CHELSEA SWEDISH FAN CLUB
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
12   Chelsea FC 17 sp 6 v 4 o 7 f 26 - 26 mål 19 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea Women för målgörare
1     Chelsea W 9 sp 7 v 1 o 1 f 29 - 11 mål 22 p

4 - 10 dec 2023

NÄSTA MATCH: 16 dec kl 16.00 - SHEFFIELD Viaplay
NÄSTA MATCH WOMEN 14 dec kl 21.00 - HÄCKEN - CL SVT

Nyheter v-49


SÖNDAG 10:
Kanske den tyngsta speldagen någonsin för en Chelseasupporter, och inte bara för resultaten utan hur de kom till. Från killarna har vi inte längre några förväntningar men att tjejerna skulle vara så bleka... och det är inte bara att de inte gör mål, idag kom eländet verkligen bakifrån.
    Före säsongen hyste vi visst hopp om en europa-plasts i Conference League. Det kan vi inte längre tro på.
   Det värsta är nog ändlå, det är inte roligt att följa Chelsea nu. Man vill nästan ha betalt för att se dem. Pålördag väntar väl Chris Wilder-effekten och vi förlorar mot sämsta laget också.

En riktigt dålig dag för familjen James. Lauren James borde nog blivit utvisad och var riktigt dålig mot Arsenal. Reece James såg ut att dragit på sig en ny skada, eller om det är samma som vanligt tidigt i matvhen mot Everton.

WSL
ARSENAL WOMEN   -   CHELSEA WOMEN      4-1
Spelas på Emirates inför storpublik. Tyvärr i riktigt trist brittiskt vinterregn.
    Högt tempo, väldigt mycket kamp första minuterna. 7
    Arsenal tar ledningen i en snabb omställning där bollen studsar rätt väg för dem och hamnar hos Mead. Berger ute och simmar. och är inte ens inom målramarna när Mead vänder inåt och sätter bollen. 8
    Fleming skjuter och mv gör en bra räddning. INget på hörnan.
      MÅL. Snabb omställning av Chelsea och Johanna Rytting Kaneryd kvitterar. Fleming assist. Kaneryd lägger över på vänsterfoten och sätter vif grämre stolpen. 13
    Det är fortfarande furiöst tempo och Russo blir fri men klar offside. 17
    Perisset gör en perfekt brytning på en väldigt farlig boll in. 18
    Tror inte vi någonsin sett en damftobollsmatch med ett sådant här tempo i 20 minuter nonstop. Ändå tror vi inte att James ens rört bollen, åtminstone inget som vi kan komma ihåg. Kerr har öppnat upp hål och på mittfältet är det ett skotskt slag mellan Cuthbert och Little. Efter skrivit det har James haft bollen lite men inte kunnat göra något med den, Hayes har fångat in henne för att ge instruktioner.
    Tempot har förstås gått ned oh Arsenal har lite mer ordnad press men Chelsea har bra koll känns det som. 32 Huvudskada på Nüsken.32 Hon kan fortsätta.
    Dåligt försvar på en hörna och Amanda Ilestedt kan fri nickain bollen. Berger ute och hängde tvätt. Berger har börjat riktigt dåligt i målet. Hon får helt ta på sig det målet. 36
    Strax efter ökar Arsenal ledningen och Chelsea är i upplösning. Russo får all yta i världen och kan enkelt sätta bollen bakom enpassiv Berger som går ned på knä istället för att stå upp. Det var nog en offside men det finns inte VAR. 38
    Vi har ifrågasatt Hayes tilltro till Berger ett tag nu, i dagens match får Berger ta på sig alla målen då hennes ingripanden har varit allt från svagt till riktigt svagt på dem.
    Hayes har skiftat position på Kaneryd och James i ett försök att få tag i matchen igen. Arsenal har löpt sönder Chelsea. och fått väldigt bra utdelning. Chelsea har en stor uppförsbacke. James måste visa bättre kroppspråk och vilja mer.
    Cuthbert skjuter men Zinsberger kan rädda och Kerr är i omöjlig vinkel när hon fångar upp returen. 45. Fem minuter tillägg.
    Chelsea och särskilt Berger rasade ihop under några olyckliga minuter och Arsenal tog full fördel av det. Kan Chelsea vända i andra?
     Lauren James är kanske redan Englands bäste spelare, men i sådana här matcher när hon inte trivs har hon ett kroppspråk som sänker både henne och laget och hon jobbar inte ett steg extra. Det är så tråkigt att se hos en så begåvad spelare. Hoppas Hayes kan väcka henne och laget i andra. Kaneryd tillhörde de bästa i Chelsea i första. Berger har vi redan avhandlat.
    -ANDRA-
Kommer Arsenal omedvetet sjunka ned eller försöka hålla tempo och press?
    Hayes är inte nöjd, tre byten redan i halvtid är en ordentlig näsbränna för startlaget. Kirby, Buchanan och Lawrence in. Nüsken, Mjelde och Perisset ut. 46 Lite all-in för Hayes. Trebackslinje också.
    James mer centralt och hon visar redan mer än i hela första, skottet dock dåligt. 49 Till och med ett litet leende.
    Nytt publikrrekord i WSL. 59042 åskådare. Arsenal har redan börjat maska.
    Kireby vill ha straff när hon görs ned men det blir inget då bollen är långt ifrån. 57 Chelseas ändringar har inte gett effekt utan Arsenal styr matchen, inte minst genom att maska och söka avbrptt. Chelsea behöver ett mål snarast för att komma in i det.
    Guro Reiten in, tillbaka efter skada. Kaneryd uit, tveksamt val tycker vi kanske. 64 Inte att Reiten kommer in utan för vem som fick gå ut. Fleming kändes nog som alternativet för oss.
    Härna Arsenal och åter ska den korte Carter bnevaka den långe Ilestedt. 66
    Så åter ett gult kort för en ful förseelse efter avblåsning när hon avsiktligt trampar på en motståndare. Hon är otroligt odisciplinerad, det där kunde rmycket väl varit rött kort. 70
    Lawrence kommer nästan fri men vågar inte ta avslutet. Hmmm. 71
    Berger orsakar en straff när hon rusar ut och fäller Russo när Carter redan var på plats. En katastrofmatch av Berger. 73 Alessia Russo sätter straffen distinkt.
    Hayes tar av James innan hon blir utvisad. Fishel in 75.
**
Två saker får vi ta med oss utöver den stora besvikelsen över Chelseas insats. Ett är att Hayes kan inte behandla sådana här matcher som vilken match som helst som hon säger. Chelsea såg klart mindre motiverade ut i matchen. Två är att även Hayes måste nu inse att det är dags att fasa ut Berger. Hon kan göra stora räddningar men misstagen är på tok för många. Berger stod för en ren katastrofal insats och direkt matchavgörande för Arsenal insats. Det är också dags för Lauren James att växa upp och sluta med sina barnsligheter. Hon är så begåvad men uppträder för ofta som ett bortskämt barn med efterslängar och riktigt fulasaker.
    Chelsea leder fortfarande WSL men ligan är väldigt långt ifrån avgjord. En svag match av Chelsea och detta i den viktigaste, det gör oss besvikna. De är inte längre obesegrade. De var inte med i matchen jämfört med Arsenal. Hayes fick laget fel och de var inte mentalt där de skulle vara. Oj vad besvikna vi blev på festen som uteblev helt för oss. Cuthbert bäst i Chelsea om vi kan tala i sådana termer. Kaneryd bra. Inhoppen därbak i halvtid ok och kanske en marginell förbättring men målvakten var den som skulle tagits av vilket managers aldrig gör. Startar Berger mot Häcken blir vi verkligen besvikna på Hayes.
    Arsenal ville mest och visade mest. Rättvis seger även om siffrorna inte riktigt speglar den. Chelsea har inget att skylla på även om ett mål såg offside ut, resten var målvaktsmisstag.

Emma Hayes envisas med Berger i mål, vilket vi kan diskutera men i övrigt ser uppställlningen något mer defensiv ut än den skulle gjort om Chelsea hade haft hemmamatch:
Berger; Perisset, Mjelde, Carter, Charles; Nüsken, Cuthbert; Rytting-Kaneryd, Fleming, James; Kerr (k) 
    avb: Musovic, Hampton, Buchanan, Lawrence, Ingle, Kirby, Reiten, Beever-Jones, Fishel

Arsenal Women ligger trea men något sämre målskillnad till Man City som spelade igår. Det är bortamatc inför storpublik på Emirates. En riktigt tuff uppgift för Chelsea. Det är två formlag som möts även om det blir extra svårbedömt efter ett landslagsuppehåll.

Chelsea har inte bara den yngsta truppen i PL, de har också ett av de kortaste lagen. Det innebär att vi tillhör de lag som släppt in flest nickmål i ligan. Något Pochettino erkänner kan vara ett problem och vi ser ju hur svårt de har på fasta numer och på inlägg. Läs mer om Pochettinos insikt om detta>>

Vi hoppas få se ett Chelsea idag där fler passningar når spelare i det egna laget. Inte minst från målvakten vars utspel är nästan en hjärtattack i antågande varje gång. Everton spelar med hög press på hemmaplan och har ett stort självförtroende och vi-känsla just nu, efter sitt poängavdrag. Det skulle inte skada om de satte några av sina frilägen heller. Chelsea är inte favorit till att vinna matchen mot Everton, det kanske är ett plus för oss.

LÖRDAG 9:
Vi har absolut ingen aning om vilket Chelsea som tänker dyka upp på Goodison i morgon. Vi fruktar det värsta och hoppas på det bästa. Man United är som Chelsea, de gjorde kanske säsongens bästa insats mot Chelsea i onsdags och blev i dag utklassade av Bournemouth på samma arena. Det känns lite typiskt för Chelsea saknade ju inte chanser att kunna ta poäng eller mer i onsdags, de bara tog dem inte.
    Vär nästnästa motståndare fick en Chris Wilder-effekt och vann mot Brentford. Premier League börjar bli riktigt oberäknelig.

FREDAG 8:
Millie Bright och Jelena Cankovic missar derbyt mot Arsenal på grund av skador. Men Guro Reiten, assistdrottningen och mittfältsmotorn Melanie Leupolz är spelklara igen.
    Chelsea W har inte alltid övertygat efter landslagsuppehåll men har varit bättre den här säsongen. Det plus att alla vet att matchen på söndag kan rent av bli titelavgörande innebär nog att laget kommer ge allt. Bortamatch mot Arsenal, är som påpekat nog säsongens tuffaste inhemska uppgift. Det vet alla. Utan att nedvärdera svårigheten med att möta Manc-lagen.
    Matchen spelas inför storpublik på Emirates då Arsenal har den sportsliga insikten att ha lågabiljettpriser för att locka folk, istället för Boehly-inställningen att man ska maximera profien vid varje tillfälle.
     Emma Hayes envisas med att Chelsea förbereder sig som inför alla matcher men tvingas erkänna att hon fruktar Arsenals omställningsspel som är det bästa i ligan. De har en bredare trupp än någonsin. Däremot fattar vi inte alls Hayes uttalande om att Arsenal gjort flest mål under 90 minuter av alla. Arsenal har gjort åtta färre mål än Chelsea i ligan!

Fortfarande åtta spelare på skadelistan. Dock inga avstängningar.

Från presskonferensen:
Pochettino startade med att hälla isvatten på alla förhoppningar om Nkunku. Han kommer inte vara aktuell och det är tveksamt om Malo Gusto.
    Det märks att han försöker vara realistisk men besvikelsen lyser igenom över att laget inte kan prestera som han förväntar sig.
    Han menar att det behövs tålamod och antyder att Chelsea inte har turen med sig som en del andra lag kanske har. Ungefär samma sak som alla förlorande managers säger när de ska försöka förklara varför de är så dåliga.
    Det är mest ursäkter just nu och ärligt talat vi köper dem inte längre även om de är sanna. Vi vill se förbättringar inte höra samma sak efter varje besvikelse.
    Poch varnar för Everton (med all rätta, CSFC håller Everton som favoriter just nu) och plötsligt är fördelen för Chelsea med en extra vilodag ingen större fördel för oss. Häromveckan klagades det på motsatsen.
    Någon försökte få det till att, om det är ett problem med att spelare på längre kontrakt än managerna. Poch försökte slingra sig om att det handlar om att spelarna behöver tid att hitta sig själva i klubben och så vidare.
    Chelsea är inte var någon förväntar och Poch tar gärna upp att förväntningarna är större i Chelsea än i många andra klubbar.
    Han går med på att det är besvärligt att spela mot Everton då de är aggressiva och med hög press (något Chelsea misslyckades att agera mot senast).
    Han försvarar fansen vars tålamod helt klart börjar tryta. Enligt Poch känner fansen det de känner och har fog för det.

Chelsea har förlorat fler seriematcher under 2023 än vad klubben gjorde under 2021 och 2022 tillsammans. Inte ens nära succé för de nya ägarna.

Newcastle spelade skjortan av ligans mest ojämna lag, Chelsea häromveckan. De slog ett nästan lika ojämnt lag, Man U förra helgen. Och i går förlorade de klart till vår nästa motståndare Everton på Goodison. Chelsea kan inte vara favoriter mot Everton på söndag så usla som de är på att omsätta jättelägen och slå även de kortaste passningar till rätt spelare. Bara för de kanske de gör en stormatch igen mot ett lag med en spelstil som Chelsea underpresterat något oerhört mot de senaste säsongerna. Vi hoppas alltid även om det numer kräver en riktigt ansträngning för att uppbåda något hopp. Utan poängavdraget hade nedflyttningstippade Everton legat före Chelsea i tabellen.
    Att backa Chelsea just nu känns nästan omöjligt. För man har ingen aning om vilket lag och vilken inställning det här omogna laget som Boehly köpt för någon slags framtid som ser alltmer avlägsen ut, ihop tänker visa. Sällan eller aldrig har väl ett lag behövt en stabil stomme av erfarenhet att balansera massor med omogen och outvecklasd talang? Vi har den dock inte. Vi har inte statistiken men gick ens 25% av Chelseas passningar mot United till rätt mottagare? Det är så frustrerande då man hela tiden ser tecknen på kvalitet och när det är skarpt läge är den som bortblåst.

Matchen mot Everton är inte den viktigaste matchen på söndag oavsett Chelseas oförmåga att få till resultat för de viker ned sig. Den viktigaste matchen är Chelsea Women borta mot Arsenal. Den matchen kan redan nu avgöra vart titeln ska gå. Arsenal har hemmamatch och de har ordnat så de slipper oroa sig för Champions Leaguespel nästa vecka. De harockså fin form, vilket förstås Chelsea också har - obesgrade som de är i ligan.

TORSDAG 7:
Lauren James har utsetts till november månads Spelare i WSL.

ONSDAG 6:
Typiskt nog gjorde United sin kanske bästa match för säsongen efter sitt fiasko mot Newcastle. Chelsea slarvade oerhört mycket i allt under hela matchen. Dålig pass vid frilägen och tappade bollar som gav United stora lägen.
    Chelsea skapade flera fina chanser särskilt i första men satte dem inte och då kan man inte vinna. Upp och ned-Chelsea är säsongens facit hittills.
  Sean Dyche på läktaren blev nog inte orolig inför söndagens möte.

Reece James fyller 24 i dag, fick starta på bänken men kom in i halvtid.

Chelsea har inte vunnit på Old Trafford på ett decennium. Det är dags nu. Chelseas lag mot Man U:
Sanchez, Cucurella, Disasi, Silva, Colwill, Sterling, Fernandez, Caicedo, Mudryk, Palmer, Jackson.
    avb: Petrovic, Badiashile, Broja, James, Maatsen, Deivid, Gilchrist, Matos, Castledine

Man U: Onana, Dalot, Lindelof, Maguire, Shaw, Amrabat, McTominay, Fernandes, Garnacho, Antony, Højlund

Chelsea har dragit på sig flest gula kort av samtliga lag i Premier League. Ett tecken på usel disciplin i laget och Mauricio Pochettino har tvingats ta upp detta med laget och medierna.

Cole Palmer är skadefri och har tränat med Chelsea så chansen är nog stor att han spelar i kväll.
    Däremot kommer inte Nkunku eller Lavia vara aktuella. Chelsea skyndar långsamt med dem. Ugochukwu och Madueka är småskadade med Pochettino tror de kan vara med i truppen. Kan de inte medverka, vilket kanske ändå är troligare saknar Chelsea 11 spelare inför matchen, tio skadade och en avstängd. Så pratas det om skadekris i andra lag men sällan om Chelseas som sett ut på det sättet hela säsongen.

MÅNDAG 4:
Chelsea har skaffat sig en obehaglig vana att högst omoget, onödigt se till att våra kaptener blir utvisade. Det måste de sluta med. Nu kommer dock Reece James tillbaka till nästa match, liksom Marc Cucurella som drog på sig för många gula kort. Vi kommer dock sakna Conor Gallagher och det är nog för tidigt för Romeo Lavia att ersätta honom.

Nu när alla landslagstoppen är klara för 2023 och vi slipper nya till i mars, kan vi äntligen koncentrera oss på fotbollen. Chelsea har tagit sig igenom en period där många trodde vi skulle kamma helt noll i poäng med två segrar, en oavgjord och en match vi försöker glömma så mycket vi kan. Väldigt mycket bättre alltså än förväntat. En match återstår bland de som våra belackare hävdade vi också kommer kamma noll i väntar nu innan motståndet på papper ser enklare ut.
    På onsdag väntar Manchester United i en väldigt sen avspark. CSFC tror vi har en riktigt god chans att vinna den matchen också. Den spelas borta där Chelsea varit bättre och även om Man U fått med sig många resultat på sistone imponerar de inte på minsta sätt på oss. Chelsea har en riktigt god chans att vinna på onsdag. Bara inställningen är den rätta.
    Det är också en match mer än de flesta som CSFC verkligen vill vinna. Vi har svårt för vissa Unitedspelare och manager. Plus att slå United är under precis alla omständigheter väldigt trevligt.

På söndag däremot väntar en match som kan bli svårare för oss. Visst Everton ligger i botten, men utan poängavdraget hade de skuggat oss. De spelar just exakt den sorts fotboll som Chelsea de senaste etvå säsongerna har visat att de har ruskigt svårt att spela mot. Ett tätt försvar och lågt parkerade bussar större delen av tiden. Chelsea kan vinna men som sagt, vi har väldigt svårt att spela mot det spel som Everton och Sean Dyche "bjuder" på. Matchen går också på bortaplan. Det kanske är en fördel då trycket från läktarna för Chelsea då blir mindre. Chelsea är på papper det bättre laget men Mauricio Pochettino måste få till en taktik minst lika bra som den han hade mot Brighton.

I båda matcherna måste förstås Chelsea sluta att förstöra för sig själva med onödiga kort och utvisningar.

Chelsea Women återkommer efter ett landslagsuppehåll där spelare blivit slitna. Laget har haft lite svårt att tända till efter uppehållet men nu väntar på söndag Arsenal W och om de inte tänder till för den matchen då är titeljakten i stor fara. CSFC ser den matchen som säsongens svåraste ligauppgift. Arsenal på bortaplan, ett Arsenal som också visar fin form och har fått tillbaka sina tongivande spelare. Det blir tufft.
    Ändå måste vi hålla Chelsea som knappa favoriter, men motsvarande möte slutade oavgjort förra säsongen och det är nog det tips som får flest röster.

 

Rykten, notiser m m, v-49


SÖNDAG 10:
Mauricio Pochettino visar sitt missnöje och roterar fyra spelare från onsdagsinsatsen. Vi får se om det hjälper att bänka Silva, Colwill, Sterling och Jackson. Mest undrar vi ändå över Sterlings och kanske Silvas bänkningar... (Silva har dock spelat varje minut hittills och kan behöva vila).
Sanchez; James, Disasi, Badiashile, Cucurella; Caicedo, Fernandez; Palmer, Gallagher, Mudryk; Broja.
    avb: Petrovic, Silva, Sterling, Jackson, Colwill, Maatsen, Gilchrist, Matos, Castledine
    CSFC kommer inte följa matchen från start då dammatchen kommer dra över.


Todd Boehly har som strategi eller hade att sänka lönerna i Chelsea, en av anledningarna till att vi idag nästan bara har oerfarna spelare som kostar mycket mindre i lön. I baseballaget Los Angeles Dodgers har han tydligen en annan stragi. De har just skrivit kontrakt med en 29-åring som ger Shohei Otani 7,3 miljarder kronor. Nordamerikas största kontrakt hittills. Strategin med långa kontrakt gäller dock även om det nu inte handlar om unga spelare, för Otani fick ett tioårskontrakt.

Nya rykten om Raphinha även om känslan är mer att ryktesspridarna mer vill se det hända än att det verkligen är aktuellt. Särskilt inte som det talas om en prislapp på 60-70m pund.

LÖRDAG 9:
Chelsea påstås öppnat förhandlingar om Palmeiras Estevão Willian. Det är dock inte en spelare som kan ansluta de närmaste åren. Han är nämligen bara 16 år gammal och får inte ansluta förrän han fyller 18. Affären kan bli så dyr som 40m € med alla bonusar.

Victor Osinhem är fortfarande hetaste namnet till Chelsea dock. Nu pratas det om att Chelsea är villiga att offra Armando Broja och sälja honom för att värva nigerianen som kommer spela Afrika-mästerskapen efter nyår. Napoli är dock inte intresserade av att sälja varken till Chelsea eller Arsenal just nu och det kommer krävas ett vansinnigt bud för att övertyga dem.

Ryktena om Corinthians Gabriel Moscardo vill inte dö ut. Ett tag hävdades det ju till och med att han var klar för Chelsea. Nu sägs han vara närmare PSG då Corinthians vill ha 15m € mer än de 25m Chelsea erbjudit dem.

FREDAG 8:
Tipparna börjar ge upp om Chelsea nu.
    Sportskeedas Paul Merson (Chelseasupporter) tror på 3-1 till Everton.
    **Skys Lewis Jones ger 2-1 till Everton.
BBCs Chris Sutton tror bara på 1-1 medan hans gästtippare (Hibernian-fan) faktiskt tror på hela 3-1 till Chelsea.
    **Betfairs Dimitar Berbatov tror också på 2-1 till Everton.
   
Det är oroande att vinu börjat se Christopher Nkunku som räddaren av säsongen. Det sätter ett tryck på fransmannen som är djupt orättvist och påfrestande. Detta då kraven på att han ska spelas redan mot Everton blir allt starkare.

Det meddelas att Todd Boehly mer och mer dragit sig tillbaka från sin roll i Chelsea för att ägna sig åt sina andra affärsintressen. Istället har Clearlakes (60% ägare) Behdad Eghbali, tagit på sig en större roll än tidigare.

Ett helt nytt rykte är mittbacken Jonathan Tah, 27, från Bayer Leverkusen som har en mycket fin säsong just nu. Han förmodas kosta runt 25m.

Målvaktsryktena fortsätter att öka. Naturligt nog. Sanchez är en duktig målvakt som är fullständigt värdelös i spelet med fötterna. Vi har nog aldrig sett en målvakt slå så många utspel till motståndarna eller över långlinjerna någonsin. Det räcker inte med att stoppa bollar för en målvakt numer då managers envisas med att man ska spela ut korta bollar även mot lag med hög press. Det har blivit ett slags självmordsbeteende. Å andra sidan att slå långa bollar över långlinjen är inte särdeles produktivt heller.
    Mest aktuell ser Milans Mike Maignan ut att vara men hans prislapp lär ligga upp mot 60m pund.

Fulham är den senaste Londonklubben som vill låna Armando Broja i januari efter West Ham. Chelsea lär knappast låna ut den Slough-födde albanen.

TORSDAG 7:
Vi var ännu en gång besvikna på Chelseas inställning och energi i gårdagens match. Något kapten Reece James håller med om, han menar att det är dags att gå tillbaka till ritbordet. United var bättre enligt honom både i energi och inställning. Går bara hålla med. Chelsea saknar helt konsekvens i sitt spel från match till match. De skapade bra chanser men brände dem på ett pinsamt sätt. Nästa match är mot ett motstånd som dessutom passar Chelsea väldigt illa. Vi är inte optmistiner om att säsongen vänder och att Chelsea äntligen börjar vinna ett par matcher på raken även om näst-nästa motståndare är ligans sämsta lag, Sheffield United.

ONSDAG 6:
Första managersparkningen för säsongen har nu skett. Det är Paul Heckingbottom som fått lämna Sheffield United och ersätts av förre Sheffield United-managern Chris Wilder. Chelsea ska snart möta Sheffield och det är alltid lite knepigare att möte en klubb efter ett managerskifte även om Chelseas självklart ska vara stora favoriter att vinna den matchen nästa vecka.

Rykten har startat om att Noni Madueke vill bort från Chelsea då han inte får speltid. Ett lån kan vara lösningen för där finns talang men just nu är konkurrensen med Palmer och Sterling för stor.

Lite överraskande statistik är att det är inte Conoe Gallagher som är Chelseas ledande tacklare, utan Marc Cucurella som jui är på en helt annan nivå som spelare den här säsongen. Han gör 3,1 tacklingar per match. Han är tillbaka efter avstängning för gula kort och aktuell för spel mot Man United i kväll.

TISDAG 5:
Boehlys Chelsea har ju skaffat sig ett rykte om att dammsuga marknaden på lovande ungdomar (vilket det tycks finnas ovanligt många av just nu). Ändå är det väl lite svårt att tro på det här ryktet. Tre unga spelare från argentinska River Plate gjorde succé i U17-VM så nu ska Chelsea värva de tre, Claudio Echeverri, Agustin Ruberto och Ian Subiabre. Det ger ju klick i alla fall.

Cole Palmer sägs ha skadeproblem trots att han kom in som avbytare mot Brighton. Många säger att det är tveksamt om han kan spela på onsdag.

Enzo Fernandez och Raheem Sterling är ett gult kort iväg från avstängning mot Everton. Med tanke på hur otroligt många ogenomtänkta och onödiga kort som Chelsea tagit och fått spelare avstängda för, inte minst av Jackson, Gallagher och James med flera oroar det lite ändå.

Ett rykte vi inte tror mycket är Inters Hakan Calhanoglu till Chelsea. Fel ålder, 29, fel position, mittfält. Fel pris, 50m €.

Chelsea behöver en målvakt fast vi tvivlar på att det blir Mike Maignan från Milan trots rykten om Chelseas intresse för 70m €. Först måste nog beslut tas om Real Madrid köpe rloss Kepa.

MÅNDAG 4:
Tipparna: Skys Lewis Jones tror på 2-1 till Chelsea mot Manure på onsdag.
    **BBCs Chris Sutton tror också på 2-1 till Chelsea. Hans gästtippare (som håller på Arsenal trots att hans pappa är Chelseasupporter) tror på 4-3 till Chelsea.
    Sportskeedas Paul Merson tror Erik ten Hag får sparken om Man U inte vinner sina nästa tre matcher. Han tror dock på oavgjort på onsdag, 3-3.

Orkar vi med fler vändningar i Victor Osinhem-sagan? Nu ska Arsenal ge sig in i jakten på honom och lura honom från Chelsea - som om det på något sätt vore säkert att han kommer till Chelsea. Samma sak sades tidigare om Ivan Toney men de ryktena har börjat lida sotdöden just nu. Toney ser ut att stanna i Brentford.

     

 <<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>
Köp ALDRIG biljetter från Viagogo = blufföretag

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE