PREMIER LEAGUE 2023-2024
RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2023-2024>

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
10   Chelsea FC 12 sp 5 v 3 o 4 f 19 - 11 mål 15 p
6 november 2023

CSFCs spelarbetyg

Tottenham    1 -

 

 

CHELSEA   4 - (1-1)

Tottenhams laguppställning

Vicario, Porro, Romero, Van de Ven, Udogie; Bissouma, Sarr; Kulusevski, Maddison, Johnson; Son.

avb: Forster, Skipp, Hojbjerg, Richarlison, Gil, Royal, Dier, Lo Celso, Bentancur

Manager: Ange Postecoglou

Målgörare

1-0
1-1
1-2
1-3
1-4

Dejan Kulusevski, 6
Cole Palmer, 34 straff
Nicolas Jackson, 75      (Sterling)
Nicolas Jackson, 90+5      ( Mudryk)
Nicalos Jackson, 90+8     (Palmer)


CHELSEAS INSATS

 

7-


Började med hög press som Tottenham hade problem med, men tempot sjönk snabbt. Sedan fick Tottenham ett självmål som Kulusevski fick, mycket tidigt och kvällen kändes förstörd. Chelsea var överallt utom med i matchen en stund.
    En tilltrasslad situaton ledde till att Sterling gjorde mål efter en turstuds. Dömdes bort för hands. Romero borde åkt ut innan.
    Så döms Caicedos mål bort för en knapp offside på Jackson men Romero har orsakat en straff innan och åker ut. UTVISNING Romero.
    Tre bortdöma mål, har man varit med om det förr. Inte ens i Øvrebøes match. Alla dock korrekt bortdömda det måste vi erkänna, till skillnad från Øvrebøematchen.
    Tottenham som varit skadefria fick retroaktiv effekt då van den Ven drog en lårmuskel. Maddison var nära att bytas just innan.Han byts ut pga skada. Tre byten för Spuds redan i första. Två av Spuds bästa spelare borta redan innan halvtid. Plus Romero.
    Tolv minuter tillägg i första. Är det ett rekord? Matchen är bara oavgjord. Men fyra mål bortdömda, två gjorda.
  En mycket hetsig match som domaren fick problem med. Också en av de konstigare matcher vi sett. Värre än Battle of the Bridge på vissa sätt.
    Kulusevski fick målet även om det var en grov styrning in. Normalt kanske ett självmål.

ANDRA
Visst tio man mot Chelseas elva, men det hänger en kompensation i luften och Tottenham har klarat det problemet förut så vi tar inte ut något alls.
Cucurella in för Colwill vars känslor kanske var för stora. Han uttalade sig före matchen om att spela mot just Tottenham och han spårade ur i slutet av första.
Udogie utvisade efter två solklara gula.
Højbjerg räddade mål från Jackson på fyra meter. Jackson är verkligen otursfull, eller vad ska vi kalla det.
Chelsea bränner chanser som vi aldsrig sett förut. Hur kan de missa så mycket som de gör. Vicario har viaat vilken målvakt han är.

VAD VAR DET HÄR FÖR MATCH? Fem bortdömda mål, två utvisningar.

och ändå tvingades vi vara nervösa in på övertid. Chelsea alltså

EN UNDERBAR VINST men hallå, vi borde vunnit med de dubbla siffrorna, Vi vann men övetygade ändå inte. Men vilken konstig match...


    SPELARE OMDÖME

BETYG
1-10

1 Robert Sanchez Hans spel med fötterna är rent, ja totalt underkänt. Var dock med på Disasis konstiga bakåtpass i slutet av första. Två mycket enkla räddningar i första. 6-
24 Reece James (k) Helt ok match men vi har mer att vänta. Mycket nära ett rött kort. Det ger inte plus när det är så onödigt. 6
6 Thiago Silva Knappt ens prövad. Vilket ledarskap och så viktig för Chelsea. 6+
26 Levi Colwill * Vänsterback igen. Styrde in Kulusevskis mål efter stått på tok för långt ifrån honom i sin bevakning. Enormt upprörd i slutet av halvleken. 6-
2 Axel Disasi Vad tänkte han med sitt bakåtpass sista sekunderna? Visade dock att han är en mittback och inte en ytterback. 6
25

Moises Caicedo

Har inte hittat sin roll ännu i Chelsea. Fick ett mål bortdömt för offside. 6
23 Conor Gallagher Kämpar som alltid. 6
8 Enzo Fernandez Har Enzo träffat mål med sina långskott, ja en gång. Målgörare är han inte men det är inte heller vad vi väntar oss från honom. 6
20 Cole Palmer Slog straffen via stolpen in. Mv är på den. 6+
15 Nicolas Jackson * Hade en stor, jättechans men mv räddade. Borde spelat en fri Gallagher. Tog ett onödigt gult. Lyckades missa att göra mål från fyra meter. Vi trodde Werner var en målsumpare, jackson är värre. Till slut gör han ett oerhört enkelt mål. Och ännu ett enklare mål. Och ett otroligt enkelt mål långt in på övertid. 90+8 7
17 Raheem Sterling Fick ett mål bortdömt för hands. 6
  ---    
33 Marc Cucurella In för Colwill. 46 Helt ok inasts. 6
10 Mykhailo Mudryk In för Enzo. 57 Får inte helt till det, så mycket talang. Nära att få en straff. Målassist 6+
27 Malo Gusto In för James. 77. För kort tid för betyg. -
16 Lesley Ugochukwu In för Sterling 90+1 -
       
CHELSEAS BÄNK


Petrovic, Cucurella, Badiashile, Mudryk, Madueke, Ugochukwu, Gusto, Maatsen, Deivid Washington

* efter namnet betyder gult kort. ** två gula=utvisning. <*> utvisning, direkt rött
> före första namnet i varje lagdel indikerar siffermässig formation som vi tror, t ex 3-4-2-1, 4-3-3 etc

OBS. Detta är helt subjektiva åsikter och handlar inte om att hänga ut spelare eller tvärtom, utan ett försök att från en vinkel bedöma vad som syns och ses genom en tv-ruta där vissa delar av spelet aldrig kan bedömas på ett rättvist sätt. T ex hur spelare rör sig utan boll då kameran bara följer bollen, något som kanske straffar mittfältarna mest. Det är också en emotionell reaktion av en supporter i relation till de krav vi anses kan ställas på spelare av den kvalitet som konkurrerar i Chelsea.

 

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser-Avslut 17 8
Skott på mål 8 5
Hörnor 6 1
Målvaktsräddning 4 4
Ribba/stolpe - -
VAR-Bortdömda mål/straffar 3 2
Missad straff - -
Utvisning/Gula kort 5/- 3/2
xG - förväntade mål 3,47 0,86

Bollinnehav %

61 39
Källa Flashscore

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE

Nicolas Jackson

 

Manager Mauricio Pochettinos INSATS

En emotionell återkomst till forna hemtrakter, men som manager för ett lag som inte förväntades vinna. Och det gick inte bra redan från start. Hans Chelsea missade väldigt mycket enkla pass och försvarade dåligt rdan tidigt.

 

DOMARTEAMETS INSATS - Michael Oliver + VAR

BETYG

Friade Romero när han skulle visats ut. VAR-bedömningarna kring de två målen innan var korrekta. Friade igen när Romero sparkade ned Enzo, VAR korrigerade honom. Rött kort för Romero. Han skulle åkt ut tidigare.
han och VAR fick jobba för traktementet idag.

godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättni Tiden ute mngarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För oss handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland.
För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som vi såg och noterade så det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där.