CHELSEA SWEDISH FAN CLUB

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
10   Chelsea FC 13 sp 5 v 4 o 4 f 23 - 15 mål 16 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea Women för målgörare
1     Chelsea W 7 sp 6 v 1 o 0 f 23 - 5 mål 19 p

13 - 19 nov 2023

NÄSTA MATCH: 25 nov kl 16.00 - Newcastle Viaplay
NÄSTA MATCH WOMEN 23 nov kl 21.00 - PARIS FC - CL DAZN YouTube

Nyheter v-46


SÖNDAG 19:
Chelsea Women är nu enda laget i WSL som är obesegrat efter att Manchester City vunnit derbyt mot United.

Vi kan inte ens låtsas förstå de ekonomiska turerna kring Chelsea under Roman Abramovichs regim som nu börjar komma ut. Vi kan ännu mindre avgöra vad sanningen är. Rubrikerna som kommit är dock allvarliga nog även om vi inte på något sätt tar artiklarna för sanningen. Men något oegentligt finns där, frågan är hur allvarligt det är och vad det kan komma att leda till. Sportskrivarna vältrar sig i det hela men det innebär inte att de vet mer än vi gör.
  Domen mot Everton har satt ribban och den är satt lågt. Everton hade en större förlust, utgifter än de var tillåtna under en säsong med ett inte väldigt litet belopp (20m pund) jämfört med omsättningen och de har fått tio poängs avdrag och riskerar ännu mer om stämningar mot dem går igenom.
   Ironin i det hela är att det är Chelsea själva och deras nya ägare som börjat nysta upp tråden som kan sänka klubben, åtminstone tillfälligt.
  Daily Mail är sällan eller ännu mer sällan på Chelseas sida på samma sätt som de gärna stödjer andra klubbar, men de gör ett försök att reda ut det hela om en med ett i våra ögon inte helt objektivt fokus. Chelsea är dock inte de enda i skottgluggen, utan de lägger än mer frågetecken på Manchester City.
Läs här och avgör själva vad ni tror om deras version.>>
    Vi kan dock inte på minsta sätt negligera detta även om vi inte kan detaljer eller vet hur det kommer att spelas ut. Det är ett allvarligt hot mot Chelsea men vi ska inte måla fan på väggen innan fakta kommer fram.

LÖRDAG 18:
Det spelades bara en match i WSL idag men morgondagen bjuder på intressanta matcher. Formlaget Brighton har Arsenal hemma och i Manchester är det derby mellan United och City.

WSL
CHELSEA WOMEN   -    LIVERPOOL W      5 - 1
Matchen spelas på Stamford Bridge och läktarna ser rätt fulla ut.
Stark start av Chelsea och Sophie Ingle som idag blev WSLs mest spelare någonsinmed 184 matcher (och Peter Jihde har äntligen lärt sig att hon kommer från Wales).
    MÅL. Hur fint, hur enkelt som helst när Chelseas Ingle stoppar ett uppspel och hittar James helt fri och hon fintar bort målvakten och sätter bollen. 11
    Liverpool kvitterar i första anfallet därefter efter att Carter missat en stötbrytning. Sedan gör Carter själv målet för Liverpool. Jess Carter lyckades verkligen göra allt fel där. 13
    Chelsea verkar lite skärrade efter kvitteringen och spelar stressat.
    MÅL. Sedan spelar Kerr fram James som lägger ett perfekt kinlägg till Aggie Beever-Jones som möter perfekt med pannan. Nja, det var nog mer med axeln än pannan om vi såg rätt på reprisen. 24 Hennes fjärde mål.
    Strax efter är Kerr nära på en retur på James skott, men hon får bollen över mål.
    Bildavbrott. Under det har Cuthbert och Musovic räddat på linjen för Chelsea enligt rapporter. Avbrottet varade i sju minuter.
    Matchen påminner lite om mötet med Real i veckan med ett överlägset Chelsea men där motståndarna ändå fått göra ett mål. 7-3 i målchanser. Musovic har inte behövt göra en enda räddning.
    -ANDRA-
Perisset dumpassar inåt och van de Sanden kan skjuta Liverpools första skott på mål men Musovic räddar. 46
    Lite kalabalik framför Liverpools mål men de lyckas få bort bollen till slut. 48
    MÅL. James igen, hon är suverän idag. Kerr assisterar och James hittar en lucka ur svår vinkel. Det var mer eller mindre på utspark från Liverpool. 56
    Liverpool vill ha en straff men tacklingen var utanför boxen och domaren friade helt. I nästa anfall är Kerr nära men mv räddar.
    Johanna Rytting-Kaneryd in för Beever-Jones. 63 Hon assisterar med sin första bollkontakt till MÅL. Hon löper sig fri, fintar bort backen och sätter in bollen till Lauren James som gör ännu ett mål. 64
    Jätteräddning av Musovic. 69 Frågan är om bollen hade skruvat sig in från räddning på en nick från nära håll, men Perisset ser till att den rensas bort.
    Ingle nickar från straffpunkten men en försvarare lyckas nicka bort den på linjen. 72
    Charles vilas inför Paris-matchen. Lawrence in. Kerr ut för Fishel. 75
    Cuthbert hamnar i reklamskyltarna efter en ful tackling och det ser vådligt ut, men den tuffingen bara skakar av sig det och kommer in igen...
    Ny assist av Kaneryd till Nüsken som gör femte målet. James passade till Kaneryd så hon är inblandad igen. 78 Åter från ett utspel av Liverpool.
    Fler byten. Fleming in för Nüsken och Kirby för Cuthbert. 81 Det är Kirbys 100e Chelseamatch.
    Idiotpass av Fleming i boxen men Musovic hinner otroligt nog ut och räddar den. 82
    Åtta minuter tillägg.
    Bra räddning på Kirbys skott av mv Laws. 90+5
**
Sällan har det varit lättare att utse Matchens Spelare. Lauren James var i särklass och gjorde sitt första hattrick och en assist och en hockey-assist till de mål hon inte gjorde själv. Svenskorna har varit utmärkta också, ett par riktigt bra räddningar av Musovic och två assist av Kaneryd. Chelsea kunde spela av matchen med full kontroll i andra. Liverpool svagare än väntat.
    Nu väntar Paris FC på torsdag i Champions League. Därefter Leicester hemma i helgen.

Musovic är tillbaka i mål inför det tuffa mötet mot Liverpool. Beever-Jones gör sin första start i ett roterat Chelsea. Bright utanför truppen, vilas eller skada?
Musovic, Ingle, Nüsken, Carter, James, Perisset, Mjelde, Kerr, Charles, Cuthbert, Beever-Jones.
    avb: Berger, Hampton, Fishel, Nouwen, Lawrence, Kirby, Fleming, Rytting Kaneryd, Buchanan

FREDAG 17:
Everton har bestraffats med tio poängs avdsrag för brott mot reglerna kring spenderande och intäkter. De sjunker därmed som en sten i tabellen.
    Chelsea hotas också av poängavdrag för konstiga agentaffärer under Abramovichs tid. Tillbaka till tidigt 2010-tal. Chelsea var de som själva påpekade detta och har redan bestraffats med miljonböter av Uefa. Vi får se om det blir böter eller annat. Även Man City är under undersökning för ev ekonomiska oegentligheter. Tabellen kan avgöras i domstol den här säsongen.
    **Engelska tabloider frossar nu i spekulatkoner att om Everton fick ett sådant väldigt strängt straff då riskerar Manchester City och Chelsea nedflyttning. CSFC kan inte bedöma någon som helst form av sannolikhet för att det ska stämma då klubbarna undersöks för olika former av överträdelser. Men nog verkar Evertons straff väldigt hårt. Och det talas om större summor men som sagt väldigt annorlunda överträdelser om de är sanna för City och Chelsea. Vi misstänker fler klubbar kommer dras in i detta. Inte minst då regelverket är fullt av hål som verkar täppas till först efteråt och klubbar därmed straffas retroaktivt för saker de inte kände till. Räkna med många fler varv i denna cirkus.

TORSDAG 16:
Daily Mail frågar om det är tidernas värsta domarinsats i Champions League? Vi som kommer ihåg Øvrebøs i Barcelonamatchen 2009 tycker kanske inte det men den är definitivt där uppe. Läs mer här>>

Emma Hayes brukar inte klaga särskilt mycket på domare men hon var riktigt upprörd, med all rätt i världen på det danska domarteamet efter skandalen i Madrid igår. Läs mer här>>

ONSDAG 15:
En ren och skär domarskandal i Madrid ikväll. Värsta vi sett på år och dar. En straff ges fast förseelsen är klart utanför straffområdet och en spelare som är flera meter ifrån döms som offside och ett vinstmål tas bort för Chelsea. Snacka om att damfotbollen behöver VAR och sedan får VAR-hatarna säga vad de vill. Tyvärr var det de enda domsluten som kategoriskt gick Reals väg.

WCL
REAL MADRID F    - CHELSEA WOMEN     2 - 2
En riktigt bra start av Chelsea och framförallt Kaneryd.
    Sedan kom Real tillbaka och Olga Carmona kunde liksom i VM mot Sverige och i finalen, med ett långskott överlista Berger. Bollen tog på Bright och ställde Berger helt då hon var på väg åt andra hållet. Riktigt svagt spel av Chelsea där. 11
    Chelsea har redan börjat värma flera spelare. 16
    Chelsea dominerar och har fortsatt dominera även efter målet men har inte direkt skapat farliga chanser. 20
    Mycket bra av Kirby och Kerr men mv lyckas få enhand på Kerrs skott. 29 Mycket bra räddning. Domaren gillar inte knuffandet mellan Carmona och Carter på hörnan.
    Ställningen speglar absolut inte matchen, men Real har försvarat sig bättre än Chelsea. 36
    Chelsea har kommit nära vid flera tillfällen nu men har inte fått in bollen. 39
    MÅL. Ett riktigt fint mål av Niamh Charles på en underbar cross in av AshleyLawrence. Charles slet sig helt fri och kunde nicka in kvitteringen. 41 Hur rättvist som helst.
    Ställningen speglar fortfarande inte matchen. Chelsea har varit det klart bästa laget. Kaneryd, Charles och Cuthbert har varit spelarna som stått ut. Vi förväntar oss nog ett tidigt byte och Lauren James in för Fleming. 8-1 i målchanser till Chelsea. Real har 0,03 i xG men har ett mål gjort.
    -ANDRA-
Det är ett aggressivare presspelfrån Real i andra och domaren tillåter ovanligt fysiskt spel.
    Kerr gör sig fri men mv gör ännu en väldigt bra räddning. 50 Det brode dock varit mål.
    Berger nära göra en ordentlig tavla efter plockat ned ett inlägg menhon kommer undan med det. 53
    Bra spel, riktigt bra spel av Chelsea men Kirby tar först lite för lång tid på sig, sedan tvekar hon att skuta. 54
    Oroz in för Zornoza. 60 James in för Chelsea, Kirby ut. 54
    Reals första hörna. 65
     Fleming ned i boxen men hon föll lite lätt och domaren var inte intresserad. 70 Domaren var rätt.
    Feller in för Bruun. 71
    MÅL. Charles lägger en perfekt boll in och upp går Sam Kerr och nickar in bollen hur snyggt som helst. Perfekt och hur välförtjänt som helst. 75
    Straff till Real. I deras nästan enda riktiga anfall men Flemings tackling är utanför boxen. Domartavla så det räcker. Carmona sätter den. Vilken domartavla. 78
    Ingen kan anklagaden danske domaren för att inte vara hemmadomare. Hon har dömt helt klart till Reals fördel många gånger nu och vädigt sällan för samma förseelser mot Chelsea. Real har förstås upptäckt detta och går ned väldigtlätt.
    Ännu en stor räddning av målvakten Misa. På Kaneryds skott. 85
    James sätter bollen i ribban freån långt håll och Fleming bränner returen. 88
    Kerr så nära att bli helt fri men en armdragning och knuff och hon når inte bollen. 90+3
    Chelsea gör mål men det döms bort. För offside. Obegripligt nog. Charles gjorde det. Hon är inte i närheten av att vara offside, Kerr kan varit det men hon var inte där.
**
EN ren domarskandal. Domaren skänkte Real en po'ng och stal två från Chelsea. Det var ingen straff och det var ingen offside. Värsta hemamdoare vi sett påhur länge som helst, nästan sedan Övrebøe. Det plus storspel av Reals målvakt Misa och ribban avgjorde matchen. Vår Matchens Spelare var Erin Cuthbert.
    Siffrorna säger det mesta om Chelseas överlägsenhet utom i målprotokollet. 21-4 i målchanser. 58% bollinnehav. 1,51 mot 0,81 i xG. 8-2 i skott på mål.

Vi ser det som en skräll faktiskt, Häcken i Chelseas CL-grupp slog på bortaplan Paris FC. Samma Paris som slagit ut Arsenal, semifinalist senast och Wolfsburg, finalist, i kvalet till gruppspelet. Häcken vann med 2-1. En vinst borta för Chelsea idag kan därför bli väldigt avgörande i gruppen.

Vi är ltie förvånade över att Berger åter är målvaktsvalet. Annars en rätt väntad elva av Chelsea mot Real Madrid, förutom att vi nog trodde på James i startelvan och inte på bänken:
Berger - Lawrence, Bright, Carter, Charles - Cuthbert, Nüsken - Rytting Kaneryd, Kirby, Fleming - Kerr
avb: Musovic, Hampton, Buchanan, Ingle, Cankovic, Fishel, James, Mjelde, Nouwen, Perisset, Beever-Jones

Ikväll kliver Chelsea Women in i gruppspelet i Champions League mot Real Madrid på bortaplan. Det är underligt att notera att Sverige har två lag i gruppspelet, varav Häxken spelar i Chelseas grupp medan England som fömodligen har den tuffaste ligan av alla bara har ett lag med.
    Matchen visas på DAZNs YouTube-kanal. Gratis.

Det är nu klart att Emma Hayes tar över som förbundskapten för USAs damlandslag, i maj.

TISDAG 14:
Det var länge sedan vi kände en sådan optimism kring Chelsea som vi gör efter förra veckans resultat. Det har inte undgått någon, inte heller Sky i den här artikeln>>

Malo Gusto är skadad igen och tvingas lämna återbud till franska U21-landslaget. Det är en knäskada men mer än så har vi inte fått veta ännu.
    Levi Colwill förväntas också tvingas lämna återbud, till England.

Alla hyllningar till Cole Palmer är inte oförtjänta på något sätt men snart börjar de snarare bli något lite av ett problem. Det är verkligen allt eller inget till och om den unge spelaren. Nu tror vi Cole Palmer, 21, kan hantera det, men vi har sett så många unga spelare bli förstörda över att bli serverade en mediebild som de börjar tro på. Så mitt i alla hyllningar vill vi gärna vara slaven på triumfvagnen som påminde framgångsrika romerska generaler och konsuler att de är också mänskliga.
    Daily Mail i synnerhet höjer Cole Palmer till skyarna som i denna artikel. >> Vi vädjar, förstör honom inte. Han är sensationellt bra för Chelsea, men han har trots allt bara varit hos oss i mindre än tre månader.

MÅNDAG 13:
Vilken vecka Chelsea hade den förra. Två otroliga matcher, av olika skäl och på så många olika sätt. Fyra poäng som väl få om någon trodde vi skullle hämta från de två matcherna mot de absoluta topplagen i serien. Och som sagt på vilket sätt.
    Nu blir det däremot Chelseaöken då det är dags för ännu ett av dessa så irriterande landslagsavbrotten. Ingen ny Chelseamatch på hela tretton dagar. Hur ska man stå ut? Särskilt efter vi just fått uppleva säsongens bästa match och en av Premier Leagues konstigaste matcher någonsin.

Alla pratar, åtminstone på Viaplay, om hur svårt spelschema vi fortfarande har. Tänk det tycker inte CSFC. Visst vi möter Newcastle, Brighton och Manchester United i de närmaste matcherna efter spelavbrottet. Alla ligger före oss i tabellen.
    Men som förra veckan visade, det är just den sortens lag som Chelsea är som bäst mot. Lag som inte sitter tillbaka, parkerar bussen och försvarar djupt utan lag som förväntas föra spelet. Dessutom är två av matcherna på bortaplan där Chelsea varit bättre än på hemmaplan även om det var ett lyft igår.
    Alla tre motståndarna har dessutom visat rätt dålig form senaste omgångarna även om de plockat en del poäng men inget av dem har varit i form. Förhoppningsvis fortsätter det så även om de gynnas av landslagsuppehållet. Newcastle har fått en snabbt växande skadelista och det är nog frågan om den ser så mycket bättre ut efter avbrottet. Brightons form har varit riktigt svag ett tag nu och Manchester United imponerar inte alls på oss. CSFC tror matcherna kommer passa Chelsea ovanligt bra.

Tjejerna däremot som gjort något av ett tidigt och kanske redan nu avgörande ryck i Women Super League går in i Champions Leaguespelet mot Real Madrid på onsdag. På bortaplan. Vi tror DAZN kommer visa matchen på sin YouTube-kanal men vi är inte säkra ännu.
    Till helgen har de en rätt knepig uppgift mot ett Liverpool som visat bättre kvalitet och form den här säsongen och då förlorade vi ändå en av matcherna mot dem förra säsongen. Den matchen spelas hemma vilket också var matchen vi förlorade mot dem förra säsongen. Chelsea ska dock kunna vinna hyfsat bekvämt ändå även om de spelar veckomatch också. Så bred är truppen idag.
   

 

Rykten, notiser m m, v-46


SÖNDAG 19:
Ett nytt rykte är ännu en Brightonspelare, fast en spelare Brighton knappast vill släppa. Det är unge Evan Ferguson som framförallt annars Man United sägs jaga med blåslampa och Brighton förväntas sätta en tresiffrig prislapp på. Vi sätter inte stor tilltro till det här ryktet.

Milan, eller Chelsea Light om vi säger så vill ha fler Chelseaspelare. De har tydligen också laddat för att göra ett försök att värva Benoit Badiashile förutom de som de redan hämtat från Chelsea och uttryckt intresse för. Badiashile lär de dock knappast lyckas värva då Chelsea inte har intresse av att sälja honom.

Christopher Nkunku skulle själv vilja vara aktuell redan till matchen mot Newcastle. Klubben är dock försiktig och det ser troligare ut att de väntar till december innan Nkunku får chansen.
    Även Romeo Lavia närmar sig att bli matchredo. Han är lite efter Nkunku dock i sin rehab. Ingen av spelarna har gjort sin Chelseadebut ännu. Nkunku visade dock i träningsmatcherna innan knäskadan att han kommer bli viktig.

Isvatten har börjat hällas på ryktena om Victor Osinhem till Chelsea i januari. Inte för att Napoli knappast vill sälja då, eller om spelaren är osäker. Utan helt enkelt för att Osinhem kostar för mycket. Boehly och ägarna har börjat dra åt svångremmen efter haft spenderbyxorna på - det är vad medierna plötsligt börjat inse. (Inte för att det kommer stoppa rykten om värvningar, men vi fans bör inte ha för stora förväntningar på värvningar. De blir knappast aktuellt om inte försäljningar sker först.)

Ryktena kring den andra storvärvningen som medierna tror på, Ivan Toney, har också fått isvatten över sig. Dock inte på grund av prislappen först och främst utan för att Toney själv sätter frågetecken då han till skillnad från Christien Eriksen känner lojalitet till Brentford för att de har backat upp honom under hans svåra period. Åtta månaders avstängning. Brentford gav Eriksen chansen och han övergav dem så fort han kunde efter fått igång sin karriär igen. Toney vill inte behandla Brentford på samma sätt utan att han själv drar analogin.

Lauren James's hattrick och assist igår gjorde henne till den yngsta spelaren någonsin i WSL att varit inblandad i fyra mål i samma match.

LÖRDAG 18:
Chelsea Women är med dagens vinst nu obesegrade i 30 matcher på hemmaplan. Förhoppningsvis gäller det även efter torsdagens Champions Leaguematch.

Roma och Jose Mourinho hoppas kunna värva Trevoh Chalobah och Malang Sarr i januari. Båda spelarna ser ut att vara utan framtid i Chelsea så varför inte.

Cole Palmer kostade Chelsea några miljoner igår. Detta då han fick göra sin debut för England sista halvtimmen i en allt ifrån övertygande vinst över Malta med 2-0. Det fanns ju en add-on-klausul som utlöstes genom att han gjorde debut i landslaget i övergången från Man City.

FREDAG 17:
Chelsea sägs leda jakten på Gabriel Moscardo. Han var aktuell i somras och nu kommer ryktena igen. Han lär kosta 26m pund. Han är en 18-årig mittfältare från Corinthians. (Eller ska vi säga ännu en; Chelsea har redan Angelo, Andrey Santos, båda utlånade).

Enzo Fernandez som verkar vara i dålig form och inte stod att känna igen mot Man City kritiseras nu också i Argentina för sin insats i landskampen igår mot Uruguay. De tror han behöver vila.

Mediernas svar på allt tycks vara ett och samma. Värva.
    Därför ska Chelsea nu tydligen värva unge Patrick Dorg, 19, som vänsterback då han vill till Chelsea och det är hans drömklubb som vi redan berättat.
    Nytt är dock att Chelsea plötsligt ska värva Alphonse Davies från Bayern. En riktigt bra spelare som också Real Madrid sägs vilja ha.

De ska också värva Ousmane Diomande från Sporting Lissabon som ersättare för Thiago Silva. Om nu inte Newcastle värvar honom istället. 69m pund lär han kosta.

Ett rykte vi gärna uppmuntrar är förstås Chelseas växande intresse för FCKs Roony Bardghji. Den unge svensken som gjorde mål för U21-landslaget igår. CSFC vill så gärna se en svensk spelare som kan bli startspelare i klubben.

West Ham förmodas göra ett försök att värva Armando Broja redan i januari.

Utgående enligt medierna är Trevoh Chalobah, just nu skadad och nu åter igen Ian Maatsen som inte lär vara nöjd med den speltid han fått.

Samtidigt sprider en av dessa brittiska självutnämnda transfernissar ryktet att Chelsea avvaktar med en kontraktsförlängning för Conor Gallagher vars kontrakt går ut 2025, för de vill se hur Christopher Nkunku och Romeo Lavia utvecklas när de bli skadefria. Konstigt rykte då kontrakt väldigt mycket också handlar om förvalta spelarvärde, men medierna har allt sedan Gallagher slog igenom placerat honom överallt utan hänsyn till fakta, som att han kanske med Sterling och Palmer varit klart bäste spelare i Chelsea.

Det ser alltmer ut som om Chelsea kommer bryta lånet av Andrey Santos som Steve Cooper vägrar ge chansen i Nottingham under hans lån dit. Det sägs också nu att Nottingham lånade in Santos mot Coopers vilja. Självklart ska Chelsea ta tillbaka Santos och kanske ge honom ett bättre lån. Hans unge landsman Angelo Gabriel gör stora framsteg i Strasbourg, kanske är det lösningen?

TORSDAG 16:
Ben Chilwells senaste skada är värre än vad som först sades (det verkar nästan alla Chelseas skador vara vilket ytterligare förstärker vår oro för det medicinska teamet). Han lär knappast kunna spela mer under 2023 enligt de senaste ryktena.

Vi tar det för vad det är, det är knappt ens ett rykte, mer skvaller. Men fler och fler medieplatser säger att Victor Osinhem hellre vill gå till Chelsea än Arsenal och andra intresserade klubbar. Som sagt, med tanke på hur många som vill ha honom, prislapp och allt är allt kring Osinhem något som kommer vara mer skvaller än något att tro på länge än.

ONSDAG 15:
Conor Gallagher var orolig över sin plats i Chelsea i somras när ryktena om honom till alla möjliga klubbar gick som värst. Men han menar att det också gjorde honom till en bättre spelare med den konkurrens det är om platser i Chelseas mittfält idag. Läs mer här>>

Chelsea ska under Roman Abramovichs tid betalat ut svarta pengar till agenturen Universal Twenty Two, samma agentur som är inblandad i skandalerna kring AIK i Sverige. Det handlar bland annat vid övergångarna för Eto'o och Willian som vi tidigare berättat. Nu sägs det även skett när Eden Hazard kom. Chelsea riskerar poängavdrag för detta. Det är Chelseas nya ägare som belyst det hela och startat utredningen.

TISDAG 14:
Kul rykte, nu börjar det pratas inte om en återkomst till Fluminense för Thiago Silva utan en förlängning med Chelsea. Som anledning anges inte bara att han fortfarande är vår bäste försvarare utan att hans son Isago har kontrakt med Chelsea till 2025.

Manchester City lär få ytterligare upp till 2,5m pund nu när Cole Palmer har tagits ut till engelska landslaget. Det är i de add-ons som numer finns med i alla övergångsssummor. Det är lite osäkert om klausulen utlöses av uttagningen eller om Palmer måste göra debut på plan först.

Anthony Nusa pratades det om i somras. Den 18-årige norrmannen i Club Brugge sägs nobbat Chelsea. Pochettino vill dock ha honom och kräver en värvning, om vi ska tro internetmedierna vilket vi allt mindre gör. Han kommer kosta cirka 30m €.

Samtidigt påstår de att Pochettino vill bli av med Chalobah. Som är skadad så vi vet inte särskilt mycket om Pochettinos känslor för Chalobah, denne har dock inte förekommit under Pochs ligasäsong. Tottenham är de senaste som gett sig in i jakten och Poch lär enligt samma medier förorda en sådan övergång i januari. Detta då van den Ven är skadad.

Nya rykten om att Chelsea vill värva Raphinha som de jagat förr men som då valde Barcelona. Vi tror inte mycket på det.

De som tittar på domarinsatserna har mycket olika uppfattning om straffen som City fick i söndags. Dermot Gallagher, Sky, menar att det är rätt beslut men påstår samtidigt att det var Cucurella som initierade tröjdragningen när det var solklart att det var Haaland som gjorde det. Inte för att det försvarar att Cucurella höll i så länge som han gjorde.
    Kaith Hacket, tidigare domarchef i Daily Mail, tycker däremot inte det var klar straff. Han menar att VAR absolut skulle bett Taylor, som trots alla år av kontrovers när han dömer Chelsea får fortsätta döma oss, att se situationen i monitorn.

MÅNDAG 13:
Sophie Ingle hoppade in igår i Chelsea Womens match mot Everton. Det var hennes 183r WSL-match, vilket tangerar rekordet.

Mauricio Pochettino var långt ifrån nöjd med Anthony Taylor (detsamma gäller nog för varenda Chelseasupporter i hela världen) efter matchen igår. För Poch gick gränsen och som gav honom ett kort när Taylor blåste av mitt i en kontring av Sterling vid matchslutet. För oss flesta fick gränsen långt tidigare i matchen. Poch har bett om ursäkt och kommer acceptera de böter han får för sina protester mot domaren. I kaoset som följde missade han också att som traditionen bjuder skaka Guardiolas hand efter matchen. Något Pep viftade bort och säger det händer alla när känslorna blir för stora.

Cole Palmer har kallats in till engelska landslaget inför två meningslösa matcher. Roligt för honom men Raheem Sterling nobbas fortfarande.

Levi Colwill har en axelskada vilket stoppade honom från spel mot Manchester City igår. Möjligen innebär det också att han tvingas dra sig tillbaka från landslagsspel under uppehållet.

Thiago Silva som gjorde Chelseas första mål på Man City på sju matcher (senare kompenserades måltorkan) blev med det målet också Chelseas äldste målgörare någonsin.

     

 <<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>
Köp ALDRIG biljetter från Viagogo = blufföretag

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE