CHELSEA SWEDISH FAN CLUB
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
13   Chelsea FC 10 sp 3 v 3 o 4 f 13 - 10 mål 12 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea Women för målgörare
1     Chelsea W 5 sp 4 v 1 o 0 f 15 - 4 mål 13 p

30 okt- 5 nov 2023

NÄSTA MATCH: 6 nov kl 21.00 - Tottenham Viaplay
NÄSTA MATCH WOMEN 12 november kl 14.00 - Everton -

Nyheter v-44


SÖNDAG 5:
Resultaten i dagens WSL-matcher har verkligen gynnat Chelsea. De flesta av våra svåraste konkurrenter har tappat poäng. Manchester City förlorade. Tottenham och Manchester United (som kvitterade mycket djupt in på lång övertid) tappade två poäng och Arsenal som haft en svag säsongsstart var det enda lag i toppen bakom Chelsea som fakitskt vann. Chelsea W har nu tre poäng till godo till fyra lag som jagar och Man United ytterligare en poäng där bakom.

Chelsea Women har gjort ett miniryck redan i WSL. Detta då vi fick hjälp av Arsenal idag då de vann över Manchester City med 2-1 efter målvaktsmisstag. Vi har ju tippat en jämnare serie än någonsin (och då räknade vi ändå inte med vissa lag som är med där uppe just nu). Då kostade de ändå på sig att missa en straff. Chelsea leder nu med tre poäng före just City och Arsenal.
    Tottenham och Man United kan dock komma närmare om de vinner sina matcher senare.

LÖRDAG 4:
EMMA HAYES slutar som manager efter den här säsongen, Det bekräftar Chelsea idag.
    De antyder att hon lämnar klubbfotbollen bakom sig för en annan sorts utmaning men säger inte vilken. Hon har vunnit sex WSL-titlar och har varit i Chelsea sedan 2012. (Skvallret säger att hon kommer ta över USAs landslag).
    Hon är oersättlig och Chelsea får en av sina största utmaningar någonsin att försöka ersätta henne.
    Läs mer här>>

Johanna Rytting Kaneryd fick enligt uppgift utmärkelsen som Matchens Spelare. Det var nog hennes bästa match hitills i Chelsea.

WSK
ASTON VILLA WOMEN - CHELSEA WOMEN     0-6
Kriby sätter bollen i ribban. 9
    Villa har firläge genom Daly efter slarv från Bright och Berger.
    Daly räddar på mållinjen efter hörna men Bright sätter returen i MÅL. 21 Brught gör idag sin 250e match för Chelsea.
    Kirby har en ny chans men mv räddar. 25
    Fantastiskt bra spel av Chelsea, Kaneryd med flera. Kirby skjuter, räddas på mållinjen men returen slår Kirby i MÅL. Med andra foten. 26
    Ny räddning på mållinjen av mv Domselaar. 29 Fleming sköt.
    Chelsea närmast förnedrar Villa. Kirby åter nära att göra mål.
    Matchen har lugnat ned sig, inga stora målchanser för Chelsea på flera minuter nu. 38
    Det har nog varit Chelseas bästa halvlek hittills den här säsongen även om det blev något lite avslaget efter andra målet.
    14-3 i målchanser, 10-0 i skott på mål för Chelsea.
    -ANDRA-
Kirby gör mål men blpåses av för offside, vilket är korrekt. 48
    Villas första skott på mål, Berger räddar. 49 De tar för sig lite bättre i den här halvleken. 55
    Friläge för Kaneryd och hon sätter bollen utan tvekan i MÅL. Cuthbert får en boll rakt på sig och den går till Kaneryd som tar sig från halva plan till att göra mål. Något hon behöver och förtjänar efter en riktigt bra första halvlek. 56
    Byten. Kirby sparas för Beever-Jones. Lawrence in för Fishel. 58
    Oj. Chelsea bryter och Fleming plockar upp och siktar på Lawrence som sätter den i MÅL. Skickligt på en svår boll. Volley. Tror det var Lawrences första i Chelsea. 64
    Cankovic in för Cuthbert. 64
    Aggie Beever-Jones, 20, akademiprodukt och den andre inhopparen att göra MÅL i matchen får gå ned och ur vinkel sätter hon bollen bakom målvakten. 67 Per mnuter spelade Chelseas bäste målskytt hittills den här säsongen.
    MÅL. Det är nu Niamh Charles tur att göra mål, assistdrottningen gör det själv. Assist av Kaneryd via försvarare. 73
    Bright vilas och Mjelde in. 78 Buchanan in för Perisset. 78
    Knepigt inlägg från Carter som nu spelar högerback men mv är vaken och tippar det över ribban. 89
    Chelsea vill ha en straff men domaren friar till Beever-Jones besvikelse. 90+4
***
En väldigt bra match av Chelsea, även om Aston Villa gjorde det rätt lätt för dem. Sex olika målskyttar (då vilades ändå Kerr) och riktigt bra spel i hela matchen. Mest imponerande kanske är ändå att så många målchanser också har varit på mål. Så är det sällan i statistiken. 21-6 i imålchanser, 14-2 på mål.
    (Att Peter Jihde sedan fortsätter göra walesiska Sophie Ingle till skotska förstår vi kanske inte. Behöver nog läsa på lite där.).
    Chelsea har visat med besked varför de är mästare och de har spelat som mästare. Säsongens klart bästa match. Hittills.

Kerr på bänken och James skadad. Hayes har fått rotera Chelsea idag.
Berger, Perisset, Bright (k), Carter, Charles, Nüsken, Cuthbert, Rytting Kaneryd, Fleming, Fishel, Kirby     
    avb: Musovic, Buchanan, Nouwen, Lawrence, Mjelde, Ingle, Cankovic, Beever-Jones, Kerr

FREDAG 3:
Från presskonferensen:
Pochettino kunde inte säga om James kommer spela hela matchen på måndag. (Vi vet att de försöker vara väldigt försiktiga med honom efter alla skador).
    Först en massa snack om hans återkomst till Tottenham och behandlingen han kanske får. (Vilket vi struntar i, han är Chelseas manager nu och hans jobb är att vinna med Chelsea, vilket sannerligen inte blir lätt och vi är absolut inte favoriter).
    Han vill inte, kan inte, jämföra Chelsea och Tottenham då de är i helt olika lägen i sin utveckling. Chelsea är i början av ett projekt.
    Han vill inte säga hur Chelsea ska stoppa Son, utan hoppas att denne har en dålig dag.
    Han betonade att Chelsea är en engelsk klubb och därför är det viktigt att de har en engelsk kärna.
    Så mer om hans bakgrund i Tottenham och sportskrivarna ville jämföra det med att besöka en gammal flickvän. Något Poch inte ville göra då han inte ens kunde komma ihåg om han hade en flickvän innan han gifte sig.
    Det finns en chans att Broja kanske fnns med på bänken mot Spurs.
   
Skadeuppdatering. Det är fortfarande åtta spelare på skadelistan men Mudryk ska ha återvänt till full träning trots att han står med.

xG är ordet alla numer pratar om. CSFC kan inte låta bli att tycka det är rätt löjligt men något säger det väl. Som att hade xG också visat utfallet av matcherna och inte bara vad som kunde varit (att Chelsea bränner chanser som det går åt fyrverkerier på nyår vet ju alla) hade Chelsea vunnit nio matcher av 10 den här säsongen, istället för de tre vi har vunnit. Se statistiken här>>

Viaplay har nu tablålagt Chelsea Womens match mot Aston Villa i morgon. Den kommer visas på V Sport.

TORSDAG 2:
Inte den bästa lottningen vi kunde få. Chelsea fick dock hemmamatch igen i kvartsfinalen i Ligacupen, mot Newcastle. Matchen ska spelas i vecka 51.

ONSDAG 1:
Lite småskrällar eller mer ikväll. West Ham utklassade Arsenal. Newcastle ser ut att slå ut Man U (mindre överraskande). Lottningen till kvartsfinalerna senare.

Chelsea gjorde jobbet och är i kvartsfinal i Ligacupen, Carabao Cup. 2-0 mot Blackburn. De borde gjort fler mål, men vi är mycket nöjda ändå. Det fanns en del att glädja oss åt. James är på väg tillbaka. Cole Palmer har en kanonstart i vår klubb. Badiashile hae en väldigt bra comeback efter sin långa skada.

Kvällens XI: Sanchez, James (k), Disasi, Badiashile, Cucurella, Gallagher, Ugochukwu, Enzo, Palmer, Jackson, Sterling
    avb: Petrovic, Colwill, Gusto, Maatsen, Caicedo, Castledine, Matos, Madueke, Washington
    Silva vilas helt, som väntat. Tyvärr får inte Petrovic chansen. Intressant är yngligen Castledine på bänken, en offensiv spelare med bra målfacit.

11an i Premier League mot 12an i Championship.
    Allt annat än en vinst ikväll måste ses som ett fiasko, ändå känns det inte på något sätt säkert att det blir en vinst. Chelsea ser ut som ett lag utan självförtroende och vi har ju sett dem vika ned sig på ett rent pinsamt sätt i de senaste matcherna.
    Därtill vet ju varje manager, ja varje människa som ser på fotboll hur man besegrar Chelsea då Chelsea inte verkar veta hur man gör mål. Man satsar på ett mycket tätt försvarsspel och hoppas på det obligatoriska misstaget i Chelseas försvar (nästan alltid på högersidan, men nu ska Reece James starta..., eller i målet). Frågan är väl hur starkt är Blackburns försvarsspel?

TISDAG 31:
Chelsea U21 slog Zagreb U21 i European Premier League International Cup med 4-1. Mål av Gee, Stutter, George och ett självmål av Cvetko.

Från presskonferensen:
Reece James kommer starta mot Blackburn imorgon.
    Pochettino antydde dock att Petrovic får inte chansen imorgon heller, då Poch som han säger tar Ligacupen på största allvar och vill spela sitt bästa lag.
    Ben Chilwell är i Los Angeles för rehab. Klubben ville att han skulle ha ett miljöombyte under sin skadeåterhämtning.

Chelsea har åtta spelare på skadelistan nu. På tok för många fortfarande.

MÅNDAG 30:
Chelsea har bara en veckomatch den här veckan, ingen match i helgen.
    Den stora frågan är dock varit densamma. Kommer Chelsea vika ned sig som ett fallfärdigt korthus ännu en gång? Fast motståndet bara är, om vi får säga så, Blackburn (12e placerade) från Championship i Ligacupen?
    Vi såg hur frusterade och irriterade de bättre spelarna var på sina medspelare som verkade livrädda för att ta sig in i boxen och försöka få in bollen mot Brentford. Thiago Silva fick ju rena utbrottet och Palmer hade också en del att säga till sina medspelare som närmast ser rädda ut att spela för Chelsea, särskilt på Stamford Bridge. De ska spela där igen på onsdag. Chelsea behöver en bra cuprunda och Blackburn ska de kunna slå, men satsa inga pengar på Chelsea just nu.
    Vi tror nästan mer på dem mot topplaget Tottenham nästa måndag. De klarar inte förväntningarna och mot Tottenham får de inga slådana på sig.
    Än så länge har Boehly enkelriktade och ärligt talat inkompetenta satsning på oerfarna spelare kostat Chelsea massor. Massor av poäng och goodwill. Ett lag måste ha en mix av spelare som vet hur man vinner och hur man stänger matcher när man är spelmässigt överlägsna, inte bara ungdomar som ska få lära sig på jobbet.
    Det hjälper ju inte heller när spelare, som Jackson, ger sig in i bråk med sina egna supportrar. Det är inte bara truppen som är obalanserad, tydligen är en del spelare det också.

Nästa fråga är, kommer Petrovic få chansen att visa vad han går för som målvakt? Ännu har han inte fått göra det ens i cupen. Vårt förtroende för Robert Sanchez är mer än naggat även om vi inte skyller på honom trots att han inte var i närheten av målburen vid andra målet som av någon anledning godkändes trots två fula tacklingar och vad vi trodde var offside. För det var knappast Sanchez själv som tog beslutet att han skulle gå upp på hörnan. Det beslutet togs nog av Pochettino. Första målet får Disasi ta på sig men Sanchez satte sig själv i knipa så många gånger med att vara långsam med att spela ut bollen att han höll våra nerver spända.

Tjejerna återvänder efter landslagsspel och ännu har vi inte hört om några nya skador. Damerna har dock en lite besvärlig skadelista redan med James, Reiten, Cuthbert, Macario, Svitkova och kanske någon mer borta.
    De ska spela borta mot Aston Villa, ett lag vi trodde skulle utmana topplagen i ligan men som liggger i botten utan poäng. Det kan nog bli svårare än vi beskrev det för ännu har Chelsea Women inte riktigt klickat så som vi vet de kan spela.
    För ovanlighetens skull spelar de på en lördag. Vi vet ännu inte om Viaplay tänker visa matchen som de har rättigheterna till.

 

Rykten, notiser m m, v-44


SÖNDAG 5:
Milan som redan värvat fyra spelare från Chelsea vill nu låna Trevoh Chalobah i januari.

En viktig match spelas i WSL i dag då Manchester City Women möter Arsenal borta. City ligger tre poäng och några mål bakom Chelsea i tabellen.

Erling Haaland skadades i matchen mot Bournemouth igår. Det är dock ingen stor skada utan City räknar med att han ska kunna spela igen mot Chelsea nästa helg.

Nu när Mauricio Pochettino återvänder till Tottenham som manager för Chelsea kommer mer information ut om skilsmässan mellan Tottenham och Pochettino. Den var inte ömsesidig om vi säger så. Läs mer här>>

LÖRDAG 4:
Vi tror kanske inte så mycket på det men Real Madrid har gått ut och dementerat att de för samtal med Kylian Mbappé vilket har startat rykten om att Chelsea (och Arsenal) sägs vilja ge sig in i jakten på fransmannen. Mbappé blir fri agent i sommar då han vägrat förlänga kontraktsoptionen med PSG. Så lite talar det för att PSG skulle kunna vara öppna för en försäljning i januari men då kopplingarna till Real har varit där i hur många år som helst är nog grundtipset att Mbappé spelar för dem från och med nästa sommar, och det gratis.

Ivan Toney ska nu, enligt TeamTalk, informerat Brentford om att han vill bli såld i januari. Det lär inte minska spekulationerna om att han ska till Chelsea, eller Arsenal eller Man United eller någon annan. Däremot har medierna svårt att enas om vad han kommer att kosta. Vi har hört det mesta från 65m till 100m nu, favoritsumman ser dock ut att vara 80m pund.
    **Toneys avstängning upphör 16 januari.

FREDAG 3:
Tipparna: Paul Merson, Sportskeeda (bettingföretag) som inte tippar alla matcher säger att han tror Chelsea vinner på måndag mot Tottenham med 2-1.
    Skys Lewis Jones påpekar att Chelsea bara gjort 19 mål under 2023 men missat 57 s k stora målchanser! Det är PLs sämsta med 7.08% utdelning på chanser. Han tror därför på Tottenham med hela 3-0.
    BBCs Chris Sutton säger 2-0 till hemmalaget och hans gästtippare (Chelsea-fan) tror på 2-2. Sutton är dock osäker säger han och han tror det kan bli en Pochettino-effekt nu när argentinaren kommer tillbaka till det Tottenham som sparkade honom 2019. (CSFCs kommentar: vi har sett att Chelsea gjort sina bsäsa matcher, trots kollapsen mot Arsenal mot topplagen Arsenal, Liverpool så vi hoppas verkligen på en Pochettino-effekt även om vi nog mer tror på det faktum att Chelsea spelar bättre mot lag som inte bara koncentrerar sig på att försvara och kontra).
    **Betfairs Berbatov går också med Tottenham, och 2-1 till dem.

Vår förre spelare Marcel Desailly kritiserar Chelsea för att de satsat på potentialen hos spelare istället för vad de faktiskt levererar och har för erfarenhet i sin rekrytering. Vi kan sannerligen hålla med i många fall. Läs mer här>>

Manchester United lär nu ge sig in i jakten på Ivan Toney. Brentford höjer nog priset igen. Det är ju uppe i 100m.
   
Chelseas vilja att sälja egna produkter verkar först nu gått upp för ledningen kanske inte är det bästa för klubben. Lewis Hall briljerade igår för Newcastle, även om det tekniskt sett ännu bara är ett lån med villkorat köp till sommaren. Chelsea lär dessutom nu följa Marc Guehi och Fikayo Tomori noggrant för att eventuellt köpa tillbaka dem.

Samtidigt så är det oerhört starka rykten om att Chelsea kommer sälja Trevoh Chalobah. Nu till Juventus. Chelsea har dock satt en ordentlig prislapp på Chalobah om 43m pund. Det är en fjärdel mer än var Real Madrid inbillar sig de kan köpa Reece James för.

En av de här inte särskilt trovärdiga brittiska sportskrivarna Simon Phillips (vi skrattar alltid åt att Chelseas fansajter alltid hänvisar och påpekar att de skulle vara respekterade - inte alls här hos oss) hävdar att det finns en stor möjlighet att Chelsea kommer sälja Thiago Silva som är i bättre form än på länge, något som Silva själv säger beror på Pochettinos träning, i januari. Detta för att tjäna pengar på vår brasilianske legend. Det vore rent ut sagt skamligt om så sker.

TORSDAG 2:
Aston Villa Women får tillbaka viktige spelaren Kirsty Hanson till matchen mot Chelsea på lördag. Kanske kommer också tidigare skadade Kenza Dali kunna spela så det blir ett annat Aston Villa Chelsea får möta än det som börjat serien så illa.
    Chelsea har tyvärr något av en historia att spela knackigt efter landslagsuppehållen och vi är inte imponerade av spelet hittills under säsongen.

ONSDAG 1:
Förra veckan pratades det om en prislapp om 65mför Ivan Toney. Idag läter det väldigt annorlunda. Trovärdiga Sky säger att Brentford nu kräver 100m pund för Toney. Det gör den värvningen än mer osäker för säsongen ser ju nästan körd ut redan och då lägga ut en sådan summa på en något äldre spelare som inte spelat på åtta månader även om han PL-erfarenhet känns inte särskilt klokt. Då känns det nästan vettigare att gå för Osinhem även omhanär dyrare men han har ju också vidareförsäljningsvärde.

Sam Kerr gjorde ett mål i Australiens vinst över Taipei (som vi oftast kallar Taiwan) med 3-0.

Mauricio Pochettino har gått till försvar av Nicolas Jackson mot den kritik som fans och experter/pundits har gett honom. Senast Alan Shearer som inte ser Jackson som en målgörare. Naturligt att Pochettino gör så men vi måste ju säga att det finns fog för kritiken också. Läs mer här>>

Medierna är totalt övertygade om att Chelsea kommer försöka värva Ivan Toney från Brentford när hans avstängning upphör i januari. Det finns knappt ett engelskt media som inte har slagit fast det de senaste dagarna.

Malo Gusto som ser ut att få börja på bänken ikväll tränade igår, men bandagerad över ena knät.

TISDAG 31:
Fran Kirby gjorde andra målet när när England tog ledningen med 2-0 mot Belgien ikväll. De visar dock samma usla form som Sverige efter VM och förlorade till slut med 3-2. I Belgiens mål stod utlånade Chelseamålvakten Evrard.
    Erin Cuthbert var spelklar igen och spelade för sitt Skottland i deras förlustmatch mot Nederländerna.

Chelsea tappade under Mourinhos andra sejour i Chelsea Kevin de Bruyne (som avslöjas som en som inte tyckte mycket om att träna) och Mohamed Salah. Det har pratats mycket om varför och CSFC har hela tiden trott problemet var ju Mourinho som ju aldrig varit bra med unga spelare. Nu lyfter John Terry och Mikel på lociket och bekräftar vad vi misstänkt. Läs mer här>>

Real Madrid vill behålla Kepa Arrizabalaga men är bara villiga att betala ynkliga 17,5m pund för det. De hoppas Chelsea ska acceptera det och en övergång för deras tredjemålvakt Andriy Lunin. Chelsea vore tokiga om de går med på det. För det första är Kepa värd mycket mer, för det andra har vi redan målvakter som håller högre klass än Lunin. Även om vi inte är helt nöjda med standarden på vår förstemålvakt just nu.
    Samtidigt kommer rykten från notoriskt opålitliga Fichajes att Chelsea jagar Athletic Bilbaos landslagsmålvakt Unai Simon.

Från mer trovärdiga källor kommer nu uppgifter att Chelsea inlett förhandlingar om en kontraktsförlängning för Conor Gallagher, ett av de få ljustecken i Chelsea den här säsongen. Han har verkligen tagit ett kliv upp från förra säsongen.

Vilda rykten om hemliga betalningar hävdar att Chelsea riskerar poängavdrag. Inget vi behöver och inget vi tror på innan betydligt mer fakta kommer fram. Det ska röra övergångarna för Samuel Etoo och Willian, så lång tid tillbaka.
    **Det är Chelsea själva som anmält övergångarna som misstänkta.

Vi har väntat på ryktet men nu börjar det talas om Leverkusens senaste stora talang, Florian Wirtz. Det är dock en 87m-affär så mycket åtrstår innan vi kan tro på det.

Thiago Silva har börjat antyda att han kommer avsluta sin karriär i Chelsea. Om det innebär en förlängning är svårt att säga men familjen stortrivs i London och hans båda söner spelar i akademin.

MÅNDAG 30:
Roma sägs nu vilja byta Tammy Abraham mot Romelu Lukaku. Vi säger nej. Hoppas Chelsea gör detsamma och insisterar på betalning för Lukaku. Vi ser inte att Abraham är lösningen på våra anfallsproblem. Han var det inte när han var i klubben och han är det inte nu heller.

Att spela borta mot Wolves på julafton är inget Chelseafansen, eller managern vill göra. För att underlätta och få några av dessa fantastoska bortafans att åka till Birminghamområdet och stödja Chelsea bjuder nu Chelsea på gratis buss till och från matchen. En fin gest.

Daily Star hävdar att Toni Kroos är aktuell för Chelsea. Vi tror inte en sekund på det. Åldersmässigt är han mil från Boehlys strategi. Och han är definitivt i sin karriärs skymning även om han fortfarande är en bra spelare men det är ju inte direkt mittfältare Chelsea behöver.

Vi förstår inte resonemanget men medierna är övertygade om att Chelsea jagar ännu en mittback på marknaden. Ett hett namn är att köpa tillbaka Marc Cuehi för en jättesumma om 75m.
    Medierna har bestämt sig för att Chelsea har ytterligare fyra namn på sin önskelista. De är Leny Yoro, Lille+ Edmond Tapsoba, Leverkusen + Antonio Silva, Benfica och Ousmande Diomande, Benfica.

Andrey Santos fick äntligen speltid i sitt lån till Nottingham. Han fick hoppa in i förlusten till Liverpool.

Det råder en viss osäkerhet kring tv-visningen av Chelseas match mot Blackburn. Den skulle visats på V Sport men har tagits bort därifrån närde visade vilka matcher som ska visas i veckan. Förhoppningsvis går den att se på Viaplays digitala kanaler.

Sam Kerr gjorde hattrick för Australien i deras 8-0 seger mot Filippinerna. Skönt om hon kommer igång nu.

     

 <<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>
Köp ALDRIG biljetter från Viagogo = blufföretag

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE