i morgon mellan två av ligans förmodligen värst skadedrabbade lag, Chelsea och Newcastle. De inhemska cuperna är ju Chelseas enda chans som det ser ut att bjuda på framgång i år så vi hoppas de ändå tar chansen. Vi håller ju åtminstone på att få tillbaka spelare från skada nu.
    Det kan bli en riktigt intressant match men vi litar ju inte riktigt på vårt Chelsea så vi hoppas mer än vi tror.

På julafton är det Chelsea mot Kalle Anka och hans vänner. Nästan. Matchen mot Wolverhampton kolliderar ju med julens största tv-tradition och i barnfamiljer är det långt från säkert att fotbollen vinner den matchen.
    Wolves är svårspelade, ojämna och svåra att gissa. Precis som Chelsea alltid är svåra att veta vilket lag som dyker upp.

Chelsea Women behåller sin trepoängsledning i ligan, nu före Manchester City. Nästa ligamtch är inte förrän 21 januari, och då mot en annan utmanare, förra årets tvåa Manchester United.
    Chelsea har dock inte visat bästa form efter landslagsuppehållet, snarare tvärtom. Och ännu har de en riktigt viktig match som väntar på onsdag, returen mot Häcken. En vinst är ett måste om de ska kunna vinna sin grupp och slippa lottas mot Barcelona direkt.
    Att de inte kunde vinna mot Häcken var en ordentligt besvikelse. Nu ska matchen spelas på plast viket faktiskt kan vara en fördel för Chelsea även om de inte är vana vid det, detta då Stamfords gräsmatta var väldigt trög och kanske ovattnad vilket gjorde Chelseas anfallsspel långsamt och lättläst.


   

 

Rykten, notiser m m, v-51


JULAFTON 24:
Victor Osinhem har förlängt med Napoli till 2026. Det lär inte hindra några rykten. Största skillnaden är att han nu har en fast utköpsklausul som sägs ligga på minst 112m pund.

LÖRDAG 23:
Ryktet om Ousmande Diomande, 20 årig försvarare i Sporting Lissabon är åter aktuellt. Han lär kosta 59m pund. Sporting har ju också Viktor Györkeres som de vill ha minst 85m för. Intressant i sammanhanget är förstås att Chelsea också försökt köpa in sig i Sporting Lissabon.

Ökande rykten också om Aaron Ramsdale från Arsenal till Chelsea. Chelsea behöver en målvakt även om Petrovic verkar lovande men det är ju på tok för tidigt att säga något om det efter ett kort inhopp och två matcher. Arsenal har värvat mycket från Chelsea de senaste åren, kanske dags för någon att gå motsatta vägen.

FREDAG 22:
Vad håller Chelsea på med? Ryktena om att klubben vill sälja Conor Gallagher fortsätter komma. Gäller det att han inte förlängt sitt kontrakt och de försöker använda dessa rykten som medel till att pressa honom till det eller? För samtidigt kommer det rykten om att Chelsera absolut inte under några omständigheter kommer sälja Gallagher till Tottenham som vill värva honom.

TORSDAG 21:
Tipparna: Betfairs Dimitar Berbatov tror inte på Chelsea utan att Wolves vinner med 1-0 på Kalle Ankatid på julafton.
    BBCs Chris Sutton och hans Fulhamstödjande gästtippare tror båda på 1-1. Men med samma brasklapp som även CSFC alltid har just nu; det beror på vilket Chelsea som tänker dyka upp.
    **Det är ett populärt tips då även Sky tippar 1-1.
   
PSG sägs bjudit över Chelsea och lyckats värva omsvärmade Corinthiantalangen Gabriel Moscardo. En spelare som sågs som mycket nära Chelsea innan större sedelbuntar lades fram. Även om Chelseas brist på sportslig framgång just nu säkert också kan spelat roll.
   
Chelseas försäljningar av spelare uppgår till 706m pund de senaste åren. Det är en siffra som är mer än dubbelt så stor som någon annan toppklubbs. Det pratas mycket om att Chelsea ska köpt spelare för en miljard men då de sålt så framgångsrikt är Chelseas manöverutrymme inom FFP mycket större än vad de flesta vet eller tror sig veta. Det framkommer i en intervju med fotbollsanalytikern Kieron Maguire.
    Det talas om spelare in redan i januari, men det talas också om flera spelarförsäljningar varav tre är trovärdiga; Malang Sarr, Trevoh Chalobah och Ian Maatsen. Även om medierna frossar i uppgiften om att Chelsea vill sälja Conor Gallagher mot vår och Pochettinos vilja. Lite känns det som skrämseltaktik för att Gallagher ännu inte förlängt sitt kontrakt. Det talades där om att största hindret var kontraktslängden men nu när kontrakt inte får vara längre än fem år borde det hindret övervunnits.

Det senaste om Ivan Toney som de flesta tycks tro i princip är klar för Arsenal är att Chelsea tvekar. 27-pringen förväntas kosta minst 80m pund, men han sägs också kräva en mycket stor signing-on-bonus som gör att åtminstone Chelsea tvekar. (Fast först på önskelistan står nog Victor Osinhem).

Vi trodde Lewis Halls låneavtal med Newcastle innebar en obligatorisk köpklausul. Nu sägs det att så är inte fallet. Så vi får se vad som händer med Lewis Hall i sommar.

Barcelona vill ha Andrey Santos som Steve Cooper höll utanför Nottingham. Frågan är vad Chelsea gör nu när Nottingham bytt manager, låter de Santos fullgöra sitt lån till Nottingham eller tar de som väntat hem Santos i januari? Självklart ska vi inte släppa honom till Barcelona, faktiskt inte ens på lån. Han behöver speltid vilket inite kommer bli jättemycket i Barcelona heller, särskilt inte med osäkerhet kring Xavis managerskap.

ONSDAG 20:
Vi har nu sett tre supergrova misstag av domarteamen i två av Chelseas UWCL-matcher. Chelsea drabbades dubbelt mot Real Madrid och tappade två poäng. Häcken fick ett övertidsmål felaktigt bortdömt. Målet hade dock inte räckt till för att ändra resultatet. Det visar dock att VAR måste tas in till slutspelet i UWCL, vi kan förstå det ekonomiska resonemanget att det inte finns ekonomi att ha VAR men nrä misstagen är så här ruskigt grova som de tre nämnda, då får väl Uefa gå in och helt enkelt bekosta VAR helt själva.

Inte Chelsea men Premier League har tagit det i våra ögon högst anmärkningsvärda beslutet att hela matchen mellan Bournenouth och Luton ska spelas om. Den avbröts vid 1-1 i 59e minuten då Lutons kapten Tom Lockyer kollapsade med hjärtbesvär. Vi kan inte förstå varför matchen ska spelas om helt och hållet, det naturliga hade väl varit att fortsätta från 59e minuten. Nu var det oavgjort så ingen direkt skada till någondera klubben men ändå...

Det är nu klart att Nuno Espirito Santo tar över Nottingham Forest.

Vi har inte hört ett pip tidigare men tydligen är Chelsea väldigt nära en värvning av 17-årige senegalesen Pape Daouda Diong från Darou Salam. Han ska ha varit på Stamford Bridge i går för kontraktsförhandlingar och se matchen.
    **Prislappen är tydligen 17,5m.

Romelu Lukakus framtid är fortfarande osäker. Nya rykten säger fortfarande att det kommer bli Saudiarabien. Lukaku är erbjuden ett tvåårskontrakt värt 30m € per år.

TISDAG 19:
Så har den andre managern fått gå. Nottinghams Steve Cooper har sparkats av deras grekiske ägare Marinakis och det tippas att Nuno Espirito Santo, tidigare Wolves och Tottenham kommer att ta över.

Det påstås att en övergång för Trevoh Chalobah, som fortfarande är skadad, till Roma blev klar i går på ett möte mellan klubbarna. Vi får väl se i januari när fönstret öppnas men det är troligt att Chalobah lämnar. Chelsea brukar ju sälja sina lovande backar. Chelsea lär få 35m pund.

Mauricio Pochettino öser beröm över 18-åringen Alex Matos, en mittfältare som kom från Norwich i somras. Han har redan gjort debut i Chelsea och varit på bänken de senaste matcherna. Läs mer här>>

De engelska självutnämnda transferskrivárna, som sällan har många rätt, hävdar envist att Chelsea tänker sälja Cnor Gallagher emot Pochettinos vilja i januari om Chelsea får 50m pund. istället ska man köpa någon annan. En del säger Chelsea kommer rea ut honom för 40m. Liverpool en av många klubbar som gärna ser det hända. Chelseas supportrar vill absolut inte se ledningen göra arslen av sig själva igen för att köpa någon 16-åring som inte får spela på 2-3 år och inte kommer bli bra på 5-7 år.
   Roande nog är Football Insider som väldigt gärna vill sälja spelare, är ett av få medier som hävdar att Chelsea inte kommer sälja Gallagher.

En däremot som även CSFC misstänker kommer lämna är Ian Maatsen som ännu inte fått spela i den position vi tror är den han föredrar (vänsterback) under Pochettino och som inte förnyat sitt kontrakt. Roma är den senaste klubben som är intresserade. Tidigare har det talats om Man City, West Ham med flera.

MÅNDAG 18:
Chelsea har inte bekräftat men ryktet säger att Marc Cucurellas "lilla skadekänning" kan hålla honom borta till i februari.
    Några av Chelseas andra långtidsskadade har fått preliminära datum för en återkomst. Wesley Fofana förväntas inte vara tillbaka förrän första veckan i mars. Reece James sista januari. Samma för Robert Sanachez, vars skada också sades vara lättare. Noni Madueke och Romeo Lavia precis till nyåret. Ben Chillwell första eller andra veckan i januari. Övriga skador har inte fått något förväntat återkomstdatum.

Ett nytt rykte är Torinos 24-årige försvarare Alessandro Buongiorno för 35m pund.

I dag sägs det att Chelsea kommer ta beslut om Reece James måste opereras för sin lårskada.

     

 <<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>
Köp ALDRIG biljetter från Viagogo = blufföretag

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE