CHELSEA SWEDISH FAN CLUB

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
10   Chelsea FC 15 sp 6 v 4 o 5 f 25 - 22 mål 19 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea Women för målgörare
1     Chelsea W 8 sp 7 v 1 o 0 f 28 - 7 mål 22 p

27 nov-3 dec 2023

NÄSTA MATCH: 6 dec kl 21.15 - Manchester United Viaplay
NÄSTA MATCH WOMEN 10 dec kl 13.30 - Arsenal W -

Nyheter v-48


SÖNDAG 3:
Chelsea behöver knappt motståndare, de är helt kapabla att förstöra för sig själva match efter match just nu. Vi ska och får dock inte klaga för mycket då Pochettino fick till taktiken helt och laget visade en väldigt mycket bättre inställning än senast och vann dessutom.

Pochettino roterar in fyra spelare från mötet med Newcastle varav två är påtvingade genom avstängningarna. Palmer vilas oväntat nog. Två målvakter på bänken.
Sanchez, Disasi, Badiashile, Silva, Colwill, Fernandez, Gallagher, Caicedo, Sterling, Jackson, Mudryk.
    avb: Petrovic, Bergström, Madueke, Broja, Palmer, Maatsen, Deivid, Gilchrist, Matos

Chelsea har lottats mot Preston i FA Cupens tredje omgång på nyåret. Hemma på Stamford Bridge.

Vi är enormt osäkra på Chelsea idag. Vi har ingen aning om vilket Chelsea som kommer dyka upp. Före uppehållet såg saker och ting väldigt lovande ut, i matchen mot Newcastle ställde de knappt ens ut skorna. Förhoppningsvis har Pochettino lyckats väcka laget, förhoppningsvis skäms de oerhört över sin insats mot Newcastle så förhoppningsvis får vi åtminstone se ett lag med rätt attityd och vilja idag.

Mauricio Pochettino ser sig själv som en professor som försöker få den yngsta truppen i PL att lära sig själva. Något som tar tid som de måste få. Läs mer om hans syn på sin roll i Chelsea här>>

LÖRDAG 2:
OFFICIELLT
Guro Reiten har förlängt sitt kontrakt med Chelsea. Det gäller nu till 2026.

OFFICIELLT
Leo Castledine som vi tidigare berättat har förlängt sitt kontrakt med Chelsea till 2027. Akademiprodukten har ännu inte debuterat i a-lagret men gör succé i utvecklingslaget. Det är nu officiellt.

OFFICIELLT
17-årige Leo Cardoso som kom från West Bromwich men har varit skadedrabbad har skrivit proffskontrakt med Chelsea.

FREDAG 1:
Kort från presskonferensen:
Pochettino är nöjd med reaktionen hos spelarna efter Newcastlematchen, som han tyckte var ännu sämre när han såg om den.
    Lavia tränade inte idag men Nkunku gjorde det, Poch ville dock inte säga något om han spelar på söndag.
    Poch tror Reece James var trött då han inte är klar för 90 minuter ännu efter sin skada när han tog sitt andra gula kort i lördags. James har bett om ursäkt och kommer förstås inte spela på söndag.

Trevlig läsning om Aggie Beever-Jones, 20-åringen som varit en ren sensation i Chelsea hittills. På fyra inhopp och en start har hon gjort fem mål. Läs mer här>>

TORSDAG 30:
Melanie Leupolz har dragit sig tillbaka från landslagsfotboll för Tyskland. Det gjorde hon redan i september. Mycket överraskande. Orsaken är att hon blivit mamma och vill tillbringa mer tid med familjen, det är en hel del spel med Chelsea i tre cupturneringar och seriespel.

ONSDAG 29:
En trevlig artikel om Thiago Silva som kallar det kärlek vid första ögonkastet när han kom till Chelsea 2020. Han drömmer om att få se sina grabbar en gång spela för Chelsea. Läs mer här>>

TISDAG 28:
En av de få saker vi alltid läst på Chelseas webbsidor var Pat Nevins krönikor. Han skrev även i programmen. Han har även varit expert vid matchsändningar inom Chelsea TV. Det blir nu inga fler då han liksom så många andra kulturbärare inom klubben har sparkats av de nya ägarna. Han skrev 750 krönikor. Personen som sparkade Nevin av någon anledning som vi inte vet, har dock själv lämnat så sista ordet är kanske inte skrivet ännu.

Några nya reglerär på väg genom IFAB, fotbollens regelverksutformare. Enbart klubbkaptener tillåts tala med domarna och man kommer testa utvisningsbås, dvs korttidsutvisningar för vissa förseelser. Även förändringar i VAR och lite annat kommer införas. Läs mer här>>

Women Super League och Championship kommer liksom Premier League att bliklubbägd från och med sommaren 2024. Idag ägs ligan av FA, Football Association. Ligan har inte fått något namn ännu.
    Läs mer här>>

Sam Kerr är fotskadad och har tvingats lämna återbud till Australiens landskamper.
    **Kerr har valts till tredje Bästa Spelare 2023 i BBCs omröstning.

MÅNDAG 27:
Före avbrottet tog Chelsea två stora steg framåt. I helgen tog de ett gigantiskt kliv bakåt.
    Förlusten kan vi leva med även om siffrorna svider. Vi vet att den här säsongen kommer inte bli bra för oss. I bästa fall en Europaplats om allt vänder när vi får tillbaka våra skadade spelare och klubben kan se framåt med större självförtroende.
    Det som gör oss så otroligt ledsna var inställningen attityden som nästan varje spelare i Chelsea (med undantag av några få, mycket få, ledda av Sterling) visade. De ville ju inte spela matchen. De var inte påslagna, de var knappt närvarande. Och de visade en smått otrolig omogenhet, som tyvärr leddes till stora delar av vår kapten Reece James som hela tiden var frustrerad inte med på det, småaktig och rent av barnslig. Det är ren oansvarigt av en kapten att sparka bort bollar och ta kort för det för att sedan ta en foul som i sig inte var så farlig men som han inte hade råd med och bli utvisad och därmed också borta i nästa viktiga match.
    Det är omöjligt att tro att det var samma lag som gjorde oss så stolta över inställningen och insatsen mot City. '

Vi får vänta och se vilket Chelsea som dyker upp mot Brighton på söndag.

Europavecka och Pochettino har en mammut uppgift att väcka och få igång laget igen, för vi har sällan eller aldrig varit så besvikna över att se Chelsea som i lördags. Förluster är en sak men de uppträdde mest som bortskämda snorungarsom inte ens ville försöka och det är inte i närheten av det lag vi vill se.

Vi får stryka ett streck över helgens insats. Nu väntar Brighton som visade tecken på att deras dåliga form vänt efter avbrottet. Spelar Chelsea som i lördags blir det nog stordäng igen. Men en sådan inställning kan väl aldrig Pochettino tillåta att spelarna någonsin visar ännu en gång. Mer än hälften av spelarna i lördags förtjänar att petas, vilket dock inte kommer ske då skadelistan säkert har sex-sju spelare även på söndag plus två avstängda spelare för kort.

Damlaget spelar inte utan är borta på landslagsuppdrag. Vilket sannerligen inte är optimala uppladdningen för säsongens förmodligen tuffaste ligauppgift. Bortamatch mot Arsenal. Enda trösten är väl att Arsenals spelare har samma problem i nästan lika stor utsträckning. Den matchen kommer spelas inför storpublik på Emirates. Arsenal har till skillnad från Chelseas girighet policyn att sälja billiga biljetter för att få stor publik.
   

 

Rykten, notiser m m, v-48


SÖNDAG 3:
Kanske inte fotbollsrelaterat men är det inte dags att tillverkarna av fotbollsstrumpor tänker om. Moderna strumpor är nästan som kompressionsstrumpor vilket innebär att en stor mängd av spelarna är tvungna att göra hål i strumporna för att de inte ska sitta åt för hårt och strypa blodtillförseln, det är inte snyggt.

Chelsea hyllar akademiprodukten, spelaren och Englands förbundskapten Terry Venables inför dagens match. Venables gick bort i veckan.

Vi har hört massor om Gabriel Moscardo, till och med att han skulle vara klar för Chelsea. Nu har medierna tvärvänt och fler och fler följer John och säger att Chelsea inte längre har intresse av den unge brasilianaren.

LÖRDAG 2:
Victor Osinhem ser ut att försvinna från transferrykterna då De Laurentiis gått ut och sagt att han är nära en förnyelse av sitt kontrakt med Napoli.

OK, löjliga ursäkter har vi hört många gånger. Steve Coopers ursäkt för att Andrey Santos inte får chansen att spela i Nottingham Forest tar dem till nya höjder. Han skyller på att Santos saknar erfarenhet. Vad trodde de? De lånar in en ung spelare, som kommer direkt från Brasilien. Hur ska han kunna ha erfarenhet, särskilt av Premier League. Han är ju inlånad för att få den erfarenheten. Lyckligtivs pekar alla tecken på att Chelsea bryter avtalet med Nottingham och tar hem Santos i januari.

Brighton lär sakna nio spelare i morgon. Chelsea har några skador men positiva nyheter som nedan om tidigare skadade spelare, plus förstås två avstängningar i James och Cucurella för utvisning och för många gula kort.

Christopher Nkunku antyder på sociala medier att han kan komma att förekomma i matchen mot Brighton. Goda nyheter men vi ser gärna att Chelsea matchar in honom försiktigt så han inte får problem efter sin skada.

Hakim Ziyech som hade en stor match mot Manchester United i CL i veckan har uttalat sig om sin tid i Chelsea. Han var inte nöjd med Boehlys transferstrategi och menade att med en trupp om 40 spelare tappade spelarna helt enkelt tålamod och trodde inte längre på sina chanser i Chelsea. Det kan vi verkligen förstå. Samma problem finns kvar om vi tittar på spelare som Ian Maatsen och några till i a-truppen.

Erin Cuthbert gjorde mål för Skottland i 1-1 matchen mot Belgien i går.

FREDAG 1:
Tipparna: BBC tror på Chelsea trots fiaskot senast. 3-2 till Chelsea. Hans gästtippare som inte har något engelskt favoritlag tror på 3-1 till Chelsea.
    Skys Lewis Jones chansar och hugger till med 4-1 till Chelsea.

Ryktet säger att Marc Guehi är mycket angelägen om att återvända till Chelsea från Crystal Palace. Chelsea har en förköpsklausul men till marknadspris och det lär bli högt. Ingen tror på en övergång i januari men till sommaren lär vi få höra mer.

Romeo Lavia är tillbaka i full träning och kan komma göra sin debut för Chelsea de närmaste matcherna.

TORSDAG 30:
Ryktena om att Gabriel Moscardo är klar för Chelsea ökar. Det som förvånar är dock att Corinthian-spelaren nu kostar mindre än vad Chelsea lär erbjudit i somras, 21m mot 26m. Andra anger 23m. Chelsea har inget sagt ännu.
    Fabrizio Romano däremot säger att Chelsea lagt ned intresset för att värva Moscardo. Verkligen olika uppgifter.

ONSDAG 29:
Vi trodde Victor Osinhem-ryktena hade lugnat ned sig men nu kommer de starkt tillbaka igen. Vi sitter lugnt och avvaktar och ställer oss tvivlande till den övergången i januari. Först måste spelare säljas och de flesta säger att Trevoh Chalobah, Malang Sarr och Ian Maatsen är de som först försvinner.
    Däremot sjunker ryktena om Ivan Toney till Chelsea som en sten då han sägs föredra Arsenal.

Ett rykte vi inte tror på, mest för att det kommer från en av de här påstått "väl respekterade" sportskrivarna som fansajter till Chelsea. Denne, Simon Philips hävdar att Chelsea vill ha Wolves försvarare Max Kilman.

Många tror både Christopher Nkunku och Romeo Lavia kommer vara med i Chelseas trupp till Brighton-matchen. Vi ställer oss tvivlande. Det känns som det är för tidigt men vi blir gärna överraskade.

Igår pratades det om att Chelsea lånar ut Broja i januari. Idag säger andra att han kommer få starta i kommande matcher för att rotera truppen. Vi får väl se vilket det blir.

TISDAG 28:
Chelsea funderar på att låna ut Armando Broja till Fulham för att han ska få speltid efter sin skadefrånvaro.

Det är inte på något sätt bekräftat men en sportskrivare hävdar att Chelsea har värvat Gabriel Moscardo från Corinthians redan nu. Övergångssumman är inte känd men Chelsea lär lagt ett bud om 26m pund i somras som inte gick igenom. Moscardo är 18 år och mittfältare och inte minst Barcelona lär varit väldigt angelägna om att värva honom.
    Fabrizio Romano säger dock att uppgifterna stämmer inte.

Chelsea har öppnat kontraktsförhandlingar medf akademispelaren Leo Castledine. Hans nuvarande kontrakt går ut till sommaren.

Conor Gallagher och Chelsea lär ha problem att komma överens om kontrakt vilket självklart medför försäljnignsrykten. Pochettino vill inte förlora Gallagher och kommer blockera en eventuell försäljning i januari.

Chelsea ska vara intresserade av nästa stora ukrainiska löfte, Georgiy Sudakov, 21, som gör succé i Shaktar och landslaget.

MÅNDAG 27:
Behöver vi fler bevis på hur löjlig fotbollen har blivit. Det är nya skandaler varje dag. Överträdelser 20-25 år tillbaka dras nu upp och förväntas ge straff idag (fotbollen har längre preskriptionstid tydligen än de flesta länders brottsbalkar). reglerna böjs och det myglas uppifrån ned hej vilt.Värst av alla är ju själva huvudorganisationerna i Fifa och Uefa. Så självklart kommer nu rykten om att Mauricio Pochettino ska sparkas efter fiaskot i Newcastle. Man orkar knappt med det här längre. Pochettino har inte fått resultaten många hoppats på, förväntas tycker vi är fel ord. Men alla visste ju om att den här säsongen var i princip körd innan den började med den konstiga rekrytering som genomförts och den totala sportsliga omstart laget stod inför. Vi andra ser tecken på bättre spel - det som oroar är hur lätt de föll tillbaka i gamla synder och visade uselt attityd, den hade de aldrig kommit undan med på JTs tid. Förluster är en sak, men ska det blir något av det här unga omogna laget är inställningen till uppgiften det viktigaste. Talangen finns där. Det vet vi.

Milan vill låna Benoit Badiashile i januari. Det kommer inte hända men januari kan bli en viktig månad för Thiago Silva då klubben då förväntas diskutera om hans kontrakt ska förlängas.

Tomt hot. Det sades i helgen att Pochettino ställt in spelarnas lediga dag. Något som antingen ignorerades eller mer troligt aldrig hände. Detta då flera spelare publicerat i sociala medier om andra saker de haft för sig, som Nicolas Jackson som rest till Spanien för att hälsa på sina gamla lagkamrater i Villarreal.

VI har inte hört ryktet förut men då Brentford ser ut att inte vilja sälja Toney i januari börjar nya spelare dykaupp i ryktessvängen. Som 22-årige sjumålmålskytten Victor Boniface från Bayer Leverkusen.

Apropå Toney påstås det att han ska sagt till närstående att han föredrar att gå till Arsenal före Chelsea. Vi misstänker han såg matchen i lördags.

Ett annat anfallsrykte är Milans yngste spelare genom tiderna, Francesco Camarda som inte fyller 15 år förrän i mars men som redan gjort debut för de rödsvarta. Han följs av massor med klubbar.

Det talas också alltmer om Feyenoords Santiago Gimenez, en spelare Tottenham också sägs jaga. Men även Arsenal, West Ham och Fulham sägs vara intresserade av mexikanen. Han lär kosta runt 40m.

     

 <<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>
Köp ALDRIG biljetter från Viagogo = blufföretag

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE