CHELSEA SWEDISH FAN CLUB

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
10   Chelsea FC 14 sp 5 v 4 o 5 f 24 - 19 mål 16 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea Women för målgörare
1     Chelsea W 8 sp 7 v 1 o 0 f 28 - 7 mål 22 p

20 - 26 nov 2023

NÄSTA MATCH: 3 dec kl 15.00 - BRIGHTON Viaplay
NÄSTA MATCH WOMEN 10 dec kl 13.30 - Arsenal W -

Nyheter v-47


SÖNDAG 26:
WSL
CHELSEA WOMEN    -   LEICESTER W      5 - 2
Det är inte ofta man ser att domaren har nästan samma färger som motståndarna, fast svarta strumpr. Hoppas det saknar betydelse.
  Det tog 1 minut 10 sekunder innan en boll studsar fram till Lauren James som har frei väg till MÅL och inte gör något misstag.
    Du milde, Lauren James gör sitt andra MÅL redan minuter senare. 5 Målet ges dock som självmål av Nevin då hon styr bollen i mål.
    Kirby mycket nära göra mål men hon når inte ända upp på nicken vid fritt mål. 13 Minuter senare får hon ett bra pass från Kaneryd men når inte riktigt fram till bollen. Prata om nära...
    Leicester reducerar genom Rantala. Inte det bästa försvarsspel vi sett från Chelsea. 26
    Chelsea har tappat sitt fina spel från inledningen och får kämpa mot Leicester just nu. 32
    Kirby lägger upp bollen för Cuthbert men Kirby var offside så målet underkänns. 38 Strax efter enbra chans igen. Chelsea är tillbaka in i matchen.
    Charles får in en svår boll som Sam Kerr sätter hur säkert som helst. MÅL. 40
    Leicestre räddar på mållinjen när Niamh Charles överlistar målvakten. 42
    Berger ute och flaxar och har enorm tur som inte visas ut, eller ens får kort när hon gör ner Peterman. 43 Just utanför boxen. På frisparken gör berger en bra räddning men returen sätter Mjelde i mål. Självmål. trodde vi men målet ges till Tierney. 44
    -ANDRA-
Berger ute och hänger tvätt men Chelsea får bort bollen. 47 Är verkligen hon vår bäster målvakt? Hon blandar och ger väldigt mycket.
    MÅL. James tar sig fram, gör sig fri och lobbar över målvakten hur snyggt som helst. Vilken form hon är i. 58
    Kerr stjäl bollen och löper fri men målvakten räddar hennes skott. 63
    Det är väldigt mycket Chelsea just nu. Leicester verkar tröttnat något. 69
    Kirby, Charles och James av för Beever-Jones, Lawrence, Nusken in 74
    Kerr av för Fleming. 80
    Matchen har dött ut och känns avgjord, Kan Chelsea få in ett nål till?
    Hörna från Leicester och nära mål, men Chelsea fårbort bollen just före mållinjen. 85
    Nouwen in för Mjelde. 86
    MÅL. Aggie Beever-Jones gör mål ännu en gång. Hon har gjort mål i varje match hon spelat, femte målet för säsongen. 89
***
Ingen stormatch av Chelsea, men en säker seger och de är fortfarande obesegrade. Leicester bjöd dock bra motstånd och målchanserna var bara 10-9 till Chelsea. Försprånget till nästa motståndare, Arsenal är tre poäng. Matchens spelare Lauren James igen. Hon är i fin form. Men Chelseas effektivaste spelare är Aggie Beever-Jones, det är nog ingen spelare i hela ligan som har hennes målfacit per minut. Det är tur att vi har tjejerna som vi alltid kan lita på. Vi måste dock erkänna, de är bättre än vi någonsin vågade tro innan säsongen, de har dock kvar att möta de kanske tuffaste motståndarna Arsenal och Man United innan serien vänder så titeln är långt ifrån klar.
    Lauren James leder skytteligan. Chelsea har fyra spelare bland de 11 bästa. Fyra bland de fem främsta. (James 6, Beever-Jones 5, Nüsken 4, Kerr 3)


Terry Venables, en Chelseaprodukt har gått bort vid 80 års ålder. RIP. Han gjrode 267 matcher för Chelsea under 50-och 60-talet.

Laget mot Leicester idag: Berger, Perisset, Mjelde, Carter, Charles, Ingle, Cuthbert, Rytting Kaneryd, Kirby, James, Kerr (k)
    avb: Musovic, Hampton, Buchanan, Nouwen, Lawrence, Fleming, Nusken, Fishel, Beever-Jones

LÖRDAG 25:
En usel inställning av Chelsea skänkte matchen till Newcastle. Chelsea kunde vunnit matchen men var sura och på uselt humör och fullständigt skänkte bort matchen. Istället lyckades de bli utklassade. Ett omoget lag ja, men så omogna behöver de ju inte vara. Tog kort som vi hoppas spelarna får böta ordentligt för för sådana kort måste och kan man lätt undvika. De var inte påslagna alls och visade att de var inte mogna för matchen. Två spelare avstängda efter otroligt onödiga kort. Det finns inga ursäkter för att uppträda på det sättet.
    Chelsea rasade ihop som ett dåligt byggt korthus. Vilken baksmälla efter den fina veckan före avbrottet. Mil från en godkänd insats och ännu längre bort för attityden de visade.

Nu slipper vi avbrott fram till och med i mars. Härligt. Vi tar inget för givet men har ändå rätt stora förhoppningar på att det här laget ska inleda den här perioden på ett bra sätt:  Sanchez; James, Silva, Badiashile, Cucurella; Ugochukwu, Fernandez; Palmer, Gallagher, Sterling; Jackson.
    avb: Petrovic, Disasi, Mudryk, Madueke, Broja, Caicedo, Colwill, Maatsen, Matos
    Sent ankomne Caicedo får starta på bänken. Det är ju faktiskt inte klokt att en spelare inte hinner komma tillbaka från landslagsspel förrän på fredagen, dagen innan match.

Förre skadefrånvarande i Newcastle än väntat. Isak bl a tillbaka: Pope; Trippier, Lascelles, Schär, Livramento; Joelinton, Miley, Guimaraes; Almiron, Isak, Gordon.

Mauricio Pochettino fick sent igår veta att han får inte coacha laget mot Newcastle. Han är avstängd en match efter för många gula kort, tre.

Millie Bright är skadad och spelar inte mot Leicester. Hon har också lämnat återbud till landslaget. Hon skyndade sig tillbaka från sin knäskada för att spela VM och starten av säsongen och har nu fått problem som kanske håller henne borta länge.

Chelsea har alltid haft det tufft på St James. Det har varit något av en bogeyarena för oss. Även under de tider Newcastle var ett sämre lag. Nu tittar alla på Newcastles skador, som till antal är ungefär lika många som Chelseas. De har dock skador på spelare som kanske betyder lite mer för dem då vi har skador på flera spelare som ännu inte ens spelat den här säsongen. Känslan är också att Chelseas trupp är bredare än Newcastles, dvs kvaliteten på våra ersättare är lite högre än deras ersättare.
    Lite oroande är dock om Caicedo inte spelar för mittfältet har varit vår starkaste lagdel trots Enzo Fernandez's tveksamma form i de senaste matcherna.
     Många tror dock att med sina skador kommer Newcastle trots hemmaplan inte bjuda till utan snarare prestera försvarsinriktad fotboll, som ju visat sig vara det Chelsea har svårast att hantera.
    CSFC och ganska många tippare och s k experter tror att Chelseas chans att vinna är rätt stor. En svårbedömd match och hade vi varit tippare hade det nog varit en kandidat för helgardering. Särskilt efter ett landslagsavbrott.

FREDAG 24:
Från presskonferensen:
Moises Caicedo kom tillbaka sent från landslagsuppdrag och kommer utvärderas om han kan starta i morgon.
    Pochettino sa också att rykten om att han varit aktuell som manager för Newcastle är helt falska. Han var aldrig någonsin kontaktad av den klubben.
    Han har ett långt svar om diskussioner de haft internt inom klubben med spelarna nyligen. Det berörde att laget fortfarande är i starten av att bli ett lag, de saknar mogenhet särskilt i matcher mot motstånd som spelar väldigt tajt och försvarsinriktat men bättre mot lag som är vana vid att föra matcher.
    Han betonade att det är viktigt för Chelsea att de spelar på samma sätt och håller samma kvalitet. Om andra lag ser annorlunda på Chelsea efter de gjort fyra mål på Man City kan han inte bedöma utan han ser det enbart ur Chelseas perspektiv.
    Han ger inget klart svar på när Nkunku är spelklar men det verkar inte bli de närmaste veckorna trots att han börjat träna.
    Poch bekräftade att Reece James kommer spela, men ville inte säga om det blir hela matchen. Chelsea matchar honom fortfarande försiktigt.
    Fofana tränade på gräs för första gången i veckan sedan hans operation i somras men Pochettino antydde att han kanske inte blir spelklar förrän nästa år.   

Chelsea listar fortfarande sex spelare på skadelistan. Det är dock det minsta antalet på hur länge som helst. De är Chalobah, Chilwell, Chukwuemeka, Fofana, Lavia och Nkunku. De båda sistnämnda har fortfarande inte gjort debut för Chelsea efter kommit i somras.

Fotbollen återvänder i morgon och startar med en stormatch mellan Manchester City och Liverpool. Den kan bli intressant att följa. Därefter kommer Newcastle mot Chelsea och på kvällen har Arsenal en match som kan bli svår mot Brentford borta.

TORSDAG 23:
UWCL Gruppspel omg II
CHELSEA WOMEN   -  PARIS FC        4 - 1
Chelsea är underliga. De spelar på Stamford Bridge och vi kan förstå om man bara har vissa läktare öppna MEN borde man inte då välja att ha på publiken på de läktare som syns i TV istället för att visa helt tomma läktare - det känns så billigt och oprofessionellt. Skäms Chelsea, ni tar ut för höga biljettpriser och visar rent amatörmässig inställning till publiken.
    En rätt svag inledning av Chelsea, eller en rätt bra inledning av Paris. 5 Paris spelar mer fysiskt än Chelsea, påminner lite om hur Häcken tog sig an Real tidigare. Chelsea klickar inte alls, Paris är det bättre laget. 12
    Paris missar ett friläge, Berger kan rädda bollen. 13
    Chelsea är inte med i matchen, de har absolut inget svar på Paris höga press. 20 Chelsea är stelbenta och kan inte hålla bollen alls. Det är nästan så vi måste säga att Chelsea är utspelade, men då har de åtminstone några antydningar till anfall.
    Så miggar James grovt ett friläge. 21 Kerr satte henne fri.
    Buchanan luras ta ett gult kort. Fast reprisen säger att det ändå var lite billigt. 29 Chelsea är lite bättre men bara marginellt, de saknar kvalitet i nästan allt än så länge.
    MÅL. SÅ hittar Lauren James Sam Kerr framför mål och Chelsea är inte helt rättvist i ledning. Kerr har sagt att hon är på väg tillbaka från sin skada och det visade hon där. 31
    Kerr frispelar Kaneryd men målvakten gör en riktigt bra räddning. Kaneryd har utvecklats enormt i Chelsea men hon måste börja göra mer mål. 34
    Kvitterat. På en hörna där vi verkligen inte var imponerade av Berger och försvaret. Carter försöker rädda på linjen men kan bara sätta den i nättaket. 38 Greboval gjorde det. Det där var en målvaktstavla och Hayes fortsatta satsning på Berger får ännu ett frågetecken.
    De enda vi ger godkänt i Chelsae i första halvlek är James och Kerr, trots att ingen av dem startade starkt. Kaneryd borde gjort mål. Bergers agerande på kvitteringen är obegripligt. Skänker man bort mål på det sättet när man spelar svagt blir det tufft. Chelsea måste göra oerhört mycket bättre i andra för det hr duger inte. Vi vet inte om Hayes gör hårtorkar men det behövs och lite till.
  Det här var säsongens sämsta halvlek hittills.
  -ANDRA-
Fran Kirby ersätter Fleming. 46
  Cutbert har en tuff match, men Berger räddade henne med en bra utrusning. 46 revansch för den svaga insatsen vid målet.
    MÅL. Vilket pass från Kaneryd. 48 Kerr är tillbaka, Kriby startade det. Reprisenvisar att idag var det tur att VAR inte var med då det kan varit offside.
    Normalt brukar Chelseas mittfält styra matcherna, men idag står de inte att känna igen. Nüsken anonym och Cuthbert inte lyckosam.
    MÅL: Hur lyckades Sam Kerr göra det måle?. Hon såg överspelad ut och hon sätter en superhög lyra som går in via ribban. WOW. Hon är tillbaka. 56
  Ingle inför Nüsken. 59
    En underbar boll från Kaneryd men Kerr brände den chansen. 67
    Paris sätter in Chelsealånet Abdullina. 70
    Kerr går av. Byts ut mot Mia Fishel. James också av för Perisset. 75
   Bra räddning av Berger på ett närskott. 79
   Maren Mjelde in för Buchanan. 83
    Kaneryd spelar till vänster, det hr vi inte sett förr.
    MÅL. Sophie Iingle slårr till. Möter ett bra inlägg från Perisset. 90+1
**Tala om en två olika halvlekars match:
Första halvleken var inte alls bra. Andra desto bättre. Chelseas tjejer är så härliga, de verkligen vet hur man vänder matcher. Snacka om ett lag som är motsatsen till att vika ned sig som ärligt talat killarna gjort lite för många gånger. Man blir ju knappt nervös när de ligger under. Utmärkt management att i halvtid vända en match. Från en så svag insats till en så fin insats. Kirby gjorde stor skillnad men framförallt kände vi igen Chelaea i andra.
    Hatrrick Kerr förstås, Matchen Spelare. James blandade och gav men när hon gav, hon kan verkligen ge. Kaneryd gjorde en utmärkt match igen.
  Nu väntar Häcken, på hemmaplan. Kirby som redan spelar i handskar fruktar nog bortamatchen.

Tack Häcken. De fortsätter skrälla på alla sätt och vis. De vände och vann rättvist mot Real Madrid med 2-1 i Chelseas Champions Leaguegrupp och kommer leda gruppen oavsett vad Chelsea presterar ikväll. Real visade arrogans och trodde de kunde vila spelare. Otroligt imponerande och ännu mer överraskande ärligt talat.

Chelsea Womens laguppställning mot Paris FC: Berger; Lawrence, Buchanan, Carter, Charles; Cuthbert, Nusken; Kaneryd, Fleming, James; Kerr
    avb: Musovic, Hampton, Perisset, Mjelde, Nouwen, Ingle, Kirby, Fishel, Beever-Jones

ONSDAG 22:
Från presskonferensen:
Emma Hayes bekräftar att Millie Bright dras med en skada och inte bara vilades i helgen. Det är tveksamt om hon kan spela i morgon mot Paris.
    Hayes öste också beröm över 20-åriga Aggie Beever-Jones, den förste akademispelaren som gått hela vägen via lån i Bristol och Everton till Chelseas a-lag. Hon ser B-J som en naturlig målgörare som lär väldigt snabbt men fortfarande har mycket kvar att utveckla.
   
Daily Mail har startat en kampanj som faktiskt är vettig. Den lär knappast lösa problemet men förhoppningsvis sätter det ljus på ett problem. Problemet är smädande av domare som vi ser sådana som Mikel Arteta och José Mourinho satt i fullständigt system. Pochettino tappade också koncepterna i matchen mot Man City, men hade åtminstone den goda smaken att be om ursäkt och stå för att han gjorde fel när han lugnat ned sig.
    Vi har alla åsikter om domare och CSFC har det, inte minst från två matcher i närtid; Chelsea-Man City och än värre Real Madrid F-Chelsea Women.
    Vi betygsätter domare i herrmatchernas matchrapporter. CSFC kommer ta bort kommentarer om domarinsatserna i matchrapporterna framöver.
    Det löser inga problem med kvaliteten på domare, men vi förstår hur svårt, rent omöjligt jobbet är och att då betygsätta dem hjälper dem inte. Uppförande på elitnivå förstärks ju bara negativt nedåt och rekrytering till domare är rekordlåg för vem vill bli utsatt för sådant ovett.
    Vi önskar däremot att domarna i högre grad får förklara sina beslut efteråt och lära från dem, och vi önskar verkligen att man specialutbildar VAR-domare och bara låter dem sitta vid skärmarna för att få en mer enhetlig bedömning av situationerna. Vi uppskattar Sky och även Daily Mail som har före detta domare som kommenterar kontroversiella beslut. Vi håller inte alltid med men de är mer kvalificerade att betygsätta situationer än CSFC är.

Nu har landslagen spelat klart och vi slipper dessa så oerhört irriterande avbrott till i mars. Det vill säga, för herrarna. Damerna har ett kvar som börjar nästa vecka.

Ett försök att stoppa lån av spelare mellan klubbar med gemensamma band har stoppats med en enda röst av Premier Leagueklubbarna. Chelsea var inte oväntat en av klubbarna som röstade för sådana lån med tanke på att vi redan har en systerklubb i Strasbourg och att ägarkonsortiet försöker hitta flera sådana klubbar.

TISDAG 21:
Ekonomi är sannerligen inte CSFCs starka sida men den här sammanställningen verkar vara den mest seriösa och kompletta vi sett angående det som gett mycket rubriker och hot om relegering efter poängavdrag de senaste dagarna. Noterbart av det vi uppfattar är att ingen klagan har väckts officiellt mot Chelsea vad vi förstår. Så allt är spekulationer, än så länge. Den tar också upp tidigare förseelser och bestraffningar Chelsea fått uppleva som transferförbudet för några år sedan. Det händer alltid något kring Chelsea, det har vi fått lära oss.
    Läs mer här i Football Londons artikel>>

MÅNDAG 20:
Premier League återvänder efter årets sista landslagsavbrott.
    Chelsea har en tuff bortamatch på en arena vi ofta haft det svårt även när Newcastle hade ett sämre lag än de har numer.
    Vi tror ändå att Chelsea har en god chans att få ett bra resultat med sig från St James's Park. Detta då Newcastle också ska spela Champions League nästa vecka. Något som säkert tar en del fokus.
    Mest dock på grund av att Newcastle börjar ha ett skadeläge som påminner om Chelseas och kanske på viktigare spelare för deras lag. Bland annat lär Alexander Isak och Callum Wilson saknas och det råder osäkerhet kring flera tongivande spelare.
    Dessutom är Newcastle inte ett lag som parkerar bussen utan försöker spela fotboll i alla matcher. Något som passar Chelsea som vi sett då vi ännu inte förlorat till något av topplagen i ligan. Av de åtta lagen i topp har vi bara förlorat till Aston Villa med enda målet efter Gustos utvisning. (Vi har dock inte mött Man U och Newcastle av de åtta ännu). Före oss har vi också Brighton som vi ska möta efter Newcastle och West Ham, som vi också förlorade till i en match vi borde vunnit om vi hade kunnat göra mål. Något Chelsea dock gjorde ordentligt med åtta stycken i de två matcherna före uppehållet.

Chelseas ligaledande tjejer har en tuff vecka igen. Hayes roterade kraftigt för att möta de kraven i helgen och trots sex byten från start körde de fullständigt över Liverpool på Stamford Bridge i lördags. 30 hemmamatcher utan förlust nu i ligan. (Tyvärr fortsätter dock Chelsea med att ta ut höga biljettpriser på matcherna som spelas på SB istället för att vilja ha mer publik).
    De spelar på Stamford Bridge igen på torsdag då de ska möta överraskningslaget i franska ligan men framförallt i Champions League. Paris FC med Chelsealånet Alsu Abdullina (som får spela mot Chelsea om hon blir uttagen då reglerna är annorlunda i CL) har slagit ut förra säsongens semifinalister Arsenal och finalisterna Wolfsburg. De ligger tvåa i ligan efter Lyon.
    Paris förlorade dock mycket överraskande hemma mot Häcken i första matchen så de har nog massor med revanschlust.
    Men spelar Chelsea som de spelat senaste veckan oavsett vilka tjejer som startat ska de inte kunna vinna - om de liksom Real Madrid inte får massor med hjälp av en inkompetent domarinsats. Chelsea har varit oväntat bra trots stora förväntningar hittills den här säsongen även om det kändes lite skakigt i starten trots bra resultat.
    På söndag väntar sedan Leicester som varit överraskande bra i WSL. De klarade nedflyttning med ett nödrop senaste säsongen men har startat årets säsong väldigt bra. Det är dock en match vi förväntar oss att Emma Hayes' lag ska kunna vinna hemma på Kingsmeadow igen.    
    Sedan är det landslagsavbrott igen. Efter det väntar ligans förmodligen tuffaste uppgift, bortamatch mot Arsenal.
   

 

Rykten, notiser m m, v-47


SÖNDAG 26:
Chelseas omogna herrlag skämde ut sig totalt igår och Mauricio Pochettino har därför dragit in deras lediga dagar så de kan träna istället.

Ian Maatsen sägs nu skriva ett långtidskontrakt och lämna på lån i januari. Uppgiften kommer dock från Football Insider som vi aldrig litar på.

LÖRDAG 25:
Newcastle hoppas Alexander Isak är tillbaka från skada och startar idag. Bruno Guimaraes är tillbaka efter avstängning.

En annan ung brasilianare som Chelsea, med flera, är intresserade av är Gabriel Moscardo. Chelsea ska lämnat ett bud till Corinthians redan i sommar som de ännu inte svarat på. 25m € lär budet varit. Han är 18 år och kan ansluta redan i januari om det blir en värvning. Han är defensiv mittfältare. Barcelona sägs vara en av de svåraste konkurrenterna till en värvning.

Italienska rykten hävdar att Victor Osinhem vill till Chelsea. Hans prislapp är dock sådant att det är tveksamt om Chelsea kan köpa honom, åtminstone i januari. Arsenal lär också jaga honom.

Ett nytt rykte är Palmeiras nya underbarn Estevao Willian för 60m pund. Han är bara 16 år och lär jagas av Chelsea och Manchester United men föredrar att gå till Barcelona som inte tros ha råd att värva honom. Även klubbar som Real Madrid, Bayern med flera lär vara intresserade. Han sägs ha en spelstil som liknar Messis och kallas därför också Messinho. Som 16-åring får han inte flytta till Europa förrän om två år.

Ryktena om att Chelsea vill värva tillbaka spelare de sålt växer. För ett tag sedan handlade det om Marc Guehi, nu är det Fikayo Tomori som ska tillbaka från Milan. Vi har också hört om Tammy Abraham som har det svårt i Roma just nu.

Manchester City sägs vara intresserade av Ian Maatsen som ska vara intresserad av att gå dit. Nästan alla förväntar sig att han lämnar Chelsea i januari. Frågan är vart och om han inte förlänger kontrakter måste Chelsea sälja snarast.

FREDAG 24:
Wesley Fofana, den skadedrabbade mittbacken är tillbaka i träning men det kommer nog dröja lite till innan han är spelklar.

Vi vet att Real Madrid jagar honom. Nej vi pratar inte om Reece James som Pochettino kallar världsklass utan Bayerns kanadensiske vänsterback Alphonso Davies som nu också kopplas till Chelsea. Det vore onekligen en kanonvärvning men vi tror inte så mycket på det ryktet, inte i det läge som Chelsea är nu utan Europaspel.

TORSDAG 23:
Tipparna: Skys Lewis Jones tror på Chelsea mot Newcastle. Han tippar 2-1 och menar att när Reece James spelar är Chelsea ett helt annat lag, han har inte fel i det.
    Paul Merson tippar 1-1.
    BBCs Cheris Sutton tippar också 1-1, hans gästtippare (Evdertonfan) tippar 2-1 till Newcastle.
    **Dimitar Berbatov säger även han 1-1
   
Ryktena om Kvicha Kvaratskhelia har ökat de senaste dagarna men tro inte alltför mycket på dem. Dels kommer han kosta minst 87m pund, dels har han kontrakt till 2027 så någon värvning de närmaste året eller åren är inte att vänta då Napoli inte alls vill sälja.
    Fabrizio Romano häller också vatten över ryktet och menar att Chelsea fortfarande tror på Mykhailo Mudryk och hans utveckling och därför inte har "behov" av Kvaratskhelia.

ONSDAG 22:
Chelseas girighet i att ta ut högre biljettpriser när damlaget spelar på Stamford Bridge och säga att priserna motsvarar kvalitetsnivån har kritiserats. Det är en linje som övriga toppklubbar inte följer utan de sänker istället priserna och hoppas på fler åskådare. Vilket CSFC tycker är helt rätt väg att gå. För spelarna, för åskådarna och för sportens egen skull.
    Chelsea Women spelade mot Liverpool på Stamford i helgen och hade runt 12.000 åskådare. I Manc-derbyt i WSL dagen efter var det 45.000.
    Chelseamatchern däremot slog tittarrekord på tv i England. Aldrig tidigare hade så många tittare följt damfotboll på liganivå. Något som understryker att Chelseas linje att försöka maximera profiten verkligen inte är rätt väg att gå. Hoppas de lär sig av det, även om det är försent för matchen i morgon mot Paris FC i Champions League.

Olika uppgifter om Nkunku. Vissa säger Chelsea kommer matcha honom försiktigt tillbaka, nu säger andra att hans rehab har gått så bra att klubben kommer sätta in honom tidigare än väntat.

Inte undra på att Chelseas värvningscirkus är förvirrande när det nu framkommer att styrelsemedlemmar, om vi ska tro vissa engelska sportskrivare, försöker påverka att vissa spelare ska till klubben. Som Raphael Varane.

TISDAG 21:
Ännu ett sådant där rykte vi känner tvivel inför. Chelsea ska nu jaga Napolis Kvicha Kvaratskhelia. Georgiern var högvilt ett tag under förra säsongen men Chelsea behöver knappast fler yttrar, även om det är en mycket intressant spelare.

Levi Colwill har en axelskada, en form av skada som är notoriskt svårläkta. Han fick lämna återbud till England och det ser inte ut som om han kommer kunna spela på lördag mot Newcastle.

MÅNDAG 20:
Tidiga uppgifter säger att matchen Newcastle-Chelsea är rena skademötet. Fjorton spelare sägs vara borta på grund av skador och ytterligare åtta finns det frågetecken om. Mer konkreta uppgifter kommer först i slutet av veckan, men nog är det anmärkningsvärda siffror.

Spanska rykten hävdar att Chelsea jagar Bayer Leverkusens 22-årige försvarare Jeremie Frimpong. Vi tror inte särdeles mycket på det. Chelsea har en stor kvot av unga försvarare även om den bäste fortfarande är den äldste.

     

 <<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>
Köp ALDRIG biljetter från Viagogo = blufföretag

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE