CHELSEA SWEDISH FAN CLUB

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
10   Chelsea FC 13 sp 5 v 4 o 4 f 23 - 15 mål 16 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea Women för målgörare
1     Chelsea W 6 sp 5 v 1 o 0 f 18 - 4 mål 16 p

6-12 nov 2023

NÄSTA MATCH: 25 nov kl 16.00 - Newcastle Viaplay
NÄSTA MATCH WOMEN 15 nov kl 21.00 - Real Madrid - CL -

Nyheter v-45


SÖNDAG 12:
Vilken match det var och Chelsea gjorde oss stolta. Säsongens finaste och bästa insats av Chelsea. 4-4 mot suveränerna i Man City. De kom igen tre gånger, gav aldrig upp.

Chelsea har inte gjort mål på City på de sex senaste mötena, alla förluster. Kan vi få se ett mål idag?!

Det sägs att Colwill har en lättare skada och att Chelsea inte chansar med att spela honom.

Colwill saknas helt (skadad?), Broja är tillbaka och börjar på bänken. Kan det här laget överraska och göra något stort mot suveräna Man City?
Sanchez, Disasi, Silva, Cucurella, James, Fernandez, Caicedo, Gallagher, Sterling, Palmer, Jackson.
    avb: Petrovic, Badiashile, Mudryk, Madueke, Ugochukwu, Broja, Gusto, Maatsen, Matos

Chelsea Women har ryckt i WSL och har redan en fyra poängsledning då Man City mycket oväntat förlorade till Brighton idag. Arsenal kan minska ledningen till tre poäng om de vinner senare idag mot Leicester.

Chelsea Women leder i halvtid med enda målet, av Jessie Fleming i 14e minuten, mot Everton W.
    Sam Kerr gjorde 2-0 i 63 minuten på pass från Kaneryd.
    Tredje målet kom på övertid. Gjordes av Aggie Beever-Jones som nu gjort mål i sitt inhopp för tredje matchen i rad. 90+1 Vilket målsnitt per minut hon har!

Tyvärr kan vi inte hitta någon sändning som fungerar för Chelse Women mot Everton. FA Player säger sig visa matchen men det är en annan match de visar under Chelseas namn.
    Emma Hayes fortsätter välja Berger, hon vilar James och Kirby på bänken: Berger, Bright, Nüsken, Carter, Perisset, Fleming, Kaneryd, Kerr, Charles, Cuthbert, Cankovic
    avb: James, Musovic, Kirby, Fishel, Ingle, Lawrence, Mjelde, Buchanan, Beever-Jones


Vi fick ett fantastiskt resultat med oss i måndags i den konstigaste av alla konstiga fotbollsmatcher. Chelsea spelade dock inte bra och absolut inte så bra som siffrorna 4-1 kan antyda.
    Chelsea måste höja sig betydligt idag mot City. För annars blir det minst samma siffror i baken eller värre. Allt hänger egentligen på Manchester City. Spelar de med motivation och som de är kapabla till ska dagens Chelsea inte kunna rubba dem. Chelsea har dessutom varit skandalöst dålgia på hemmaplan, oursäktligt dåliga om vi får säga så.
   Ett Chelsea som spelar som vi de visat att de kan ibland, i 90-110 minuter kan rädda poäng mot City. Det är ingen omöjlighet, det är dock inte sannolikt. Men som sagt, de måste spela klart bättre än mot Tottenahm trots det fina slutresultatet, men oj som de brände chanser mot nio man och hade svårt att organisera sig. Men vi ska inte döma från den matchen för den var så konstig att den gick utanför alla ramar.
      Vi hoppas Chelsea gör en bra insats mot City idag, men det kommer krävas stordåd för att få med oss ett resultat.

Chelsea Women fick chockbeskedet före matchen mot Aston Villa att Emma Hayes kommer lämna. De gjorde som resulltat från det en väldigt fin insats. Everton kommer inte ha en chans om tjejerna spelar i närheten lika bra idag. Chelsea är lika stora favoriter i den matchen som City är mot våra herrar.

LÖRDAG 11:
Emma Hayes talar om den sorg och stolthet hon känner efter tagit beslutet att lämna Chelsea efter tolv, snart tretton, väldigt framgångsrika år. Se och läs här>>

FREDAG 10:
Från presskonferensen:
Pochettino berättade att Romeo Lavia och Christopher Nkunku närmar sig sina Chelseadebuter. Kanske redan efter det kommande landslagsuppehållet.
    Han pratade om att Reece James nu tagit beslutet att avstå landslaget för att helt återhämta sig först. Enligt honom ville James spela så det var ändå inte hans beslut. För Sterling är situationen lite annorlunda då Southgate verkar peta honom för att han tackade nej i våras.
    Han menade att Jackson fortfarande är en ung och omogen spelare. Han borde kanske gjort sex mål mot Tottenham men han gjorde tre. Vilket bör hjälpa honom i hans utveckling.
    Även Palmer fick beröm men fick veta att han fortfarande kan utvecklas.

Även Emma Hayes hade presskoneferens inför mötet med Everton. Hon lovade att fortsätta hålla samma fokus.
    Hon har lång resväg, något hon har haft i alla tolv åren för Chelsea men hon har också ett ungt barn som hon också vill ägna sig åt. (Med tanke på att hon ses som USAs näste förbundskapten lär resandet knappast minska med tanke på avstånden där).
    Hon kommer ge sitt allt för att övergången till en ny coach ska gå så smidigt som möjligt.

TORSDAG 9:
Reece James bad om att stå över nästa landslagssamling så han kan följa sin rehab-plan och återvända till fotbollen på egna termer. Det har Gareth Southgate bekräftat.

ONSDAG 8:
Chelsea Women har tagit ut sin CL-trupp och korsbandsskadade Catarina Macario är fortfarande utanför den. Hon får därmed stå över hela gruppspelet och ingen tid anges när hon kan vara i spel igen. Hon värvades i somras men har sedan 1,5 år tillbaka kämpat med en korsbandsskada.

TISDAG 7:
Dåliga nyheter är att matchen på söndag ska dömas av Anthony Taylor. En domare som så ofta dömt bort Chelsea på de underligaste grunder och som vi inte kan se som en bra domare. Detta efter en närmast perfekt domarinsats av Michael Olivers team igår. Oroande. Särskilt som Taylor just fått massor av intern kritik och demoterats till att döma i Championship efter en rad dåliga insatser.

Dagen efter en av de märkligaste fotbollsmatcher vi någonsin sett. Chelsea vann stort mot Tottenham men de var inte riktigt för att de spelade så bra utan det handlade mest om att Tottenham fullständigt imploderade av dålig disciplin och övermod.
    Å andra sidan efter all otur och oförmåga som Chelsea visat den här säsongen kändes det oerhört bra att slå ett lag som vi inte tycker om. Som dessutom till helgen ledde ligan och var obesegrade. Vi tackar Chelsea för den upplevelsen och ser fram emot en än svårare utmaning, på hemmaplan där Chelsea underpresterat på ett sätt som får säsongsbiljettinnehavarna att undra om de ska fortsätta gå, mot europamästarna Manchester City. Drömmen är oavgjort, en vinst är så så stort att drömma om att vi vågar inte ens göra det. Särskilt som City storspelade i helgen. Förhoppningsvis är de lite mer slitna till söndag efter CL-spel.

MÅNDAG 6:
Har vi någonsin sett en match som denna? NEJ
Fem bortdömda mål. Två utvisningar. Och ändå kunde Chelsea bara knappt vinna matchen. Till övertiden. Det här är det vekaste Chelsea vi sett de senaste 20-25 åren. Tack för vinsten men... oj vad det här vad Det här laget behöver växa UPP.
  En av DE MÄRKLIGASTE matcher vi sett, men oj vad vi njöt av den.

Chelsea med lågt självförtroende mötte ett lag med enormt självförtroende och gissa vad? Just det. Det började som väntat sedan hände allt som man inte kunde vänta.
    Tre bortdömda mål redan i en halvlek. Dock korrekt bortdömda och till slut en korrekt utvisning också, och så säger folk skit om VAR. Det är inget fel på VAR, det är de bakom spakarna som ska hällas ansvariga. VAR-domare ska vara specialister, inte hobby för vanliga domare. Brooks var dock värd beröm bakom spakarna den här gången.
    För den neutrale kanske en spännande match, men vi är inte neutrala. Vi vill ha bekväma vinster ;) En av de mest anmärkningsvärda matcher vi sett. Vi bara önskar vi hade kunnat se Erik Nivas ansikte också.

Poäng, oavgjort eller ännu hellre vinst skulle vara en stor överraskning och än mer välkommet mot Tottenham. Obesgrade Tottenham är självklart jättefavoriter, särskilt då de också har hemmaplan mot ett upp-o-ned-spelande Chelsea som vi aldrig vet var vi har, förutom att de gör kostsamma misstag och vägrar göra mål på den absoluta majoriteten av sina chanser. Kanske ändrar den här elvan det nu:
    Sanchez; James, Silva, Colwill, Disasi; Caicedo, Gallagher, Fernandez; Palmer, Jackson, Sterling.
    avb: Petrovic, Cucurella, Badiashile, Mudryk, Madueke, Ugochukwu, Gusto, Maatsen, Deivid
    Vi är ärligt alat mycket osäkra på hur laget kommer spela, är Disasi verkligen en vänsterback eller är det en form av fembackslinje?

Tottenham startar följande: Vicario, Porro, Romero, Van de Ven, Udogie; Bissouma, Sarr; Kulusevski, Maddison, Johnson; Son
  Vilket är det bästa lag de kan ställa på fötterna som vi ser det, de har inte Chelseas skadeläge om vi säger så.

OFFICIELLT
Andy Myers som varit mycket inom Chelsea och senast lånespelarnas kontakt och coach lämnar Chelsea för att bli assistent till en annan f d Chelsea coach, Joe Edwards, i Millwall. Edwards utnämndes idag till Millwalls nya coach. Han var tidigare assistent till bl a Frank Lampard.

Helgens stora chock var nyheten att Emma Hayes lämnar Chelsea efter säsongen. Det var rent av omskakande och enormt överraskande.
    Något vi inte trodde skulle hända. Hon är synonym med Chelsea Women fotboll och kan inte ersättas även om vi kanske just nu tror ersättaren finns i Denise Reddy och Paul Green om de inte väljer att följa Emma ut ur Chelsea.
    Den stora frågan som vi väl får vänta länge på svar på är Varför? Är det ännu en effekt/ännu ett offer av Todd Boehly och Clearlakes övertagande av klubben?
    Är det att hon fått ett erbjudande som hon inte kunde tacka nej till? Även om skvallret säger att hon är aktuell för att ta över USAs landslag så känns det ju nästan som ett steg tillbaka för henne. Hon har ett förflutet i amerikansk damfotboll men vi har aldrig sett henne som en förbundskapten.
    Hon har haft hälsoproblem, genomlevt stor sorg då hon förlorade ett barn och nyligen också sin far. Kanske är det därför hon vill ha ett miljöombyte?
    Eller är det så enkelt att hon fått ett erbjudande som inte går att tacka nej till. Hon kommer enligt ryktena att bli damfotbollens bäst betalde manager om hon tar jobbet. Money talks, men ändå känns det som om det är något mer som gör att hon tar det (om det nu blir så men alla tycks tro det).
    Vi vet att hon kommer inte jobba inom WSL eller klubbfotbollen. Det är det enda vi egentligen vet just nu.
    Det är en jätteförlust för Chelsea och vi kan ju bara hoppas att ledningen, ägarna gjorde allt de kunnat för att behålla henne, annars är det ännu ett tjänstefel av dem.
    I vilket fall som är hon i våra ögon damfotbollens största. Det hon har gjort i Chelsea kan bara jämföras med vad de allra största inom hela fotbollen i stort har åstadkommit. Hon har gjort det från nästan inga resurser alls tills nu då damfotbollen helt klart har fått sitt stora genombrott. Hon har gjort Chelsea till en av världens absolut bästa klubbar. Förhoppningsvis får hon avsluta med ännu en titel och allra helst Champions Leaguetiteln. Sedan får vi oroa oss för Chelsea Womens framtid senare.
    Slutet på en era, kallar BBC det i den här hyllingsartikeln>> Och det går inte förneka.

Europaspelsvecka och då får vi ju nöja oss med att spela en måndagsmatch.

Vi vet ju att vi måste ha tålamod, att vi bygger för framtiden. Vi tippade inte Chelsea, som en del experter, att det skulle gå snabbt och att vi skulle konkurrera i absoluta toppen redan den här säsongen.
    Det sagt. Som fotbollsfans är det oerhört svårt att vara tålmodig då det ju handlar om att vinna, prestera med laget man nästan lever för. Tålamod blir en bristvara oavsett hur man försöker intala sig att man måste ha det. Man dömer efter varje match, efter varje besvikelse och varje glädje. I spelet ser vi framsteg, men det är fortfarande kostbara misstag och framförallt helt impotent anfallsspel i planens sista fjärdedel.
    Den här veckan kommer vår teori om att Chelsea spelar bättre mot bättre lag testas på absoluta högsta nivå. Vi tror på det, för vi ser hur svårt Chelsea har att hålla tempo och bryta igenom täta försvar. För närvarande är Chelsea bättre som ett reaktivt lag som inte ska föra matcherna.
    Första testet blir ikväll när Pochettino återvänder till välbekant mark mot Tottenham. Det Tottenham som är obesegrade fortfarande och ledde serien före omgångens spel. De har stora förväntningar på sig, de har hemmaplan och kanske finns det som hos Arsenal ett visst övermod och underskattning hos dem. De är än så länge otvivelaktigt säsongens sensation trots förlusten av Harry Kane. Bra spel, effektivt spel och sömlös integration av nya spelare och manager. Imponerande måste vi säga (hur illa vi än kanske tycker om många av deras supportrar).
    Till helgen blir det kanske ännu tuffare test. För då väntar, på den hemmaplan Chelsea har så svårt att prestera, de senaste årens suveräner Manchester City. Ett City som visat upp lite olika ansikten på sistone. De ser inte omöjliga ut att besegra men om de är motiverade så kanske de ändå är det. I helgen lekte de med Bournemouth. I veckan ska de dock spela Champions League.
    Det kan alltså bli en tung vecka för oss Chelseafans och förväntningarna måste hållas på en tillämplig nivå.
   

 

Rykten, notiser m m, v-45


SÖNDAG 12:
Han sänkte Manchester United i veckan och självklart sägs de därmed jaga honom. Men även Chelsea är intresserade av svenske Roony Bardghji som fyller 18 på onsdag. Många klubbar är intresserade. Det vore så roligt om Chelsea äntligen värvar en svensk som har en chans att bli startspelare i Chelsea. Det har aldrig hänt. Vi har haft några ungdomar från Sverige men ingen av dem var någonsin nära a-laget. Bardghji är klart bättre än någon av dem var.
    Prislappen sägs vara bara 7,3m pund.

LÖRDAG 11:
Raheem Sterling straffas inte för att han kastade tillbaka föremål som hade kastats in från läktarna i matchen i måndags.

Vår motståndare i morgon är de senaste som hoppas kunna lura iväg Reece James från Chelsea.

FREDAG 10:
Tipparna: BBCs Sutton tror på 2-0 till Manchester City. Hans gästtippare (två Man City-fans och så Chelsafanset Suggs) tror på 3-1 rsp 3-0 till City. Suggs tror förstås på Chelsea och säger 4-1. Förmodligen inspirerad av det resutlatet i tidernas konstiga match i måndags.
    Lewis Jones på Sky tror på 2-0 för City.

Conor Gallagher är inte oväntat den som springer mest i Chelsea. Faktum är att han är den som löper sjätte mest i hela Premier League. Han har hittills avverkat 122,43 km i de matcher han har spelat.
    Ännu viktigare kanske är att han är den som vunnit tillbaka bollen mest av alla i Europas fem toppligor. Det visar statistiken.

Bayer Leverkusen har gjort klart att de kommer absolut inte sälja Florian Wirtz som Chelsea (och Liverpool) lär jaga. De har också en prislapp på den unge tysken om 87m pund till sommaren.

TORSDAG 9:
Vi misstänkte att det var Chelsea som orsakade att Emma Hayes nu lämnar och enligt Daily Mail är det så. den nya ledningen höll på att tjafsa och ville inte ge henne det kontrakt hon förtjänade så hon tog ett bättre anbud. Den nya sportsliga ledningen verkar inte ens kunna hålla an amatörnivå som vi sett av värvningar och nu detta. Den slydige den hrä gången är inte ägarna utan Paul Winstanley som verkligen inte imponerar som sportdirektör. Emma Hayes ville stanna i Chelsea men han blåste det. Läs mer här>>

Raheem Sterling riskerar avstängning då han slängde tillbaka inkastade föremål under matchen mot Tottenham. Det är otroligt men det varnar medierna för.

Kendry Paez som Chelsea värvat men inte får se förrän 2025 ses som sydamerikans allra största talang och påstås vara bättre än Jude Bellinghma som gör supersuccé i Real Madrid. Rooligt, men som sagt det dröjer innan vi får se det i Chelsea på grund av reglerna kring unga spelare, han får inte ansluta förrän han fyllt 18. Vilket sker 4 maj 2025.

ONSDAG 8:

En Chelseaspelare gjorde mål i Champions League i kväll. Det var den utlånade David Datro Fofana som kvitterade för Union Berlin mot Napoli. Det var Unions första mål på en månad.

Christopher Nkunku är tillbaka i träning men det återstår säkerligen flera veckor innan han kan vara nära en återkomst i spel.

TISDAG 7:
Daily Mail har rankat de tio konstigaste, mest anmärkningsvärda matcherna i Premier League. Arsenal förekommer påfallande ofta, men Mauricio Pochettino är med två gånger, en gång för igår och en gång för The Battle of the Bridge 2016, då för motståndarna Tottenham. Läs om dem här>>

Inter har satt en prislapp om 43m pund på Denzel Dumfries som Chelsea sägs vara intresserade av.

Romeros överfall på Enzo Fernandez som gav en straff kan ha gett värre konsekvenser då det nu är osäkert om Enzo kan spela på söndag.

Liksom förra säsongen börjar nu ryktena om Thiago Silva till Fluminense, som vann sydamerikas CL i helgen. Vi får väl se. Även om det har en viss romantisk prägel vet vi också att familjen Silva trivs i London och sönerna spelar i Chelseas akademi.

MÅNDAG 6:
Jean-Clair Tobidobo från Nice är den som ska ersätta Thiago Silva, om medierna får säga sitt.

Chelsea sägs leda jakten på Bayer Leverkusens mittfältare Florian Wirtz, för 80m pund.

Både Armando Broja och Mykhailo Mudryk sägs vara spelklara till i kväll. Tveksamt dock om någon av dem startar.

Chelsea sägs fortfarande ha intresse för Aston Villas Ollie Watkins trots att denne just förlängt med Villa. 27-åring tros gå för facila 28m. Låter osannolikt med tanke på prislapparna på andra spelare just nu.

     

 <<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>
Köp ALDRIG biljetter från Viagogo = blufföretag

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE