CHELSEA SWEDISH FAN CLUB
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
10   Chelsea FC 17 sp 6 v 4 o 7 f 28 - 26 mål 22 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea Women för målgörare
1     Chelsea W 10 sp 8 v 1 o 1 f 32 - 11 mål 25 p

11 - 17 dec 2023

NÄSTA MATCH: 19 dec kl 21.00 - NEWCASTLE - LC Viaplay
NÄSTA MATCH WOMEN 20 dec kl 21.00 - Häcken - CL DAZN YouTube

Nyheter v-50


SÖNDAG 17:
WSL
BRISTOL CITY W  -     CHELSEA WOMEN       0-3
Nüsken är nära med en nick på en hörna. 2
    Bristol visade att de är inte ofarliga när de är nära att få en spelare frispelad och strax eftyer ännu en bra chans för dem, men skottet blockeras. 7
    Bra chans när Kerr lägger hpp föfrCuthbvert men skottet täcks. 10
    Bristol slog Liverpool förra veckan. Samma Liverpool slog Man United idag med 2-1 och hjälpte Chelsea i toppen.
    MÅL. Lauren James med ett av sina skott just utanför straffområdet. 17 Hennes sjunde i ligan men hon blev passerad av Citys Bunny Shaw som gjort tre mål i deras match mot Everton. City ny tvåa iligan just nu.
    Charles kortas efter ett dåligt pass från Lawrence som hon jagar ned. Rätt billigt men. 24
    Vi kan inte säga att Chelsea är överlägsna eller ens att de imponerar för Bristol bjuder bra motstånd. Chelsea har dock varit något vassare framför mål. 29
    MÅL. Charles in och förbi Kerr och bollen nickas högt upp av en försvarare, Cuthbert väntar in bollen och smackar in den i mål. 34 Två väldigt fina mål. Bristol har dock inte slagits ned utan försöker bra igen även om Chelsea försvarar sig bra.
    Kerr nära men mv stoppar bollen och Chelsea hittar ingen öppning. 40
    Hannah Hampton rusar ut och stoppar ett friläge för Bristol. Det var andra gången försvaret släppte en spelare helt fri centralt. 43 Mycket bra räddning. Chelsea lider ingen brist på bra målvakter. Det är Mjelde som tappar positionen och Carter tvingas över på fel sida och det blir helt öppet.
    Ännu enbra räddning av Bristols mv Clarke när Kerr kommer nästan loss. 45
    -ANDRA-
En försiktigare inledning på andra av Chelsea och Bristol tar sig fram men kan inte avsluta.
    Tre jättechanser för Chelsea. Cuthbert i bra läge att skjuta men passar till Kirby som inte får iväg något bra skott och inte kan fånga in sin retur, men Reiten får skottläge och bollen träffar huvudet på en försvarare. 56
    Kirby slår till med en halvvolley efter att James satt ett långskott igen i kryssribban, men mv räddar Kirbys skott och Bristol får iväg bollen. 56
    Det är ju Brighton som kallas The Seagulls men det verkar inte Bristols fiskmåsar bry sig om då de flyger patrull framför kameran som sitter myckethögt upp på Ashton Gate.
    MÅL. Kerr har nu skjutit, nickat in sig. Reiten för inlägget. Mv borde kanske gjort lite bättre där då hon hade tid att täcka vid stolpen. 59
    Fishel in för Kerr som vilas inför onsdag. 65 Beever-Jones för Reiten.
    Maika Hamano får göra sin debut istället för Kirby. Fleming in för James. 74 Eve Perisset in för Lawrence, 78. Nüsken spelar mittback nu.
    Cuthbert gör allt rätt utom det sista. Utanför från nära håll. 79
    ABJ nära göra mål igen men mv kastar sig framförfötterna och klarar det på bekostnad av en smäll mot huvudet. 80
    ABJ nära igen men lyfter bollen över på en fin framspelning av Fleming. 84
    Bristols målvakt Olivia Clarke tvingas gå av efter smällen hon fick. 88 Hon kan dock gå av själv.
    ABJ tester målvakten med ett långskott som hon dock styr undan. 90 Åtta minuter tillägg.
   Charles får sitt andra gula kort efter det första var rätt billigt. Domaren lät spelet gå vidare innan kortet kom upp sent. 90+6 Charles missar nu toppmötet mot Man United i januari. Så dumt.
    17-3 i målchanser, 73% boll.
**
En fullt godkänd match av Chelsea med ett par härliga mål och två debutanter, men ändå också en påminnelse om hur mycket bättre hela WSL har blivit. Trots den klara segern. Bottenlaget Bristol gav inte upp och även om de saknade det sista helt skapade de oro i Chelsea. Helgen har ju också visat att de fyra gäng absolut inte kan nonchalera någon motståndare längre. Både Arsenal och United förlorade mot lag utanför den gruppen.
    Utvisningen på Charles var dock mycket onödig.


Hannah Hampton får göra sin debut för Chelsea i mål. En stark startelva är det men med viss rotation. Maika Hamano kan göra sin debut efter lånet till Hammarby och den tuffa axelskadan.
Hampton: Lawrence, Nüsken, Carter, Charles; Ingle, Cuthbert; James, Kirby, Reiten; Kerr
    avb: Musovic, Perisset, Fleming, Brown, Rytting Kaneryd, Beever-Jones, Fishel, Hamano

Tottenhams damer gav Chelsea fin hjälp i går genom att besegra det Arsenal som slog Chelsea förra helgen. Det gör att Chelsea kan behålla sitt trepoängsförsprång i toppen av tabellen, OM Chelsea slår Bristol vilket de normalt ska göra. Fast som Chelsea spelat i de två senaste matcherna kan vi inte ta det för givet då Bristol må ligga näst sist men de är inte ofarliga. De har spelat bra de senaste matcherna.
    Man United har en svår match mot Liverpool, de andra utmanarna Man City har en på papper enklare mot Everton om än borta.

LÖRDAG 16:
Ingen match att hänga i julgranen för dem som börjat dekorera den, men en vinst och en hållen nolla. Det är vi tacksamma för. Bra andra halvlek, en första att glömma.
    Lite oroande var det att Palmer gick rakt ut och haltade lite när han byttes ut.

Får vi fira en vinst, får vi uppleva ett Chelsea vi kan tro på mot Sheffield. Det här är laget som ska göra det i så fall:
Petrovic, Disasi, Thiago Silva, Badiashile, Colwill, Caicedo, Gallagher, Sterling, Palmer, Mudryk, Jackson
    avb: Fernandez, Bettinelli, Nkunku, Broja, Gusto, Maatsen, Gilchrist, Bergstrom, Matos
    Enzo på bänken och Gusto, Bettinelli soch Nkunku tillbaka på bänken efter sina skador.

Tottenham Women slog mycket överraskande Arsenal W i WSL i dag med enda målet. Vilket gör det ännu mer viktigt att Chelsea hittar sig själva och slår Bristol City i morgon. För det var en mycket oväntad utveckling i titeljakten som hjälper Chelsea mycket.

Christopher Nkunku är med i truppen i dag.

Cole Palmer, Raheem Sterling och Enzo Fernandez ligger alla på fyra gula kort och riskerar avstängning om de får kort i dag.

FREDAG 15:
Pochettino straffade inte spelarna efter Everton-fiaskot utan lät dem ha en julmiddag. Något han säger var mycket bra för laget och band dem samman.
    De hade också ett jiufirande med spelarna och deras familjer i går på Cobham.
Chelsea har tolv (12) spelare på skadelistan inför morgondagerns match. Det anger de officiellt.

En vecka för Chelseasupportrar att försöka glömma, antingen genom överintag av julglögg eller på något annat sätt. För det finns inget som något av Chelseas lag presterat denna vecka som vi vill komma ihåg.
    Tipparna tror Chelsea kan avsluta med en vinst, vi känner oss så luttrade att hade vi tippat stryktips hade vi helgarderat mot Sheffield. Vi är långt ifrån övertygade om Chelsea mot botten-Sheffield, eller ens tjejerna mot nästanbotten-Bristol.

TORSDAG 14:
UWCL grupp D
CHELSEA WOMEN   –   HÄCKEN D      0-0
Nära men några decimeter från att nå Kerr redan försrta minuten. Tyvärr envisas Chelsea ta för mycket betalt och idiotiskt nog väljer de att bara öppna läktaren, West Stand där kamerorna finns så det ser ut som under pandemin att se på tv.
    Kirby skadas, får ett sår på knät av dobbarna av en Häckenspelare. 4
    Det är totalt överläge för Chelsea inledningsvis. Bara mål saknas.Fyra hörnor på 9 min.
    Kirby får bollen lite för långt framför sig så Falk hinner ut. 11
    Kvaerten spelad och det enda man inte kan förstå är att Chelsea inte tagit ledningen. Sedan tappar Chelsea koncentrationen i några minuter och Häcken skapar lite möjligheter.
    Vi måste dock säga att kommentatorerna i SVT är int4 särskilt med, flera gånger fel spelare so, de påstår är inblandad och konstiga halvfakta spridda om Chelsea vars sanningshalt kan diskuteras. Det är väl ok att vara svenskorienterad men någon måtta får det vara.
    Chelsea väggar mycket och möter ett lågt stående uppställt Häcken. Inga omställningsmöjligheter direkt i den här matchen. Sjätte hörnan. 20 Chelsea spelar för plottrigt.
    Cuthbert i ribban och Chelsea får inte in returen heller. 28 Frågeteckden om bollen inte var över linjen, ingen teknologi i matchen dock. Reprisen tyder dock på att den studsade rakt ned på linjen.
    Chelsea fortsätter söka pass istället för att gå på mål, högst irriterande då passen blivit för dåliga. 30
    Kerr ännu en gång istället för att gå för mål. Passet till Kaneryd tar på en försvarare och studsar på Kaneryds arm. 32 Kerr verkar närmast målskygg och försöker spela för mycket istället för att vara självisk och göra det själv. Många offside på henne också.
    Ett överlägset Chelsea men ärligt talat är det underkänt, rent svagt att de inte har tagit ledningen. Häcken är inte ofarliga i sina snabba omställningar.
    10-2 i omställningar, 68% boll men ändå för lite skapat.
    -ANDRA-
Kerr står inte alls att känna igen. hon har tappat modet och hennes passningar når sällan sin adress när hon inte vågar gå för det själv. Hon säger själv hon är nära form igen, men visar det inte.
   Chelsea är om möjligt ännu sämre i början av andra och Häcken våfgar mer. 54
    Kaneryd helt frimed Falk och Falk räddar. Du milde vilken miss. 59 Eller kanske rättare, vilken räddning. Underbart pass från Cuthbert.
  Ribba efter hörna. Kerr denna gånge. 60 Lite mer skärpa i Chelseas spel, de kanske har vaknat och insett att det räcker inte med att ha spelet.
    James och Nüsken in. Otroligt nog för Cuthbert och Kaneryd, vi fattar inget. 64 För oss har Cuthbert varit bäste Chelseaspelare.
    James hittar Kerr som nickar i mål, tajt offside dock. 73
    Reiten som inte visat mycket efter sin skada byts in mot Aggie Beeever-Jones som gjort mål i varje match hon spelat hittills. 74
    Fishel in för Kirby. 80
    Bra frisparksläge, utanför. Summerar Chelseas insats. 90+5
    22-6 i målchanser, noll mål. xG 2,67, 66% boll.
**
En riktigt dålig insats. Chelsea Women visar riktigt svag form och ännu sämre inställning efter landslagsuppehållet. Det är som de tror allt ska ordna sig utan att de ska behöva anstränga sig. De underskattade Arsenals vilja och de underskattade Häcken. Vi förstår inte heller Emma Hayes byten idag. Hon tar ut två spelare som kanske stod för det mesta framåt. Att ersättarna var bra innebär inte att det var rätt spelare som togs av. Det har kommit ordentligt med grus i maskineriet för Chelsea Women plötsligt.
    Häcken var inte nära att göra mål ävenom de hade några hotande omställningar men är man så överlägsen som Chelsea utan att göra mål kan man inte få godkänt. Skämskudde Chelsea. Vi ger bara Cuthbert och Buchanan och kanske Charles godkänt.

Paris FC slog Real Madrid i den andra matchen i gruppen med 2-1 vilket gör gruppen mycket jämn just nu.

Emma Hayes byter målvakt. Zecira Musovic får chansen, Berger inte ens på bänken. Kirby och Reiten startar också, tack för det. James som tydligen inte är i balans på bänken.
Musovic - Perisset, Buchanan, Carter, Charles - Ingle, Cuthbert - Kirby, Kerr, Rytting Kaneryd
  avb: Hampton, Beever-Jones, Brown, Fishel, Fleming, James, Mjelde, Nüsken

Millie Bright är fortfarande skadad, Aniek Nouwen är borta för säsongen (vi vet inte med vilken skada men den måste vara allvarlig), Catarina Maccario, Jlelena Cankovic och Katerina Svitkova är fortfarande inte spelklara från sina skador.

Häcken leder Chelseas Champions Leaguegrupp och har slagit både Paris och Real Madrid, något Chelsea inte klarat av (mycket tack vara en viss domarinsats visserligen). Så förhoppningsvis pratar Emma Hayes inte strunt om att det bara är en vanlig match. Vi såg ju vad den inställningen var värd i söndags då de helt klart gick ut och undervärderade sin allra främsta konkurrent i ligan och vägrade göra jobbet. (Visst, att målvakten hade en riktigt dålig dag spelade också stor roll och sänkte väl moralen en hel del - men vi vet ju inte om Hayes tänker ge Berger ännu fler chanser, någon gång måste hon väl utnyttjat alla chanser...? Det är ju inte så att Chelsea saknar målvaktsalternativ.).
    Emma Hayes har gått ut och sagt att Lauren James mår mycket dåligt över all skit och rasism hon har fått över sociala medier sedan i söndags. Det kanske är en indikation på att James vilas mot Häcken.

ONSDAG 13:
Emma Hayes är nominerad till Årets Manager inom FIFA.

Chelsea Womens möte mot Häcken visas på SVT play imorgon, dock inte den tid som text-tv uppger. Den visas också på DAZN YouTube-kanal.

Trevlig Lucia. Hoppas lussekatterna gör er gladare än Chelsea gjort på oss på sistone.

Torsdag spelar Chelsea mot Häcken i UWCL. Häcken leder gruppen, Chelsea måste vinna om de ska gå ut som etta ur sin grupp.
    Vi var beredda att rekommendera Emma Hayes två nödvändiga petningar. Ann-Katrin Berger för hon är en ren säkerhetsrisk numera och vi kan inte förstå att hon är förstemålvakt i ett Chelsea med fyra (en utlånad) landslagsmålvakter. Berger får ta på sig minst tre av målen i söndags. Får hon spela tror vi mycket mindre på Hayes som manager då hon då visar att hon inte vågar ta de tuffa besluten.
    Vi hade också tänkt att Hayes borde visat Lauren James att hennes omogna uppträdande på plan inte är acceptabelt. Dock med tanke på det hat, den racism som James fått uppleva gör att vi ändrat oss, Hayes borde kanske starta henne för att visa hatarna av damfotboll, av spelare med en annan hudfärg och rent allmänt dessa vidriga sociala medie-äckel som vräker ut vidrigheter att vi lyssnar inte. Så nu vill vi att James startar och visar dem. (Men James måste växa upp och sluta med sina fula efterslängar).

TISDAG 12:
Lauren James visade en obehaglig sida, igen, av sin personlighet mot Arsenal när hon i total frustration begick ett ful sak som kunde renderat henne en utvisning. Hon slapp undan med gult, vilket hon nog får tacka avsaknaden av VAR för. (Arsenal var också glada över att VAR inte fanns då vi är övertygade om att ett av deras mål var offside). Det är tyvärr inte första gången James gör fullständigt omogna saker på plan. Vad hon gjorde i VM vet alla, hon har också tidigare den här säsongen visat att hon har inte kontroll över sitt temperament.
  Därifrån dock till att hon ska behöva utstå hat och hets och rasism - det är ett väldigt långt steg och det har gått så långt att Chelsea tvingats gå ut med ett uttalanden om att klubben ställer sig bakom James. Läs mer här>>
    Något mycket ovanligt vilket visar vilken nivå hatet har. Säkerligen är det många misogyna stackare, så kallade supportrar som hatar damfotboll som står bakom.

Vi pratade tidigare i dag, här bredvid, om att Conor Gallagher inte vill förlänga med Chelsea ännu. En av anledningarna lär varit att Chelsea ville han skulle förlänga med åtta år vilket Gallagher inte ville binda sig för.
    Nu är den frågan avgjord för i dag har Premier League beslutat att inga nya kontrakt får vara längre än fem (5) år långa. Vilket verkligen ställer till det för Boehlys strategi i Chelsea. Redan skrivna kontrakt påverkas inte.
    Läs mer här>>
    **Femton klubbar röstade för begränsningen, minst sagt överraskande var att Chelsea var en av dem.

Reece James ska i dag undersökas av en specialist på lårskador. Tipset lär vara att han kommer vara borta i många månader, kanske måste han opereras.
    **Chelsea har släppt ett s k statement om hans skada. Som säger absolut ingenting alls mer än att han är skadad. Medierna hävdar minst tre månader förmodligen mer.

Chelsea Women har lottats i FA Cupen hemma mot West Ham- Chelsea är titelförsvarare och matchen spelas 14 februari.

Inte sedan Chelsea åkte hiss mellan divisionerna och klubben var kidnappad av huliganerna i början av 80-talet (framförallt det senaste) har vi känt så lite entusiasm över Chelsea som nu. Det är inte bara resuitaten även om de förstås spelar stor roll, det är hur klubben uppträder, hur ledningen agerar, hur de är mer intresserade av att ta pengar av fansen än öka åskådarsiffrorna som gör detta. Hur de närmast stoltserar med sin inkompetens i frågan om att bygga ett lag. Det är helt och hållet de nya ägarnas fel och hur de förstört klubben och hur de rekryterat ja-sägare som genomför planerna. Förhoppningsvis inte bortom all räddning men vi börjar känna oss som Man U-fans i uppfattningen om klubbens ägare. Resultmässigt är det också väldigt tufft att vara Chelseasupporter just nu även om vi trodde oss ha bara realistiska förväntningar inför säsongen när vi trodde att vi kanske skulle kunna klara en Conference Leagueplats. BBC visar i siffror verkligheten och vi kan prata oss blå i ansiktet om framtid och talang och allt sådant, fotboll är en dagsaktuell vara. Vilket i Chelseas fall inte väcker optmistim. Chelsea är engelsk toppfotboll sämsta lag statistiskt under 2023. Läs mer här>>

MÅNDAG 11:
Det är tungt att vara Chelseasupporter nu. Inte ens tjejerna gjorde oss glada i helgen.
    Det var dålig inställning och Arsenals motivation körde över dem, mycket väl hjälpta av fel laguttagning av Emma Hayes som vägrade se matchen som något annat än en vanlig match. Det var det inte och var aldrig i närheten av att vara det innan heller. 59.042 personer på läktaren var rekord för en engelsk WSL-match. Mellan de två favorittippade titelkandidaterna. I en match som mycket väl kan avgjort ligan och Chelsea kom ut och blev överraskade över Arsenals motivation och vilja.
    Att sedan vår målvakt direkt får ta på sig tre av målen och inte direkt imponerade på ett till - det hjälpte ju inte. Ann-Katrin Berger har alltid något stort misstag i sig, liksom en stor räddning men rätt länge nu har misstagen stört mer än räddningarna har glatt. Målvakter och managers verkar dock ha ett särskilt band. Målvakter tillåts helt klart fler misstag än utespelare innan de byts ut. Men i Chelsea som har fyra landslagsmålvakter, även om en är utlånad måste dagsformen avgöra mer än historiken för en målvakt. Om Berger inte vilas på torsdag kommer vi ifrågasätta Emma Hayes omdöme denna hennes sista säsong.
    För på torsdag väntar tredje matchen i gruppspelet i Champions League, mot gruppettan Häcken! En match Chelsea nog måste vinna hemma på Stamford. Tyvärr knappast inför en rekordpublik då Chelsea tyvärr tycker det är viktigare att hålla uppe biljettpriset än att locka fler åskådare till matcherna.

Herrlaget möter jumbon Sheffield United som bytte manager och genast tog en trepoängare. Vi kan inte se detta Chelsea som favoriter i matchen. Chelsea är extra dåliga på hemmaplan och med skadelistan och framförallt att spelarna inte ser ut att vilja spela för Chelsea längre är vi inte optimister. Till och med Mauricio Pochettino såg helt uppgiven ut. Vi tror inte han längre vet hur han ska få de här spelarna att spela för Chelsea. Chelsea för ögonblicket behöver en manager lite mer som Sean Dyche som verkligen kan tända ett lag, men än mer behöver de en ryggrad starkare än den amöbaliknande icke-ryggrad som vi har tack vare att ledningen sålt alla erfarna spelare och ledare i laget.
    Det absolut enda som gladde oss i matchen mot Everton var att Mykhailo Mudryk allt mer lever upp till sitt löfte som spelare. Kan han bara också börja bidra med mål så är det något att se fram emot. Det är inga jättekliv han tar men det ser bättre ut för varje match och när Cucurella är den bäste i backlinjen... Mudryk är långt från sin prislapp även om den inte är 88m som medierna vill påstå utan snarare 60m, som kan bli 88 om alla add-ons slår ut.
    Nästan halva säsongen har gått och vi måste redan nu skriva av den. Det är högst tveksamt nu om Chelsea ens hamnar på övre halvan av tabellen.
    Även om laget behöver en manager som kan få ihop dem och kämpa för klubben avskriver vi inte alls Pochettino. Vi är dock helt övertygade om att han trodde aldrig att uppgiften skulle bli så omöjlig som den ser ut just nu. Han får ju inte respons på något alls som han gör med laget.

Det är europaspel i veckan för tjejerna och för klubbarna som gör saker rätt i England. Killarna lär knappast få uppleva det nästa säsong heller och utan det kommer Chelsea knappast kunna attrahera spelare som är bättre än de vi har framöver heller.
    En liten varning, på text-tv påstår SVT att Chelsea W spelar mot Häcken kl 10.00 på torsdag. Det stämmer absolut inte. Rätt starttid är 21.00.
   

 

Rykten, notiser m m, v-50


SÖNDAG 17:
Jessie Fleming har blivit Årets Spelare i Canada.

Flunsan går i Chelseas damtrupp och det är en anledning till att Ann-Katrin Berger saknas.

Det verkade inte allvarligt. Allt Chelsea sagt är att det är en vristskada. Nu verkar det som det är klart allvarligare och Chelsea har inte bekräftat det, men det verkar som Marc Cucurella har tvingats operera sin vrist.

Sporting Lissabon sägs satt en prislapp om hisnande 85m pund för Viktor Gyökeres.

Ung, lovande spelare och du kopplas direkt till Chelsea. Den senaste är River Plates unge anfallare Claudio Echeverri  som gjorde succé i U17-VM. Han lär kosta minst 25m € och jagas också av Barcelona och Real Madrid.

LÖRDAG 16:
Chelsea sägs nu tävla med Newcastle om att värva Arsenals Aaron Ramsdale i januari. Båda klubbarna har sina förstemålvakter skadade.

FREDAG 15:
Kendry Paez kommer till Cobham för att träna med Chelsea nästa vecka. Detta trots att Paez som Chelsea värvade i somras inte får ansluta till Chelsea förrän om 1,5 år. När han fyllt 18. Chelsea planerar ändå att ta över honom för att slussa in honom i klubben vid olika tillfällen under den perioden.

Fulhams Joao Palhinha, 28., är eftersökt, inte minst av Bayern dit han väntas gå snart.  För 60m €. Nu lär Chelsea gett sig in i jakten på honom. Ryktet kommer dock från Fichajes så...

TORSDAG 14:
Tipparna: Skys Lewis Jones tror faktiskt på Chelsea mot Sheffield. Vinst med 2-0.
    BBC tror på 2-0 till Chelsea och deras gästtippare (Newcastle-fan) tror på 3-1.
    **Betfairs Berbatov säger 1-0 till Chelsea, men högst motvilligt verkar det som.

Engelska klubbar värkte ut 219m pund i agent-arvoden 2023.

Borussia Mönchelgladbacks högerback Nico Elvedi, 30, sägs vara aktuell som ersättare för Reece James i januari. För 30m pund. Vi tvivlar, för även om Malo Gusto också är skadad har han inte alls den profil Chelsea söker.

Victor Osinhem förväntas inom mycket kort skriva på en kontraktsförlängning med Napoli. Den lär intebetyda så mycket sägs det förutom att den stoppar en övergång i januari (och förmodligen sätter ett skyhögt utköpsbelopp). Osinhe förväntas ändå lämna Napoli nästa sommar.
   ** Senare uppgifter säger att Osinhem i det nya kontraktet kommer ha en utköpsklausul om 112-120m pund. Så varför skriver Napoli nytt kontrakt då de idag kräver mer pengar för Osinhem?

Förväntningarna är skyhöga och förhoppningsvis inte knäckande för Christopher Nkunku inför hans allt ivrigare emotsedda comeback och debut för Chelsea i tävlingssammanhang. Läs denna artikel i BBC>>

Marc Cucurella har ett problem med en vrist och plötsligt kanske skadelistan utökas ytterligare.

Bayern München är intresserade och Chelsea sägs vara villiga, att sälja Axel Disasi trots att han kom så sent som i somras.

Federico Valverde var inte ett dugg intresserad av att lämna Real Madrid i somras, ändå vill Pochettino, om vi ska tro vissa medier värva honom till varje pris. Ett dödfött rykte men det ger ju klick och vi måste redovisa det. Valverde kommer inte lämna Real för Chelsea varken i januari eller i sommar om inget helt oförutsett inträffar.

Italienska rykten säger att Chelsea kommer kunna värva Dusan Vlahovic för reapriset 40m€ (rea och rea, men han kostade Juventus 80 så...).

Vi tror det när vi ser det men Chelseaspelaren Romelu Lukaku, just nu utlånad till Roma, sägs kommit överens med en saudi-klubb om ett enormt kontrakt i sommar. Hoppas det också innebär att Chelsea får tillbaka en hyfsad slant på de pengar de slängt på honom under åren.
    Andra källor säger att ett avtal mellan Roma och Chelsea kring Lukaku för nästa säsong redan är klart och klappat. Tydligen ett tvåårslån... vilket verkligen visar vilken usel affär Lukaku blev.

Inga klara besked från Chelsea om Reece James senaste skada. De säger bara att de fortfarande utvärderar, flera dagar efteråt. Andra källor hävdar att man nu ändå överväger att operera James då det sannerligen inte är första gången han har besvär med samma skada.

TISDAG 12:
Mindre trovärdiga medier i England hävdar att Chelsea har en önskelista om fem anfallare de vill värva i januari. Det unika är att på listan finns två svenskar.
    Listan innehåller förstås de ständigt aktuella namnen Victor Osinhem och Ivan Toney. Men också Viktor Gyökeres och Roony Bardghji. (Det sistnnämnda namnet kan knappast vara för att lösa problemet redan i januari...). Femte namn är Club Brugges Antonio Nusa som lär nobbat Chelsea i somras. Han är också ung, 18 år.
    Vi tar listan med en stor dos salt.

Pat Nevin tillhör, liksom CSFC, som inte tror på Chelseas rekryteringsmodell, att big data bestämmer vilka som ska värvas. Det ger han uttryck för här>>
    Han menar att Chelsea ser ut som ett lag som satts ihop av algoritm. Vi kan bara hålla med och hoppas på en förändring, helst genom att de ansvariga lämnar.

Ett nytt rykte är Sporting Lissabons Viktor Gyökeres. Han knyts nu till Chelsea. Vi får se om det finns någon substans bakom det ryktet men CSFC drömmer ju om att få uppleva en svensk spelare som kan ta en startplats i Chelsea och Gyökeres är i våra ögon knappast sämre än någon av de anfallare vi sett hittills den här säsongen.

Chelseas förmodligen mest odisciplinerade spelare med sju gula kort och en avstängning redan bakom sig har haft tur och slipper ytterligare bestraffning för ett halsgrepp han tog på en motståndare, Nathan Patterson, i matchen mot Everton. Vi talar om Nicolas Jackson som verkligen måste lära sig hur man ska uppföra sig på en fotbollsplan.

Nu börjar det igen. Chelsea ska sälja Conor Gallagher. Oj vad medierna tjafsade om detta i somras och oj vad fel de alla hade. Gallagher har visat sig vara väldigt viktig i Pochettinos lagbygge även om hans entusiasm och aggressivitet också tenderar att ge lite väl många kort. Mot Everton höll han tillbaka så mycket att han inte ens lyckades komma in i matchen, han måste hitta rätt avvägning. Nu sägs det att Chelsea är villiga att sälja Gallagher i januari för att köpa en anfallare. Det handlar inte längre om hans kvalitet som spelare utan försäljningsryktena har startat därför Gallagher har inte velat komma överens om en kontraktsförlängning med Chelsea och vi vet att Boehlys Chelsea är väldigt bestämda när det gäller att antingen förlänger man eller så säljs man. (Samma sak kan sägas för Ian Maatsen).

Att medierna tror att värva är enda lösningen för klubbar i sportslig kris är lätt att förstå, det drar ju klick och därför kopplas Chelsea till ungefär varje spelare som visar form varje vecka. Det är dock oroande att Mauricio Pochettino nu också tycks tro att det är lösningen. Det är till och med djupt oroande. Vi har till och med slutat skylla på den enorma skadekris som klubben haft hela säsongen och fortfarande har. Det är som om vi accepterat att vi numer har ett medicinskt team som inte är kompetenta nog att göra sitt jobb. Reece James senaste skada väcker inte bara frågetcken, den skriker inkompetens i hur Chelsea medicinskt behandlat honom.
    Chelsea har värvat för en miljard pund sedan nya ägarna tog över. Det kan inte ekonomiskt finnas utrymme varken i plånboken eller enligt några finansiella regler att fortsätta så. Så att gapa och som småbarn vid jul kräva fler värvningar är ingen lösning. Någon värvning till och med någon stor dyr värvning går säkert att ordna förutsatt att det också sker försäljnignar men att tro stt Chelsea ska kunna värva fyra toppspelare i januari är som att tro på att tomten kommer med en säck pengar i sin rensläde. Plus det faktum, spelare är inte idioter - vem vill till Chelsea som det ser ut just nu?
    Det talas om (Evening Standard, så inte direkt en trovärdig källa) att Pochettino begärt en försvare, en central mittfältare och en anfallare. Borde vi inte näst en målgörare försöka få en riktig målvakt?
    Det enda kring värvningar som höjer våra förväntningar något är att makten över värvningarna delvis förskjuts från de från Brighton hämtade sportkostymerna (som värvar som om Chelsea vore Brighton och inte Chelsea) till förmån för att Mauricio Pochettino faktiskt ska få ett större inflytande. Förhoppningsvis sker det också ett skfite från den i våra ögon idiotiska amerikanska inställningen att spelare enbart bedöms av datorer och big data istället för som just det, spelare.

MÅNDAG 11:
Armando Broja tog inte chansen när han fick starta mot Everton. Han rörde bollen bara fem gånger på den tid han var inne. Det duger inte. Vi förstod inte uttagningen då Evertons mittbackspar är så starkt och Broja är en uppspelscenter. Men Poch börjar nog bli desperat och prövar allt för att få igång laget och få dem att visa lite vilja och inställning.

Frågan är hur många månader Reece James blir borta med sin senaste lårmuskelskada? Han håller inte ihop och visar inte kaptenmaterial. Han är en underbar spelare när han är frisk men det är han väldigt sällan numer och vi behöver en kapten som leder med hela handen och är med i varje match.
    Även Sanchez blev skadad och vi vet inget om hans skada eller längd på frånvaro. Tyvärr övertygade inte den överväldigade Petrovic när han fick komma in och släppte in ett mål till.

     

 <<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>
Köp ALDRIG biljetter från Viagogo = blufföretag

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE